RSS Feed

Roșia Montană, dedublările și surfingul media pe capete de câini

vezi toate articolele de
10 Sep 2013 la 13:59 48 comentarii 3601 vizualizari.

Duminică, 8 septembrie, peste 15 mii de oameni au ieșit pe străzile din București să protesteze împotriva exploatării de la Roșia Montană și împotriva unei întregi clase politice și a deciziilor acesteia. Pe stradă, alături de câțiva prieteni, ne întrebam în glumă câte personalități își va mai asuma premierul Victor Ponta. Asta apropo de faptul că declarase că în calitate de deputat va vota împotriva acestui proiect, adică împotriva premierului. Însă problemele premierului nu se opresc aici pentru că mai există și soțul Ponta (apropo de declarațiile doamnei Daciana Sârbu (Ponta) -

Apoi citesc că și senatorul PSD Gabriela Firea are probleme de personalitate și ba e de acord ba nu e de acord cu proiectul de la Roșia, în funcție de care dintre personalități preia controlul asupra sa. Cred ca Romania pitoreasca trebuie păstrata asa cum am primit-o de la strabunii nostri, intacta. Numai ca omul politic din mine, senatorul, imi ridica si alte teme: ce facem pentru oamenii din Rosia Montata si din zonele invecinate? scrie ea pe blog aici. Pe pagina dânsei de Facebook apăruseră pozele din articolul de aici: una în care apare singură în „costumul” RMGC, şi cea de-a doua, la Tăul Brazi, lângă o altă persoană în „halat” RMGC cu menţiunea: „Cu fina Anda, la Roşia Montană”.

Zic să fim cu ochii pe toți politicienii pentru că altfel, pe lângă numărul impresionant la care au ajuns, ne vom trezi că se mai și înmulțesc formând entități separate prin diviziune (amoebele mai au obiceiuri asemănătoare).

Au apărut apoi textele anti-câini ale diverșilor (mondeni sau nu), unul mai înverșunat decât celălalt, cu atitudinea clară a țaței Mița de la țară care consideră că nimic din ceea ce nu-i produce personal carne, puf, lână, lapte, brânză, ouă nu merită să fie crescut pe lângă casa omului. Ba chiar am înțeles că trebuie să omorâm maidanezii pentru a nu mai fi considerați vagabonzii Europei. Surfingul pe valul canin este la modă zilele astea după cum bine îmi atrăgea atenția un prieten de afară.

Problema este că europenii ăia pe care-i tot aducem în discuție nu sunt de acord deloc cu metodele noastre. Am văzut câteva reacții, le reproduc mai jos. Și sunt perfect de acord și apropo de boicotarea României de către străini. Sălbaticii să rămână la ei acasă singuri cuci să-și dea unul altuia în cap și aici nu mă refer la cei cu patru picioare. Și sper să nu mai prindem nici liber la Schengen. N-avem habar despre ce vorbim, nu ne interesează detaliile tehnice și argumentele clare, vrem doar să moară câinii și atât. Păi iată atunci cam cum vor muri, ca să nu spuneți că n-ați știut și usturoi n-ați gustat.

Cel mai mult m-a intrigat textul domnului Andrei Pleșu (pe care din nu știu ce motive îl percepeam ca fiind un iubitor de animale până în acest moment). E noapte. Scriu, nu fără un mic palpit istoric, aceste rînduri şi, deodată, dinspre clădirea Guvernului (cu care mă mîndresc a fi vecin), aud lătrăturile viguroase ale cîinilor din cartier. Sînt cîinii mei. Ai noştri. În nicio capitală a Europei unite, nu poţi face experienţa unei comuniuni atît de intime cu trecutul şi viitorul reunite. Ascult şi aud, în întuneric, mesajul, totodată imemorial şi eschatologic, al destinului naţional. – scrie dânsul aici, textul a apărut pe 9 septembrie. După cum spuneam, duminică 8 septembrie, seara, străzile (concidența face ca exact prin zona de pe lângă Guvern) gemeau de oameni, mii și mii de oameni care protestau. Domnul Andrei Pleșu însă are urechile sensibile doar atunci când câinii comunitari tulbură procesul de creație din spatele ușilor bine păzite (tot de către acești câini nedoriți acum) din cartierele centrale.

