RSS Feed

Tolerez homosexualitatea, dar NU parada acestui act

vezi toate articolele de
17 May 2010 la 12:19 181 comentarii 4586 vizualizari.

Am locuit cu gay şi cu lesbiene şi vă pot spune că sunt oameni. Dincolo de această frontieră pe care mulţi nu ajung s-o depăşească, parada exponenţilor a ceea ce se pretinde a fi minoritate sexuală în România este departe de valorile celor pe care vor să-i reprezinte.

Sunt un om tolerant de felul meu. Societatea în care trăiesc m-a obligat să-mi reprim repulsiile şi să accept oamenii aşa cum sunt ei. Frumoşi, urâţi, buni, răi, deştepţi, proşti, bogaţi, săraci. Toate acestea cred că ţin de norocul pe care l-a avut fiecare atunci când a venit pe lume. Despre orientarea religioasă şi cea sexuală cred că sunt consecinţele mediului în care individul se construieşte şi se dezvoltă ca OM. Există teorii care spun că Dumnezeu este un mit la fel de bine precum există şi teorii care spun că homosexualitatea este o boală genetică. Ambele pot conţine aceeaşi doză de adevăr sau de minciună. Ştim că totul este relativ şi că adevărul este undeva acolo, dar tind să cred mai mult în formula conform căreia adevărul este relativ şi depinde de mine.

De când sunt în Bucureşti, am locuit sub acelaşi acoperiş atât cu lesbiene, cât şi cu gay. Au fost extrem de discreţi, unii dintre ei/ele mi-au povestit jenaţi despre orientarea lor mult mai târziu după ce-mi dădusem eu seama, iar alţii nu mi-au spus deloc şi maschează în continuare adevărul evident. Ne comportăm firesc, natural. Este o chestiune legată de intimitatea lor pe care şi-o asumă în mod discret. Am tot respectul pentru această atitudine. Personal, pot respecta omul în complexitatea lui atâta timp cât gestul este reciproc.

În schimb, mă revoltă maxim paradele gay. Atenţie, nu faptul în sine de a avea o orientare sexuală diferită de legile naturii, ci actul de a face paradă cu acest fenomen. De ce trebuie să te dai în spectacol cu particularităţile tale într-o societate în care ştii că nu sunt tolerate? Scuzaţi, dar este o mare idioţenie! Este un miraj pe care aceste persoane şi-l fabrică pentru a se convinge pe sine că sunt normale. Ce ar fi dacă oamenii cu dizabilităţi fizice ar avea parada lor? Ce-ar fi dacă aţi vedea defilând pe bulevard pacienţii cu boli psihice severe înconjuraţi de poliţişti, care ar manifesta în felul lor pentru a-şi apăra demnitatea. Sunt cel puţin două categorii dezavantajate social pentru care se găsesc prea puţine voci care să le poarte mesajul. Mai inteligent nu se pot manifesta? Nu se pot concepe campanii de impact adaptate societăţii în care aceşti oameni trăiesc? Mi-ar plăcea să aud de exemplu: Sunt gay şi militez pentru integrarea în societate a persoanelor cu handicap fizic. Ha? V-ar rupe sistemul de valori după care îi evaluaţi şi îi etichetaţi?

Altă problemă. Refuz să-i cataloghez ca minoritate şi refuz să cred în reprezentanţii lor. ONG care susţine drepturile homosexualilor. Mai mare stupiditate ca asta n-am auzit. În fond, gay şi lesbienele sunt şi ei oameni şi au aceleaşi drepturi ca şi noi toţi deşi aleg să-şi trăiescă emoţiile alături de persoane de acelaşi sex. Cei care ies în faţă sub această titulatură mi se par doar nişte diletanţi care se compromit pentru bani.

Repet: respect persoanele cu orientări sexuale diferite atâta timp cât şi ele pot admite faptul că sunt într-adevăr diferite de prototipul natural uman şi nu încearcă să-şi comercializeze particularităţile. Adevăratele caractere care empatizează sexual cu persoane de acelaşi sex nu încearcă să producă bani de pe urma acestui lucru, ci îşi trăiesc cu o normalitate decentă sentimentele şi emoţiile.

În opinia mea, parada, ca formă de protest, este un mod negativ de a atrage atenţia asupra unor oameni care sunt excluşi din societate. Comunitatea va vedea numai extremele acestui fenomen, numite pe la colţ “paparude”, şi nu vor face nici măcar nu efort să-i înţeleagă cu adevărat şi să-i accepte. Aş vrea să ştiu şi opinia cititorilor homo/lesbi despre paradă. Vă invit să-mi deturnaţi acestă opinie despre manifestul vostru.

Şi încă o problemă. Nu înţeleg de ce reprezentaţii Bisericii îi condamnă pe oamenii cu orientări sexuale diferite atât de vehement pe de-o parte, iar pe de altă parte împărtăşesc valori morale precum toleranţa. Să fim buni de regulă că aşa e bine, dar să fim răi cu cei care nu împărtăşesc aceleaşi valori ca noi. Hmm! Ciudat! Cam aşa percep eu această problemă. De ce excluziune socială în locul unui numitor comun al valorilor umane? Poate pentru că nu s-au născut încă oamenii care să gândească aşa. Ne mai trebuie 100 de ani.. de crize şi de parade sociale.

P.S.: O mică dovadă de înţelegere a homosexualităţii – vă recomand filmul Watercolors:


Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 181 comments
 • 1

  un articol decent si onest.

  alt hetero fara sombrero
  2010-05-17 12:44:56 | Raporteaza
 • 2

  În pragul unor epidemii anticipate se lansează campanii de vaccinare, pregătind organismele care, astfel, recepţionează mai eficient la atacul virusului.

  La fel, zic, într’o societate cu deficienţă într’ale toleranţei, o paradă gay sau, mă rog, o serie de parade anuale, seamănă cu un vaccin. După o tură de refulări, lumea va’ncepe să reacţioneze cu o oarecare indiferenţă sau lehamite, vorba poetului, “lăsaţi’l dracu’, e’un actor”. Şi, mai apoi, încetul cu încetul, vor fi toleraţi, acceptaţi ca atare, trataţi cu o indiferenţă specifică – nişte alţii de lângă noi.

  Mult mai rău mă deranjează parada zilnică a nesimţirii. Şi nu ducem lipsă, slavă Cerului, de astfel de băieţi veseli. Şi deştepţi.

  Cum îţi ziceam – părerea mea.

 • 3

  cred ca multe persoane ar putea ignora orientarea sexuala a unora, daca ei insasi nu ar face valuri. Se intelege si ca cei care fac valuri, vor sa-si faca reclama, si ca sunt in general niste persoane cu probleme psihice majore.

 • 4

  Sunt straight, am fost dintotdeauna, si voi ramane straight toata viata.

  Dar pe vremea cand eram student, am lucrat – impreuna cu multi alti studenti din ‘emisfera de est’ – o vara intreaga intr-un orasel din Massachussets, Provincetown, care avea, pe langa o importanta comunitate de artisti, si o importanta comunitate gay. Am lucrat pentru, si impreuna cu indivizi si individe gay la unul dintre joburi, iar cupluri gay vedeam la tot pasul pe strada. Dupa cateva zile, m-am obisnuit. Cei mai multi dintre ei – nu toti – erau foarte decenti. In august au avut si o parada. Insa parada lor, spre deosebire de paradele noastre, a fost de bun simt, i-au lipsit caracteristicile dezgustatoare pe care le au paradele din Romania, si a fost de multe ori chiar amuzanta. Din pacate romanii – gay-ii romani in cazul de fata – au un stil fantastic de a prelua aiurea aproape tot ce vad in occident si a-l strica. In principiu, ma deranjeaza paradele gay din Romania pentru ca sunt lipsite de bun gust, sunt dezgustatoare, si au un rol provocator intr-un mediu, din pacate, inca foarte conservator, dominat de un misticism primitiv, o religiozitate medievala si prost inteleasa, din mijlocul careia ne putem astepta oricand la reactii agresive din partea fundamentalistilor din BOR sau din Noua Dreapta.

  Ce parere am despre gay? Nu as vedea atractia fata de acelasi sex ca pe o “boala” genetica, si mai degraba ca pe o anomalie. Exista diferente intre cele doua, cuvantul “boala” presupune ca ar trebui corectata, vindecata. Daca nu ma insel, aproximativ 4% dintre fiintele umane sunt in mod natural atrase de persoanele de acelasi sex. A le condamna doar pentru asta mi se pare la fel de reprobabil cu a condamna un tigan (sau.. ma rog.. rrom, desi mi se pare o aiureala denumirea asta, pe cand termenul de “tigan” nu mi se pare deloc jignitor) doar pentru ca s-a nascut tigan. Nu cred ca ar trebui sa condamnam pe nimeni doar pentru ca nu a avut de ales.

  In alta ordine de idei, multe personalitati marcante din istoria omenirii au fost homosexuali. Plato (multi greci in antichitate in general), Leonardo da Vinci si Oscar Wilde (doar din ce cunoastem noi!) ar fi doar cativa oameni care cu siguranta au realizat mai multe decat toti forumistii care, probabil, vor sari sa ma injure, fara sa prezinte macar argumente solide.

  alt nasule_lasa_ne
  2010-05-17 13:43:07 | Raporteaza
 • 5

  mihaela: hi! şi eu am cunoştinţe “homo” sau “hibride”. cu un cuplu de gay am împărţit cîţiva ani aceeaşi locuinţă, în uk. mă amuza faptul că băiatul meu cel mare, cînd vorbea despre “fata” perechii vecine, folosea pronumele it. în rest, treaba lor, chiar n-am nimic de împărţit cu persoanele “diferite”…

 • 6

  Pai sunt convins ca-s destui homosexuali jenati pur si simplu de manifestarile unei anumite parti din “comunitate”. Este o aiureala parada. Si in plus, mi se pare ca tocmai prin ea isi fac un deserviciu: vor sa fie tratati ca niste oameni normali, dar in acelasi timp au aceasta parada de parca ar fi un circ, un freak show.

  Lucrurile sunt simple: Oamenii normali nu fac parada de nimic. Deci?

 • 7

  Scopul Gayfest-ului este de a arata ca persoanele gay exista, ca fie ca vrem sau nu vrem există șanse foarte mari să avem o persoană gay in familia sau printre prietenii noștri.

  Ai precizat la un momentdat “Au fost extrem de discreţi..”. Eu unul m-am săturat să fiu discret, să-mi fie frică să-mi țin prietenul de mână pe stradă sau să dansez cu el într-un club. De ce să maschez acest lucru? Vreau o viață normală ca fiecare om. Și nu e vorba numai de intimitatea noastră fiindcă vrei nu vrei interacționezi si cu restul societății iar acesta este tocmai unul dintre motivele pentru care am sa particip la acest marș. Scopul este în primul rând este de a obișnui românii cu faptul că există persoane gay (deși poate sună ciudat am auzit de la mai multe persoane că nici n-au auzit de așa ceva până la Gayfest). Adică dacă mă plimb pe stradă de mână cu prietenul meu și mă întâlnesc cu un fan de-a lui gigi să nu arunce cu pietre în mine ci să treacă mai departe pe principiul “been there seen that”..nimic nou sub soare.

  În al doilea rând scopul marșului este pentru drepturi egale. “În fond, gay şi lesbienele sunt şi ei oameni şi au aceleaşi drepturi ca şi noi toţi ” Da? Tu ai să poți să-ți cumperi un apartament, o mașină împreună cu prietenul tău, dacă se întâmplă ceva o să poți merge la spital să-l vizitezi, dacă vrei să te căsătorești ai să poți face asta… EU NU.

  Nici eu nu sunt de acord 100% cu acest marș..distorsionează destul de mult conceptul de gay..cel puțin așa cum îl privesc eu, dar totuși e ceva. De ce e nevoie de un marș pentru drepturi egale și pentru toleranță? Nu știu! Ce știu e că prin aceleași mijloace și-au câștigat drepturile atât persoanele de culoare cât și femeile!

 • 8

  “În fond, gay şi lesbienele sunt şi ei oameni şi au aceleaşi drepturi ca şi noi toţi deşi aleg să-şi trăiescă emoţiile alături de persoane de acelaşi sex.”

  Nu. Imi pare rau, nu. Lasand la o parte dreptul la casatorie si adoptie, nu avem aceleasi drepturi. Nu avem dreptul sa nu fim scuipati si batuti de oameni care se cred mai buni. Nu ma duc si nu sustin parada, dar este o jignire profunda sa te porti ca si cum oamenii sunt tratati egal in Romania. Si singura sansa pentru asta este sa mai treaca o generatie, o generatie care sa vad homosexualii si lesbienele ca niste persoane normale care nu trebuie sa se ascunda de frica repercursiunilor din partea colegilor de serviciu si a vecinilor.

 • 9

  @Vlad C.: A trecut vremea gayfesturilor din anii 60-70 la care se duceau oameni umiliti, ofensati si ostracizati de societate, cu riscul de a fi arestati etc. Gayfest-urile din ziua de azi au ca scop marketing-ul, promovarea conceptului de gay si distractia, au devenit un soi de carnaval. Cel putin la noi, gay-ii asa zis “protestatari” sunt mai in siguranta decat gura casca de pe strada datorita desfasurarii impresionante de trupe de jandarmi. Iar de gayfesturile din occident, acolo e 100% marketing imbinat cu distractie.

 • 10

  florin: repercuRsiuni… bine zis, bravo!

 • 11

  Nici eu nu pot sa spun ca sunt convinsa ca acest gen de parada, extrem de colorata si de stridenta, ar fi cel mai indicat mijloc de sustinere a unei cauze. Sunt insa sigura ca este nevoie de iesiri in strada, am numai indoieli in privinta coloraturii lor, nu asupra existentei lor in sine.

  @Mihaela Pana: ma uimeste ca un jurnalist poate sa sustina ca gay-i si lesbienele au aceleasi drepturi ca cei hetero. De asemenea, mi se pare deranjanta si folosirea termenului de “normal”, “normalitate” si senzatia pe care o transmiteti, cum ca homosexualii pot exista, dar e de preferat s-o faca dupa un pres, sa nu fie la vedere.

  De asemenea, ma uimeste faptul ca nu pareti sa fiti la curent cu importanta acestui gen de miscari pentru dobandirea oricarui gen de drepturi (vot, avort), mai ales in cazul nostru, al femeilor.

 • 12

  Un articol in care ne arati ca esti toleranta “de forma”. Ai cunostinte, ai locuit cu ei, dar nu te-ai “molipsit”.Adica nu ai nimic cu ei atat timp cat “stau in banca lor” si nu ies in public. Ca sa fim in ton cu ultimele framantari sociale, este ca si cum ai spune: sunt de acord ca mamelor nu trebuie sa li se reduca indemnizatia de crestere a copilului, dar nu sunt de acord sa protesteze pentru asta. Nu sunt gay si nici nu mai am cum sa devin, dar as spune ca aceste parade gay au drept scop tocmai constientizarea celor intoleranti sau pseudotoleranti.Nu este o forma de exhibitionism, asa cum incerci sa ne sugerezi.

 • 13

  @Alin: Crezi ca a trecut vremea? Să vezi ce plin o să fie Bucureștiul săptămâna asta de oameni “umiliți, ofensați si ostracizați” ;)

  Eu vorbeam de situția din România nu de cea din occident. Acolo recunosc că e doar un party în stradă..fiindcă acolo astfel de marșuri au început în anii 70′-80′ și acum își permit să sărbătorească, dar în România nu este cazul.

