RSS Feed
Laura Laurentiu

7 la 1

vezi toate articolele de
19 May 2011 la 22:42 90 comentarii 1359 vizualizari.

Dacă ar fi să facem o listă cu cele mai complicate lucruri de realizat în ziua de azi, pe locul întâi ar sta, fără doar şi poate, găsirea unui iubit. Până nu demult credeam că asta e doar problema celor trecute de 40 de ani. De vreun an, a trebuit să cobor limita de vârstă la 28 de ani, dat fiind că mai multe prietene de-ale mele de vârsta asta sunt în aceeaşi situaţie. Ieri am fost nevoită să merg şi mai jos –  22 ani, pentru că una dintre tinerele mele colege mi-a povestit că păţeşte la fel. Şi nu e singura de vârsta ei care se confruntă cu aşa ceva, din câte am înţeles.

Dacă în cazul celor peste 40 de ani e oarecum logic de ce se întâmplă asta – majoritatea bărbaţilor de aceeaşi vârstă sunt deja căsătoriţi, iar cei care nu au semnat hârtia sunt, totuşi, într-o relaţie stabilă -, în cazul fetelor sub 30 de ani mi-e mai greu să înţeleg. Am stat şi m-am tot gândit care ar fi motivele pentru care îţi găseşti atât de greu partener şi cea mai banală explicaţie ar fi cea dată de o statistică auzită recent nu mai ştiu de la cine şi care zice că raportul dintre femei şi bărbaţi e 7 la 1. Da, se pare că sunt 7 (şapte!?) femei la un bărbat, iar asta dă reprezentantelor sexului frumos mari bătăi de cap şi le face să trăiască adevărate drame.

O altă explicaţie ar fi că te învârţi în aceleaşi cercuri sociale şi nu ai cum întâlni persoane noi. Dacă însă faci pe viteaza şi te apuci să ieşi în diferite locuri doar “cu fetele”, în speranţa că vei găsi pe oareşcine, constaţi că peste tot e plin de femei singure, care mai de care mai aranjate, mai frumoase, mai exuberante, mai disponibile. E mai mult decât imposibil să fii tu aceea pe care o alege Făt-Frumos din mulţime. Mă rog, în eventualitatea că Făt-Frumos se află în seara aia în locul cu pricina, ceea ce se întâmplă rar.

Mai există şi situaţia în care găseşti tipi noi, dar după câteva discuţii realizezi că au ceva “defect” (ba au dat-o pe alcool, ba sunt afemeiaţi, ba sunt îndrăgostiţi de fosta, ba nu te atrag în niciun fel etc.) şi nu poţi să-i iei în calcul. Ar fi şi varianta colegilor de la job, doar că şi ăştia ba sunt cuplaţi, ba prea tineri, ba prea bătrâni. În plus, relaţiile cu cineva de la job nu sunt foarte dorite pentru că sufocă, mai devreme sau mai târziu. Să fii şi la job şi acasă cu acelaşi om nu e la îndemâna oricui. Nu toţi fac faţă unei astfel de încercări.

Ar mai trebui bifat şi faptul că femeile sunt din ce în ce mai pretenţioase şi nu se mai mulţumesc cu puţin. Adică vor un bărbat şi şarmant, şi deştept, şi responsabil, şi fidel, şi devreme acasă, şi… şi… şi… . Nu că asta ar fi ceva rău, la urma urmei. Dar cum pretenţiile lor se ciocnesc de ale bărbaţilor, care şi ei caută o femeie şi frumoasă, şi înţeleaptă, şi simpatică, şi harnică, şi bună în pat, şi necicălitoare şi… şi… şi… , nimic bun nu poate ieşi. Nici unii, nici alţii nu întrunesc condiţiile cerute, dar nu renunţă la pretenţii.

Şi uite-aşa rămâne tot mai multă lume singură şi a nimănui. Hmm… Poate ar fi vremea să ne facem o agenţie de matchmaker. :)

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 

Etichete: ,


90 comments
 • 1

  7 la 1? hm, asta cam aduce a…harem. :roll:

 • 2

  @val_one: cam da :D

  alt Laura Laurentiu
  2011-05-19 22:46:57 | Raporteaza
 • 3

  ps: dar asta nu era o statistică la nivel global, ci pe Cluj. şi nu ştiu cât de reală, drept să spun. oricum, nr femeilor e mai mare ca al bărbaţilor

  alt Laura Laurentiu
  2011-05-19 22:51:06 | Raporteaza
 • 4

  Asta cu 7 la 1 poate la Focşani. Că aşa circula un mit într-o vreme :D . Eu n-am prea observat treaba asta.