UPDATE: a mai apărut un caz de dedublare după doar două zile :)

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 48 comments
 • 1

  1. se poarta. acum sunt cu, acum sunt impotriva. sindromul ponta are adepti. 2. din pacate, pentru incapacitatea unor imberbi ajunsi vremelnic in functii, platesc cei care nu au nicio vina. din pacate, a murit Ionut, pentru ca tonele de mizerie sa fie vazute, mizerie genarata de incompetenta, clientelism politic si angajari in sistemul bugetar pe sistemul pcr (pile- cunostinte- relatii).

 • 2

  “Problema este că europenii ăia pe care-i tot aducem în discuție nu sunt de acord deloc cu metodele noastre. ”

  problema e ca fix europenii astia care “nu-s de acord cu metodele noastre” au EXACT aceleasi metode: captura, oferire spre adoptie a exemplarelor sanatoase si ne-agresive, eutanasierea celor neadoptate. cu PETA in frunte.

  citeste, din pura curiozitate, orice ghid turistic serios tiparit afara despre Romania. in absolut toate se aminteste despre cainii vagabonzi si pericolul pe care il reprezinta.

 • 3

  @Dracu vorbești ca să te afli în treabă, câinii sunt eutanasiați doar dacă sunt bolnavi sau irecuperabili din cauza comportamentului agresiv în majoritatea țărilor europene. Cele care totuși îi omoară pentru că nu se găsesc destui stăpâni le omoară civilizat și nu stârnind oameni bolnavi psihici care să îi vâneze la liber, pe străzi. o eutanasiere în condiții civilizate este extrem de scumpă, nu-mi spune că brusc se vor găsi bani pentru asta. poate vrei să știi mai multe despre felul în care eutanasiază românii câinii infobraila.ro/2../ cu ajutorul unor firme de ecarisaj care trăiesc (și) din banii mei, tăi și ai altor fraieri ca noi și chipurile respectă legea. și asta se întâmplă deja de câțiva ani buni de zile.

  Dora Constantinovici
  2013-09-10 16:09:59 | Raporteaza
 • 4

  ce vreau să-ți transmit cu această ocazie este că vom omorâ absolut violent și inutil (toți pentru că suntem luați cu toții la pachet) câinii (agresivi sau nu), pe banul public care se va duce în buzunarele unor firme ale rudelor politicienilor care la rândul lor vor angaja pe bani mărunți câțiva nenorociți ca să le împrăștie furadan și să-i omoare în bătaie.

  Dora Constantinovici
  2013-09-10 16:13:52 | Raporteaza
 • 5

  Dora, cu tot regretul, te anunt ca esti neinformata. sau informata prost.

  in marea majoritate a tarilor europene (in UE si afara), animalele neadoptate sunt eutanasiate. daca esti prea ocupata si n-au timp de studiezi problema, iti dau eu un link.

  nu spune nimeni ca trebuie sa organizam grupe de oameni cu furci care sa omoare cainii vagabonzi (desi se poate ajunge si la asta daca nu se iau masuri legale in curand). si nu cred ca legea adoptata azi (in sfarsit) prevede omoratul cu furca sau bata.

  fyi, pretul unei eutanasii la o clinica privata (fara un contract cadru, care ar fi mai ieftin) e fix 150 lei.

