RSS Feed

Urăște-ți aproapele ca pe tine însuți

vezi toate articolele de
09 Oct 2012 la 13:08 185 comentarii 2576 vizualizari.

Bună ziua. Sunt Ana Dragu, preşedintele Asociaţiei Autism Europa Bistriţa şi azi e o zi neagră pentru mine. Însă pentru că trăiesc în România şi nicidecum pentru că am un copil cu autism. Nici pentru că îmi petrec 90% din timp între copiii cu autism şi familiile lor pline de dragoste. Ci, da, oricât de banal ar suna, pentru că trăiesc în România. O ţară de mâna a treia în care e perfect posibil să se fabrice astfel de reclame. Ca cea pe care compania Secom o face pentru a promova un supliment alimentar bun la toate. Inclusiv la autism.

Text preluat de pe TOTB.ro/Ana Dragu

Un supliment alimentar care nu are la bază studii validate ştiinţific pentru a-i dovedi eficacitatea. Şi atunci, dacă nu sunt studii, recurgem la mesaje subliminale şi la şantaj sentimental, nu-i aşa? Că doar trăim într-o ţară de maimuţe care nu au atins încă pragul unei dezvoltări cerebrale care să permită rularea proceselor cognitive superioare.

-          Urăşte-ţi băieţelul!

-          Urăşte-ţi băieţelul!

-          „Urăşte-ţi băieţelul Urăşte-ţi băieţelul care a devenit de nestăpânit. Urăşte-ţi băieţelul care niciodată nu vrea să stea locului şi nici nu te ascultă. Urăşte-ţi băieţelul care se enervează din nimic şi se poartă urât cu ceilalţi!” – ca să cităm eminenţa cenuşie care a compus scenariul acestei campanii.

Dacă lipsa studiilor validate ştiinţific nu pare să ridice o problemă etică în promovarea unor pseudomedicamente pe o piaţă de fraieri cum e România, nici faptul că o astfel de reclamă ar fi interzisă în SUA nu pare să îi deranjeze pe cei care au comis-o. Nici tulburarea emoţională sau şocul şi groaza pe care vizionarea unui clip cu acest nume îl poate provoca nu îi înduioşează pe comercianţii care nu vor în fond decât să îşi vândă combinaţia cu 300 de lei cutia. Tot ce contează sunt efectele acestei campanii. Şi dacă vor reuşi să inducă ideea că un tratament cu medicamentul minune ar duce la preschimbarea „firescului” sentiment de ură pe care mamele îl nutresc faţă de un copil cu autism în dragoste justificată de sănătatea mintală, atunci scopul scuză mijloacele. Deşi se pare că în realizarea campaniei a fost consultat cel puţin un psiholog, se pare că nu unul îndeajuns de specializat în autism, altfel ar fi ştiut că băieţeii cu autism se „nu se nervează din nimic” (şi nici fetiţele de altfel, lăsate deoparte doar pentru că autismul e mai frecvent în rândul băieţilor şi publicul ţintă e format din potenţiali cumpărători şocaţi – părinţi de băieţei demni de toată ura). Şi pentru că clipul şi campania de prost gust se folosesc de mituri și prejudecăți, să încercăm să le spulberăm, cerând totodată organelor care se ocupă de acreditarea medicamentelor pe piaţa românească să analizeze la sânge efectele acestor produse sau lipsa lor de efecte.

Au apărut multiple definiţii de-a lungul timpului şi s-au dezvoltat terapii mai mult sau mai puţin eficiente. Însă miturile cu privire la „Rain Man” nu au dispărut. Iată câteva:

I. COPIII CU AUTISM NU STABILESC NICIODATĂ CONTACT VIZUAL

- unii au contact vizual, alţii îl dezvoltă după ani de terapie în care învaţă cum să stabilească contactul vizual. Însă mulţi autişti au acest contact. Mai redus şi diferit decât cel al copiilor tipici, însă privesc oamenii, zâmbesc şi se exprimă prin alte tipuri de comunicare non-verbală.

II. ÎN FIECARE COPIL AUTIST SE ASCUNDE UN GENIU

• În populația autistă, coeficientul de inteligență (IQ), ca și abilitățile și talentele variază în aceeași măsură ca și în populația non-autistă. Spre exemplu, un copil care pare capabil să își amintească datele nașterii tuturor colegilor din clasa sa, poate fi incapabil să le rețină numele. Un copil autist poate reține o sumă impresionantă de abstracțiuni, dar poate fi incapabil să facă o alegere simplă de tip: lapte sau ceai.

III. COPIII CU AUTISM SUNT INCAPABILI SĂ ÎŞI ARATE AFECŢIUNEA

• Acesta este probabil unul dintre cele mai devastatoare mituri pentru familii, potrivit căruia copiii autiști nu pot dărui și primi afecțiune și dragoste. Se știe că stimularea senzorială este procesată în mod diferit în cazul celor mai mulți autiști, și din acest motiv aceștia au dificultăți în a-și exprima afecțiunea în modurile convenționale. Dăruirea și primirea afecțiunii în aceste cazuri presupune voința că acest schimb să se facă în termenii copilului. Legăturile afective și relațiile copil-părinte pot fi dezvoltate în multe cazuri, cu muncă și răbdare.

IV. AUTIŞTII NU VORBESC

• Mulți copii autiști dezvoltă un limbaj verbal funcțional. Mulți alții pot dezvolta unele abilități de comunicare, cum ar fi limbajul semnelor, sistemul de comunicare vizuală, folosirea computerului sau a altor dispozitive electronice.

V. PROGRESUL ÎNSEAMNĂ CĂ UN COPIL NU ARE AUTISM

• Fals. Scopul oricărui demers terapeutic este progresul. Acesta este posibil în timp, prin foarte multă muncă, dragoste și susţinere din partea familiei.

VI. AUTISMUL ESTE VINDECABIL

• Fals. Autismul poate fi tratat, ameliorat până la limita la care devine neobserabil, iar copiii și adulții cu autism, cât și familiile lor, pot duce vieți productive și fericite. Prin terapie susținută orice autist își poate atinge potențialul maxim.

VII. AUTISMUL ESTE PROVOCAT DE UN MEDIU FAMILIAL NOCIV ÎN CARE CREŞTE COPILUL

• Fals. Milioane de copii din toată lumea cresc în medii nocive şi defavorabile şi nu dezvoltă tulburări din spectrul autist.

VIII. COPIII AUTIŞTI SUNT INCAPABILI SĂ ÎNVEŢE

• Fals. Însă de cele mai multe ori cheia învăţării stă în identificarea modalităţii de predare adecvată fiecarui copil.

IX. AUTIŞTII NU DORESC COMPANIA CELORLALŢI

• Fals. Autiştii au nevoie de compania celorlalţi însă în termenii şi dozajul stabiliţi de ei înşişi.

X. COPIII CU AUTISM AR PUTEA VORBI DACĂ AR VREA, ÎNSĂ SUNT ÎNCĂPĂŢÎNAŢI

• Înainte de începerea terapiei, majoritatea copiilor autişti nu înţeleg rolul limbajului, aşa că nu găsesc nici un sens în a utiliza un instrument pe care nu îl înţeleg.

Publicul și câteodată profesioniștii, din nefericire, sunt lipsiți de educație când vin în contact cu persoane cu o tulburare pervaziva de dezvoltare. Nu negați problema, încercați să vă educați și să faceți față dificultăților specifice. Orice om, cu sau fără o dizabilitate are dreptul la respect și la dragoste și trebuie ajutat să aibă o viață demnă.

XI. AUTISMUL SE TRATEAZĂ CU MEDICAMENTE

Nicăieri în lume autismul nu se tratează cu medicamente. Dintr-un motiv foarte simplu. Teoriile cu privire la cauze nu sunt clarificate, iar studiile clinice promiţătoare sunt abia la început. Se tratează doar unele simptome, iar efectele secundare sunt de regulă deloc de neglijat, aşa că administrarea unor medicamente de risc se recomandă doar atunci când terapia eşuează sau nu se poate desfăşura eficient în lipsa unor neuroleptice. În rest, totul e vrăjeală ieftină şi de prost gust. Nu aşteptaţi minuni de la medicamente, nici măcar doctorii nu aşteaptă. Sunt pe piaţă o groază de companii farmaceutice care încearcă fie să îşi testeze produsele pe copiii voştri, fie să le vândă fără dovezi că ar fi eficiente recurgând la diverse strategii de marketing lisite de scrupule.

Dar, cel mai important, NU PIERDEȚI TIMPUL plimbându-vă de la o clinică la alta, în căutarea unui diagnostic ferm. Și de îndată ce aveți certitudinea că copilul nu se dezvoltă cum ar trebui, deci se află „la risc”, începeți primele demersuri terapeutice. Niciodată o terapie de tip cognitiv comportamental nu va dăuna unui copil cu dezvoltare tipică, chiar dacă pe parcurs se va dovedi că nu suferă de o tulburare din spectrul autist. Însă, neînceperea unui program de intervenție timpurie în cazul unui copil autist are efecte devastatoare pe termen lung, pentru că acesta va avea de recuperat din ce în ce mai multe lucruri pentru a atinge pragul de dezvoltare corespunzător vârstei fizice.

