RSS Feed

Îmi place, nu-mi place, îmi place…

vezi toate articolele de
26 Sep 2010 la 23:56 123 comentarii 3933 vizualizari.

Mereu mi-a plăcut să am o atitudine pozitivă pentru că în permanenţă am considerat că o atitudine pozitivă generează aceeaşi stare în rândul celor cu care interacţionez. Acest comportament îşi are pe de o parte originea în educaţia primită de acasă (trebuie să le mulţumesc alor mei că şi-au bătut capul cu mine- ştiu ştiu sună a thanks mom, dad, ca la Oscaruri, dar eu asta am simţit să scriu) la care se adaugă faptul că urăsc stările conflictuale şi nu găsesc nimic constructiv în acestea.  Nu îmi plac oamenii care se ceartă sau se contrazic doar de dragul de a se certa, fără a ajunge la un rezultat concret. Detest persoanele care spun „nu” la orice după modelul Gică Contra.

Îmi plac oamenii cu atitudine şi puncte de vedere bine argumentate, chiar dacă nu sunt pe gustul meu. Chiar sunt capabilă să le accept raţionamentele atâta timp cât au o oarecare logică. Nu îmi plac persoanele total neinformate sau mai rău, care cred orice se spune la televizor, ca şi cum televiziunea este „the Bible of modern times”. Principiul „crede şi nu cerceta” este cel care ne face cel mai uşor manipulabili (de oricine vreţi voi).

NU îmi plac persoanele intolerante…acesta este unul dintre subiectele cele mai sensibile…Am ajuns în stadiul în care urăsc pur şi simplu oamenii intoleranţi. Iar intoleranţa asta este într-o continuă creştere pe plaiurile mioritice. Cred că în afară de francezi pe care îi consider cea mai intolerantă naţie cu care am intrat în contact doar românii stau foarte bine la acest capitol şi din păcate nu este ceva cu care ne putem lăuda. Ne place la nebunie să ne uităm urât dacă cineva are curajul să fie altfel decât turma, să judecăm aspru şi să ni se pară că avem tot dreptul să o facem.

Nu suport criticile neconstructive. Am greşit? OK! Sunt capabilă să îmi asum dar argumentează că poate pur şi simplu nu am ştiut. Ţi se pare că nu fac ceva aşa cum ar trebui să fac ? E foarte posibil să ai dreptate dar dă-mi alternative şi acceptă faptul că e posibil să fiu de altă părere şi să persist într-un lucru, idee care ţie ţi se pare aberantă . Fiecare dintre noi are dreptul să trăiască după propriile norme atâta timp cât nu încalcă legile ţării şi nu îi lezează pe cei din jur. Aici e mult de dezbătut dar ţine tot de toleranţă.

Un alt element care îmi provoacă greaţă, şi observ că în ultima vreme şi la propriu, este mârlănia. E prezentă peste tot , sub toate aspectele posibile şi din păcate nu este doar un atribut al bărbaţilor ci şi al femeilor iar la ele, combinată cu vulgaritatea se transformă într-o  imagine grotescă.

Nu suport lipsa politeţii. Nu vreau să o suport. Mie îşi plac oamenii politicoşi şi rafinaţi. E real că am căutat în permanenţă să mă înconjor numai de astfel de oameni şi am reuşit într-o oarecare măsură. Nu e aşa greu să saluţi când te întâlneşti cu persoane cunoscute aşa cum nu e deloc greu să spui mulţumesc. Dacă faci aceste lucruri nu înseamnă că eşti prost sau slab de înger!!!

Vouă ce vă place şi ce nu vă place referitor la atitutidinile adoptate de cei din jur?

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 


123 comments
 • 1

  Un fel de sunt intoleranta cu intolerantii ?

 • 2

  @quasimodo: Nici gând. Eu atunci când am de-a face cu intoleranţi îi ignor. Dar nu îmi plac.

 • 3

  cred ca am citit acum cateva zile articolul acesta pe blogul tau.. era fain atunci este frumos si acuma.

  in afara de Francezi si mioritici.. au acest stil si polonezii si chehii ( asta pe plan superficial). Am avut o experienta foarte deosebita cu unul din liderii tineretului polonez acuma vreo 7-8 ani. Da acea discutie ti-as trimite-o absolut doar in privat pentru ca ar fi o mica povestioara care totusi nu vreau sa o las direct pe un forum.

  in folclorul german exista ceva inteligent ce spune: tonul face muzica. Depinde foarte mult de o atmosfera intreaga daca devenim confliczuali sau nu.

  Insa ziceai si tu acum o vreme criza in scrisul chinez are si conotatia oportunitati. Conflictul poate implica des si o criza si ca arate o oportunitate.

  in opinia mea conflictul ajuta repede la evolutie- care si ea poate infatisa aspecte pozitive dar si decadeere.

  iti doreesc o seara faina

 • 4

  @ 2. Deci nu ma placi !

 • 5

  @quasimodo: Cred că este necesară o discuţie mai complexă de atât ca să dau un verdict. Depinde foarte mult în ce cazuri îţi manifeşti intoleranţa. Aşa nici eu nu sunt tolerantă când vine vorba de pitzipongisme sau de mârlănie.

 • 6

  @tot moi: Mulţumesc pentru aprecieri. Despre unele lucruri am mai scris şi pe blogul personal, a while ago. Unele concepte se repetă dar materialul e fresh :D Poţi să îmi pove pe mail discuţia cu liderii tineretului ceh ;) Adresa cu care laşi comentariile e reală? O seară faină şi ţie.

 • 7

  uite mi-e de exemplu imi place super mult un film proaspat numit ” Vampires suck”. Si poate asta pentru ca nu am reusit sa diger (desi pe undeva am tolerat) un film foarte sa ii spunem neplacut de halul Twilight.

  asta e, recunosc si eu ca mai am de lucrat apucaturile care ma pot lua datorita intolerantei fata de manea, ciobanie, Twilight.

 • 8

  no way, nu place sa las adrese reale da uite fac azi noapte o exceptie- nu e un mail care il deschid des dar e al meu d_archangel_666@yahoo.com

  da un mail de test si iti voi trimite discutia nastrusnica

 • 9

  @tot moi: M-ai prins, la seriale/filme cu vampiri mă uit când ajung seara acasă foarte obosită şi nu mai sunt capabilă să înţeleg nimic inteligent. Dau drumul la serial şi pur şi simplu mă uit până adorm. Habar nu am dacă îmi plac sau nu :D Asta în zilele bune când nu adorm instant :D

 • 10

  inseamna ca la Vampires suck o sa te distrzi de minune… sleeep tight, si pe mine ma asteapta maine un program cel putin incarcat :)

 • 11

  Fals tratat de bune maniere,care nu se potriveste societatii romanesti.Cel putin pentru moment.

 • 12

  Aham. Titlul sună de parcă ai rupe nişte petale de margarete cu gândul la măritiş.

  Dar conţinutul se depărtează oarecum de fondul problemei tale, aşa că hai să fim de acord cu el. Ştii cum se lasă cozonacul la crescut? Ei bine, aşa şi cu textul ăsta. Conţine nişte elemente cu potenţial de creştere (cum ar fi drojdia), conţine elemente definitorii (aroma de vanilie, nucile şamd) dar totuşi nu e gata. Mai are puţintel.

