RSS Feed

Jubiria

vezi toate articolele de
05 Jul 2012 la 19:05 390 comentarii 2464 vizualizari.

Dintre toate părţile corpului, mie cel mai frică îmi este de obraz. N-am înţeles niciodată biblica lui întoarcere, adică nu ştiu unde începe mişcarea de rotaţie, când şi dacă e inclusă cea de revoluţie şi, mai ales, dacă discutăm sau nu despre un recul. Obrazul meu nu ştie carte, dar e foarte milităros. E Plevna mea. Ce nu-mi place la el de vreo treizeci de ani încoace e faptul că afara nu-i mai seamănă cu înăuntrul. Că-i place să trăiască hieratic uneori. Dedesubturile îi ard şi-i freamătă, iar deasupra stă într-o sfinxoasă nemişcare. Obrazul meu nu s-a întors niciodată, dar a mimat câteva încercări, ce e drept. Cine ştie, poate să-şi pună un patrafir închipuit şi să citească o molitvă. Sau să se uite într-o oglindă. Oarecare. Dimineaţa întâi. Sau prima.

Nu despre iertare şi cereri de falsă autosfinţire înşir eu noduri mici. Nu, nu. Doar am spus că n-am înţeles niciodată cum devine de profundis chestiunea, vorba lui Ilie. Şi dacă mai de mult parcurgeam până dincolo de os orice avea legătură cu triada avers-durere-revers, orice fel de citanie sau cazuistică, de ceva timp am luat o pauză. Care poate să ajungă la o adică o vajnică şi cumsecade concluzie. Dar nu ştiu şi despre ce nu ştiu cred că nu e frumos să vorbesc. Dimineaţa a doua.

Dar cum toate lucrurile pe care nu le pricepi nu încetează să te macine, oricât de departe le trimiţi tu în surghiun, ca pe domniţa Ruxandra, fiica cea mică a lui Vasile Lupu, chit că avea guler din blană de samur şi mărgăritare cusute pe rochia de brocart, plus fir de aur şi de-argint, am înţeles la ce foloseşte totuşi obrazul pentru noi, plebeii, ăştia care nu-l întoarcem ca pe un soare pe care-l avem de la naştere în dotare. Carevasăzică, pentru ăştia care nu facem paradă de obrazuri. Pentru obrazele sărmane, dar care nu vroiesc de la sine să ţie căciula-n mânuri, cum ar zice un cronicar mai tânăr. Aş putea să spun că n-ar fi rău să fim numiţi neobrăzaţi, adică n-ar fi deloc impropriu, dacă n-ar aluneca nimeni către sensul figurat. Ceea ce e greu. Dimineaţa a treia.

Iubirile mici sunt consumabile. În ambele sensuri. Îţi ating obrazul, sigur că ţi-l mângâie, recunoaşte că ţi-l şi înfioară şi nu rareori îl cuantifică în picuri. Sau te, deşi e numai o nuanţă, pentru noi, piticii pedanţi. Nu ştii niciodată, la început, că o iubire e mică. Şi e mai bine aşa. Ce ne-am face cu noi aşaştiutori? Cred c-am fi trişti şi defectivi de bucurie. Am suferi mult şi mereu, aşa că să nu fim nerecunoscători. Mici cum sunt ele, multe ori puţine, iubirile astea sunt mentosanul cel de toate zilele. Ori nechezolul, pentru ăştia mai bătrâni. Hârşiţi. Te culci seara şi te trezeşti dimineaţa în aceeaşi neuimitoare viaţă: cuminte, câteodată chiar suportabilă, cu aer mereu recondiţionat şi consistenţă de arpacaş pe jumătate fiert. Dimineaţa a patra.

Printre greurile cele mai greu de dus sunt ingratitudinile. Sigur că şi ale mele. Şi m-am supărat de multe ori pe iubirile mici şi le-am aruncat de la faţa mea şi le-am dat de suflet altora, fundă nu le-am pus şi nici în coşniţă de nuiele nu le-am urcat, în susul fluviului, şi-am spus că n-au fost decât închipuiri şi m-am trufit şi am mâncat şi puţin var, de ciudă, pe una am luat-o direct din groapă, deşi-i bătuseră şi piroanele şi-a trebuit să le scot eu, cu dinţii, pe toate 14, că băieţii ăia băuseră o votcă, fiind februarie, şi le fusese frică să bată numai patru, şi le-am hulit şi le-am căinat şi… Dimineaţa a cincea.

De scuipat însă n-am scuipat pe ele şi nici blestem asupra lor n-am aruncat. Nu le-am rupt pozele şi nici nu le-am schimbat yalele. Nu le-am smuls unghiile şi nici perii capului. Nici n-am suflat suflare de gheaţă amestecată cu spaimă peste buzele lor, că n-au fost dulci. Poţi să cobori oare aseitatea-n lume şi să i-o potriveşti? Ziua a cincea. La prânz.

Ziua a cincea. Spre după-amiază. Devreme. Cu o vorbă mai mică, de n-ar pricepe-o nimeni, priză, o jumătate de chip, adică un obraz întreg, las’ că zidit din cărămidă de şamotă, s-a întors din drum, în bună şi curată curgere. Am întors şi celălalt obraz cuceritorului. Nu mi-a cerut fiindcă un cuceritor nu cere, ia. Te face să-i dai fără să clipeşti. Nu, nu ştie cum, face cum. Are facerea în sânge, că e făcător de ieri, de azi, de mâine, de. Ziua a cincea. Seara.

Când e mică, mică, îţi spune, bătându-şi pumnişorii de piept, tot ce-ar vrea să facă pentru tine. Şi cum o să te fericească ea acum şi pururea şi, mai ales, în vecii vecilor. Jubiria te-ntreabă însă mereu pe tine ce-ţi doreşti. Nu se abate de la tine fiindcă nu ştie calea de alături. Se fericeşte fericindu-te. Ziua a cincea. Noapte. Fiindcă suntem doar oameni.

                                                                                  

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 


390 comments
 • 1

  Ana,

  “…când nu ţi-e frică de mare” ?

  Am să citesc iar. Numai să ies din labirintul zilei cinci.

 • 2

  Da. Mare şi mare. Când nu ţi-e frică de adânc şi nici de departe. E mare lucru să nu-ţi fie frică şi e şi mai mare să nu fie iubirea mică. ;)

 • 3

  @Ana, să-ți explic eu cu e cu întoarcerile astea. ;) Mai sus de obraz iaște tâmpla, și puțintel mai jos tot de obraz iaște jugulara. Acum sper că te-am elucidat cum ar fi „să nu fie iubirea mică”. ;)

  alt limbricul rozaliu
  2012-07-05 21:14:28 | Raporteaza
 • 4

  Dimineața eu fac un dușuleț rece să mă răcoresc.

  alt limbricul rozaliu
  2012-07-05 21:16:57 | Raporteaza
 • 5

  Tangerine Dream – The Keep – 06 The Night In Romania youtube.com/wat../

  alt limbricul rozaliu
  2012-07-05 21:20:22 | Raporteaza
 • 6

  După ce mă răcoresc la oă cu un dușuleț. Apoi toată ziua transpir ca un p0rc, cu gândul la un dușuleț rece.. ;)

  alt limbricul rozaliu
  2012-07-05 21:28:20 | Raporteaza
 • 7

  Pai si mie mi-e frica de obraz. Dimineata ma uit atent in oglinda, ma razgaiesc cumva, fac grimase, scot limba, chestii din astea care se fac in intimitate, dar eu le relatez aici pentru ca, suntem intre noi. Dusul e bun dimineata. Spre deosebire de limbric, eu transpir ca 2 puorci. Primarul nost si-a trimis si el fata in surghiun, dar nu dupa un polonez, asa cum a procedat Lupu Vasile, ci la Harvard, nu dupa un lord, ci dupa ce a dat chix la o universitate helveta.Dna Ella, va explic eu ziua a cincea. E cea mai lejera pentru ca si eu sunt un cuceritor. Cad pe spate femeile penca n-am niciun defect. Doar fatza si corpul. Dar caracterul ? Murdar si asta

 • 8

  Dna Ana, serios vorbind acum, am citit pe indelete. Mi-a placut. Mai vreti duet cu mine ? Mai aveati un pic si cadeati in desuetudine

 • 9

  Raj,

  Zi de calităţi, lasă-le naibii de defecte. Ce, ne încurcăm noi în defecte? ;) Tu relatează, că suntem între noi. :)

  Da, conchistador adevărat. Cristofor.

 • 10

  Ce spui, Raj? Ce desuetudine? Şi ce naiba ţi-a mai plăcut, în condiţiile desuetudinii? :roll:

  Sigur asta ai vrut să spui?

  Duet cu tine n-am făcut. Eşti singurul invitat cu care n-am făcut (încă) duet. Tu ai fost guest star în pagina mea. Primul guest star. Dacă vrei, ne-om găsi un subiect comun şi l-om scrie în comun, găsim noi maniera optimă. Până atunci, tu eşti un invitat a cărui prezenţă, la fel cum s-a întâmplat şi cu ale celorlalţi invitaţi, mă onorează. :)

 • 11

  Voiam sa zic ca va faceam rau daca continuam. E vorba de dv., nu de mine. Mie mi-a placut, dar i-am exasperat pe cititorii dv. cu ineptiile mele. Ati iesit cu aceasta ocazie din desuetudine si acum veti intra in desuuri, pentru nani.

 • 12

  Onoarea a fost de partea mea

 • 13

  Raj,

  Nu. N-am exasperat pe nimeni. Cititorii au fost încântaţi de prezenţa ta. Şi sunt în continuare. Nu este nimic inept în ce scrii tu. Raj, nu eşti singurul cu ochi buni. Mai sunt şi alţii. Cititorii adevăraţi ştiu foarte clar că tu scrii în funcţie de convenţii pe care le-ai stabilit şi pe care ţi le aplici. Vorba băieţilor de la Caţavencu: cititorii noştri sunt mai deştepţi decât noi. ;)

  Nu discutăm sub acest nivel de lectură fiindcă nu avem motive s-o facem. Îţi mai spun o dată: cei care ne citesc sunt mult mai mulţi decât aceia care comentează.

 • 14

  Nici vorbă de desuuri pe căldura asta. Poate numai dacă aş găsi nişte pânză de păianjen, s-o-nfăşor pe glezne. :oops:

 • 15

  @Ana, șapte comentarii inclusiv acesta socot că ar fi suficiente să-ți dea drumul la hemoragia intestinală cu hemoroizi. Să vedem dacă mai apuci să-ți bage la timp pe venă branula. :lol:

  Am şters precedentele şase cometarii şi l-am lăsat numai pe acesta numai pentru a ilustra zicerea latinească finis coronat opus.

  Limbricule,

  Te potoleşti sau şterg tot. Pentru mine, a venit primăvara. Spălăm, curăţăm, primenim, plivim buruieni. E neplăcut, dar se pare că altă soluţie nu există. Îmi pare rău că a trebuit să recurg la ea, după aproape doi ani, însă o voi aplica atât de des pe cât voi considera necesar. Repet: e pagina mea şi numai eu decid ce se află scris în ea. Punct.

  alt limbricul rozaliu, editat
  2012-07-05 23:59:33 | Raporteaza
 • 16

  ete brici :lol: :lol:

  pe-aici, cu complicitatea ta, Ana, e plin de-un an doi de zile de …comentatori neadevarati, dar te gasesti acum sa-ti inventezi …”cititori adevarati”. :D

  vad ca a sarit calul limbricul, dar are o scuza: o cautati cu lumanarea…

 • 17

  Florin,

  Bună seara! E cam târziu pentru mine, aşa că-ţi spun şi noapte bună. Înţeleg că te-am supărat, dar nu ştiu cu ce anume. Probabil c-o să-mi spui tu. Nu-ţi înţeleg atitudinea recentă, dar nefiind singurul lucru pe care nu-l înţeleg, nu mă deranjează să rămână aşa.

  Limbricul nu are altceva de făcut decât să se oprească.

  Cititorii sunt mult mai mulţi decât comentatorii. Asta o ştim amândoi. Cititorii adevăraţi sunt cei care înţeleg, fie că le place au ba, o convenţie de stil. Pot respinge stilul, însă convenţia nu li se pare mai puţin validă. Raj asta face, iar reacţiile sunt normale: unora le place, altora nu le place. Aşa e viaţa.

  Încă o dată, noapte bună, Florin!

  A. Încă un lucru: nimeni nu caută nimic cu lumânarea. E pagina mea şi am libertate totală în ea. Aşa stau lucrurile de la început. Nu decide nimeni altcineva în pagina mea. Dacă limbricul s-a simţit îndreptăţit să facă aşa, şi eu m-am simţit la fel de îndreptăţită să reacţionez. Cred că oamenii s-au obişnuit, în cel mai prost sens, cu mine, că sunt foarte tolerantă. De-aia au şi sărit calul. Ei, bine, lucrurile nu mai stau aşa. :) Nimeni nu dă atâta libertate nimănui, Florin. Şi iată de ce. Fiindcă lucrurile degenerează. N-o să fiu eu mai catolică decât însuşi Benedict al XVI-lea fiindcă nu se poate şi nici mai democratică decât însăşi democraţia. :)

 • 18

  ba intelegi prea bine, ca atitudinea asta eu unul am avut-o mereu: a NU manca Kkat. :)

  “unora le place, altora nu le place. Aşa e viaţa.”

  Exact. Compara cu ce spusesei anterior, ca de-asta am comentat. In loc sa consideri si feedback-ul celor (destui) care mai stramba din nas, tu vii cu inchipuiri de “cititori adevarati”, ca n-ai aplauze la unison. Esti mult prea vanitoasa, Ana, ca sa-ti dai seama ca nu orice critica e contra ta personal si a ce scrii.

 • 19

  Florin,

  Nu e vreo problemă că unii strâmbă din nas. Eu, poate şi tu, strâmbăm din nas şi când e vorba despre opere consacrate. E firesc. Nu mă deranjează asta deloc şi cred că nici pe Raj. Eu şi tu nu ne contrazicem. Unde e problema?

  O să te rog să mă scuzi, însă, îmi pare rău că nu ne suprapunem orarele, dar eu mâine mă trezesc la 6.00.

  Cu scuzele de rigoare, te voi citi mâine dimineaţă.

 • 20

  noapte buna si stai linistita, nu mai am ce adauga plus ca nu mi-am iesit deloc din fire.

  m-a surprins foarte neplacut atitudinea aia cu “cititorii (aia care tac dar sunt multi ca iarba) sunt dashtepti foc si musai pica pe spate, comentatorii (ca e mai multi pa negativ) e boi”. nu-mi spune ca nu-ti dai seama ca ai jignit in bloc.

 • 21

  N-am vrut să insult pe nimeni. Îi spuneam lui Raj că reacţiile negative sunt contrabalansate de reacţii pozitive ale unor oameni care nu comentează niciodată. Şi nici n-o vor face. Doară şi eu am citit Pandora’s foarte multă vreme fără să citesc vreun comentariu, darămite să-l mai şi produc. Dacă aş fi citit, nu mai scriam. :) Sunt oameni care-mi spun mie, dar nu scriu comentarii. Lumea nu se împarte în boi şi neboi. Lucrurile stau mult mai simplu: guşti tipul ăsta de umor sau nu. Nu e o vină în a-l gusta, cum nu este nici în a nu-l. De ce să dramatizăm? :roll:

 • 22

  Ziua a sasea. Dimineata. Imi facui strapontina din maxilarul tau inferior si incercai sa ma strecor intre bolta palatina si indexul inferior. Luai angrenajul drept violacee speranta. Gresii. E doar un mecanism de miscare plan paralela in care eu sunt biela si tu, manivela. Sau eu, melcul care linge roata melcata, daca preferi. E clar, escamotarea este ceva pervers, cumplit de pervers.

  Domnu’ Florin, are dreptate fata. Uita-te la mine, eu sunt din aia care citeste si tace. Da’ si cand le zic, se vede de la o posta ca-s destept, in sensul metaforic vorbind.

  alt Petrica din Norvegia
  2012-07-06 08:24:19 | Raporteaza
 • 23

  Revolutia “bunului simt” a infestat Romania. Cantarea Bartoniei s-a declansat. Gaudeamus Igitur!

 • 24

  Invit pe toti cei care au bun simt adevarat si simtul umorului neviciat, pe “milioanele” de cititori inteligenti si tacuti, sa-si gasesca si altceva de citit. Adica, dom’le nu mai trecem deloc pe aici. Nici vizionare, nici comentare. Ce sa vezi si ce sa comentezi? Am dreptate, Raj? Ia sa vad eu atitudine la tine.

 • 25

  Nonsensul e cat capra! La asa o atitudine, mai cinstit ar fi sa se suprime comentariile. Sau sa aiba Ana 100 de comuntarii favorabile mai dinainte scrise, sa le puna pe alea, si punct. La ce sa scrii comentarii daca preainteleapta le sterge cand nu-i convin? Ca atunci cand pe buna dreptate este luata in ras.

 • 26

  Ma adresez in continuare cititorilor experimentati si fini. Doresc sa supun judecatii domniilor voastre urmatorul dialog:

  Ana:

  Seva,

  Faci bine, stai liniştită. Organismul îţi spuen singur când îl suprasoliciţi.

  Eu, de exemplu, dorm mai puţin ca niciodată de mai bine de jumătate de an. Cearcănele sunt până-n buric, dar eu mă simt foarte, foarte bine. Organismul e fericit-rai. Zburdă. Mă doare-n flec de cearcăne, mie mi-e bine.;)

  Goco:

  Pentru posteritate, citat din Ana Barton: “Eu, de exemplu, dorm mai puţin ca niciodată de mai bine de jumătate de an.”

  La Ana, cea mai scurtă noapte

  E numai de juma’ de an

  Ăsta o fi motivul poate

  Că-i plouă ‘ntr-una prin tavan.

  Ana:

  Elipse, senor goco. Aia aşe să cheamă: elipsă. Că nu vorbesc cu idioti. Lumea subînţelege că e vorba de fiecare noapte din această jumătate de an. Tu zgândări locuri fără bube? :roll:

  Asta-i dialogul. Acum judecati domniile voastre. Cine trateaza cu umor, si cine da cu bata in balta? Cine se joaca si cine se inflameaza badaraneste. Dca reusiti sa raspundeti cinstit la aceasta intrebare, aveti explicatia a ceea ce se intampla la Pandora’S de cand grupul asta de 4-5 persoane ţâfnoase fac legea pe aici.

 • 27

  Draghe Goco, eu ma voi opri cand mio taia Dna Ana creaca. Acu ce voiu mneata sa fac ? sa tac ca sa va produc satisfaction ? Ce rau vam fecut io dv ? Sau altora de pe forum. Am mai zis ca io scriu pentru 2-3 insi. Pentru mine e suficient. C-or fi mai multi, cu atat mai bine. Eu prestez aici umorul de grota, umorul cretin. Sunt adeptul umorului inventat de Rowan Atkinson. Am mai zis ca, in viata reala, deviza mea este: “sa nu necacam pe noi”". Chiar ieri iam zis aceste vorbe unei doamne sclifosite de la primarie, absolventa de spiru haret.

 • 28

  Nevastamea iar a schimbat mobila prin dormitorul meu. Noi dormin separat, ca trag besini in somn si mi-e rusine. Dimineata imi cam pute gura. In perioadeve cand is vegetarian, num i pute. Mam palit rau la picior din cauza ca-s insurat cu o nevasta schimbatoare de mobila. Bine a zis cene a zis ca, fluierul piciorului este un dispozitiv de gasire a mobilei pe intuneric. In timp ce postez, mananc neste craxuri din alea iuti. Se cheama Extreme. Imi dau lacrimile dar nu ma las. Mananc si plang. Mananc

 • 29

  Raj, deviza ta pentru altii este “sa nu nec..acam pe noi”. Iar deviza ta pentru tine este “ma c..ac pe mine mereu”. Adio!

 • 30

  Dle Petrica din Republica Norvegia, io ca sa par destept de la o posta, port tat timpu ochelarii de distanta cu minus o,5. S-ar putea si fara ei ca nu-s deoptriile mari, dar cu ei am un aer de intelectual. In spate la masina, la luneta, am in permanenta o carte de cant, hegal. Da bine….. Dna Ana, imi permiteti sa va pui la coltz ? Ca vaz ca unii sau superat pe mine

 • 31

  Nu pricep nica dle Goco. Mai acu cateva zile va placea cum scriu. Ce va venit ? Vreti sa fiti mai sxplicit ? Cu ceam gresit ?

 • 32

  Nu e vorba de cum scrii! E vorba de cine esti si cum esti. Nu-i totuna!

 • 33

  Imi mentin parerea ca ai talent, ca prin exercitiu si cizelare poti realiza ceva, dar ca esti un lingau.

 • 34

  A fost ultima replica adresata tie personal, Raj.

