RSS Feed
Ruxandra Predescu

Cine e mai dezordonat: el sau ea?

vezi toate articolele de
21 Sep 2011 la 16:06 32 comentarii 1775 vizualizari.

La o primă strigare, mi-aş pune banii pe el fiindcă, se ştie, bărbaţii sunt mai lasă-mă să te las, aşa, şi n-au cine ştie ce aplecare pentru treburile casnice sau chiar pentru menţinerea ordinii. Pe de altă parte, tot domnii sunt cei care au mai puţine obiecte, mai puţine haine, deloc fuste şi rochii, deloc pantofi şi sandale şi balerini, botine şi cizme în toate culorile şi variantele de toc sau material. Şi sunt, tot ei, mai tipicari – sau poate sunt eu norocoasă?!

Ei nu prea strâng după ele, dar viceversa e valabilă, deci e o posibil ca deşi ea e mai dezordonată, el să pară mai grijuliu cu păstrarea aparenţelor şi a ordinii. Azi, pentru că am scris dincolo de spaţii mici, am găsit filmuleţul de mai jos, cu multe exemple de cine ce face pentru o casă dezordonată. Şi m-am distrat tare fiindcă în unele ipostaze m-am recunoscut. Mai ales la aia cu pantofii! :) )

Voi ce ziceţi? Cine se pricepe mai bine la dezordine?

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 32 comments
 • 1

  Eu sunt. Şi aş fi fost şi dacă purtam barbă şi biscuiţi pe burtă sau, mă rog, în loc de burtă. Dar ăsta e farmecul meu.

  Dezordinea nu e totuna cu mizeria, ci cu haosul. Ceea ce e mişto. Anarhie, insurgenţă, dispoziţie belicoasă într-o secundă dacă-mi reăroşezi boema ţoalelor şi a pantofilor.

  Bijuteriile stau în casete: una pentru cercei, a doua pentru inele, a treia pentru brăţări, a patra pentru pandantive şi coliere. Să fie clar! Parfumurile sunt grupate pe anotimpuri. Stai un pic. Centurile şi curelele au locul lor. La fel, dedesubturile: fiecare cu sertarul dedicat, deşi la un moment dat m-am îndrăgostit de o găleată de vopsea lavabilă şi-am vrut să le pun acolo. Deh, avangarda, ce să-i faci? În rest, hainele şi pantofii mei au vieţile lor proprii în care nu-mi permit să intervin invaziv. Aşa că şi le trăiesc pe unde vor.

  Dar să nu văd carte lăsată aiurea sau colţ de pagină îndoit! Nu pot da libertate chiar tuturor.

 • 2

  Daca nu am ordine , nu am echilibru ! Detest mizeria si dezordinea , detest haosul si anarhia , detest scaparea oportunitatilor printre degete , detest hazardul ! Imi place sa cuprind totul !

 • 3

  Mie mi-e teamă de bărbaţii foarte ordonaţi. Mă gândesc că ori sunt ipohondri, ori potenţiali criminali în serie, ori amândouă. :D

 • 4

  Nora, lasă asta.

  Nu vorbim de frici acum. Nu aici. Te rog, dragă.

  Tu cum eşti?

 • 5

  Sunt atat femei cat si barbati dezordonati , la fel cum sunt destul de ordonati ! Inclin sa cred ca femeile se pricep totusi mai bine la dezordine , chiar daca ele se ocupa preponderent de curatenie , deoarece , ordinea lucrurilor majore , de la conducerea cetatii pana jos , la nivelul curateniei si ordinii in casa , a fost dintotdeauna un privilegiu al barbatilor ! In urma lor , femeile s-au ocupat mereu de curatenie si doar i-au sprijinit moral in ordonarea lucrurilor majore !

 • 6

  Nu exagera , Nora ! Stiu ce vrei sa spui , dar nu e adevarat ! Nu intotdeauna un barbat ordonat iti poate rapi si libertatea , nesupus-o !

 • 7

  @Messalina: Si prezervativele unde le tii?!

 • 8

  În nişte căşti profesionale. Aşa sunt eu, excentrică.

 • 9

  @sase sase: Buna intrebare ! Cred ca acolo unde coltul de pagina este indoit , ca semn de carte !

