RSS Feed

Cu banii înainte, ca la servicii pe centură (zic şi eu, aşa am auzit)

vezi toate articolele de
09 Feb 2014 la 18:15 2 comentarii 807 vizualizari.

Şi sub genericul de mai sus m-am dus la un control de rutină. Rutină în mintea mea, că perdaful pe care l-am primit de la tanti radiolog, nici că-l voi uita niciodată. Nici nu ştiu precis de ce mi-au curs mucii un drum de 30 de minute cu taxiul după – din cauza tratamentului aplicat la clinica privată, ori din cauza probabilităţii diagnosticului.

Intru, mă duc la recepţie.

Bună ziua, am programare la doamna doctor x, la ora y.

Bună ziua, buletinul. (fără “vă rog”)

dau buletinul….

Coborâţi la subsol, camera 7. 100 de lei.

Whoa? înainte de… nu după? Mă opresc din mirare că n-am avut chef, dau banii, plec.

La subsol “la raze” un hol minuscul, miroase puternic a sarmale. Mă rog, bine că nu miroase a îmbălsămare, că era mai nasol. Aşa măcar miroase a viu. Oamenii stau cuminţi pe scăunele şi beau resemnaţi dintr-o stacană de plastic (apreciez de cam un litru) ceva. Era ceva substanţă de contrast, gen, nu ştiu că mi-a fost ruşine să întreb. Mie nu mi-au dat stacană, presupun că pentru că mamografie nu se dă zeamă din aceea, nu pentru că m-aş fi uitat criminal la domnişoara care mi-a luat banii înainte.

Cu exact zece minute înainte de programarea mea vine un puşti. Da’ puşti rău, cu acnee and all. Poftiţi. Poftesc. Să completăm o fişă, zice. Să, zic eu.

Vârsta? Paaaşunu trecuţi.

Înălţime, greutate? aia şi aia (yeah, right, aţi vrea voi)

Istoric de cancer mamar? Nu ştiu.

Operaţii jos? Whooooa? Belesc ochii. Nu zic nimic, perplexă. Operaţii jos?? insistă el cu ochii în foi… aaa, mă prind eu mai greu, amintindu-mi de jargonul din obstetrică, când medicul meu, o persoană extrem de mişto, mă întreba la fiecare naştere… naştem pe jos? eu răspundeam, da, da’ pune şi tu măcar un ziar ceva. Ha, ha! era gluma noastră. Deci operaţii jos? Da, băi, două cezariene.

Mă rog. Mă pune la aparat, mă pipăie uber-profi, nimic de zis, oricum cred că aş fi putut fi mămica lui cu un pic de efort, se încheie tevatura. 20 de minute, vă cheamă doamna doctor să vă citească rezultatul.

Mă cheamă doamna fix după 15 minute. Şi se pune pe ţipat la mine, că ce e asta, că de ce n-am mai fost la control, că nu văd ditamai cutarea? Ce? nu m-a durut? şi dacă tot nu m-a durut de ce n-am ştiut? şi tot aşa.. am încercat să îi explic ştiţi, tocmai am mai avut o sarcină, nu m-am expus la radiaţii, dar e grav? ce vedeţi? că eu văd nişte chestii, nu înţeleg ce spuneţi… Ea, nimic. Să mergeţi la ecografie!! Mă duc, tanti, mă duc, zic eu cu nod de plâns. Unde? Unde vreţi! Mergeţi la recepţie şi vedeţi unde!?! Eu perplexă, iau filmele şi plec.

Muci, bocete în taxi. Mă duc la o ecografie zilele astea.

De fapt, povestea e aşa. Că nu trebuie neapărat să doară, să fie buba sau să fie semne. Mergeţi la control. Sper doar să nu mai daţi peste nebuni. Repet, clinică privată. Mergeţi la stat, poate aveţi mai mult noroc.

P.S. Nu că era în agenda mea să mă duc azi la control, dar zilele trecute m-am tuns. Nu din cochetărie. I-am dat părul unei doamne care avea nevoie de el. Eu aveam juma’ de metru de păr bun, zdravăn şi mi s-a părut oportun. Apoi mi-am făcut programarea la demenţii aştia, lucru care nu s-a lăsat cu veşti bune. Dar nu asta e ideea.

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 


2 comments
  • 1

    Mergeti la inca 1- 2 medici ca s-ar putea sa va dea rezultate diferite. Nu spuneti ca ati mai facut alte analize si ce rezultat ati primit. Depinde si in ce perioada a lunii ajungeti la ei, asa ca lasati ceva timp intre consultatii. S-ar putea sa fie si o influenta a sarcinii asupra rezultatului. In orice caz, aveti nevoie de o minte limpede, pentru a lua decizii. Cititi Studiul China – o carte despre asta. Luati ganoderma 4 x 500 mg, si dupa o luna – 2, repetati analizele. Nu va repeziti la medicina clasica, ca nu e o chestie placuta. Informati-va despre consecinte.

  • 2

    jdebszff qhmonh

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!