 • 14

  sint “normal”, nu cunosc nici din auzite vre-un gay si nici nu sint curios. am o atractie aproape patologica fata de femei….ceea ce se intimpla acum este greu de inteles pentru romani si reactiile sint uneori ciudate.

  ce ma bucura este “punerea cu botul pe labe” a bisericii ortodoxe romane dupa cazuri dovedite de gay la nivelul unor preoti.

  vestea cea buna/rea este ca lumea evolueaza spre apartenenta sexuala data de o decizie personala. in limbaj de popularizare, in citeva zeci de ani, normalitatea este data de bisexualitate. nu este o boala sau anomalie, este o decizie pe care fiecare o va lua in functie de conjunctura, in mod dinamic….

  sa nu uitam ca acum 500 de ani o fata la care i se vedeau gleznele era considerata depravata si putea fi chiar arsa pe rug. acum 50 de ani masturbarea era considerata de asemenea o boala/deviere de la normal la fel ca si sexul oral iar acum fac parte din normalitate….

  asa ca, frati si surori romani, adaptativa sau daca nu tolerati aceste manifestari, ostentative sau nu, indecente sau nu care sint o reactie la cum sint priviti gaii/lesbienele. nu e nimic de facut, sint tot mai multi si la un moment dat vom afla ca sint majoritari…..

 • 15

  eu nu se intampla des, dar de data asta sunt de acord 100% cu ce zici (si trebuia sa’ti spun :) )

 • 16

  “De când sunt în Bucureşti, am locuit sub acelaşi acoperiş atât cu lesbiene, cât şi cu gay. Au fost extrem de discreţi, unii dintre ei/ele mi-au povestit jenaţi despre orientarea lor mult mai târziu după ce-mi dădusem eu seama, iar alţii nu mi-au spus deloc şi maschează în continuare adevărul evident. Ne comportăm firesc, natural.”

  Adevărul e că trebuie să renunţăm la bigotism şi să le întindem o mînă. Uite, eu, de exemplu, sînt dispus să primesc în apartament două lesbiene.

 • 17

  Vezi, Floricel, de asta e viata nedreapta… Mie, si daca as fi singurica tot nu mi-ar placea sa primesc in apartament doi… lesbieni din astia. :)

 • 18

  Apreciez efortul cinstit al autoarei de a gasi tonul corect fata de o problema atat de delicata!

  Nu pot fi insa de acord cu afirmatia ei potrivit careia totul este relativ, si apoi ca “adevarul este relativ”. Aceasta ultima afirmatie este un nonsens, caci UN LUCRU ESTE ADEVARAT CAND ESTE CONFORM CU REALITATEA. Deci nu poate fi in acelasi timp conform cu realitatea si neconform. Aplicand acest criteriu la subiectul dezbatut, realitatea arata ca oamenii se impart in barbati si femei si ca natura a creat barbatul si femeia complementari. Fireasca este unirea dintre un barbat si o femeie, orice alta forma este nefiresca si contra naturii.

  Un comentator acuza Biserica de grava intoleranta fata de homosexuali. Aici se face o confuzie: Biserica este intoleranta cu pacatul si nu cu pacatosul. Ce este pacatul? Ceea ce contravine adevarului. “Ceea ce ofenseaza natura, il ofenseaza pe cel care a creat-o, pe Dumnezeu”. Dar, in ultima instanta, cel care nesocoteste legile naturii, mai ales chiar in propriu-i trup, isi face singur rau. Biserica vrea sa ajute omul sa-si traiasca propria umanitate in mod cat mai adevarat, spre propria lui implinire.

  Nu stiu daca sunt bine informata, cred ca actuala lege romaneasca privind homosexualitatea lasa libertate persoanei in intimitae, dar nu permite propaganda si exibitionismul. Eu nu sunt de acord ca tineretului, propriilor mei copii sa li se inoculeze prin mijloace de propaganda(eventual mascate, ca aceste parade) ideea ca orice orientare sexuala este la fel de naturala. Caci nu este!

 • 19

  ruxandra: andreea: eu, cum ziceam, n-am nici o treabă cu persoanele “diferite”. dar nu le pot accepta şi repercuRsiunile, ce dracu!

  ps. andreea, cu persoanele “diferite” din menage a deux chiar am trăit poveşti foarte frumoase…

 • 20

  Motivatia lor e urmatoarea – nu se accepta decat in masura in care sunt acceptati. Acum intelegeti dorinta lor imensa de a fi acceptati ? E vorba de insusi sentimentul ontologic “eu sunt”, pe care ei si-l conditioneaza de “daca ma accepta ceilalti”.

  De altfel asta este definita tulburarii de personalitate histrionica. Acum intelegeti de ce se manifesta asa de…isteric ? :) VOR SA FIE VAZUTI, REMARCATI, (chiar si cand nu sunt la parada, majoritatea se imbraca/poarta foarte strident), APRECIATI….pentru ca doar in conditiile astea ei isi dau voie lor insisi sa FIE.

  Homosexualtiatea este pur si simplu o tulburare de personalitate atat de radicala incat ti se pare ca…e altceva ! De altfel, un terapeut mi-a povestit ca, in ciuda spectaculozitatii afectiunii, nici macar nu sunt asa greu de vindecat.

 • 21

  @marcel intransiNgent ca intotdeauna :)

  Hm, vreau si eu poveste, daca ai scris-o…

  Puteti voi sa spuneti ce vreti, eu sint cit de poate de toleranta, nu m-au deranjat nicidecum homosexualii pina acum (si am cunoscut si eu citiva), dar tot mi se pare ca imaginea a doi barbati care se tin de mina este caraghioasa. Sorry!

 • 22

  marcel zadda, …tare penibil mai esti!

 • 23

  Mie nu mi se pare deloc ca tolerezi homosexualitatea asa cum reiese din acest articol. Vorbesti despre ei ca despre niste oameni bolnavi care ar trebui sa pomeneasca in soapta despre boala lor si pe care tu in imensa-ti marinimie ii accepti in preajma ta, atata timp cat nu-si iau nasul la purtare. Orice act sexual liber consimtit intre doi adulti, indiferent de sexul lor, e legal si absolut normal. Iar heterosexualii fac parada de sexualitatea lor in fiecare zi, anuntandu-si cu glas tare relatiile, tinandu-si iubitul/iubita de mana pe strada si sarutandu-l/o si asa mai departe. De ce n-ar avea si gay-ii dreptul sa faca acelasi lucru? De ce ar trebui sa-ti marturiseasca tie jenati sau deloc ca iubesc si pe cine, in timp ce tu ai dreptul sa iti afisezi preferinta peste tot? E nedrept. Gandeste-te ca ai ateriza pe o planeta unde toata lumea ar fi gay si heterosexualitatea ar fi o ciudatenie. Ti s-ar parea corect sa n-ai voie sa te plimbi de mana cu sotul sau cu iubitul tau, sa nu se uite cu scarba, vezi doamne, “normalii” majoritari? Eu si prietenul meu sustinem parada gay si nu pentru ca ne-ar privi in vreun fel, doar suntem hetero si happy in love, ci pentru ca asa ni se pare corect si normal, sa aiba toata lumea dreptul la fericire.

 • 24

  vali: mă rog, da’ pe ce te bazezi, ca să zic aşa?

 • 25

  @vichi: Da.. natura a creat bărbatul și femeia complementari.. PENTRU A SE ÎNMULȚII și a perpetua specia. DE ACORD. Dar cu ce este împotriva naturii faptul că iubesc tot un băiat? Nu cred ca este cu nimic și totodată nu are nimeni dreptul să îmi spună pe cine și cum să iubesc.

  (Actuala lege românească tratează persoanele heterosexule și homosexuale în mod egal, mai puțin privind căsătoria, parteneriatul civil și dreptul de adopție.)

  Să presupunem că aveți dreptate..și nu orice orientală sexuală e normală. Ce ați prefera în caz că copilul dumneavoastră ar fi gay? (și sper să nu fie nimeni atât de naiv să creadă ca lor nu li se poate întampla. Când m-am nascut eu și în copilăria mea nu exista nici un gayfest sau alte mijloace de “propaganda”).Să incerce să ducă o viată normală..să se căsătorească cu o femeie.. deși nu o iubește..să trebuiască să mintă pe toată lumea din jur întreaga viată inclusiv pe acea femeie? Nu văd cum cineva ar putea fi așa de crud cu el și mai ales cu acea persoană..decât daca societatea nu-i oferă altă variantă. Acum încercăm sa creăm una.

  Poate nu orice orientare sexuală e la fel de normală.. dar decât să te minți pe tine și pe cei din jur mai bine spui lucrurilor pe nume.

 • 26

  Cu homosexualii sunt de acord. E treaba lor, ce va bagati? Ne raman noua mai multe femei de iubit. Cu lesbienele nu sunt de acord. Ele n-au voie. :)

 • 27

  andreea: trimit, trimit… nu prea am timp să scriu. de ce? pentru că mă frămîntă o groază de probleme importante, cum ar fi: romania! unde ti-a plecat zambetul? pe marte? these are the questions, ce dreaq!

 • 28

  @ Floricel

  Ti-am prins ironia, dar sa stii ca mi-am dat seama mai tarziu despre orietarilor celor cu care am locuit. :)

 • 29

  @ruxandra PRedescu: Aproape ca nu-mi place cand esti de acord cu mine (contradictia naste progresul),dar cum aseara am fost la ACDC, te iert …si apreciez fair play’ul!:)

 • 30

  corect!

 • 31

  Perfect deacord ! Si eu am acelasi sentiment , e treaba ta ce faci in casa la tine nici eu nu ies sa mi-o t…in parc pe strada sau pe te miri unde plus ca nu ies in strada sa strig in gura mare ca sint NORMAL , chiar nu am nimic cu ei (desi multi nu ma cred !) atita timp cit isi pastreaza bunl simt . Biserica ….sper ca te referi la ortodoxi nu la altii , ca numai azi nu am vazut la tv ca o puse pe o lesbianca preot!!undeva ,nu stiu pe unde ,ca m-am revoltat , defapt s-a revoltat crestinul din mine , morala , nici nu mai stiu cum sa-i zic , e strigator la cer , pot fi ,cum zici si tu , dar tine pentru tine nu imprastia “boala” ta enoriasilor tai mai ales .

 • 32

  Cei ce invocă toleranţa sunt de două feluri:

  Cei care sunt beneficiarii direcţi ai acesteia [în cazul de faţă homosexualii] şi Ipocriţii. Care fac afirmaţii corecte din punct de vedere politic atâta timp cât cred că nu pot fi afectaţi de fenomenul pe care îl tolerează.

  Ce uşor vorbim de exemplu de cutremurul din Chile. Vai ce-i mai compătimim ! Ce suntem alături de ei ! Dar, din păcate, nu pentru mult timp că începe dansez pentru noră la televizor.

  Ipocriţilor toleranţi le propun o fază. Veniţi acasă pe neaşteptate şi-l găsiţi pe băieţoiul vostru de zece ani sugându-i-o unui coleg de paisprezece.

  Să vedeţi atunci cum v-apucă criza de toleranţă !

 • 33

  ete scartz, homosecsualii si handicapatii sa fie discreti ca sa nu-i creeze mihaelei confuzie interioara. ca ea este toleranta dar totu’ are o limita. discursul bigot societal impanat cu pseudoteorii stiintifice si false nelamuriri.

 • 34

  @ eu @ruxandra PRedescu:

  Dragilor, încerc doar să articulez o “formă” de a împăca şi capra şi varza pentru a depăşi problema.

  @ eu

  Nu sunt de acord cu tine. Nu poţi compara problema homosexualilor cu protestul mamelor. Sunt cazuri sociale total diferite. Şi nu am sugerat că protestul este o formă de exhibiţionism, am spus că este o formă total nepotrivită pentru a aştepta un feedback pozitiv într-o societate ignorantă.

  @ruxandra PRedescu

  Tu nu mi-ai împărtăşi ideile din principiu că d-aia ne iubim :) )

 • 35

  @pcritique: Da, din pacate asta este si senzatia mea dupa ce am citit articolul. Ne punem toleranta in piept, dar asa, ca o brosa, pe care o scoatem daca ne incomodeaza putin, ca doar deh, suntem romani, avem traditiile noastre. Cine nu joaca frumos la hora, afara din sat cu el!

 • 36

  Din Sfanta Scriptura:

  Leviticul 20:13 Dacă un om se culcă cu un om cum se culcă cineva cu o femeie, amândoi au făcut un lucru scârbos; să fie pedepsiţi cu moartea, sângele lor să cadă asupra lor.

  Dupa cum se vede homosexualitatea a fost prezenta la specia umana din cele mai vechi timpuri – ar cam trebui sa ne obisnuim cu ideea prin secolul XX. Eu sunt foarte suparat pe lesbiene ca fac sex si nu ma cheama si pe mine, doar asa, sa ma uit.

  Oricum in materie de orientari sexuale, se pare ca noi oamenii moderni suntem mult mai retardati decat inaintasii nostri, aceia erau niste adevarati libertarieni in materie de sexualitate:

  Leviticul 20:15 Dacă un om se culcă cu o vită, să fie pedepsit cu moartea; şi vita s-o omorâţi. Leviticul 20:16 Dacă o femeie se apropie de o vită, ca să curvească cu ea, să ucizi şi pe femeie şi pe vită; să fie omorâte: sângele lor să cadă asupra lor.

  Tot nu am inteles ce vina aveau vitele…

 • 37

  Criticului asa-zisilor ipocriti toleranti ii propun o faza: ajungi acasa si iti gasesti baietoiul de vreo saisprezece ani ucis tocmai din cauza orientarii sexuale clasificate ca anormala. Sa vezi atunci cum te apuca criza de toleranta (fata de criminal,nu?)!

 • 38

  @Eugen: articolul incepe bine totusi, suntem anuntati ca din punct de vedere experimental homosexualii sunt si ei oameni. cine s-ar fi asteptat? apelul la solidaritate umana este absolut induiosator. mihaela femina bona est.

 • 39

  Băi da cu ce argumente îmi veniţi. Poponarul ucis !

  Puteţi să v-o trageţi la găoază cât aţi vrea mă că nu vă ucide nimeni !

  Din păcate !

 • 40

  Măcar Mihi a recomandat Watercolors. Bravo, Mihi.

 • 41

  godless1859 “Tot nu am inteles ce vina aveau vitele…” aveau sex appeal

 • 42

  Măcar Mihi s-a uitat la Watercolors.

 • 43

  buna seara Mikisor…cum am promis, imi exprim comentariul decent:P (wooofff..greu mai e sa te abtii:P:)

  Hai sa o luam pe rand:

  Dumnezeu, dupa ce a savarsit creatia sa a zis: Sa facem om dupa chipul si asemanarea noastra, care sa stapaneasca peste aceasta lume…spune Sf Scriptura…aceeasi care apoi revine si spune: “Nu este bine sa fie omul singur..sa ii facem ajutor pe potriva lui…si a suflat duh peste el, l-a adormit…si din coasta lui a facut Domnul Dumnezeu femeie…”

  Hai sa ne oprim aici un pic…de ce nu facut Dumnezeu dintru inceput barbat cu barbat? sa fi vazut atunci chinurile facerii…

  Faci referire la Biserica si la toleranta ei fata de acesti oameni…Biserica nu poate fi toleranta cu ceva ce contravine Invataturii lui Hristos..

  Sa revin acum un pic si la partea unde sunt intru totul de acord cu tine..zau asa…pana la urma modul cum isi gestioneaza ei viata e chiar treaba lor…nu ii plac, nu am mila fata de ei, dar atata timp cat isi vad de sentimentele lor bolnave intr-un spatiu unde nu imi afecteaza mie viata sau pe a celor dragi mie, zau daca imi pasa. Eu am 2 nepoti si sincer la un moment dat o sa vreau sa am si copiii mei…si ca sa parafrazez un celebru refren din parazitii (dar in gand:P) nu astea sunt imaginile pe care vreau sa le vada si sa simta ei… Ca sa inchei apoteotic:D – Dumnezeu a creat femeia…fiinta mai perfecta nu exista (le ador:))):P si nu cred ca o iubire sublima poate fi altfel decat in ecuatia: barbat – femeie:) Te pup. Felicitari pentru post

 • 44

  Wow !