Trimiteţi feedback companiei prin care să le transmiteţi că nu sunteţi un popor spălat pe creier, conduşi strict de emoţii primare şi nu veţi cădea în capcana de a administra copiilor voştri pastile pe bază de Red Bull. Oricît v-ar explica ei că ura e justificată.

P.S. Nu, autismul nu include personalităţi multiple – the good guy and the bad guy din filme poliţiste proaste nu şi-au dat întâlnire în creierul copilului dumneavoastră ca să vă aducă pe culmile disperării. Mesajul oricărei campanii decente când vine vorba despre sănătatea mintală trebuie să fie unul al dragostei şi speranţei.

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 185 comments
 • 1

  Eu cui mă adresez?! Pandorei – care semnează articolul, sau Anei Dragu – de la care e preluat?!

  Mă rog!

  Deci, bine ai venit în lumea reală în care nu numai la acest medicament se face o astfel de reclamă ci la muuuulte altele. Trăim o ţeapă generalizată. Ţeapă dată de jidăii deţin 99,9% din producţia mondială de medicamente.

  Uite ca exemplu statinele. Atâta importanţă i se dă colesterolului în bolile cardio-vasculare şi în consecinţă utilizării statinelor, încât s-a ajuns până acolo încât să fie aproape total ignorate celelalte (mult mai incidente) cauze.

 • 2

  Eu n-am înţeles aici:

  X. COPIII CU AUTISM AR PUTEA VORBI DACĂ AR VREA, ÎNSĂ SUNT ÎNCĂPĂŢÎNAŢI

  • Înainte de începerea terapiei, majoritatea copiilor autişti nu înţeleg rolul limbajului, aşa că nu găsesc nici un sens în a utiliza un instrument pe care nu îl înţeleg.

  Adică un copil normal de un an a înţeles deja rolul limbajului şi ca atare se pune pe folosit şi cel autist nu?!

  Ceva îmi scapă!

 • 3

  [...] au apărut reacții și la Simona Tache, Cabral, Doru Panaitescu, Alex Ciuca, Auraș, Marian, Pandoras. Nu mai zic de comentariile negative de pe Facebook, inclusiv de pe pagina producătorului, plus [...]

 • 4

  companiile farmaceutice fac astfel de mizerii pentru a-şi recupera investiţiile în cercetare care ajung uneori la sute de milioane de euro. benefice, nu, trebuie să iasă pe piaţă. a fost un scandal acum ceva timp legat de nişte medicamente donate nouă de americani pentru că la ei erau interzise. doar nu era să se irosească!

 • 5

  Ei, iata care-i treaba: campania-i cert jegoasa, mesajul imbecil (dar pus ca sa socheze si sa atraga deci), insa clip-urile astea, vizionate facand total abstractie de context, denota doar …realism, crunta realitate.

  Cati dintre cei care s-au indignat total, in virtutea bullshit-ul de politically correct, si-au abandonat intr-adevar propria lor viata ca sa aiba grija de vreun copil cu probleme sau parinte bolnav? Cunosc destule cazuri si-am auzit prin ce crize profunde de love-hate trec cei in cauza. Si ii inteleg. In fond, clip-urile arata lucid impasul etic-moral al celui care una ajunge sa simta cu adevarat si alta trebuie sa demonstreze prin grija aproapelui.

  Vizionati si alte clip-uri, ca toate se refera nu doar la ura, ci si la dragoste. La ura pe care o poti simti involuntar cand viata ta s-a dus dracului pt un altul, si la dragostea pe care ar fi logic sa o simti.

 • 6

  Am vizionat de două ori clipul ăla, că na, să nu dau cu bâta-n bălta şi n-am auzit să se pronunţe nicăieri cuvântul autist. Se spune doar “special”.

  Pe mine m-a dat pe spate, adică mi-a plăcut. E şocant prin sinceritate. Şi eu sunt mamă de zâni şi zâne, şi eu am avut momente când zânii mei mă scoteau din sărite de aproape îi uram, dar exact aşa ca în clip, până la urmă învingea dragostea.

  Eu zic că ăsta e mesajul clipului, că per ansamblu, deşi in noi se luptă ura si iubirea, rezultatul e unul cu plus.

  Aşa că, nu pricep de ce atâta indignare ipocrită?

 • 7

  “Indignarea ipocrită” provine din faptul că se folosesc aceste tehnici de “a te da pe spate” pentru a impune în mod perfid un produs cu efecte terapeutice zero dacă nu chiar dăunătoare.

  Reclama nu are ca scop să arate un adevăr siropos ci se foloseşte de el pentru a te prosti.

  Iar tu eşti mamă de zăne şi zâni sănătoşi. Dacă n-ar fi sănătoşi ar fi altfel (vorba idolului tău Băsescu).

  Nu ţi-ar pica bine, după chinul amarnic prin care treci, să-i vezi pe unii cum profită de durerea şi speranţele tale (deşarte – are dreptate autoarea!) pentru a te prosti.

  Timp în care mafioţii din ministerul sănătăţii îşi umflă buzunarele şi se prefac că nu văd.

  Mai e puţin şi vei vedea acest tip de suplimente şi pe listele de medicamente compensate. Că doar nu s-or lăsa jidăii la mâna reclamelor şi la decizia fraierului de român. Cumva trebuie să i le bage pe gât!

 • 8

  Habar n-am, nu ştiu contextul în care a fost lansat clipul, eu îl văd doar aici, unde nu se spune nimic de suplimente alimentare si autişti. Deci din punct de vedere profesional, clipul e foarte bine realizat. In felul în care pui tu problema, oricine se poate folosi de orice pentru a-şi atinge scopurile perfide.

  Şi mai ştiu că orice copil, oricât de sănătos ar fi, are nişte momente când tu ca părinte îţi pui întrebarea dacă e normal. Dureros de adevărat.

  alt Zâna Măseluţă
  2012-10-10 09:46:57 | Raporteaza
 • 9

  @Zână: cred ca esti prima persoana care scrie ca a fost impresionata pozitiv de campanie. Din cele spuse de tine deduc insa si ca nu esti in target deci nu se pune. Ca sa pastram abordarea ta cinica am sa-ti spun atunci ca nu prea conteaza ca te-a dat pe TINE pe spate, reclama e facuta sa vanda, nu neaparat sa placa – regula. Cei care se afla la nevoie sunt insa de-a dreptul socati – nu trebuie sa ma crezi pe cuvant, intra pe site-ul campaniei si citeste comentariile de acolo – n-au sters inca reactiile. Si tot pe site citeste si ca nu e medicament ci supliment alimentar, costa 300 de lei iar in conditiile in care este vorba de un pseudomedicament ale caror rezultate practic sunt necunoscute pe termen lung cred ca n-ar avea voie sa aiba parte de niciun fel de promovare – nu ca pastilele de slabit ar trebui sa aiba – aici insa e vorba de chestiuni mai serioase. Apoi, daca tot ai zis ca ai vazut clipul de doua ori, da, nu se spune cuvantul autist se spune insa ca nu e special, nu e nici macar normal, e o povara, il urasc, nu mai suport, nu mai pot, il urasc atat de tare, vreau o viata normala, ce fac cu el, o sa-l iubesc pe cat de mult il urasc, wow, asta e ok?

  Dora Constantinovici
  2012-10-10 10:03:06 | Raporteaza
 • 10

  @Zână: Habar n-am, nu ştiu contextul în care a fost lansat clipul, eu îl văd doar aici, unde nu se spune nimic de suplimente alimentare si autişti. nu vreau sa te superi dar vezi, daca te uiti numai la poze, cine-i vinovat? Citeste si textul.

  Dora Constantinovici
  2012-10-10 10:05:07 | Raporteaza
 • 11

  Doamne iarta-ma.si eu sunt mama de zani.Unul e autist.Nu m-am intrebat niciodata ce o sa ma fac EU cu el.Ci ce o sa faca EL in viata.Pentru ca EL are dificultati,nu eu .Eu sunt sanatoasa,EL are nevoie de ajutor. :(

 • 12

  Dora, mă înţelegi greşit. Eu nu mă uit never la reclame, eu sunt ocupată până peste cap cu făcutul vrăjilor. Am citit textul până la clip, am văzut clipul, in clip nu am regăsit ideea din text, deci nu mai avea rost să citesc despre manifestările autistilor, pe care, în mare le cunosc.

  Înclin sa cred ca totuşi ideea din clip se potriveşte perfect tuturor mamelor care cel puţin odată şi-au pus problema dacă nu cumva copilul lor nu e normal şi cu ce-or fi greşit ele ca să aibe un asemenea copil. Şi eu mai sunt convinsă de un lucru, anume că noi toţi suntem intr-o anumită masură autişti.

