RSS Feed

Răspunsul UE pentru dreapta elvețiană: studenții elvețieni vor fi excluși din programul Erasmus

vezi toate articolele de
27 Feb 2014 la 20:53 2 comentarii 1030 vizualizari.

Mie-mi plac foarte mult țările civilizate care ni se dau drept exemplu bun de urmat în orice și oricând :) . Îmi plac mai ales atunci când ele între ele au grijă să se acuze de intoleranță și se pedepsesc exemplar pentru orice formă de derapaj – pentru că-mi confirmă teoria potrivit căreia se deranjează să ia atitudine doar atunci când sunt afectate direct. La începutul lunii februarie, alegătorii elvețieni au votat în proporție de 50,3% în favoarea limitării imigrației într-un referendum organizat de partidul UDC (dreapta populistă, așa cum era PDL atunci când era pe val, dacă doriți). Toate bune și frumoase, noi europenii (adică și noi românii deși măsura era dedicată mai ales croaților – cei mai recenți membri UE) nu vom mai avea parte de joburi și de liberă circulație în Elveția. Asta nu e chiar o noutate pentru că restricțiile pentru permisele de muncă în Elveția urmau să fie ridicate pentru 25 de state ale Uniunii Europene în luna mai (anul acesta) – nu și pentru România și Bulgaria care mai trebuiau să aștepte până în 2019.

Nici Bruxelles-ul nu stă însă cu mâinile-n sân și drept răspuns – nici studenții elvețieni nu vor mai putea participa începând cu anul 2014 la programul ERASMUS.

Potrivit Euobserver.com peste un milion de cetățeni europeni trăiesc în Elveția iar alți 230 de mii traversează zilnic granița pentru muncă. Dintre cei care traversează zilnic granițele țării puțini sunt cei care mai acceptă locuri de muncă prost plătite, vin din Franța, Italia, Germania sau chiar Austria. Eu cred că problema elevețienilor a devenit (și) faptul că 60% dintre aceștia lucrează în sectorul serviciilor și doar 40% în sectorul industrial. Pe scurt: imigranții și navetiștii peste graniță le iau joburile bune nu cele grele și plătite mizerabil. Aici e buba.

În rest, dacă aveți chef/posibilitatea să vedeți un film bun despre piața de muncă rezervată imigranților din categoria balcanică (chiar și celor de a doua generație) în țările din nord, încercați suedezul Eat sleep die/ Äta sova dö din 2012 al regizoarei Gabriela Pichler. Nu, nu e filmul cu Julia Roberts.

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 


2 comments
  • 1

    Prea multa lejeritate in tratarea unui subiect complicat. România are multe de invatat de la exemplul acesta.

  • 2

    programul erasmus…studenti care au o vacanta gratis intr-o tara straina. Cateva zeci de ore in tot semestrul in rest distractie. Pleci bou, te intorci vaca dar ai in CV cica Erasmus

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
M-am născut într-o zi de vineri - 13
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!