RSS Feed

Cu de-a sila

vezi toate articolele de
02 Apr 2012 la 12:28 53 comentarii 913 vizualizari.

Îmi place fotografia. Mă uit cu drag la câte o fotografie care-mi place, indiferent de tema abordată. Poate, odată, am să devin și eu pasionată de fotografie, în sensul în care – am să realizez și eu destule poze, de calitate, materie primă pentru câteva albume. Între timp, vă propun un exercițiu de imaginație :) .

Să presupunem că un fotograf X își pregătește demersul fotografic, pozând exclusiv oameni pe stradă – diferiți ca vârstă, sex, fizionomie, stări, etc. El realizează deci portrete ale oamenilor, care să exprime viața lor de zi cu zi. Ingeniosul  X își construiește foarte bine materialele. Își alege un oraș anume și se ocupă cu fotografierea subiecților în diferite anotimpuri sau perioade ale anului. Evident, numărul persoanelor care fac parte din procesul fotografic este direct proporțional cu numărul albumelor pe care X-ulescu le pregătește.

Tot ca supoziție:  fotografiile lui X sunt apreciate, fiind considerate chiar foarte reușite. Autorului i se aduc laude, lumea se-nchină, dintr-odată X devine ”popularul fotograf”. Popular pentru majoritatea, am putea spune. Dar din cine este formată această ”majoritate”(vă întreb)…

Am stabilit mai sus, prezența oamenilor constituie condiția sine qua non a demersului fotografic. Voind să realizeze cât mai multe portrete care să reliefeze trăsături și stări diferite, X fotografiază tot ce prinde, doar are nevoie de cât mai mulți subiecți, aleși la întâmplare.

Cazuri: I) Subiecții sunt entuziasmați că apar în fotografiile popularului X, devenit popular tocmai datorită lor și entuziasmului cu care îi sunt privite pozele. El reușește să imortalizeze stările și trăsăturile despre care spuneam mai sus. Și lumea îi apreciază munca. (Aici aș mai avea o remarcă – vorbim despre acei subiecți ai căror imagine este reflectată pozitiv în albumele fotografului cu pricina – pe scurt – cei care dau bine)

Caz II) Cei din afara experimentului – privitorii – rămân uluiți de cât de tari sunt fotografiile lui X, câte portrete, cât de sugestive sunt. Și ce față au unii!

Caz III) subiecții – care apar în ipostaze mai puțin fericite – unii dintre ei chiar persoane publice (deși asta e mai puțin important față de faptul că imaginea lor, indiferent de statutul social, este vădit afectată) sunt neputincioși în fața reacțiilor celor care comentează pozele. Colectivul te mai și pedepsește, uneori prin comentarii și aprecieri răutăcioase.

X-ulescu își arogă toate drepturile, fiind un fel de nepot al nu știu cărui Zeu și se presupune că el este cel care știe cel mai bine momentele de maximă expresivitate în care o persoană trebuie fotografiată. Firește, cele care să sugereze ceva semnificativ pentru arta sa, chiar dacă prin asta contribuie la (sau se face direct vinovat de) șifonarea imaginii persoanei în cauză – indiferent de statutul ei.

Întrebare.  Ce fac oamenii din cazul III, când singurul factor care poate influența produsul final este doar X, fotograful despre care vorbim și care nu cere permisiunea oamenilor care apar în fotografiile sale. Să luăm doar un exemplu ipotetic.  Subiectul unei fotografii este vânzătoare în mall și dumneai apare pe stradă între-o ipostază neavantajoasă (am uitat să vă spun, arta fotografică a lui X, ca orice artă ușor nișată, care se respectă, a infestat facebook-ul), colegii doamnei o recunosc – etapele de mișto-uri sunt trecătoare, până la urmă, dar de ce să fie nevoită să le accepte?! Și de unde până unde?!  aș spune eu. De ce să-și permită cineva să folosească imaginea altcuiva în scopuri personale, și să-și atragă lauri stând pe un piedestal invizibil(pentru mine) datorită acestor oameni  pe care îi fotografiază și pe care uită să-i mai întrebe dacă sunt de acord să ajungă subiecți.