  Iar dramatismul din text, că vezi Doamne, nu se mai poate trăi în Romania din cauza acestui clip care ne face zile negre, îmi dă aşa nişte gânduri suicidale, dar brusc îmi aduc aminte ca sunt immortal si deci, imi revin instantaneu…

  alt Zâna Măseluţă
  2012-10-10 11:43:36 | Raporteaza
 • 13

  @Zână: poate nu esti zână bună și atunci e explicabilă faza cu lipsa de înțelegere a reacției sau dramatismului (după cum nu te sfiești să aplici eticheta) autoarei textului altfel – nu prea. textul e lung – e adevărat – dar e și bine documentat și până la urmă e scris de o doamnă care lucrează cu copii autiști și care are la rândul ei un copil autist e normal să aibă un ton personal, ce vroiai să scrie că e bine oricum, totul e explicabil și că i se pare că reclama e puțin deranjantă dar de altfel foarte reușită? acuma ce spui tu referitor la mame (chiar și de copii fără dizabilități) care-și mai pierd răbdarea – poate ai dreptate, nu mă bag că n-am copil – dar mă îndoiesc că vreuna dintre ele și-a pus vreodată problema să folosească suplimente alimentare sau calmante ca să scape de angoasă- nu la modul serios și cu siguranță nu și-au făcut un obicei din asta. Sau dacă au făcut-o poate mai bine foloseau înainte alte medicamnete și nu mai aveau copil căci nu toate femeile au ceea ce le trebuie ca să se numească mame. Oricum, nu e vorba de vreo mare enigmă e doar încă un mod murdar de a vinde ceva și chiar și doar pentru asta atât producătorii medicamentului cât și cei care au făcut reclama merită să fie taxați. Că m-am cam săturat de cinici îmbuibați care cred că-și pot permite orice în numele banilor p.s. mă repet, știu, citește totuși mai mult de două paragrafe că altfel zău că e inutil să vorbim – nu ești în temă și tu nu mă înțelegi pe mine eu nu te înțeleg pe tine de ce nu înțelegi și tot așa…

  Dora Constantinovici
  2012-10-10 12:21:15 | Raporteaza
 • 14

  @vio: EXACT!

  Dora Constantinovici
  2012-10-10 12:25:30 | Raporteaza
 • 15

  Dora, ia spune tu un mod nemurdar de a vinde ceva? Ia, sa te vad, arata-mi tu o reclama cinstita!

  alt Zâna Măseluţă
  2012-10-10 12:31:52 | Raporteaza
 • 16

  @Zână: păi ce facem acum, transferăm problema altundeva? drăguță încercare doar că tema este alta

  Dora Constantinovici
  2012-10-10 12:40:03 | Raporteaza
 • 17

  Zana Maseluta? Ce orientare politica ai?

 • 18

  Nu Dora, n-o transferam, voiam sa spun ca la orice reclama se va gasi vreun comitet, ceva care sa se simta ofensat.

  Danny, eu sunt de stanga, evidement, dar cateodata mi se pune pata si atunci ma fac de dreapta, dar de fapt, starea mea naturala, cand sunt sub forma de halou, e de centru.

  alt Zâna Măseluţă
  2012-10-10 13:01:24 | Raporteaza
 • 19

  Mda, indignarea altora e întotdeauna “indignare ipocrită”, aşa cum şi pudoarea altora e întotdeauna “falsă pudoare”. Cum se face că niciunul din comentatorii pro-abjecţia cu pricina nu e în target? Şi de ce ar trebui ca cineva, aflat într-o situaţie dramatică, să zbiere în gura mare ” da, aşa e, îmi urăsc copilul, mă exasperează, mi-a distrus viaţa”? Că există astfel de momente, urmate mai mult ca sigur de remuşcări şi regrete, şi că asta se repetă la nesfârşit, mi se pare mai mult decât de-ajuns pentru un părinte în cauză. Că detestă să vadă problema asta intimă şi dureroasă trâmbiţată peste tot, ca să li se bage pe gât un produs îndoielnic, e indignare ipocrită? Indignarea neipocrită cum e?

  alt Nastasia Filippovna
  2012-10-10 13:03:34 | Raporteaza
 • 20

  Zano, te-ai dilit? Cum dracu’ sa-ti urasti propriii zani?

 • 21

  Edle, nobody is perfect! :(

  Important este ca una peste alta să dea cu plus!

  alt Zâna Măseluţă
  2012-10-10 13:23:33 | Raporteaza
 • 22

  Autismul nu se trateaza cu delfini ?

 • 23

  Nastasie, da’ de ce n-ar trebui să strige? Oare nu asta se numeşte ipocrizie, când simţi ceva şi te prefaci?

  alt Zâna Măseluţă
  2012-10-10 13:26:14 | Raporteaza
 • 24

  Corect, Zano, esti de stanga. Te-am ghicit. Sa stii ca nu poti fi niciodata de dreapta, nici macar cateodata, deoarece felul tau de a fi este inradacinat la stanga suveranului. Daca ai fi si de stanga si de dreapta, atunci inseamna ca esti oportunist, adica nici de dreapta, nici de stanga, sau si de dreapta si de stanga oricand, dupa cum bate vantul politic. Oportunistii sunt cei mai jegosi dintre oameni, care in momentul de fatza se afla la putere in Romania de 23 ani. Tine minte o chestie: Ceuasescu a fost clar de stanga, bineinteles extremist, Copos a fost clar de dreapta. Acestia trebuie respectati pentru pastrarea orientarii toata viata. Oportunistii sunt traseisti, ei nu-si simt apartenenta politica, ci numai ciolanul, care este incolor si bun numai de ros in scop personal. Oportunistii trebuie lichidati! Cat priveste centrul politic, aceasta teorie politica o voi definitiva-o eu mai tarziu. Nu apartii centrului, a fost doar un joc de cuvinte la tine.

 • 25

  Nu, Zână, nu cred că e obligaţie cetăţenească să trâmbiţi tot ce simţi. Ai dreptul să şi taci. Şi suferinţa, de orice fel, ţine de intimitate. Ori şi intimitatea-i vorbă de ocară acuma? De ce aş spune, ţie sau lumii, ce mă doare? Îi spun medicului, mamei, apropiaţilor, celor pentru care contează. Alternativa la ipocrizie să fie exhibiţionismul?

  alt Nastasia Filippovna
  2012-10-10 13:52:19 | Raporteaza
 • 26

  Reclama, de fapt ideea din ea – care te-a dat pe spate, acreditează un neadevăr. Pe lângă faptul că are scopuri perfide.

  Nu, niciun părinte nu-şi urăşte copilul bolnav pentru care suferă alături de el. Cine poate urî îşi urăşte copilul pe care-l prinde fumând şi căruia n-are ce-i mai face de bou ce e, sau care a spart intenţionat geamul de la şcoală cu mingea de fotbal. Dar nu pentru că s-a născut defect.

  În acest caz urăşte orice, numai pe copil nu. Urăşte soarta, nu înţelege de ce i se întâmplă ei chestia asta et c. Dar nu urăşte copilul. Punct.

  Dar noi ştim bine ce chestii şi cât de repede te dau ele pe spate şi nu ne mirăm. Poţi să semnezi cu orice ID, şi cu toată apa de pe Dunăre, caracterul te-mpute imediat.

 • 27

  Cum sa-l urasca pe copil, neispravitule? Uraste pe oricine, uraste orice, chiar pe Dumnezeu, mai ales pe Dumnezeu, dar pe copil nu. Asta ar insemna sa se urasca pe ea insasi. Discutii de doi bani aveti.

 • 28

  Aşa, că uitasem. Nu trebuia să te uiţi decât la vreo cinci centimetri mai sus ca să vezi şi cuvântul autim. Sau să urmezi link-ul propus în clip.

  Da’ n-aveai cum să faci tu chestia asta. Altfel cum pizdele mumi-sa ar fi ajuns Eba europarlamentar!

 • 29

  Eu empatizez cu aceasta campanie. Mi se pare ca in loc sa constientizam aceasta problema (si sa avem mai multa grija de noi si de cei apropiati) ne apucam sa aruncam cu gunoi in toti si toate… vi se pare atat de greu de inteles mesajul? daca era vorba doar de uraste baietelul era nasol insa mesajul ARE CONTINUARE… just read! Daca era uraste raceala ce spuneati?

 • 30

  Da, măi, şi tac-su prezident, sau Năstase la zuhaus…

  Cosa, Danny, da’ voi de unde ştiţi cum e “cestia” asta cu copiii???

  alt Zâna Măseluţă
  2012-10-10 14:33:29 | Raporteaza
 • 31

  @Ancuta: eu nu stiu zau cum poti sa compari raceala cu un copil, propriul tau copil, ia, explica-mi si mie te rog cum vine asta?

