RSS Feed

De dor …

vezi toate articolele de
08 Jan 2014 la 23:24 2 comentarii 427 vizualizari.

Nu ştiu ce e mai bine – să ajungi să împărtăşeşti aproape totul cu o singură persoană sau să te compartimentezi în zeci de bucăţi, să te împarţi în zeci de oameni. E mai mare probabilitatea să fie rupte bucăţi din tine când aduni la rândul tău bucăţi din mai multe persoane, dar e mai greu să-ţi stăpâneşti dorul când te-ai împraştiat într-o singură persoana şi ea nu mai este.

Iuniei îi era dor de prietenii ei; poate acum nu s-ar mai putea numi chiar prieteni. Poate ar putea fi numiţi oameni-amintire, cei care odată i-au fost prieteni.

Dorul pe care îl simţea nu îi sfărâma oasele, nici nu o făcea să plângă. Mâncarea avea acelaşi gust; era la fel de fericită când mânca o porţie de păstăi cu usturoi, cu telemea şi mămăligă caldă, iar sentimentul de vinovăţie pentru că iarăşi mânca prăjeală era în continuare acolo. Cafeaua era la fel de bună şi senzaţia mâinilor reci lipite de cana fierbinte era aceeaşi.

Din când în când i se întâmpla să devină conştientă de respiraţiile ei, ca atunci când eşti apăsat de o greutate pe piept şi respiri greu sau când te opreşti din alergat şi încerci să-ţi stăpâneşti inspiraţiile şi expiraţiile fiindcă simţi că-ti vor exploda plămânii. Uneori dă peste o anumită carte, aude o anumită melodie, chiar când umbla prin magazine sau e în autobuz, când vede un anumit film sau când surprinde o anumită replică – ca madlena lui Proust – chipuri de oameni îi invadează mintea, dar nu le lăsa să-i ajungă până în suflet; începe să-şi controleze numărul respiraţiilor, ori se lăsa pătrunsă de aerul rece de afară care nu mai lasă loc de altceva.

Pentru că oamenii vin şi pleacă sau pleci tu sau fără niciun avertisment te trezeşti că apărut peste noapte un zid de nepătruns. Şi pe măsură ce creşti scad din ce în ce mai mult numărul lor, uneori chiar din cauza ta fiindcă numărul anilor acumulaţi naşte în tine o dorinţă de izolare.

Totuşi, dorul, chiar şi pentru o secundă, se poate trezi din pricina unui simplu sunet şi atunci trebuie să-l stăpâneşti.

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 2 comments

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala urmareste-i pagina de Facebook
Născută în ’91 la Iaşi.
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!