 • 5

  Da, e mai mare, dar nu chiar cu un asemenea procent.

 • 6

  Laura, zi-le prietenelor tale să se mute în zona Golfului. Am auzit eu de la cineva că e raiul pe pământ acolo. :lol:

 • 7

  se poate ca statistica să nu mintă şi de vină să fie migraţia proporţional diferită. adică, au plecat „afară” mai mulţi bărbaţi decât femei.

 • 8

  şi la Focşani? :D

  în Ro zice-se că sunt, oficial, 1,3 femei la un bărbat (tare mă amuză asta cu virgula :D ), dar în Cluj ai impresia că sunt 13 femei la un bărbat. muuuult prea multe femei :D

  alt Laura Laurentiu
  2011-05-19 22:57:39 | Raporteaza
 • 9

  @Nora: la cât de feministe sunt, nu ar rezista o zi acolo. :D

  da’, chiar, voi nu vă loviţi de problema asta? prin părţile voastre e uşor de găsit un partener? că le trimit la voi în cazul ăsta.

  alt Laura Laurentiu
  2011-05-19 23:00:36 | Raporteaza
 • 10

  şi cum se descurcă?

  bărbaţii, evident. :roll:

 • 11

  Nu ştiu ce să zic, val_one. “Afară” au plecat mulţi pentru muncă în casă, menajere, bone, iar astea sunt meserii practicate de femei.

  Şi, Laura, mi-amintii! Nu pot să spun că m-am simţit “neglijată” în Cluj în timpul excursiilor mele pe acolo. :D Cred că sunt prietenele tale pretenţioase rău. :P

  Oricum, dacă zici tu… Şi eu, care am cochetat o vreme cu gândul mutării acolo. :D

 • 12

  Laura, majoritatea prietenelor mele au deja pe cineva. Culmea, însă, tot au “cereri”. Să fie ăsta secretul? :roll:

 • 13

  Un amic se plangea ca n-o mai suporta pe nevasta-sa. Ca a devenit a dracu, cicalitoare, dominatoare, o scorpie. Se gandea s-o lase, ca mai bine traia singur.

  “De ce singur, cand ploua cu ocazii?”. “Lasa-ma, bai, vrei sa dau de-o alta pe care tot asa, a lasat-o barbatul de-a dracu ce era? Si sa mai cresc si copii care nu-s ai mei!”. :P

 • 14

  Nora, adică…ei tot pe ălea ocupate le caută. hm! :roll:

 • 15

  Poftim, cultură, val_one! :D

 • 16

  @val_one: ei se plimbă de la una la alta. lumea lor :D

  @Nora: nieee. nu cred că eşti mai puţin pretenţioasă ca ele. :)

  alt Laura Laurentiu
  2011-05-19 23:09:48 | Raporteaza
 • 17

  @Florin Bratu: om deştept ;)

  alt Laura Laurentiu
  2011-05-19 23:10:34 | Raporteaza
 • 18

  Iete cate au inteles alea mai sus. ;)

  Barbatii dau constant la peste, dar nu le trebuie toata balta. Cand iei o toala dintr-un magazin, nu cumperi si magazinul. Plus ca sofaua deja incercata de altul tine mai bine la tavaleala (lucru probat). Nu-ti trebuie minore si virgine care ti-au dat ceva o noapte, si-apoi au pretentia sa-ti puna tot ce au in brate (si neamurile, si purcelul si catelul). :P

 • 19

  1. Sotie

  2. Mama

  3. Prietena

  4. Menajera

  5. Bucatareasa

  6. Contabila casei

  7. mai adaugati si voi…

  :) Alea nu-s decat “fitze” ale unora care nu le ajungi la nas nici cu Turnul Eiffel si ajung la 50 ani sa se plannga de ” viata crunta ” care au trait-o… :)

  Cumatra..

  Eu am enumerat ‘cele 7 femei din viata mea’… orice muiere poate enumera la randul dansei “cei 7 magnifici” :) Important e sa-i vada !

  Seara frumoasa !

 • 20

  eu am o singura intrebare: de ce aceasta dorinta de a gasi iubit(a)? si fara misto :)

 • 21

  Statistica reală e undeva la 2 femei la un bărbat. Restul sunt fie minore (deci au sustras vlagă de la un bărbat – tatăl lor) fie văduve (deci au sustras toată vlaga de la un bărbat – soţul lor).

  De unde rezultă vorba lu’ nea’ Nicu: conform unor statistici, circa 80% din statistici sunt false ;)

 • 22

  Dar soţul, habarnam, cu ce-a trăit cât a trăit? Numai cu aer? Ea n-a avut vlagă? Numai el?