  A fost aplicată o lovitură sub centură. Şi repede riposta: comentariu şters !

  Se încinge treaba fetelor !?

 • 45

  @cosa nostra: tu despre ce vorbeşti? :)

 • 46

  Mihaela Pană, Cum adică despre ce vorbesc !?

  Am citit un comentariu, care, sublim fiind, lipseşte cu desăvârşire, prin ştergere !

  Doriţi să vi-l reproduc !?

 • 47

  Ce este o lesbiana? Doar o alta femeie care incearca sa faca treaba unui barbat.

  Cum numesti doi homosexuali irlandezi? Ben Dover si Phil McCavity.

  De la ce vine G A Y? Got Aids Yet?

  Cea mai buna arma e umorul, nu homofobia. xoxoxoxo

 • 48

  @Nico: Got HPV yet?

 • 49

  De ce nu ar fi persoanele homosexuale normale? Citez: “Este un miraj pe care aceste persoane şi-l fabrică pentru a se convinge pe sine că sunt normale. ”

  Doar ptr ca sunt diferiti? Cum sa cerem toleranta de la biserica ortodoxa conservatoare daca o tanara care se vrea deschisa la minte scrie o asemenea enormitate?

  PS Ce bine ar fi ca persoanele cu dizabilitati fizice sau psihice sa faca o parada! Poate s-ar mai schimba putin perceptia asupra lor. Deocamdata, ca orice minoritate din Romania sunt..marginalizati din pacate

 • 50

  @cosa nostra: dacă te referi la injurii, mai bine te abţii. nu admit.

 • 51

  Alina, De ce nu ar fi persoanele homosexuale normale?

  Doar ptr ca sunt diferiti?

  Exact ! Pentru că sunt diferiţi !

  Cum sa cerem toleranta de la biserica ortodoxa conservatoare

  Cine a cerut toleranţă de la biserica ortodoxă !? Că eu nu am auzit !

  Ce bine ar fi ca persoanele cu dizabilitati fizice sau psihice sa faca o parada! Poate s-ar mai schimba putin perceptia asupra lor.

  Percepţia asupra persoanelor cu dezabilităţi care e !? Aceeaşi cu cea asupra homosexualilor !? Te înşeli ! Frumoasă, dar nereuşită, încercare de a atrage handicapaţii în aceeaşi tabără !

  Deocamdata, ca orice minoritate din Romania sunt..marginalizati din pacate

  Dacă sunt marginalizaţi, eu zic să-i centralizăm. Să-i facem centrul universului nostru. Pe homosexuali ! Cum ar fi !?

 • 52

  Mihaela Pană, Cu cine mă confundaţi !?

  Mă refeream la un comentariu pe care l-am citit şi pe care la scurt timp nu l-am mai văzut.

  Ce injurii şi ce nu admiteţi !?

  Dumneavoastră citiţi comentariile !?

 • 53

  @Mihaela Pana: Nu imi doresc sa fii de acord cu mine ci doar sa intelegi unde ai gresit. Din punctul meu de vedere. Insasi afirmatia ca nu poti compara protestul mamelor cu protestul unor minoritati sexuale dovedeste ca toleranta ta este limitata. Astazi ambele categorii sunt discriminate, mamele au voie sa protesteze dar homosexualii nu. De ce? De ce niste pampersi cacaciosi sunt mai putin scarbosi decat decat 2 persoane de acelasi sex tinandu’se de mana la o parada? Ma surprinde dragostea marturisita Ruxandrei. Cam indraznet gestul, nu?:))

 • 54

  Eu, De când parada e un protest !?

  Iar homosexualii ar protesta faţă de ce !?

 • 55

  ALIANŢA FAMILIILOR DIN ROMÂNIA

  te invită la

  MARŞUL PENTRU FAMILIE 2010

  Bucureşti, vineri 21 mai 2010, Biserica Kretzulescu, ora 17.30

  Dacă crezi în valorile creştine ale familiei şi vieţii,

  Dacă înţelegi căsătoria ca fiind doar între un bărbat şi o femeie,

  Dacă vrei un mediu social normal pentru copiii tăi,

  Dacă eşti împotriva propagandei perversiunilor sexuale,

  Dacă eşti nemulţumit de politicienii care nu îţi reprezintă valorile,

  Dacă eşti nemulţumit de decizii politicienilor în ceea ce priveşte familia,

  Atunci vino să le spunem politicienilor că Statul trebuie să protejeze familia pentru că pe ea se construieşte astăzi România de mâine.

  Vino pentru copiii tăi!

 • 56

  Cuvant al Sfantului Nil pentru venirea lui Antihrist: La urma se va arata si necuratul Antihrist, dupa cresterea varstei lui, si se va umplea de sataniceasca putere, ca sa faca semne si minuni cu vrajitoriile lui inaintea oamenilor patimasi. Dar peste oamenii cei sfinti nu va avea nici o putere sa-i amageasca cu vrajile lui, ci numai pe cei intunecati de patimi.

  La inceput se va arata bland, ca sa plece popoarele la inselaciunea lui, si sa-l puna imparat. De asemenea, se va arata cu pace si smerenie, ca sa i se inchine toti, fiindca hrana lui Antihrist este tulburarea oamenilor; caci, cand se vor tulbura oamenii, atunci el se va bucura. Lumea se va tulbura prin uitarea credintei si lipsa fricii de Dumnezeu. Caci atunci vor stapani in lume desfranarea, preacurvia, sodomia, iubirea de avere, iubirea de bani, pomenirea de rau, zavistia, uciderea de oameni, betia, avortul, stricarea familiei si celelalte greutati. Toate acestea vor cuprinde intreg pamantul si vor stapani toate orasele si satele, pentru ca nu se va gasi atunci alt om vrednic sa imparateasca lumea.

  Atunci cand vor pacatui toti oamenii, vor crede ca isi lucreaza mantuirea lor. Atunci, in vremea lui Antihrist, se vor defaima Bisericile lui Dumnezeu si Sfanta Evanghelie si va fi multa lipsa in lume.

 • 57

  Profetia Sfantului Nil Atonitul, despre Antihrist si sfarsitul lumii : Cand se va apropia vremea venirii lui Antihrist, se va intuneca mintea omului de toate patimile cele trupesti ale curviei, si foarte mult se va inmulti necredinta si faradelegea. Atunci omul va deveni de nerecunoscut, schimbandu-se fetele oamenilor, si nu se vor mai cunoaste fetele barbatilor de ale femeilor, pentru nerusinata imbracaminte si a parului din cap.

  Oamenii din vremea aceea se vor inrai ca niste fiare salbatice, fiind inselati de Antihrist. Nu vor da respect parintilor si celor mai batrani, iar dragostea va pieri. Pastorii crestinilor, arhierei si preoti vor fi oameni cu slava desarta, afara de prea putini, cu totul nerecunoscand calea din dreapta de cea din stanga.

  Atunci se vor schimba obiceiurile si traditiile crestinilor si ale Bisericii. Curatia va pieri de la oameni si va stapani faradelegea. Minciuna si iubirea de argint vor ajunge la cel mai inalt grad si va fi vai de cei care vor aduna bani. Curviile, preacurviile, sodomiile, hotiile si omorurile, in vremea aceea, vor fi pe toate drumurile. Pentru savarsirea acestor mari pacate, oamenii vor fi lipsiti de darul Sfantului Duh, pe care l-au primit la Sfantul Botez, precum si de mustrarea constiintei. Bisericile lui Dumnezeu vor fi lipsite de preoti credinciosi si evlaviosi si va fi vai de crestinii care se vor afla in lume, caci isi vor pierde cu totul credinta, nevazand la nimeni lumina cunostintei.

 • 58

  eu sunt de acord cu parada si motivul este urmatorul: din pacate, in romania un principiu de viata al multora dintre concetateni nostrii este, cel care se reduce la “ceea ce nu inteleg este lucru diavolesc, ceea ce nu stiu nu exista”. prin aceasta parada, comunitatea gay din tara, incearca sa atraga atentia asupra faptului ca ei exista. pot fi prieteni, cunostinte, rude, poate fi oricine. aceasta parada nu are loc decat odata pe an, in restul anului ii vedeti cumva? fac cumva prozelitism? impart fluturasi pe strada pentru a deveni gay? ca ii recunoastem pe strada, ori aiurea, pe unui dintre ei, ii recunoastem datorita atitudinii efemintate, dar in rest sunt discreti, isi vad de viata lor, de necazurile si bucuriile lor, de tot ce tine de viata asta trecatoare. fiti toleranti, chiar si cu ceea ce nu intelegeti si ceea ce nu stiti (dar niciodata nu amestecati lucrurile) dixit

 • 59

  apropo de subiect: iata despre ce ne indeamna ambasadorul frantei sa vorbim copiilor in scoli:luptapentruorto../

 • 60

  @danutza: citez din articolul la care ai indicat linkul: “O tara degradata din punct de vedere moral, fara Dumnezeu si fara limite in decadenta lor isi trimite ambasadorul sa ne invete si pe noi cum sa fim “europeni”?”

  nu stiu, eu cat am stat in Franta am vazut mult mai mult bun simt ca in Romania. articolul respectiv e muult prea exagerat. ambasadorul spunea bine ce spunea, educatia sexuala e importanta. si nu doar in legatura cu homosexualitatea, ci in general, ca destule fete raman kinder cu surpriza fara sa vrea la varste fragede si destui adolescenti se infecteaza cu tot felul de BTS-uri. asta nu e un subiect de care sa te rusinezi, ci care trebuie discutat.

 • 61

  @Eugen: Uuuuu, fungi a-coming!

 • 62

  Un articol bun. Ceea ce se vede este un circ ieftin. Am vazut la Realitatea acum cativa ani o emisiune dezbatere dupa parada gay. “Preotul” acestei comunitati, de la Accept- nu mai stiu cum il cheama- cheama in discutie cativa travestiti. In afara ca radeau ca proastele (sic) si nu puteau lega cateva cuvinte mai acatarii, nu am auzit nimic. Hahaieli si dezacorduri gramaticale, aaaaaaaaa, priviri in pamant si iar hahaieli cu mana la gura, ca babele de la tara puse in fata camerei. De ce, in loc sa-i scoata in strada, nu-i pune sa citeasca ceva, ca si la Libertatea si Click pare ca se uita doar la poze? De ce nu-i duce la dentist? Le face un deserviciu tuturor aceasta parada. Ei (ele) se fac de ras si daca tac, si daca deschid gura (mai ales atunci). Nasol. Nu am vazut la parada oameni despre care stiu ca sunt gay, dar s-ar face de ras in asemenea companie nefericita. Nu cred ca e genul lor sa stea pe strazi ca sa-si exhibe pornirile. O sa ramana in cea mai mare parte parada curvelor masculine vopsite strident si cu ciorapii negri rupti in genunchi, care merg pe tocuri inalte si clipesc din genele pline de rimel (usor scurs de la emotii), inconjurati de un zid de jandarmi, ca un exponat ridicol pe care oamenii incearca sa-l faca firesc: “uite lume, femeia cu barba si piticul (porno) cu tanga.” Unii se amuza, altii schimba postul cand le intra copiii in camera.

 • 63

  @ cosa nostra Îmi cer scuze, dar nu ştiu la ce te referi şi te rog să-l reproduci în acest caz. :)

 • 64

  Mihaela, tu virginica facultăţii ne dai acum lecţii de lesbianism !

  Cam aşa era comentariul şi era semnat în clar cu nume de femeie. Era postat după actualul #40

 • 65

  Cui ii pasa de ce tolerezi tu sau altii? Cel mai important argument in favoarea paradelor gay este acela ca ar contribui la cresterea vizibilitatii sociale pentru aceasta minoritate care este fortata sa se ascunda in viata de zi cu zi. De aceea sunt parade gay in tarile vestice… Problema cu Romania este ca din cauza intolerantei nimeni nu are curajul sa iasa si sa sarbatoreasca, de aceea ne trezim doar cu 50 de travestiti care vor atentie….

 • 66

  Eu cred exact invers. Ca parada gay e un lucru bun pentru comunitatea gay.De ce te scarbeste daca zici ca sunt tot oameni?

  Iar Biserica are dreptul sa nu-i tolereze pe gay, iarasi e un lucru bun.E dreptul lor sa-si sustina morala lor.

  Iar noi, ceilalti care nu suntem nici gay nici din Biserica, noi ce facem?

 • 67

  @Alex:

  E simplu: ori treceti la partidul gay, ori la Doamne-Doamne. Asa, sunteti ai nimanui. Ba nu, sunteti ai statului laic, adica ai lui Basescu si Boc. Astia ti-o trag din alte directii si vor sa stai capra. Ai de ales.

 • 68

  @Vlad C.: Exageraţi, cine vă împiedică să vă cumpăraţi proprietăţi împreună şi să vă vizitaţi în spital? Din punctul meu de vedere nu există discriminare.

 • 69

  @marcel zadda: asta cu “it” e foarte tare :) )

 • 70

  @ cosa nostra

  In admin vad ca este acelasi troll care comenteaza pe langa subiect, dar cu o alta identitate. Daca te irita acest lucru, lasa-mi un mail si-ti voi trimite comentariile lui…

 • 71

  nu exista crestin gay e un nonsens sa spui ca biserica ar trebui sa tolereze pacatul de orice fel ar fi. daca am crede cu adevarat in Dumnezeu am iubi implinirea poruncilor LUI si nu am tolera pacatele din viata noastra.avem impresia ca putem fi curvari si in acelasi timp buni crestini ,este o amagire .Din pacate mas-media da aceasta impresie iar biserica tolereaza pacatele pentru 30 de arginti .cred ca biserica are rolul de a castiga oameni pt.D-zeu IAR DACA O PERSOANA NU SE LASA DE PACAT biserica ar trebui sa se curete de “aceste vase de ocara” oamenii gay au nevoie de reabilitare nu de parade ,oamenii in general au nevoie de D-zeu pt a-i elibera de pacate

 • 72

  E dreptul tau sa iti spui parerea, mai ales ca nu mi se pare ofensator. Si cred ca esti toleranta. A fi tolerant cu homosexualii nu inseamna a “te molipsi”, cum zice cineva mai sus. A fi tolerant cu ei nu inseamna sa faci ce fac ei, nici sa ii aplauzi pentru ce fac. Doar sa nu ii condamni.

  Sa zicem ca un tip straight “socializeaza” cu cineva ce pare o tipa, care se dovedeste a fi de fapt un travestit care cauta companie masculina. Poate s-au sarutat si poate i-a facut sex oral :) . Tipul “straight” (sau e mai P.C. sa ii zici “nehomosexual”, ca si cum asta l-ar caracteriza?) are dreptul sa se supere? Sau se considera ca face discriminare? Eu unul cred ca gayul travestit ar trebui sa faca inchisoare, e ca un fel de act sexual neconsimtit (viol).

  Nu trebuie judecati sau blamati gay-ii si lesbienele. Nu e treaba celorlalti ce fac oamenii la ei in pat. Dar asta e valabil si invers: poate nici nu vrem sa stim detalii despre ce fac ei in pat. Si nu vreau nici sa vad parade de zoofili sau alte “minoritati”. Asta nu inseamna ca i-as discrimina. Nu vreau sa vad nici parada de “straight”. Nu o pot interzice, dar e dreptul meu sa nu vreau sa stiu ce fac altii in patul lor, mai ales cand poate ma dezgusta. Daca ma dezgusta, nu ma dezgusta ei ca persoane, ci ce fac ei, de aceea nu vreau sa stiu. Probabil e o reactie a organismului, ca sa protejeze instinctul sexual, nu stiu ce sa zic. Nu ma deranjeaza ca ei sunt homo, dar nu vreau sa imi bage asta in ochi.