 • 6

  uite si link, citeste despre cum se rezolva problema pe la altii. si revin-o apoi cu precizari, eventual.

  fao.org/fileadm../

 • 7

  scuze “revino” in loc de “revin-o”, inainte sa apara grammar nazi :)

 • 8

  @Dracu: la ucidere pe stradă s-a ajuns deja. vreau să-mi spui de unde se vor aloca 150 de lei pe cap de maidanez luând în considerare că sunt peste 60 de mii doar în București (că așa au declarat marii deștepți). plus cei din alte orașe. și te rog spune-mi dacă tu chiar crezi, ai încredere, știi că banii aceia vor ajunge unde trebuie și nu aiurea.

  Dora Constantinovici
  2013-09-10 18:23:36 | Raporteaza
 • 9

  @Dracu: eu nu înțeleg cu privire la ce trebuia să (-mi) revin. am citit o parte din documentul trimis de tine, da, în Albania, Armenia, Belarus, Ucraina, Croația, etc, toate numa unu și unul (ca state mă refer) unele dintre ele recunoscute pentru legile lor perfecte (nu-i așa) și în ceea ce privește drepturile omului eutanasierea este legală. În unele dintre ele se poate chiar face cu pușca de către cei care au permis de port-armă (ăia probabil îi împușcă și pe alți oameni în trafic dacă li se pune pata). Peste tot este trecut motivul pentru care câinii pot să fie la o adică eutanasiați și invariabil apare schema: bolnav, bătrân, agresiv. la câte una dintre țări apare și motivul fără adăpost dar este oricum ultimul în coadă și apoi parcă era vorba că vrem să fim egalii nemților, grecilor, englezilor, italienilor, etc nu al armenilor și ucrainenilor pe model legislativ. sau aia e doar când ne convine? a, da, ai dreptate, ce țară frumoasă este Ucraina, acolo poți să omori orice prinzi pe stradă și aparent n-are stăpân. pe loc chiar.

  Dora Constantinovici
  2013-09-10 18:44:26 | Raporteaza
 • 10

  hai sa citim impreuna: “Three countries (10%) (Germany, Greece and Italy) (Table 8) did not permit the killing of healthy stray dogs, requiring them to be kennelled for life.”

  deci, doar 3 tari din peste 30 de tari europene, data??? asta dupa ce Germania a impuscat toti cainii vagabonzi (dupa razboi). cu restu, aia de au scapat, au fost milostivi.

  tari “civilizate” care permit eutanasia cainilor sanatosi: * Croatia (te rog sa nu-mi spui ca astia-s necivilizati. insist chiar) * Denmark * Estonia * Lithuania * Portugal * Slovenia * Switzerland * UK as adauga si Franta (care nu e inclusa in studiu, dar permite eutanasia cainilor fara stapan)

  Toate statele astea sunt deasupra Romaniei cam la toti indicatorii economici si as risca sa spun ca si ca civilizatie.

 • 11

  @Dracu: sigur, citim împreună dacă vrei. îmi pare rău să-ți spun dar Croația este departe foarte de criteriile mele în ceea ce înseamnă un bun model de umanitate. (poate cauți și niște statistici despre traficul de ființe umane zic) și despre violența de foarte multe ori nejustificată a forțelor de ordine uneori chiar și împotriva turiștilor. Buun. au mai rămas 7 țări în care eutanasiile se fac de către veterinari, atenție! sub supravegherea unor alți veterinari. nu de către firmele de ecarisaj cu angajați la întâmplare, nu de către cetățenii de pe stradă. vezi unde e diferența?

  Dora Constantinovici
  2013-09-10 20:25:01 | Raporteaza
 • 12

  @Dracu: și chiar și așa sunt doar 8 țări. în nimic din ce înseamnă legislație n-am luat vreunul dintre modelele lor. acuma le ridicăm statuie pentru modelul câinilor. cum spuneam, ce bine că ne permitem să luăm câte modele vrem și de peste tot că altfel ar trebui să (doamne feri!) gândim cu capul nostru.