  Mor când aud victimizări din astea total aiurea.

 • 23

  Sunt plin de turci si de arabi. Nu inteleg care e problema?

  alt Anti Nationalist
  2011-05-19 23:46:05 | Raporteaza
 • 24

  mi-e cald! :roll:

 • 25

  cum adică, eşti plin de turci şi de arabi, AntiN? :roll:

 • 26

  @Nora: mori?

  Păi vezi?

  Q.E.D.

 • 27

  Să presupunem că statistica este adevărată și proporția se păstrează raportat la vârstă.

  20 de ani – 7/1 30 de ani – 7/1 40 de ani – 7/1 50 de ani – 7/1 60 de ani – 7/1

  Avem 5 bărbați pentru 35 de femei. Teoretic! Practic, posibilitatea de alegere stă cam așa:

  Bărbatul de 20 de ani are de ales între 7 femei de 20 de ani. Bărbatul de 30… între 14 femei (20-30 de ani). Bărbatul de 40… între 21 de femei (20-40 de ani). Bărbatul de 50… între 28 de femei (20-50 de ani). Bărbatul de 60… între 35 de femei (20-60 de ani).

  Au de ales a se citi “ei consideră că au șanse, iar societatea nu îi judecă pentru asta”. Oricum, grea decizie pentru ei ;)

  Să privim situația în oglindă acum!

  Femeia de 20 de ani se luptă cu alte 34 pentru 5 bărbați. Femeia de 30 cu alte 34 pt. 4 bărbați. Femeia de 40 cu alte 34 pt. 3 bărbați. Femeia de 50 cu alte 34 pt. 2 bărbați. Femeia de 60 cu alte 34 pt. 1 bărbat.

  Rezultă că șansele reale sunt mult mai mici de 1:7 :)

 • 28

  Geanina – Or sa barfeasca iar unii ca-ti tin isonul, dar (dupa Laura) e prima observatie cu adevarat interesanta scoasa pe-aici de careva.

  Da, pot sa confirm, barbatul are chiar mai multe alegeri dupa o anumita varsta (excludem falitii, deci daca se tine-n forma cat de cat, si n-are nici contul din banca inexistent). Cand in tinerete (cf. aceleiasi observatii) se intampla deseori pe dos, femeile fiind cele cu evantaiul mai larg.

  Nu-i rar sa patesti precum Kevin Spacey in American Beauty, sa-ti pice prospatura si cand n-o cauti. Dar prospaturile sunt belele (si zic doar atat, ca ma fac ca ploua cand o mai conduc pe fiica-mea undeva si-i vad prietenele cum cocheteaza). La fel cum partide nu foarte interesante sunt pentru noi divortatele sau vaduvele cu copii mici (care in general sunt crescuti de mame). De cele la menopauza nu prea stiu ce sa zic: pe de o parte nu mai pot ramane insarcinate (deci nu-i lucru rau), pe de alta devin ceva mai acre si isterice, din cauza lipsei menstruatiei (nu-si mai elimina toxinele).

 • 29

  PS: Cum ti-am scris si la tine, in strictetea cifrelor nu ma bag (la fel cum n-am discutat nici chestia aia cu 7:1 scoasa de Laura). Dar (pre)vad ca iar te iau unii la virgule, ca ei doar asta pot.

 • 30

  @Florin Bratu: Aici nu se barfeste, este blog cu pretentii, nu uita! ;)

  Mai sunt niste nuante. Tipii intre 20-35 de ani pot considera eligibile si femeile de 30-37 de ani (aprox.) Acolo ele inca arata bine, le dau baietilor un plus de self-esteem, iar societatea inca nu considera ca este deplasata diferenta de varsta dintre ei (ele sa fie mai mature).

  Oricum, indiferent de motivele ce au dus la starea de fapt, le recomand celor aflate in situtia descrisa de Laura o carte de la Editura Curtea Veche, de David Reuben: “Orice femeie poate! Implinire in dragoste si in sfera sexuala pentru fmei necasatorite, vaduve, divortate si … casatorite” :) ;)

 • 31

  Geanina – Sa nu exageram, tipi la 20 care umbla dupa cougari la 30 sunt chestii rare, sunt exceptii, si n-o sa se schimbe asta. Nu-i vorba de “cum se uita” societatea, ci poate in primul rand ca femeia (odata trecuta de-o varsta) imbatraneste fizic mult mai repede.

  Iar pe invers nu ma refer nici la cazuri penibile gen Irinel-Monica, dar devine tot mai frecvent azi ca tipi bine (si impliniti profesional pe deasupra) pe la 40 sa se cupleze natural si firesc cu tipe de 20-25. Le si sta bine impreuna, plus ca pot s-o duca asa pe zeci de ani.