Tonul iritat – pe care nu știu dacă am reușit să-l stăpânesc – izvorăște din faptul că am fost și eu fotografiată la rându-mi de un fotograf în Cluj Napoca, și personal cred că fotografia este reușită ca act fotografic, dar atât. Să mă aștept să apar într-o expoziție?! Sau să mă văd la secțiunea ”images” când Mr. Google afișează poze din Cluj Napoca. Nimeni nu mi-a cerut acordul și nici nu o să o facă. Nu mă interesează atât de mult cât de legal este ceea ce face autorul cu imaginea altora, dar cât de moral este?!

Eu v-am povestit propria întâmplare, voi poate știți cazuri similare. Ce ați face dacă v-ați încadra în cazul III?  Reiterez:  sunteți pe stradă, vi se face o fotografie fără să știți, într-o ipostază – să nu zic compromițătoare – nefavorabilă, și peste noapte apăreți cu nume, prenume într-un album al unui fotograf popular?

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 

Etichete: ,


53 comments
 • 1

  Hai ma pisi ma. Mai si fotografiezi? Risipesti timpul pe degeaba. Du-te la Bamboo, BOA, Fratelli – mai fi agatza si tu. Nu e netul de tine pisi. Nici fotgrafia, nici calculatorul. Lasa asta pentru femei mai putin emancipate. Esti prea buna pentru asa ceva.

  alt Anti Nationalist
  2012-04-02 13:04:09 | Raporteaza
 • 2

  Io am facut un exercitiu de imaginatie. Siiii… mi-o placut. Eu deasupra ta (prima parte). Mi-a placut si partea a doua: tu peste mine. Pai… asta e doar inceputul. Nu trebuie sa ne lasam influentati de diferenta de varsta. N-am numa 33!

 • 3

  Observ ca domnisoara “buze roș” are un ton didactic. Cum enumereaza, dansa! Cum cartografiaza ca sa intelegem toti. Cred ca din cauza profesoarelor ca ea n-am invatat io la scoala. Cred ca intuiam si la varsta aia, scrisul ca aflare in treaba. Deci: mergem la Titanic 3D la Polius Center? Promit sa nu te ating!

 • 4

  vai de mama ta…Adraineee…

  youtube.com/wat../

  Daca vrei sa te declar roman adevarat. Uita-te la clip

  alt Anti Nationalist
  2012-04-02 14:40:47 | Raporteaza
 • 5

  Anti, folosesti cuvantul “adevarat” anapoda. Ai vrut sa zici “roman veritabil” sau “roman autentic”? ori… ce pwla lui Hector ai vrut sa zici? Adevarat sau fals ii atunci cand vorbim despre ce scrie in buletin. Ma omoratzi! Imi mancatzi zilele! Deci: asa cum am tratat (ca fictiune) filmul “Anonymous” asa tratez si “descoperirile acestea epocale. N-am vazut filmul si.. nici nu ma prea intereseaza. Traim intr-o confuzie istoria ultimilor 500 de ani. De ce sa-mi mat capul si cu antichitatea?

 • 6

  Vazut documentarul. Io ti-am zis lucrurile astea – sub alta forma si fara dovezi incontestabile. Am capacitatea de a ma transpune – oscilez intre spiritual si pragmatic – din cauza asta pot sa-mi dau seama de adevaruri/generalitati istorice.

 • 7

  Presepun ca te-ai transfigurat din aceasi substanta concesiva din maimuta pana la persoana virtuala.

  alt Anti Nationalist
  2012-04-02 16:21:40 | Raporteaza
 • 8

  :) :) da. in alta viata am fo maimutza!

 • 9

  Mie nu imi place atitudinea asta “noi suntem urmasi” etc. Asta poate favoriza preconceputele. Ce treaba am eu cu tata? Ce treaba am eu cu bunicu? Ce relevanta are ca… tata ii un ratat cu motz? Tu… ma analizezi dupa potenta lui sau dupa aptitudinile mele? Esti cretin? Retoric vorbind.

 • 10

  Monarhia functioneaza pe aceleasi principii – defectuoase. Nu poti educa conditia/predispozitia. Sau… ma rog… nu are sens sa il angajezi monarh pe ficioru tau – doar pt ca tu poti. Ii o aberatie. Primitivism clar. Acuma.. ce sa zic? Intelectualitatea sustine monarhia. Pai.. intelectualitatea europeana ii varza. Avem noroc cu cate unu rasarit (genial) pt ca… altfel… ramaneam in sclavagism. Oricum traim in sclavagism – updatat.