  Dora Constantinovici
  2012-10-10 14:33:32 | Raporteaza
 • 32

  :) :) :)

  Dora, comparaţia era între răceala şi autism, ambele fiind boli!

  alt Zâna Măseluţă
  2012-10-10 14:35:09 | Raporteaza
 • 33

  @Zână: te rog mult, stiu ca de citit nu citesti dar uita-te la poza macar – stanga sus cu litere mari si albe scrie – URASTE-TI BAIETELUL! despre ce vorbim?

  Dora Constantinovici
  2012-10-10 14:36:47 | Raporteaza
 • 34

  Şi înc-o chestie, de unde ştiţi voi, geniilor, că suplimentul ăla alimentar nu ajută copiii autişti?

  alt Zâna Măseluţă
  2012-10-10 14:37:55 | Raporteaza
 • 35

  Dora, aia e doar o metaforă, doar nu-ti inchipui că este la propriu?!

  alt Zâna Măseluţă
  2012-10-10 14:41:17 | Raporteaza
 • 36

  @Zână: eu sper spre binele tau ca daca-ti cumperi vreun medicament – spre binele tau spun asta – sa ai macar atunci rabdare sa citesti instructiunile aluia de folosire

  Dora Constantinovici
  2012-10-10 14:42:35 | Raporteaza
 • 37

  E genul de titlu care atrage privirile. Se practică şi la case mai mari…

  alt Zâna Măseluţă
  2012-10-10 14:43:30 | Raporteaza
 • 38

  @zâna: nu-mi inchipui deloc – scrie alb pe negru cum ar veni – daca lasau doar uraste boala era altceva, oricum, renunt, e evident ca ai chef de harjoneala si contre – nu vreau sa cred ca gandesti cu adevarat ce spui

  Dora Constantinovici
  2012-10-10 14:45:37 | Raporteaza
 • 39

  Eu, medicamente? Ha,ha,ha! Eu sunt o inchipuire…

  alt Zâna Măseluţă
  2012-10-10 14:46:12 | Raporteaza
 • 40

  si apropo, casele mari nu sunt vreun etalon cand vine vorba despre chestii de bun simt, sper ca macar asta nu contesti

  Dora Constantinovici
  2012-10-10 14:46:58 | Raporteaza
 • 41

  Închipuire, da. Ca Baba-Cloanţa, mâncătoare de Hansel şi Gretel. Vorbele “ură” şi “copil” n-au ce căuta împreună.

  alt Nastasia Filippovna
  2012-10-10 14:50:22 | Raporteaza
 • 42

  Nastasie, propune-o ca lege. S-ar putea ca acest Parlament s-o treacă. Şi interzice şi poneii roz cu ocazia asta!

  alt Zâna Măseluţă
  2012-10-10 14:57:45 | Raporteaza
 • 43

  aia cu zvastica? sper

  Dora Constantinovici
  2012-10-10 15:01:15 | Raporteaza
 • 44

  :)

  Dora, nu vrei tu să-l ating cu bagheta magică pe Marga sa te ia şi pe tine în echipă? Pot să fac asta!

  alt Zâna Măseluţă
  2012-10-10 15:05:24 | Raporteaza
 • 45

  @Zână: eu nu vreau să-l atingi deloc (mai ales cu…bagheta) dar dacă ai tu așa …o maaare nevoie zic să n-aștepți după mine :)

  Dora Constantinovici
  2012-10-10 15:08:59 | Raporteaza
 • 46

  De interzis, nu interzic eu nimic. Da’ câte un dos de palmă peste boticuri obraznice aş mai trage. Na, că spun ce simt. Nu-s ipocrită. Iar poneii roz, pupă-i sub coadă.

  alt Nastasia Filippovna
  2012-10-10 15:15:23 | Raporteaza
 • 47

  Dora, clientul nostru, stăpânul nostru. Veşnic servitoarea dumneavoastră!

  Nastasie, mrrrr!

  alt Zâna Măseluţă
  2012-10-10 15:18:23 | Raporteaza
 • 48

  Se vede că vorbeşti fără să te documentezi. Ai avut măcar curiozitatea să urmăreşti link-ul din clip?!

  Acolo e prezentată o campanie întreagă bazată pe ura pe cel în suferinţă. Nu numai pe copiii cu autism.

  Da, nu am experienţă în copii cu autism, dar am altă cruntă experienţă similară. Am fost nevoit să-mi schimb radical cursul îmbuibat al vieţii din cauza unei fiinţe dragi de lângă mine. Dar n-o urăsc pentru asta. Urăsc soarta, sunt mecăjit, dar atât. Fiinţa respectivă mi-e la fel de dragă şi o compătimesc.

  Ideea din reclamă, repet, induce un neadevăr poleit cu schepsis cum numai jidăii sunt capabili să facă.

 • 49

  Cosa, Dora, Nastasia, şi toţi ceilalţi puritani de pe blog şi blogosferă,

  mă bucur că existaţi. Datorită vouă n-au dispărut fracurile şi marchizele, uniformele şcolare şi ghergheful. Deasemenea, războaiele se vor menţine la cote suportabile, nu se vor topi gheţarii si polii o să mai stea la locul lor incă un miliard de ani.

  Laptele şi mierea o să curgă valuri peste noi, dar ce folos dacă n-o să fim în stare să ne scoatem pumnul din gură. Pentru că aţi uitat complet de libertatea de exprimare.

  Cosa, am urmărit linkul să stii, şi e o campanie care are ura în prim plan dar ca o NE-soluţie de rezolvare a problemei.Soluţia e tot dragostea. O dragoste în deplinătatea logicii posibile, plimbată prin tot spectrul sentimentelor posibile.

  P.S. Multă sănătate fiinţei dragi de lângă tine.

  alt Zâna Măseluţă
  2012-10-10 16:49:08 | Raporteaza
 • 50

  @Zână: incep cu sfarsitul :) solutia propusa de campanie e dragostea indusa de niste suplimente alimentare, dragoste care e musai sa treaca prin buzunarele companiei – o companie de altfel destul de bine intentionata (dupa cum desigur cu totii o banuim) incat sa vanda scump niste pseudomedicamente care pot fie sa provoace reactii averse pe termen lung, fie sa nu-si faca pur si simplu datoria – adica sa consume niste resurse financiare de care nu toata lumea dispune, asa, oricand. sa nu mai spun ca e o campanie horror care si ea afecteaza la modul emotional oamenii care sunt pusi in situatia de a ingriji un copil cu probleme sau un parinte cu probleme – care, dupa umila mea parere nu aveau nevoie si de o campanie atat de agresiva ca au si asa destule lucruri de care sa se ocupe. sa nu mai spun de felul in care ii afecteaza de exemplu pe cei bolnavi de Alzheimer, cei care nu si-au pierdut inca nici capacitatile intelectuale nici functiile de cunoastere ale creierului (stii sper ca este vorba de o afectiune progresiva) si care inca mai au acces la media. daca nu functioneaza altfel atunci pune-te putin in locul acelor oameni – stiind ca din clipa in clipa risti sa ajungi o leguma iar fiul/fiica/sotul/sotia te vor ura pentru asta, vor vrea sa scape de tine, esti o povara pentru toti. nu sunt absolut deloc puritana, cu toate astea pot sa-ti spun ca ideea cu uniformele scolare nu mi se mai pare deloc rea – in conditiile in care sunt copii care n-au banuti sa se imbrace dupa ultima fita la scoala si sunt de multe ori exclusi din grup din cauza asta. la frac si marchize nu ma bag ca nu ma intereseaza subiectul iar ghergheful nu va de ce ar trebui sa dispara daca e un hobby. razboaiele se mentin tot pentru ca exista publicitate agresiva la nivel politic si tot pentru bani – nu-ti imagina ca e pentru ca vrea cineva binele omenirii, ghetarii se topesc bine mersi si oricum ireversibil asa ca nu preva deloc ca laptele si mierea de care spui tu sa se revarse valuri, valuri peste noi dar ma rog, tu esti mai optimista. si tocmai pentru ca eu cred in libertatea de exprimare care la mine-n trib inseamna sa poti sa spui ca un rahat e rahat si nu bici – chiar daca e impachetat in roz nu sunt de acord cu o campanie ca cea de mai sus.