 • 10

  Danny, n-ai citit bine. Nu există pagini îndoite. s-au inventat semnele de carte, dragul meu. Şi-apoi, prezervativele nu stau bine între îndoituri şi nu-şi fac loc între îndoieli.

 • 11

  Ruxandra,dezordinea este siea o ordine.Trebuie sa fie insa functionala.In tinerete am avut un coleg,necasatorit,care a primit prin repartitie un apartament.Ca mobila avea un pat ,o masa si 4 scaune.in pereti erau batute cuie in care erau agatate diferite obiecte de imbracaminte.De la usa de la intrare pana la pat era un sir de cuie in care isi agata imbracamintea zilnica cand venea acasa.Deci cand intra pe usa ,in fiecare din acele cuie atarna cate un obiect de imbracaminte,astfel cand ajungea la pat nu trebuia decat sa-si imbrace pijamaua.Dimineata o lua in sens invesrs si cand ajungea la usa era gata imbracat.Si in aceasta dezordine nu era data in care sa nu stie unde se gaseste vreun lucru.Nu stiu cum proceda cand isi mai aducea cate o prietena acasa,dar stiu ca dupa vreun an s-a casatorit si adat peste o sotie care l-a pus la punct urgent.A devenit unul dintre cei mai ordonati oameni.Am uitat sa-ti spun ca langa pat pe o etajera rudimentara era o carte de bucate.Cand l-am intrebat la ce-i foloseste ,ca el mananca in oras,mi-a spus ca inainte de salar mai ramane fara bani si atunci cand i se face foame,citeste cartea de bucate.

 • 12

  @sase sase: Colegul tău auzise de Pralea şi încerca să-l imite. Nimic original. Voia doar să pară interesant.

 • 13

  ahahaha, regret profund ca n’am abordat subiectul mai demult, ati scris cele mai funny comentarii, zau ca!

  de la colturile indoite la carte (eu am o vedere ca semn de carte, aceeasi din copilarie, e cu un caine pe ea) pana la delicioasa poveste cu cuiele si traseul pana la pat.

  auzi, sase-sase, dar omul ala se imbraca la fel in fiecare zi?!

 • 14

  si inca ceva: din cartea de bucate citea si el ordonat: felul 1, felul 2 si desert, sau o bramburea asa, cum se nimerea?! asta da o noua dimensiune ideii “foame de carte” = ))

 • 15

  Nora – da, si mie mi se pare ca e ceva dubios in legatura cu ei :)

 • 16

  @Messalina: Nu m-am referit la pagini indoite , ci la colt de pagina indoit ! Nu stiam ca s-au inventat semnele de carte , tocmai , de aceea ti-am recomandat un semn de carte in forma de prezervativ ! Il poti folosi dupa bunul tau plac ! Si apoi , stii prea bine ca prezervativele iau intotdeauna forma indoiturilor , mai putin a indoielilor , deoarece sunt deosebit de elastice ! Cat despre pagini indoite , numai eu stiu cate carti am imprumutat si mi-au venit in acest mod . Stii cum se indoaie o pagina de carte ? De la dreapta la stanga , pe verticala ! Nasol moment !

 • 17

  @Ruxandra Predescu: #13

  io cre’ ca are mai multe trasee…

  alt Till Eulenspiegel
  2011-09-21 18:13:03 | Raporteaza
 • 18

  a, traseul de haine sport, traseul de haine casual, de business etc? crezi?

 • 19

  Da, şi traseul de chiloţi tetra era deasupra patului, în formă de inimioară. :lol:

 • 20

  dar in amur, ruxandra, in amur cum stam cu dezordinea? (ref. livr., f. f. amuzanta)

 • 21

  @Ruxandra Predescu: Aproape in fiecare zi,ca purta uniforma!

 • 22

  Dezordinea crează nevroze…

  De câte ori nu făceam mâncare,spălam rufele,aspiram praful,aeriseam camerele…într-o viteză record(în ultimile două ore,înainte de a sosi soțul acasă)…până atunci vizionasem deja trei video-movies :lol:

  Dar și când veneam eu acasă…dacă era geamul deschis,auzeam:păzea că vine mama ! Și toți păreau așa de surprinși că sunt acasă devreme…și drăguță, să le dau răgaz,nu luam liftul…ci mergeam pe scări,suficient timp pentru a dosii… prin șifonier,sub paturi,după uși :lol:

 • 23

  dar ordinea le trateaza! cel mai mare spot la adunat prin casa il am cand am draci (din cu totul alte motive, desigur) :)

 • 24

  se stie ca barbatul este mai dezordonat. Asa-i de cand e lumea. Ai deschis “subiectul” acesta pentru trancaneala?