  Aminteste-ti ca atractia frecventa e totusi de la un tip cu 2-5 ani mai in etate decat cealalta, nu invers.

 • 32

  “pe locul întâi ar sta, fără doar şi poate, găsirea unui iubit”

  @Laura – Hai sa-ti comentez si exprimarea asta, ca mi-a sarit in ochi din prima. Problema unu e ca “gasirea unui iubit” suna frumos si idilic, dar are tot mai mult sens strict doar pentru barbati. Ca femeile confunda tot mai des “iubitul” cu mijlocul de imbogatire sau de transport (de la piata si inapoi).

  Si nu, sa nu-mi spui ca “barbatii e porci si vrea doar sex”, ca nu-i adevarat. Cei mai multi vor sa faca dragoste (to make love), sa va iubeasca, sa se comporte adica intr-adevar ca “iubiti”. Doar ca voi nu ii lasati. :P

 • 33

  @Florin Bratu:

  Tocmai de asta am zis ca este o nuanta doar (fata de afirmatia initiala ca unul de 20 se uita doar la cele de varsta lui). Si ca unii dintre ei POT considera eligibile femeile care arata bine, chiar daca nu mai au 20 de ani.

  In cazurile pe care le cunosc, explicatia baietilor este ca au ce invata de la ele, ca se simt mult mai barbati pentru ca le-au putut cuceri si ca acele femei stiu sa-i aprecieze mai bine decat o fata de 20.

 • 34

  Eu nu-s asa convins. Tipa (mai in varsta) ar trebui sa aiba intr-adevar calitati exceptionale, ca altfel tot criteriul “prospaturii” se aplica, mai la orice varsta, la barbati. :P

  Ideea e cam asa: vanitatea personala a barbatului il face sa se simta bine cand e cu una cat mai tanara si frumoasa, indiferent daca la o adica e proasta ca gardul. Pe cand femeile apreciaza mai ales maturitatea (sau notiunea lor de maturitate). Nu zic ca nu se uita dupa tinerei (yami, carnitza frageda!), dar putine sunt care-ar putea si vietui alaturi de-un pustan.

 • 35

  @Florin Bratu: Perfect de acord! Noi discutam doar de cazurile exceptionale. Vezi completarile, precizarile, explicatiile posibile in discutia in paralel cu Cosa …

  Si, nu se punea problema in niciun caz de vietuit impreuna pe termen lung (de asta am si zis ca pot aparea situatii doar in plaja aceea de varsta: el 20-30, ea 30-37; dupa, reintra in tendinta normala/centrala).

 • 36

  Alte explicatii ipotetice:

  -femeile spun ca se afla in cautarea unui partener (serios, stabil), dar il cauta in locuri gresite (cluburi, unde ei merg la agatat, nu la “petit”).

  -pe langa pretentii(asteptarile optimiste), cu cat inainteaza in varsta, femeile aduc la pachet, in cautarea LUI, si proiectiile pesimiste (esecurile anterioare repetate). Se auto-saboteaza, efectiv!

 • 37

  huffingtonpost.../

 • 38

  #36 Dap, bune observatii! (Tu iar nu dormi? :) )

  1. I-ai citit textul lui Ioana de la ea, cel cu bucurestenii. Si nu stiu cate-s constiente de-un loc de-asta plin de “cavaleri” pe care personal ii miros de la o posta cand sunt amabili mai mult din instinct, ca poate “le pica ceva”: internetul! :)

  2. Pai nu stii ca femeia nu poate face decat o singura mare greseala intr-un cuplu: nu l-a gasit pe cel potrivit! :) Deci nu-i vina ei. Iar la urmatorul face pe aia cu “iubitule” pana il inhata. Ca apoi “tre sa bati covoarele, sa faci piata, sa ma tii prin facultati etc”. :P

  E totusi un avantaj cand incepi cu altul o treaba noua. Din ce-am vazut, cuplurile in care s-a adunat de-a lungul vremii prea mult bagaj nu prea mai reusesc sa iasa la liman, indiferent cat de mult incearca.

 • 39

  @Geanino – Io ma opresc pe-aici, ca iar se uita astia cu grupuletzele lor stramb, de parca am intrat pe taraba lor.