  Dora Constantinovici
  2012-10-10 17:12:52 | Raporteaza
 • 51

  Şi ce-i rău în faptul că n-a dispărut ghergheful şi nu se topesc gheţarii? Libertate de exprimare, zici? Ai avut libertatea să-ţi spui părerea, au avut-o şi ceilalţi. Mă tem că tu revendici dreptul la a nu fi contrazisă, nu la libertatea de exprimare. Care e oricum discutabilă în vremurile astea, în care nu mai poţi să-i zici negrului – negru şi albului – alb, mamei – mamă şi tatălui – tată, că imediat eşti acuzat de discriminare. Sau incorectitudine politică, sau dracu ştie ce alt rahat. Ipocrizie? Bleah! Sau mrrrr!, că e mai expresiv.

  alt Nastasia Filippovna
  2012-10-10 17:18:02 | Raporteaza
 • 52

  Ce de puritani si unidimensionali pe-aici, iti vine sa aplauzi stramb. ;)

  Sunt sigur ca Dora n-o sa-si bata vreodata copiii (asta li se intampla doar celor ce-i au). Sau, cand o s-o faca, ii va lovi cu nepretuita dragoste, cerebral si controlat. Cu sentimente nobile. :P

 • 53

  @Florin: inteleg ca tocmai mi-ai dorit sa n-am copii sau mi se pare? lamureste-ma te rog ca sa stiu: plang acuma sau o las pentru mai tarziu…

  Dora Constantinovici
  2012-10-10 18:18:50 | Raporteaza
 • 54

  Băi, ce de cretini pe aici, băi frate, nu pot să cred!

 • 55

  Ba nu, Dora: sa ai si-apoi sa te-auzim iar. Dar in cunostinta de cauza. (Vezi ca i-ai dat apa la moara nebunului…)

 • 56

  Cosa, cand te miri de cretini, te incluzi si tu printre ei? Sau de tine trebuie sa se mire altii?

 • 57

  Ma rezum la a spune ca e o campanie scarboasa. Si ca singurul efect pe care il vor avea reclamele astea, pe langa a le umfla buzunarele astora de vand pseudo-medicamentul, va fi sa invete parintii copiiilor cu autism si copiii parintilor cu Alzheimer ca e normal sa ii urasca. Nu, nu vor pica toti in capcana asta, ci doar aia mai slabi de minte si predispusi oricum spre asta. Dar pana acum macar stiau ca nu e in regula sa urasti pe cineva pentru ca are o boala. De acum incolo, cine stie cine e mai convingator…

 • 58

  Dacă s-ar face o campanie cu sloganul “Cancerul te omoară încet dar sigur!” pentru a promova o dietă “specială”, s-ar stârni aceleaşi reacţii? Da, denotă realism, dar mi se pare absolut infect modul de abordare a problemei. Se răsuceşte cuţitul în rana persoanelor care se găsesc în asemenea situaţii şi este perfect îndreptăţită indignarea lor.

 • 59

  mama, ce bou e asta (acuma vad!) :lol:

  …cum era aia, “va prezentam leme, teoreme” si alte basini:

  “Cine poate urî îşi urăşte copilul pe care-l prinde fumând şi căruia n-are ce-i mai face de bou ce e, sau care a spart intenţionat geamul de la şcoală cu mingea de fotbal.”

  du-te bai de te cauta, fa un copil mai intai (sau adopta, daca nu ti se mai scoala, de-or fi unii nebuni sa ti-l dea pe mana) si-apoi uraste-l tu doar ca sparge un geam sau ca a bagat tigara in gura. :lol:

  chiar plin de cretini, frate (ca magarul din poveste, cine zice ala este)…

 • 60

  bai, hai sa va luminez, ca multi baturati campii. Si doar la ura aia din videoclip o sa ma refer, ca de “campanie” mi se rupe (noroc cu jurnalistii si blogherii, ca au facut-o celebra)…

  Nu-i genul ala de ura din “urasc romanii, situatiile, …c-a spart unul geamul sau ca fumeaza”. Ura din clip e cea care apare in situatiile extrem de stresante, cand simti ca-ti vine si tie sa te spanzuri, cand nu mai poti. De-asta o comparam si cu batutul copiilor, ca stiu pe-atatia care le muta falcile din loc si-apoi regreta. Si-apar pe-aici cu ipocrizia aia de “io imi iubesc mult copilul” (ca altfel n-ar fi moral si le-ar fi jena de ei insisi). Da’ cand i-ai mutat efectiv falcile din loc (indiferent daca te-a scos din minti si pret de cateva secunde nu te-ai mai putut controla) unde draq ti-a zburat “iubirea”?! :roll:

  Asa si-astia din video-uri, puritanilor, pot trece (si trec) prin procese de-alea de constiinta de li se face lor jena mai apoi. Dar in momentele acelea sunt in plin foc, in mijlocul unei zile in care a urlat cu orele ca dementul autistul, iar tu aveai si ibricul pe foc, vecinul ce te ftea la cap cu nu stiu ce, cate si mai cate.

  Stiu pe atatia care au gandit de-atatea ori in momente dintr-astea “ar fi mai bine pentru toti daca ar muri – si pt el, si pt cei din jur”.

  Reality check, dragilor…

 • 61

  Mai bine eutanasierea, asa-i? Si da ca si asa tot mor, ce-ar fi sa probam un pic saunul electric? Deh, gandire…

  alt Moş Pleksiglasu
  2012-10-11 08:46:49 | Raporteaza
 • 62

  Nu pooot saaa creeed! Nu vazusem! Libertate de exprimare? Ia sa incercam. Deci am si eu o opinie si vreau sa mi-o exprim. E cam off-topic, dar se poarta. E pe aici unul care stie doar doua lucruri. 1.Sa aduleze cu scopul de a obtine un excedent de libertate de exprimare. 2.Sa balacareasca ca un tigan pe oricine i se pare lui ca s-a luat cumva de obiectul adularii(clar ca nu e voie sa-l denumesc). Problema e ca se baga asa de tare in seama de parca ar fi Kim Jong…. nu stiu care. Chiar daca nu-l mai baga aproape nimeni in seama el tine mortis sa-si profereze injuriile si marlaniile. Are cumva nume de indian. Problema problemelor e: cand s-o mai lua asa marlaneste de mine sau de altul, eu am sa am aceeasi libertate de aparare?

  alt Moş Pleksiglasu
  2012-10-11 09:19:31 | Raporteaza
 • 63

  Mos Pleksiglas? Raj nu se ia aiurea de oameni pe aici. Trebuie sa stai neaparat de vorba cu el. Trebuie sa vedem cum arata libertatea ta de aparare.

 • 64

  mos plexicu: Eu sunt singurul de pe aici care am nume de indian. La mine te referi ? Nu tin minte sa ma fi luat de tine. Poate m-am luat, dar aveai alt pseudonim. De unde naiba sa stiu eu cate pseudonime posexi tu ? Imi iau angajamentul sa nu ma iau de pseudonimul “Mos Pleksiglasu”. La fel, nu ma voi lua de Florin, chiar daca ma ataca constant, dar, ca si tine nu-mi pomeneste numele. Dar de ce nu-mi dai voie sa ma iau de acel “altul” ? Cumva obiectul adularii mele este Doamna Ana ? Daca da, ma duc imediat sa dau un comment in apararea dumneaei la “Dragoste oarba”. Pana acum nu am facut-o ca, ar fi culmea sa-i iau tocmai dumneaei apararea. Am considerat si consider inca, ca a-i lua apararea Anei ,ar insemna sa-i aduc un imens deserviciu, ar insemna o jignire imensa. Plexicule, ca sa ma fac inteles: eu sunt soricelul pe forum, Ana este elefantul. Are o rubrica pe care o tine de ani buni pe Pandora`s. Cum ar fi sa-i iau eu soricelul, apararea “pachidermului”? Dansa a a vazut in mine bunul acela pe care va deranjeaza imens pe cei ca tine, ca Florin, Cosa si inca altii. Mi-a acordat credit si asta va enerveaza. Stiu ca sunt greu de digerat de catre cei ca tine. Uite, mi-ai dat o idee. Voi purcede deci imediat sa-i iau apararea Anei. Am citit acolo cateva comentarii defaimatoare la adresa dansei.

 • 65

  Danny: citeste postarea pleksicului. S-a dat de gol cine e. In ce fel s-a dat de gol ? Acum sa te vad Danny ! S-a desconspirat prin opt cuvinte Danny. Insira tu cuvintele acelea.

 • 66

  bai Raj, tu esti chiar prost. Si-al dracu’! Unde m-am mai luat eu de tine, zevzecule? Cand vad ca singur imi tot pomenesti numele din senin.

  Io m-am uitat doar odata ca-i unul pe-aici care se tot mandreste ca pompeaza kacatul la 3 noaptea si sincer mi s-a aplecat. Putea sa fie unul care se lauda cu furunculii de pe buci sau negul din noada kurului, ca la fel mi se apleca. Si am dreptul s-o spun. Daca tu crezi ca-i nostim, iar admiratoarele tale inca pica mute la scabros, da-i inainte. Io nu cu ele am treaba, ci cu mirosul infect pe care il emani.

  Iar despre rolul tau de Bubico, ti-am mai zis sa nu-ti faci iluzii. Pe unele fraiere le inveselesti, pt altii pici de lingau sau de papagal. Amageste-te singur cu “gelozii” sau alte prostii de-astea. Hai pa.