 • 25

  am inteles! iti place X/0

 • 26

  aoleu, adrian g., incepi sa te califici cu succes la sectiunea trolling!

  “If you don’t have anything (nice) to say then don’t say anything at all” – tata lu’ bocanila

 • 27

  @Ruxandra Predescu: chiar n-ai inteles ca te ironizez? Mai bine te uita la “the three of life”. Exista o faza ca Brad Pitt ii mai sever cu copiii (aproape de scandal) – nevasta se enerveaza.. etc. Iar el ii reproseaza ca ruineaza tot ce face (facea referire la modelarea lor). Noa’ lasa ca te iau si de nevasta daca mai vrei.

 • 28

  nice try! da’ ma tem ca e o lista! stai la coada :) )

 • 29

  @Ruxandra Predescu: daca stau la coada inseamna ca is niste fraieri. O relatie dintre un barbat si o femeie trebuie sa fie in primul rand… o incidenta extraordinara. Nici vorba de mecanizari/planificari si trieri.

 • 30

  “If you don’t have anything (nice) to say then don’t say anything at all” – tata lu’ bocanila

  Hai ca am eu ceva de spus..

  ….. ….. …….

  alt Anti Nationalist
  2011-09-23 14:46:54 | Raporteaza
 • 31

  Eu sunt cel mai dezordonat om din lume: vin acasă, îmi arunc pantofii în stânga uşii, pantalonii pe spătarul de la scaun, îmi aprind o ţigară, arunc bricheta pe masă, mă duc în mansardă să fumez, beau din cafea şi intru la baie.

  Ies de la baie să mă îmbrac să plec, dau să-mi iau pantalonii de pe spătarul scaunului, nu-i mai găsesc. O mână ordonată i-a pus frumos în şifonier, sub alte trei perechi de pantaloni. Trag de ei să-i scot, îmi cad toate perechile, mă îmbrac şi urc în mansardă să termin cafeaua de adineauri. Dau să-mi iau bricheta de pe masă, nu mai era acolo: “bricheta meeeaaaa!!! Unde mi-e bricheta???” …linişte de mormânt. Probabil că mâna ordonată a uitat unde-a pus-o. Iau alta de la bucătărie, urc să termin cafeaua, cafeaua nexam, lipsă la inventar. “Unde e cafeaua???” “Am spălat eu ceaşca ta, că tu eşti un dezordonat!!!” …oftez şi dau să ies pe uşă. Vreau să-mi iau pantofii, îi găsesc cu greu în toaleta de serviciu, defrişez raftul de pantofi, mă încalţ şi plec.

  În sfârşit, cu 15 minute întârziere ajung la ghişeu să plătesc factura. Bag mâna în buzunarul de la spate şi mă ia cu călduri, buzunarul gol. Pun mâna nervos pe telefon şi sun: “ai văzut tu factura mea?” …”ţi-am pus-o eu la îndemână pe masa de la telefon să n-o uiţi când pleci, că eşti un dezordonat!!!” se răsteşte vocea feminină la telefon…

  Băi frate, ce m-aş face eu fără femeile ordonate din jurul meu???

 • 32

  Nora, te rog frumos ! Eu is in limba dupa, ordine, curatenie – higiena. Nu-s ipohondru, nici chremenal, nici dement. Am mai zis: nu omor decat muste si tantari. Soricei, nu, sobolani, da. Cum ramane ? Etealdreacu! daca iti place curatenia, esti nu stiu cum, casha vrea draga de Nora……………. Habarnam, pe tine asa te cheama, pe mine ma cheama raj, dar tot nam habarnam de nica, da imi dau cu parerea paicesa. Sati fie rusine ca esti dezordonat. Cum de te mai tine doamna ? E clar ! Chestia cu stalpul casei…

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
M’am născut în Zodia Peştilor, una dualistă – motiv suficient pentru a justifica existenţa personală în dublu exemplar, nepatologic: comunicator şi cronicar în acelaşi timp.
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!