 • 35

  The Man Who Sold The World youtube.com/wat../

  …………………………………

  E ultima atenţionare. Cântecul este unul dintre preferatele mele. Mulţumesc.

  alt limbricul rozaliu, editat
  2012-07-06 11:23:29 | Raporteaza
 • 36

  Dle goco, ce-ar fi sa nu ne mai obosesti cu remarcile tale rautacioase? Daca nu-ti place, nu mai citi, punct. Nici macar umor nu ai, esti acru, nici simpatic, in plus iti cam lipseste bunul simt. Ai facut o fixatie pe Ana?

 • 37

  Dle Goco, ca sa ma dispretuiti si mai mult, va voi relata o intamplare din februarie 1990. Atuncea mi-am cunoscut nevasta. Pentra ca taica viitor socru era fesenist notoriu, iar io monarhist si mai notoriu, i-am declarat viitorului socru ca ma lepad de monarhie si ca-mi bag mintile in cap si ca, am devenit deja cel mai luptator fesenist. Taica viitor socru s-a declarat incantat. Ieri, la primarie, trebuia sa obtin o aprobare de la un functionar. Acesta este un probasescul, dar mai ales o idolatrizeaza pe Monica Macovei ca personalitate politica. Io nu stiam aceste afinitati. Am deschis io primul discutia si i-am zis ca Macoveanca e o capra. Functionarul a facut ochii cat cepele si mi-a zis verde in fata ca nu voi obtine aprobarea care-mi trebuia. Pentru ca functionarul este un afemeiat notoriu, am dat-o de gard. Cum sunt eu cam curva masculina, i-am zis ca nu-mi place de Macovei ca femeie, adeca ca nu-i buna de pla. M-a inteles pe loc si mi-a dat aprobarea atat de necesara mie……… Dle Gogo, totusi cu ce vam superat ? Sami moara la intrare daca precep ceva

  alt Raj cel lingau
  2012-07-06 12:05:57 | Raporteaza
 • 38

  Sunt in spam cu precedenta postare adresata dlui Goco…….. Dle uc, sunt nevoit sa va contrazic. Umor are, si limbricu are. Chear si Cosa. Este acrit intradevar si are o fixatie pe Dna Ana. Creca nare exercitiul democratiei. Are impresia ca cine nui canta in struna, e lingau

  alt Raj cel lingau
  2012-07-06 12:09:37 | Raporteaza
 • 39

  Anica maturareasa iar sa pishat din picioare. Am considerat cai important sa stiti. E ovaca. Fara niciun apropos la Joiana noastra. Dna seva, ati termenat de impletit la ciorapu cela ?

 • 40

  Raj,

  Am văzut singura dată aşa ceva la o bătrână de peste 80 de ani. A băut foarte multă bere la un priveghi. A şi râs mult, că aşa e la vegheri din astea. Şi mortu’ fusese un om vesel la viaţa lui şi tare bun la inimă. Babele îl mai păzeau de muşte, dar în cea mai mare parte a timpului beau şi-şi povesteau tinereţile de la CAP, când au descoperit ele, la câmp, coneacu’. Le mai aduceam chec, alune şi beri reci. Una dintre ele a ieşit prin faţă, ştii tu, unde se ţin lumânările în sfeşnicele mari şi stau şi praporii cu Sf. Gheorghe omorând balaurul şi încă unul, da’ nu mai ştiu ce reprezentare are, să mă uit în Erminii, şi s-a dus în faţa casei, aproape de şanţul ăla unde şi-a proptit bietu’ Oiu maşina fix într-a mea. Şi a făcut ce făcu Anica măturăreasa, ceea ce mie mi s-a părut demonstraţie de Houdini. Straşnică femeie!

 • 41

  In semn de solidaritate cu limbricul rozaliu, eu goco, voi mai trece doar odata pe luna, timp de trei luni prin paginile Anei Barton. Daca voi mai vedea, editari, stergeri sau banari, dupa aceasta perioada nu voi mai intra deloc. Pentru ca pe mine ca si pentru multi altii, nu textul care de cele mai multe ori e plictisitor sau anost, ma atrage. Accesarile se datoreaza in majoritatea lor covarsitoare comentariilor. Aici e viata adevarata. Si daca din p..ostie iti permiti sa intervii in ecosistem, dezechilibrandu-l, nu mai e nimic de vazut. Oameni cu bun simt, urmati-mi exemplul daca vi se pare corect ce spun. Si lasati pe cele cateva plus Raj, carora le place exibitia de dragul exhibitiei, sa se uite una la alta, ca si copii, cand descopera diferentele sexuale. Cu mentiunea ca e profund imoral si incorect sa te exhibi in spatiul public, si sa ai pretentia sa selectezi cine sa te priveasca si cine nu. Pentru asta exista blogurile private. Dar n-are exihibitionistul atata bun simt sa priceapa.

 • 42

  Raj, fii si tu un pic mai logic. Functionar probasesecu nu se leaga, e bugetar. Noroc, ca daca esti monarhist, ai ceva sanse la printul Duda pe care l-am zarit in curtea ambasadei SUA, alaturi de ponta, bineinteles. Vorbesti de exercitiul democratatiei..da,… se vede. Si mai vad ca tot insisti pe Mr.Bean. Ala,face pe cretinul dar glumele lui sint copilaresti,de un absurd idiot. Tu scrii ceva, cumva, cu tenta comic- amara si excentrica. Mai incearca. E neaosa, sa zicem.

 • 43

  Goco, in apararea lui Ana si doar fiindca am vazut cele 6-7 comentarii sterse ale Limbricului, observi poate ca nici el insusi nu protesteaza la ce i s-a sters. Erau totusi, crede-ma, niste injuraturi mult prea directe si plate, a sarit omul (cum spuneam) peste cal. Eu unul l-am inteles de ce s-a enervat (ca m-am enervat si eu putin, din aceleasi motive), doar ca n-a gasit varianta cea mai potrivita de raspuns.

  In rest, ia-o si tu putin mai usurel. Iti inteleg multe din frustrari si deceptii (ca sunt si ale mele), dar poate s-o gasi si vreo modalitate de revigorare a atmosferei de-aici fara trantit de usi si zburat de capete.

 • 44

  Florin! Haidade! Vezi tu ce s-a intamplat cu Giacomo dincolo. Si pentru ce? Cu ce fel de arginti cumperi tu bile albe de la Ana?

 • 45

  La revedere pana pe 6 august!

 • 46

  Goco, nu stiu exact la ce episod te referi, dar nu sufera comparatia. Eu unul nu ma astept sa iau la injuraturi sadea vreo autoare pe-aici si sa pretind apoi sa-mi lase injuraturile, de dragul “libertatii”. Ca ne mai injuram noi intre noi (intre nickuri) e cu totul altceva. Iar despre comentariile sterse ti-am spus doar ce-am vazut, n-am ce sa “cumpar”.

 • 47

  @Ana, orice matracucă asemenea-ți are în spate niște curtezani cu p.. mare. Cam asta e prima impresie.. :mrgreen:

  alt limbricul rozaliu
  2012-07-06 13:21:56 | Raporteaza
 • 48

  Unde le-aș rupe eu capul acelor curtezani ai tăi. Acilișa, că făcui șese suti de flotări și vreo trei suti de tracțiuni doar de încălzire. :lol:

  alt limbricul rozaliu
  2012-07-06 13:25:24 | Raporteaza
 • 49

  De mic copil când am văzut că se smardoiesc zânele cu elfi am început să dau la baros ca să fac brand. Să am cu ce le frânge destinul acestor viespi cu chip de om.

  alt limbricul rozaliu
  2012-07-06 13:29:44 | Raporteaza
 • 50

  De undeva, thocmai glumele alea idioate imi plac mie. Alea de care ceai, ale lu Mistar Bin. Parca ma vaz pe mine. Ehe, as vrea eu sa fiu ca mistar Bin……….

  Dle Goco, viata trebe traita la relentiu, trebe sa ne amuzam din orice. Mie-mi place sa ma uit cand se imperecheaza mustele, armasarii cand ft iepile, scroafele cand stau la sfredel, magarii cand calaresc magaritele, Anicele cand se pise dan picere, rahatii inghetati bocna candu-i geru mare de crapa petrele, dar nu si rahatii gogoloi, imi mai plac babele bete muci, micii, berea, imi place sa zoc pe mese la nunti, imi mai place ca femeile sa nu fie chear chele acolo jos. Un smoc de par ii pa placu mieu………… De Duda numi place, doar de Carol !, Regina Maria, Ferdinand si Miai I……………

  Dna Ana, vam lasat ultima. Priveghiurile ma incanta. Bineintelers daca nui vorba de cineva care a raposat inainte de termen. Imi mai plac babele care se contrazic la facutu zarmalelor, pilafului. Fiece baba vrea sa para mai bengoasa in ale gatitului…………

  Goco, la un moment dat creca Dna Ana se va satirisi de mine. Atuncea vei vedea ce si cat ma voiu opari. Si eu am luato labuci de la Dna Ana, la Dna Dora. Am afirmat ca mi se pare jenant sa vorbesc despre sani. Dna Dora a pus botu, Dna Ana, idem. Dna Dora ma invitat sa nu mai scriu. Scriu la Dna Ana ca are samtzu umorului. …..

  Dle Goco, inca nu cunosc motivul superarii dv. Inchei apoteotic: sami moara la intrare

 • 51

  Raj,

  Şi eu stau cuminte la priveghiuri. Cuminte, vorba vine. Mai îndrept icoana de pe pieptul mortului, mai văz de lumânări, să nu se stingă, mai şterg faţa răposatului de lacrimile rudelor, îi mai aşez cravata. De-astea. Ce-am observat eu este că lumea bea, vorbeşte şi râde mult. Uneori mai zâmbeşte însuşi mortul sau aşa pare din anumite unghiuri, că ăştia pun becuri de 40 W pe la priveghiuri, ca să nu se sperie babele de răposaţi sau invers, nu mi-e clar.

  Nu te mai autoblestema, că se supără Vali. Şi nu mai căuta să înţelegi tot ce e în jur, că te risipeşti. Nu poţi să laşi măcar câte ceva neînţeles? :roll:

  Iese azi de-un corn cipicao pentru a mică? :)

 • 52

  Cui nu-i place Mr. Bean? Nu te compar cu el sub nici o forma. Ti-am gidilat nitel cu pana printre degete. Eu m-am invatat pretentios la palavragit de la povestile lui taica. Altceva, dar tot cinematografic. La tine-s in prima pagina, laturi (pt.porci) si pe urma cite o picanterie.

 • 53

  youtube.com/wat../

 • 54

  youtube.com/wat../

  alt limbricul rozaliu
  2012-07-06 15:27:35 | Raporteaza
 • 55

  Dna Ana, azi am dat cipicaurile fetei pe beutura. Am luat tuica cu 10 lei litru. De la seful pietei. Face tuica din banane, mere, perje, caise stricate. Tuica buna si tare. Am cumparat 20 de kile. De ce? Anica a facut datorii la mai multe bodegi. Lacoaie lungi, Laboul rosu, Lamagaru Tavalit, Lacateaua Lesinata, La Falimentu SRL. Iam platit toate datoriile ca mam trezit cu astia la use. Suma totala na fost prea mare. Leam zis ca data viitoare nu le voi mai da bani. Astea 20 de kile de tuica le voi indoi cu apa ca siasha ii prea tare. Ii voi da zilnic Anichii cate 250 gr. Iam dat chiar azi. Ma boscorodit, a zis cai prea zlaba…………. La priveghi eu beau un tzoi de tuica, manc piscoturi, pandispane, apoi beau un paar de vin. Daiami place………….. Dle de undeva, matz gadilat cu pana drept incur, Goco e cam dur

 • 56

  youtube.com/wat../

  alt limbricul rozaliu
  2012-07-06 16:36:54 | Raporteaza
 • 57

  Dle De undeva, am uitat sa va intreb: dv. nu va place ca femeia sa aiba acoalea jos nitica pilozitate ? Miemi plac femeile cu sanii mici, putin, dar foarte putin lasati, si un pic sa fie indreptati lateral. Sfarcu sa aiba catare la orizont. Coapsele sa fie ferme, curii idem. Dna Ana, nu cititi prezentele randuri. Vam prevenit

 • 58

  Dle de undeva, nu ne spuneti cate ceva din povestile taicului dv. ?

 • 59

  Raj,

  Şi ziiiii ai loat cipicaoul de lagura fetii şi lai beut. Urât. :(

  youtube.com/wat../

  Ba citesc. Aşa, prevenită. :lol: Curii. N-am mai auzit cuvântul ăsta din Evul Mediu. :lol:

  Ştiam că nu sunt singura care a suprapus personajele. O lipsă + o prezenţă = neutralitate helvetă. ;) :lol:

 • 60

  La tine totul incepe si se termina in kkt. Plus pishalat. Eu nu merg la morti sa nu le stric odihna. A mea s-alor. Nu mai scriu povesti. Pt. mine e zi de doliu.

 • 61

  Buna ziua! Am gasit acest text care mi se pare un text excelent. Nu va gratulez, nu va cunosc. E parerea mea. M-a atras titlul, in primul rand, si m-a dus gandul la o stare de fericire greu de explicat prin vorbe. Iar starea data de titlu a continuat pe masura ce am parcurs textul. Mi se pare ca este o fericire aproape de cea Dumnezeiasca. Sigur sa tinem proportiile. Sunt mai degraba ateu, deci nu sunt eu ala care sa-l aduca pe Dumnezeu in discutie.

  Este un text foarte bun, nu e usor de ingurgitat. Nu e din alea usurele, de vara pe care sa le rontai repede-repede si sa te apuce comentariile.

  As vrea sa spun m-am decis sa scriu comentariul asta pentru ca citesc de mult timp Pandora’s, sunt autori care mi-au placut, sunt condeie interesante, dar sunt si unele care ar merita sa mai citeasca. Cat despre comentatori… asa cum ziceam, eu sunt dintre cei care citesc, dar nu am comentat niciodata. As zice ca este usor aberant sa citesti asa text si sa comentezi pagubos si obraznic, nesimtit pe alocuri. Asa ca unii de pe aici. Comentariile alea sunt complet nepotrivite. Ca sa ma exprim politicos.

  Libertatea de expresie nu inseamna ca poti injura, bodogani vrute si nevrute, ca poti sa te adresezi autorului textului la care comentezi fara minimul bun simt. Libertatea de expresie inseamna bun simt, atentie la cei cu care se intra in dialog, la ce cuvinte se folosesc si ce mesaje se transmit, la toleranta. Asta m-a deranjat enorm si m-am decis sa nu (mai) tac.

  Domnilor, (Goco, Limbricul rozaliu, Florin) limbajul folosit este sub nivelul marii. Ati comentat orice, oricand, oriunde (indiferent de autorul textului) lasand bunul simt la usa. Vi s-a atras atentia, dar nu v-a interesat. Ati continuat, mai virulent. Si tot voi sunteti cei cu coada pe sus. Asta denota care e marimea si adancimea santurilor. Sigur a celor de pe scoarta.

  Ana Barton, mi-as dori sa nu puneti la suflet comentariile belicoase si nesimtite a unor astfel de indivizi. Respect!

  Raj, cred ca ti-ai creat un model care denota o imaginatie necomuna, o scriitura pe masura imaginatiei si o lejeritate de dialog. Nu mi-a fost usor sa te citesc. Nu din prima. Ma oboseau cuvintele continue de tipul cuvintelor germane foarte lungi. Dar m-am obisnuit cu acest stil si am reusit sa citesc printre randuri. Ma amuza, dar nustiu cat ma va tine.

  Multumesc. Sa fiti iubiti!

 • 62

  Tonnie,

  Da’ scriseşi, nu te-ncurcaşi. :)

  Să vezi tu că ne-om descurca, că suntem prunci răsăriţi, nu legănaţi. Florin e în altă ligă, ca să-i citez o expresie de acum un an jumate. Asta ca să stăm oblu şi să judecăm aşijderea.

  Noa, să mai treci pe la birtu’ nost şi să nu te mai sparii fiindcă nu vei mai avea de ce. După atâta vărsătură în jet nici nu mai ştiu cum să primesc o vorbă bună. Uite, îţi mulţumesc repede, să nu ne vază lumea, şi mă întorc la pânzele mele. Fă-te că n-ai auzit şi ieşim amândoi în vârful picioarelor. ;)

 • 63

  Ana,

  Am scris. Ca m-am enervat. Si io-s un om.

  Daca l-am bagat pe domnu’ Florin in alta liga sper sa ma ierte. Nu e cu directie.

  Varsatura cu jet… cum o fi asta, Ana? Io stiu cum e cu valuri de varsatura si tinutul de cap cand se-ntampla. Am avut parte de valurile astea de ceva vreme incoace. Nu ca mi-as fi dorit-o, nu ca as dori-o cuiva. Canicula asta, bat-o vina! Si mai este si umeda. Aici (pe) la mine.

  Am iesit, Ana. Sper ca nu m-a mai vazut multa lume.

 • 64

  Tonnie,

  Sigur nu. Fii pe pace şi hidratează-te. Nu rece, nu fierbinte. Nici în interior, nici în exterior. Trecem noi şi de căldură, dac-am trecutără de călduri, nu? :)

 • 65

  Interesanta nuanta, Ana. Io combat caldura cu un spritz de vara. Luuung cat o zi de vara. Nici nu transpir ca un cal, dar pot sa si beau cat vreau. :)

 • 66

  Well, I’ll grolsch tonight, I’ll grolsch tomorrow night. :)

  Pe urmă îmi trece şi vreau să schimb. Nu fidelizez în acest sens. ;) N-am etatea. :)

 • 67

  Ana #53

  I love Michael Buble,cu”Fever” de dincolo,dar și„Sway*salsa” dar aș fi vrut să nu mai fie atăt de„bussines-like” în costum și cravată,e prea cuminte deși este sexy,aș fi vrut să fie îmbrăcat cu o cămașă de mătase deschisă la trei nasturi și puțin transpirat :lol:

 • 68

  Limbricul rozaliu #54 #56

  ei bine E.O.S Speed Ronsky sunt cd-urile mele favorite(la Tv sunt canale ptr.fiecare stil de muzică) când sunt singură în casă, mă îmbrac sportiv ca la sala de fittnes și dansez cam o oră,de ce să mă mai duc la sală ? Iubesc Dance-Jam !

 • 69

  Seva, Seva,

  :oops:

  Nu e salsa, e cha-cha la Sway, dar aşa scrise omul care urcă piesa pe iutub.

  Ba mie-mi place la patru ace. I se potriveşte. Îţi asmute urechile, nu ochii şi aşa e normal. ;)

 • 70

  Ana,

  te cred,fiecare cu fantezia ei :D

 • 71

  Nu, nicio fantezie. Nu mă uit la cum arată, mi se pare neutru oricum, ci ascult cum cântă. L-am redescoperit relativ recent, cu un cântec pe care nu-l ştiam şi datorită lui am ajuns la primul om care l-a cântat.

  youtube.com/wat../

 • 72

  Ana,

  desigur nu se discută în contradictoriu gusturile muzicale,dar mie una nu îmi place Bill Paul !

  Iar Michael Buble are și varianta„Sway,cha,cha,cha” și „Sway*salsa version H.D” ;)

  youtube.com/wat../

 • 73

  Bun. Ascult acum salsa version. Billy Paul are cea mai mişto variantă a cântecului ăluia. Deşi cu adevărat cea mai mişto o are un român, dar nu găsesc iutubu’, să ţi-l arăt. De fapt, cred că nu e pe iutub. :)

 • 74

  Daa… îmi place piesa asta tristă. Iubire interzisă.Cu siguranţă – mare.

 • 75

  E, stai că-ţi dau şi Michael Bublé.

  youtube.com/wat../

 • 76

  Ana,

  dar Michael Buble parcă are picioarele încurcate,dansează oribil…

  youtube.com/wat../

 • 77

  Vi-l găsii. Să mă pupaţi amândouă, că înnebunii căutând. :)

  vocearomaniei.p../

 • 78

  Seva,

  Lasă-l, cântă foarte mişto, nu trebuie să fie şi-un mare dansator.

 • 79

  Tanita Tikaram – Twist in my Sobriety :roll: youtube.com/wat../

  alt limbricul rozaliu
  2012-07-06 20:26:44 | Raporteaza
 • 80

  „cântă foarte mişto, nu trebuie să fie” şi mare..

  alt limbricul rozaliu
  2012-07-06 20:28:08 | Raporteaza
 • 81

  Iaca, bău limbricu’ zeamă de varză şi mâncă şi-o ciorbă de potroace şi-şi reveni din criza ebrioasă.

  Mişto cântec. Foarte.

 • 82

  youtube.com/wat../

  alt limbricul rozaliu
  2012-07-06 20:31:17 | Raporteaza
 • 83

  Demis Roussos – Guantanamera youtube.com/wat../

  alt limbricul rozaliu
  2012-07-06 20:35:14 | Raporteaza
 • 84

  Ana #77,

  dar spune că video-clip-ul nu este disponibil ptr. Marcel Lovin,eram curioasă să îi aud !