  Repet nedumerirea: esti autoare cu drepturi pline, la ce pana corbului nu postezi tu un text ca asta la tine??? :(

 • 40

  Laura, e absolut ilogică faza cu 1:7. Singura problemă – pe care o constat uitându-mă la prietenele mele din grupa ta de vârstă – e că suntenți absurd, dar absurd de pretențioase. eu m-am măritat fooarte devreme (nu exagerez, chiar fooooarte devreme), deci nu am trecut prin trăirile uei femei singure de peste 30 de ani. Dar am ascultat lamentările a numeroase prietene. Însă tot alea care se lamentau au dat cu flit unor bărbați cu adevărat misto pentru că: - a folosit o anumită expresie într-un anumit context (nu era nimic obscen sau sexist sau intolerant, pur si simplu o expresie pe care tipa nu o suporta) - si-a sunat mama (nu excesiv, din 5 in 5 minute, pur si simplu omul îsi suna mama o dată la două zile) - nu i-a plăcut cum bea din pahar !!! - are o privire ciudată (!!!) - nu i-a plăcut cum si-a mâncat prăjitura (si eu îl stiam pe tipul ăla, mă îndoiesc că a făcut ceva iesit din comun) - nu dansează suficient de bine (!!!) - Nu tine la alcool (aici am rămas mască, nu stiam că trebuie să cauți bărbați care au experiență în ingerarea de alcooluri. Si al meu e pe spate de la două beri si nu poate bea niciun alcool tare, la capitolul ăsta îl bag sub masă, dar nu i s-a părut ăsta un motiv de divort) Să mai zic? Tot chestii de-aseta am auzit de la prietene care pe de o parte se plângeau că au trecut de 30 de ani si nu au pe nimeni, dar pe de altă parte căutau cu lumânarea pretexte să scape de toți tipii pe care îi cunosteau. Deci, eu zic că poate (acuma evident, nu stiu sigur ce faci tu, dar poate) ar trebui să fii cât mai deschisă la a accepta unele defecte/minusuri ale eventualilor parteneri, că doar nimeni nu-i perfect

 • 41

  Laura,

  eu zic ca e o greseala de abordare a problemei.

  Prea multe femei isi centreaza viata pe chestia asta, respectiv, pe vanatoare.(ca si barbati, de altfel)

  Eu cred ca trebuie sa iti axezi viata pe lucruri mult mai impersonale si in momentul acela, cand esti complet detasat de problematica imperecherii, o sa constati ca lucrurile au sa evolueze de la sine.

  alt Till Eulenspiegel
  2011-05-20 08:32:48 | Raporteaza
 • 42

  @Florin Bratu:

  Iarta-ma ca iti spun, dar inversunarea cu care te lupti cu grupuletele si cu unele persoane de pe aici, nu face decat sa arate cat de mult iti pasa ca nu esti bagat in seama!

  Ai comentarii inteligente, nu cred ca ai nevoie de aplauze.

  Detaseaza-te, ca un american adevarat, be cool, o sa fie mult mai misto!

  E doar un sfat!

  alt Till Eulenspiegel
  2011-05-20 08:47:01 | Raporteaza
 • 43

  Motivul, chiar asta era, sa te ajut sa nu cazi in penibil…

  Se pare ca efectul a fost contrar. Pacat. Imi cer scuze!

  alt Till Eulenspiegel
  2011-05-20 09:00:05 | Raporteaza
 • 44

  Bai frate, si pe subiectul anterior al Laurei a lasat fata asta, Geanina, CELE MAI PERTINENTE COMENTARII LA CELE SCRISE. Dar va gasiti toti fraierii (si fraierele) cu morala ieftina (bre, dar parca NUMAI cu morala!), ca altceva nu se vede.

  Vine una care a trait in Olanda, sho pe ea ca are “maieu”. Chiar nu va dati seama ca mirositi (rau!) a …provincie??? Pai hai s-o spunem si pe-asta, ca se cam contureaza un aspect pe-aici, din ce ati scris voi singuri, cu manutele voastre.

  E site PUBLIC, se discuta SUBIECTE, give us a f****** break cu teoria chibritului, cand de la o posta cei mai multi pareti INCAPABILI sa discutati si ceva cu sens pe tema propusa!

 • 45

  Nu fii isteric, prietene!

  Tocmai ti-am atras atentia ca TU esti cel care o iei pe aratura, legandu-te de grupulete. Si am facut-o in cel mai civilizat mod cu putinta, chiar neprovincial, as spune.

  In schimb tu folosesti un limbaj total aiurea!