  Dora Constantinovici
  2013-09-10 20:33:10 | Raporteaza
 • 13

  ok, locuiesc in Croatia de vreun an de zile. si umblu si ca turist, si cu munca. sunt cu vreo 10 clase peste noi, romanii. dupa un an de zile cred ca sunt in masura sa spun asta.

  voi aveti o problema nu cu faptul ca sunt cainii omorati de catre veterinari, ci cu faptul ca sunt omorati.

  nu ne opreste nimeni sa facem si noi eutanasiile cu veterinari, si daca nu ma insel chiar asta prevede legea. nu il ia pe Gigi de la sculerie, ci niste oameni special pregatiti pentru asta.

  daca e sa gandim cu capul nostru, sa-ti spun metoda traditionala romaneasca: fata cataua 4-5 catelusi, se pastreaza unul (daca e nevoie), restu se baga in sac, se leaga sacu la gura, si se arunca in garla.

  avem de ales intre metoda “clasica”, traditionala de eutanasie si cea moderna, cu injectii letale. io sunt de parere ca e mai “umana” cea moderna, da daca iubitorii de animale insista pe cea traditionala, nu ma cert cu ei.

 • 14

  @Dracu: tu chir nu vrei să mă înțelegi, se vor măcelări câinii pe străzi, deja au început unii să-i prindă, este un haos legal și ilegal și acum toți cei care au cerut eutanasierea s-au prins că n-o să fie (că nu ai cum) omorâți ca în țările ale civilizate și mult lăudate. și o să fie și la vederea copiilor pe care au tot vrut să-i apere de câini. îi vor omorâ fiecare cum poate (că e în funcție de primării) și gata. oamenii în continuare vor aduce cățeii pe la marginea orașelor și în patru ani o luăm de la capăt. războiul pe care l-au pornit nu este împotriva celor care abndonează câini (deși sunt cei mai vinovați de situație) ci chiar împotriva câinilor care majoritatea nu sunt agresivi și n-au altă vină decât faptul că oamenii sunt iresponsabili. iar ca să știi, sunt împotriva oricărui fel de eutanasiere, de ce nu își castrează fiecare câinele? ba mai mult, dacă nu-ți permiți suni la protecția animalelor, sunt cabinete care o fac gratuit.

  Dora Constantinovici
  2013-09-10 21:37:53 | Raporteaza
 • 15

  draga Dora, tu refuzi sa intelegi altceva: pentru actele de cruzime impotriva animalelor exista legi. cei care savarsesc astfel de acte incalca legea, si se expun consecintelor. daca politia aplica sau nu legea, e alta problema. daca nu aplica, faceti plangeri penale celor care nu isi indeplinesc atributiunile legale.

  spre deosebire de cei care se expun unui risc si isi asuma consecintele legale, in privinta cainilor vagabonzi, inclusiv agresivi, nu se puteau lua masuri legale (pana azi). legea Marinescu-Bideu preciza clar ca doar animalele bolnave incurabil pot fi eutanasiate (cele ucigase, de exemplu, nu).

  deci legea de azi da posibilitatea LEGALA ca acesti daunatori (da, cainii vagabonzi sunt DAUNATORI) sa fie inlaturati. LEGAL. si d-aia e buna.

  sunt destui care au mancat un cozonac gras cu fonduri din diferite parti pentru sterilizari pe hartie. n-au decat sa-si schimbe obiectul muncii si in loc de false sterilizari si false adoptii, sa faca ceva util si sa supravegheze ca eutanasierile sa se faca conform legii. la naiba, n-au decat sa se apuce chiar ONG-urile de eutansieri contra cost, urmand bunul exemplu al PETA, ca sa se asigure ca totul decurge legal.

 • 16

  @Dracu: spune-mi te rog și dacă ție ți se pare normal să se întâmple asta vice.com/ro/rea../

  Dora Constantinovici
  2013-09-10 23:03:59 | Raporteaza
 • 17

  Of, Dora, e tare greu sa intelegi fatalismul lui Plesu! El zice frumos despre caini, ca au fost, sunt si vor fi.