 • 85

  Seva,

  Nu ştiu de ce. Eu îl pot vedea. Îcearcă alt browser: Mozilla Firefox, Opera, Google Chrome, Safari, nu Internet Explorer. Eu tocmai l-am deschis. :)

 • 86

  limbricule mic și rozaliu #80

  faci ce faci și tot acolo o nimerești,tu ca nevertebrată la cât ești de minuscul,nu mă aștept să văd ceva la tine… decât cu o lupă/telescop astronomic :lol:

 • 87

  Eu îl ascultam pe Lovin când ai propus şi varianta lui. :)

 • 88

  Acoperito! ;)

  Datorită lui am ajuns la ăilalţi doi.

 • 89

  Rain and Tears youtube.com/wat../

  alt limbricul rozaliu
  2012-07-06 21:36:25 | Raporteaza
 • 90

  „cântă foarte mişto, nu trebuie să fie” și „nu mă aștept să văd ceva” ;)

  alt limbricul rozaliu
  2012-07-06 21:56:56 | Raporteaza
 • 91

  Tante Florica vecina s-a machit si ea asta seara. Sac se ia de mana cu Anica. Am vrut s-o ajut pana acas. A zis hai sictir, dupa care mia cerut o tigare. A bagato in gura cu filtru inainte. Am vrut so atentionez. Iar a zis hai sictir ! A fumat cu nesatz filtru, dupe care a aruncat tigaria propiuzisa. Cat a fumat din filtru , na tusit, da` cum a tras un fum de tiutiun adevarat, Kent scurt (publicitate nemascata !), a ceput sa tuseasca imediat, baselu-i suspendat

 • 92

  Seva, si mie-mi place cha cha. Imi mai place si ostropelu si salata de vinete cu ceapa. Gata , v-am parasit, Tonnie e crucit

 • 93

  Seva, daca limbricul e asa mic, oare cat de mica are putza ?

 • 94

  Baselu’? Ce-ţi veni cu Baselu’? Cum dracu suspenzi un oraş? :roll:

  Bine că măcar tu faci publicitate în ochi, nu pe după gard. Nu mi-au plăcut niciodată alea scurte, hai 8 câteodată, da’ după ce-am început cu alea subţiri n-am mai putu băga în gure filtre groase. Pur şi simplu le scăpam pe jos. Hmm… da’ un Record aş fuma. Şi-un Ligero. Nu mai zic de Gitannes cu filtru. Moartea mea. Sper că nu şi în sensul propriu. De Gauloises Blondes îţi aminteşti? Da’ de primele Chesterfield care au ajuns în România? Şi LM albastru? O, tempora…!

 • 95

  Vezi, Ana? :) Stand stramb si judecand drept, un cititor de-acela “adevarat” si cu real bun simt n-ar fi putut sa contrabalanseze impresiile doar aducandu-ti simplu laude la cele scrise?

  N-ai grija, nu dau curs atacurilor lase ale acelui “Tonnie”, dar imposibil sa nu surprinzi cum omul (daca e intr-adevar unul nou) a intrat mai mult sa-si lase balele la adresa altora, ca nu suporta el pareri diverse. Nici nu s-a uitat ca eu cel putin n-am uzat de “vorbe grele” si nici nu m-am referit cu ceva la textul tau de fata, ci la dialogul prelungit cu Raj (vad ca si “de undeva” remarca acelasi lucru, ca la el mai totul incepe si se termina cu kkt si pishat).

  N-AI VOIE la unii sa iti exprimi opinii si-n alt registru! Iar pt mine asta-i exact atitudinea “oamenilor de bine”, a bestiilor cu chip uman care-au facut acelasi lucru prin 90 cu cei de la Universitate. Care nu puteau iesi ei sa scandeze in paralel pt Iliescu al lor, a trebuit sa iasa cu minerii sa-i capaceasca pe cei “contra”. Care-s de fapt mai periculosi pe lumea asta? “Limbricii”, “Goco” sau “Florinii” care-si mai ies uneori din fire, sau ipocritii gen “Tonnie”, care la prima lor aparitie nu fac altceva decat sa sara tot la jugulara unora, facand pe “aparatorii”? De parca intr-adevar mai era nevoie pe-aici de o asemenea reactie extrema…

 • 96

  Dna Ana, vreti sa dau un comment laborios la articolul Dvs. ? Cand sunt sobru, nevasta mea isi lipeste palma de fruntea mea sa vaza daca n-am febra. Ma gandeam sa fiu si eu mai serios pe forum ca sa-l impresionez pe D-l Tonnie. In afara de asta, voiam sa am si eu mai multa prestanta, Goco pleaca in vacanta, Ana-i cu mana pe clantza…

 • 97

  Eu insist să nu te amesteci cu ceilalţi ghilimelişti. Şi insist până la capătul capătului. Cum dracu ne prindem noi numai în creierii nopţii? :roll:

  Acu’ că lu’ Tonnie i-a plăcut ce-am scris eu nu e vina lui şi nici a mea. Că i s-a părut că fu mare mizerie pe-aici, iar nu este fiindcă chiar fu. Cât despre prietenul Raj, iaca văz că zise Tonnie că se obişnui greu cu stilul lui şi că i se pare nu ştiu cum, dar nu părea compliment.

  Dar, da, să nu dăm cursuri, să nu, rogu-te. Na, că acu’-mi vine să fumez o ţigară de-aia neagră, Sobranie. Ce ţigări mişto! ;)

 • 98

  Raj,

  Dă tu cel mai laborios comentariu pe care-l poate “laboriza” o minte omenească. Crezi c-ai putea să nu te mai referi la goco? A zis că ne lasă în pace până la Schimbarea la faţă. Mie nu mi-e dor de el şi nici nu-mi va fi vreodată. Sincer, sper să uite să se întoarcă. N-ai vrea tu să nu-l mai chemi? :roll: Am văzut eu în filmul “The Village” că nu e bine să te gândeşti la oameni fiindcă poa’ să ajungă acel gând hăăăăt, departeeee, până la ei şi din cauza asta îşi amintesc de tine. Iar eu chiar aş vrea să facă el amnezie totală în ce mă priveşte. :)

  Deci, aştept cooment-ul şi m-oi culca. Mâine dimineaţă am şuting şi tre’ să fiu răpitoare. Mai păzesc niţel legumele alea din cuptor, până elaborezi tu exegeza amorurilor mici versus ăla barosanu’. Să deschid o bere platinată sau merge pe sec? :roll:

 • 99

  Ana,rezită tentației,nu uita că ai 60 de zile deja fără țigară ? tu știi mai sigur !

 • 100

  Ana, ca n-am avut ocazia sa ma explic de ce-am zambit la cititorii tai cata frunza si iarba :) , da-mi voie, ca-i strict de domeniu tehnic si reflecta doar trista realitate, la articolele oricui de pe-aici, deci nimic personal.

  Vizualizarile acelea de langa titlu nu-s unicii sau cititorii individuali, ci accesarile paginii. Cred ca doar eu, tu, Raj, am facut fiecare pe putin 20-30, a fiece refresh. Contorul e actualizat intern, dar in extern e pus la zi doar cand mai apare un nou comentariu (de-aici iluzia ca ar fi vorba de unici).

  Un text de-acesta creste de obicei pana la cca 1000 vizualizari, iar asta duce realmente doar la cca 100 de indivizi, nu mai mult. Dintre acestia, pe putin jumatate au ajuns pe pagina dand click de pe alte site-uri ale Realitatii, dar n-au citit. E vorba de “bounce rate”, de treaba aia care ni se intampla si noua (de cate ori n-ajungem pana si pe texte de-ale lui Plesu, dar n-avem timp sau chef sa le citim, sau nu cautam aia).

  Ramanem, Ana, in dese cazuri, doar la max 30-40 cititori reali. Dintre acestia, cu siguranta multora le place ce citesc (mai ales ca printre ei se afla nucleul dur de prieteni si prietene, carora le place neconditionat), altora le place, dar nu aplauda neaparat mecanic, ca n-au de ce.

  Repet, nimic de-a face strict cu textul tau, dar asta e mecanismul si asta e realitatea reflectata strict dupa metrica aceea din susul paginii. :)

 • 101

  Am 69! :oops:

  Nici nu se pune problema să fumez, Seva! Doar îmi aminteam gusturile lor. Dar o Sobranie neagră sau una cocktail, da, ar merge. Însă trag din aia cu aburi, să mă simt locomotivă. Are dreptate şi Nora: ce satisfacţie să-mi de a o făcătură? :roll: Dar nici ingrată nu voi fi: datorită ei m-am lăsat de fumat. Azi o plimbai din priză-n gură şi retur, dar în majoritatea zilelor pufăi la cafeaua de dimineaţă şi apoi uit de ea. :)

  So, trust in meee, truuust in meee. Semnat: Kaa. :lol:

 • 102

  Florin,

  Mulţumesc. Ştiu asta în amănunt. Am spus, dar n-ai fost tu pe-aici la moment, că eu nu sunt populară şi nici n-o să fiu, başca nici nu-mi doresc. Prietenii mei care mă citesc sunt mult mai mulţi decât cei la care te referi tu, dar niciunuia nu-i place necondiţionat. Plus că aceia despre care vorbeşti tu nici nu mai comentează sau o fac foarte rar, necum habitual, ca altcândva.

  Nu e decât o conjunctură de vară situaţia din dreapta paginii şi consecinţa firească a faptului că nu există niciun text care să aibă în titlu cuvinte catchy.

  Dacă ar exista măcar o singură persoană apropiată mie căreia să-i placă necondiţionat ce scriu eu, acea persoană nu mi-ar mai fi apropiată. Fii serios! Asta ar fi grav.

 • 103

  Ana,

  așa te vreau,ambițioasă ! Succes,înțeleg prin ce treci,fusei în pielea asta,dar vezi că taman la câte un șpriț ți se„scoală poftele”de țigară…ia-o pe bomboane !

 • 104

  Nu şpriţ, nu bomboane. Mestec pătrunjel, Seva. Devin eminamente erbivoră, ceea că mă face şi foarte a dracului. ;)

 • 105

  Ana, tu scrii oricum cel mai bine dintre toate cele de pe aici, si-n primul rand fiindca n-ai cu cine fi comparata. :) Dora, Very Happy sau Cristina Corpaci sunt simple amatoare. Mi-e sa nu ma atace vreunul acum ca “te perii” (ca asa e lumea, taaare ciudata! :) ), dar daca o face, sa-mi compare el orice text de-al tau cu articole ale celor mentionate.

  Anyway, am spus ce-aveam de spus. Nici nu mai interveneam daca nu gaseam indignarile aiurea ale amicului de dinainte…

 • 106

  Ana,deși acolo s-au petrecut căderi de putere,și curând și tu vei cădea slăită de putere ducându-te la culcare..și cum eu am niște obligații să plec,îți spun,văzuși bilețelul meu pus la ușa din dos ?

 • 107

  Dna Ana, eu la viata mea am fost serios doar trei zile. Sa va explic. Era in decembrie 1989. Tzau minte anul si luna pentru ca atuncea a luat bataie echipa mea de la S.C. Bacau. Eram in biroul directorului uzinei. Ne-a chemat pe toti sefii de sectie. Am pregatit o pioneza chinezeasca din aia mare si am pus-o pe scaunul alaturat unde stiam ca trebuie sa se aseze Mihaita colegul meu, dar ca un facut, s-a asezat directorul. A scos un urlet a la Tarzan, si-a scos pineza din buca si mi-a cerut ca, din clipa aia sa fiu serios, ca s-a saturat de glumele mele timpite. Zis si facut. A treia zi a venit o asistenta si ma intrebat daca am probleme cu sanatatea, daca acasa e bine. I-am zis ca totu-i bine. M-a intrebat de ce-s trist. I-am zis ca-s serios ca asa mi-a cerut toarshu director. Dupa un sfert de ceas a venit directorul si mi-a zis ca i-a trecut supararea odata cu durerea dincur si ca, sa fiu iar vesel ca nainte, ca l-am speriat. Mai vreti sa comentez sobru ?

 • 108

  Florin,

  Mor după stilul tău! Cu o mână mângâi, cu una chiuretezi. ;) Cu cine dracu să mă compari dacă numai eu scriu aiureli de-astea? :lol:

  Nu cred să îndrăznească cineva să te acuze de… periaj. Îl suprim! (Că peri albi mi-ai scos cu “drăgălăşeniile”tale.)

  Dar fetele despre care ziseşi scriu cu totul alte tipuri de texte, cu subiecte, cu denotaţie, iar pe Dora scoate-o, te rog, din enumerare, că n-are ce căuta acolo. Chiar nu se potriveşte în grup.

 • 109

  Seva,

  Văzut. Plăcut. Pupat. :)

  Raj,

  Ai promis exegeză laborioasă, ce dracu! Tu-ţi baţi joc de mine? Tre’ să mă culc repede. Dă cu critica lipsei de raţiune practică, că scot şi tava aia din cuptor. Să-i zici lu’ Vali să puie nişte seminţe de susan pe dovlecei şi câte-o migdală în cele patru zări ale tăvii.

  Că uitai să-ţi spui: mie ostropelu’, nu, da’ ceapa oricum, oricâtă, oricând. Şi-n tort. Dimineaţa, când urc în liftu’ ăla din vremea lu’ Stalin, preferatul meu, liftu’ , ba chiar şi conservele datate 1956, nu Stalin, portaru’ crede că sunt nepoata rabinului Şlomo Leibovici, atâta miroznă de ceapă e-n urmă-mi.

 • 110

  Ana,

  Eu am pregătit doar nişte spaghete şi mi-a luat foc bucătăria. Iar tu…la cuptor! Eşti kamikaze! :)

 • 111

  Of, nici nu mangai, nici nu chiuretez. :lol: La mine textu-i text, persoana care-l scrie cu totul altceva. Incredibil cat de mult va confundati voi unele cu textul. Te legi de virgula uneia, reactioneaza de parca te-ai luat de familia, viata si copiii ei. :lol:

  Iata contradictie: mi-e foarte simpatica Very Happy, ca-si da silinta. Ca a fost luata la bumbaceala pt textele si greselile ei de-atatia (pe drept!), dar a reactionat de fiece data admirabil de stoic (eu insumi n-as fi fost capabil sa iau atatea capace si sa-mi pastrez cumpatul :) ).

  Pt mine deci multe din textele ei sunt simple compuneri scolare sau contin elemente si greseli grotesti. Reusesc insa de fiece data sa trec peste doar fiindca persoana respectiva e o scumpa, nu defileaza pe-aici arogant si rezista simplu la tavaleala. :D

 • 112

  Florin,

  Eu nu confund în locurile alea. Am eu altele. La mine, virgulele sunt sacre. Toate, la locurile lor. Nici eu, oricât de a dracului sunt la chestii din astea, n-am ce-mi reproşa. :lol: Altfel, când l-am publicat, nu mai sunt în el. Mă înstrăinez pe loc şi definitiv şi-l citesc cu cei mai critici ochi. Bine, eu şi ştiu ce valoare dau fiecăruia, aşa că mă amuz când văd că lumea le tratează serios, ca pe bucăţi literare, şi pe alea pe care eu le scriu ca amuzament. Sigur, nu e cazul tău şi, la fel de sigur, nu e cazul textului de faţă. ;) De-aia zic eu de lectori profesionişti; ăia fac diferenţa de la prima măsură. Ştii tu. :)

  Cât o priveşte pe preafericită, suntem de aceeaşi părere. Nu pentru stoicism, ci fiindcă e pasionată de ceea ce face şi vrea să împărtăşească pasiunea ei. Se mişcă, se agită, e vie. :)

  Ella,

  Voi, zânele, staţi dracu la poalele bucătăriei, nu vă-avântaţi în inima vulcanului! :lol: Eu n-am cum găti mâine, aşa că fac asta azi. ;)

 • 113

  Ana, ne-am intins si iar nu te las sa te culci… :)

  Iata unde vad eu buba la conflictele de atitudine de pe-aici. Ce e de fapt site-ul asta? Un caleidoscop. Un vizitator frecvent aterizeaza inevitabil de la bicicletele lui Dora sau Lady Gaga pe-un text mai de esenta, ca al tau. Daca incepe sa fluiere in biserica, te poti uita la el de parca ai aruncat margaritare la porci. Dar omul poate e de fapt nevinovat, ca venise la petrecere si se asteapta de la el sa faca pe …lectorul profesionist. Chiar daca asta nu-i taman cenaclu literar sau adunatura de conferentiari. :)

  Tin minte cum eu insumi postasem odata dincolo, doar de dragul diversitatii si fara sa am pretentii, si-un text mai serios (despre intelectualii de stanga), sub care desigur v-ati apucat mai toate fetele sa consumati popcorn cu ale voastre. :lol:

  M-a amuzat si asta ar trebui sa faceti si cand vi se intampla voua acelasi lucru. Nu toti sunt neaparat tampiti sau rau-voitori cand nu trateaza cu maxima seriozitate ceva adanc. E doar ca mediul asta nu-i tocmai propice pentru asemenea seriozitati. :)

 • 114

  Domnu’ Florin, diferenta dintre o gaina este faptul ca are doua picioare paralele, mai ales stangul.

  alt Petrica din Norvegia
  2012-07-07 07:30:18 | Raporteaza
 • 115

  dom’ Petrica, te-a lovit cumva si pe tine fericirea Dumnezeiasca? Ana, nu mai scrie. Faci ravagii. :P

 • 116

  Doream sa-i zic ceva lui Florin, dar am uitat, mai, omule. Inca nu mi-am baut cafeaua. Bratule, referitor la ultimele comentarii ale tale, esti putin cam gretos, mai, baiatule, pai, c-o mana vrei sa te inchini, iar cu cealalta vrei sa faci laba? Atat.

 • 117

  Dna Ana, si pentru mine virgulele-s sacre, doar ca le pun deanpulea, scuzati expresia. Asta , can le pun. Ma exaspereaza virgulele penca arata ca o murdarie de musca. Dna Ana, inimoasa doamna, credetima ca nu-mi sta bine sa hiu serios. Nu mi se potriveste. Lasatil pe Tonn ie sa hie serioz. Vaz ca si Seva e cam hlizita, da-i sta bine. Daca-s sandibel pe forum, asta nu inseamna ca nu acord importanta necesara artocolelor Dumneavoastra. Le citesc cu atentie si comentez laborios, in gand. Dupa aia tot eu imi acord aplauze furtunoase, vii aplauze……….. Dle Petrica, io nam gasit pana acu …zda la gaina. La furnica , nici nu mai incerc………..Dna Ella face spaghete, Ella doarme-n ghete, Ana, in papuci, io is muci

 • 118

  Danny, te pupez. Cine-i Bratu ? Io fac chestia aia cu ambele maini. Hai sa ne impacam !

 • 119

  Ok, trebuie sa plec acum. Mereu sunt pe drumuri. Vorbim cand ma intorc. Numele lui e Bratu Florin. Chestia aia fiind inchinaciunea sau laba? Dar n-am fost certati, Raj, numai putin incordati, probabil de la canicula.

 • 120

  Inchinaciunea cade Danny. Sunt reformat…………

 • 121

  Vezi ce noroc pe reformati? Daca stam si ne gandim, nu e mai Sfanta Laba? Ha, ha, ha………………………..Daca vede vreun popa pe aici, ce vorbim, ne beleste.

 • 122

  Fiimea se contorsioneaza in fel si chip. Isi baga capul printe picioare, chestii din astea. Daca as putea si eu sa ajung cu gura la…

 • 123

  Auzi, ce s-a intamplat cu caraghiosul ala de Goco, de s-a suparat aiurea pe tine? Ai vazut ce poza si-a tras dincolo? Cand ma uit la poza lui ma apuca rasul, zici ca desfunda dopuri de la sticle cu nasul ala lung.

 • 124

  Ei,Raj, oi fi tu reformat, dar nici chiar asa. Stai mai drept, nu te curba prea mult, ca e unul pe aici, se cheama Giacomo si poarta mereu la el o funie, o alifie si ceva maruntis, ha, ha, ha,…………………..

 • 125

  Rain and Tears youtube.com/wat../

  alt limbricul rozaliu
  2012-07-07 21:06:19 | Raporteaza
 • 126

  Limbricule, tu esti putin cam trampaliu, stai ascuns pe platforma, nu zici nimic, afisezi cate o melodie, apoi dispari. Iar cand te apuca, te tine mult de tot, vorbesti de nu te mai opresti, bineinteles, de unul singur. Ciudata creatura esti. Dar melodiile tale sunt bune, unele sunt si pe gustul meu. Ciudatule.