  În ce priveşte textul, nu e intrigant, nu-i nici retoric, nici concluziv. Şi tu ştii asta. Şi-ncerci să dregi busuiocul:

  “Vouă ce vă place şi ce nu vă place referitor la atitutidinile adoptate de cei din jur?” …chiar aşa??? …hai mă… :roll:

 • 13

  Pandora’s. Articolul al III-lea de la ora 23:56. Teorema 1 (a lui Cruceanu)

  Mereu mi-a plăcut să am o atitudine pozitivă pentru că în permanenţă am considerat că o atitudine pozitivă generează aceiaşi stare în rândul celor cu care interacţionez

  Demonstraţie:

  a) detest persoanele care spun „nu” la orice …

  b) NU îmi plac persoanele intolerante … Am ajuns în stadiul în care urăsc pur şi simplu oamenii intoleranţi

  c) Nu suport lipsa politeţii. Nu vreau să o suport … E real că am căutat în permanenţă să mă înconjor numai de astfel de oameni şi am reuşit într-o oarecare măsură.

  d) Nu suport criticile neconstructive

  e) Un alt element care îmi provoacă greaţă …

  Lemă (tot a lui Cruceanu):

  îmi plac oamenii cu atitudine şi puncte de vedere bine argumentate

  Demonstraţie:

  ştiu ştiu sună a thanks mom, dad, ca la Oscaruri, dar eu asta am simţit să scriu

  [Mă rog, lemele sunt de regulă demonstrate de mult, categorisite şi acceptate ca atare. Demonstrarea unei leme denotă o prea mare scrupulozitate. Dar nu m-am putut abţine].

  Considerentele lui Cosa Nostra:

  Chiar dacă pare bine demonstrată, teorema de mai sus e puţin cam tendenţioasă, deoarece Cruceanu dovedeşte totuşi [dar mai jos în comentarii] o atitudine dea-dreptul pozitivă şi tolerantă :

  Comentator disperat şi viclean [penibil încă de la comentariile bălos limbi-n curiste la articolele Doriei]: Da acea discutie ti-as trimite-o absolut doar in privat pentru ca ar fi o mica povestioara care totusi nu vreau sa o las direct pe un forum.

  Autoare tolerantă şi cu atitudine pozitivă: Poţi să îmi pove pe mail discuţia cu liderii tineretului ceh. Adresa cu care laşi comentariile e reală? O seară faină şi ţie.

  Îl aşteptăm şi pe Costeluş cu [citez] Esti maritata? …Singurica? … Miauuu… numai cind iti vad poza mi se face-o foame … şi o atitudine la fel de tolerantă şi pozitivă din partea autoarei.

  Băi comentatorilor, acum să nu vă pună dracu să faceţi o analogie între Cruceanu şi Cristina Miculete. Că ştiu că vă tentează !

  Dar, chiar dacă amândouă se descriu în văzul lumii prin clişee ofilite dându-ne lecţii de viaţă cu această ocazie, Cruceanu are aşa o chestie deosebită, ceva a la Doria Niculescu, de forma eu asta am simţit să scriu.

  Aa, şi mai are ceva ca şi Doria. Un Mentor. Mă rog, Doria îl are pe Gogu – cel mai mare şmecher, cu cei mai mulţi bani, cel mai elegant şi, mai presus de toate, care o adoră pe ea.

 • 14

  Crezi caeasta critica este constructiva? sentinta.ro/art../

 • 15

  @cosa nostra: Ai început de luni?

  Ştim cu toţii că un şut în c*r e un pas înainte, dar dacă-i dai şi un brânci ăsta e regres de-a dreptul. Să nu păţeşti (păţim) ca cu alte autoare. Ştii tu, care s-au atacat şi n-au mai scris. Eu recomand puţină clemenţă şi mai multă “analiză” înainte de a trage concluzii. E timp destul şi ai luat-o prea din scurt.

  Uite, şi Andreea e de acord cu mine şi promite că nu se mai întâmplă până data viitoare ;)

 • 16

  @Andreea Cruceanu:

  E luni dimineata, poate am eu probleme de compilare: atitudinea pozitiva rimeaza cu ura? Poti fi politicoasa dar in acelasi timp sa ai greturi? Si cand esti langa o persoana care iti repugna cum iti dovedesti politetea? Prin falsitate, ipocrizie si fatarnicie? Si pana la urma ce e mai de condamnat? Sa iti arati greturile pe fata sau sa ti le ascunzi sub o pozitivitate falsa?

  A+

 • 17

  @Habarnam: Hai să spunem că am încercat, după ce am expus ce îmi place şi ce nu îmi place, să nu fiu tot eu cea care trage concluziile. Concluziile aparţin fiecărei persoane ce citeşte textul şi se identifică sau nu cu ceea ce am avut eu de spus. Proporţia în care mă interesează opiniile cititorilor, ce au ceva de comentat este mai mare decât să îmi impun nişte puncte de vedere. De aici şi motivaţia pentru care pare neterminat.

 • 18

  În primul rînd, eu nu înţeleg de ce ar trebui să mă intereseze pe mine, şi încă de luni dimineaţă, ce îţi place şi ce nu îţi place ţie. Acuma, ştiu – tu ai putea să-mi răspunzi: de-te, băi, dreacu, dacă nu te interesează, nu citi. Asta ştiu şi eu, dar vreau să spun că nu înţeleg de ce crezi tu că ar interesa pe cineva ce îţi place şi ce nu îţi place ţie.

  Băi, Crucene, ia ascultă aici! – că tot ai zis tu că nu te ataci aşa uşor… Băi, nimic nu e mai enervant în stilul public decît personalismul ăsta de doi bani (ce îmi place mie, ce fac eu sîmbătă seara, cum beau eu cafeaua etc.). Hai, înţeleg, dacă ai fi oleacă de vedetă, aş mai zice – ai avea şi tu olecuţă de public curios să afle ce chiloţi ai şi cu ce deget te scobeşti tu în ureche. Dar aşa, ţi-l închipui tu pe Cosa nostră, de pildă, sau pe Vaya, sau pe Andreea, sau – de ce nu? – chiar pe Valone, spunînd: “Băăi, ce chestie, treaba asta nu-i place nici lu’ Andreea Cruceanu” ? Deci, nu. În public, adică, suntem politicoşi, manieraţi şi facem conversaţie de interes general.

  //

  Acuma, dacă tu personal tot ai insistat şi vrei să ştii ce nu-mi place mie, “referitor la atitudinile celor din jur”, iaca, îţi spun. Da’ numai că m-ai întrebat! Mie, cel mai mult şi mai mult şi mai mult, nu-mi place de oamenii care scriu cu greşeli gramaticale şi stilistice flagrante. Mă omoară chestia asta! Şi să-ţi spun de ce. Scrisul e un instrument, ca şi – să zicem – satîrul din bucătărie. E ok, nu toţi mînuim satîrul aşa cum trebuie – dar, dacă îl mînuim prost, îl mînuim prost şi ne dăm peste degete la noi acasă. Nici unul care mînuie prost un satîr nu are pretenţia să fie angajat bucătar. Atunci, de ce naiba unul care mînuie prost acest instrument care e limba română ţine să bucătărească articole la ziar sau pe blog? De ce ar ţine ăla morţiş să-şi dea peste degete în public? – Vezi? Asta mă enervează cel mai mult şi mai mult.