 • 73

  Mi se pare ciudat ca aud aceasi debilitate de la o gramada de idioti: sunt cazuri de gay printre preoti deci BOR sa taca. Eh nu mai spune? Dar nu sunt cumva si cazuri de coruptie in justitie de exemplu? Pai sa taca si justitia atunci, sa nu mai condamne pe nimeni.

  In mintea lor redusa ei confunda institutia cu individul.

 • 74

  Biserica ortodoxa e plin cu preoti poponari, si ei sunt impotriva homosexualitatii……..no comment……pe alta parte, in ghidurile turistice gay din tari cu cultura, si civilizatie avansata, compara atitudinea romanilor fata de gay ,ca a tarilor islamice……si au dreptate….n-avem ce astepta de la o tara asimilata de cultura balcanica….

 • 75

  silviul: băiatul meu cel mare e deştept, doar e al meu, nu?!

 • 76

  bun articol. faptul de a face parada de homosexualitate e insasi dovada ca nici ei, in interior, nu sunt impacati cu ea – imi pare un soi defulare care da in depravare si o exalta. m-ar dezgusta la fel de tare si heterosexuali care s-ar linge in mod exhibitionist si lasciv pe strada in vazul lumii. e imatur si aiurea. nu le aduce nici un castig homosexualilor parada gay, dimpotriva, intareste cliseele negative existente impotriva lor – ca nu sunt oameni decenti, etc.

 • 77

  Mihaela Pană, Nu mă irită nimic ! Suntem într-un spaţiu virtual în care citim articole şi comentăm. Auzim şi spunem păreri. Orice s-ar întâmpla, nu e ca şi cum s-ar strica vreun baraj de hidrocentrală.

  Comentariul respectiv putea fi începutul unei aprige lupte între fete. Care putea fi foarte interesantă.

  Cât despre cenzură, sunt întru totul de acord cu ea ! Este dreptul autorului să selecteze comentariile care pot sau nu să apară.

 • 78

  Din dex aflam ca “a tolera” inseamna “a ingadui, a permite o situatie, un fapt (nepermis); a trece cu vederea; a admite, a suporta”. Deci inca din titlu ne anunti ca ai ceva cu ei dar reprimi acest “ceva” si te manifesti (te revolti cum zici tu) atunci cand ei isi afiseaza orientarea sexuala. Ei bine si pe unii ii revolta ideile pe care tu le exprimi aici dar asta inseamna ca tu sa nu mai scrii? Conform logicii din articolul tau cam asa se deduce. Deci ce faci: nu mai scrii sau continui sa scrii ce simti si ce crezi?

 • 79

  intoleranta cea mai de temut e cea a oamenilor care se considera toleranti. anumite nuante din ceea ce ai scris aici ma indreptatesc sa cred ca te numeri printre acestia.

  “De ce trebuie să te dai în spectacol cu particularităţile tale într-o societate în care ştii că nu sunt tolerate?” – poate tocmai pentru a incerca sa schimbi societatea din care faci parte? poate pentru ca refuza sa accepte ideea ca e normal sa fie priviti ca mizeria pe care societatea o ascunde sub pres? spui ca esti toleranta si totusi aperi intoleranta. daca de exemplu societatea romaneasca ar fi una blocata in credinta absoluta in creationism (nu ca nu ar fi), care sa refuze prin gest reflex evolutionismul, ai fi in randul celor care sa puna pumnul in gura celor care incearca sa deschida ochii celor din jur? si nu vorbim aici de convertire, pur si simplu de ideea de a face cunoscut celorlalti ca exista si altceva…

  spui ca ai locuit cu gay si lesbiene si ei s-au ascuns de tine si ca atunci cand s-au confesat, au facut-o rusinati. asta spune mai multe despre tine decat crezi. in primul rand spune multe despre perceptia altora despre gradul tau de toleranta. nu crezi ca daca ai fi fost intr-adevar o persoana toleranta, oamenii din jur si-ar fi dat seama de acest lucru si nu ar mai fi fost nevoie de deceptie?

  precizare: oamenii cu dizabilitati fizice au si ei paradele lor. p.s. tu chiar tragi paralele intre homosexualitate si boli psihice sever si te astepti sa te ia cineva in serios atunci cand vorbesti despre toleranta?

 • 80

  Pe cine crezi ca intereseaza parerile tale de doi bani?!..habar nu ai de cultura,democratie toleranta,esti o nazista..!nici nu am citit articolul tau,nu are rost,imi dau seama…mi-a fost destul sa citesc titlul si sa-ti vad poza…Din ambele razbate o ura si o intoleranta de ss-ist…

  alt stop intoleranta!
  2010-05-18 19:05:26 | Raporteaza
 • 81

  Citez: “Nu tolerez parada acestui act”. Care act? Actul de homosexualitate? Si cum trebuie procedat? Cand vine garcea si zice “actele la control”, ii aratam numai actul de heterosexualitate?

  Stii ce i-a zis Giovanii lui Terzian?

 • 82

  @Florin: pai tocmai asta-i problema: vreti sa prezentati anormalitatea drept normalitate. Homosexualii nu sunt oameni normali. Punct. Ii tolerez, nu cred ca trebuie violentati sau agresati pentru optiunea lor. Sunt de acord ca trebuie sa aiba aceleasi drepturi si responsabilitati ca orice alt cetatean, ca doar suntem egali in fata legii. Dar in nicun caz nu pot accepta ca ar fi normali.

 • 83

  well, dintre toate comentariile critice, al tau m-a impresionat si mi-a starnit reactia.

  1. la – “De ce trebuie să te dai în spectacol cu particularităţile tale într-o societate în care ştii că nu sunt tolerate?” – poate tocmai pentru a incerca sa schimbi societatea din care faci parte? poate pentru ca refuza sa accepte ideea ca e normal sa fie priviti ca mizeria pe care societatea o ascunde sub pres? – reactie: nu cred ca poti schimba cu nimic daca nu-ti constientizezi propria conditie si incerci s-o adaptezi la mediul inconjurator (cred ca e valabila pentru orice fiinta)

  2. la – spui ca esti toleranta si totusi aperi intoleranta. daca de exemplu societatea romaneasca ar fi una blocata in credinta absoluta in creationism (nu ca nu ar fi), care sa refuze prin gest reflex evolutionismul, ai fi in randul celor care sa puna pumnul in gura celor care incearca sa deschida ochii celor din jur? si nu vorbim aici de convertire, pur si simplu de ideea de a face cunoscut celorlalti ca exista si altceva… – nu mai traim vremurile in care se inchida gura cu pumnul. omenirea a evoluat, comunicam, ne impartasim opiniile oricare ar fi ele si incercam sa le combatem argumentat, civilizat…

  3. la – spui ca ai locuit cu gay si lesbiene si ei s-au ascuns de tine si ca atunci cand s-au confesat, au facut-o rusinati. asta spune mai multe despre tine decat crezi. in primul rand spune multe despre perceptia altora despre gradul tau de toleranta. nu crezi ca daca ai fi fost intr-adevar o persoana toleranta, oamenii din jur si-ar fi dat seama de acest lucru si nu ar mai fi fost nevoie de deceptie? – mi-au ascuns pentru ca nu ne cunoastem deloc si le era teama de reactia mea. tocmai pentru ca nu ma cunosteau. in primul caz mi-au spus, iar apoi in cel de-al doilea a lasat sa se inteleaga… deci nici urma de deceptie din nici o parte.

  4. la – precizare: oamenii cu dizabilitati fizice au si ei paradele lor. p.s. tu chiar tragi paralele intre homosexualitate si boli psihice sever si te astepti sa te ia cineva in serios atunci cand vorbesti despre toleranta? – am facut o comparatie de principiu referindu-ma la manifestatie in sinea ei.

  Peste toate astea, iti multumesc pentru argumentele exprimate civilizat. :)

 • 84

  M-a facut sa rad un post de mai sus in care ni se expune posibilitatea existentei unei planete doar cu homosexuali. Pai, eu l-as intreba pe “geniul” de mai sus cum ar putea sa existe o asemenea civilizatie, daca nu s-ar putea reproduce??? Relatiile homosexuale sunt relatii care stopeaza viata. As putea sa afirm ca sunt relatii pro-moarte. Cum sa sustii o asemenea celula sociala, care nu are niciun scop pentru societate? Atata vreme cat scopul familiei normale este facerea si cresterea de copii, cum poti sa sustii relatiile homosexuale? Oare, nu va ganditi si la acei bieti copii care se vor a fi infiati de catre cuplurile de gay/lesbi, cat de dezorientati vor fi cand ambii parinti sunt fie tata, fie mama? Se vrea a se rezolva o problema – recunoasterea legala a relatiilor homo – insa, mai departe acestia nu se gandesc. Doar la satisfacerea unor dorinte egoiste.

 • 85

  bravo! sunt gay si este normal sa fiu deacord cu ce este scris in acest articol. nu suport parada gay in Ro tocmai pentru ca in aceasta parada nu se expun valori la care eu fac parte.tarile sud-est europene imita groaznic tarile occidentale. si parada asta este o imitatie urata

 • 86

  @Corneliu:

  ce mare prostie ai scris. ricky martin este gay si are doi gemeni extraordinari de frumosi. si uite ca ricky va fi doar tata si gata.care este problema? o sa le ofere copiilor o viata frumoasa si cu toate conditiile, conditii care multi parinti nu le ofera copiilor. si totusi sunt atatia parinti care arunca copii in gunoi, atatia copii care nu au mama si nici tata. bnla bla bla

 • 87

  @kirk Daca tu intelegi prin o viata frumoasa, o viata lipsita de griji materiale, atunci esti departe de esenta vietii. Daca tu crezi ca Ricky Martin are vreun merit in faptul ca are 2 gemeni frumosi, iar esti departe de esenta vietii. Daca tu crezi ca un copil poate fi fericit doar cu un tata, vezi mai sus in primele 2 fraze.

 • 88

  “tolerez homosexualitatea” exprimarile de genul asta tradeaza un primitivism in gandire care e din pacate mult prea comun la noi. pai cum adica tolerezi? dar cine te intreaba!? orientarea sexuala a unora nu te priveste pe tine absolut deloc. din pacate asta e nivelul oamenilor ce pretind a fi din patura civilizata a societatii noastre; mai avem mult pana sa intelegem ce e aia liberalism…

 • 89

  Tudor ce intelegi tu prin liberalism? Cumva ca fiecare sa faca ce vrea?

 • 90

  nu, corneliu. liberalism e cand suntem toti trasi la indigo

 • 91

  @Corneliu: ce se intelege prin liberalism este foarte simplu; pe scurt, e vorba de libertatea unui om de a face ce vrea atat timp cat nu dauneaza libertatii celorlalti.

  Ca nu-ti convine tie care sunt orientarile sexuale ale altora asta e problema ta, ce anume te face sa crezi ca parerea ta este mai buna ca a altora? Homosexualitatea nu poate fi privita ca “anormala”, “nefireasca” (sau mai rau, “bolnava”) decat din perspectiva religioasa. Homosexualitatea se intalneste peste tot in natura, deci este cat se poate de “naturala” in acest sens. Iti displace cand ii vezi pe strada? E dreptul tau sa simti asta, si mie imi provoaca o oarecare repulsie, dar acelasi lucru il pot simti si atunci cand vad stiu eu ce om urat, obez sau mai stiu eu cu ce handicap locomotor. Ce-ai vrea sa le facem?

 • 92

  Ma bucur ca tolerezi homosexualitatea, asta arata doar cat de “toleranta” esti. Meriti un premiu!

 • 93

  @tudor: Tu ai impresia ca problema se reduce doar la faptul ca-mi displac cand ii vad pe strada?

 • 94

  @Corneliu: nu, problema nu se reduce la faptul ca-ti displac cand ii vezi pe strada, pentru ca nici macar acest lucru nu ar trebui sa fie o problema. In schimb, faptul ca unii ca tine incearca sa impuna altora viziunea lor despre viata, asta este intradevar o problema.

 • 95

  “Ştim că totul este relativ şi că adevărul este undeva acolo, dar tind să cred mai mult în formula conform căreia adevărul este relativ şi depinde de mine.” Nop, adevarul nu e deloc relativ, e exact obiectiv desi poate un pic nuantat, si refuzul tau de al accepta nu il schimba cu nimic.

  Eu unul ii sustin pe homosexuali si dreptul lor de a-si organiza parada, mai ales intr-o tara ca asta in care biserca e institutia creditata cu cea mai mare incredere. Cat despre biserica, aceasta e o institutie suprem ipocrita, si care intotdeauna a promovat intoleranta, daca nu observi nici macar atat imi pare rau dar trebui sa te cataloghez ca fiind o alta pizda proasta, care isi da aere de eruditie si emancipare.

  Doar ca trebuie sa fii monumental de prost sa spui asta pe fata, asa ca oficial spui ca esti impotriva pacatului si nu a pacatosului, ca esti pentru familia traditionala sau vreo alta maxima a filozofiei de crasma garii care caracterizeaza pe marii duhovnici ai ortodoxiei.

  Este atat dreptul cat si datoria lor sa lupte si sa isi apere drepturile si desi nu le impartasesc orientarea sexuala ii sustin in aceste demersuri. Ii voi sustine pana cand no vor mai fi consideratii pacatosi de catre oameni needucati sau cetateni de mana a doua de catre oameni asa-zis emancipati precum domnisoara Pana.

  alt Paul Zapodeanu
  2010-05-18 22:54:55 | Raporteaza
 • 96

  @Nora: Draga Nora, ma uimeste ca te uimeste atitudinea unui ziarist. Sau faptul ca are pareri personale. Ce e rau in asta, nu vad nicio deontologie afectata. In plus, da, din punctul meu de vedere, au aceleasi drepturi ca si restul lumii, si ma refer la drepturi esentiale.Sunt ok si sa se casatoreasca cata vreme asta nu inseamna beneficii din partea statului. E importiva firii economice, nu morale. statul (cica) sustine familia, si e normal, pentru ca genereaza mostenitori, care ulterior cresc si sustin sistemul in continuare. dreptul de a infia copii, insa, mi se pare inaceptabil.

  Legat de toleranta, ce pot spune ca e daca vad doi ei cum isi “iau limba-n gura” la tv (chiar nu puteam sa folosesc vb a saruta, credeti-ma) ma face sa schimb canalul cu acceasi viteza cu care as vedea imagini cu executie sumara prin impuscare in cap sau caine chinuit pentru distractie. toate sunt impotriva firii, si sunt intiparite genetic in capul nostru de mii de ani. sunt acte ce nu asigura supravietuirea speciei. deci nu vreau sa ii vad pe strada, ca e loc public.