 • 127

  Danny, ideea era ca as fi putut sa-mi rod unghiile de la picioare, nu sa-mi fac o felatie. Multumesc totusi pentru idee………….Goco, intradevar m-a mahnit. Nu cunosc nici acum motivul supararii domniei sale. Doamna Ana m-a rugat sa nu mai aduc vorba de dansul. Pentru ca e amfitrioana noastra, ma voi supune.

 • 128

  Pentru rosul unghiilor de la picioare exista Giacomino, nu degeaba poarta cu el funia. Nici prin cap nu mi-a trecut de felatie. Doar suntem ortodoxi. Auzi, spune-i lui Goco, pana pe 6 aug, cand o sa-(si) revina, sa ia naibii poza aia de dincolo, deoarece ma sperie rau de toto. Nu pot dormi noaptea in liniste. Las-o pe doamna Ana, ea poarta in san mere, iar cand se enerveaza mai musca dintr-unul.

 • 129

  Limbri are haz. Eu l-am apelat dar nu ma baga in sama. Trantimiaspulapeburtalui !……… Az am trecut pe Lacoaielungi. La bodega. Acolo is doua tabere. Pro si antibasescul. Aia pro is zdruncinati rau tare. Is in stare sa scoata briceagu daca-i contrazici. Anica (era si ea pacoalea) e antibasesciana din cauza ca basescul e shpanchi, cum zice ea. Adica ca se uita cun ochi la paaru cu uischi si cu unu la curii dnei Udrea. I-am turnat pe sestache Anicai, apa in votchii. Cand a beut sa strambat a satisfactie, nu sia dat sama

 • 130

  Danny, sa fim lorzi. Pentru aspect, nu-i vinovat. Cinei Giacomo ?

 • 131

  Nam fost pe faza. Deci Ana are mere

 • 132

  Dna Ana, is in spam. Am zid de carciuma Luc.o.a.ilungi, penca asa se cheama

 • 133

  Ma duc sa pun botu in perna. Maine ma scol la 3.

 • 134

  He, he, avea mere cand eram noi mici in clasa una. Acum nu mai stiu daca are ceva, fructe, bineinteles.

 • 135

  Giacomo este unul fara importanta. Sa-l lasam in pace. Corect, Goco nu-i vinovat de aspect, dar de ideile lui am ras destul, imi mai ramasesera doar chipul. Hai sa-l lasam si pe asta in pace pana pe 6 aug.

 • 136

  De ce te scoli la 3, Raj? Te duci la pescuit? Vrei sa mergem impreuna?

 • 137

  Gata, mai, ai pus deja botul in perna? Noapte buna!

 • 138

  Neatza ! Nu, nam fost la pescuit. Am avut o extractie periculoasa. De fecale. Vidanjarile se executa noaptea. Mam sculat la 3 , dar nam stat mult. Au ramas cei 2 la locul deliciului. Nam vrut sa perd momentul. Vecina mea e trabantista. Iar si-a pornit utilajul. A plecat lasand un fum gros lacurul ei. La inapoiere , am intrebat-o daca nus prea indiscret, am intrebato deci, daca treabantu ei merje cu paie. A zis ca nu, da` ca de data asta a pus prea mult oloi in benzina. Imi place sa merg si la pescuit. Mia zis cineva ca, intrun loc unde se deverseaza dejectii, ii mare aglomeratie de crap. Oare sa traga crapu lacacat ? Ala de la deversare ii mai mare, mai gras. Decicacatu face minuni. Creca-i bun si de pus la rana, visez sa ft o soprana, Ana viseaza la o blana, Seva canta-n strana. Ca-i slujba

 • 139

  La napoiere spre casa, inca de la ora septe, am vazuto pe anica maturareasa, la Catzaua Lesinata. Patronu speluncii, D-l Vata in Nas, a deschis mai devreme cun ceasa caci a fost apelata injurios de Anica. Aceasta l-a facut cu ou si cu otet, precum ca de ce nu-i in campu muncii, ca cica ea sa sculat de la sese iar unii dorm in loc sa fie la datorie. A cerut catranita un tertz de rachie, la amusinat in delung, a beut o sorbitura si a plescait a insatisfactie. Porecla patronului deriva din faptu ca, la ceputu anului 90 zlabise ingrozitor, cica avea ciroza in ultimu hal. Si-a revenit ca prin minune si, drept ofranda adusa Atotputernicului, a deschis prezentul lacas de cultura. Domnu Vata in Nas, cumpera tuica eftina de pin sate si o vinde la tzoi, cu adaos de criza.

 • 140

  Am uitat: adaos de criza, Raj e in priza, Ella simte o briza

 • 141

  O pasare zbura spre sud inainte de sosirea iernii. Fiind foarte frig, ea ingheta si cade pe un camp. Trecand o vaca pe acolo, isi facu nevoile pe pasare. Cum statea pasarea in excrementele de vaca simti ca este destul cald, si reusi sa se dezghete. De bucurie a inceput sa cante. Trecand o pisica prin preajma auzi cantecul pasarii si veni la excrementele de vaca, dezgropa pasarea si o manca.

  MORALA:

  1. Nu oricine care te baga in rahat iti este dusman.

  2. Nu oricine care te scoate din rahat iti este prieten.

  3. Cand esti in rahat, macar taci din gura.

 • 142

  Candyman, Candyman, Candyman…..

  Deja e mai mult decat de 5 ori.

 • 143

  Raj,

  Chiar mă supăram. Eu să nu fiu în poezie ? :)

 • 144

  Dle Goco, pentru ca stiu ca la pct. 3 va referiti la mine, ma vad obligat sa va intreb de ce sunteti asa incrancenat / La ce va serveste ? Dv., nu vreti sa va amuzati clapacind la cel calculatoriu ? V-as mai intreba daca nui cu superare, daca in viata reala puneti totul la inima, sau doar aicesa pe forum o faceti pea superatu ? Vaz ca asa procedeaza belicosul de Danny. Dv. aveti in singe egzercitiul democratiei ? Bucurativa de viata domnu mieu ! Daca navetz motive, cautati-le. Io un cand vaz o hazna plina, tzopai de incantare………… Dna Ella, in poza sunteti dv. ? Davash burka aia jos ! Deocamdata nu pot decat sa va tzuc pe ochisorii ceia enigmatici………… Dna Ana da cu aspiratoru. Cuperati dan ala cu apa . Dna Joiana, vatz culcat tarliu ?

  alt Raj lt.rez.in rahat
  2012-07-08 11:12:39 | Raporteaza
 • 145

  Va invit sa ascultati pe iutub, Love`s unkind cu Dona Samar. In 77, cand aveam treishpce ani, eram incantat de aceasta melodie. ………… Am uitat sa va zic ca, la vidanjarea de la ora 4, nu prea am fost incantat de ceea ce am extras. Culoarea, textura, nu mau incantat. Poate doar mirosul. Undei rahatu dealdata ? O tempera, o morii, seva sta la pala morii. Nare ventilator acasa

  alt Raj lt.rez.in rahat
  2012-07-08 11:18:39 | Raporteaza
 • 146

  Tante Florica abea acu arunca varza acra dan toamna trecuta. Pute adracu. Pe mine nu ma deranjuleste, pe vecini, da. Creca nu se pricep la miasme, nu stiu cei bun. A iesit intrun capot transparent cu vedere la curi, la coapse, genuchi si tate.

  alt Raj lt.rez.in rahat
  2012-07-08 11:23:12 | Raporteaza
 • 147

  Am atentionato pe tante Florica ca i se vad sanisorii si a zis hai sictir cai cald afara

  alt Raj lt.rez.in rahat
  2012-07-08 11:24:42 | Raporteaza
 • 148

  0pe iutub, love`s unkind cu dona samar

  alt Raj lt.rez.in rahat
  2012-07-08 11:25:50 | Raporteaza
 • 149

  youtu.be/2ZU3CE../

 • 150

  Tangerine Dream. The Harbor. youtube.com/wat../

  alt limbricul rozaliu
  2012-07-08 12:16:46 | Raporteaza
 • 151

  Fata a mare a tantei Florica e inchisa la Targsor, pentru oarece evaziune fiscala, asa cum ii sede bine oricarui roman sau greg. Acuma thocmai pleca cu pachet la ea……….. Dna Ana, cinei domnu de langa dv. care e in poza a doua, de la stanga spre dreapta ? Si mai ales, cum isi permite sa zambeasca cu subantelesuri ca cum intre mnealui si dv. ar fi fost oarece apropiere? Nui treaba mea, dar ma deranjeaza

 • 152

  Dna Ana o cunoasteti pe Alina Dragomir dela Felicia lu mogulu ? Astept sami raspundeti urjent !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • 153

  epochtimes-roma../

 • 154

  in sfarsit, mie textele astea grele de semnificatii imi plac prea ,ult in forma lor finita ca sa ma apuc sa le descifrez pe palierele multiple- pe cladura asta, un artist roman buuun in genul lui, cu Vara nu Dorm :-) youtube.com/wat../

 • 155

  Am inceput sa-i fac Lolitei baie de doua ori pe zi. Stau si ma intreb, daca-i dau liber sa zboare prin casa, nu se cacareaza peste tot? De felul meu nu-s deloc scirbos la mincare. Am poposit intr-o vara intr-un catun uitat de lume, dar cunosteam singuratatea si greul ce-l ducea gospodaru’ locului, de multa vreme.La prima masa am servit o mamaliga pe care am cernut-o si in care erau excremente de sobolani.

  Tare faina melodia eu vara nu dorm. Imi place mult alt om si artist Tudor Chirila, ….copilul care alearga catre mare, cu un superb videoclip.

 • 156

  Dati-i drumu fetei sa zboare pin casa. Face neste rahatei mici, nesemnificativi. Al meu se gainateaza in farfuria mea. Nici nu ma deranjes sa-i indepartez.

 • 157

  Am fost cu fiemea la strand. Miam pus ochelarii de soare sa nu se prinza fiemea ca cat cu priverea pa papaurile cocoanelor. Era si preotu de la beserica noastra. Sa incheiat zlujma si tzusti la apa

 • 158

  Dar mai pe sus, tot eu urmez sa sterg, ca pe mine cade magareata.

 • 159

  Mor de cald, mai, cu tine vorbesc, n-auzi? Vorbesc cu ala cu care n-am vorbit niciodata in viata mea. M-auzi, tu ala, care acum doar te uiti si nu zici nimic. Ti-e frica sa scrii, sa nu scalcesti o litera, sa nu pui o virgula gresit, sa nu faultezi prea grav limba romana. Egoist ce esti, ii lasi pe altii s-o faca. Tu stai pe intuneric si doar privesti la un spectacol, umil si las, ca un roman. Nici macar la vot nu iesi, nici pe cei 2 mici si o bere nu-i mai vrei de la mizerabilele partide, care sunt tot banii tai. Cica ai moralitate, pe dracu, pe-ntuneric mananci pe-ndestulat si faci totul pe nv. si numai din furat. Las’ ca te stiu, tot roman esti. Acum unde dracu esti? O parte din tine e la mare, iar o alta la munte. Mor de cald, am 60 grade in casa, iar in cap 120. Nici pestele n-a mai vrut sa traga pe uscat, nici macar la 5 dimineata, cand era mai racoare. S-a plictisit sa intre in carlig. Tot timpul gratuit? Si pentru ce, pentru un roman? Niciodata.

 • 160

  Azi am vazut-o pentru prima data pe Lolita facindu-si de lucru in colivia ei. Muta mobilierul. Si mi-i mila, dar vreau sa nu mai am de-aface cu sentimentul asta. Incerc sa-mi impun gindul, ca totul este predestinat si exista fara tagada un mers al lucrurilor de la cauza, la efect si viceversa, asta insemnind tot karma. Ma stradui. Rabd.

 • 161

  Florin,

  Încerc, dar nu pot să promit c-o să-mi şi iasă. ;)

  ada k,

  Şi zici că m-am achitat de datoria pe care-o aveam la tine cu iubirile mici? Poate că râzi tu, dar eu chiar la tine şi la angajamentul luat m-am gândit când am scris asta. :) Şi ce-aş mai dormi… Pe mine, canicula mă culcă.

  Ella,

  Scăpaşi teafără din bucătărie? :roll:

  Raj,

  Abia acu’ m-apuc de dat cu-aspiratoru’. Nu-mi iau încă unul, cu apă, poate angajez un crocodil. Tante Florica are dreptate. Mă rugă aia mică s-o ajut să coboare bicicleta şi-mi zise să iau ceva pe mine, iar eu îi răspunsei că nu poci din cauză de căldură prea mare. Ea nici nu clipi, despre vreun protest chiar nu fu vorba. Ba chiar îmi zise că o s-ajungem să îmblăm în pieile goale ca boşimanii dacă mai continuă căldura asta. Luai totuşi capotu’ cu soare şi cu stele, are şi Luna pă el, podarcă de la Ifigenia, de-acu’ doi ani, când mă operai la picior. Ăla în care m-am gândit să mă şi mărit, că-mi stă dracu mai bine decât în orice altceva. Îmi vine să mă pup singură când mă văd în el. Am un succes la mine de numa’, numa’. ;)

  La care tip din poză te referi? Sau la care set de poze? Alea pe care ţi le-am dat azi-noapte, de la nudişti, sau alea de la solar, de azi-dimineaţă? :lol: Dacă e ăla din primul set, e bărbatu-meu.

  Altfel, te cam mănâncă. Vorbeşti cu fantomele, că goco nu mai calcă până la Schimbarea la faţă. Vi s-a părut vouă că-l vedeţi. Ăla e om de cuvânt, nu fitecine. Mai lasă dracu berile alea. Înţeleg că-ţi plac berile, nu verile, da’ nici chiar aşa. ;)

  Ce alină, ca felicie, care dintre moguli? Nu, nu mi-e cunoscut numele. De ce mă-ntrebi? :roll:

 • 162

  Taica-meu avea momentele kui de glorie cind se refugia in bucatarie si vorbea singur cu mainile proptite in falca, sprijinit pe calorifer si la adapostul unui acoperis-gratar ce camufla geamul.

  Maica-mea, niciodata nu era sperioasa ca o vede cineva, ca ce face ea. Tinea minte una secventa de pe vremea cind se refugiase in capitala, plecata de copila de-acasa, ca erau unspe frati. Si prima slujba platita a fost ca servitoare. Stapina casei avea un papagal, care stia sa zica doar atita:- nu pune mina acolo!

  Cel mai mult imi place sa zac in bucatarie. Singur. Lolita e cu mine.

  Am facut intre timp, ceva dulce, ce-mi place mie mai mult.Radioul este pus nonstop pe un program cu stiri din sport. Am auzit-o fara placere pe Prodanca, impresara de fotbalisti.

  Cel mai misto posibil lucru la mine in bucatarie. Am un ceas care a stat si nu mai merge, orice i-ai face. Arata fix si mereu ora 6, iar limba de secunda este la fara un sfert.

  Stiti ce inseamna sa fii in concediu, sa ai ragazul de a sta singur in a mea bucatarie, bolborrisind cu Lolita si ceasu sa arate fix aceeasi ora!?

  O tempora! Iata ca poti sta si pe loc.

 • 163

  Dna Ana, inca din primele randuri va zic Sarumana. Deci in poza era sotul. Da daca ma mintiti ? In pozele de la nusdisti aratati traznet. Nu inteleg de ce erati singura in costum de bae. Palea de la solar le studiez intruna cu lupa. Nu tu celulita, nu tu vergeturi. Sigur nui fotosop ? Aratatimi si mie capotu ala, ca tot singur vreu sa va pup. Alina a avut un accident de masina ieri in orasu mieu. A scapat cam sifonata, dar a scapat……….. Dle de undeva, Coco al meu zice noapte buna, pe la pranz. Si-o zice sin gur ? ca dupa aia adoarme imediat. Ella o avea stingator cu CO2 la bucatarie ?

 • 164

  Danny, de basescul ceai la 159. Si eu am 120 de grade, da` nu in cap, cincarici.

 • 165

  Raj,

  Eu nu uzez de cuvinte precum soţ, moţ, boţ, ‘oţ. Ca să ştii. Am zis bărbat. Şi dacă te mint ce-are a face? Că n-ai cum să faci diferenţa. Aia în costum de baie e Monica, nu sunt eu. Aia cu părul lung şi creţ, natural. Eu sunt aia de lângă Monica, fără costum, da’ şi Monica tot fără umblă, pe-ăla-l avea că-l primise cadou de la bărbatul ei, la mişto. Ştii tu, cum îşi cadorisesc liceenii suzete. Deci eşti născut în ‘64. Să trăieşti! ;)

  Ba la solar mă duc tocmai ca să mai scund sacii de celulită şi metrii de vergeturi. Şi la poze stau în poziţii avantajoase, nu te prosti singur, ce dracu!

  Capotu’ nu pot să-l arăt. Îl pusei iar, că mă dusei să le iau de jos pe aia mică şi pe bicicletă. Dar îl iau acu’ şi-l spăl de mână, îl parfumez cu Chance şi-l ţiu deoparte, până la logonda viitoare, că tre’ să urmeze, c-aşa mi-a ghicit Sorin, dublul filolog, acum 17 ani, când de faţă era şi bărbatul meu de atunci, dar şi următorul, foşti amândoi acumălea. Aşa că nu arăt capotu’ nimănui pân’ la logonda aia mare, ca să-mi meargă dracu bine măcar de data asta. Sper că mă-nţelegi. Mizez pe înţelepciunea ta… vedică. ;)

  Îmi pare rău de Alina. Ella e foarte frumoasă, nici n-am mai văzut aşa ceva, unde mai pui că sunteţi din localităţi apropiate. La o adică, dacă te porţi frumos, poate acceptă s-o scoţi la o cofetărie, în parc, ştii tu, între fostul Gostat şi cizmăria lui Nicu Blacheu. La parter, pe colţ.

 • 166

  Dintre toate sporturile prefer inotul. Viteza, inot sincron, sarituri de la trambulina. In particular imi place pluta. Am vazut aseara la pro tv un film relaxant cu actori preferati , Surfer Dude (2008).

  La viata mea, am avut multi papagali. Pe toti ii chemam coco. Pe nici unul nu l-am pus sa inoate.

 • 167

  Acum zaresc, ca mi-a fost editat textul de la ora 19.51. Cine stie cum si unde se va simti.Bine.

 • 168

  Aaaaa, deci doamna fermecatoare, goala pusca sunteti dv.? Beton, m-am uitat cu lupa: nu tu vergeturi, celulite. Felicitari, le dati clasa la astea de 20. Ati vrut sa ziceti Nicu Pingea. Nicu Blacheu e cumnatasu. Si tutusi, capotul… Si eu fac pluta, dar pe rahat

 • 169

  Daca cineva poate face pluta pe rahat, poate lua apa in gura fara sa se inece. Merge uns.

 • 170

  Nu mai teleg nica. Semanati cu Monica ca doua picaturi de apa. Mai curtand Monica seamana cu dv………… Am trecut mai acu vo saptamana pin orasul invecinat. Cel al Ellai

 • 171

  La inot dau clasa si la cei de 20 de ani. Sunt conceput, lepadat, crescut langa lac

 • 172

  Raj,

  Fermecătoare n-am fost niciodată, că sunt prea abruptă. :( Prea directă, prea frustă, ştii tu, ca Consuela, vară-ta de-a doua, de la Petroşani. ;)

  Puşcă, da, întotdeauna. Naturalia non sunt turpia, ce dracu! :) Ba vergeturi şi celulite cât capra, da’ ştiu cum să şed, să nu se vază la aparat. Nu dau nimănui nimic. Sunt o zgârcită nenorocită. Ce clasă? Nici gând! Nici nu mă uit într-acolo.

  Nicu Pingea. Iartă-mă. Ăla însurat la Medgidia, cu tătăroaica Ghiuler. Ai dreptate.

  Uită şi tu de capotu’ ăla albastru de Prusia, acoperind numai când e ud-fleaşcă curii, de zici că l-a prezis Nostradamus, care era Săgetător, ca mine, că şi eu am nişte clarviziuni de stă pisica-n mustăţi, că nu vede capotu’ decât făt-frumosu’ care s-o califica mai departe, în finală carevasăzică. ;) Nu-l arăt la cameră, cum ar veni.

  Să-i zici lu’ Vali să puie varză nouă, tocată mărunt, într-un borcan de cinci kile, la soare, să se acrească de la sine, şi să puie nişte beţe de mărar şi de fenicul, întregi, înăuntru. Sare, nu prea multă, da’ să fie de-aia grunjoasă, de la Nela.

 • 173

  Eu sint doar lepadat din apa. Nu dau clasa nimanui. Prefer sa stau deocamdata pela mal.

 • 174

  Ce faci, fraiere, te deconspiri singur?!