 • 67

  …si vezi ca “pleksiglasi” sau de-aia de-ti aminteau cum mancai din gunoaie nu eram eu. Ai mai multi “prieteni”, da-ti doua palme si vezi-ti de treaba ta.

 • 68

  Prost, da Florine, dar nu si-al dracu. Mi-am dat cuvantul ca nu te voi ataca indiferent de situatie,si nu o voi face. Mi-am dat deja doua palme. Lingau zici ? Citeste postarea pe care o voi da la Ana ! Superlingau sunt, nu lingau. Cand minti ? Acum sau atunci cand precizai ca am haz ?

 • 69

  @raj: cineva de pe acest blog, nu spui cine, nu suportă postura de victimă. nici s-o vadă, nici s-o trăiască. ba chiar îl sperie atât de tare încât recurge la un comportament absolut mizerabil ca să se asigure că nu o să ajungă în situaţii… incomode pentru el. ai fi surprins să afli câte face. eu zic că nu merită nervii nimănui şi s-o laşi baltă.

 • 70

  aveai haz, fraiere, dar te-ai intors la placile tale stricate, care mie personal nu-mi plac (chestie de gusturi, ce dracu).

  Da’ la subiecte ca asta de ce nu comentezi nimic? Nu te duce capul? Intreb doar ca-s contrariat, nu de alta. Ca la prostelile de la Ana nu te ia nimeni, recunosc. Premiul intai cu cununitza, asta doreai? Ti-l acord, nene.

 • 71

  Sa punem punct Florine. Ramai sanatos si contrariat. Nu are rost sa ne certam, doar ti-am promis, ce naiba, ai uitat ? In plus, citeste ce scrie Andrada la 69. Daca faptul ca ma faci fraier , prost, lingau si alte cele, te face sa te simti mai bine, eu ce pot sa zic ? Apreciez ca esti un bun familist si cam atat. Sa traiesti, sa fii sanatos alaturi de cei pe care ii iubesti si te iubesc !

 • 72

  @raj: eu n-am spus că ar fi Florin, să ne înţelegem

 • 73

  Andrada: nici nu m-am gandit la Florin. Stiu la cine te referi.

 • 74

  Prost obicei, sa citesti doar tu anumite tentative de postare.

 • 75

  Ma refeream la un coment al meu care nu a aparut

 • 76

  @raj: nu cred :D

 • 77

  @raj: ştii cum se duc copiii fugind la mama când îi supără cineva? bărbatul despre care vorbesc eu îşi sună prietenii, le toarnă o minciună de 2 m(atâta are) şi-i roagă să mai treacă pe la geamul meu ca să-mi urle ceva. matur, ce pot să spun! să fi văzut ce s-a enervat când m-a văzut pe blog. am suportat repercusiunile deja şi will be continued. nici n-ai spune că are 35 de ani.

 • 78

  Andrada 69: inseamna ca se ia prea in serios. Sa nu uitam ca forumeala asta e un joc totusi. Cum sa nu stiu cine e, din moment ce mi l-ai dat mura in gura ? Oricum stiam. Sunt putini cei care chiar sufera sa aiba dreptate. Cunosc genul: cand pierd la o miutza, izbucnesc in lacrimi. Eu ce sa fac ? de multe ori zic ca ei, nu voiu pentru ca sa-i contrazic

 • 79

  Raj, treci imediat la masa! Se raceste borsul, n-auzi? Nu mai umbla aiurea prin sat, dupa cai morti.

 • 80

  @raj: se ia foarte în serios, dar este cel mai mare ipocrit pe care l-am cunoscut şi neagă. se plânge că nu merită nici aia, nici ailaltă, bla bla, da’ să vezi cum face când nu-i dai ce vrea. atunci să te fereşti din calea lui, că altfel te calcă în picioare şi după ce termină se întoarce şi să scuipe. o borâtură de om de care nu poţi scăpa orice ai face.

 • 81

  na, să vezi ce-o să păţesc pentru asta!

 • 82

  Raj, vrei sa vin cu batul dupa tine? Te asteapta, Ana, sa luati pranzul la mine, n-auzi? N-o mai lungi prin sat.

 • 83

  Andrada, cine-i ma personajul asta ciudat? Ce-o sa patesti? Unde o s-o patesti?

 • 84

  Danny, nu o să-i spun numele pentru că interesul meu nu este să-l deconspir(sună cam pompos), ci să mă lase în pace. îi tot cer asta de câteva luni, da’ fără rezultat. nu pricepe şi gata.

 • 85

  Am inteles. Personajul asta scrie pe platforma? Pai, in cazul asta, intra la hartuire si-l poti aranja imediat.

 • 86

  pt ce, Danny? că-şi foloseşte omul dreptul la liberă exprimare? :D

 • 87

  realitatea.net/../

  sa nu care cumva sa va treaca prin cap ca a fost mana mea…

  alt Zâna Măseluţă
  2012-10-11 15:05:08 | Raporteaza
 • 88

  Daca Andrada e Ana, personajul sunt eu(nu am chiar 2m. Am in jur de 1,90 m)

 • 89

  Precis eşti tu. Şi ai 35 de ani de când ai împlinit 35. Nici n-ar putea să fie altcineva.

  alt Nastasia Filippovna
  2012-10-11 15:37:59 | Raporteaza
 • 90

  Pentru un scenariu presărat cu previzibile quiproquo-uri, urmează întrebarea: Care Ana? :lol: :lol: :lol:

 • 91

  eu am 20, Nastasia. şi individul în cauză a minţit în aproape tot ce priveşte viaţa lui personală.

 • 92

  am spus ca nu am chiar 2 m. Nu am nici 70 de ani. Daca eram caine poate, ca la aceste animale care ling “stapanii” varsta se calculeaza altfel.

 • 93

  da, Gelu, m-ai prins. sunt Ana. altă ocupaţie în viaţă nu am decât să te ponegresc pe tine.

 • 94

  Şi iată cum căzu masca. :lol: :lol: :lol: Absolutamente genial! :lol: :lol: :lol: Mulţumesc.

 • 95

  raspuns la intrebare: Ana, fata mea. Nu am fost foarte precis pentru a evita publicitatea, care se pare ca mie nu-mi e permisa.

 • 96

  Andrada, eu la 20 de ani nu aveam timp de pierdut pe net. Imi petreceam timpul cu prieteni reali, faceam sport, iubeam, traiam.

 • 97

  Da, poate era mai bine să fii câine.

  alt Nastasia Filippovna
  2012-10-11 16:13:07 | Raporteaza
 • 98

  Si poate c-ar fi fost mai bine sa fii pierdut vremea pe net. Ai fi fost mai amuzant.

  Gata, stiu cine e personajul. Andrada, te mai cheama si Mihaila, cumva?

  alt Zâna Măseluţă
  2012-10-11 16:16:56 | Raporteaza
 • 99

  @Gelu: când aveai 20 de ani nu exista internet

  @zână: nu, mă mai cheamă doar Alexandra. nu vorbesc de cosa, ce naiba?! de cât timp îl cunoaşteţi?

 • 100

  Hm, eşti sigură că nu te cheamă Mihăilă? Nu de alta, dar dacă te cheamă, trebuie să te duci.

  alt Zâna Măseluţă
  2012-10-11 16:29:40 | Raporteaza
 • 101

  youtube.com/wat../

 • 102

  Nastasia Filippovna ,

  Daca eram caine era plictisitor. Sunt destui caini ligusitori pe aci(barbati si femei). Nu spun catele pentru ca nu stiu de ce suna urat, ca si cal…iapa.

  la pasari o fi mai frumos? dar la muste…youtube.com/wat../

 • 103

  Andrada,

  Daca ai intr-adevar 20 ani, iti pot face cunostinta cu fetele mele, Ana 26 si Monica 16

 • 104

  Ce fel de zana esti tu, Maseluta? Tu trebuia sa stii din prima multe chestii p-aici, nu sa pui intrebari. Credeam ca poti sa-mi faci un copil, dar vad ca bagheta aia nu mai functioneaza. Ia spune-mi, cine este Mos Practiker? Da-mi toate datele despre el. Mi le trimiti pe email, ai auzit? Astept!

 • 105

  Moş Practicker e cu siguranţă rătoiul Donald, ce altceva mai vrei să ştii? Iar copil îţi fac numai dacă-mi spui sincer, da’ sincer de tot, ce ai de gând să faci cu el. Aud?

  alt Zâna Măseluţă
  2012-10-11 17:29:26 | Raporteaza
 • 106

  @Gelu: dacă nu-s din Cluj nu-i posibil

 • 107

  Ce ratoi ma? Ti-am zis sa-mi dai toate datele despre el. Cum ce am de gand sa fac cu un copil? Il cresc si-l fac presedinte de tara, daca nu pot sa ajung eu. Ti-am zis sa vii la mine prin intermediul emailului meu. Hai odata.

 • 108

  Andrada

  nu am inteles cr vrei sa spui cu “Cluj”

 • 109

  stau în Cluj. ce-i de neînteles?

