RSS Feed

Atenţie! Grad mare de toxicitate!

vezi toate articolele de
05 Sep 2010 la 18:42 50 comentarii 1246 vizualizari.

Acest avertisment ar trebui scris cu majuscule pe CV-urile unora dintre noi. Ne credem excelenţi comunicatori, cu simţ critic dezvoltat şi gusturi rafinate, însă adevărul este că avem o influenţă proastă asupra celor care ne înconjoară.

Nu mă refer aici la comportamentul gen Britney Spears. Mă refer la oamenii din anturajul tău care par că te ajută, în schimb îţi consumă fără milă timpul şi energia.

Cum recunoşti o astfel de persoană toxică?

1. Bârfeşte. Dar nu bârfeşte de dragul de a povesti, ci de ciudă. Pur şi simplu invidia le iese prin fiecare por. Are impresia că nimeni nu merită ceea ce deţine şi se bucură de necazul altuia. Bineînţeles, cel mai adesea subtil. Are grijă însă să afle toată lumea.

2. Se autovictimizează. Şi se plânge tot timpul. Nimic nu îi iese bine niciodată. Ghinionul o urmăreşte pretutindeni.

3. Nu ştie să mulţumească decât cu jumătate de gură. Dacă o ajuţi, va uita repede şi va spune că a reuşit datorită calităţilor sale. În schimb, dacă te ajută ea pe tine, îţi va aduce aminte de fiecare dată într-un fel în care să te facă să te simţi dator.

4. Pierde vremea cu graţie. Te sună tot timpul, ca să te convingă să pierzi vremea alături de ea. Apoi dă vina pe tine că nu a făcut nimic toată ziua.

5. Vorbeşte urât despre sine. Autoironia, în doze rezonabile, e o calitate. Dar odată depăşită limita se tranformă într-un semn de întrebare. Sau într-un semnal de alarmă. Nu se limitează la asta, apoi aruncă cu noroi şi în stânga şi în dreapta.

6. Are tot timpul regrete. I se pare că nu ia niciodată deciziile corecte şi apoi se gândeşte cum ar fi fost dacă. Fiindcă nu e în stare să se hotărască, îţi cere părerea, ca să te învinovăţească mai apoi pe tine dacă lucrurile nu ies cum trebuie.

7.  După cum spuneam şi mai sus, găseşte tot timpul un ţap ispăşitor. De cele mai multe ori închipuit.

8. Face un mare caz atunci când face o faptă bună. Folosind în exces pronumele personal eu.

9. Doreşte ca tu să o pui pe lista priorităţilor tale, dar ea se va eschiva şi nu va face acelaşi lucru.

10. Te chestionează, interoghează şi nu îţi respectă spaţiul personal.

11. Nu crede în calea ta. De fapt, nu crede în calea nimănui. Există o singură cale, a sa.

12. Nu e niciodată mulţumită. În raport cu tine de asemenea. De aceea te face să te simţi prost pentru că nu te ridici la nivelul aşteptărilor sale.

13. Îţi va propune să faci ceea ce ea nu poate (din lipsă de talent, competenţă, bani) şi apoi îţi va scoate ochii cu norocul pe care îl ai.

14. Nu te poziţionează niciodată în raport de egalitate cu ea. Pentru ea e normal să nu îşi permită o maşină, de exemplu, dar pe tine te va ironiza ca nu ai una.

Şi lista puteţi să o continuaţi şi voi.

Odată ce identificaţi personajele şi nu mai puneţi la inimă ceea ce zic şi fac, veţi vedea că vor deveni inofensive. Mulţi vor încerca un dialog, alţii vor crede că pot să schimbe o persoană toxică într-una benefică. Toţi ne credem psihoterapeuţi. E greu să faci ceva pentru psihicul tău, darămite să reformezi pe altul. Aşadar eu recomand distanţă. Şi prudenţă. Nu cred că ne naştem toxici, dar pe unii ne înrăieşte viaţa. Şi nu toţi suntem suficient de curajoşi să recunoaştem că ne-am otrăvit pe interior. Sau poate atunci e prea târziu. Eu una, nu cunosc vreo persoană toxică care să recunoască măcar că nu are abilitatea de a comunica cu cei din jur (A comunica nu înseamnă lamentări, critici interminabile, reproşuri, interogatorii, etc.)

sursă poză

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 


50 comments

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
Sunt îndrăgostită de oamenii simpli, de limba franceză şi de măslinele verzi ardeii iuti
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!