 • 11

  Mărie, nu este treaba femeii să-şi poarte singură de grijă, într-o societate încă dominată de bărbaţi. Bucură-te de viaţă în sensul nevinovat al cuvântului, şi lasă gurile rele să clevetească. Când izgoneşti răul din inima ta trebuie să umpli golul cu bine. Altfel nefericirea întodeauna se va întoarce. Cui pe cui se scoate. Nu ezita să-ţi aperi demnitatea, cu ultima suflare de viaţă (chiar dacă şti că în final vei pierde). Umilinţa care nu te ucide, te căleşte. Dacă ai posibilitatea să te răzbuni. Atunci nu o face pe faţă. Pentru că nici cei care te asupresc nu îţi vor arăta milă. Nu te răzbuna pentru tine. Răzbună-te prin orice mijloace (atât cât încă mai poţi simţi pericolul este spre bine), pentru a stârpi căpuşele, care cred că ulciorul poate fi umplut de mai multe ori cu sânge. Chiar dacă aceasta este singura ta faptă bună pe care ai facut-o în viaţă. Este una din faptele pentru care nu ai nevoie să ceri părerea nimănui. Important este să fi împăcată cu propria conştiinţă.

 • 12

  Cineva îţi exploatează imagine :lol: Foarte tare. În definitiv fiecare se alege cu câte o poreclă. Mai supărător este, că aceia ce au ajuns pe un liman mai confortabil, atunci când li se cere o gură de aer, se oferă să dea lecţii de înnot celor care se înneacă împrejurul lor. Nu se desprind de pojghiţa plutitoare, nici dacă ar vedea o sirenă mustăcioasă şi cu ţâţele goale.

 • 13

  Problema la noi, e ca nu prea avem fotografi de strada (“street photographers”) si ca inca nu suntem obisnuiti cu ei. Oamenilor li se pare inca ciudata ideea de street photography si se acomodeaza greu cu aceasta idee. Am trecut si eu prin asta, mi s-a facut poza.

 • 14

  @ antinationalist : tu esti numai cu gandul la agatat!Mai lasa dracu autosatisfacerea(aia ce faci tu de mai multe ori pe zi cu mana dreapta sau poate stanga ca obosesti) fluiera-ti hormonii sa nu mai gandeasca in locul tau si incearca sa fii coerent si pe subiect :) . Nici eu nu as fi acord sa fiu fotografiata aiurea cand poate am o fata ca dracu sau pur si simplu (daca am pe fundal imagini ce se pot recunoaste) nu vreau sa stie ca am fost in cutare locatie!Dar fiind domeniu public cred ca e legal sa fii fotografiata!De moralitate nu vorbim…suntem in Romania.

 • 15

  @ adrian g :o mul a fost mutza apoi mai-mutza si tu esti foarte mutza!Tatal tau isi putea folosi potenta mult mai constructiv decat sa proiecteze unul ca tine.Ti-am mai zis sa taci ca te faci de ras, nu vezi ce bazaconii fara legatura debitezi?Ufff, noroc ca nu doare prostia ca ai umbla urland pe strada.

 • 16

  daca ai incerca macar sa-mi demontezi ideile… te-as lasa sa-mi speli sosetele. Asa… esti doar un magarush care incearca sa poarte razboiae.

 • 17

  “bazaconii fara legatura debitezi” care is alea? Nu io is vinovat ca pe tine nu te duce capu. Daca nu te duce capu, nu sta de vorba cu astfel de oameni. Daca nu pricepi, normal ca ti se pare bazaconie. Daca ai pricepe ai incerca sa le demontezi. O afirmatie ii fix-pix. O afirmatie trebuie sustinuta. Bine… acuma… io stiu ca matale te crezi mare sula. Dar nu esti! Nu esti datorita faptului ca nu argumentezi existenta ilogicului in curtea mea. Deci: poti sa mi-o bele. Cu mamaica ta cu tot. Nu ma supar. A conceput un bagator in seama care nu stie sa-si articuleze ideile. Doar latra.

 • 18

  liliana, cine esti matale – ca nu te-am vazut pacilea? E posibil sa ma indragostesc de tzafna asta a ta. Asa ca… mai bine ai incerca sa te combini cu mine!