  Bun, nu-s absurd, înţeleg că-i scapă omului sau femeii o cratimă, un plural, că în viteză mai calcă o conjuncţie sau mai depăşeşte pe interzis cîte un pleonasm (vreau să zic că nu-s căcănar ca Petruţ, de exemplu, care, săraca, după ce m-am rîs de “actualităţile ei profunde”, s-a dat de ceasu’ morţii să-mi găsească două cuvinte pe care le-am inversat!) – da’ nu face din asta un stil cu care vine zilnic în faţa mea şi se dă cu curu’ de pămînt. Dacă nu ştii să schiezi, nu te dai pe pîrtiile de meseriaşi – te ţii mai deoparte, înveţi, exersezi, mai cobori în plug, adică te strădui un pic. Vox şi Pandora se vor oleacă de pîrtii cu ştaif, ca dovadă că îmi mai pierd şi eu timpu’ pe-aici – nu le confundaţi cu datul cu curu’ pe pungă prin pripoarele libertăţii, clickilor şi cancanelor.

  Acum, hai, ce-ai pus botu’ ăla? Nu ziceam, bre, de tine… Lasă să se simtă altele. Ai şi tu cîteva scăpări, da’ dacă dai pălăria aia de pe ochi poate ai să le vezi mai bine. Înainte de “dar” şi “ci”, de pildă, se pune virgulă – tu nu simţi acolo nevoie de virgulă? Ia reciteşte-ţi compunerea cu voce tare. “Starea” aia de care zici tu e “aceeaşi”, nu “aceiaşi” (“aceiaşi” sunt bagabonţii care tot îţi cer ţie numărul de telefon). “Fiecare dintre noi, are dreptul” – da, de acord, are dreptul, dar fără virgulă între subiect şi predicat, că nu mai are dreptul. Şi ce e aia “e real că” ? Crezi că erai mai puţin interesantă dacă spuneai “e adevărat că”?

  Hai, că nu mai stau să faca analiza gramaticală. Ţi-aş fi dat un opt la compunere – pentru încurajare, băi, nu ţi-o lua în cap -, da’ m-ai enervat tare de tot la faza cu “principiul crede şi nu cerceta”. Eu n-am auzit de “principiul” ăsta, da’ tot am auzit o mulţime de snobani şi semidocţi care îl tot citează. Nu mai dau pe gugăl, zi-mi tu, te rog, de ce să cred şi să nu cercetez? – cine dreacu tot bagă strîmbe din astea?

 • 19

  @Andrusk: Bună dimineaţa! Mereu încerc să văd lucrurile pozitive în oameni. Dacă nu văd nimic pozitiv prefer să mă ţin deoparte şi să ignor dar asta nu înseamnă că nu voi da dovadă de bună creştere şi educaţie. Hai să îţi dau un exemplu simplu ca să mă fac înţeleasă. Vînzătoarea de la pâine se conversează cu ale ei colege în timp ce eu o salut şi aştept cuminte să mă întrebe ce vreau, ca deh, nu e frumos să întrerupi două sau mai multe persoane când se află într-o discuţie “importantă”. Mă ignoră, termină povestea şi mă întreabă în greaţă ce vreau şi apoi cu aceiaşi atitudine ma serveşte dar e foarte deranjată că am intervenit în bârfele ce le împărtăşea şi am întrerupt-o. Asta nu înseamnă că dacă îi observ indignarea sau lipsa politeţii nu îi voi spune “mulţumesc” după ce mă serveşte şi “o zi bună” înainte să ies din magazin.

 • 20

  Băga-mi-aaaaaş!!…

  Băi, să mor dacă nu mă abţineam de ştiam că postează şi Cosa o analiză a cazului.. Iar o să sară bulangii că stau de curu’ lu Cosa nostra.

  Acuma, e măcar o diferenţă. Cosa face analiza matematică a textului, eu – pe cea stilisto-gramaticală. Ia uite, băi, frate, ce material produce Cruceanca!

 • 21

  @Andreea Cruceanu: daca citeai comentariul lui Vaya,nu ai fi gresit din nou in raspunsul pentru andrusk:se spune “aceeasi atitudine”,nu “aceiasi”,manca-o-ar mama de gramatica…imi cer iertare,dar sa stii ca greselile gramaticale sunt urate tare

 • 22

  @Vaya: la o analiză stilisto-gramaticală, mai mult semantico-regională a ceea ce tastezi tu, eu trag o concluzie: că vorba ta nu-i vorbă de Copou. Parol, ţaţo ;)

 • 23

  ..cu “multumesc” sunt de acord, dar daca mai ai putere sa spui si “o zi buna” cand iesi…te invidiez

 • 24

  @Andreea Cruceanu:

  Am inteles, functionezi pe principiul “decupez ce nu-mi place”…ok…tine si asta o perioada… Stii, ura e cel mai naspa sentiment, iti rontaie sufletul si nu mai conteaza cat de pozitiva iti impui tu sa fii. Asa detectez eu o doza de bravada pe ignoranta si politete ofensatoare…poate ma insel…

  A+

 • 25

  Habarn-am

  Vezi? Ce ziceam eu!…Îmi mai scapă şi mie porumbelu’. Noroc că mai sus am zis bine – maaamă, cum mai săreau bulangiii pe mine! Şi mai de-te, băi, cu Copou ăla – aveţi o grijă. Nu auzi ce accent am pe “oleacă” ?

 • 26

  @Andreea Cruceanu: lăsatul în coadă de peşte are farmecul lui. Asta când se face cu intenţie şi ca la carte. Când însă ideea survine ulterior şi este slab argumentată, dă-mi voie să cred că cine se scuză se acuză. Asta e, se mai întâmplă.

  Ai voie (şi e indicat) să răspunzi şi lui Cosa, respectiv Vaya. Sunt genul de oameni (comentatori) care dacă dau o palmă (părintească) tot ei pupă să treacă.

  Dacă doare buba si nu pupă, îi trag eu de urechi ;)

 • 27

  OK, dacă voi aţi rezolvat-o dpdv matematic şi stilistic, fac eu o analiză “chimică” atunci,

  să zicem

  H2SO4 +2 NaOH→ Na2SO4 + 2H2O

  dacă adunăm un acid (tendinţa critico-ironico- pişcătoare a autoarei) şi o bază (adică educaţia sănătoasă pe care se bazează), ce ne dă?

  păi ne dă o saramură foarte diluată, ce să ne dea!!

 • 28

  Andruşc

  Săru-mîna. Mmm… Ăăă… Ce mai faceţi, Andruşc?

 • 29

  @cosa nostra: Încerc să îmi dau seama de unde să încep să îţi răspund.

  Să spunem că mie mi se pare normal să port un dialog cu cei ce lasă comentarii, că altfel nu s-ar mai produce un schimb pozitiv de idei. Modul în care accept să port acest dialog este strict problema mea şi îmi asum. Sunt persoane care preferă să împărtăşească anumite gânduri doar cu mine, probabil şi pentru a evita comentarii răutăcioase din partea celorlalţi cititori. Este opţiunea lor pe care eu o respect. Nu încerc să dau lecţii de viaţă ci scriu despre lucruri pe care le gândesc, în care cred, care ma deranjează. A mă descrie în faţa lumii înseamnă cu totul şi cu totul altceva dar dacă am lăsat impresia că sunt atât de uşor de descoperit nu e neapărat un lucru rău. Înseamnă că vor fi surprize :D Am un Mentor pentru că am capacitatea de a accepta faptul că există oameni mult mai deştepţi decât mine de la care am ceva de învăţat, ceea ce iar nu mi se pare un lucru rău.