 • 18

  Era cel mai previzibil mod de “rezolvare” a problemei de catre o clasa politica lenesa, corupta si complet ineficienta si lipsita de viziune. Legea asta ar trebui sa fie pentru noi un semnal ca aceasta clasa politica refuza sa-si schimbe mentalitatea si comportamentul, un semnal ca protestele din ultimele saptamani trebuie continuate si amplificate.

  In primul rand ca “eutanasierea” prin orice mijloace nu-i o eutanasiere, asa cum bine observa autoarea. Iar asta inseamna ca alegerea mijloacelor, SI RESPONSABILITATEA PENTRU ACESTEA, vor reveni in intregime primariilor. O “chichita” procedurala prin care Parlamentul se spala, chipurile, pe maini. Iar primariile – unele vor alege macelul, pentru ca bani mai multi nu vor avea pt asa ceva, restul vor cauta solutii de compromis si vor incerca sa eludeze legea. Pe termen lung, aceasta lege nu va rezolva problema – nu are cum; de altfel, o lege a eutanasierii exista de mai multi ani, probabil de la un alt episod de constientizare a “pericolului maidanezilor”. Asa ca peste vreo 2 ani vom avea aceeasi problema ca acum, plus pata unui macel inutil.

  In al doilea rand, se puteau cauta solutii viabile – dar asta ar fi insemnat ca parlamentarii si guvernantii nostri sa faca ce nu au facut in viata lor – adica sa munceasca pentru altii (pentru cei pe care ii reprezinta – “in slujba poporului”, cum frumos si in van spune Constitutia). Sa studieze situatia, sa faca grupuri de lucruri, cercetari in teren, negocieri etc. Si s-ar fi ajuns la o solutie cu cap si coada, viabila, eficienta.

  Pana atunci ne ramane sa protestam, daca nu in apararea maidanezilor, atunci impotriva barbariei si inapoierii pe care ne-o asociaza o clasa politica incompetenta si corupta.

  alt Legea eutanasierii mascheaza inactiunea
  2013-09-11 09:51:09 | Raporteaza
 • 19

  interesanta dinamica declaratiilor “iubitorilor de animale”: de la mierosul “sa nu ne lasam cuprinsi de emotie” au ajuns in doar o saptamana la jigniri, “bolnavi psihic” si aratatul drobului de sare.

 • 20

  Tema: rosia montana

  Ce lume domnule, ce lume!

  La lumea buna ma refer

  Am fost o mamaliga-n spume

  Si-acum ii suntem partener

  Ne-au invitat la ei la masa

  Nu chiar pe toti, doar pe acei

  Ce ne conduc pe noi, acasa

  Dar lumii bune sunt lachei

  S-au oferit sa ne ajute

  Si au venit si ei la noi

  In primul rand au zis ca pute

  Ca-n subteran avem noroi

  Care miroase ca petrolul

  Si domni, asa cum ii vedem

  S-au pus sa curate subsolul

  Iar beneficiul ce avem

  E pretul mare la benzina

  Si e correct sa fie-asa

  Nu are nimeni nici o vina

  Daca nu crezi poti intreba

  Retoric bineinteles

  Caci nimeni nu iti va raspunde

  Si intrebari vor fi mai des

  In ale noastre minti bolunde

  Semne vor fi de intrebare

  Caci obiceiul pe la noi

  Nu era bun nici la mancare

  Mancam prea fara E-ur(i)oi

  Noroc cu lumea asta buna

  Ca ne invata toate cele

  Dry cooker…ce frumos mai suna,

  Fata de… oale si ulcele!

