RSS Feed

PSD, spicul și combina plus alte propuneri euro din campanie

vezi toate articolele de
02 May 2014 la 09:00 un comentariu 671 vizualizari.

Urlă și se indignează populația pe Facebook pentru că PSD a folosit poze realizate în Belarus și Polonia și mai ales pentru că le-ar fi folosit după modelul copy-paste doar ca să păcălească românii. Ca observație, din câte știu eu, pozele au fost CUMPĂRATE de pe site-ul shutterstock.com, site care de altfel cu asta se ocupă – comercializarea pozelor/imaginilor video mai mult sau mai puțin profesioniste.

Potrivit politicii firmei, o parte din banii pe care-i cere pentru poze intră în conturile fotografilor după cum aflăm din anunțul următor: Shutterstock serves customers from 150 countries and has paid over $200 million to its contributors. Shutterstock.com este o bancă de imagini până la urmă. Așa că mai ușor cu acuzațiile de plagiat – nu e cazul acum. Că o fi nefericită alăturarea sloganului - Mândri că suntem români – pe câteva poze realizate în alte țări, nu știu. Eu nu văd o tragedie în asta, ce-i drept nici nu stau toată ziua țepoasă să-mi apăr sărăcia și nevoile și neamul, vorba aceea, personal nu mă deranjează. Spicul este la fel de spic oriunde ar crește (și pun pariu că e modelul de grâu Monsanto), combina e tot combină și ce să vezi – până și pepenele galben este izbitor de asemănător cu cel din supermarketul românesc (a, am uitat, nici pepenele și nici rețelele de magazine tip supermarket din România nu sunt românești, fie).

Nu apăr pe nimeni, mi se pare doar că sunt o mie de alte probleme pentru care PSD merită să fie criticat la o adică. Probleme adevărate (nu le mai însir aici dar le găsiți pretutindeni) și nu câteva afișe cu grâu și pepeni care nu ne aparțin. Pe de altă parte, ce pot să spun e că dacă tot vorbim despre afișe ar fi bine să privim în ansamblu și ce face restul clasei politice în electoralele care abia au luat start-ul.

Tot o combină regăsim și în afișul PMP, cel în care Mișcarea Populară înfiptă-n blugi, înfiptă-n blugii bleu jarndarm (vorba Colibri) își propune să ridice România.

Iar în stânga, discret, câteva sonde, să fie. Afișul în sine are ceva hollywoodian, pe mine m-a dus cu gândul spre afișul serialului The walking dead. Sau X MEN, animația The Pirates și aduce puțin chiar și cu afișul Twilight.

În afișele PNL situația devine mai elitistă. Se pune mult accent pe cupe și eurocampioni, crema țării adică. Și dacă tovarășii lor de cursă au insistat pe reminescențe ale Epocii de Aur care constă în spice de grâu și combine, cei de la PNL au preferat să folosească doar cuvântul PROSPERITATE, un cuvânt plin de promisiuni la fel de… aurii.

Forța Civică a ales să-l folosească pe Mihai Răzvan Ungureanu care-și realizează un soi de selfie cu dubița de campanie pe fundal. Pe dubiță, pe lângă inima FC (care seamănă bine cu inima Algida – am remarcat asta întâmplător, îmi place înghețata) regăsim sloganul Schimbă-i cu forța! Perfect, cât de pur democratic! :) . Oricum, marea schizmă dintre MRU și președintele României alături de cuvântul forță – mă duce cu gândul spre luptele dintre Skywalker și Darth Vader din Războiul Stelelor. Forța fie cu voi, alegătorilor!

PDL a ales să pună sloganul – Europa în fiecare casă! alături de pozele candidaților. Nu știu de ce au simțit nevoia să accentueze faptul că avem nevoie de Europa în fiecare casă atunci când lunar, când sună băncile, în casele foarte multor români, Europa și băncile sale sunt la propriu prezente deja. Să nu mai spun de facturile pentru utilități și servicii pe care le plătim deja cu toții. Europa (fie că vrem sau nu) este deja în casele tuturor, este atât de prezentă încât putem spune că noi suntem cei veniți în vizită (sau cu chirie) la ea acasă.

PNȚCD a înfipt o cruce pe un vârf de deal de pe harta României și ne promite Credință, lege și demnitate. Superb, exact de asta aveam nevoie – și mai multă credință, mai multe biserici. Cât despre demnitate, mă îndoiesc că aceasta poate să-și găsească foarte ușor locul alături de credință oarbă, călcată în picioare de miile de pelerini, plecați în căutarea unor rezolvări divine ale problemelor, atunci când se îmbrâncesc la coadă la aghiasmă. Dar sigur, e doar o părere.

Pentru UDMR – Ardealul este fruncea (justificat desigur :) ) iar sloganul partidului este simplu: Erdelyt Europaba – Ardealul Europei, gen. Pentru un partid progresist cum se consideră UDMR-ul mi se pare totuși destul de rușinos că abia acum, în 2014, a ales să propună pentru europarlamentare și un candidat femeie…


Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 1 comment

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
M-am născut într-o zi de vineri - 13
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!