 • 30

  @Vaya: Îmi asum critica referitoare la “erori” şi voi opera modificări pe text însă dacă mie îmi place să spun/scriu “e real că” în loc de “e adevărat că” aşa cum ţi-ar fi plăcut ţie, poţi să fii convins că voi scrie tot aşa cum vreau eu. :D

  Trebuie să îţi spun că apreciez efortul de a scrie un comentariu atât de lung. Îţi doresc o zi fantastică!

 • 31

  Sunt persoane care preferă să împărtăşească anumite gânduri doar cu mine, probabil şi pentru a evita comentarii răutăcioase din partea celorlalţi cititori.

  Da, da, da ! Ai văzut Monster !?

  Să-l vezi ! E terific ! Dacă nu-l găseşti rezolvăm.

 • 32

  Cruceanu

  “Trebuie să îţi spun că apreciez efortul de a scrie un comentariu atât de lung”

  Mersi, săru-mîna. Da’ ca să fiu sincer, l-am scris şi ca să mă rîd oleacă, deci n-a fost chiar aşa de greu.

  Ăă, chestia cu “e real că” e un pic mai greluţă, de aia n-am intrat în detalii. Adjectiv, adverb – căcaturi din astea…

  Băi, şi nu mai îmi ura o zi “fantastică”. Îţi spun eu la sfîrşit cum a fost.

 • 33

  Băi Andreea [Andreea noastră - păpuşa], tu ştii multe măi !

  Păcat că eşti cam naşpa !

 • 34

  da’ să-l vezi pe fratele meu!!

  nefariousfilms.../

  eu sînt foarte drăguţică, pe lîngă el…

 • 35

  @Vaya: Promiţi? :D

 • 36

  @cosa nostra: Nu l-am văzut, m-am uitat acum pe IMDB să văd despre ce e vorba…Ceea ce am să te rog e să-mi spui de ce ţi se pare că se potriveşte la replica mea.

 • 37

  @andreea: Nu ştiu eu foarte multă chimie dar din ce explici tu pare că “saramura diluată” reprezintă echilibrul :D

 • 38

  Cruceanca

  Promit, măi, da’ să-mi laşi un meil ceva, un telefon, că vreau să-ţi zic numai ţie.

  Băi, acuma fără mişto. Simt că deja te lasă nervii cu noi. Păi numai după două-trei compuneri? Tu ştii, băi, ce fete scriu pe-aicişa? Oţel, mă… Bine, bine, doar Dodo ce mai dă în balamuc de oftică, da’ mă gîndesc la o Petruţ, la o Pleşcan, la un Gheorghe. Ştergi cu ele pe jos, da’ nu se lasă, tot o clanţă o ţin. De asta mi-i drag de ele. Şi tu? Ai luat-o odată peste ochi – şi, gata!, bagi divorţ?

 • 39

  Cum să citeşti pe nu ştiu unde despre ce e vorba într-un film !?

  Incredibil !

  Cam ce ar scrie pe acolo de Călăuza al lui Tarkovsky !? Cam cât de mult te-ai edifica despre acest film !?

  Şi nu-ţi spun de ce mi se pare nimic. Pentru că nu am timp acum şi pentru că trebuie să vezi filmul !

 • 40

  @cosa nostra: Asta nu înseamnă că nu îl voi vedea dar eram curioasă şi clar nu am cum să îl văd acum :D (Generaţia internet…asta ca să rezum atitudinea mea de a căuta recenzia online)

 • 41

  @Vaya: O să citesc comentariile fetelor de care spui. Nervii nu mă lasă. Stau bine la capitolul ăsta, în schimb eu am stilul meu propriu şi personal în a da răspunsuri ;) Te obişnuieşti pe parcurs ;)

 • 42

  Vaya,amice,

  dacă la #18 ai vrut să mă provoci,nu ţi-a ieşit.despre Andreea Cruceanu nu pot să spun decît:

  îmi place…îmi place…îmi place…

  cum aşa?păi,eu nu dau note pe texte,nu mă apuc să le analizez,că nu de aia scriu fetele pe aici.pur şi simplu prefer să citesc printre rînduri.şi textele,şi comentariile.aflu mult mai multe aşa.cine caută noduri în papură şi purici în brînză,cu alea se alege. ;)

 • 43

  Cred ca am dat peste oracolul unei fetitze de clasa a 6a. ”Nu-mi place sa rod oase. Imi place ciorba de vaca, si mananc multa, cu mamaliga.” Ce-o fi cu aceste ganduri banale AICI ?!

 • 44

  Valoane,

  n-am vrut, măi, să te provoc – îţi dădeam doar o limbuţă, că, la o adică, te-am lua şi pe tine la o bere, cu noi. Ei, vezi cu nu te-ai prins? Acuma na, rămîi cu Cruceanca!

 • 45

  Tare articolul asta!

  Nu mi place, imi place… Nu mi place!

  Vrei sa ne spui ca dupa ce ti a aruncat painea in scarba tanti de la magazin si dupa ce ne spui noua asa, in zeflemea:

  ” Vînzătoarea de la pâine se conversează cu ale ei colege în timp ce eu o salut şi aştept cuminte să mă întrebe ce vreau, ca deh, nu e frumos să întrerupi două sau mai multe persoane când se află într-o discuţie “importantă”. ”

  “Multumescul” si “o zi buna” sunt sincere, fara strop de ironie, fara sa iti treaca prin cap niciun “nesimtita” cel putin??

  Hai Andreea, singura ti ai taiat craca cu exemplul cu vanzatoarea.

  Si ca sa iti raspund si la intrebare, mie nu imi plac oamenii prefacuti, cei ce zambesc frumos si apoi merg la altcineva si povestesc “uite ce mi a facut aia”.

  Imi plac oamenii sinceri. Indiferent daca uneori adevarul poate sa doara.

 • 46

  @Raluca: Nu-mi trece prin cap “nesimţita”…ar fi un consum prea mare de energie :D Cred că nu faci diferenţă între ipocrizie şi diplomaţie. Ce sens avea să mă cert cu ea?

 • 47

  Val_One,

  Uite o chestie în care ne potrivim de minune [te citez]:

  despre Andreea Cruceanu nu pot să spun decît:

  îmi place…îmi place…îmi place…

  Ei ce zici, avem aceleaşi gusturi la gagici sau nu !?

 • 48

  Daca aveati cumva indoieli, acum s-au spulberat: Andreea Cruceanu nu suporta lipsa politetii si cauta oamenii politicosi si rafinati. Asa e ea, Andreea! Gusturile ei sunt deosebite si bizare pentru ceilalti, incat cred ca ar trebui sa ne mai scrie cate ceva despre ele, noua, astora lesinati dupa mitocani. Exista doi comentatori care au analizat cumsecade (matematic si lingvistic) articolasul de mai sus. Cum sunt baieti buni, amandoi au trecut fara regret peste faptul s-au ocupat de argumentare mai mult decat era cazul. Au facut-o cu intentii politicoase. Asa ca Andreea Cruceanu, cauta sa nu irosesti in zadar bruma de incredere pe care 2 oameni ti-au acordat-o: nu scrie pe blogul asta chiar toate aberatiile care iti suiera prin cap la un moment dat. As fi prefarat sa ne spui de ce nu-ti place fasolea cu ciolan (rafinata cum esti, sunt convins ca te gandesti intotdeauna de doua ori la urmarile pe care o farfurie de fasole le-ar putea avea asupra feminitatii tale). Ala chiar a fi fost un subiect… . Si ce-ai ales in schimb? Toleranta, argumentare, mitocanie. Cum? “Cu variatiuni”! P.S. Ce incredere sa ai intr-o femeie care are palarie trasa pe ochi si iti vorbeste despre cum vede ea lumea? Tu draga mea, vrei doar sa fii vazuta!