 • 19

  mi se pare mie sau baieteii de pe aici au lipsa mareeeeeee de… tandreturi :) .Toti s-ar combina.Mai baieti puneti mana si gasiti-va cate o fatuca dar nu prin intermediul calculatorului ca e o mare prostie!Bafta :)

 • 20

  Recunosc! Esti asa de feminina incat ma tenteaza sa incerc sa te seduc. Imi place faptul ca… nici tu nu crezi ce spui in legatura cu “intermediul calculatorului”. In alta ordine de idei: pun pariu ca… 70-80 % din cuplurile formate in anul 2012 sunt in stransa legatura/favorizate cu/de internet/ul. Bine… cu siguranta – faci parte din alta generatie – din cauza asta privesti circumspect, potentialul combinatoriu al internetului. Tandrete? De vreo 4 ani nu mai stiu ce-i aia :) . Da’ si atunci traiam iluzia ca am parte de tandrete.

 • 21

  Interesant articolul,chiar mi-a placut! Un sfat am pentru tine: nu ii mai lăsa pe “domnii” de mai sus sa își exprime opinia cu tentă ironică și vulgară că nu e locul potrivit :) .Baftă în continuare!:*

 • 22

  @Silvia F. aşa-s toţi tăranii mai fustangii. Nu poţi avea pretenţii emancipate de la dânşii. S-ar face de râs în bisericuţa maică-si, dacă n-ar mai fi mitocani cu fetele.

 • 23

  Ii interesant in masura in care esti tu interesanta. Adica: deloc. Poate… daca te combini cu mine… Silviutza… o sa vezi lucruri interesante. Pana atunci… orizonturile tale frante… is neinteresante.

 • 24

  de fapt… unii is irecuperabili. Un manelist se uita la Wagner ca la un bolnav cu sfecla! Fiecare duce cat poate. Unele pipitze se pierd in formalisme.

 • 25

  pfaaaai ca… deja m-am aprins. Spune Silviutzo… ce-i interesant. Articuleaza sau pleaca pe un site unde se dezbat probleme de intretinere corporala!

 • 26

  Eu cred ca aveai colocviu la psiho și încercai să-ți faci mana. Ca și articol publicabil…sheet(sorry)

 • 27

  @ Ale R. Corect, nu prea avem și totuși unii se ”autoproclamă” :)

 • 28

  @ Silvia F Silvia, mă bucur că ți-a plăcut. Iar referitor la sfatul tău, nu doresc să îngrădesc imaginația nimănui, mai ales că deja s-au înfiripat discuții între dumnealor. Nu e frumos?! pentru cine are răbdare, desigur

 • 29

  @ apolimbric mic oare cum ar suna diminutivat acest nume al tău? :) Nu trebuie să fim răi, până la urmă nu este o tragedie să fii fustangiu. Tragedia (pentru cei care sunt astfel) este că aici suntem doar ”online” . Nici nu vreau să-mi imaginez viața unui fustangiu virtual…

 • 30

  @ fuckyou! Eu cred că tu tocmai ți-ai dat seama că ai ceva în comun cu fotograful X

 • 31

  youtube.com/wat../

  :) :) :) Maaaaaaaaaaaaaaaaaaa-rrrrrrrriiiiiiiiiii-aaaaaaaaaa e dra-goooo-s-tea meeeaaaaa!

 • 32

  Io is indragostit de tine, Marioara mea draga ji scumpa! Si.. d’aia zpui io ca scriezi anapoda – pt ca vreau sa nu ai succes si sa te iubesti cu altii. Vreau sa-mi ramai mine si io vreau sa-ti ruinez increderea in competentele tale jurnalistic-scriitorice~e~e~e~e~sti.

 • 33

  Da’ io nu inteleg cum de nu te-ai prins pana acuma. Ca doara… io te stiu fata inteligenta. D’aia zic: aia care nu se prind de niste treburi evidente… inseamna ca is redusi. Tu… nu esti. Ai o minte ascutzita si sesizezi orice urma de rea-credintza.

 • 34

  fuckyou ii doar un frustrat care se m.a.s.t.u.r.b.e.s.t.e toata ziua. Sa nu il bagi in seama. El… nu ii ca mine. El nu te iubeste asa cum te iubesc eu. Criticismu’ lui ii indreptat spre tine din rea-vointa. A meu… ii din jelozie. Io is jelozat de nu mai pot. Si acuma nia cant itz scriu, sunt gelozat mai mult decat mi-o zis doctoru ca pot duce. D’aia zik. Domnu fachiu vorbeste aiurea. Tu… sa nu te lasi! Sa nu renunti la visele tale!

  Semnat: Iuăn de la primarie.