 • 175

  Pe Zi ce trece Romania se destrama pe spinarea sufletului unui om. Iar indiferenta rostita de voi roade pielea de pe funtea voastra fara sa va da-ti seama ca acolo trebuie sa fie inscripţionata in litere mari: “RASARITEAN”, atit de adinc pana va zgaria si constienta voastra, atit de adinc inca devine un punct de plecare catre divintate insusi.. Atit de tare inscriptionat inca curge sangele de pe fruntea voastra liniata de figura voastra moarta. Scriu intr-un sens Epic ca sa intelegeti maretie diavolului care trece prin sufletului roman: Aceasi suflet care si-a dat singura nastere si a hranit toate organismele trecut prin existenta soiului omanesc cu rinduri de vene crescand printre oglinde sparte. Oglinde care oglindeste prin sufletului raiului pe guverenatii nostri care sunt capababil sa sufoaca si sunetul divintatii, fie balada lui Porumbescu sau Rhapsodia lui Enescu, nu ii pasa – pur si simplu nu-i pasa…Si de ce? Pentru ca voi, fie bloggeri,taximetristi, ospetari etc va inclinati catre obscuritate oferit de umbra palmei guvernatilor? Palma lui Ponta, palma lui Crin Antonescu? Palma lui Nastase? Va place nu? Ana, Danny, Nora, Seva Tudose, Goco, va place?

  Vai de soarta voastra..

  Anti!

  alt Anti Nationalist
  2012-07-08 22:54:33 | Raporteaza
 • 176

  Daca tot e sa facem un joc al democratiei, sa fii pe faza, Raj.

 • 177

  Nu la Mecidia, ci la Murfatlar. No cheama Ghiuler, ci Ghiuly. De la Gulumser. Deci va asezati in asa fel ca sa nu se vaza vergeturile. Ei, o vergeturamica acoalea , nu se pune. Au mai minrtit unii poporu cu televizoru. Multam tare de reteta. De fenicul nu stiam. Inca odata, multumesc aldracului ! Nela nu mai are alimentara. Sa reprofilat. Are secandhend acu

 • 178

  De undeva , cunosc exercitiul democratiei. Cosa, ce faci , teai trezit ?

 • 179

  Ghiuly înseamnă trandafir. Nu te contrazice cu mine pe tătărăşte, că te fac praf. Dar cu Murfatlaru’ ai dreptate. Acolo unde-am găsit noi broasca aia ţestoasă în mijlocul drumului şi treceau idioţii cu maşinile, gata-gata s-o omoare. :( De-au sărit fetele să împartă între ele broasca, iar eu cu tine am trecut-o şanţu’ ăla adânc, să se ducă în podgorii. Auzi, da’ bacu’ tot aşa nenorocit este ca atunci când mi-am văzut moartea cu ochii şi mai aveam şi copilul în căruţ? Doamne, am crezut că sunt pe-o năsălie plutitoare. Şi tu te uitai cum alergau caii sălbatici pe malul ălălalt şi-mi arătai dincolo, în Bulgaria, oraşul ăla îngrozitor, de ziceai că e scos din 1984 al lui Orwell, nu-i mai ştiu numele. Cum ziceai că se numeşte oraşul ăla părăsit? :roll:

  Zi şi tu, că mă culc.

  O vergeturică?! Repede, la oftalmolog. Păi, eu sunt femeie de-o vergeturică?! Eu sunt femeie serioasă, zici că sunt zebră albinoasă pe la şale. ;)

 • 180

  Anti,

  Anti! :lol:

 • 181

  De undeva din parti ai auzit despre exercitiul democratiei. Raj. Uite, acum, avem amandoi prilejul de a arata cum se incaleca una peste alta.

 • 182

  Ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha!

  Ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha!

  Ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha!

  Ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha!

  Hai ba Ana, dă-te-n brânză, că eşti dată-n zbanţ!

  Mişto, îmi place! pacat ca nu poci participa la jucăriile voastre de aici din purgatoriu! Nu ma luati in seama! Ca si pana mai inainte de altfel!

  Hi,hi,hi,hi,hi,hi,hi,hi,hi,hi!

  alt naluca lu' goco
  2012-07-08 23:06:25 | Raporteaza
 • 183

  “Oglinde care oglindeste prin sufletului raiului pe guverenatii nostri care sunt capababil sa sufoaca si sunetul divintatii, fie balada lui Porumbescu sau Rhapsodia lui Enescu”

  ce faza …lacrimogena

 • 184

  Nu erau cai, erau struti. Nu era mai bac, era mai stai. Orasul ala din Bulgaria era Bal cica. Cica de undeva ma invata democratia… Maine, acu me culc

 • 185

  Sunt bine, dragilor!

  Briza din seara asta a fost mai curând limbă de foc garnisită cu ţânţari!

  Ana,

  Eşti mult prea generoasă! :)

 • 186

  Raj,

  Şi eu. Aproape că te pupam, da’ m-ai superat rău. Erau cai, nu mă-nnebuni cu struţii, că asta era în 2004, pe vremea asta. E vorba de bacu’ ăla care ziceai că te-neacă numai când te uitai, iar oraşul nu e în niciun caz Balcicul, că mă enervezi. Vezi cum te faci că nu mă cunoşti? Ah, bărbaţii! Nişte laşi. :cry: :cry: :cry:

  Am plecat. :(

  “Mai”-ul fuse tastat de îngerul păzitor, rupt şi el de oboseală.

 • 187

  Ella,

  Ce e drept, mult. :lol: ;) Raj nu recunoaşte c-am trecutără amândoi Dunărea cu bacu’ şi că-mi arăta cai sălbatici şi-un oraş în paragină. Sun foarte tristă, Ella. Î(m)i iau fata şi mergem la culcare. Noapte bună!

 • 188

  Ba sa zâmbeşti! Că e încă duminică!

  Şi apoi, unde te crezi? În Nopţi din Rodanthe ??

 • 189

  Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! :oops: :lol: MDR! :lol:

 • 190

  Noapte bună ! :)

 • 191

  Nu te voi invata eu, ceea ce tu nu poti digera. Raj. Culca-te cu gindul la rahati plutitori pe Bega, sa-ti fie mai aproape.

  A. Si mai sper ca domnita Ana va intelege de ce mie imi pare aici o atmosfera racoritoare.

 • 192

  Raj, iar te duci la somn, mai? Tu te culci odata cu gainile? E posibil asa ceva?, esti baiat mare. Referitor la 164, pai, tu mai ai carici, mai, Raj? ha, ha, ha. Muta si tu gradele alea de pe un picor pe altul. Raj, vrei sa facem un concurs de replici tari? Cele mai tari, (inteligente, haioase) replici sa fie premiate, facem si un clasament, daca vrei, cu 18 locuri, ca in Liga Intai. Cu alte cuvinte, introducem platforma in economia de piata, cu caracter social. Ce inseamna asta? Celor de pe ultimele locuri nu le dam in cap, cum dorea jegosul de Basescu si adeptii lui, (adepti liberalismului economic, clasic, de sec. 19, sau mafiotismul de dura dreapta),ci ii incurajam sa nu moara, dandu-le cate o sansa doua, sa prospere. Vorba aia, oameni suntem, nu?

 • 193

  Sabina Babayeva – When The Music Dies youtube.com/wat../

  alt limbricul rozaliu
  2012-07-08 23:37:23 | Raporteaza
 • 194

  romanialibera.r../

  alt naluca lu' goco
  2012-07-08 23:38:47 | Raporteaza
 • 195

  danny si raj. doua oo intr-un coi. feriti-va sa nu va ciocniti.

 • 196

  Domnita Ana, eu fumez acum o tigara din foi de patrunjel. Si merg apoi la somn dulce. Ne vom revedea, undeva, cindva. Somn usor!

 • 197

  Adevar sau provocare…Duduita Ana; see you !

 • 198

  Antinationalistule, la 175 manaci rahat, cum de multe ori ai facut-o pana acum. Ai scris o panarama de comentariu in care nu exprimi nimic, si in plus, esti incalcit in idei si-n exprimare. “Romania se destrama pe spinarea sufletului unui om”? Ce “filosofic” ai spus-o, mai. Romania e dusa, e destramata de mult, cel mai tarziu din 1990, cel mai devreme de cand s-a format acest popor. Nu cred in perioada regelui Carol I, pe care aproape toti o divinizati si nici in perioada interbelica. Prea putin ma satisface. Sa nu-mi spui ca omul acela e Basescu ca dau cu tine de pamant. Secondo, nu-mi baga mie indiferenta unei populatii idioate pe gat, deoarece eu evit gloata, nu socializez cu ea, nu-i impartasesc mizeria morala, dar nu o omor, i-as putea lua, cel mult, doar dreptul la vot. Iar daca ai fost atent pe la ce-am scris eu pe platforma, de-a lungul timpului, ti-ai fi dat seama ca nu sunt indiferent, atunci cand am publicat o schita de proiect de reforma politica, cu privire la puterea societatii civile in Romania. Momentam lucrez la ea. Eu ma “inclin catre obscuritate oferita de umbra palmei guvernantilor Ponta, Antonescu, Nastase”? Numai prostii vorbesti, eu il doream mort pe Nastase, daca vrei sa stii, acum il doresc ani in inchisoare si cu toata averea luata. Pe Ponta si Antonescu ii astept la cotitura, inca n-au gresit, deci, nu ma leg la cap daca nu ma doare, ma mentin echilibrat. Pe Basescu l-am ametit, suspendandu-l, iar pe 29 ii bag pumnalul in ochiul drept, sa semene a pirat. Apoi la groapa de gunoi a istoriei cu el, nu cu privilegiile unui presedinte! Tu vorbesti, care traiesti in afara tarii? Nu cumva atunci cand erai in Romania aveai si tu chip de mort? Ti s-a inseninat muianul cand ai dat de bine afara, ai inviat din morti? Traieste in Romania, sufera de pe urma idiotului pe care l-ai votat in dec. 2009, apoi incepe sa vorbesti mai echilibrat. Soarta noastra, nu este si soarta ta? Ne vorbesti cumva din ceruri si ti s-a facut mila de noi? Daca tot traiesti in afara, incearca sa fii un roman mai putin ipocrit si exprima-te mai coerent. Poate nu stii ultima vorba, a mea, potrivit careia, romanul cand se imbogateste pe spinarea conationalilor sai, devine brusc un mare patriot!

 • 199

  Antinationalistule, la 175 manaci rahat, cum de multe ori ai facut-o pana acum. Ai scris o panarama de comentariu in care nu exprimi nimic, si in plus, esti incalcit in idei si-n exprimare. “Romania se destrama pe spinarea sufletului unui om”? Ce “filosofic” ai spus-o, mai. Romania e dusa, e destramata de mult, cel mai tarziu din 1990, cel mai devreme de cand s-a format acest popor. Nu cred in perioada regelui Carol I, pe care aproape toti o divinizati si nici in perioada interbelica. Prea putin ma satisface. Sa nu-mi spui ca omul acela e Basescu ca dau cu tine de pamant. Secondo, nu-mi baga mie indiferenta unei populatii idioate pe gat, deoarece eu evit gloata, nu socializez cu ea, nu-i impartasesc mizeria morala, dar nu o omor, i-as putea lua, cel mult, doar dreptul la vot. Iar daca ai fost atent pe la ce-am scris eu pe platforma, de-a lungul timpului, ti-ai fi dat seama ca nu sunt indiferent, atunci cand am publicat o schita de proiect de reforma politica, cu privire la puterea societatii civile in Romania. Momentam lucrez la ea. Eu ma “inclin catre obscuritate oferita de umbra palmei guvernantilor Ponta, Antonescu, Nastase”? Numai prostii vorbesti, eu il doream mort pe Nastase, daca vrei sa stii, acum il doresc ani in inchisoare si cu toata averea luata. Pe Ponta si Antonescu ii astept la cotitura, inca n-au gresit, deci, nu ma leg la cap daca nu ma doare, ma mentin echilibrat. Pe Basescu l-am ametit, suspendandu-l, iar pe 29 ii bag pumnalul in ochiul drept, sa semene a pirat. Apoi la groapa de gunoi a istoriei cu el, nu cu privilegiile unui presedinte! Tu vorbesti, care traiesti in afara tarii? Nu cumva atunci cand erai in Romania aveai si tu chip de mort? Ti s-a inseninat fatzaul cand ai dat de bine afara, ai inviat din morti? Traieste in Romania, sufera de pe urma idioten pe care l-ai votat in dec. 2009, apoi incepe sa vorbesti mai echilibrat. Soarta noastra, nu este si soarta ta? Ne vorbesti cumva din ceruri si ti s-a facut mila de noi? Daca tot traiesti in afara, incearca sa fii un roman mai putin ipocrit si exprima-te mai coerent. Poate nu stii ultima vorba, a mea, potrivit careia, romanul cand se imbogateste pe spinarea conationalilor sai, devine brusc un mare patriot!

 • 200

  De undeva? Tu esti, cumva, al doilea Raj? Incerci sa ai acelasi stil cu el. Nu crezi ca e suficient unul? Ai grija sa nu fim noi ouale, iar tu, carnatul dintre noi. Fii linistit ca nu ma ciocnesc cu el, avem cojile tari. Ma ciocnesc doar cand vreau eu.

 • 201

  Anitza, see you soon , not here. Nu-mi plac migdalele in prajituri.

 • 202

  Dan, daca tu crezi, ca eu pot fi un al doilea Raj in rezerva, ai o problema. Sa va dea Domnul, coji, cit mai tari.

 • 203

  Limbricule, iar apari ca o stafie pe aici si pui linkuri? Apoi dupa ce plec eu la somn, incepi sa vorbesti de unul singur? Caraghiosule!

 • 204

  Si tie blegeala cat cuprinde, ha,ha,ha, doar esti carnat, nu? Am 1-0! Problema e la tine, Undeva-ule…………….

 • 205

  Ai 2-0.. Cirnatul meu nu atirna intre voi doi, nebelicosilor. Imi port razbelul meu..nu te baga…

 • 206

  Undeva, simt ca este cineva, acum pe net, care tot timpul citeste, citeste si nu spune nimic. Doar ne urmareste si atat. Il simt. Este un fel de fantoma care vrea sa stie totul. Lui i-am scris comentul 159.

 • 207

  Limbricule, iar apari ca o fantoma pe aici si pui linkuri muzicale? Dupa ce voi dispare eu la somn, sa vezi cum vei vorbi de unul singur, fara a te contrazice nimeni. Caraghiosule!

 • 208

  Da’ ce bine simtzu-ai. Care e deranjul tau? Vb. dca nu ai somn. Eu am dormit mult.

 • 209

  Ma uit la naluca lui Goco. Ma apuca rasul, dar ma si inspaimanta. E trecut de miezul noptii si-mi da fiori. Naluca lui Goco vorbeste si rade in ecou prelungit, in stil cosian.

 • 210

  Ana, te rog sa-mi scoti din spasm comentariul adresat lui A.N.

 • 211

  La 174 inteleptul Cosa a afirmat ceva. Probabil se afla pe urmele fantomei.

 • 212

  Sunt trei care ma urmaresc. Unul dintre ei are legatura cu Giacomino. Pe ceilalti doi, deja ii stiu. Il rog pe Cosa sa ma ajute.

 • 213

  Goco, o fi o naluca nevazuta, dar tu esti naluca vie prezenta si suspicioasa,birfitoare in toate zarile, sa nu cumva sa ti-o ia cineva inainte ! Ce tupeu ai!

 • 214

  Cred ca e tarziu si pentru tine. Esti obosit, se simte. Sunt sigur ca ti-e somn. Mi-e teama sa nu mi-o iei tu inainte. Noapte buna!

 • 215

  Stai asa. Acum vad. Zici ca te urmaresc trei!? Si cel pe care il invoci sa te ajute, nu cumva adunati fac patru!?

 • 216

  Stai linistit. Eu ma refac din oboseala de cind ma stiu. Cum stiu. Noapte buna sa ai!

 • 217

  Pe Zi ce trece Romania se destrama pe spinarea sufletului unui om. Iar indiferenta rostita de voi roade pielea de pe funtea voastra fara sa va da-ti seama ca acolo trebuie sa fie inscripţionata in litere mari: “RASARITEAN”, atit de adinc pana va zgaria si constienta voastra, atit de adinc inca devine un punct de plecare catre divintate insusi.. Atit de tare inscriptionat inca curge sangele de pe fruntea voastra liniata de figura voastra moarta. Scriu intr-un sens Epic ca sa intelegeti maretie diavolului care trece prin sufletului romanului: Aceasi suflet care si-a dat singura nastere si a hranit toate organismele trecut prin existenta soiului omanesc cu rinduri de vene crescand printre oglinde sparte. Oglinde care oglindeste prin sufletului raiului pe guverenatii nostri care sunt capababil sa sufoaca si sunetul divintatii, fie balada lui Porumbescu sau Rhapsodia lui Enescu, nu ii pasa – pur si simplu nu-i pasa…Si de ce? Pentru ca voi, fie bloggeri,taximetristi, ospetari etc va inclinati catre obscuritate oferit de umbra palmei guvernatilor? Palma lui Ponta, palma lui Crin Antonescu? Palma lui Nastase?

  O palma, o palma izbucnit direct din cer cu aripi de ingerasi pe care izvoarele sale au luat foc. De ce? Fiindca mandria sa, mandria guvernatilor s-a infasurat palmuindu-se prin e:ul nostru colectiv ca pasari cu bataia de aripi. Si cu aripile noastre gigantice vom elimina praful de pe suprafata marii unde vom facem loc pentru fiecare brate inaltind si iesind prin marea vietii a caror mainii tine fiecare capodopera romaneasca pe care ilustreaza existenta noastra in univers:

  “Jurnalul Fericirii lui, Nicolae Steinhardt”, “La Medeleni lui, Ionel Teodreanu”, “Orbitor lui Mircea Catararescu”, “Intoarcerea huliganului, lui Norman Manea” si nu in ultimul rand “Luceafarul lui Eminescu”. Nu se opresete acolo. Mai vezi cum bratele mainilor din apa se intinde catre cer cu “Culmea Disperarii, de Emil Cioran” sau cu “Tangoul Mortii, de Paul Celan”. Iar ultima se ridica catre poarta divintatii, bate la usa – si acolo vede nasterea creatorului titlul care-l face sa intoarca timpul din nou la punctum zero:

  “Dumnezeu s-a nsacut in exil, de Horia Vintila”.

  Revigorarea lor dezmierde fruntea noastra catre stele a carui lumina orbeste si soarele in fata guvernatii nostri . Dar pana atunci.

  Minuati-va de capodopera pandorei.

  Anti Nationalist.

  alt Anti Nationalist
  2012-07-09 03:00:23 | Raporteaza
 • 218

  Ai grijă,Dany,dușmanii îți dau târcoale,te încercuiesc,serei-ul supravegheaza pandora,oamenii basescului sunt cu ochii pe tine,Giacomo pandeste în întuneric…buhuhuuu.Paranoia!

 • 219

  a, asta e textul despre iubirile mici :) .Titlul e o bijuterie – am incercat sa il pronunt de cateva ori.Textele astea mie imi dezvaluie un teoretician care pune principiile cunoscute in practica, daca tot dispune de talent de scriitor.Ma gandesc ca ati fi colega de catedra cu monstrul( sacru) Cartarescu.Si iubirile mici, daca ar fi sa ma intreb ce nimeni nu poate sa isi refuze, “ce vrea sa spuna autorul”,sunt tratate cu o simpatie calda, “mici”referindu-se probabil la altceva decat sensul de “neimportante”, care mi-a impiedicat mie lectura aprofundata pana acum.Sau poate doar mi-a placut prea mult in forma asta…

 • 220

  Ha, ha, mai, Andisor, mai, din cate spui la 215, pare-mi-se ca eu as fi Stefan cel Mare, inconjurat de stafii, nu-i asa? Stai linistit, pustiulica, am palosul la mine si pe toti ii fac dintr-o lovitura. Oamenii Basescului sunt cu ochii pe mine? Aia sunt morti, i-am ucis pe alte bloguri demult. Pe 29 ii vine randul si lui Basescu. Acum sta cu spatele la zid si doar isi asteapta sentinta. Andisor, fraierica, glumeam mai, caraghiosule, ce, tu m-ai crezut? Eu doream la 1 din noapte sa sperii cateva fete pe aici, dar observ ca te-ai speriat tu, la 6 dimineata. Asa ca, despre paranoia, mai ai de invatat.

 • 221

  Undeva, ma urmaresc trei de la Rasarit si unul de la Apus. Nu stiu daca sunt magi sau magicieni, dar sunt cu ochii pe mine. Doar noaptea ma urmaresc, ziua dorm. Iti doresc refacere grabnica din oboseala. Am nevoie de tine lucid.

 • 222

  ada k,

  Da, ăsta e textul tău. :) Nu, nu neimportante. Nu există neimportante. Dar sunt alea aproximative, care de la început până la sfârşit tot stau să se nască, mai iau protagoniştii şi forcepsu’ şi le mai ajută să iasă, ies aproape de tot, dar parcă un resort le trage înapoi. Se duc lupte mici şi mari mereu în iubirile astea, linişti nu se-arată decât sub formă de răgazuri sau trageri de suflete, dacă-mi permiţi licenţa, e o păruială de ego-uri şi o simfonie de nemulţumiri plus o droaie de speranţe că de mâine o să fie mult mai bine, că doar ne iubim, ce dracu. Sunt nişte poveşti iubirile astea mici, fără prea mare acoperire în realitate. Nişte scenarii expresioniste cel mai adesea.