 • 49

  Andreea păpuşa,

  Iată cum aflăm noi tot felul de chestii:

  Când aveai 19 ani, te-ai dus la Cluj la casa de cultură la un festival şi începând cu ora 11 noaptea şi până la 5 dimineaţa, ţi-ai tras-o de ai ajuns ca dimineaţa să te simţi de parcă pluteai la o jumătate de metru în aer.

  Mulţumim pentru informaţii ! Şi bun ăla măi frate !

 • 50

  Coza,

  care gagici? :roll:

 • 51

  @Andreea Cruceanu:

  Andreea, nici nu am spus ca ar trebui sau ca ar fi bine sa te certi cu ea.

  Am vrut sa stiu cat de sincer mai este acel zambet si acel “multumesc”.

 • 52

  @toranaga: Ideea e destul de simplă…sunt convinsă că (poate) sunt multe persoane care gândesc ca mine şi detestă aceleaşi lucruri. Dacă ţie ţi se par aberaţii conceptele despre care am detaliat este o problemă…dar aceasta este o opinie personală. Îţi respect punctul de vedere, în schimb aştept şi niste argumente pentru a-l susţine.

  Ce mănânc eu nu mi s-a părut un subiect de interes pentru nimeni, dar se pare că am greşit. Totuşi nu am de gând să-mi revizuiesc atitudinea :D

  Dacă îmi doream “să fiu văzută” procedam altfel. Faptul că scriu aici e reprezentat de ideea că pot împărtăşi o serie de gânduri unor grupuri mai vaste de indivizi.

 • 53

  @Raluca: Şi zâmbetul şi acel “mulţumesc” reprezintă modalitatea mea de a reacţiona la ceva ce nu-mi place. Nu am spus nicio secundă că debordează de sinceritate dar nici nu înjur în minte. Cred că într-o situaţie de genul, o reacţie pozitivă înseamna respect faţă de propria persoană.

 • 54

  andreea, nuuu, te roooog!!!

  nu spune şi tu “de genul”!!

  te rog frumos de tot! nu te zgîrie pe timpan?

 • 55

  Cruceanu,

  Văd aici numai bombardamente. Probabil că atunci când te-ai decis să scrii pe acest blog nu te aşteptai la aşa ceva.

  Nu mă pronunţ în numele celorlalţi că nu-i frumos. Ce îţi spun e o consecinţă a opiniilor mele.

  Pe acest blog, nu vei avea o viaţă uşoară ! Şi ştii de ce !? Pentru că până acum, dacă ai mai scris pe undeva, ai avut numai cititori limbi-în-curişti.

  Cât ar fi un om de cu picioarele pe pământ, până la urmă tot cedează în faţa bombardamentelor cu ode şi laude, devenind neatent, infatuat şi căpătând o mulţumire de sine soră cu moartea vigilenţei.

  Exceptând fisurile în raţionamentul şi expunerea lingvistică a textului, rămâne problema cea mai importantă a lui: tema.

  Tot ce afirmi acolo parcă ar fi extras din Monitorul Oficial al afirmaţiilor corecte din punct de vedere politic.

  Toţi, dacă-i întrebi, vor spune că gândesc şi ei la fel ca şi tine. Şi foarte bine, poate că aşa şi e.

  Dar nu faci un articol despre astea ! Pentru că prin el te poziţionezi superior şi arogant faţă de cititori chiar dacă nu asta ţi-e intenţia. Şi lucrul acesta deranjează pe bună dreptate, pentru că jigneşte.

  Îţi place să scrii. Ce ai în minte transpui uşor în cuvinte scrise. Şi acesta e un lucru mare. Şi e suficient pentru a deveni un comunicator bun. Îţi mai trebuie odihna, luciditatea şi relaxarea pentru a găsi subiecte inedite şi interesante. Experienţa de viaţă ţi-e potrivnică în acest sens, dar eu am încredere în tine [fără mişto !] şi cred că te vei descurca.

 • 56

  @Andreea: zi merci ca nu zice “gen”. Stii moda:

  “Am citit o carte, gen.”

  “Mi-a aparut un cos, gen.”

 • 57

  @andreea: Nu! :D

 • 58

  de disciplina constienta ai auzit ???

 • 59

  Vaaaai Nora şi Andreea, babelor ! Lăsaţi fetele să se româno-englezească ce naiba !

  Citind şi comunicând atâta material în engleză, vizitând atâtea locuri frumoase cu magazine şi pantofi şi hi, hi, hi, hi, e firesc să ajungi să gândeşti în engleză şi să vorbeşti româneşte traducând !

  Dar voi, mămicilor obosite de unde să ştiţi !

 • 60

  nu te zgîrie pe timpan!!! nu ţi se pare că lipseşte ceva de acolo?!? arată-mi mie o carte în care să scrie cineva aşa ceva!

  mă duc să-mi pun un pahar cu vin. înseamnă că e Sfîrşitul Lumii. :(

  nora,

  Doria, gen :)

 • 61

  Andreea, de care vin sau parcă ştiu, alb ?

 • 62

  Andreea # 53

  Ca să te zgîrîie pe timpan, trebe să ai un timpan spălat, curăţat, întreţinut, – şi pus la treabă. Altfel, aşa îşi mai bagă picioarele timpanu’ ăsta, că nu-l mai deranjează nimic.

 • 63

  @cosa nostra: Am să ţin cont de sfaturile tale. În schimb povestea cu magazinele şi pantofii nu e a mea, sau mă rog, nu sunt detalii pe care să le fac publice deşi îmi dau seama că ironia nu era direcţionată către mine neapărat. Ceea ce mi-ar plăcea să îmi explici este: “Experienţa de viaţă ţi-e potrivnică în acest sens…”.

 • 64

  @andreea: NU am pretenţia că aş scrie literatură. Mi-ar fi plăcut doar că e nevoie de mult talent. Dacă ţie nu îţi place o anumită exprimare, asta nu înseamnă că este greşită :D Atunci când am greşit ceva mi-am asumat şi am corectat, dar ca să cauţi nod în papură doar pentru că nu îţi place ţie, mi se pare un pic deplasat. În orice caz îţi respect opinia.

 • 65

  @antiignorantu: Da, numai că încerc să îmi dau seama dacă vrei să citeşti ce scriu eu, cu anumite exprimări specifice sau un produs pe placul comentatorilor. Îmi dau seama că sunt la început şi că am multe de învăţat iar atunci când am considerat că ceilalţi au avut dreptate am reacţionat în consecinţă. Fair enough?