  Legumele sunt prea gustoase

  Deci nu sunt bune de mancat

  Noi le plantam in zone joase

  Si asta nu e indicat

  O rosie adevarata

  Cu gust amar dar sanatoasa,

  Pe munte trebuie plantata

  Sa-i spunem Rosia….muntoasa :) :) :)

 • 21

  Wow, really? Domnisoara/doamna, nu numai ca nu sunteti informata despre cum stau lucrurile in alte tari din Europa sau America de Nord. Dar nici macar articolul lui Plesu nu l-ati inteles. Citez din articol, chiar la inceput:

  “Aşa că republic textul din 2008 (cu mici adaosuri), ca pe un omagiu adus indemolabilei continuităţi autohtone.”

  Ati inteles acum? E vorba de un text mai vechi, republicat fiindca e valabil si azi. La fel a procedat si CTP in Gandul. Cand scrieti opinii, faceti macar o documentare minima. Stiu ca e mult prea greu pentru jurnalistii/blogeri de azi sa verifice data si locatie unei fotografii, dar macar articolele pe care le citati, cititi-le cu atentie…

 • 22

  Si inca ceva: nu vrea nimeni intreg la minte macelarirea cainilor pe strazi. Asta ne-ar mai lipsi! Dupa ce ca avem copii mutilati si chiar omorati de caini, sa mai avem si altii marcati psihic de imagini de cruzime fata de animale.

  Eutanasierea se face de veterinari cu injectia letala. Vreti sa nu se intample abuzuri? Foarte bine! Militati pentru maximul de transparenta.

 • 23

  He,he, pai Plesu e si mare mancator de mici, dar de cand a auzit ca-s iubiti de poporul usele nu mai vrea sa auda de ei. Inteleptul asta daca ar auzi ca e uselist sa folosesti hartie igienica, sigur ar renunta la ea.

 • 24

  @Petrini: stiu, citisem asta, nu va incordati: “Aşa că republic textul din 2008 (cu mici adaosuri), ca pe un omagiu adus indemolabilei continuităţi autohtone.” de la cate mii de oameni in sus credeti ca ar deveni pentru domnul Andrei Plesu un protest ca cel de duminica relevant, un mic adaos – cum spune domnia sa, demn de adaugat unui text din 2008?

  Dora Constantinovici
  2013-09-12 10:41:18 | Raporteaza
 • 25

  Of, Dora, înainte de a da în Pleşu, încearcă să-l citeşti în altă cheie. Şi mai ales lasă deoparte atitudinea asta revoltat – militantă, adoptă una aşa mai… filozofică.

 • 26

  Asa cum lumina este corpusculara si ondulatorie si omul este o fiinta spirituala dar in acelas timp si un animal Spiritul liberal ridica omul pe o treapta superioara, de unde prin donatii, impozite si alte metode, ii ajuta sa traiasca si pe cei din categoria-nu pot mai mult.

  Ca animal, omul se comporta ca o fiara, ucigand nu doar pentru a trai ci si pentru a face rezerve asiguratorii catorva generatii mostenitoare. Isi ucide chiar si semenii, ce sa mai spunem de niste… caini.

 • 27

  Ce spuneam eu? Omul ucide(omoara) si semeni. Va rog sa incetati genocidul! ma refer la cei cu umor

 • 28

  Sau poate nu am inteles eu de ce moare Andreea. E posibil ca ucigasul sa fie rîsul.. din padure(daca or mai fi asemenea feline prin padurile defrisate)

 • 29

  Dle Odagiu, de unde stiti de cuvantul ala – bolund?:))

 • 30

  N-am mai auzit de mult “bolund”, din vremea copilariei…:) Atunci nu aveam texte gen – Ba, esti nebun? – ci – esti bolund, imprumutat, sa fie clar. Venea si replica de cealalta parte: tu esti nenormal, adaptat:))

  Zice ca-s in cash, bine.