 • 97

  @cosa nostra: asa e .perfect deacord

 • 98

  @ mihaela pana

  1. “nu cred ca poti schimba cu nimic daca nu-ti constientizezi propria conditie si incerci s-o adaptezi la mediul inconjurator” – as putea sa iti insir nume de personalitati istorice care nu si-au tolerat propria conditie si bine-au facut (Galileo Galilei? George Eliot? sufragetele? Obama, FFS?!), dar n-as ajunge nicaieri, probabil. o sa incerc sa argumentez pe alta filiera – o sa particip la gay pride tocmai pentru ca nu cred ca o orientare sexuala minoritara e o “conditie” care poate fi schimbata/depasita (cum sunt “bogatia”/”saracia”, “prostia”/”inteligenta”). orientarea sexuala e ceva ce nu poti sa schimbi, oricat de mult te-ai stradui (si nu-s putini aia care au incercat/inca mai incearca). “conditia” LGBT e un dat admis sau nu, atat de individ cat si de societatea in care traieste. si nu-mi spune ca nu poti sa intelegi frustrarea reala si justificata a unui individ care a inteles si acceptat datul asta in ceea ce-l priveste, dar care constata, zi de zi, ca societatea in care traieste mai are mult pana acolo. daca te-ai fi nascut cu un picior in minus dar ti-ai dori sa participi la jocurile paralimpice ce-ai face? daca ai stii ca ai cancer, dar nu-ti permiti tratamentele care ti-ar putea face viata fie si un pic mai lejera, cum te-ai consola? daca ai fi tiganca nascuta la tara dar ajunsa la facultate la bucuresti cum ai accepta privirile condescendente si remarcele rasiste pe care, crede-ma, le-ai auzi frecvent? ceea ce ma aduce la punctul nr. 2…

  2. “nu mai traim vremurile in care se inchida gura cu pumnul. omenirea a evoluat, comunicam, ne impartasim opiniile oricare ar fi ele si incercam sa le combatem argumentat, civilizat” – e o atitudine tipica pentru frumosul glob de sticla in care traiesc membrii unei paturi din ce in ce mai groase a societatii romanesti (si nu numai). daca nu ni se intampla noua sau cunoscutilor/prietenilor/rudelor noastre, inseamna ca nu exista. esti jurnalist, sigur tii minte conflictele dintre manifestantii ‘pro-familie’ si participantii la gay parade de acum doi ani. sigur, daca suporterii cauzei LGBT ar fi stat cuminti acasa si si-ar fi “acceptat conditia”, o sa argumentezi tu, asta nu s-ar fi intamplat. ei bine, atata timp cat exista riscul sa se intample incidente de genul asta, eu o sa particip la pride. pentru ca prejudecatile nu le schimba aia care stau cuminti acasa si, eventual isi dau cu parerea in scris despre parade. de fapt, daca isi mai si dau cu parerea dupa ce au stat acasa, nu-s decat niste forme fara fond. categorie in care, sa ma ierti, te incadrezi si tu. si-uite-asa am ajuns la punctul 3, adica…

  3. vino anul asta la pride numai de-a dracu’. vino sa ii vezi cu ochii tai pe prostii de profesori, psihologi, avocati, parinti hetero, diplomati straini, care cred ca vizibilitatea comunitatii LGBT trebuie castigata asa, si nu prin tacere, lipsa de participare, confesiuni jenate si discretie. vino sa-i vezi pe oamenii care locuiesc in blocurile de vizavi de Casa Poporului care ne fac cu mana. vino sa intelegi cum e sa stii ca ai putea sa-ti iei un pumn in gura dupa ce se risipeste politia si o iei spre metrou, numai fiindca ai mers pe o anumita strada la o anumita ora alaturi de un anumit grup care crede intr-o anumita chestie. si poate o sa intelegi mai multe despre toleranta si despre furia pe care ti-o induce gandul ca ai putea fi agresat; de ce? fiindca alegi sa nu stai discret acasa, asa cum faci in restul de 364 de zile din an.

  apreciez nuantarile de opinie pe care le-ai facut in comentariile ulterioare articolului dar nu, faptul ca “tolerezi” homosexualitatea nu te face o persoana toleranta. ce sa facem, limba romana e o treaba complexa, semanticeste vorbind.

 • 99

  Un articol excelent. Nici pe mine nu ma deranjeaza existenta unor astfel de oameni, insa mi se pare inutil o parada la care pana la urma nu arati nimic. La o parada homosexuala ce vedem, doar niste oameni care sunt minoritari. Atat.Partea proasta e ca homosexualii nu s-au aratat in mass media in a fi mai mult decat prostituate sau persoane de scandal ieftin. Nu asa castigi respect. Pe de alta parte, in ciuda tolerantei mele, nu pot sa fiu de acord cu ideea ca acest fenomen este natural ci mai degraba un accident. Nu este natural ca doi barbati sa intretina relatii sexuale si nici sa influenteze pe altii cum ca ar fi natural. de aici probabil repulsia unora pt ca si aceasta minoritate exagereaza.

 • 100

  “Nu înţeleg de ce reprezentaţii Bisericii îi condamnă pe oamenii cu orientări sexuale diferite atât de vehement pe de-o parte, iar pe de altă parte împărtăşesc valori morale precum toleranţa.” Daca in Biblie scrie ca Dumnezeu considera actul respectiv un pacat…si ce ai vrea, ma rog, sa-i miruiasca episcopi pe homalai cum fac in Biserica Anglicana? PS. Barbatii normali sunt singurii care tolereaza homosexualitatea. A femeilor. Din filme porno. Restul sunt baliverne ascunse sub o masca a corectitudinii politice. Oricum eu consider homosexualitatea un act abominabil impotriva evolutiei(factorul religios nu ma intereseaza deloc). O fi zis si ea, Natura: “Bai, vere, sunteti 6 miliarde, nu va temeti de extinctie, ia sa mai reduc motoarele la gene, luati un pic de pauza…leneviti, trantorilor, ca doar nu mai trebuie sa alergati dupa hrana decat pana la hipermarket!”

 • 101

  As vrea sa intreb si eu pe sustinatorii homosexualilor ce reactie ar avea daca ar afla ca fata/baiatul lor este unul dintre acestia? Si daca da, ce-ar face daca ar exista un remediu pentru trecerea la normalitate, ar apela la el sau nu?

 • 102

  Mihaela,oamenii acestia au nevoie de consiliere si tratament nu toleranta si respect.A le satisface pretentiile si revendicarile este tot una cu a accepta distrugerea vietii.Faptele sodomiste au consecinte grave.

 • 103

  @Corneliu

  Tocmai asta este una dintre probleme: ce te faci daca descoperi ca fata/baiatul tau este homosexual si va trebui sa traiasca intr-o lume in care aceasta conditie ii poate pune in pericol integritatea psihica sau fizica?

  Cat despre remediul pentru homosexualitate, este o pseudo-dilema la fel de amuzanta ca si cea pe care ti-o propun eu: tu ce te-ai face daca te-ai trezi gay intr-o dimineata?

 • 104

  Incredibil!”homosexualii sunt si ei persoane normale..”..NU! homosexualii nu sunt persoane normale.Sunt persoane care au deviat de ordinea fireasca a lucrurilor.Si sunt de acord cu Anghel care spune ca oamenii astia au nevoie de consiliere si tratament.

 • 105

  @Corneliu: in prima faza as fi socat, dar as accepta si i-as respecta optiunea, pentru ca este COPILUL meu si-l iubesc neconditionat, as fi sprijinul de care are nevoie, as fi prietenul lui. DRAGOSTEA PENTRU COPIL ESTE NECONDITIONATA DE RELIGIE, STARE SOCIALA ORI MAI STIU EU CE “REGULUI SOCIALE” IMPUSE DE O SOCIETATE CARE, IN PLAN TEORETIC, STIE CE ESTE BINE PENTRU MINE ORI PENTRU AI MEI.

 • 106

  Asa, indignati-va, aruncati cu oua, protestati galagios. Doar astfel puteti face publicitate paradei gay. Imaginati-va ce s-ar intampla daca nimeni nu ar baga in seama parada asta, daca nimeni nu ar scrie despre ea. Probabil organizatorii ar fi tare tristi, probabil ca anul viitor nici nu vor mai tine parada.

 • 107

  Excelent! Sunt total de acord si consider la fel!

 • 108

  @alex

  Ai vazut prea multe filme.

  @octav

  De ce sa fii socat? De ce mai bine nu incetati cu aceasta ipocrizie? Pentru ca este usor sa te bati cu pumnul in piept sa spui ca tolerezi, dar asta pana cand iti intra in casa. Atata vreme cat permitem orice, cat exista adevaruri relative, vom construi o lume extrem de nesigura si de neclara pentru copiii nostri.

 • 109

  Homosexuali sunt bolnavi mintal nu tine de orientare sexuala in natura nu exista animale “gay” singurul “fiinta” gay este omul datorita bolii mintale.

  O gramada de psihologi si psihiatri international pot garanta ca este o boala mintala cauzata de traume de la pedofili.

  Homosexualismul si peodofilia o mare marja la barbati , iar femeile devin lesibiene datorita imaginii degradate fata de societate si ca un mo de razbunare pe “barbati” si lunad exemplu homosexualilor. Lesbinele fiind pur o influenta la homosexualismului de ordin masculin.

  Toti copii nu sunt lesby si nici gay , aceasta orientare este cauza parintilor , societatii denaturate.

 • 110

  avetzi minte in colturi doamna! vreau sa ma exprim!! sunt om si vrreau sa imi sarut persoana iubita pe strada, vreau sa ma simt bine si vreau sa NU MA ASCUND. au fost destui oameni castrati prin ordine judecatoresti pentru ca au iubit oameni de acelasi sex. voi sunteti bolnavi ca va ganditi la cum facem noi sex in loc sa ne vedeti ca suntem si frumosi si colorati si creativi si fericiti..

 • 111

  @Corneliu: daca maine te-ai duce la doctor si ai afla ca esti bolnav de sida, nu ai fi socat (incepi sa te intrebi cand, cum, cine, te panichezi de reactia societatii, de reactia celor din jurul tau, de reactia cunoscutilor)? dar daca ai afla ca esti bolnav de cancer, nu ai fi socat? dar daca afli ca un om cu care ai stat de vb cu o ora in urma, a murit, nu ai fi socat? (ia-le ca niste situatii ipotetice) sunt situatii de viata care, oricat de pregatit ai fi, tot te surprind, te socheaza. unde vezi ipocrizie in ceea ce am scris? ai citit tot ce am scris, s-au te-ai oprit la socat?

  oricum corneliu, give peace a chance.

 • 112

  @octav Sida si cancerul sunt boli ale trupului, a fi homosexual este o boala a psihicului. Sesizezi diferenta? Daca da, atunci crezi ca mai stau in picioare argumentele tale?

 • 113

  @Corneliu: eu vb de SITUATIE NU DE BOALA. SESIZEZI DIFERENTA???? eu cred ca NU. si argumentele mele stau in picioare.

  oricum …..

 • 114

  @Alin: in romania suntem foarte in urma cu manifestarile de genul acesta. in america, anumite minoritati au castigat din greu aceleasi drepturi cu persoanele “normale” (negrii fata de albi, gay fata de cei hetero etc), si asta in decursul a zeci de ani (si nici in ziua de azi nu poti zice ca nu exista inca discriminari in societatea americana, considerata una din cele mai democarte) la noi, dupa 50 de ani de comunism, ne-am trezit cu o nevoie profunda de a ne manifesta nemultumirea in mod public, si cred ca este bine sa o facem . nu sunt de acord cu unele exagerari ce se produc la un miting gay, dar cu timpul sper ca lumea va invata ce inseamna decenta si respectul fata de celalalt, indiferent de orientare politica, religiosa sau sexuala. ma gandesc acum si la un alt aspect… oare tarile unde minoritatea gay (sau alte minoritati) este mai acceptata ca si in tara noastra, oare nu sunt ele cumva si cu MULT mai dezvoltate din punct de vedere economic, social si cultural ?(uitati-va un pic in jur si veti vedea).ceea ce ma face sa cred ca Romania mai are un drum lung pana a invata ce inseamna toleranta. si inca o intrebare … de fapt , de ce eu , ca si gay, sunt mereu in postura de a fi tolerat? dumneavoastra, ca si persoana asa zis “normala” v-ar place sa fiti mereu considerat “un tolerat”, un “acceptat” , avand o “anomalie” inexistenta? nu puneti in spatele unei minoritati toate defectele care nu ii aparatin… sunt gay si ma simt foarte bine. nu imi afisez public sexualitatea din dorinta de a nu ii ofensa pe ceilalti. aici, in occident, unde traiesc de o vreme, am ramas acelasi, poate prea decent pentru o societate prea deschisa pentru mine.desi aici doi gay se pot casatori, se pot tine de mana sau saruta in public, eu nu am sa o fac, pentru ca nu ma caracterizeaza un astfel de comportament

 • 115

  @Nora: Chear asa…. sa se scoata cuvintele NORMAL si NORMALITATE din dictionar…. SA NU MAI FIE!….sa fie inlocuite cu OK si NON OK…. sau ce?

 • 116

  @Razvan: cred ca ati inteles gresit. Nu ma uimeste parerea Mihaelei Pana. Ci faptul ca nu e la curent – cum se presupune ca trebuie sa fie un ziarist – cu chestiuni care tin de legislatia in vigoare. Sustine ca homosexualii au aceleasi drepturi cand e evident ca nu! De asemenea, sustine si ca manifestatiile sunt inutile cand istoria ne da atatea exemple. Asadar era o chestiune de informare, nu de opinie. Altfel, desigur, este libera sa sustina ce doreste.

 • 117

  @Vlad Tepes: vreau si eu un exemplu de homosexual “tratat”.care sa vina sa ne spuna cum dintr-o data au inceput sa-i placa femeile si ca s-a casatorit cu o fata, si ca toata lumea din jur il considera fericit.sau sa ne zica el insusi cat de bine se simte dupa acest “tratament ” si dupa “consiliere” va rog…un exemplu nu vine nimeni sa ne povesteasca? nu vedeti cat de jalnici sunteti voi , asa zisi “normali”???

  semneaza un gay super fiericit!

 • 118

  @AccesDirect: in schimb Bisexualele sa traiascaaaaa!

 • 119

  @octav

  Nu poti sa compari doua situatii daca au cauze complet diferite.

  @rf2

  Unii dintre noi SUNT negrii sau femeie, este ceva natural. Pe cand a fi homosexual este nenatural. Pentru ca esti negru sau pentru ca esti femeie nu mergi la consiliere psihologica, asa cum se merge in cazul homosexualilor. Apropo, unii se mai si vindeca. Oare te poti vindeca daca esti negru sau daca esti femeie? Din nou, 2 cauze diametral diferite. Si nu ma luati cu operatiile estetice care au din nou o cauza psihica. Asa ca in niciun intr-un caz nu se pot compara drepturile obtinute prin manifestari de femei sau de negri din trecut cu drepturile care le vor homosexualii.

 • 120

  Marturii si studii ca homosexualitatea este o boala si ca se trateaza: homosexualitate../ contracurentulu../

  Dar macar de-ar avea ochii deschisi cei care vor sa vada.

 • 121

  @Corneliu: da de unde stii tu ca este nenatural sa fii gay? eu prefer compania unui barbat decat a unei femei. punct. ai intrat tu in creierul meu sa vezi unde e anomalia? ce dovezi ai ? natural este ca aproximativ 10 la suta din oameni sunt gay , ca vrei tu sau nu vrei asta e si punct.(poate si mai multi au avut macar o experienta in viata de acest gen, chiar daca au orientare hetero). au incercat unii sa ma schimbe si n-au reusit , asa ca mai lasati-ma oameni buni in pace ! eu nu incerc sa conving un hetero sa fie gay, vreau ca reciproca sa fie valabila de asemenea!

  have a nice day

 • 122

  @ un gay super fericit Mai prea-fericitule…uite niste marturii… homosexualitate../

  suntem jalnici?:D tu esti incapabil sa fii cu o femeie..deci cine e mai jalnic?

 • 123

  @nasule_lasa_ne: ehehe, ce frumos era sa te plimbi pe dune si pe wharf :D ar trebui deportat si Urban vreo 3 luni in P-town sa spele wc-uri, poate invata cu ce se mananca viata.

 • 124

  Ce exprimare jalnică. Nu ți-e rușine? cum adică orientări împotriva legilor fizice…cine te-a lăsat vreodată să crezi că ești tolerantă, toleranța înseamnă nu resemnarea în fața a ceva ce consideri a fi absurd și în afara legilor naturii, ci eforturi reale de înțelegere și acceptare. Îmi place cum ai scris despre faptul că și homosexualii sunt oameni și nu ar trebui să aibă drepturi speciale, dar ai uitat să adaugi că ar trebui să aibă la fel de multe drepturi ca ceilalți oameni și sunt încă multe drepturi care lipsesc…spre exemplu tu te poți căsători cu persoana pe care o consideri potrivită, însă nu poți spune același lucru despre comunitatea LGBT. Cred că ești pe drumul cel bun, dar te încrezi mult prea tare în cât de departe ai ajuns cu toleranța ta și ar trebui să reflectezi serios la treaba asta…mai e mult prea mult de mers

 • 125

  @Alina: Nu sunt diferiti deloc, asta e doar scuza. E doar incurajarea unei devieri de la normal ALEASA. Actul sexual dintre un barbat si o femeie are ca scop procreerea. Actul sexual gay are ca scop DOAR placerea.Si consecintele sunt multe boli si asasinate, mult mai multe decat la cuplurile normale. Incurajam sa traim doar placerile??????? Sau ar fi mai normal sa vorbim despre bunul simt genetic, care perpetueaza specia?