  Inca o data imi cer scuze, de data asta pentru ca m-am inselat. Nu esti cel pe care mi-l inchipuiam.

  alt Till Eulenspiegel
  2011-05-20 09:19:32 | Raporteaza
 • 46

  “Nu fi”, bai agramatule (si nu-i prima oara, te-am vazut cate greseli de exprimare faci). Si tot tu “atragi atentia”, pushcalete? ;) Ia baga-te in seama la altii, ca ma plictisesti…

 • 47

  nenea Flolin Blatu, gata, ne-ai convins, efti cel mai deftept, cel mai inteligent, cel mai im…nu, asta nu melge…cel mai peltinent, cel mai cul si tot ce mai vlei matale. si cel mai tale. :o

  da` acu`, putem să ne zucăm mai depalte? :roll:

  alt valonache qui rit
  2011-05-20 09:47:01 | Raporteaza
 • 48

  :lol:

 • 49

  Bah, acum nu fiti fraiere sa iesiti in pas de defilare si sa-mi dati dreptate: ca spuneam lucruri cu sens iar zevzecul acela s-a luat degeaba de mine. Aveti rabdare, mi-o puneti voi mai tarziu. ;)

 • 50

  Val_one, să ne zucăm! :lol:

 • 51

  hai, Nora. :)

  de şi-o (mai) găsi-o, şi-o pune el şi singur. ;)

 • 52

  ha. ha. ha. Tocmai cea care incepe sa smiorcaie ca fleatza, de cum i-o trage unul peste bot ca se baga cu intrigi jegoase peste tot, s-a gasit sa faca pe dashteapta. :D

  Sunt lucruri care se simt, papusha, iar pe tine te simte oricine ca pe un mic soarece de biblioteca, pe care n-ar pune unul mana nici sa-l bati. Nasoala viata tre sa ai, pe bune. ;)

 • 53

  Deci. Să luăm lopăţica. Să cărăm nişte apă şi să facem un castelaş.

 • 54

  pfui, Nora, ce mă speriaşi!

  am crezut că mai vrei să faci un “costeluş”!!

  :shock:

 • 55

  Ah, nu. Sunt la tot pasul.

  Să levenim. Eu fac un castelaş, voi puteţi să faceţi câte un bălbat pentru fiecale dintle plietenele Laulei.

  Ce ziceţi?

 • 56

  adică, aşa… să fim un fel de pigmalioane?

 • 57

  @Deea #40 – Super comentariu! Deci …se poate!

  La fel @dr.nenea #37, foarte interesant articolul acela, l-am forwardat si altora.

  Nasol ca (bleah) trebuie navigat printre mizeriile astora care nu pricep o iota la ce se discuta… :(

 • 58

  Da, Andleea. Aşa.

  Uite, încep eu. Vreau să fac un Dan.

 • 59

  facem, Nola, cum să nu! da` putem să-i facem statistic?

 • 60

  Nuu, Val_one!

  Nu facem statistic. Ce pigmalioane am mai fi? Facem flumos, cum se face, cu calne şi cu suflet.

 • 61

  :D eu mă gândeam să luăm un model statistic ideal şi să-l multiplicăm. aşa, nu riscăm să nimerim…(uups!) :roll:

 • 62

  Ah, val_one! Parcă n-ai şti cum suntem!

  Eu, de pildă, nu suport să mai fie cineva îmbrăcat ca mine! Cum să mai aibă una bărbat ca al meu?!

  Bine, eu înţeleg acum considerentele de ordin practic. Să găsim o cale de mijloc. Facem ceva mediu, statistic şi improbabil, şi după aia personalizăm. E bine?

 • 63

  Si…la ce ora spuneati ca pleaca trenul de Cluj din Gara de Nord?

 • 64

  aşa, Nora. da! mai întâi adăugăm de toate şi apoi tăiem tot ce prisoseşte. nu? :roll:

 • 65

  Să purcedem aşadar.

  Luăm găletuşa. Aruncăm următoarele:

  - chipoşenie. Nu prea multă, o mână.

  - minte. Mai multă. Cam o lopată.

  - mândrie. Cu un miligram mai puţină decât la noi.

  - stabilitate. Să reziste şi într-un picior fiind.

  - sănătate. Ca de început de lume.

  - ceva eşarfă de gentleman. Smulgem cozile de mârlan.

  Mai ziceţi şi voi.

 • 66

  inimă, inimă, inimă, inimă…

 • 67

  Câtă, Andreea? Dă măsura exactă. Să nu ni se taie compoziţia după aia. :D

 • 68

  umor. mult. şi simţul aferent.

 • 69

  exact cît să fie copleşitoare. nu mai mult, nu mai puţin.

 • 70

  Mai zic:

  - plăcerea jocului.

  - curaj. Să nu se teamă de tine.

 • 71

  Încă ceva:

  - discreţie. Delicateţe.

  Să vină Laura să ne spună dacă facem bine ce facem.