  Îmi aminstesc de o discuţie cu cel mai apropiat prieten al meu, omul cu care pot vorbi orice, oricând, faţă de care niciodată nu fac exerciţii de imagine şi nici el nu face; suntem prea apropiaţi şi nu e loc de gesturi inutile între noi. Îl întrebam cum arată iubirea, nu frecuşurile astea nemulţumitoare care ne scot din minţi şi ne îmbătrânesc cotidian. Şi el mi-a zis atunci, sunt patru ani în acest iulie, aşa: O să-ţi fie o linişte, o siguranţă şi-o lipsă de frământare încât o să ştii pur şi simplu că aia e iubirea, fără să ai nevoie de vreun prospect care să-ţi certifice alegerea.

  Şi, ada k, cel mai bun prieten al meu a avut dreptate, deşi eu atunci o iotă n-am priceput şi nici n-am crezut c-o să fiu în stare să mă aflu pe-aproape de felul ăsta de linişte care mi se părea că mă ocoleşte cu obstinaţie. Dar, da, e chiar aşa cum a zis el, ba chiar mai mult şi, slavă Domnului!, n-avem atâtea cuvinte încât să exprimăm tot ce trăim. Cred c-o să scriu cândva şi despre binecuvântarea de a nu putea exprima orice sau totul. :)

 • 223

  D. Cind nu dorm stau cu ochii in paispe si nu vad in crucis niciodata. Cu iubirea e greu, ura e simpla si ne orbeste.Vorbe de gaga.

 • 224

  Undeva-ule, am spus ca te vreau lucid, iar tu te incapatanezi sa dormi si ziua cu ochii deschisi. Daca cu iubirea ti-e greu, uraste din toate incheieturile, ca-i mai simplu, dar sa stii ca te va roade pe dedesubt si vei capata rugina. De ce ai avea tu nevoie de iubire? Aia este ca un zid. Iar cand mi te adresezi, sa-mi pronunti numele intreg, ai inteles? Sa nu ma mai strigi pe initiale.

 • 225

  D. Rastalmacesti. Pari bun, dar nu pentru mine. Dddeule.

 • 226

  Danny,

  Hai să-ţi spun ceva: mă excedezi. Permanentul şi obsesivul referenţial politic, permanenta ceartă cu ceilalţi comentatori, harababura ideatică şi tonul răstit m-au determinat să-ţi spun toate astea. Îţi place să scormoneşti tot timpul, doar, doar oi găsi motiv de scandal. Iar eu m-am cam zaibit de atmosfera asta, să ştii. Cam tare. Vezi cum rezolvi situaţia, te rog. Nu-mi cere detalii, te mai rog. Ştii tu destul de bine. Sper să nu ajungem la zero grade, dar depinde de tine.

 • 227

  In Romania toata lumea uraste pe toata lumea. Romanii sunt campioni la a uri. De unde vine ura? Din invidie. Este cel mai odios popor din lume. Este poporul care se uraste cel mai mult pe sine. Ipocritilor, recunoasteti-va ura fatza de semenii vostri. Cel mai mult i-am urat pe romani cand eram in strainatate. Niciodata nu mi-a fost dor de tara. Astea sunt adevaratele “valori,” nescrise, ale poporului roman. Sper ca A.N. este de acord cu mine. Petrica spunea ca a facut 13 ani de inchisoare pentru un popor de idioti, iar poporul de idioti s-a chinuit 1000 ani sa apara un Tutea si sa le-o spuna. Noroc ca romanul uita repede, iar istoria se poate repeta. Halal noroc, popor nenorocit ce esti!

 • 228

  Undeva-ule, cine esti tu, pentru ca cineva sa para bun pentru tine? Incerci doar sa fii o copie nereusita a lui Raj, un plagiator, un second hand si atat. Pe unde o fi Raj?

 • 229

  Ana, la mine in casa sunt 60 grade, la tine sunt mai multe, din cate observ. Pana la zero grade mai e. Cred ca te-ai adresat altcuiva. Nu recunosc nimic din ce ai incercat sa transmiti. Sigur este de la canicula.

 • 230

  DANNY//

  “Nu cred in perioada regelui Carol I”. Normal ca nu. Esti prea dezorientat in constienta ta, oferit de realitatea in care traiesti. Altfel de mentalitate indurat de tine este ceea ce facem sa ne murim in vis si ne reinviem iarasi in timpul smulgit de nevazatori ca tine.

  alt Anti Nationalist
  2012-07-09 13:19:20 | Raporteaza
 • 231

  E usor sa plagiezi un plagiator. Vezi sa nu ti se arda neuronul. Iar pe ana, paraseste-o, ca are prea mult in dotare sa fie la gradele tale.

 • 232

  AN, atat ai retinut din toata critica ce ti-am adresat-o? Nu cred prea mult in acea perioada, asta e adevarul, care e problema? Sunt nascut prea pretentios in mijlocul unui popor idiot. Cu exceptiile de rigoare. Asta-i ghinionul meu. Placerea mea este de a spune idiotului de roman adevarurile cele mai chinuitoare. Stai linistit, nu-l doare, atat timp cat nici golul din stomac nu-l mai simte. Vrei exemple de romani idioti? Cauta in gloata, dar si printre intelectuali. Ar fi bine sa murim in vis si sa renastem in realitate. Scrii si te exprimi de parca ai fi un cronicar din sec. 15.

 • 233

  Undeva, vezi ca incepi sa devii nesimtit. Nu te baga unde nu-ti fierbe oala. Tu nu vezi ca esti tant si nu mai ai replici, prostanacule? Daca nu mai ai replici stai naibii in banca ta ca incepi sa mirosi.

 • 234

  Multumesc pentru definitia “iubirilor mici” la care se refera autorul: “scenarii expresioniste…fără prea mare acoperire în realitate, frecuşuri (…) nemulţumitoare care ne scot din minţi şi ne îmbătrânesc cotidian, o păruială de ego-uri şi o simfonie de nemulţumiri, …alea aproximative… că doar ne iubim, ce dracu.” Nu-mi pare rau ca am proiectat si am inteles altceva,dar e sigur ca fiecare ne gandim la faze diferite ale iubirii- dv la o concluzie amara, eu ,la clarificarile inerente care ar putea precede armonia.Oamenii care nu se cunosc indeajuns unul pe altul esueaza din pricina interferentei confesiunilor lor cu influenta anturajului.Incepe asa…, ca o boare benigna de …calm, intelegere si racoare si sfarseste prin a inlocui toate datele din viata ta personala cu cele audiate.Depinde si de efectul artistic asupra subiectului- oamenii astia sfarsesc prin a trai viata pe care le-o traseaza apropiatii ca cea mai blanda si mai greu de detectat forma de dictatura, bine –intentionata deseori, care ii strange in chingi , nemaiajungand sa fie ei insisi.Experientele de viata nu-s transmisibile, si-atunci interpretarea prin transfer de experienta asimilabila e gresita.Chris Rhea are o melodie de prin anii 80 care parafrazeaza “drumul catre rai e pavat cu bune intentii”, dar sensibilii nu trebuie sa ajunga la ipostaza “Vincent” a lui Don McLean(youtube.com/wat../ chiar daca bunatatea si inocenta exista in maniere uimitoare in lume, ele trebuie protejate de posesori si daruite numai celor care le pretuiesc pentru ca altfel incepe sa fuga gingia de pe dinti si toata fiziologia intra-n miscari alandala ,iar mie-mi place sa cred ca , inaintand in varsta, stim ce vrem si alegem sa fim intelepti!Din experienta mea de pana acum, fara comunicare directa, negociere cu expunerea vulnerabilitatilor, nu se pot relatii adevarate, doar surogate.La concluzia asta am ajuns acum vreo 20 de ani ,cand am avut norocul sa intalnesc oameni puternici si temerari care m-au invatat cu rabdare si blandete sa gandesc . Am intalnit de atunci destui semeni responsabili care isi lasa prietenii sa isi rezolve singuri neclaritatile, pentru ca asta inseamna sa iti pese de ce si cum il doare pe celalalt, avand in vedere ca pe fiecare ne face fericiti ceva ce va scapa intelegerii unuia pe care nu il priveste direct,dar prea des se experimenteaza iresponsabil pe viata celui care ne permite.Ma bucur sa va fi citit pana acum,dar eu cred doar in negociere eye-2 eye cu cei fara de care nu pot trai .(Accept influente detectabile ;-) ) devreme ce omul e acolo sa negocieze ).Numai bine!

 • 235

  ada k,

  Mi-a făcut mare plăcere să vă citesc şi vă mulţumesc mult pentru că mi-aţi oferit această posibilitate. Cred ce credeţi şi dumneavoastră, numai că n-aş fi putut să spun asta la fel de clar. Cât despre negociere, da, e inerentă în viaţa de zi cu zi, numai că poate purta mai multe nume, inclusiv acela de compromis, pe alocuri. Eu îi spun (câteodată) pogorământ, iar altă dată drag. Depinde. :) Ziua asta mi-e mai frumoasă datorită dumneavoastră. Sigur că numai bine vă doresc şi eu. :)

  youtube.com/wat../

 • 236

  asa e, toate tipurile de relatii se bazeaza pe compromisuri, preferabil de tip win-win, eh? si din asta evolueaza.Cata vreme exista perspectiva…

 • 237

  Păi, numai perspectiva (ne) salvează, nu? ;) De unii, de alţii, de noi înşine… :)

 • 238

  Interesant acest punct de vedere:

  “Am intalnit de atunci destui semeni responsabili care isi lasa prietenii sa isi rezolve singuri neclaritatile, pentru ca asta inseamna sa iti pese de ce si cum il doare pe celalalt, avand in vedere ca pe fiecare ne face fericiti ceva ce va scapa intelegerii unuia pe care nu il priveste direct,dar prea des se experimenteaza iresponsabil pe viata celui care ne permite…”

  Cu precizarea ca se bate cap in cap prima jumatate cu urmatoarea:

  “… avand in vedere ca pe fiecare ne face fericiti ceva ce va scapa intelegerii unuia pe care nu il priveste direct,dar prea des se experimenteaza iresponsabil pe viata celui care ne permite…”

 • 239

  AN, mai ai ceva de adaugat sau te-a lasat inspiratia?

 • 240

  Raj, pe unde te afli, mai, baiete? Vezi ca ai un papagal nesimtit, undeva, pe urmele tale, care incearca sa te copieze. Sper sa nu fii tu, ala, desi, Cosa a incercat sa sugereze ceva cu privire la acest aspect. Intotdeauna am apreciat originalitatea,(asta nu inseamna ca nu te pot critica, si inca cum!) mi-a “placut” razboiul si am iubit pacea.

 • 241

  Nu te contrazic sensul asta Danny. Da, poporul contemporan este un neam de idioti, da poporurl este incapababil sa se exprime in mod intelectual. Da, poporul roman e intrupat sangaresc in fatalismului predestinat de Cioran. Da, romanii – dar mai ales romancele(care intra-devar, sunt frumoase) au gasit samavolnicie vietii de a respinge trecutul si a destitui viitorul. Si singura ramasa e prezentul, pe care-o abuza fara sfarsit. Asta sunt romancele indurat de barbatii in jurul lor.

  alt Anti Nationalist
  2012-07-09 14:28:32 | Raporteaza
 • 242

  „Jet la turci!“, am încheiat citatul. :lol:

 • 243

  Las-o balta, ca frige. Papagali nu sint nici eu, nici Raj. Doar ne papagalim.

 • 244

  Scoate-l din spam, te rog. Doar cu tine am problema, Ana! Esti prea desteapta…………….

 • 245

  Nu e nevoie de complimente, Danny. Te-aş scoate oricum, dar nu este nimic acolo.

 • 246

  Nu te complimentez Ana, doar te invidiez. In mine salasluieste o mica parte dintr-un roman idiot. Este acea parte “la comun” si n-am reusit sa scap de ea din cauza memoriei colective si a sangelui de roman. Eu sunt roman pentru ca m-am nascut in Romania, atat. In rest sunt om! Asta n-au inteles prostii astia de aici, care spuneau despre mine ca te perii sau ca te pup in curisor. Si au spus treaba asta pentru a ma indeparta pe mine si pentru a-i lasa pe ei sa te pupaceasca. Nici tu n-ai priceput pana acum! Sa nu te feresti niciodata de complimentele mele. Fereste-te doar de critica mea. Este demolatoare, dar intr-o zi trebuie sa ti-o arat, pentru a putea face diferenta. D-aia am spus ca esti desteapta, deoarece trebuie sa ma cam chinui sa te critic. Am spus-o cu o parere de rau. Deci, nu te-am complimentat. Acum cred ca m-a inteles si prostul de Bratu!

 • 247

  Ce frumos raspuns ii dadusem lui A.N. Il bag in aia a ma-sii pe Dumnezeu, care mi-a trimis comentariul in eter. II spuneam lui A.N. ca eu niciodata nu apelez la citate din marii destepti ai lumii, ci doar la citate din mine. Eu inventez si-mi place sa descopar.

 • 248

  Uof! Restul ca restul, dar ultima propoziţie e o provocare fără sens. :(

 • 249

  Atac la regina! Asta trebuie sa fac.

 • 250

  Sensul il voi inventa.

 • 251

  Cum poti sa spui tu aberatia aia de la 226? Niciodata nu mi-ar fi trecut prin cap, sa aud de la tine asa ceva. Refuz sa cred ca mi-ai scris asa ceva.

 • 252

  Refuză, dar ascultă-mă şi nu mai provoca. Uită-te bine atunci când vorbeşti cu cineva, dar bine, bine. Altfel, te trezeşti cu surprize mult prea mari. Eşti prea pornit pe acuze, pe judecăţi. E cald, înţeleg.

  Mai ştii tu că astă-toamnă te-ai odihnit de lupte pe umărul meu şi te-ai liniştit? E, fă asta şi acum, te rog. Să ne odihnim, să ne liniştim, să ne cuminţim. Da? :)

 • 253

  Da, mi-aduc aminte cand m-am odihnit pe umarul tau. A fost minunat, eram fericit. Bine, ne cumintim. Stii ca platforma a cunoscut de-a lungul istoriei ei perioade de lupte si de pace. Poate nu intotdeauna glumele mele au fost intelese. Sunt si eu dificil, ca orice om care are de spus multe in viata asta nenorocita. Dar stiu sa fac pace, pentru ca iubesc sa stau cu capul pe umarul unei fiinte dragi si s-o alint, s-o fac sa fie fericita alturi de mine. Am acest talent, am aceasta putere. Adevarul e ca romanul trebuie sa invete sa iubeasca mai mult, doar asa acest popor va putea merge inante. Sa invatam sa iubim, sa ne iubim cu adevarat si sa ne respectam. Da, Ana.

 • 254

  Buna ziua, spre buna seara ! Am avut o zi grea, plina de… nici nu va mai zic , ca sa nu va provoc sila. Aseara, Dna Ana s-a jucat un pic cu noi. Personal, cred ca n-am intrecut masura. Ana E gazda si nu se cade sa te c..ci in sufrageria omului. Un tinerel era cat paci sa ma buseasca. Era minovat, nu mi-a acordat prioritate. I-am explicat acest lucru, i-au explicat si trecatorii, dar a continuat sa ma jigneasca din cauza ca am fost impaciutor inca de la inceput. Unii considera ca, e slabiciune de caracter daca nu-ti pui mintea cu prostul. La un moment dat, tinerelul a intrecut masura. Ca sa nu dau in el, am dat cu pumnul in aripa fata stanga a masinii sale. N-am stiut ca , Clio-urile astea au aripile din plastic. i-am strapuns cu pumnul aripa.Danny, ziceai sa facem un concurs. Ma dau batut. esti mai bun. La fel, de undeva e mai bun ca mine la demorcratie. Eu chiar n-o mai inteleg. Ma laudasem c-o pricep.

 • 255

  Ptiu! Telepatia e periculoasă. Fix acum mă gândeam să mă-ngrijorez că nu apari. :) Bine că venişi, că-mi adânceai şi înmulţeai bunătate de riduri cu lipsa ta. Mă speriasem.

  Da, uite ce semănăm. Şi eu dau dreptate îndârjiţilor, tocmai ca să nu facă şi ei riduri, ca mine. Şi mai dau dreptate tâmpiţilor, cu gradele aferente, până la patologie şi incluzând-o, ca să nu intre-n criză. Le zic mereu da, da, sigur, ai dreptate, cum spui tu etc.. Mie dacă mi-ar vorbi cineva pe tonul ăsta, de ca şi cum s-ar îngriji permanent să nu intru-n criză, m-aş lua singură de mână şi aş purcede la investigaţii de specialitate. Dar lumea nici nu se sinchiseşte. Nici măcar nu observă. ;)

 • 256

  Antinationalist, te citesc cu nesatz. Nu te lua dupa Danny si de undeva. Astia is grei de cap, nu te inteleg. Da-i inainte ! E mai bine sa scrii commenturi lungi paicesa decat sa iesi pafara. Cine stie de cine mai dai…

 • 257

  :lol: :lol: :lol:

  Eşti mortal! :lol:

  Da, da… cine ştie cine te mai ameninţă cu întâlniri. :lol:

 • 258

  Apropo de poze. Îţi pun în josul textului o poză făcută alaltăieri, aşa, pentru vreo cinci minute şi pe urmă o şterg? Că mă tot omorâşi cu ele. :lol:

 • 259

  Dna Ana, miatz ridicat mingea la feleu cu da,da-urile astea. Chiar azi pe la 9 a.m., nea Stelica vecinu imi spunea extrem de nervos ca l-a suparat nu stiu cine. Omul vorbeste sarmanul extrem de greu, are un furtun care-i iese pe la gat. O nenorocire, ce mai. El imi tot explica si, pentru ca nuu-l intelegeam, ziceam mereu da, da, da, da. “”Cum, si tu esti de partea lui?”", a izbucnit, de data asta inteligibil nea Stelica. Si a plecat gesticuland nervos.

 • 260

  Undei poza ca no vaz. E tot alea

 • 261

  Păi, am aşteptat să-mi spui dacă vrei, ca s-o şterg după cinci minute. Fii pe fază, c-o pun, da’ n-o las mult.

 • 262

  Poza !

 • 263

  :lol: … ie tot alea… :lol:

 • 264

  mai repedea !

 • 265

  Gata! Acu’ numărăm cinci minuţele şi şterg. Hai!

  Zi când ai văzut-o, că n-o mai las până trece tot timpul.

 • 266

  Da, da, mai repede, sa nu mai vada nimeni pe aici. Pozele………..

 • 267

  Gata, Ana, am vazut-o. Este minunata. Multumesc.

 • 268

  Draci! :twisted:

  N-ai văzut nimic, Danny. Ţi s-a părut. Era pentru Raj.

 • 269

  Pai unde ? E alea cu maria dinulescu, emma zeicescu, piscociu, etc. A dv undei ?

 • 270

  Am zis doar ca ma descurc greu cu calc.

 • 271

  Raj,

  Tu faci mişto de mine? Ţi-am zis că o pun sub text, nu sub comentarii. :(

 • 272

  nu fac misto. nam stiut

 • 273

  Ha, ha, sigur ca am vazut-o, vrei sa ti-o descriu? Era pentru cine s-a nimerit.

 • 274

  Inca 15 sec. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • 275

  Taci dani co enervezi !

 • 276

  Mama, ce nostim! Raj n-a vazut poza, eram sigur. Vrei sa-ti descriu poza, Raj?

 • 277

  Ana, arunci cu-n mar in mine? Din acela, muscat…………

 • 278

  Descrii o pla. descrii moldova. Mai enervat. Totui pentru tine

 • 279

  Nu se mai enerveaza, Raj. A devenit cuminte.

 • 280

  Revin peste 5 min. Siameza se da la Coco

 • 281

  Bine, Raj. Încă o dată. Să fii pe fază. Poza o să fie sub videoclip, da? Deci: text, videoclip, poză, comentarii. Clar? (ştiu că râzi de mori, râd şi eu, dar joaca-i joacă)

 • 282

  Ha, ha, s-a enervat Raj? Ce situatie! Vreti sa va demonstrez la amandoi ca am vazut poza? Este Ana cu fetita ei……………..continui? Nu-i chiar totul pentru mine, Raj. Esti invidios?

 • 283

  Inca o data, Raj. Fii pe faza! Am fost mai iute decat tine prima data si am scos pistolul mai repede. Hai sa te ajut sa scoti pistolul cu mana mea.

 • 284

  Ai vazut poza, Raj? A schimbat poza acum.

 • 285

  Danny,

  Şezi blând. Nu dormeai? Nu aşa ne-a fost vorba?