 • 126

  Ai spus totul de cand ai pus titlul “tolerez”… nu te mai chinui.

 • 127

  Daca tolerezi gayi atunci pot sa iti spun ca tolerezi si violatorii si infractorii,si pe cei din Jilava.

  Lasa-i draga sa corupa minori,sa iti violeze baiatul,lasa-i sa iti violeze sotul.Lasa-i draga daca esti toleranta.

 • 128

  @ara

  De acord! Singurul scop al actului sexual intre homo este placerea. As vrea sa aud si eu cati homo se iubesc fara sa aiba experiente sexuale?? Pe de alta parte, exista multe relatii minunate intre un barbat si o femeie care nu depind de sex. Sau ar fi de interesant cate relatii homo se pot tine la distanta?

  Facem atata filosofie pentru o ipocrizie cat casa.

 • 129

  sunt gay dar nu imi place modul in care decurg la noi in tara paradele gay: prea mult prost gust si kitsch.

  @corneliu: e adevarat ca singurul scop al actului sexual intre homo este placerea. Dar mai este si o urmare fireasca si in acelasi timp o pecetluire a iubirii dintre cei doi. Eu de ex. am un prieten si il iubesc enorm, indiferent de cat de des am avea noi raporturi intime. Intr-adevar, chiar fara relatii sexuale e cam greu sa iubesti pe cineva. Nu il iubesti, pt. ca iubirea se exprima printre altele si prin sex. Daca nu ai relatii cu el, il poti numi prieten bun sau amic, in niciun caz iubit. De fapt nici pe o femeie cu care nu faci sex nu cred ca o poti numi iubita, ci doar prietena buna. Iar in problema relatiilor de la distanta, stim cu totii ca astea nu prea rezista fiindca ambii parteneri sunt tentati sa insele. Si trebuie sa recunosc ca in cazul gayilor procentul de relatii de la distanta care rezista in timp este semnificativ mai mic decat in cazul cuplurilor hetero.Dar cazuri de relatii la distanta intre gay exista, poti sa fii sigur de asta.

 • 130

  Daca oamenii ar incerca sa-L cunoasca pe Dumnezeu mai mult decat li se arata prin presa si TV, atunci cu totul alta ar fi situatia. Dar este mult mai simplu sa ne construim propriul set de reguli. Iar permisivitatea relatiilor cu persoane de acelasi sex este unul dintre aceste seturi.

 • 131

  Eu cred ca ar trebui sa ne exprimam parerile raportandu-ne la situatia noastra personala si nu la parerei bazate pe ceea ce citim in presa sau vedem la TV, pe net etc. Personal consider ca articolul nu este unitar ca si opinie dar este cert ca a generat foarte multe comentarii si s-au exprimat pareri pro si contra. Comportamentul sexual al unui individ ar trebui sa ramana ceva intim si nu o forma de manifestare publica.

  Sunt homosexual si nu sunt nici mandru dar nici rusinat ca sunt asa. Locuiesc intr-un apartament de bloc de aproape 6 ani si sunt respectat de catre vecini. Locuiesc impreuna cu partenerul meu exact de aceeasi perioada de timp si suntem vazuti deseori impreuna. Nimeni nu m-a jignit niciodata.

  Poate ca uneori mi-ar placea sa strang de mana persoana alaturi de care imi petrec viata acum dar imi este teama de reactia celor din jur. Punand in balanta ceea ce valoreaza cel mai mult pt mine: prefer sa astept sa ajung acasa sa imi manifest sentimentele personale si orientarile sexuale.

  Cel mai teama imi este ca daca la serviciu colegii ar afla accidental de orientarea mea sexuala as fi marginalizat si performantele mele profesionale nu ar mai conta. Cred ca ar trebui sa vorbim de toleranta in situatii de acest gen.

 • 132

  Din partea mea MURITI cu totii ! Stati draq in casa sa nu mai prostiti si alti copii care oricum sunt cum sunt. Si … inca odata : MURITI MURITI MURITI !

 • 133

  @I.: @Paul Zapodeanu: @kirk:

  “Ii voi sustine pana cand no vor mai fi consideratii pacatosi de catre oameni needucati”

  Ar trebui sa ne gandim ca esti un om educat?

  Ha Ha Ha

  alt Radu_cel_frumos
  2010-05-19 22:14:41 | Raporteaza
 • 134

  “Scopul nostru de anul acesta e să construim o relaţie cu Biserica, să schimbăm ideile acestei instituţii, ca să fim acceptaţi ca şi restul creştinilor. Vrem ca şi legislaţia românească să permită căsătoriile între persoane de acelaşi sex”, a declarat Diane Fisher, membru al Bisericii Comunităţii Metropolitane din SUA şi unul dintre susţinătorii Gayfest din România.

  Ambasadorul Franţei în România, Henri Paul, a declarat că în România lipseşte educaţia sexuală. “Trebuie să vorbim despre homosexualitate în şcoli şi universităţi”, a declarat Paul pentru Evenimentul Zilei.

  alt culmea tupeului
  2010-05-19 23:37:17 | Raporteaza
 • 135

  ALIANŢA FAMILIILOR DIN ROMÂNIA

  te invită la

  MARŞUL PENTRU FAMILIE 2010

  Bucureşti, vineri 21 mai 2010, Biserica Kretzulescu, ora 17.30

  Dacă crezi în valorile creştine ale familiei şi vieţii,

  Dacă înţelegi căsătoria ca fiind doar între un bărbat şi o femeie,

  Dacă vrei un mediu social normal pentru copiii tăi,

  Dacă eşti împotriva propagandei perversiunilor sexuale,

  Dacă eşti nemulţumit de politicienii care nu îţi reprezintă valorile,

  Dacă eşti nemulţumit de decizii politicienilor în ceea ce priveşte familia,

  Atunci vino să le spunem politicienilor că Statul trebuie să protejeze familia pentru că pe ea se construieşte astăzi România de mâine.

  Vino pentru copiii tăi!

 • 136

  @corneliu 128, ca e prea de tot!

  majoritatea lui homo sunt perfect capabili sa faca sex cu persoane de sex opus. problema e ca ne iubim, de-aia ne luptam asa de greu, pricepeti voi? in ce lume traim de e facuta asa ca ne iubim persoana-adulta-si-responsabila cu persoana-adulta-si-responsabila si chestia asta e ‘tolerata’? – de cei/cele ‘mai de treaba’, adica, sa fie clar. sex degeaba facem cu totii/toatele din cand in cand (dati cu piatra -cati copii aveti si cate partide de sex salbatic la activ?! – scuzati-) dar, si cand ne iubim, e frumos cu spume – pentru toata lumea, cat ca nici la hetero- nici la gay nu ni se intampla des. o fi pagan, daca ziceti, nu-stiu-nu-ma-bag, o fi blasfemie sa iubesti un om mai mult decat pe Dumnezeu (si, eu pentru mine, n-as indrazni sa spun asta, dar cati din voi va abtineti de la sex in post, hei?) totusi, nu se poate spune la repezeala despre iubire ca-i ‘fara nici un dumnezeu’, daca-mi permiteti. @mihaela pana dar, doamna, va rog, am sa ‘tolerez’ daca aflu cumva ca aveti o relatie cu un profesor universitar, cu un salahor, cu administratorul de bloc, cu un parizian sau cu vreun american (astia chiar ma ‘nnerveaza, cum cred ei ca le stiu pe toate) dar, va rog, nu va manifestati, daca e posibil, n’as vrea sa stiu. va rog sa pozati de ’single’ si la treizeci de ani, cand niste oamnei care va cunosc de cincisprezece sau mai multi ani or incepe a-si pune cateva intrebari, si va rog sa nu va afisati cu partenerul la vreo intrunire colegiala de dupa lucru, ca pe mine ma deranjeaza tare, ‘tolerez’ numai putin…

 • 137

  Dumnezeu a poruncit: „…Creşteţi şi vă înmulţiţi, umpleţi pământul şi-l stăpâniţi…” (Fac. 1, 28). Astfel, procreaţia împreună cu crearea de valori, constituie scopul propriu-zis al vieţii noas­tre. Prin urmare, ne împlinim vocaţia în actul creator, faptul de a fi Zidiţi după Chipul şi în vederea unei nesfârşite asemănări cu însuşi Creatorul. Chemarea noastră este de a fi deopotrivă creatori de valori cât şi răspun­zători pentru creaţie. E lesne de sesizat că dimensiunea şi tensiunea Creatoare e caracteristică întregii naturi. Te întrebi ce s-ar petrece dacă homosexualitatea s-ar răspândi la nivelul biologic, al animalelor; nu ne-am afla în pragul dispariţiei creaţiei?

  Poziţia Revelaţiei biblice faţă de această tulburare şi aberaţie sexuală este menţionată clar şi energic în mai multe locuri. În Vechiul Testament ni se spune: „Să nu te culci cu bărbat ca şi cu femeie; aceasta este spur­căciune” (Lev. 18, 22) şi tot aici este cunoscut cazul celor două cetăţi Sodoma şi Gomora care au pierit din cauza acestor aberaţii, pervertiri ale făpturii umane (Fac. 19, 4-28). În Noul Testament, acest act este sancţionat, precum urmează: „Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocară, căci şi femeile lor au schimbat fireasca rânduială cu cea împotriva firii. Asemenea şi bărbaţii, lăsând rânduială cea după fire a părţii femeieşti, s-au aprins în pofta lor unii pentru alţii, bărbaţi cu bărbaţi, săvârşind ruşinea şi, luând în ei răsplata cuvenită rătăcirii lor” (Rom. 1, 26-27)…. se cuvine să mai precizăm că poziţia noastră, a Bisericii, este spirituală şi morală. Din punct de vedere juridic suntem pentru toleranţă. Compătimim pe aceşti fraţi în suferinţa lor, dorind sincer să le venim în ajutor şi ne rugăm pentru dânşii. Dar, nu putem fi nicidecum pentru legalizarea răului, a păcatului. Nu putem spune: „răului – bine şi binelui – rău” (Is. 5, 20). Această problemă priveşte societatea, priveşte neamul. Sănătatea spirituală şi morală a neamului trebuie să ne fie o preocupare esenţială. Şi nu o putem păstra, câtă este, şi, cu atât mai mult, îmbunătăţi, decât pe criterii stabile, fundamentale, de nestrămutat. Protos. Nicodim Mandita

  alt de ce nu se poate ceea ce vor "ei"
  2010-05-19 23:51:25 | Raporteaza
 • 138

  Sfântul Apostol Pavel condamnă foarte aspru pe cei perverşi, socotind că au ajuns la aceste practici atât de josnice din cauza idolatriei lor. El spune: „De aceea Dumnezeu i-a dat necurăţiei, după poftele inimilor lor, ca să-şi pângărească trupurile lor între ei, ca unii care au schimbat adevărul lui Dumnezeu în minciună şi s-au închinat şi au slujit făpturii, în locul Făcătorului [...] Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocară, căci şi femeile lor au schimbat fireasca rânduială cu cea împotriva firii; Asemenea şi bărbaţii, lăsând rânduială cea după fire a părţii femeieşti, s-au aprins în pofta lor unii pentru alţii, bărbaţi cu bărbaţi, săvârşind ruşinea şi luând în ei răsplata cuvenită rătăcirii lor” (Rom 1,24-27).

  După Sf. Apostol Pavel (Rom 1, 21-23), cauza căderii oamenilor în „asemenea absurdităţi” [410], este păcatul şi mai ales ruperea totală a legăturii cu Dumnezeu.

  Păcatul acesta reprezintă abisul căderii, veriga de legătură a tuturor păcatelor, batjocorirea şi lepădarea în totalitate a demnităţii umane şi mai ales părăsirea din partea lui Dumnezeu. Sfântul loan spune: „Când Dumnezeu părăseşte pe cineva, totul se răstoarnă pe dos” [411].

  Perversiunea este păcat împotriva firii, de aceea şi gravitatea lui este atât de mare. Nici un păcat nu este firesc, însă acesta le întrece pe toate celelalte. Sfântul loan spune în acest sens: „Cele ce sunt contra naturii sunt şi mai grele, în acelaşi timp şi mai dezgustătoare”, de aceea cei ce le săvârşesc „sunt lipsiţi de orice iertare fiindcă au defăimat natura” [412].

 • 139

  @Corneliu: @Corneliu:

  “pentru ca esti negru sau pentru ca esti femeie nu mergi la consiliere psihologica, asa cum se merge in cazul homosexualilor…”

  Ete na! Tu crezi ca homosexualii merg valuri valuri acum la psiholog, de dragul tau? “asa cum se merge in cazul homosexualilor”….da cine te-a invatat pe tine ca asa trebuie noi sa mergem? asa va place voua unora sa va vedeti singurii normali in societatea asta… din pacate cu oameni ca tine romania va ramane permanent muuult inapoia altor tari civilizate

 • 140

  descarcati aici un doceument pdf ce vorbeste despre TOLERANTA (de Andrei Plesu)

  4shared.com/get../

 • 141

  @Vlad Tepes: mai omule: nu imi plac femeile. punct. nu mi se scoala ! na! esti multumit? daca te culci cu o femeie asta nu inseamna ca tu esti marele barbat al tarii! have a nice day!

 • 142

  @vai vai: tu ce parte a neamului reprezinti, crestinii care nu au citit Biblia odata in viata lor ? falsii crestini ca tine au un nume: fanatici religiosi.

 • 143

  @aa17: PACATOASoooooooo ,familia ta ce religie are spune adevarul daca vrei ?

  alt diaspora pescaru
  2010-05-20 15:09:09 | Raporteaza
 • 144

  auzi cum incepe articolul, te ia rasul:

  “Am locuit cu gay şi cu lesbiene şi vă pot spune că sunt oameni”

  da ce credeai draga inainte, ca sunt animale?

  sau mai bine chiar din titlu: “Tolerez…”… mersi de toleranta , nu aveam nevoie din partea ta, suna atat de fals…

 • 145

  auzi dara.. eu va pot spune, pe cuvantul meu de onoare, ca am locuit cu gay…si culmea, am descoperit ca sunt OAMENI.pe cuvantul meu. si eu care credeam ca sunt extraterestrii…vai vai vai.am ajuns sa sa fiu considerat OM de o oarecare individa care , in plus, ma si TOLEREAZA. extraordinar.merci mult. uitandu-ma mai bine la poza ta , mi-am dat seama ca esti OM si tu…sau poate nu?

 • 146

  cati-ca-voi.com../

  maimutareala in fata lui doamne doamne

 • 147

  1. a fi gay nu este o boala. este nostim ca menționezi mentalitatea retardata a societatii/bisericii, cuplata cu lipsa de toleranta, însa nu ai avut interesul si decenta sa resersezi un pic pe marginea subiectului. homosexualitatea ca boala a fost scoasa din orice tratat de psihologie in urma cu zeci de ani.. homosexualitatea este doar o forma alternativa a sexualității si absolut in limitele ‘normalului’

  2. persoanele gay nu au nevoie de toleranta, așa cum nici o persoana str8 sau o persoana handicapata nu au nevoie de toleranta. orice om are dreptul sa fie respectat si acceptat indiferent de orientarea lui sexuala, politica sau starea lui fizica. asta se numește libertate si dreptate. in aceasta idee DA, paradele gay au un rost, si anume acela de a deschide ochii oamenilor. DA exista homosexuali, DA unii se imbraca in haine de femei, DA unii nu se pot deosebi de persoanele str8 si DA, sunt tot oameni merita acelasi respect din partea societatii. nu au nevoie de toleranta, deoarece toleranta implica o acceptare in ciuda unui neajuns sau a unei abnormalitati… nu este cazul.