 • 66

  “Cred că într-o situaţie de genul…”

  este greşit din punct de vedere gramatical. trebuie să spui:

  “Cred că într-o situaţie de genul acesta…”

  andreea, pe bune, cîte clase de şcoală ai făcut?

  nu e vorba de stil sau de plăcerea mea, e vorba de gramatica de clasa a cincea.

  am terminat cu asta, nu te mai deranjez.

 • 67

  Andreea – ok totul se transforma … cand vei intelege anumite aspecte si de unde EXISTA niste radacini vei fi multumita si fericita ….

 • 68

  @andreea: Acum jigneşti, nu e vorba de deranjat… Ţi-am spus că nu scriu cărţi şi formula folosită de mine este des uzitată, nu numai în expresiile orale ci şi în cele scrise. Ca să îţi satisfac şi curiozitatea…am suficientă şcoală ;) Şi apropo de subiectul post-ului, nu îmi plac oamenii care aruncă vorbe grele fără argumente suficiente, dar sunt suficient de politicoasă încât să îi tolerez.

 • 69

  O exprimare “situatie de genul” nu e neaparat gresita gramatical, ci lipsita de sens. Care gen? De ce gen?

  @Cosa Nostra: ce mamica, omule? Si nu sunt deloc obosita! Calatoresc si eu, citesc si eu “material” in engleza! Sunt cat se poate de viguroasa! Mai ca imi vine sa cer permisiunea sa particip si eu la planul Andreei, de la celalalt articol! Promit sa fiu ascultatoare! La nevoie, pot sa fac si o ciorba de varza acra, cum zicea Doria. Pot sa curat si ceapa – infamia infamiilor. Ba chiar posed o surubelnita si un patent (de asta nu sunt tocmai sigura) :D .

 • 70

  Pai esti la fel ca ei ….intoleranta ….haha…cruciadele de exemplu . Musulmanii ne omoara pt ca suntemn ghiauri …noi ii omoram pt ca sunt pagani . Uitand ca Isus ne-a zis : intoarce si obrazul celalalt …

 • 71

  Uf, Andreea. Tocmai acum ai plecat! Cand aveam atatea ganduri mari!

 • 72

  ca s-o lămuresc eu,nu se (mai) spune «de genul» şi nici «de genul acesta»

  s-a impus (!) «de genu` »

  este o exprimare colocvială.acceptabilă în unele situaţii. :)

 • 73

  Nora, nu eşti mămică, nu eşti obosită !? Uau ! Care dracu m-a îmbârligat de am rămas cu impresia asta greşită şi total păguboasă !?

  Păi dacă e aşa, ţine aproape, brusc devii extraordinar de interesantă ! Ai ţâţe mişto ?

 • 74

  @val_one: Thanks! :)

 • 75

  Această exprimare colocvială acceptabilă în unele situaţii

  Iată situaţiile:

  În Bamboo, pe Pandora’s la articolele terorizdei şi în comuna Dărăşti.

  Sau în situaţiile în care o pizdelniţă cu călcâiele crăpate vrea să-şi dea aere de umblată prin lume [fără referire la persoanele de pe aici].

 • 76

  maaaama, ce de-a articole, dar mai ales ce de-a comentarii am pierdut! sa vad daca pot recupera…

  apropo, “de genul” suna tare aiurea. asa se vorbeste mai nou in bucuresti??? eu n-am auzit niciodata formularea asta, pana sa intru pe pandora’s.

 • 77

  pe de altă parte,am spus de atîtea ori.ce folos avem să ne tot legăm de formă,neglijînd fondul?

  Andreea Cruceanu chiar are ceva de spus.răbdare,abia a venit!vă recomand şi blogul ei personal. :) :) :)

 • 78

  şi la mall, cosa nostra, acolo se aude foarte des:

  “hai, fată, să vedem şi noi un film de amoooor, de acţiune, ceva de genu….”

  foarte colocvial, val one, ce să zic…

  n-am vrut să te jignesc, andreea, doar mă exasperează faptul că limba româna este supusă la perversiuni. dacă eşti fată deşteaptă, o să înţelegi… şi iartă-mă, am observat: cine vorbeşte aşa ori nu are multă şcoală, ori nu citeşte decît reviste de modă. asta e…

 • 79

  Cruceanu,

  Ideile nu pot veni decât din informaţiile pe care le avem şi de care suntem sau nu suntem conştienţi că le avem. Dacă ţi-e foame, nu poate să-ţi vină ideea să te duci să mănânci dacă nu ai fost învăţat de către cineva să faci asta. Sau dacă nu ştii că există nişte chestii numite mâncare.

  Informaţiile pot veni din propria experienţă [de viaţă îi zic eu] sau prin studiu abstract. În acest din urmă caz, la noi se zice că vorbeşti din cărţi.

  Tu eşti tânără. Nu ai avut timp nici să studiezi suficient şi nici să ai o vastă experienţă de viaţă. Dar stai liniştită că sunt oameni bătrâni [şi cu aere de mai şmecheri] care n-au făcut nimic în viaţa lor: o faptă deosebită, o puşcărie, o ceartă, un accident cu maşina, o căzătură din pom.

  Asta vroiam să înţelegi prin expresia respectivă. Ca să vii cu ceva inedit la cititori, trebuie să-l fi trăit. Ori, dă-mi voie să cred că nu ţi s-au întâmplat multe chestii deosebite în viaţă.

  Dar nu-i nimic: ai timp destul !

  Mă rog, analiza asta e incompletă. Depinde şi cum e mai bine: să mergi pe un drum bătătorit şi sigur dar foarte monoton şi plictisitor sau să te mănânce-n cur şi să încerci tot felul de chestii, variantă care pe cât e de palpitantă pe atât e de periculoasă.

  Sau cum zicea mentorul tău, că am uitat !?

 • 80

  @andreea: Nici la “cititul revistelor de modă” nu mă încadrez. :D

 • 81

  Valone

  He, he, tîrziu… Ştiu blogu pe de rost, e ceva cu Barack Obama, chestii din astea. Eu am căutat vreo jumate de oră faza aia cu futaiu de care zicea Cosa (# 48) – şi nimica, măi frate.

 • 82

  Val_One,

  Dacă are ceva de spus e foarte mişto. Iar eu am răbdare oricât. Dar mie să-mi spună la ureche ce are să-mi spună !

  Sau nu, nu e bine, arată urât ! Ea să scrie, iar eu să-i spun la ureche ce am de comentat !

  Hai, aranjează tu treaba asta, toarnă-mi-o tu pe Cruceanu !

 • 83

  păi nu era despre ea, era despre mine!!

  :) :) :) :)

 • 84

  Vaya,

  Ce-ai bă !? Era vorba de Andreea noastră nu de Cruceanu !

 • 85

  @val_one: Numai că trebuie să menţionez că pe blogul personal nu scriu cu diacritice şi mă concentrez mai mult pe conţinut decât pe formă :D Blogul personal e un spaţiu publico-privat, un fel de struţo-cămilă, situat la extreme :D :D

 • 86

  Ia uite ce chestia dracu, eu cu Andreea, ce sincronizare, uau !

 • 87

  #84,

  bravooo !

 • 88

  @cosa nostra: Îmi place că ai ţinut minte conceptul ;) Merci de explicaţie şi am să aplic cele scrise de tine.

 • 89

  Neata si tie Andreea. Dai impresia ca ai scris privindu-te in Oglinda. Cati mai au curajul sa se uite in afurisita aia de Oglinda :)

  Sa-si descrie propriile principii :) … Greu….intradevar… foarte greu .