 • 110

  “Andrada”, n-a fost niciodată pe Pandora’s un personaj care să semene descrierii tale. Tu sau eşti cu capu, sau ai vreun interes pe aici.

 • 111

  Andrada

  acum am inteles. Din (106) nu se intelegea asta.

  Monica: youtube.com/wat../

  si Ana: youtube.com/wat../

 • 112

  Andrada, daca omul respectiv isi foloseste dreptul la libera exprimare, atunci si tu poti face acelasi lucru. Deci, ii poti spune numele, in baza dreptului la libera exprimare, fara nici o frica. Logic, nu-i asa? Nu vad de ce sa-ti fie frica. L-am identificat, este mosul cu pricina.

 • 113

  @cosa: nimeni nu este ce pare în mediul virtual. mă rog, aproape. bărbatul despre care vorbesc eu şi-a făcut o imagine de om serios, cu familie, când de fapt e cu căpuţul grav. ai înţelege mai bine dacă ţi-aş povesti câte mi-a făcut şi de ce, dar n-am de gând să-i scot maţele şi să i le pun pe tarabă, cum a făcut el cu mine. vreau să cred că valorez mai mult de atât.

  @Gelu: ai două fete Minunate.

 • 114

  @Danny: mesajul a ajuns la el, asta contează. nu a fost înţeles nici de data asta, dar eu o să tot insist.

 • 115

  Andrada, scuze, mie mi se pare ciudata toata povestea asta. Daca pe mine m-ar hartui cineva, as sta naibii departe de acea persoana, nu m-as chinui sa ii trimit mesaje absconse pe forumuri. Daca respectivul e asa de periculos mi se pare gresit sa ascunzi cine e. Nu e vorba de noi de pe aici si de curiozitatea noastra (desi eu recunosc, m-ai facut curioasa). Gandeste-te ca nu esti doar tu in preajma lui si ca si altii pot suferi. Cred ca cea mai buna cale ar fi, daca e cazul, sa anunti politia si gata.

 • 116

  @morringain: am fost la poliţie, am vorbit cu şefa lui, am vorbit şi cu el într-un final, nu funcţionează nimic. pe el l-am lăsat ultimul pentru că scârba pe care o trezise în mine era mai puternică decât nervii pe care mi-i provoca. poate ţi s-a întâmplat şi ţie ca vreodată să-ţi fie atât de lehamite de cineva încât să preferi s-o suporţi pe persoana respectivă decât să mai ai de-a face cu ea. dar am şi eu o limită şi nu pot să-l mai suport. poate dacă îi tot repet asta o să înţeleagă.

 • 117

  @Andrada: si totusi e ceva ce eu nu inteleg aici. Dar nu conteaza, nu e treaba mea pana la urma.

 • 118

  “Andrada”, dă-le mai scurte, ce naiba!

 • 119

  ce nu înţelegi, morringain?

 • 120

  Ce faci tu aici pe Pandora’s. Nu pot sa cred ca nu ai un mijloc mai direct de a-i comunica ce vrei. Mai ales daca el nu te lasa pe tine in pace. Sigur, ai libertatea asta de a-l urmari si tu pe el prin virtual. Doar ca nu se pupa cu scarba de care vorbeai mai sus.

 • 121

  intreb si eu, daca tot ai anuntat politia…astia nu si-au facut treaba sau nu ai avut probe si te-au trimis la plimbare? ce ti-a facut de fapt?

 • 122

  am epuizat toate metodele de a-i cere să mă lase în pace, de asta am venit aici. vorbim totuşi de un om care trăieşte într-o lume a lui, unde-i cald şi bine. dacă era cât de cât raţional mă lăsa în pace acum mult timp.

 • 123

  cred ca faci o confuzie, “Andrada”. Poti sa descrii macar modul in care te-ar fi “hartuit” pe aici, cum zici? Daca atatia care-s pe-aici de ani de zile n-au vazut nimic suspect, admite ca te poti insela.

 • 124

  paradoxal este că nu ne-am întâlnit niciodată. am vorbit vreo 4 luni şi cam atât. asta demonstrează cât de serioase îi sunt probleme. timp de 3 luni a ştiut la ce oră mă culc în fiecare noapte, unde sunt în fiecare zi, cu cine, ce fac. eu nu pot trăi aşa. dar cui să-i pese?

 • 125

  @Florin: o să mă port ca un copil şi o să spun: nu vorbesc cu tine

 • 126

  am intrat prea mult în detalii. ce facem aici?

 • 127

  :lol: ultima oara mi-a aruncat asta una “Mihaila”, deci mi-e clar. fa-ti “jocul”, nu ma mai amestec, doar privesc. ;)

 • 128

  acuma-i aci?! ne vede?!

  dă-l pe mîna noastră că ţi-l facem chiftele!! mama lui…

 • 129

  Andrada chiar poate fi o persoana ce are probleme. Imi place ca barbatii, de cele mai multe ori marginalizati(sa nu spun altfel) de femeile virtuale, barbatii spuneam dovedesc omenie si se framanta sincer, cum sa o ajute. Femeile s-au cam dat la fund. Doar “morringain” plina de curiozitati OTV-iste, se mai arata pe aici. Atitudinea ei este insa: “Dar nu conteaza, nu e treaba mea pana la urma.”

  Ar fi frumos ca Andrada sa fi inventat totul si sa ne distram cu totii datorita ingeniozitatii cu care a propus un joc. Daca e adevarata povestea ei sper ca macar varsta ei sa fie alta. E prea devreme sa treaca prin mizerii.

 • 130

  Vă rod să scrieţi decupajul frumos, cu liniuţe de dialog, că eu mai am ceva de lucru şi vă urmăresc greu.

  Gata, am luat tava, traversez scena pe vârfuri, îmi aranjez în treacăt şorţuleţul, nu privesc spectatorii.

  Pe voi vă rog să respectaţi regula de aur: construiţi necesităţi.

 • 131

  Vă rog, rog, rog… :lol: :lol: :lol:

 • 132

  Sarut mana, Andreea!

 • 133

  @Andreea: da, este aici

  @Florin: chiar te rog să nu te bagi. măcar aici

  @Gelu: nu am cum să demonstrez că nu inventez, dar vreau să înţeleagă EL că nu poţi să-i faci cuiva asemenea mizerii şi să nu plăteşti pentru asta. există nişte limite pe care nu le depăşeşti dacă ai vreun gram de decenţă şi bun simţ.

 • 134

  Ana, pentru antren si voie buna youtube.com/wat../

  Andrada, pai e simplu, schimbi numarul de tel si gata, ai scapat, nu asta-ti doresti? Nene Odagiu, nu cred ca are 20 de ani, in fine:)

 • 135

  hm…

  deci, am stat, m-am frămîntat… eu crez că e viceversa. “andrada” e un el, palid, emotiv, tremurător. studinte la medicină, of course…

  iar ea, “hărţuitoarea” e vreo scorpie de pe aici!

  ahaaaaaa!!! sînt muult mai multe posibilităţi! o FEMEIE ADEVĂRATĂ, aprigă, focoasă, dată naibii, hormonală temperamentală, ancestrală, Miţă, republicană, vitriolantă…

 • 136

  Andrada, ziceai ca esti din cluj, io am un dubiu si tre sa-l lamuresc, poate ma ajuti: pana unde circulau tramvaiele pe ruta Manastur-Gara, in perioada cand se lucra la tronsonul de sine de pe Horea si perimetrul garii?

 • 137

  Andrada, la ce sa nu se bage Florin, macar aici? Adica sa te lase sa-ti faci jocul?

  Andrada, iti place sa te joci? Vorbesti de o fantoma. Uite, daca vrei, iti dau palosul meu sa te aperi de Mister Phantomas sau Ghostmas. Numai sa stii sa-l manuiesti.

 • 138

  Uc,

  Mişto. Mulţumesc. Îmi place muzica lor. :)

  Muză,

  Adică tu. Dă-te-n fapt! :lol:

 • 139

  @Andreea: încercă şi “domnul” să mă discrediteze, cum a făcut când am vorbit cu şefa lui. tare aş fi vrut să-i văd reacţia când i-am demonstrat femeii că el mănâncă la rahat, nu eu!

 • 140

  Muză,

  Iartă-mă. M-am grăbit. Nu eşti tu. Eu sunt domnul. :lol:

 • 141

  @uc: cred că glumeşti! s-a început lucrul acolo când eu încă mai stăteam la cămin. mergeam la gară doar cu 35 care circula, dar foarte foarte greu. ultima dată l-am luat pe la jumătatea lui mai când a venit mama să mă ajute cu mutatul la chirie. cu tramvaiul am mers doar de doua ori, prima dată când am venit să mă înscriu la admitere, acum 3 veri, şi a doua oară la admitere. da’ ştii ce mi se pare curios? că mă întrebi de ruta Mănăştur-Gară. eu stau în Mănăştur şi merg destul de des la gară după pachete de la mama. “uc” vine cumva de la Universitatea Cluj?