 • 31

  Jaco, Cand scrii cuvantul “Plesu”, parca te vad in pozitie de drepti, cu capul usor plecat si cu privirea plina de bale admirative. Parca aud un fel de “crede si nu cerceta”. Ar trebui sa credem ca tinem in mana un spray plin cu idei filosafice(ori filozafice-depinde de nivelul de cultura al fiecaruia). Daca eliberam continutul ne umplem de invataminte si ne schimbam viata in bine. Aiurea. Ca orice nume care a devenit “brand” Plesu Andrei, isi vinde doar imaginea. E adevarat ca impacheteaza in ea cuvinte frumos aranjate, dupa regulile invatate cu ravana in tineretea lui(pardon, dumnealui) sacrificata. Spun “isi vinde”, pentru ca mie, umilul de rand, imi da senzatia ca tot cautand spiritul a ajuns la concluzia ca de fapt nu prea a reusit sa-si satisfaca nevoile materiale si acum incearca sa-si vanda sufletul pe arginti. Nu e nimic neomenesc in asta. Doar ca noi, prostimea, speram ca cei cu multa carte sa ne lumineze drumul.

  Stiu ca ce am scris aici tie ti se pare o blasfemie. Norocul meu ca traiesc intr-o tara unde nu sunt pedepsit pentru asta( sau cel putin asa cred eu).

 • 32

  Slaba miscare pe Pandora’s.

  De geaba incerc eu sa provoc la comentarii. Andreea se face ca nu ma vede, Jaco chiar nu ma vede, ca el priveste doar spre zei. Constat ca in general comunicarea e in suferinta. Ne refugiasem si noi din realitate in virtualitate. Probabil ca s-a mai descoperit un alt mod de comunicare in care sa ne refugiem si eu ca totdeauna sunt cu un pas in urma. Sa ma ajute si pe mine cineva cu informatii despre noul spatiu sau timp sau ce o fi, comunica-mi-as in el.

 • 33

  ha?

  te văd, te văd, dar ce să mai spun?! astea-s subiecte prea grele pentru mine…

  mai bine stau aici, cuminte, şi vă dau apă şi prosopel, dacă se încinge prea tare caftingul ăsta… cultural.

 • 34

  Da’ pe draqu, Gelule, ce vezi tu acolo nu-s bale, e spuma de la bere care-mi rămâne pe mustaţă. Şi nu stau nici în poziţie de drepţi, că de-o vreme mă cam doare spinarea, în schimb bat pas de defilare de-mi sar purecii din sfetăr.

 • 35

  Stiam eu ca am galerie(multumesc Andreea, ca citesti si prostioarele mele!)

  Iti multumesc si tie, draga Jaco, pentru ca intelegi prezenta umorului in prostiile scrise de mine!

  Si ca sa nu te mai doara spatele, da-mi si mie o parte din povara ta

 • 36

  Drept multumire, va mai intoxic cu o prostioara…revolutionara. Sper sa nu se supere Dora pe mine ca imi vars “veninul”(prietenii stiu ce e), pe pagina ei.

  Am visat ca nu mai pot

  Pasul sa il tin cu timpul

  Care curge peste tot

  Nu mai stiu nici anotimpul.

  Incercand sa le arate

  Cum Pamantul se invarte

  Avand zile numerate,

  Galilei a mers la Curte

  La subraț c-un glob terestru

  L-au privit cu interes

  “- Cu plocon veni maestru’

  Vrea sa-l ardem fara stres”

  El le-a explicat cum globul

  Pe o axa se roteste

  Ce strapunge sudul, nordul,

  Despre an le-a spus, fireste

  Despre luna, despre zile,

  Despre nopti si anotimpuri

  Dar in secile lor bile

  Marii din acele timpuri

  Au ramas doar cu un tic

  Globu-ntr-una sa roteasca

  Neintelegand nimic

  Din relatia fireasca

  Intre timp si acel glob

  De atunci toti marii lumii

  Si-au facut un fel de job

  Ei gandesc precum nebunii

  C-acest glob il stapanesc

  Isi pun nume c-an ospiciu* *Napoleon, Hitler, Stalin, etc.