  1. Certurile , in rare cazuri intradevar, sunt foarte contructive. Ajuta combatantii sa se cunoasca in momente critice.

  2. Un om informat face cat doi ( spune vorba batraneasca ). As spune : ” un om informat de Tv sau Google este zero absolut ” Cum poti cere ATITUDINE :)

  3. Intoleranta vine din invidie ( ca si multe alte “deviatii” de genul asta ). Da… chiar si pe prosti suntem invidiosi si tocmai de aceea nu-i toleram pe langa noi.

  4.E mult mai simplu sa spui : ” Ai gresit , esti o proasta ” decat sa te apuci sa=i explici unde vezi tu greseala sau mai mult sa-i dai acele alternative de care spui. E mai simplu pentru ca se vrea ca o fuga de responsabilitate. Abia dupa ce cedezi si spui ” am gresit ” ti se spune : ” Ai vazut…ti-am spus eu ca asa ai sa patesti ”

  5.Am fost catalogat MARLAN , drept urmare la punctul asta n-as putea sa spun prea multe pentru ca s-ar interpreta ca subiectiv .

  6. Indeajuns sa fie politicos , Andreea. Rafinamentul si finetea vin pe parcursul vietii imediat dupa politete.

  Ahaaa…deci eram in Spam :)

 • 90

  Andreea, Cosa # 82, 83

  Băăi, m-am tîmpit cu blogurile astea. Maaamă! şi cît am mai căutat futaiu ăla, de a trebuit să-i citesc toate perversiunile Crucenii. Ce să mai zic?-hi,hi,hi, – nu?

  Hai, că de futaiu Andreei noastre :) nu vă mai întreb unde e, cine ştie ce dracu mai înţeleg.

 • 91

  Vaya,

  Nu bă, e chiar aşa, ad literam, nu e o metaforă. Este la articolul lui Laurenţiu cu Clujul cu chestii !

 • 92

  du-te măi cosa de aici, că la mine a fost cu poezie, cu farmec, cu trandafiri, cu balonaşe,(cu “curcubeie”, cum zici tu)… nu a fost aşa prozaic cum ai prezentat-o pe aici… ce Doamne Iartă-mă, eram tînără, sufletistă, idealistă…

 • 93

  Andreea,

  Mă duc că începe meciul.

  Dar până atunci:

  Dă-le dracu de balonaşe şi trandafiri şi chestii. Alea sunt pentru cei cărora nu li se scoală. Şi bărbaţi şi femei.

  Dacă eşti sănătos mintal şi fizic nu-ţi trebuie stimuli externi.

  Aveam o familie de prieteni care nu şi-o mai puneau decât dacă vedeau filme porno. Băi dă-mă dracu !

  Iar ca demonstraţie, în cazul tău, băi nu tot acolo aţi ajuns !? Nu tot la dat din cur şi strâns din dinţi – obiceiuri din părinţi !?

  Ba da, vezi !?

  Cu ce ai rămas, cu trandafirii sau cu tremuriciul !?

  Acum să nu înţelegi de aici că eu sunt un cioban fără ştiinţă de carte. Pentru că vezi tu, anumite chestii în domeniu sunt inventate de mine. Le-am înregistrat şi la OSIM !

  Dacă vrei, îţi împărtăşesc din ele. Sau de fapt nu ţie, mai bine mocofanului !

 • 94

  mda, invenţie ca aia cu reclamele în timpul filmelor…

 • 95

  mai scria cineva aici despre cosa nostra că nu stie cum e genial sau nebun, cred ca clara scria. eu sunt foarte curioasa sa stiu cum arata cum se comporta in viata reala cu se ocupa. dupa cum scrie nu imi dau seama deloc. uneori cred ca e minunat alteori badaran uneori tinar alteori batrin. ce zici cosa nu ne satisfaci aceasta curiozitate, nu te descrii tu singur? cred ca nu numai eu am aceasta curiozitate.

 • 96

  raluca,

  e un cultivator de varză şi struguri, croitor şi programator de computere, între două vîrste şi între două porniri, din judeţul Mehedinţi. e înalt, frumos, sărac şi devreme acasă, dar cam tîrziu pentru orice altceva.

 • 97

  scuze, pe narcisa voiam să o lămuresc

 • 98

  Andreea,

  Ia să vedem:

  e un cultivator de varză – greşit.

  e un cultivator de struguri – greşit. Cum să cultivi struguri măi Andreea. Am vie şi produc struguri şi vin. Se numeşte viticultura de pe lângă casă.

  croitor – greşit.

  programator de computere – am fost. Acum, doar când mă apucă.

  între două vîrste – bravo ! Între care vârste !?

  între două porniri – poezie !

  din judeţul Mehedinţi – oarecum.

  e înalt, frumos – 1.85 m; frumos !? frumuseţea e relativă. La orice standard te-ai raporta eu nu sunt frumos.

  sărac – sărăcia e şi ea relativă. La orice standard de sărăcie te-ai raporta eu nu sunt sărac.

  devreme acasă – greşit: întotdeauna acasă !

  cam tîrziu pentru orice altceva – aşa-i ! Nici nu mai vreau. Ca să faci ceva cu mine, orice, trebuie să mă iei cu japca !

  După o astfel de descriere, chiar dacă le-ai nimerit pe toate, n-ai şti nimic despre mine !

 • 99

  cosa, nu mi-ai raspuns. vorba ta „ce zici te bagi?” adica ne dai o descriere in cuvintele tale dar sa fie relevanta?

 • 100

  Narcisa,

  Cât de penibil aş arăta eu dacă mi-aş face o prezentare aici !?

  Doria face asta de mult timp şi vezi ce i se întâmplă săraca !

  Dar uite, facem aşa: mi se rupe de ce ar crede ăştia despre mine. Dacă mai găseşti două cititoare cu aceeaşi curiozitate, îmi arătaţi ţâţele şi facem ce vreţi voi !

  Bine !?

 • 101

  narcisa,

  pai asta e tot farmecul aici… sa incerci sa ghicesti singura cine e persoana din spatele personajului virtual. ;)

 • 102

  Edle

  Parcă, parcă te-ai băga… :)

 • 103

  Draga mea, ma bucur ca reusesti sa-ti pastrezi atitudinea pozitiva cand in jurul tau sunt atatea lucruri care te deranjeaza si care iti starnesc chiar ura… Sint putin confuza…esti o persoana politicoasa dar profound nemultumita? Mi-ar fi placut sa tratezi o problema sau doua care te deranjeaza, in general sau in anumite situatii si atunci imi era si mie mai usor sa te inteleg si sa raspund la intrebarea ta.

  In opinia mea persoanele certarete, negativiste, ignorante, credule, care aplica principiul crede si nu cerceta (care nu este un principiu si nici un citat din Biblie asa cum s-ar crede), criticile nonstructive, intoleranta, marlania ori lipsa politetii sunt elemente care combinate sau luate separat denota lipsa de educatie si de instruire a unei persoane. Altfel spus nu-ti plac persoanele cretine si limitate, mitocanii si needucatii. In schimb iti plac oamenii rafinati! Mi se pare normal! Si mie! Pe scurt, daca ma gandesc la ce nu-mi place in materie de atitudine a persoanelor din jur….ar fi ipocrizia. Este o trasatura de caracter care are radacini adanc infipte in interiorul personalitatii. Si daca este ceva ce ma incanta, ma bucura si ma face sa ma gandesc la Dumnezeu este fata unei persoane indragostite…stiti fata tampa care zambeste!!!