 • 142

  @Ana: “domnul” este individul scabros de care nu mai scap. îl pun între ghilimele pentru că acolo îi este locul. nu făceam nicio aluzie.

 • 143

  Singurul personaj important care nu are inca pareri cu cazul, este…Raj.

  Si sigurul suflet bun de virtuala care nu pare afectat, este Ana.

  Sa fie vorba de o noua forma de spectacol? Un fel de teatru blogofonic, blogoscriptic, netografic, AnaundRajic…

 • 144

  Andrada? Daca-mi spui nr. de locuitori ai Clujului in 1990, de cand dateaza orasul si suprafata in m2, atunci dubiul meu fatza de tine se va reduce abia la jumate. Dupa aceste intrebari vor urma altele legate de geografia zonei.

 • 145

  Păi, nici n-aveai cum să faci aluzie la mine, draga mea. :)

  Dă-ni-l viu, că de restul ne ocupăm noi. Din mâinile mele şi ale Andreeei nu are cum să scape.

  Dar dă-ni-l şi tu mai repede, că mai avem şi tocăniţe de făcut în seara asta, copii de spălat, chestii de femei comune, bătrâne, neinteresante.

  Vrei să scapi? Acum e momentul, că plec acasă degrabă.

 • 146

  @uc: cu ce pseudonim mai semnezi tu? eu bănuiesc, dar spune-le şi celorlalţi că-s curioşi

  @Danny: aştept întrebările de geografie :D

  @Gelu: paranoia îl face şi pe ăla să nu mă lase în pace. chiar crezi că are lumea creerii capului în halul ăsta de zdruncinaţi?

  @…..: nu mă mai întreba nimic c-o să te dai singur de gol de deştept ce eşti

 • 147

  Well,

  Quiproquouri plăcute! Eu am plecat. Servus! ;)

 • 148

  da, de la univ cluj, sunt mare fana, haide U! pai 35 circula chiar foarte bine, mai bine decat toate fir-ar sa fie

 • 149

  Andrada, mai intai imi raspunzi la primele 3 intrebari, apoi ti le adresez pe celelalte.

 • 150

  @uc: de ce-ai ales tocmai ruta aceea?

 • 151

  u.c. vine de la c.f.r. cluj! Vezi u.c. c-o sa retrogradeze anul asta.

 • 152

  @Danny: găseşti răspunsurile pe net la alea

 • 153

  Andrada, io-s clujeancă născută, nu făcută. Spune-mi-l, şi-ţi aduc capul lui pe tavă.

  alt Nastasia Filippovna
  2012-10-11 21:11:52 | Raporteaza
 • 154

  Andrada,

  era sa spun, in poranoia mea, Anraja.

  Daca e nevoie de ilustratie muzicala pentru genul asta de spectacol, ma ofer eu, fara plata, sa nu creada cineva ca voi reclama apoi pentru exploatarea mea.

 • 155

  @Danny: UC şi CFR Cluj sunt echipe diferite.

  @Nastasia: este doctorul echipei UC sau cel puţin unul dintre ei, nu ştiu dacă-s mai mulţi

 • 156

  Eu le vreau de la tine, Andrada. Observ ca sunt multi clujeni pe platforma. Dintre toate judetele din Transilvania, unul singur nu mi-a spus niciodata nimic: Salaj. Este cineva de aici de prin Salaj?

 • 157

  @Florin: poţi să intervii, că nu se supără nimeni. doar nu te aştepta să-ţi răspund

 • 158

  orice clujean sau student venit la cluj, mai ales acum 3 veri, a pus piciorul in tramvai pe ruta aia macar o data, era o intrebare banala, uc e pseud sub care scriu. Danny, prodan e de vina:))

 • 159

  aha

 • 160

  Andrada, de el vorbesti? ucluj.ro/stiri/../

 • 161

  N-ati dat-o afara pe Prodan? Daca veti continua in stilul asta, veti retrograda. Cunosc bine dif. intre U.C. si C.F.R. Le am cu fotbalul de sute de ani.

 • 162

  Danny, sălăjeancă prin adopţie, să trăiţi! Trei ani de stagiu cât o viaţă, cândva, în Şimleu Silvaniei. Mi-a rămas acolo niscai suflet.

  alt Nastasia Filippovna
  2012-10-11 21:29:00 | Raporteaza
 • 163

  nu, morringain, nu şi-ar da demisia nici mort

  Danny, da’ câţi ani ai tu, minune a naturii?

 • 164

  Anastasia, n-am fost niciodata prin Salaj. Cum o fi pe acolo?

  Andrada, eu am 767 ani.

 • 165

  Andrada, pai nici nu cred ca si-a dat-o pana la urma, tot acolo e universitateacl../

 • 166

  mulţi înainte! :D vrei să prinzi apocalipsa?

 • 167

  nu-i bărbatul despre care vorbeam eu, care sper că acum suferă.

 • 168

  Merci! Pe primele doua le-am prins. Am supravietuit. Nu stiu daca mai rezist la a-3-a. Va fi cea mai rea.

 • 169

  Ok. Alt doctor nu-i trecut pe nicaieri.

 • 170

  Danny, se strangeau semnaturi sa plece prodanca, eh, acu’ nu mai stiu .. totusi nu-s chiar asa mare fana fotbal, am fost la zero meciuri.

  Ionut Lucian Ghergus? si zici ca e in zona? pe ce te bazezi?

 • 171

  Misto gaselnita de rating. Pentru un motiv anume ma bucur. Da-i tare Andrada. Nu stiu daca am prins ideea exact, dar daca-i aia la care ma gandesc eu, e buna.

  alt Moş Pleksiglasu
  2012-10-11 21:45:00 | Raporteaza
 • 172

  care-i motivul, moş P?

 • 173

  @uc: ba eşti mare fană, ba nu eşti, dar scrii cu iniţialele echipei. mă rog. ştii cine mai este mare fan? Flo…ăsta…Mihai are tatuat pe umărul drept un “U”. ;)

 • 174

  Alexandra, esti Andrada? mi-am zis sa-mi pun si eu un pseud reprezentativ pentru cluj, dar nimeni nu si-a dat seama, cu exceptia ta:D, de la ce vine….dar sa stii ca nu sunt FloMihaiu’ asta si n-am niciun tatuaj. Mihai il cheama? sa fie sanatos!

 • 175

  ba să fie nesănătos! adică mai nesănătos decât e! nu, nu sunt Andrada, da’ nici Alexandra nu mă cheamă

 • 176

  Nu vă mai agitaţi degeaba, ştiu cine este şi o să intervin. După modus operandi sunt sută la mie (adică cam 10%) că e Statu Palmă Barbă Cot! Cred că e frustrat că e mic şi are ce are cu sportivii de s-a dat medic sportiv, rândul trecut s-a dat drept antrenor de frisbee, vă dati seama!

  Staţi liniştite că mă duc acum peste el, nesîmţîtu ce este el…

  alt Zâna Măseluţă
  2012-10-12 17:49:31 | Raporteaza
 • 177

  Bine, Alexandra, e ceva putred in Danemarca si mai nesanatos decat atat poate fi, da. Io o tai ca m-am intins, we fain

 • 178

  zana maseluta, a prostit fata, s-a dat doctor, apoi antrenor, o fi maseur…sau jucator de curling:)))

 • 179

  n-a prostit-o că doar i-a fost prof, ce naiba? ştie ce zice

 • 180

  L-ai reparat pe dracu’…………………..

 • 181

  Autiști sunt si ei oameni. Li se eliberează un certificat de handicap primesc o indemnizație (dacă o mai primesc și pe aceia) și statul s-a spălat de păcate. Statul care mai avea puțin să elibereze etnobotanicele sub înfluența cărora ați fi urmat să va concepeți copii. Pentru că nu-i așa accizele sunt îl creștere la tutun și alcool.

 • 182

  Băi dacă vă băgați toate kkaturile în sânge când vă concepeți pruncii este și normal să se nască având malformații de tot felul. Dar nu-i așa isăita este prea mare.. :D

 • 183

  *ispita

 • 184

  În plus este treaba lor (a farmaciștilor) ce fel de reclamă se face la medicamentele experimentale pentru autism sau la alte minunății. Important este că societatea realizează că mai sunt și oameni cu probleme care nu și le pot rezolva singuri (și ar putea sfârși tragic din această cauză). Subiectele aste ar trebui să țină prima pagină a ziarelor și nu pizipoancele ftufe de interlopi cu nurii le vedere. Și care avortează pe bandă rulantă pentru a fi mereu gătite de ftut.

 • 185

  Vezi Filmul Spiritelor:

  spiritus.ro/vid../

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
Pandora’s, platforma feminină de comentarii, bloguri şi opinii REALITATEA.NET
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!