  3. parada gay are o traditie in lumea vestica. romania adera la valorile vestului. poate unele manifestări ale paradei sunt exagerate, însa ideea de baza este ca deși suntem diferiți (slava domnului) suntem toti oameni, facem parte din aceeași societate, tragem la același jug si plătim aceleași taxe. am fost sute de anii dezavantajați si urmăriți iar acum a venit timpul sa luptam pt vizibilitate. nu ne interesează daca iti place ce vezi sau nu. toți avem aceleași drepturi si pana când societatea nu va accepta in întregime acest lucru parada va continua.

 • 148

  Vaaaaai, tu, nu ejti moderna… cum, nu sustii pe ghei si parada lor? Ca sa fii acceptat ca tolerant, trebuie sa ai nervi tari, sa fii rezistent la ofense si chestii de gen. Cuuuuum, nu vezi ce lucru capital, intelectual si primordial e etalarea deviatiilor si exhibitionismul? Tztztztztz….decadent, draga, decadent!

 • 149

  pina nu uit:@gay-si noi, restul sintem oameni. Adica noi, heterosexualii. Ai vazut o parada a heterosexualilor pe undeva? Eu nu. Desigur ca de fapt pe nimeni nu ar trebuii sa intereseze preferintele sexuale ale oamenilor, cu atit mai putin sa bage de vina asta. Insa e foarte posibil sa nu fim curiosi ca cutare sau cutare e Gay. Sa fie sanatos, sa aibe “ungere”, si in rest e treaba lui. Nu ma intereseaza “vizibilitatea” sau “invizibilitatea” sa.

 • 150

  @aa17, wolfman

  ce drrraguutz…

  eu sustin pe gay, da m’a'ncadrat nemernicii cu 3 postari de marsurile pentru familia unde femeia gateste-spala vase-face copii si barbatul stie adevarul den Biblia pe care (n-)am cetit-o – si mi-au blocat si mail-ul, instatnaneu –

  ce sa-i faci, daca am amestecat pe Dumnezeu cu iubire in aceeasi postare, sigur am fost contra-gay, nu?

  mai zic o data? mai zic noi, gay-i, ne iubim, ca toti oamenii si noi, ne indragostim, avem relatii, aventuri, nu mai des si nu mai rar ca alta lume (crestina, nb). atat.

  PS – greu cu stereotipurile astea la deal..

 • 151

  @george27:

  ai foarte mare dreptate. si in cazul asta explic si situatia mea.eu stau cu iubitul meu de mai mult de 3 ani. primele zile din prima vacanta au fost cele mai frumoase zile din viata, as da 3 ani din viata mea ca sa mai traiesc odata alea 3 zile.relatia continua la fel si astazi.el pt mine eu pt el incercam sa facem orice sacrificiu ca sa fim din nou impreuna in acelasi loc.in astia 3 ani au fost perioade in care am stat in fiecare an cateva luni departe.acum ne aflam iar intro perioada din asta pentru ca nu putem sa fim impreuna din cauza unor probleme.si e adevarat ca sa shimbat ceva, il iubesc si mai mult fiindca imi dau seama ca este persoana pe care eu o iubesc cum nu am iubit si nu as putea sa iubesc p nimeni .daca “normali” astia p aici considera lucrul asta ceva anormal atunci e treaba lor.eu stiu un singur lucru, imi iubesc mai mult dkt orice iubitul si el la fel p mine.restul nu ma intereseaza, nici oameni care ma injura, nici prejudecatiile nici nimic.

  sunt foarte sigur ca daca la tv ar aparea cupluri gay cu o viata normala asa cum au toti oameni atunci parerea generala despre gay ar fi mult mai diferita decat cea de astazi.vreau sa zic ca sunt impotriva manifestarilor gay din Ro pt ca nu arata nimic altceva decat niste prostii care nu au nici o leg cu mine sau cu majoritatea homosexualilor.nu ma reprezinta absolut deloc.

  ah si inca ceva ce a zis si george. hetrosexuali nu va ganditi ce fac homosexuali noaptea in pat! nu e treaba voastra.eu nu ma gandesc niciodata ce fac si cum fac doi hetero in pat.:l este absurd

  acum pt corneliu&co… Mai oamenilor buni de ce nu va vedeti de teaba voastra? sunteti culmea, veniti aici sa spunei care e normal si natural si care nu.da cine sunteti voi?nu sunteti nimic mai mult sau mai putin dkt oameni normali ca si mine care sunt gay. atatia oameni de arta, cultura, muzica etc etc care sunt si au fost gay, sunt oameni anormali?NU, sunt oameni care au dat ceva pt omenirea asta, au dat f multe.tu cornelui nu ai nimic mai mult decat Oscar Wilde pentru ca tu esti un om simplu in felul tau iar Wilde a fost un om mare in felul lui. Wilde fiind homosexual este unul dintre cei mai mari autori.ASTA E UN OM ANORMAL?UN OM BOLNAV? NU MAI SPUNETI TAMPENII.

 • 152

  ce prostii citesc aici. cine a zis ca homosexuali s capabili sa fac sex si cu o femeie? exista bisexuali pt asta. eu fiind gay mi-e scarba ca sa zic asa doar cnd ma uit l partea intima al unei actrite porno… apoi sa ma gandesc ca fac ceva cu partea aia intima. (sexul feminin sa ma ierte dar nush cum sa explic asta altfel). deci daca unui hetero ii zici sa faca ceva cu un barbat ar avea acelasi reactie ca si a mea. asa ca nu mai spunei prostii. unui gay nu i se scoala cu o femeie. p mine si daca ma omori nu mi se scoala.ce naiba. o sa zica cineva daca am facut vreodata o proba pt asta? raspunsul va fi cel de mai sus!

  inca ceva. heterosexualii nu protesteaza?pt ce sa protesteze? nimeni nu te cheama p strada heterosexualul dracului.heterosexualii au toate drepturile.nimeni nu te da afara din munca ca esti hetero etc etc etc. homosexuali sunt chemati poponarul dracului. multi sunt disciminati la locul de munca.nu au drepturi.

  pt asta homosexuali fac manifestari!

 • 153

  @Vlad C.: doar ca aici cazi in extrema discriminarii pozitive. care tot discriminare este. nu am nici o problema cu voi. ce fac 2-3-15 adulti in pat atat timp cat e de bunavoie e treaba lor. si NUMAI a lor. sincer, nu ma intereseaza ce faci tu cu partenerul tau. e viata ta personala, nu ma bag in ea, asa cum nu mi-ar conveni nici mie sa te bagi tu in a mea. vrei sa fii mandru ca esti gay? de ce? eu nu-s mandru ca sint heterosexual. e pur si simplu o chestie BANALA. mi se pare ca si cum as fi mandru ca respir, merg la buda, imi bate inima sau imi cresc unghiile. sa cer parade ale mandriei pentru asta? nu e mandrie, e dorinta de a iesi cu orice pret in evidenta. pot sa respect un gay sau o lesbiana care isi vede de treburile lui/ei, dar nu pot respecta pe cineva care vine si-mi urla in fata “SINT PE INVERS!!!!!!!!!!!!! CE TAREEEEE SINT!!!!!!!” asta ma dezgusta, nu orientarea voastra sexuala.

  cat despre cei cu biserica si biblia, chiar nu v-ati prins cat de ridicoli sinteti? ce ar trebui sa facem acum? sa-i ardem pe rug spre slava “domnului”? vorbiti de pastrarea “sanatatii spirituale” a “neamului”, dar de catre cine? de preotii care cer bani pentru orice? de catre nesimtitii care-si ameninta enoriasii cu “blestemul domnului” daca cotizeaza? de indivizii care dupa ce o fac intre ei prin chilii vin la amvon si predica impotriva homosexualilor? de ASTIA? ipocrizia voastra chiar nu are nici o limita?

 • 154

  Pe mine ma uimeste modalitatea multora de a privii la comunitatea gay. “Sunt de acord dar sa nu-i vad ca se saruta in fata mea sau pe strada” “Nu am nimic cu nimeni dar ce fac ei este un pacat” “Sunt total impotriva pentru ca Dumnezeu a dat femeia si barbatul” Pai daca Dumnezeu a dat femeia si barbatul atunci noi cum ne-am creat? De ce strigam ca prostii prin parade si atatea manifestatii ca nu avem ce sa schimbam, ca nimic nu-i de schimbat. Ramai perplex la cate unul de il auzi spunand fel si fel de tampenii, ca nu are nimic cu noi insa il deranjeaza ca ne sarutam. Pai ce sa fac cu persoana iubita? Sa o bat? Sa ii dau cu ceva in cap ca’s lesbi??? Care-i diferenta dintre “normalitatea” asta pe care o tot fluturati in fata homosexualilor si…homosexuali? Ca ne atrag sexuri diferite. In rest? Care este? Ca nu pot ramane insarcinata? Va inselati….pot ramane si insarcinata si sa fie al meu si al iubitei. Va pot da detalii daca nu va duce creierul mai mult.

  Draga mea, Mihaela. Parada Gay, are o tinta directa si precisa. Aceea consta in aratarea cetatenilor acestei tari, ca si noi existam si traim printre ei cu aceiasi normalitate ca si ei printre noi. Sunt lesbi si la munca mananc cu alte 5 persoane in jurul meu, calatoresc aproape zilnic cu zeci de cetateni in transportul in comun. Cumpar de la Mall haine precum isi cumpara si ei. Lucrez si imi platesc taxele la stat. iubesc cum iubesc si ei si sunt fica cuiva si sora cuiva si sper ca intr-o zi sa fiu mama cuiva si sotia cuiva. Si inca sa fiu lesbi, pentru ca asta nu se va schimba. Daca fac toate astea si pe deasupra si mai mult….EXIST! COGITO, ERGO SUM! Om sunt, ca nu m-a facut mama pe Marte…locuiesc in aceiasi tara si tot ce vreau este sa m-i se dea drepturile.

  Asadar, in loc sa fiu eu revoltata ca sunt tratata incorect luandumi-se drepturile fundamentale, trebuie in schimb sa stau in umbra si sa fiu ignorata pentru ca nimeni nu ar privii si la situatia noastra sociala si politica daca, nu am iesi in strada sa ne manifestam existenta intr-un mod pasnic cu muzica si buna voie? Nu am cerut si nu am sa cer niciodata ca omul sa ma accepte pe mine cum sunt. Daca asta am cauta toti, atunci am fi precum casniciile acelea aranjate intre parinti, pentru copii lor iar eu trebuie sa nu comentez in fata nimanui pentru ca nu am dreptul de a-mi alege soarta. tot ce cer de la stat este dreptul meu ca cetateam. Sa fiu lasata sa ma marit cu cine iubesc si sa fiu lasata sa adopt precum si altii au dreptul acesta. Las ignorantii sa comenteze….Poate doar atata ii duce capul…cine stie. Eu intre timp, imi continui viata.

  Asta este sensul Paradei.

  Mai spunea cineva intr-un comentariu cum ca oamenii “normalii” nu fac parada pentru nimic. Apai pentru ce puii mei sa mai faceti si voi parada mai frate cand le aveti pe toate puse pe masa fara sa vi se ia drepturile? Va interzice voua statul sa va cununati intre voi sau sa adoptati copii? Voi si cu astea tot va parasiti copii in orfelinate ca pe niste gunoaie si va inselati intre voi fara pic de rusine. Cu toate drepturile pe care voi le aveti si tot va bateti joc de viata voastra. eu pentru ce voi tratati ca pe un nimic, eu lupt sa obtin. Lupt sa obtin un drept care nici macar nu ar trebuii sa il am anulat.

  Nu stau sa am aprobarea voastra. Sa imi spune-ti voi ca este “ok” sa fi gay! undeva ma doare de opiniile voastre….imi vreau doar drepturile. Marsurile astea sunt pentru a le arata celor ce ne decid soarta (fara rost cand nici nu ar trebuii) ca si noi existam si ne vrem drepturile de cetateni.

  Data viitoare Mihaela…mai intreaba-ti prietenele alea lesbi si aia gay de ce fac parade. Si sa nu crezi ca “discretia” de care te-ai lovit , discutand cu ei…inseamna ca le este rusine de cine sunt. Le este frica sa spuna, avand in vedere ca violenta folosita impotriva homosexualitatii…este la fiecare pas si colt de strada. Voua sa va fie rusine pentru ca folositi violenta! Voi sunteti anormali nu noi care tot ce vrem este sa fim luati in calcul de catre stat.

 • 155

  @the Wolfman: repet ce s-a mai mentionat. heterosexualitatea este considerata normala, legitima iar din pdv religios: singura legatura dintre 2 oameni complet acceptata. homosexualitatea nu. simplu. pt ce sa demonstrezi daca esti heterosexual? aici nu este vorba de afisarea in public doar de dragul senzatiei sau a afisarii… ci pt a deveni vizibil. cand stii cine esti si o spui in gura mare, existi. problema este ca societatea noastra nu accepta acest lucru, ci in cel mai bun caz tolereaza… vezi titlul: tolerez homosexualitatea, nu parada (penal)

 • 156

  uai uai in ce te-ai bagat si in ce mod stramb ai pus problema.

 • 157

  @gay-”i… ci pt a deveni vizibil. cand stii cine esti si o spui in gura mare, existi.” Hmh. Adica vrei sa spui ca daca nu o spui in public, in gura mare, esti nesigur de orientarea ta sexuala? Pina atunci nu existi? In raport cu cine, daca e voie sa intreb? Nu te cunoaste restul societatii gay, sau cum? @vai vai- eu nu “tolerez” in aceasta problema. Pur si simplu imi exercit indiferenta. Sa inteleg ca ce, daca nu aplauzi, esti anti-gay? Credeti ca punind problema la modul Semit, e mai usor? Cred ca e doar mai agresiv, ceea ce va atrage si mai multa intoleranta. In rest, chestia cu ungerea ve-o doresc, si numai de bine. Dar la voi in curte. In curtea mea fac ce vreau eu.

 • 158

  Pentru cei care inghit ce li se da de catre mass media legat de mars, homosexuali sau heterosexuali, poate acest material va va elucida : youtube.com/wat../

  judecati-i si pe ei acum.

 • 159

  youtube.com/wat../

  si in moscova se interzice marsul de vreo 5 ani incoace… sa speram ca la noi nu se va ajunge niciodata la asa ceva

 • 160

  @vai vai scuze nu era pt tine commentul ala, m-am uitat prost, era pentru domnul care cita din biblie frenetic, whatever his name is..

 • 161

  m-am saturat de fanaticii religiosi fara nici un simt al realitatii si cei care folosesc religia pentru a jigni o INTREAGA CATEGORIE de oameni pentru ca nu ar recunoaste in ruptul capului ca sunt homofobi. si totusi in articolul asta problema nu sunt ei , problema sunt cei asemenea autoarei articolului, oameni cu pretentii intelectuale care nu reusesc sa gandeasca pana la capat daca tot se apuca sa gandeasca. de asta exista marsul asta,sa isi puna intrebari in fiecare an ipocritii cu pretentii de toleranti poate intr-un final ajung si la capatul procesului de gandire pe care l-au inceput pe aceasta tema.