 • 35

  Maria, aici in fata poporului pandorez (ma rog… in pustietatea asta pandoreza, in desertificarea asta pandoriana) ma pui in fata ta in genunchi si cu mana la inima te intreb: Vrei sau ba ?!?

  alt Iuăn de la primarie
  2012-04-03 23:39:19 | Raporteaza
 • 36

  Acuma iti prezint dovada ca io te iubesc mai mult decat orice pandoreza si mai mult decat orice comentator de aicisha. Ca prezentatoare esti varza! Sa le zici la aia care s-au ocupat de formarea ta… ca is niste dinalea triste. Ai nevoie de persoane sincere in preajma ta. Sa-ti spuna cand si unde gresesti ca prezentatoare. Ma scutura frigurile cand ma gandesc la interviurile alea de provincie, postate pe youtube. Io inteleg ca… trebuie sa pornesti de undeva! Dar.. exerseaza acasa! Cauta pe cineva care are puterea sa-ti spuna sincer ce gandeste despre cum te prezinti in fata camerei. Si… sa nu te gandesti ca asta ii un apropo. Nici vorba. Esti o fata simpaticuta… iar eu… ma distrez (virtual). Caci eu iubesc si ochi si etc uri si morminte :P

  alt Iuăn de la primarie
  2012-04-03 23:52:06 | Raporteaza
 • 37

  Adrian G: Adriiiiiiiiiiiiaaaaaaaaaaaaaaaa-neeeeeeeeeeeeeee, G vine de la ”galant” ??????

 • 38

  Noa. Imi place faptul ca te-ai labartzat aicisha. Ai grai! Credeam ca esti muta si plicticoasa. G vine de la Gherman. Asta nu conteaza. Acum is Iuăn versus Maria.

  alt Iuăn de la primarie
  2012-04-04 00:10:51 | Raporteaza
 • 39

  Iuăn până o găsăști pă Mărieee , îți spun o seară frumoasă!

 • 40

  @adrian g : vezi ce rau e sa te autosatisfaci in exces?Iti pierzi si dramul de neuroni care ti se plictiseau prin creier.De ce dracu iti pierzi timpul pe aici in loc sa pui mana pe gramatica (intre timp mai poti pune mana si pe organ :) ).Mor de ras cine da sfaturi, AGRAMATULE!Gandeste te la o replica inteligenta nu la ce ai scris pana acum.HAI CA POTI! :)

 • 41

  Deja mi-ai infipt cutzitu-n inima (metaforic)! Tu esti Maria mea! Cu ultimile puteri, cu eforturi supraomenesti (de la taietura shuriului) iti spun: Iti dore… Iti dores… doresc. o seara instelata! Dupa care ma prabusesc!

  alt Iuăn de la primarie
  2012-04-04 00:28:27 | Raporteaza
 • 42

  @Maria Moiş diminutivul pentru apolimbric mic este nihillumbricus informis ;) Underworld – Scribble (radio edit) youtube.com/wat../

 • 43

  Mircica Badea? In timp ce io… oscilez intre pragmatic si spiritual, ai face bine sa ma gadili in talpi. Pai… nu de alta… dar.. imi face placere!

  alt Iuăn de la primarie
  2012-04-04 00:30:55 | Raporteaza
 • 44

  apolimbric, youtube.com/wat../ si o cana de vin!

  alt Iuăn de la primarie
  2012-04-04 00:33:08 | Raporteaza
 • 45

  @ adrian g, iuan de la primarie, gheorghe de la scularie sau ma rog acelasi taran cu nume diferite :) : Uff, uff…m ai dezamagit am spus sa scrii ceva INTELIGENT, mai pisi chiar nu poti? :( .Ce e aia “oscilez intre pragmatic si spiritual” ? De ce nu citesti ce inseamna cuvintele inainte de ale scrie?Hai ca asta e mai usor ca gramatica!O ultima sfortare!Sa nu faci pe tine.Si ia mana de pe organ macar acum cand incerci sa fii inteligent :) .