  Mai bine numără minutele. Zece de data asta, până scoate Raj papagalul din gura pisicii.

 • 286

  Nu pot sede bland. Asta e vorba Norei. Cum sa dorm la ora asta? La noapte ce mai fac? A fost vorba sa stau cu capul pe umarul tau, sa ma alint, sa ma pisicesc, dar nu sa dorm ca un cioban-bustean. Minutele le-am numarat dinainte de a pune poza. Cele 10 minute au trecut doar in doua, unul pentru tine, unul pentru mine. Ha, ha, cred ca s-a inversat situatia putin :Raj scoate pisica din ciocul papagalului.

 • 287

  Ana, as dori intr-o zi sa vorbesc putin cu fetita ta.

 • 288

  Ce/de ce să vorbeşti cu fetiţa mea, Danny? Şi cine ţi-a spus că acolo e fetiţa mea? :roll:

 • 289

  Să nu mi-l superi pe Raj. E pupila mea. Cine se ia de Raj… off with his head! :lol: De n-oi vedea eu vorbele astea citate ca argument pentru… Dumnezeu cu mila. :lol:

 • 290

  Ana cu fiica ? Dacai aia , e traznet. O minune mica sio dama pe cinste. Mam prins. pqana si eu mam prins Danny. Daca te iau cu altele te fac praf. Tu calc shatat

 • 291

  Hopa! DANNY aici e de tine! Poze cu copii! Raiul pentru un “iubitor de copii” ca tine.

 • 292

  Fetita ta, Ana, care are 11 ani. Vreau sa-i spun o poveste.

 • 293

  Pupilu, nu pupila. Aiai poza, este ?

 • 294

  Psihopatule? Dispari in 5 secunde, pana pe 6 august, cu fantoma cu tot.

 • 295

  Multam frumos Dna Ana ! Scotetio,

 • 296

  Gramofon, Giacomo, prulamea@gmail.com

  DANNY recidiveaza.

 • 297

  Are cine-i spune poveşti copilului meu, mulţumim. Subiectul se închide aici. Acum.

  Danny,

  Dacă răspunzi la provocări, şterg absolut tot. Fii foarte atent. Pur şi simplu ignori. Dacă nu, îţi asumi.

 • 298

  Goco, produci teama . Cei cu atutudinea asta ? Nu te credeam in stare. De unde atata rautate , si mai ales la cetz foloseste. Aveai humor. Pacat

 • 299

  E bine ca te-ai prins, Raj. Daca nu te prindeai, cadeai. Ce spuneai in continuare, ca n-am citit bine? Spuneai ceva de dust, shit………..?

 • 300

  Esti rau dezinformat,R! Sau te prefaci!

 • 301

  Cretinul Goco si-a iesit din camasa de forta. Este bolnav psihic, si-l cheama pe ala cu funia.

 • 302

  Danny,

  Nu răspunde la provocări fiindcă iau măsuri fără precedent. Eu nu cred în gluma aia oribilă şi nu mă interesează cine crede în ea. Aici nu se va muta acel circ. Pur şi simplu nu răspunzi. Cât se poate vărsa cineva în van? Ţie de cine-ţi pasă: de ce anume te rog eu sau de scenarii horror?

 • 303

  Ana, asculta-ma cu atentie: nu pot sta pasiv sau calm vazand cum un bolnav psihic, Goco, isi linge spuma baloasa de la gura aia stramba pe care o poarta sub nasul ala de papitoi. Tu nu vezi ce debiteaza? Este psihopat, scapat din sanatoriul din Dublin. Cu Raj n-am nimic, dar psihopatul umbla prin libertate. De ce nu este inchis, nenorocitul?

 • 304

  Danny,

  Ăsta a fost ultimul comentariu de acest fel. Încă unul şi te şterg de tot. Definitiv. Fii atent că nu glumesc. Nu vorbeşti aşa cu oamenii, nu în paginile mele. Ţi-am spus că eu nu cred tâmpenia aia. Gata! Am treabă. Linişteşte-te.

 • 305

  De tine imi pasa! Ar fi fost culmea sa crezi, dar iti spun un lucru: nu stii ca bolnavii psihici au puterea sa convinga oamenii normali? Acesta e motivul pentru care Goco nu trebuie sa mai stea in libertate. Trebuie inchis intr-un sanatoriu.

 • 306

  Raj, esti speriat? Hai, fii calm si mai putin invidios. Doar asa putem colabora.

 • 307

  Danny,

  Gata! Repet: dacă nu i te adresezi, cât va vorbi singur? Cât poate un om să suporte să-l ignore toată lumea? Taci şi gata. Altfel, e de rău.

  Raj,

  Tu unde naiba eşti?!

 • 308

  Danny,

  Taci, te rog, altfel mă obligi să te şterg şi-o s-o fac dacă nu mă asculţi. Lasă-l în pace. Nu-l insulta, nu-l categorisi. Nu este, nu-l vezi, ţi se pare. A fost o iluzie.

 • 309

  Gata, Ana, il ignor, a fost doar un vis urat. Nu-i mai raspund. Raj, pe unde te ascunzi? Avem de discutat.

 • 310

  Mulţumesc, Danny. Dacă nimeni nu i se mai adresează, va vorbi cu sine, va provoca în diverse forme, totul e să-ţi dai seama câte şi care sunt alea, şi apoi se va linişti. Cât să urli la Lună şi să acuzi? La un moment dat trebuie să te saturi, dacă eşti cu toate la locurile lor.

  Şi fii şi tu mai puţi abrupt. ce e eia avem de discutat?. Nu, nimeni nu e obligat să discute cu nimeni. Dacă-ţi face plăcere, da. Altfel, e deranjant. Cel puţin. Vezi că tu ştii să abordezi şi natural. Ia mai încearcă.

 • 311

  Danny. Daca detesti monarhia, asta te face pe tine sa te deosebesti de natura umana, pe care comunisti te justifica.

  alt Anti Nationalist
  2012-07-09 20:32:23 | Raporteaza
 • 312

  Uf, Anti! Bine că venişi. :) Mulţam fain!

 • 313

  Ai dreptate, Ana. Sa stii ca eu imi dau seama de multe pe aici. De ex,, la 255 iar ai scris ceva. Adevarat e ca am si provocat, cu un scop. Doream sa observ ceva. Mi-a cam iesit. Dar am fost la limita extrema, cat p-aci sa ma stergi. Te-am simtit prea nervoasa. Totul pe lumea asta are un pret, dar si un risc. Doream sa vorbesc ceva cu tine, dar nu aici, ci dincolo, numai ca rautatea aia m-a banat. Doream sa discut intr-un cadru mai intim, feriti de ochii unor cretini. Dincolo sunt cateva persoane vechi pe care le respect si au o anumita intelepciune.

 • 314

  Sub pat is. Danny, Gogo e doar suparacios, nu asa cum ai zis. Asa poa sa zica si de mine lumea(si bine Face), din moment ce debitez atatea paicesa, in loc sa am grije de matza,de soacra, in loc sa cat hainele de oaua prin introducerea deshtului incur. Cate nas putea face, dar uite ca io stau aicea ca ma intereseaza mersu tarii. Fiemea asculta waca waca cu Sachira. Fara niciun apropos la Joiana. Jos basescul, jos burka Ella, ! Jos Ponta, jos toti !

 • 315

  Nu e frumos să bârfim. Nu există intimitate pe bloguri. Ce avem de discutat, Danny, discutăm aici. Nu necesităm cadre speciale. E bine aşa.

 • 316

  Raj,

  Mă sperii. De ce jos? :roll: Afară nu e bine? :roll: Hmm…

 • 317

  Gainile, nu hainele. La tastatura mea ga-ul e langa ha.

 • 318

  Ana, uneori sunt dur sau abrupt, cum zici tu, alteori sunt mai natural sau romantic, depinde de situatie. Stii ce este ciudat in toata povestea asta pandoriana? Niciodata nu m-am legat rau de vreo fata pe aici, n-am jignit nici o fata, nu i-am vorbit urat, nici dincolo. Si am fost banat sau aproape banat.

 • 319

  Raj,

  Nu găinile, hienele. :lol:

  Danny,

  Lasă romantismu’ că leşin dracu’. :lol: repetă după mine: nu bârfim! Nu e frumos să aruncăm oamenilor vorbe peste gard, dacă ei ne-au închis porţile. Nu e cavalereşte. E dreptul lor să nu ne vrea, iar noi avem obligaţia să fim demni şi să ne retragem ca nişte domni ce ce aflăm. Nu contează cine ce crede şi despre cine. O poatrtă închisă nu are nevoie de justificări. Fiecare om o închide când doreşte. Hai, să trecem peste asta. Suntem băieţi mari, nu ne lamentăm. Şi nu suntem romantici, că-mi vine rău! :lol:

 • 320

  Pai asa se zice. Jos , nu afara. Cum sai zic nevestimii afara chilotii ? Danny, tu si de undeva cand va vine sa luati omu la pla, respectiv la stanga, nu va lasati. Te rog sami permiti sa te dau respectuos in pla mea pana maine simineata. Am deosebita placere,…. chestii dan astea. Lu Raj nui frica decat de boli

 • 321

  Raj,

  Că-mi adusei aminte. M-ai făcut damă bine sau cum naiba? Ceva urât, ca la cocoanele de colonei în rezervă. Ia mărturiseşte.

  te rog să-mi permiţi să te dau respectuos… Nu mai pot de râs! :lol: :lol: :lol:

 • 322

  AntiNationalist, vorbesti cu pacat de mine, mai ales ca intri in domeniul meu de cercetare, pui etichete gratuit si prea repede. Tu obligi toata lumea sa fie monarhista? Sa ma deosebesc de natura umana? Ori ma crezi zeu sau semizeu? Si-ti spun sigur, tu nu stii nici ce inseamna monarhie si nici comunism. Tu te-ai nascut cu aceste etichete si le pui tuturor acelora care nu sunt de partea ta. Asa au facut si comunistii, numai ca in directie opusa. Pana la aparitia cartii mele, mai aveti de parcurs in ignoranta pe toate siteurile din lume.

 • 323

  Hiena, nehiena, trebuie igiena. Trebe sa stopam coruptia si gura nevestei, respectiv a soacrei Iesi afara basescul ! Ati vazut ca asta se uita ca cum ar cauta doua iesiri deodata ? Trebe sa ai un samtz al observatiei extrem de bine deszvoltat. Asa ca Raj. Danny, retrag chestia aia. Aia cu pla

 • 324

  Sunteti frumusica Dna Ana. Frumoasa e doar nevastamea. Domnisorica de langa dv. e o scumpete. Co fi fiica, co fi nepoata, co fi din vecini, e o scumpa. Seamana cu fiemea cand avea vo 8-9 ani. Tot balaioara, tot alintata, tot vreau aia, vreau aia,……………. Danny, la mine monarhia deriva de mic copil. Daca nu erau comunistii, acu eram ca Becali

 • 325

  Raj,

  Nu deveni minimalist, că mi se ridică solzii. Ce e aia R? :roll: Raj e un nume foarte frumos. Iar pe Vali s-o strigi Vandana, ca să vă potriviţi. Sau fata care vinde flori. sau Ramayana. Ba chiar Mahabharata, dacă vrei s-o recucereşti în vreo seară. ;) Auzi la el, R.

  Nu mai zice frumuşică, te rog. E mai rău decât damă bine. Sunt portocalie. Rămâne-aşa? :roll: Da, partenera mea de cadru e, de fapt, protagonista şutingului. Eu i-am fost numai decorul de la picioare în vreo două-trei imagini. :)

 • 326

  Mai R, iertare ca-mi calc pe promisiune. Dar daca nu esti vreun personaj inventat in studiourile Pandora, lasa si tu o adresa de mail valida, sa poata comunica “lumea” cu tine. Nu s-o faci publica, doar asa pentru Pandoras(Ana, Ella, Seva…etc.) Ca sa nu mai fie nevoie sa vada si altii ce trebuie sa vezi tu. E simplu, nu ti se pare?

 • 327

  Si, Ana, cu toata dorinta mea de a te lasa in pace, tu nu crezi ca ce scrii la 255 e muscare de popou? Adica il inveti pe DANNY sa ma lase in pace si tu ce faci? De ce nu reusesti sa-ti vezi de treburi, daca eu te las in pace. Inteleg mult mai mult decat crezi tu, dar ce vrei sa stau sa-ti explic tie mereu ce-am inteles? Sunt si eu prea lamurit cu cine stau de vorba. Adica nu mai stau. Vezi ca-ti vorbesc respectuos. Astept si de la tine o ignorare decenta. E prea mult?

 • 328

  Raj, ce faci pe sub pat? Te joci cu masinutele? Hai, iesi la iveala, sa discutam despre sex.

 • 329

  La aparitia mea pe Pandora`s,am afirmat ca am vizitat doua, trei tari excomuniste. India am vizitat-o de mai multe ori. Nu am zis, ca sa nu creada careva ca ma dau plimbat. La fiecare vizita am fost uluit. D`aia imi spun eu Raj. India nu inseamna, Vandana, Raj Kapoor, Bollywood. Acestea din urma sunt manelele Indiei. India e cu totul altceva. Iti vine sa o vizitezi iar si iar si iar. Cine stie, stie. Cine nu, nu. Nu am de gand sa vorbesc aici despre calatoriile mele in India, despre cele 50 de grade, la ora noua dimineata, despre incinerari de cadavre omenesti, cand mi s-au intor matzele pe dos, despre domnisoare care mananca pui cu ardei iute, iute cum nu mi-a mai fost dat sa vad. Ei bine, toate acestea le tin numai si numai pentru mine. Citesc despre India tot ce-mi cade in mana.

 • 330

  Raj, ce dracu, ai inceput sa scrii ca Undeva. Sa stii ca ai inceput sa te lauzi cu India. Nu-mi place, mai bine imi spui ceva despre Nepal.

 • 331

  Vedem si noi India pe Travel, si pe Google Earth. Mai citim Maitreyi, de ce putem si noi.

 • 332

  Pai thocmai aici ii buba Danny: la femei si la masini nu ma pricep. Daca te porti frumos, iti voi povesti despre vidanjele nemtestide 20 de mii de litri, anticorozive, cumparate la mana a doua ce-i drept. Ehe, iti vine sa te lingi pe bot… Ma duc la culcare. La 3 iar am extractie

 • 333

  Raj, erai ca Becali? Ai oi? Din ce zona esti?

 • 334

  Ce te fascineaza in asa masura la India? Uite ca vorbesc cu tine daca ai voie. Sau sa te “cer” de la doamna Ana?

 • 335

  Dar cand nu m-am purtat eu frumos cu oamenii, Raj? Poti sa-mi zici? Repet: cu oamenii.

 • 336

  Nu poti sa mai amani extractia aia de la 3? Poti face una mai repede acum, se afla pe platforma.

 • 337

  Te simti, DANNY, te simti?

 • 338

  Ana, mai esti pe aici?

 • 339

  Citeste India Secreta.

 • 340

  Nu mi-o trimiti tu? Sau mai bine deconspira-l un pic pe Raj, ca tot sugerai ca stii totul despre el. E mai important ca secretul Indiei.

 • 341

  Ce vrei la schimb, sa-mi spui ceva de Raj? Ca sunt iscoditor din fire.

 • 342

  Cine simte ceva, isi da seama. Mai mult, el se va deconspira singur. Nu e mare lucru de capul lui. Da bine la dame. Pe forumuri.

 • 343

  Si cu asta va zic bun ramas. Am intrat aici doar pentru replici cu raj. Merita sa-l cunoasteti. E hazliu.

 • 344

  Zi te rog Danny. Ce rol are communismul in significatii societatii? Ce stare de spirit poate sa acorda cominismul pentru spiritul uman?Hmm, zi si mie te rog!. Ce poate? Daca nu chiar din contra, sa ucida spiritual si înlocuieste cu o golaciune fara precedent in sufletul uman.

  Uite, eu nu sunt tipul de monarh care in maretia mea neglijeaza genii ca Karl Marx, Lenin si Trotsky: Materialism si Empirio Criticism este realmente capdopara. Ca si Das Capital si Communism Manfiesto de pilda. Nu se puna problema unui conflict cu stare de spirit unui om modern si rational daca crede in cuvintele lui Marx si Lenin, ba chiar din contra. Eu cred ca omul gaseste notiunea mai bine de a intelege cum functiuneaza masca omenirii. Insa problema este ca niciodata o tara comunista a advecat vreodata marxism si leninism in adevarul sens al cuvantului. Este imposibil. De ce? Pentru ca e impotriva natura umana a caror toate sentimentele unui om sunt rastignite. Ce inseamna competitia intre ego unui om si altora intr-o tara proletariana? Zi si mie Danny, daca totusi este pe baza ta. De ce sunt eu obligat ca fiinta sa am aceasi livel de ego ca si restul lumii? De ce? O societate care se bazeaza doar pe un singur e:ul este o societate care dispara din exista prin propria lui reflectie. Si noi, care nu provinam dintr-o cultura proletariana trebuie sa invatam porcaria egalitarianismului? Trebuie sa invatam ca identitatea noastra unica dispara impreuna cu tara noastra? Ca in ferma lui Orwell?

  Presepunand ca ai calatorit si tu in lume? Ai vazut si tu orase ca Paris, Barcelona, Madrid, Vienna, Stockholm etc. Eh, ce ai vazut tu acolo?Nu ti-a placut acolo, de ce? Fiinca n-ai vazut si tu Blocuri grii? Blocuri construite in stil comunistice? Aah, uruta mai este si cultura boierasca, nu? Atunci De ce nu iei ciocanul din sigla si dai cat mai tare in fatada casei lui Enescu, Castelul Peles. Si nu oprii acolo. Mai dai te rog si tu putin in Casa Mita Bicilista, Biserica Amzei, Biserica Stravepolos, mai dai te rog si in Casa Gradineanu. Asa..Bravoooo.

  m******* m*** de comunist ce esti.

  Si apropo, esti scriitor nu? Ce dreacu pierzi timpul pe degeaba pe forum care nici dreacu nu-i pasa de tine…

  Numa bine.

  alt Anti Nationalist
  2012-07-10 05:55:30 | Raporteaza
 • 345

  Sincer sa fiu, daca nu cumva e o gluma sinistra, atunci chiar ca ar trebui sesizat vreun organ. Lucrurile tind sa scape de sub control si sa capete o tenta lejer penala.

  alt Petrica din Norvegia
  2012-07-10 07:26:32 | Raporteaza
 • 346

  De undeva, conteaza cine sunt, ce sunt, de unde sunt, dacas hetero sau homo, dacas sarac sau bogat ? Stiu ca stii cine sunt. Ai BEGAto paia cu apa. Ei si ? Daca ai ceva de zis, zi acum, nu ma deranjeaza cu nimic. Ai impresia cami ridici mingea la fileu cu unele cherstii. Eu ma fac ca nu ma prind, de dragul forumului. Ai avut cumva vreodata impresia ca atentez la intelighentia doamnelor de pe forum ? Ia zile tu te rog celor de pe forum cine sunt ? Numi place felul tau de abordare. Fii mai direct. De altfel, am luat hotararea sa nu mai ineractionez cu nimeni penca imi luati timpul de emisie. Repet, ceea ce am mai zis: sunt un mare rahat pe forum, unul care scrie pentru maxim doi, trei insi si pentru el insusi. Cand nu veti mai fi catraniti, cand nu va veti mai lua in serios, vom mai discuta……….. Anti Nationalist, comunismul a demonstrat ceea ce a avut de demonstrat. Cubanezii se leapada deja de comunism. Ce e in China, e pseudocomunism. De asemenea, monarhia a demonstrat si demonstreaza ca, e respectabila. Fara printul Duda ! Sa Naud de el ! Daca crez ca un nick ca mine inseamna ceva pentru tine, scrie. Te citesc. Danny, am onoarea ! India secreta am citito de en ori. Am mai zis: tin totul pentru mine. Nam de gand sa impartasesc asta cu nimeni. Am adus vorba doar asa ca am fost persiflat cu Vandana si alte manele> Apropos, jos manelele, in afara de Salam si inca unul ! Petrica, ce sa intamplat ?