 • 72

  Problema reala e ca barbatu’ normal indiferent de varsta se uita dupa pustoaice – adica zona 0-30 (pedofilii intra si ei aici :P ). Femeia care a depasit o anumita varsta chiar nu mai are mult de ales, poate eventual sa aleaga sa ramana singura. Not fun, heh?

 • 73

  @Nora: întotdeauna faceţi bine ce faceţi. :)

  îmi cer scuze că nu reuşesc să comentez decât foarte rar, dar am nişte zile pline ochi cu tot felul de treburi. promit să mă revanşez cât de curând.

  să aveţi un uichend mishteaux!

  alt Laura Laurentiu
  2011-05-20 19:16:54 | Raporteaza
 • 74

  Şi tu, Laura. Şi nu-i bai. Vii tu când poţi. :)

 • 75

  Şi tu ce te minunezi, muzo, aşa? Şi eu mă dau cu rolele.

 • 76

  Aoleu, greşii. Laura, şterge şi tu când poţi, te rog, 77. Nu aici trebuia să-l pun.

 • 77

  @Florin Bratu: ar trebui sa te uiti peste scandalul generat de articol in februarie. cu exceptia barbatilor toata lumea s-a simtit jignita. tipa este destul de tough – crescuta in foster home, tata pimp si dealer, mama, evident, curva. o scriitoare interesanta.

 • 78

  @Florin Bratu: iti raspunsesem la 59 dar vad ca nu a aparut. anyway…

 • 79

  @dr.nenea – Nu ma mira (ca tot ele s-au simtit lezate). Chit ca textul era scris de pe pozitii feministe, iar sfaturile de bun simt.

 • 80

  Mie nu mi s-a parut deloc ca e scris de pe pozitii feministe :roll: Era doar amestec de experienta de viata, cu ochi de observator bun.

  Iar ele s-au simtit lezate pentru ca nimanui nu-i convine cand i se vara sub nas o oglinda ;)

 • 81

  @Geanina – “Probably because for them marriage involves sacrificing their most treasured possession — a free-agent penis”

  Asta-i pozitie feminista, crede-ma. De genul “toti barbatii e porci”. ;)

 • 82

  @Florin Bratu: Poate scos din context, ar fi! Mai citeste o data!

  The problem is not men, it’s you!… MARRIAGE is not about getting something — it’s about GIVING it. Strangely, men understand this more than we do. Probably because for them marriage involves sacrificing their most treasured possession — a free-agent penis — and for us, it’s the culmination of a princess fantasy so universal, it built Disneyland.

  Raman la ideea mea, ca asta nu e feminism, ci clarviziune ;)

 • 83

  Din cate am observat eu (… eu sunt un pic miop = nu vad departe!).. …femile viseza la un ….BI-sexual ! Vor un barbat si o prietena in aceeasi …persoana , concomitent si ….simultan !

  PS: Unele stiu si altele-si dau …seama !

 • 84

  Mda, ok, “feminism” nu era termenul cel mai potrivit. Vroiam sa spun de fapt ca gandeste totusi ca o femeie. :P

