RSS Feed

În aşteptarea Sfârşitului

vezi toate articolele de
21 Apr 2011 la 12:06 10 comentarii 1031 vizualizari.

Nu era așa de greu, era puținul pe care-l făcea ca să nu uite că există.

Stătea pe scaunul lui și privea firele de ață, care colorate, care cenușii, care negre. Trebuia să cântărească nuanțele și să mențină armonia de culori.

Când avea să vină ziua aceea în care nu va mai putea vedea și toate firele colorate aveau să cadă singure din cauza abundenței de cenușiu și negru, atunci nu va mai putea face nimic decât să sufle foc peste toate.

Dar nu trebuia să se gândească la acest lucru pentru că se întrista și începea să plângă. Lacrimile i se prelingeau pe față și lăsau în urma lor răni adânci.

Își aducea aminte de prima dată când a plâns, de lacrimile ce i-au produs cicatricele acelea înfiorătoare pe care le simţea de fiecare dată când îşi trecea mâna peste obraji… când s-a urcat pentru prima oară pe scaun şi a găsit recomandarea scrisă pe un bilet : ” Priveşte al 12830- lea fir, uite-te la esenţa lui, apoi taie-l. Este singura dată cand ai voie să-i vezi esenţa!”.

Era un fir de culoare verde crud, care în jurul lui avea înca alte 4 fire foarte vii la culoare,descendete din aceeaşi nuanţă . Privind mai atent a văzut o femeie muribundă, o mamă înconjurată de copiii ei, o inimă iubitoare, plină de pace,dar tristă pentru că simţea cum viaţa se scurge din ea. Încerca totuşi să-şi îmbărbăteze băieţii atât de dragi schiţând un zâmbet deşi abia mai putea respira.

I-a fost greu să taie firul ,dar a trebuit. Doar acesta era scopul pentru care exista.

Imediat după, 3 fire din jurul acelui fir şi-au mai pierdut din culoare, iar unul a devenit cenuşiu…

Într-un final a înţeles ce a făcut . Pielea feţei îi sfârâia la fiecare lacrimă ce îi traversa obrajii.  A ajuns să plângă atât de tare încât câteva fire cenuşii au căzut din cauza zgomotului şi de aceea a trebuit să mai taie alte fire colorate pentru ca să restabilească armonia. Strângea din buze, se forţa să nu mai plângă, iar în străfundu-i simţea cum inima-i sângera.

Nu avea să mai privească esenţa nici unui fir, ci doar să le taie !

De atunci a trăit într-o continuă rutină şi pe măsură ce timpul trecea a ajuns să se obişnuiască, tristetea i s-a mai domolit, aproape că s-a robotizat. Totuşi, o amintire îi încălzea mereu sufletul: acel fir alb, singurul care a existat vreodată. Acela care nu a trebui tăiat, ci a căzut de la sine.

Nu a înţeles niciodată de ce, dar la căderea lui firele au capatat mai multă culoare şi pictura din faţa lui a devenit vie.

Era o enigma pe care nu o putea dezlega, dar era sigur ca la Sfârşit o va afla.  Până atunci mai era doar puţină vreme…ochii abia îl mai ajutau.

Sărbători fericite!

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 

Etichete: ,


10 comments

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala urmareste-i pagina de Facebook
Născută în ’91 la Iaşi.
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!