 • 347

  Mai, A.N., idioten mai esti, mai, baiete, prin felul in care pui problema, prin felul in care intelegi lucrurile si pui niste intrebari. Prin natura intrebarilor pe care le-ai asezat aici, dovedesti o lipsa acuta de cultura in domeniu, dar mai ales de inteligenta. Normal ca am calatorit in cateva orase de prin occident si toate mi-au placut, imi place diversitatea de orice natura. Vorbesti de cultura boiereasca? Nu exista o cultura boiereasca, propriu-zisa, cum nu exista nici cultura comunista. Cultura apartine doar intelectualilor, care pot fi de stanga( nu neaparat comunisti) sau de dreapta, iar spirit uman superior exista doar la oamenii de cultura, la oamenii de valoare, nicidecum la “boierii” de ieri sau de azi. Gloata este lipsita de cultura, gloata este doar o turma care se lasa condusa de unii care pot fi de dreapta sau de stanga sau chiar de extremisti, care nu au neaparat legatura cu vreun anume spirit uman. Antreprenorul, intreprinzatorul, capitalistul propriu-zis, s-a nascut din gloata, iar spiritul lui ramane glotar, in cele mai multe cazuri. In capul lui exista doar profit material, nu are cultura, nu are valoare umana, este doar un animal de prada cu veleitati de conducator, care atunci cand nu-i reuseste planul, apeleaza treptat la coruptie, autoritarism, apoi la dictatura. Tema pe care gresit ai afisat-o tu aici necesita multe explicatii, pornind de la felul omului de a fi, de la natura lui umana, explicatii pe care le voi da intr-o buna zi, probabil si aici, dar nu acum. Comunismul teoretic preconizat de Marx si Engels nu s-a referit la o cultura propriu-zisa a proletariatului, cultura pe care nici nu avea cum s-o nasca, ci la o lupta sociala a acestuia impotriva noii clase a burgheziei, de stanga pe atunci, aflata in opozitie, la randul ei, cu clasa conservatoare a boierimii, de dreapta atunci, datorita faptului ca revolutia industriala, inventie a burgheziei industriale si comerciale, a creat nemijlocit o numeroasa forta de munca, numita proletariat, necesara dezvoltarii burgheziei si societatii in general. Burghezia se aseaza treptat la dreapta spectrului politic, lasand loc proletariatului, uriasa forta sociala de atunci, sa ocupe partea stanga a acestuia. Pentru a crea o cultura spirituala ai nevoie mai intai sa creezi o sumara cultura materiala, care reprezinta baza unei societati, apoi vine cultura spirituala, cultura pe care proletariatul, n-avea cum s-o creeze. Rolul acesteia i-a revenit burgheziei, care la inceputul sec. 20 a incheiat victorios si definitiv lupta cu boiermiea retrograda, anistorica. Spui ca omul gaseste notiunea mai bine de a intelege cum functioneaza “masca” omenirii? Ce expresie de tamp: “masca omenirii”! Da, mai, ai dreptate, du-te-n gloata si vezi cum intelege un glotar sa functioneze “masca omenirii”. Referirile pe care le faci cu privire la comunism, care este impotriva naturii umane, sentimente rastignite, sunt valabile oricarui regim bazat pe dictatura, indiferent ca e de stanga sau de dreapta. Nu orientarea politica da suferinta spiritului uman sau lipsa acestuia, ci natura regimului politic bazat pe totalitarism si dictatura, indiferent ca e de stanga sau de dreapta. Nu este vorba despre egalitarism, ci despre egalitatea sanselor tuturor oamenilor in fata legii, inventie tot de stanga, dar nu comunista, ci democrata, deoarece, tot de la mine auzi prima data, DEMOCRATIA la origini este de stanga si va ramane tot timpul la stanga, deoarece se adreseaza MAJORITATII. Comunismul presupune stanga dictatoriala, cu un aparat de represiune indreptat impotriva acelui segment de populatie care este de dreapta. Extremismul de dreapta sau dreapta dura, pe care l-a incercat regimul Basescu in ultimii ani, presupune un aparat de stat indreptat impotriva segmentului majoritar de stanga. In orice tara din lumea asta, sa stii un lucru de la mine: oamenii de stanga sunt majoritari, iar dreapta intodeauna a reprezentat o minoritate, dar a condus tot timpul gloata in istoria omenirii, care este majoritar de stanga. Acesta e motivul pentru care atunci cand comunismul a aparut, a preluat in forta cu o ura istorica de nedescris, conducerea societatilor din tarile respective, apoi a pedepsit intreaga clasa a burgheziei, pana la ultimul stramos, pentru a nu mai exista urma de burghez in tara respectiva. Sunt lucruri noi care le auzi prima data de la mine, idiotenie de om ce esti. Pentru a le accepta iti trebuie ani de studiu, caraghiosule, si nu rahat de idei pe care le-ai expus tu aiurea in intrebarile de mai sus. Cine dracu’ ti-a zis ca-mi plac blocurile comuniste, handicapat de doi lei ce esti? Mie imi spui astea, care i-am dorit moartea lui Ceusescu si prabusirea asa-zisului comunism? Stii de unde vine idiotenia la tine? Din lipsa de inteligenta si dintr-o spoiala de cultura pe care o ai. S-apoi de unde ai venit cu aceasta avalansa de intrebari tampite, ca si cum, eu as fi inventatorul comunismului? Ai visat ceva noaptea, iar ziua ai pus in practica? Arunci cu vorbe grele in idealismul de stanga si in locul lui vii cu idealismul de dreapta si aberezi cu uciderea spirituala a omului, uitand ca, de fapt, in perioada comunista {1945-1989) glotarul roman a trait mult mai bine decat in ultimii 22 ani, potrivit sondajelor? Si nu numai ca a rezistat uciderii spiritului uman, dar a procreat atat de mult, incat au iesit multi idioti ca tine care au plecat in pribegie, sa-mi vorbeasca despre comunism acum. Si asa ca lasa vrajelile cu uciderea spiritului uman de catre comunism, in conditiile in care oamenii, in ultimii 22 ani de capitalism salbatic, primitiv si mafiot au pierdut totul. Nu-l poti obliga pe om sa fie de stanga sau de dreapta, ci il lasi asa cum l-ai gasit. Despre mine? Ma asez in mijlocul spectrului politic si incerc o politica de echilibru, adica de centru, caruia ii voi da o ideologie si o doctrina in anii ce vor veni. De ajuns cat ti-am zis, tin la ideile mele si mi le voi vinde doar pe bani, tentativa de om ce esti. Si, conform vorbei tale, “jet la turci”, ca faci valuri inutil. Mai bine imi raspundeai la comentul 198, dar n-ai ce, pentru ca nu poti.

 • 348

  Ana, poate reusesti sa-mi scoti raspunsul dat lui A.N. din spam. Please!

 • 349

  Bai Raj, sa nu ramai cu vreo impresie gresita… Eu personal n-am avut si n-am nimic cu tine. Esti haios, dar multe din chestiile scoase au izul de prost gust al lui Vacanta Mare (nu Divertis). Doar asta am zis si parerea mi-o mentin (cred ca si tu, daca ai fi fair).

  In rest, m-am retras si ma retrag iar de-aici, ca n-as vrea sa fiu asociat cu geloziile evidente ale altora. Daca pana si pe net va comportati asa, cum dracu v-oti purta in fata unor femei reale? Fug alea de voi, nu altceva. Iar mie mi se face si jena ca-s barbat, cand vad atatea lupte de cocosei pe-aici :(

  ps: dati search pe Google “Raj lt rez” si dati de el comentand cu exact acelasi stil si pe Jurnalul National. Nu l-a adoptat deci strict pt vrajeala, ce-i al lui e-al lui.

 • 350

  Multumesc, Ana, nu credeam ca poti fi atat de pragmatica.

 • 351

  Raj, ce faci baiete? Ai dormit bine azi noapte?

 • 352

  Uite, Raj ce spune Florin pe aici, il simti cat este de parsiv? Incearca un parsivism finut. Daca nu-l cunosti nu-ti poti da seama. Ma refer la acest gen de om. Cica, “Daca pana si pe net va comportati asa, cum dracu v-oti purta in fata unor femei reale? Fug alea de voi, nu altceva. Iar mie mi se face si jena ca-s barbat, cand vad atatea lupte de cocosei pe-aici”. Intreaba-l Raj, pana nu demult, cat de cocos se dadea el pe aici si se certa cu toata lumea? Intreaba-l, macar, de curiozitate. Intotdeauna am urat oamenii lipsiti de caracter, de coloana vertebrala, care incearca sa se ascunda, in special, dupa fustele unor femei si sa atace mereu pe la spate, ca si cum, nimic nu s-ar fi intamplat.

 • 353

  tu o urasti si pe ma-ta, asa ai scris mai sus. ca-i romanca ;)

  hai marsh, ca nu dau in jigodii care-s deja la pamant

 • 354

  Danny,

  Apă rece, ventilator, aer condiţionat, duşuri călduţe şi repetate cu obstinaţie. Nu te mai lua de oameni. Dacă ai tu ceva de spus, ceva al tău care să te reprezinte, spune. Nu te mai certa, nu mai provoca. Azi am treabă multă şi disponibilitatea mea tinde spre zero. Fii cuminţel. :) Nu e posibil să te legi de ce spun alţii şi doar atât. Spune-te pe tine. Să nu uiţi, te rog, de disponibilitatea mea extrem de scăzută. Mă ştii zodie de foc. :)

 • 355

  Florine, daca erai barbat, imi cereai parerea despre asazisul meu ascunzis, despre JN, etc. Am mai zis: sunt facil penca asa voiu io. Divertisii sunt de suflet. Mai am un pseudonim pentru cand sunt sobru. Adecav pentru cand ma defekez pe mine. Stii doar ca nu suport seriosii. Nu puteam sa dezbat chestii serioase si sa ma semnez Raj. Cel mai bine e la Historia. Toti suntem “anonim” Daca ma ginesti shacolo, esti tare. Dna Ana e haioasa foc si daia imi permit sa “imput”"locul paicea. Daia am optat sa fiu vacanta mare. Aia cu invidia am bagato la misto. Ma asteptam sa te prinzi. Am considerat necesar sa stii aceste chestii. Nu te numeri printre cei doi sau trei cititori ai mei. Nu scriu pentru oamenii seriosi. Aceia se penetreaza in rect. Sa stii ca nu ma deranjat deloc ce miai zis. Mai putin chestia aia ca stii tu de pe goagal cinei Raj. Chiar stii cine sunt ? Faci cumva parte din anturajul meu si io nu stiu ? Sunt tipul de om care -asa cum am mai zis – ca, daca tie iti cade suta de euro din buzunar, eu strig dupa tine………… Sami bagpla in creerii mei, am zis doar ca nu mai doresc sa interactionez !

 • 356

  Florine eu nul vad pe Danny la pamant. Faci si tu ca candidatul nost din campania electorala:” E de notorietate, se stie in oras ca contracandidata mea isi inseala sotul cu cutare si cutare”. Nimeni nici macar nu banuia ca contracandidata lui se f.tea cu cutare. O baga de la el. Chiar daca era adevarat, nu trebuia sa zica asta. Na fost barbat. Asa si tu. Vrei sami sugerezi ca Danny e la pamant ? Lasama pe mine sami dau seama

 • 357

  Pe muma-mea nu o urasc, jigodie ce esti, asa cum numai prost poti intelege. Trebuia sa specific, prostilor ca tine, ca-i urasc pe romani, exceptie facand parintii mei, cunostintele si prietenii pe care-i am si ei tot romani. Exceptie mai fac, oamenii de valoare, de cultura, oamenii intelepti, cu bunatate sufleteasca, gen Ana, si alte persoane de aici, pe care ii respect si-mi pasa de ei, numai ca acestia reprezinta circa 10-15 % din populatia acestei tari. Exceptie mai face si tara asta cu toate formele de relief, o zona geografica minunata, rar intalnita pe acest pamant. Este suficient cat iubesc, cat respect, sunt un om pretentios si selectiv, deci, ajunge. Nu-i pot iubi pe toti. In categoria celor pe care-i detest si-i urasc sunt foarte multi, printre acestia, genul tau de animal-om ocupa nr.1, alaturi de corupti, hoti, criminali, parsivi, lingai, psihopati si alte jigodii din acestea. Nu mai dau nume, este suficient numele tau, atarna greu in balanta scursurilor, iar lumea de buna credinta intelege ce vreau sa zic. Posibil, ma-ta sa n-aiba nici o vina ca ai aparut pe lume, dar cu siguranta Dumnezeu e vinovat cand te-a scuipat cu destin cu tot pe acest pamant.

 • 358

  @Raj, “ascunzis”? M-ai inteles gresit, am aratat tocmai ca n-ai ce ascunde (cum insinua “de undeva”), ca totu-i public si, ce sa zic, mare scofala ca scrii cu acelasi nick si pe JN. M-ai inteles total gresit si cred ca a fost doar din cauza “zgomotului” si a soparlelor…

 • 359

  Ana, tu tot timpul ma vezi pe mine ca ma leg de oameni ? Pe cei care imi vorbesc urat si provocator, nu-i vezi? Cate lucruri nu spun pe aici care sa ma reprezinte? Sub forma de texte, sub forma de maxime sau replici dure sau mai putin dure. Ma spun pe mine, dar atunci cand trebuie sa dau un raspuns, trebuie sa-i arat aceluia unde il contrazic, unde nu sunt de acord cu el. Nu stiam ca esti zodie de foc. Care e aceea? Eu sunt balanta. Nu-mi ajunge toata apa rece din Dunare sa ma racoresc, iar aerul conditionat a luat foc. Voi tine cont de disponibilitatea ta scazuta, dar am dreptul la replica. Te rog sa scoti la iveala raspunsul dat acuzatorului.

 • 360

  Multumesc, Ana!

 • 361

  @Raj, poate-ar fi totusi bine sa te limitezi la ce stii, ca esti mai nou pe-aici. Asta-i banat pe-un blog al fetelor care erau odata pe-aici, tot bate-n disperare la porti pe-acolo si i se spune sa n-o mai faca, iar dupa ce s-a luat altadata in gura cu mine, l-au luat altii (Goco si Giacomo) la periat, de i-au iesit fulgii. Asta ca sa te pun in tema si sa-ntelegi de ce i-am zis cum i-am zis. De ce crezi tu ca-i asa disperat si pana si Ana a vazut cum cauta cearta cu orice pret?

  Hai sa traim. Ai orbul gainilor de n-ai vazut cat am cautat sa-l ignor. O voi face iarasi. Tine-te de bracinari, sa vezi ce iese (iar) din el la adresa mea. Povesti cu palose, balauri si de cate ori l-a rapus el pe ticalosul Bratu. Cu injurii, marlanii, calomnii, fantasme si tot ce vrei. :D Eu m-am obisnuit, dar il stie lumea de nebun, nu-mi mai pun mintea cu debilul…

 • 362

  Am notat Florine. Asa ai facut Danny, datzashcucacatlanas!

 • 363

  Da, eram si constient. N-ai raspuns la nicio intrebare puse de mine, ci doar gargarii scrise de un pseudointelectual. Tu nu esti Vasile Parvan Danny, asa cum eu nu sunt Nae Ionescu, insa sunt constient daca ambii si ar fi trait ziua de mine, la ce ai scris tu, ambii ar fi sciupat de gargaria scoase de tine.

  alt Anti Nationalist
  2012-07-10 13:39:39 | Raporteaza
 • 364

  pentru tine Raj:

  youtube.com/wat../

  alt Anti Nationalist
  2012-07-10 13:49:20 | Raporteaza
 • 365

  Antiiiiii! :)

 • 366

  Daca ai citit de n ori India secreta, poate ca trebuie sa mai citesti si altceva in continuare ca sa iti dai seama de unde provin bolile. Tu vrei sa bagatelizezi, sa dai impresia de detasare, dar esti foarte incricenar, R. Si cu asta am incheiat, inutil sa mai intervin.

 • 367

  Sincer Danny, as vreau sa raspund la fiecare fraza scrise de tine. De la “Nu a existat vreodata o cultura boiereasca” pana la “Stanga e adevarata spirit al democratiei”.

  alt Anti Nationalist
  2012-07-10 14:25:24 | Raporteaza
 • 368

  dar sincer nu cred ca n-are nici un rost..

  alt Anti Nationalist
  2012-07-10 14:41:50 | Raporteaza
 • 369

  Haide bre de undeva, ce te-ai suparat asa ? Recunosc ca nu-mi prea ies pasentzele si, ma refulez si io aicea pe forum. Daca nu aicisa, atuncea unde ? Nevestemi nui zic, pe fiemea o doare in spatele garii. Recunosc ca azi am fost uracios si, te rog sa ma ierti. Hai sa facem pace ! Uite, nu voi mai aduce deloc in discutie India, care oricum era numai si numai pentru mine.

 • 370

  “Vorbesti de cultura boiereasca? Nu exista o cultura boiereasca, propriu-zisa”

  nu existsa? Cultura boiereasca este cea mai frumoasa cultura din lume. Cei mai mari scriitori sau compositori erau boierii, Jane Austen, Charles Dickens, Tolstoj, Dostoiesvki,Schubert, Mozart etc. Chiar si Lenin, Trosky si Marx. Toti erau boieri. Nu neaparat financiar, dar cu siguranta spiritual. Bucurestiul este un oras boiereasca. Toate casele boieresti. Cuvinte ca impresionism, art nouveau, art deco, sunt cuvinte “boieresti”, din sufletulul boierului.

  Intelectuali din dreapta, toti erau boieri: “Crai de Curtea veche, de M.Cargaile” Ultimul Concert lui Bach, de Bengescu” si Calea Victorei de Cezar Petrescu. Carti Exceptionale de bune provenit din cultura boiereasca bucuresteana. Literatura este imbratisaata de architetura unui oras Care in schimb este etalat de muzica sfanta si divina. Si toate entitatiile astia sunt sprijinite de Monarhia, si doar de Monarhia. Cine era Enescu fara Carmen Sylva, Danny?

  Oricum, te inteleg, te inteleg de ce afilierea mea de bourgeosie nu face parte din realitatea ta. Inteleg ca visul realitatii mele nu este impartatit de un cizmar, sau un sofer de tramvai…

  alt Anti Nationalist
  2012-07-10 17:41:05 | Raporteaza
 • 371

  Si fara sa fiu rautacios, tot ce ai scris la 347, scrie si pe Wikipedia. Ma bucur pentru copy/paste.

  Si faptul ca zici ca nu exista nici cultura proletarian inseamna ca n-ai auzit niciodata de Edvyrd Johansson sau Harry Martinson: youtube.com/wat../

  alt Anti Nationalist
  2012-07-10 18:34:15 | Raporteaza
 • 372

  Asadar, nu mai te reprosa daca nu cunosti cultura umana in adevarul sens al cuvantului, ca te faci doar de ras. Danny.

  alt Anti Nationalist
  2012-07-10 18:35:52 | Raporteaza
 • 373

  Unde esti DANNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNY!!!!!!!!!

  alt Anti Nationalist
  2012-07-10 20:54:34 | Raporteaza
 • 374

  abc

 • 375

  Maine vom vorbi, A.N. Acum sunt putin cam obosit.

 • 376

  Trezeste-te Danny..

  alt Anti Nationalist
  2012-07-11 12:53:54 | Raporteaza
 • 377

  M-am trezit, Antinationalistule. Si acum ce fac? ha, ha……….

 • 378

  A.N., vom relua discutia putin mai tarziu.

 • 379

  levitra side effects levitra medication bullsac.com../

 • 380

  cheap viagra pills for sale discount generic viagra vico4me.com../

 • 381

  order cialis from india cialis online canada cheap buycialisonl1ne../

 • 382

  how to order cialis from canada order 5mg cialis online usedrestaurante../

 • 383

  ordering cialis online generic cialis 20mg canadian-pharma../

 • 384

  cheap cialis canada pharmacy order cialis usa canadian-pharma../

 • 385

  cheap cialis online canadian pharmacy very cheap cialis baymontelreno.c../

 • 386

  purchase viagra online from canada purchase viagra online with prescription canadian-pharma../

 • 387

  can you order cialis online for canada order cialis canadian pharmacy gigawatt6.com../

 • 388

  order cialis online without script order discount cialis online usedrestaurante../

 • 389

  buy cialis in usa where can you buy cialis rabbitinahat.co../

 • 390

  buy viagra los angeles order viagra without a prescription canadian-pharma../

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
13 decembrie înseamnă în fiecare an ziua mea de naştere, iar acum, în 2010, este a 37-a. Iubesc o fetiţă de 9 ani, a cărei mamă, dintr-un uriaş privilegiu, sunt, care îmi spune în fiecare zi că mă iubeşte incomensurabil. Îi place ei sonoritatea cuvântului. Barbarul pe care-l iubesc „frizează“ geniul – zilnic, flagrant şi întotdeauna emoţionant. Epos. Mama şi tata sunt doi frenetici adolescenţi de 60 de ani. Fratele meu e rocker practicant, un tip frumos şi deştept. Îl ador. Am 7 prieteni foarte apropiaţi, fiindcă au fost singurii care n-au reculat, aşa cum fac oamenii cel mai adesea atunci când le înfăţişezi abrupt sentimentele pe care le ai pentru ei sau când, la fel de dur ori poate mult mai, le spui scurt ce nu-ţi convine. Ei nu cred că sunt intruzivă. Deşi sunt. Împreună cu toţi aceşti oameni practic zilnic un sport extrem: exprimarea liberă. Ne place, ne oboseşte, ne scoate din ritm şi din sărite, dar ne salvează.
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!