  Si pe noi ne invartesc

  Suntem doar al lor capriciu

  ***

  Hai sa ne trezim din somnul

  Unde cred acesti nebuni

  Ca egali ar fi cu Domnul!

  Desteptarea, oameni buni!

  De nu ne trezim acum

  Timpul trece, nu ne iarta

  Iar nebunii-si vad de drum

  Deseneaz-o noua harta

  Vor o harta cat tot globul

  Deci global acum gandesc

  Oare suferiti de orbul,

  Orbul cel galinacesc?

 • 37

  E usor a scrie versuri

  Cand nimic nu “am” a spune

  Postez cateo prostioara

  Si din coada vreau sa sune

 • 38

  Gelu, mai scoate capul din apa.

 • 39

  adevărul e că eu n-am înţeles-o pe aia cu “privirea plină de bale”. e un nonsens. şi nici tu nu puteai să ai spumă de bere pe ochi.

  vezi, de aia nu mai vorbesc cu voi. mă depăşiţi.

 • 40

  Eu sunt peste(zodie)

  Asa raspund si lui Jaco dar si Andreei. E normal sa respir mai usor cu capul in apa. Si in lumea subacvatica multe fiinte sunt acoperite(chiar si in zona ochilor) de un fel de bale.

  Acum inteleg si de ce unele persoane(nu spun cine,persoane insemnate) nu ma pot suferii. Sunt alunecos, deci greu de controlat. Unde mai pui ca nu am nici limba, deci nu por fi lingau

 • 41

  o floricica youtube.com/wat../

 • 42

  uc,

  Stii unde am gasit cuvantul “bolund”? Intr-un setar din capul meu mobilat :) … cu vechituri. Tot pe acolo era si un buchetel cu imortele, de care atarna un biletel pe care scria “Antonio Carlos Jobim”

 • 43

  Nasol, conasule Gelu…

 • 44

  Sarumana uc !

 • 45

  Nasol, nasol, Raj.

  Asa e cu casele astea. Pacat ca sunt mobilate si din cauza mobilierului nu mai au loc maidanezii…decat prin debarale. Unii extrapoland au ajuns la: “Ce tara frumoasa, pacat ca e locuita”

 • 46

  Un mic exemplu, dintre zecile ce pot fi gasite pe net (daca se vrea):

  Last Updated: Tuesday, 20 July, 2004, 06:34 GMT 07:34 UK

  “One stray dog is being destroyed every hour in the UK, new research has found.

  The Dogs Trust, Britain’s largest dog welfare charity, says animals were put to sleep because owners could not be traced or no homes found for them.”

  (news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/3908321.stm)

  Cei civilizati fac cu discretie lucrurile neplacute dar necesare, in timp ce ignorantii isi pun poalele in cap, se tavalesc pe jos si zbiara penibil incercand sa le blocheze. Cred insa ca atitudinea fireasca fata de cainii fara stapan ar trebui sa fie aceeasi ca in cazul animalelor sacrificate la abator. Nu ne intereseaza cum, dar maidanezii trebuie sa dispara de pe strazi, fara tocmeala. Ce daca mor, ca sa putem merge in siguranta printre blocuri, atat timp cat nu trebuie sa vedem lucruri neplacute? Ca nimeni nu vrea sa asiste la “spectacolul” de la abator, dar toti vor carne in farfurie si nu le pasa cum a ajuns acolo, ba chiar se bucura ca le raman si oase, ca sa aiba ce da la caini.

 • 47

  Eh… mor destui oameni prin România, și nu de bătrânețe… și ăștia-s mai importanți oricum… mai dă-i dracului de câini și pisici, că mă enervează… câini pisici corbi și șorecari. ce dracu… chiar asta e problema noastră? să îi omoare sau să îi vândă, oricum plec de aici… m-am plictisit.

 • 48

  effect of sildenafil on the prostate viagenupi.com/../ cheap viagra usa. natural food for sildenafil.

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
M-am născut într-o zi de vineri - 13
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!