 • 46

  Underworld – Louisiana (Original Mix) :? youtube.com/wat../

 • 47

  :) ))))))))))) vai de capu meu! germanul e pragmatic iar tibetanul ii spiritual. Io… am spatiu de manevra intre cele doua extreme. Din cauza asta pot sa-mi dau seama: ce si cum. Tulai Doamne! Da’ redus mai esti! Auzi! Pe viitor… iti recomand sa nu te bagi in teritoriul limbricilor/anti nationalistilor sau in teritoriu ghermanestilor. Te faci de cacao. Nu din perspectiva habarnismului ci… din perspectiva habarnistului cu motz. Bueeeei! Imi place cum ma gadili in talpi.

  alt Iuăn de la primarie
  2012-04-04 00:55:47 | Raporteaza
 • 48

  limbric mic, asta ii “de impact”. muzica ce conteaza. Nu doar potriviri de sunete dar si

  youtube.com/wat../

  potriviri de idei.

  alt Iuăn de la primarie
  2012-04-04 01:02:27 | Raporteaza
 • 49

  @iuan cel prostut si merele de cupru : Din ce in ce mai slabe replici! :( REVINO-TI!Ai spatiu de manevra intre ce extreme mai pisi ca tu esti doar un prostut…Intradevar prostia nu are margini si stiu ca poti sa-mi demonstrezi asta!BAGA MARE! ASTEPT! :)

 • 50

  ce astepti? Io nu pot sa comunic eficient cu moaimele!

  youtube.com/wat../

  descrie videoclipul asta. Dupe aia o sa discut cu tine! Dar… esti k pwla. Nu poti face lucrul asta. Tu… te bagi in seama ca izmana intre bushi.

  alt Iuăn de la primarie
  2012-04-04 01:09:46 | Raporteaza
 • 51

  @iuan ce prostut provenit din ghermanut :ASA TE VREAU!Ti-am zis ca poti demonstra ca prostia nu are margini!Nu mai stii ce sa spui o dai pe injuraturi.HAI CA POTI SI MAI MULT! :) .Pai tu te bagi in seama mai poponautule.Carcotesti la adresa fetelor de aici indobitocit de neputinta si mocirloasa ta mediocritate.Faci pe desteptul dar esti un jalnic onanist.Suna adunarea la ramasitele tale de neuroni, baga-i in sedinta si incerca sa intelegi ca TU citesti ce scriu (mai bine sau mai rau)niste persoane care-si asuma identitatea iar ele NICIODATA nu vor citi un articol de al tau.STIU CA TE DOARE DAR ASTA E, ESTI UN NIMENI CARE INCEARCA SA PARA INTELIGENT SI SA IMPRESIONEZE FATUCELE DE PE AICI DAR VAI…NU REUSESTE SA CONVINGA PE NIMENI.INTELEGI?

 • 52

  mai moaima, comenteaza videoclipul/muzica. Asta ma intereseaza. Vreau sa vad ca nu discut cu un cioban. Cioban in sensul de… incapabil. Descrie videoclipul/melodia si… discutam dupa. Un animal care nu stie/poate sa descrie o melodie sau… cerul, nu merita sa-l bagi in seama. Descrie (ma fraiere) melodia. Descrie cerul. Descrie ploaia. Descrie ceva! Gainatzule! Sa vad ca ai trasaturi umane. Sa vad ca ai competente. Sa vad ca poti lega idei. Sa vad ca gandesti constructiv. Tu… vrei sa ma s.u.g.i! Api… io… nu te las! Mi-l respect!

  alt Iuăn de la primarie
  2012-04-04 02:11:01 | Raporteaza
 • 53

  @iuan cel prostut provenit din ghermanut :P ai TU nu m-ai convins ca ai avea vreuna din competentele astea de mai sus!DIMPOTRIVA! M AI CONVINS DOAR CA ESTI UN MITOCAN CARE TE IEI(FARA ARGUMENTE) DE CELE CARE SCRIU PE AICI (NE-AM MAI “INTERSECTAT” SI LA ALTE AUTOARE)SI PROBABIL CREZI CA LE IMPRESIONEZI PRIN MITOCANIA TA(POATE SI REUSESTI).SI MAI CONVINS CA AI SERIOASE PROBLEME HORMONALE CARE CRED CA TI-AU URCAT LA CAP! :) .STIU CA ITI RESPECTI ORGANUL.ATAT DE MULT CA STAI MEREU CU EL IN MANA CU RISCUL SA TI SE DESURUBEZE ODATA :) .

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
Dacă mă nășteam înainte de 1990, mă nășteam aproape de Ziua Națională și poate aveam parte și de niscai arificii. Așa, 24 august 1991, rămâne doar ziua în care cei care ne-am născut, avem în comun...cel mult zodia.
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!