 • 85

  Buna dimineata , Licurici ! Un alt articol interesant , viu , practic si cat se poate de real ai reusit sa-l supui dezbaterii pe acest blog . Esti genul de femeie care combini destul de bine teoria cu practica in scrierile tale . Intr-adevar , gasirea unui iubit sau a unei iubite in Romania este si ea o problema , poate , asa cum ai zis , problema nr. 1 a societatii romanesti in care ne chinuim sa supravietuim . In nici un caz , raportul de 7 femei la 1 barbat nu este adevarat , nici macar in Cluj ! Crezi ca Romania a luat parte la vreun razboi mondial , iar populatia de sex masculin a fost masacrata , incat s-a ajuns la acest raport zdrobitor in favoarea femeilor ? Nu este adevarat , raportul pe tara este de maxim 3 la 1 ! Dar nu aceasta este cauza pentru care intemeierea unei familii a devenit aproape imposibila in mizeria asta de tara ! Cauza principala a problemei pe care ai lansat-o aici o reprezinta cei 21 ani de regim national – mafiot petrecuti in Romania ! Degradarea vietii economice , sociale si morale in aceasta tara a avut consecinte din cele mai nefaste asupra populatiei acestei tari , mergand pana acolo , incat si intemeierea unei familii a devenit o utopie !!! Vina primordiala apartine politicului , unui grup restrans de oameni ( largit ulterior ) care au intrat in politica , cu scopul de a conduce aceasta tara in directia dorita de ei , in numele capitalismului fluturat la urechile oamenilor mai rar in cei 21 ani si in numele democratiei , repetat cu indarjire diabolica in aceasta perioasa , sub a carei masca , creatoare de iluzii si sperante desarte , pe cat de frumoase , pe atat de periculoase ,( capitalismul si democratia sunt 2 notiuni total opuse ) acesti mizerabili de politicieni , oportunisti jegosi si criminali infiltrati in toate partidele politice cu ideologii diferite si chiar divergente , au urmarit frecvent : jefuirea treptata si sistematica a tarii ( cand vine vorba de furt , de afaceri ilicite partidele nu mai au culoare politica ) , imbogatirea personala in numele capitalismului si al democratiei , manipularea populatiei in sensul dorit de ei cu texte de genul : ” strangeti cureaua , pentru ca va va fi bine mai tarziu ” , saracirea iremediabila a populatiei cu scopul de a nu se crea niciodata clasa de mijloc , specifica democratiei moderne . Toate aceste cauze au avut consecinte negative , inclusiv asupra posibilitatilor de imperechere ale tinerilor , iar IUBIREA aceea inocenta , bucolica a fost inlocuita treptat de o ” iubire ” interesata , ipocrita , materialista , in cel mai bun caz , lucida , in special din partea voastra , a FEMEILOR ! Acesta este adevarul , iar voi femeile , il stiti prea bine , dar curiozitatea unei discutii interesante ne face sa ne adunam aici si sa negociem din nou : IUBIREA ! Sa va amintesc un fapt petrecut in Romania care sper ca va da de gandit ! Cum arata Romania in jurul anului 2000 ? O tara saracita si lasata in prapastie de catre o guvernare mizerabila , incompetenta si corupta : C.D.R. , cu un presedinte papagal , prost , care ulterior s-a recunoscut invins de mafie si cu o vaca nesimtita , fost consilier prezidential , care pleda pentru un stat machiavelic ! Am scuipat pe ei de 10 ori mai mult decat pe guvernarea iliesciana , de ce ? Fusesem si eu membru al lor si contribuisem la victoria C.D.R. in alegerile din 1996 ! Va amintiti ca din 2002 in special barbatii plecau in Italia in speranta ca vor gasi o viata mai buna ? Poate atunci , raportul sa fi fost de 7 la 1 ! Ce s-a urmarit de fapt , in plan social ? Ramanerea femeilor in tara pentru a fi la cheremul putinilor barbati politicieni si mafioti cu bani si de aici stricarea relatiilor din interiorul fiecarei familii ! Cu alte cuvinte , romancele erau obligate sa devina curve , sa se prostitueze din cauza saraciei , iar barbatii , obligati sa munceasca afara si sa aduca bani bugetului de stat , bani pe care ii foloseau tot politicienii , la castigarea alegerilor lor , la fel ca in prezent ! Nu uitati ca si imputitul de Basescu a spus acelasi lucru , indemnand populatia Romaniei la parasirea tarii , daca nu le convine traiul in Romania ! Aceasta este principala cauza a imposibilitatii de a mai gasi un iubit sau iubita in ziua de azi ! Atat , deocamdata ! Urmatoarele cauze in episodul urmator!

 • 86

  @val_one: Nu migratia diferentiata este problema.Cred ca statistica a numarat gresit,fiind indusa in eroare de o realitate specifica noua.Adica multi sunt barbati sunt si curve ,iar statistica i-a numarat ca atare.

 • 87

  @Laura Laurentiu: Oricum raportul acesta l-am intalnit numai la pasari de curte (gaini,curci etc.)unde gospodinele cam dau iama cu cutitul printre masculi.Sa-ti spun ceva.Un tip calatorea ca bezmeticul pe jos prin mediul rural de la noi.Ajuns intr-un sat la ceas de seara a gasit gazduire la o femeie singura.Cu conditia ca acesta sa fie cuminte!La aceasta conditie tipul a replicat:”Vai doamna ,eu sunt un gentelmen!” A doua zi cand tipul s-a trezit si a iesit in curte gospodina dadea de mancare la oratanii.Tipul a observat ca numarul de gaini si de cocosi era egal.Facand aceasta obsevatie ,gospodina i-a replicat:”Domnule,numai unul este cocos,ceilalti sunt gentelmeni ca si dumneata!”

 • 88

  Ăstuia îi apare peste tot numele!

  Ce chestie!

 • 89

  @Cosa Nostra: Multam de sfat.Am incercat,dar nu a mers de prima data.Nu stiu de ce.Pana la urma vad ca scula asta moderna a vrut sa ma asculte.

 • 90

  Laureta ? Pe unde umbli draga mea ? Lipsesti de o saptamana !

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
Prietenii îi spun licurici
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!