  Ar fi multe lucruri care imi plac si care nu imi plac. De exemplu imi place ca scrii lucrurile astea, ca iti pui anumite probleme si ca semnalezi niste situatii. Scrie tot ce vrei, despre tot ce vrei, ai grija la ortografie, analizeaza criticele si ia ce crezi ca este bun din ele! bravo

 • 104

  @Cosa Nostra: Las’ ca nu sunt genul tau, oricum. N-am sclipici, nici la categoria “bagaboanta” nu ma incadrez. Deci, din punctul tau de vedere, nu e nicio paguba!

 • 105

  @Criss:

  @Andreea Cruceanu:

  @cosa nostra:

  Politeţea ca formă elevată de ipocrizie. Ce te faci când vezi că sunt unii oameni proşti dar politicosi care te mint cu zâmbetul pe buze? Hai să zicem, politicienii ;)

  Ce te faci când felicitările nu sunt altceva decât invidie mascată prin politeţe?

  Ce te faci când oamenii recomandă “politeţea” doar pentru a ascunde adevărul şi a legitima “indiferenţa” ca stare de fapt generalizată?

  Eu am o problemă cu politeţea, şi-mi vine ca şi Cosa Nostra, să-mi bag ceva în ea de ipocrizie. Hai ca sa nu fiu nepoliticos (sanchi!) vă las şi pe voi să vă băgaţi…

  Apropos, v-aţi întrebat vreodată de ce “politic” ~ “politicos” ??? :roll:

 • 106

  Nora, aşa superficial mă crezi !?

  La cât de bine analizezi tu lucrurile – asta demonstrând nişte chestii, pot să renunţ şi la tone de sclipici.

  Nu renunţ la pedichiuri, desuuri mişto, chestii de astea profunde, dar la sclipici !? Dă-l dracu, cui îi trebuie !?

  Mă rog, aduc eu sclipiciul, na !

  Şi în general, dacă vreau ceva de la o femeie, nu mă aştept să le aibă aprioric: i le ofer eu !

  Nu toate femeile au posibilitatea fizică [materială şi social-conjuncturală] să fie frumoase. Ele trebuie să fie frumoase după ce cineva le oferă condiţiile necesare.

  Abia dacă şi în noile condiţii rămân tot naşpa înseamnă că sunt cam proaste [ca femei] şi deci: la revedere !

  Ia să te văd acum !

 • 107

  Deh, Cosa Nostra, daca stiam mai de mult ca o sa-mi iasa in cale un asa binefacator, nu mai trudeam eu de una singura sa imi ofer “posibilitatea fizica, materiala si social-conjuncturala” sa-mi fac pedichiuri si desuuri.

  Iar cu sclipiciul n-ai priceput: si daca l-ai aduce tu, eu ti-as da cu el in cap!

 • 108

  @Habarnam:

  Nu cred ca politetea are ceva in comun cu ipocrizia. Politetea tine de cei sapte ani de acasa. Sunt cateva reguli pe care trebuie sa le cunosti si sa le aplici. Nu e nimic complicat, nu trebuie sa fii Doctor Honoris Causa ca sa saluti sau sa raspunzi la salut, sa multumesti sau sa spui te rog, sa faci o evaluare rapida asupra persoanei care vrea sa intre odata cu tine intr-un magazin si sa ii dai prioritate doar pentru ca este mai in varsta … si lista nu este ffff mare. Restul, felul in care stim sa facem un lucru cu mai multa delicatete sau subtilitate tine de capacitatea fiecaruia de a se comporta in societate, respectiv intre semenii nostrii. Poti sa fii politicos dar in acelasi timp ferm, direct chiar autoritar. Ipocrizia tine mai mult de caracter iar politetea vine din educatie. Un ipocrit este periculos, pe cand un nepoliticos este doar deranjant.

  Si am descoperit misterul “politic” ~ “politicos” : extraordinar …dar sunt omonime (cuvinte cu forma identica si acelai corp fonetic, dar cu inteles total diferit)

 • 109

  Nora,

  Iar cu sclipiciul n-ai priceput: si daca l-ai aduce tu, eu ti-as da cu el in cap!

  Eşti o doamnă, ce pula mea !

 • 110

  Vezi, Cosa Nostra, eu ti-am spus ca nu ne potrivim. Tu vrei sa ma sclipicesti, eu nu ma las sclipicita. C’est la vie!

  Hai sa fim prieteni, mai bine! :) ))))))

 • 111

  Nu, nu putem fi prieteni. Eu nu am femei prietene [pe drepte !]

  Dacă ne cunoaştem şi suntem apropiaţi, trebuie să ne-o punem !

  Aşa că hai mai bine să fim duşmani. Orice ai zice tu de acum încolo, chiar dacă e corect, eu te contrazic şi invers. Facem ?

 • 112

  Dimineata vrabiutele sunt atat de agitate, zvacnesc sprinten pe asfalt, zboara, se feresc, sunt foarte foarte atente la orice detaliu, ciripesc intr-o galagie de-mi tiuie timpanul incat ma mir de unde atata energie in pieptisorul lor iesit in evidenta, se mai si ciocanesc una pe alta, probabil pentru niste bobite atat de insignifiante incat nu vad nici o sansa sa le observ, apoi zboara toate deoadata si locul galagiei le este luat de o liniste oarecare pana la urmatorul troleibuz care trece zdranganind din maruntaiele sale. E o placere sa le oferi graunte :) Vedeti, ce este frumos si lui Dummnezeu ii place, chiar daca nu le intelegi deloc verva :)

 • 113

  Bine, fie! Dusmani sa fim! (cred ca oricum eram, nu stiu ce te-au apucat “efuziunile” astea de data mai recenta). Numai ca, te avertizez, din cand in cand, s-ar putea sa obosesc si sa nu te mai dusmanesc asa tare cum ti-ai dori tu. Te faci si tu ca nu vezi.

 • 114

  totusi nu suntem roboti, avem recatii, iubim, uram, nu ne putem cenzura sentimentele,pentru fiecare adevarul este altul si la fel si buna crestere. prefer o persoana cu reactii decat una cu reactii cenzurate, care are mereu masti. E drept atata vreme cat esti educat, respecti drepturile si libertatile celuilat, poti fii si face ce doresti!

 • 115

  @cata1: Nici eu nu mi le pot cenzura total dar încerc să păstrez un echilibru…

 • 116

  cheap cialis online uk cheapest generic cialis online gigawatt6.com../

 • 117

  generic cialis 20mg cheap cialis generic online usedrestaurante../

 • 118

  canadian pharmacy cialis generic order cialis online without prescription usedrestaurante../

 • 119

  order viagra onlines best viagra online canadian-pharma../

 • 120

  viagra cheap prices order viagra onlines canadian-pharma../

 • 121

  generic cialis in usa order cialis without prescription canadian-pharma../

 • 122

  buy cialis online with out a prescription cialis 5mg price cvs buycialisonline../

 • 123

  where can i buy the cheapest cialis online cheap cialis online uk canadian-pharma../

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala urmareste-i pagina de Facebook
Sofisticată, nerăbdătoare, egoistă şi altruistă în acelaşi timp, workaholic, un pic narcisistă.
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!