RSS Feed

Dă-ți demisia!

vezi toate articolele de
25 Oct 2014 la 22:29 comenteaza acum 689 vizualizari.

A apărut un nou val de corporatiști. Da vorbim despre acel segment de angajați pe care majoritatea intelectualilor îi consideră o subspecie de mediocri alienați, total dezinteresați de muzică, artă, literatură, metafizică, nutriție, aventuri sau călătorii (dincolo de Grecia, Bulgaria sau Austria). Sunt acei oameni fragili și ușor de exploatat care sunt în stare să-și facă sepukul pentru firmă datorită creditelor bancare. Sunt acei oameni care nu au voie să-și exprime niciodată gândurile decât în interes de serviciu. Sunt acei oameni care-si petrec “timpul liber” cu șeful sau colegii la cină, la traininguri, la brainstorming sau la recreation workshops. Sunt acei oameni care au rămas singuri pentru că nu au timp dar mai ales pentru că le e frică tocmai de dragoste!! Sunt acei oameni care au fost treinuiți să joace un rol în fiecare zi, să fie duri, individualiști, să creadă că luptă pentru o cauză. Li se creează senzația că sunt stăpânii lumii pe tarlaua open space cu scopul clar de a jertfi într-un anumit moment de criză al firmei. Mitoș Micleușeanu are o fabulă animată relevantă în acest sens – Prikoke. Vă recomand. Da sunt acei oameni pe care dacă îi scoți din corporație își pierd identitatea. Acei oameni care nu și-au pus niciodată întrebări adevărate pierduți fiind în acest MATRIX: cine sunt? ce contează în viața mea cel mai mult (be honest!)? cine este cel mai important om din viața mea? există o altă persoană cu care împart existența mea cu toate plăcerile și problemele? risc doar pentru alții sau risc și pentru mine? ce-mi place să fac? când am făcut cuiva o surpriză (cadou) cuiva fără să mă aștept la ceva la schimb? când am ajutat un om exact atunci când avea nevoie? În schimb acești oameni și-au pus problema libertății și aici nu s-au încurcat în detalii. Noul val de corporatiști sunt cei care și-au dat demisia și s-au aruncat în gol. Sunt cei care au înțeles că dacă nu încerci să ieși din cușcă, ești viu dar mort.

Miercuri 29 octombrie vă invit la o cană de vin fiert împreună cu acești corporatiști curajoși care au plecat în lume: unii cu autostopul, alții cu bicicleta iar alții cu motorul. Vom asculta povești despre luarea unor decizii care te aruncă direct în necunoscut cu toate riscurile.


Cum e să-ți dai demisia după 7 ani de muncă la aceeași corporație și să lași în spate siguranța care vine odată cu un job? Cum e să călătorești prin Asia Centrală cu bicicleta? Cum e să te întorci după 5 luni de zile în egală măsură învingător si învins?

“Am 25 ani, am terminat ase-ul anul trecut, momentan sunt corporatist și autostopist. Iubesc călătoriile, misterul, locurile îndepărtate, mersul pe munte și căderea în gol. Anul trecut am făcut un circuit de hitchhiking-couchsurfing în nordul Europei: Slovacia-Cehia Germania-Danemarca-Norvegia-Suedia-Polonia-Slovacia în 30 de zile.” (Mircea Suman)


Andreea si Alexandru Maruseac aka Micadu.ro au călătorit împreună pe șaua unei motociclete timp de 9 luni străbătând Americile de la nord la sud: “Am plecat să explorăm Lumea Nouă, din Alaska în Argentina, alergând după vară. Nu ne-a fost ușor să ne depășim zona de confort, să ne convingem părinții că vom fi în siguranță, deși nici noi nu știam pe unde vom ajunge. Ne-am întors acasă la sfârșit de martie, cu zăpada pe urme desi frica de urși nu am reușit să o înfrângem, cu toate că am întâlnit destul de mulți prin Alaska.”

Haideți să ne întâlnim la povești. Noi aducem poze și întâmplări (poate vedem și niște filme dacă avem timp), voi veniți cu bagajele făcute pentru că o să vi se facă poftă de plecat în lume.
Event facebook —>> https://www.facebook.com/events/567442873401453/
Event powered by Fox Events
https://www.facebook.com/foxevents.antonelavulpe?ref=hl

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 Comentariile sunt inchise.

RSS Postari urmareste-i pagina de Facebook
Antonela Vulpe s-a născut de ziua copilului în Huși
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!