 • 162

  @wolfman. problema la noi este ca desi tu – si poate inca o minoritate str8 cu ceva materie cenusie – puteti intelege ca mai exista si oameni cu o alta orientare decat hetero… majoritatea oamenilor in ro nu accepta, nu tolereaza si chiar discrimineaza homosexualii (si nu numai, insa nu asta este subiectul). nu de mult – pe vremea raposatului si la scurt timp dupa – se spunea in romania ca a fi homo este o boala a vestului corupt. la noi nu exista asa ceva. chiar si la aceasta ora te rog sa privesti tam tamul care se face pt o simpla manifestare gay. te intrebi de ce? daca ar deranja doar asa un pic la modul civilizat, nimeni nu ar arunca cu oua sau ar striga: ‘muriti toti’. asta deoarece romanul inca nu stie exact ce e aia gay… exista o gramade de idei preconcepute si ura. omul uraste necunoscutul. vizibilitatea nu rezolva problema de astazi pe maine. este un proces lung…nici in vest nu s-a ajuns la o acceptanta totala. insa totusi este un inceput care trebuie facut. pana cand a fi gay devine ceva banal, normal, parada are exact acest rol. sa deskida ochii…pt ca o intr-o societate civilizata nu este loc de ura si discriminare. personal consider ca daca confrunti omul cu o problema de repetate ori, ceva in creierul lui o sa faca click, iar poate intr-o buna zi o sa realizeze ca un gay este un om normal, cu trairi normale, sperante si dorinte identice cu ale lui.

  si iata cand acea zi va veni (poate nu o sa mai traim noi), parada gay o sa devina obsoleta.

 • 163

  @wolfman, and all

  minunat pusa problema: ‘Dar la voi in curte. In curtea mea fac ce vreau eu.’

  aci e buba, de-a dreptul. curtea mea e curtea mea privata, privata si pentru gay, si pentru hetero. la fel cu a fiecaruia/fiecareia. dar sa spui de spatiul pubilc ca e curtea cuiva, a mea sau a ta, nu-i bine de loc. seamana a jungla. si nu, democratia si liberalismul nu inseamna ‘dictatura majoritatii’, uniformitate, uniforma, patul lui procust. sa ne linistim putin… spatiul public nu e curtea vietii private a nimanui, gay sau hetero-. agora nu e locul de dat coate in gura, ci locul civilizarii si ‘civilitatii’ (engl. civility’, vai ce-mi place cuvantul asta!) – si, daca inlocuim in (sub)text ‘political corectness’-ul cu civility, avem: in masura in care viata publica/sociala interfereaza cu viata privata (interfereaza, oricat ar zice oricine ca nu) interferentele trebuie tratate cu grija… cat e de complicat, la multi ani dupa ‘revolutia sexuala’ sa ‘traiasca’ o femeie cu un barbat, necastoriti, ‘fara acte’ – nici nu-ti vine sa le spui bunicilor, sau le spui, si te incontrezi, sau mai arunca o vorba cu subinteles. dar, cel putin, nu-ti mai pierzi serviciul pe tema asta. lucrurile evolueaza in societate. dar, sa te duca cineva la psiholog, la electrosocuri, sau mai stiu eu ce ‘vindecari’ miraculoase si dumnezeiesti.. da, imi vine sa ies pe strada si sa urlu, vai, cata ignoranta – ‘aia’, ceilalti, alteritatea, nu simt nimic, nu sunt oameni, fac din rautatea si coruptia sufletului ce fac, nu din aceleasi motive ca toti oamenii – spuneti voi (sau, sa ajung sa zic ca daca ne aruncati chestia asta in spinare, voi va iubiti doar din rautatea si coruptia sufletului, fara simtire, daca numai atat puteti proiecta si imagina ca se intampla cu noi? – stiu ca nu e adevarat, dar mi se lasa loc sa cred asa)

  sigur, sunt o gramada de lucruri care deranjeaza pe unii si pe altii, lucruri la limita dintre public si privat, pot fi piticii din curte, manelele din Q7, micii si berea de la ‘ziua barbatului’ in parcul tineretului (anul asta nu stiu daca, nu mai sunt in bucuresti) sau plasa cu fasole si faina de la alegeri, si toate cate manifestari si productii ale spatiului public contimporan. asa arata lucrurile in momentul de fata, si gay nu inseamna numai oscar wilde, leonardo da vinci (daca o fi fost, mai degraba pun pariu pe michelangelo, dar – na) si jodie foster – de ce sa nu avem si noi serbarea noastra campeneasca, ce-o fi?

  PS – de 8 martie nu e cu mici si bere (?!)

  PPS – de un an – doi mai vine si alta lume la Pride decat trans-, travesti, si eu m-am saturat sa vad/aud la stiri ca au fost ‘majoritatea simpatizanti’… multi n-avem semne distinctive (nici hetero- nu sunt toti rock-eri) – nici stea pe maneca n-avem, sa ’se stie cu cine ai de-a face’

  PPPS – nimeni n-ar avea nimic impotriva unor oameni care demonstreaza pentru ca vecinii li se baga sistematic in curte cu vreo trei metri de la gard, si isi iau titlu de proprietate pentru metrii aia

  PPPPS – si ma opresc – ‘toleranta’ – concept care in sine implica un deranjament, o perturbare, o mancarime, care ‘ma deranjeaza, deci tolerez’ – e putin cam ofensiva. implica, scuzati, deranjamentul.

 • 164

  @vai vai: bravo vai vai!

 • 165

  @Mihaela Pană. Vă pretindeți o femeie instruită, educată și civilizată dar vă lipsește înțelepciunea de a accepta că omenirea este caracterizată de diversitate: suntem diferiți unii de alții, din fericire (mda, e un slogan publicitar dar e unul bun!). Îndemnați la ascunderea sub preș a felului în care simt și aleg unii să-și trăiască viața deși nu vă afectează cu nimic alegerea lor. E păcat că nu ați învățat nimic de la homosexualii cu care ați locuit: sunt oameni veseli, creativi, talentați și mult mai confortabili cu ideea că suntem doar trecători prin lume.

 • 166

  [...] Mika a scris ca “parada exponenţilor a ceea ce se pretinde a fi minoritate sexuală în România este departe de valorile celor pe care vor să-i reprezinte.” Sunt de acord cu ea, dar nu si cu faptul ca ar fi o imbecilitate sa te dai în spectacol cu particularităţile tale într-o societate în care ştii că nu sunt tolerate. [...]

 • 167

  450 politisti si jandarmi au pazit 200 de manifestanti la marsul gay! lol! atat de frica le-a fost de incidente?

 • 168

  @daniel c.: ‘ei insasi’ = ‘ei insisi’, mon cher!

 • 169

  @Florin: ‘reperCURsiunilor’?! vad ca orientarea ta se rasfrange si intru stricarea limbii romane…

 • 170

  :) ))

  Nu am nimic, dar am ceva. Cam asa si articolul asta. Nu am nimic cu homosexualitatea, dar nu tolerez paradele Gay. Heh! Asa si? Asta sa inteleg ca este subiect de articol? Hmm… Nu stiu totusi, care homosexual vrea neaparat sa fie tolerat? Bai astia care citati ca prostii din Biblie. In biblie mai spune ca femeia mai trebuie si batuta din cand in cand, deasemenea se mai spune si ca sclavia este corecta si buna. Apai mai privitii in jur si spuneti-mi daca mai vedeti sclavie si daca in legea umana, sa dai intr-o femeie mai este bine? Bagami-as ceva in ea de Biblie scrisa de mana pacatuitoare a omului si in prostii care mai si cred in ea.

 • 171

  @OF Of Mai Mai: Ce lagatura are ce scrie fata aia cu Biblia? De cate ori trebuie sa recitesti ca sa te prinzi? La fel ca si ea, am o problema cu “duda” dubiosilor de la ACCEPT. O manifestare care nu are nici un scop in stare sa schimbe, materialieze, sustina ceva pt membrii comunitatii lor sau in fata celorlalti. O butada ieftina care presupune cheltuieli, pusa la cale de un alt ONG sau fundatie care scoate niste fonduri de la la oarecare fraieri si sponsori. BANI. That’s the point. BANI aruncati pt praf in ochi. O miscare de forte si consum de energie pentru ce? Crezi ca homosexualii au nevoie de o zi care sa reaminteasca majoritatii ca exista? Noi suntem constienti ca ei exista. Nu e breaking news ca exista homoexuali. Crezi ca au nevoie de o actiune prin care sa i faca pe ceilalti toleranti fara de realitatea lor. In felul ala nu vor reusi niciodata. Si eu cunosc homosexuali care se simt revoltati si jigniti de Parada. Si nu cred ca sunt putini.

 • 172

  gata? s-au calmat spiritele? asteptam un nou an…o noua parada gay…iarasi babe si preoti si extrema dreapta care dintr-o data vin sa apere moralitatea in Romania. pana atunci, toate bune si frumoase:) see you next year!

 • 173

  @Emil: Vorbeam mai mult de Biblie si de stupidenia articolului. Nici eu nu am fost la parada. Nu pentru ca nu cred in ea ci pentru ca precum ai spus si tu, nu ar fi o noutate ca noi existam. Faza este urmatoare….Daca tot va intrebati care ii este scopul, atunci aduti aminte ca Parada nu este pentru ca noi sa ne afisam, ci sa tragem un semnal de alarma ca vrem dreturile pe care le au heterosexualii, care sunt ca si noi la randul lor, oameni printre oameni. Nu inteleg de ce te afecteaza atata ca exista si de ce un homosexual se simte jignit de o chestie care de fapt nu face decat sa il ajute. Dragul meu, nu pot spune ca stiu foarte multe despre ACCEPT. Nu ma intereseaza foarte mult pentru ca ma pot reprezenta si singura, insa…heterosexualii sunt reprezentati de stat, cu depline drepturi cetatenesti, fara restrictiile pe care noi le avem. Noi trebuie sa fim reprezentati de cineva, chiar daca la un anumit punct asta iti pare a fi ceva inutil. Dar nu este inutil. Problema adevarata nu consta in faptul ca parada in sine, exista ci problema consta in modul in care ceilalti care nu sunt gay insa nici afectati in vreun fel de comunitatea gay, o vad si o receptioneaza. Parada gay ARE un motiv pentru care exista acolo si NU este pentru a arata ca homosexualul exista sau travestitul si lesbiana cu transsexualul. Ci pentru ca toti oamenii astia incluzandu-ma, isi cer dreptul. Nu dreptul ca homosexual, ci ca cetateam de a avea libertatea sa iubeasca si sa se casatoreasca, daca doreste cu cine doreste indiferent de sex. Statul ar trebuii sa invete sa profite de pe urma unei eventuale aprobari a casatoriei si adoptiilor pentru 2 persoane de acelasi sex. Unu la mana pentru ca 2 oameni casatoriti pot cladii si pot produce statului bani mai multi decat ca persoana singura. In al doilea rand, sunt copii in orfelinate care asteapta sa fie luati si iubiti. Sa nu ai impresia ca bietul copil mai are si pretentia, cine sa il iubeasca sau cine sa ii fie parinte si cine nu. Si tu in loc sa creezi posibilitati mai multe sa dezvolti statul si sa aplici niste legi corecte unor oameni perfect capabili sa iubeasca si sa formeze o familie, tu dai cu piciorul ca prostul. SA stii ca oricat imi spui tu mie ca “stii ca exista homosexualii”, nu este de ajuns doar sa stii si sa treci cu vederea. Ci este important sa STII, sa ANALIZEZI si sa ACCEPTI(daca vrei sa nu) si sa REALIZEZI, ca oamenii ca noi nu avem drepturile date. Drepturi care moral si legal nici nu ar trebuii sa lipseasca. Sa iubesti nu este un pacat.

 • 174

  un articol de nota 10

 • 175

  @Corneliu:

  Copilul meu e copilul meu. Dragustea mea pt. el/ea nu trece prin limitari de genul #daca esti homo, nu te mai iubesc#. E o dragoste de parinte neconditionata.

  Daca intr-o zi baiatul meu mi-ar spune ca e homo, probabil ca in primul moment nu m-as simti bine, insa in nici un caz nu l-as alunga sau izola.

  Parerea mea.

 • 176

  Cine naiba v-a facut pe voi judecator in numele vreunei divinitati??? Nu sunt gay(spun asta, ca sa nu ma acuzati de partinire subiectivista), dar va trimit sa mergeti pe pustiu, impreuna cu toti preotii vostri corupti pana in maduva oaselor! Analfabeti mizeri, ce sunteti!

 • 177

  @Corneliu: Corect! Esti un om superb!

 • 178

  Puma Voetbalschoenen Ontwerpen Educate children suitable dentistry health really early in their lives. The quicker that you simply work to make dental personal hygiene a behavior inside your child’s life, the more effective their dentistry healthful will probably be throughout their lifestyle. This might lead to much better overall health all round in addition to reduce dentistry charges than others who do not.

  https://www.sorbus.dk/images/sor2/5343-converse-sko-til-børn.jpg

  In case you have been postponing going to the dental professional since you are frightened of whatever they might discover, don’t put it away an additional day. Teeth issues will not repair on their own. You will need to go ultimately. If you are fearful of the dental practitioner seek out one who offers sedation so you sleeping throughout the overall visit.

  https://www.cao-verblijfsrecreatie.nl/images/cao2/1926-ray-ban-wayfarer.jpg

 • 179

  Zapatillas Gucci En Madrid Eyeliner could add influence in ways that couple of items can. Steady your elbow in the kitchen table to avoid generating blunders, then make use of an eye pencil by using a dreary indicate pull on a number of tiny dashes over the top lash series. Utilize a smudging tool or sponge to blend the dashes to make a individual line.

  https://www.dewegwijzerhouten.nl/images/deweg2/7882-dior-sneakers-heren.jpg

  To prevent acquiring disappointed along with your diet regime, let oneself one particular cheat. It could be a little, day-to-day cheat, like permitting yourself have a single tiny cookie each day, or perhaps a greater cheat, like letting yourself have got a caloric-laden wasteland one day per week. Should you refute oneself the foodstuffs you cherish completely, your diet isn’t likely to stay.

  https://www.buchhandlung-lubig.de/images/buc2/16208-saucony-kushwhacker.jpg

 • 180

  Nike Vans Damen In case you are sensing stressed out, take into account joining a chapel. Churches offer amazing help sites and outstanding information. They also provide a faith based connection to an increased being, which can have a positive effect on a depressed mind-set. If you are struggling to abandon your home to achieve a church, consider getting in contact with one particular for a personal go to in the Pastor to get several of the exact same benefits.

  https://www.taijischoolwf.nl/images/tai2/9792-asics-aaron-mt-sneaker-heren.jpg

  Don’t hesitate to enhance your espresso reasons. You can add several different things to build distinct flavors, like allspice, sugar-cinnamon, nutmeg, along with other spices. If you’re frightened of adding too much, you could even include a crunch after the producing routine instead. You’ll be blown away on the flavour permutations you may create!

  https://www.tachyonen-shop-davidwagner.de/images/tac2/6548-stan-smith-ck.jpg

 • 181

  Occhiali Ray Ban Da Vista Offerte Games are an easy way for individuals to lower their tension by taking part in out their aggression via an avatar. They are certainly not simply for young children any further plus a very good competing video game could be just what you need to be able to get rid of your great degrees of poor pressure.

  https://www.voetbalschoenengoedkoop.nl/images/que2/10109-nike-mercurial-groen-met-sok.jpg

  Whenever you obtain a payday advance, be sure to have your most-current pay stub to demonstrate that you are hired. You must also have your most up-to-date financial institution declaration to demonstrate which you have a current wide open banking account. Although it is not always essential, it would make the procedure of obtaining a bank loan less difficult.

  https://www.mundo-hoteles.es/images/mundohoteleses/4210-nike-cortez-amarillas-baratas.jpg

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari urmareste-i pagina de Twitter urmareste-i pagina de Facebook LinkedIn
O femeie tînără care se construieşte descoperind lumea din jurul ei. Paranormal de intuitivă, pacifistă pînă cînd este călcată pe degete, curioasă ca o pisică pe marginea acoperişului. Restul descoperim împreună.
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!