RSS Feed

De ce aș ajuta rapid 100 de cetățeni evacuați dacă aș fi primarul sectorului 3 – Robert Negoiță

vezi toate articolele de
24 Sep 2014 la 16:18 10 comentarii 719 vizualizari.

Nu sar aiurea cu sfaturi, încerc doar să gândesc la rece și cât se poate de cinic – după modelul politic și social românesc. Pentru că-mi imaginez că în plină campanie electorală, chiar dacă nu muncesc pentru alegerile din comunitățile lor, primarii sunt foarte ocupați cu alte evenimente importante și nu au timp să gândească logic nici în folosul individual al unora dintre cetățenii lor și nici, well, în propriul lor interes (măcar electoral vorbind). Sunt zăpăciți, repeziți și sensibili și atunci poate că au nevoie de câteva sfaturi. Așa că m-am gândit ce-aș face eu în cazul celor 100 de persoane evacuate din casele de pe strada Vulturilor 50, sector 3 București dacă aș fi primarul sectorului 3, m-ar chema Robert Negoiță și aș știi că nu mi-am construit chiar cea mai bună și curată imagine din România până acum.

De ce aș face ceva?

Motivul numărul 1:

Pentru că, eu, Robert Negoiță știu că în 2011, când statul a hotărât să construiască autostrada București-Ploiești pe terenurile mele am suferit. Și nu m-am lăsat călcat în picioare așa că am luptat cu legea în mână și am obligat statul să-mi plătească de la bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, pentru câteva loturi de teren arabil din Voluntari, o suprafaţă de 8.332 de metri pătraţi, 718.632 de lei (adică 86 de lei pe metrul pătrat – 19 euro pe metru pătrat). Sigur, aș fi putut să cedez și să cer un preț mai mic (pentru că sunt un reprezentant al statului într-o oarecare măsură și vreau ce e mai bun pentru el uneori chiar sacrificându-mi propriile interese). Dar ce e corect e corect, eu am încasat prețul cerut pentru terenuri pentru că e dreptul meu de cetățean european și tot dreptate vreau pentru cei 100 de cetățeni evacuați. Și pentru că dreptul oricui la o locuință în România este o glumă, mă orientez după alte legi care sunt în vigoare cum ar fi – dreptul la locuință pentru persoanele cu handicap, drepturile copiilor și ale celor evacuați prin ordin judecătoresc. Pârghii prin care să-mi apăr TOȚI cetățenii de abuzuri există și – ca primar, eu le știu pe toate (sau așa ar trebui). Și vorba fotbalistului – aș face și o figură frumoasă în fața ONG-urilor, nu se știe când s-ar putea să-mi ajute.

Motivul numărul 2:

Pentru că în anul 2013 am depus cereri de defrișare pentru aproximativ 1500 de copaci bătrâni sau bolnavi care ar fi putut să afecteze sănătatea și integritatea corporală a cetățenilor din sectorul meu dacă ar fi fost viscol sau furtună afară. Și eu, primarul sectorului 3, îmi apăr cetățenii de toate răbufnirile și vicisitudinile naturii. Și pentru că eu, Robert Negoiță urmăresc știrile, am văzut că printre cei evacuați sunt foarte mulți copii și bătrâni a căror sănătate poate să fie și va fi afectată de temperatura și condițiile meteo de afară din perioada următoare.

Motivul numărul 3:

Dacă ANAF tot a pus mâna pe apartamentele mele și zice că am datorii de peste 28 de milioane de euro plus penalități la stat (o prostie, vă asigur! :) ) – în loc să-mi scoată locuințele la licitație pe bani mărunți mai bine i-aș caza pe cei 100 de evacuați la mine în complex în schimbul unei chirii modice în regim de locuințe sociale. Aș împușca doi iepuri, aș reține apartamentele până aș găsi o altă soluție și aș fi un bun samaritean, poate singurul, aș întoarce toate tunurile spre ANAF dacă ar refuza înțelegerea – chestie care desigur, nu m-ar deranja foarte tare.

Motivul numărul 4 și cel mai important:

Eu, Robert Negoiță, am promis în campania electorală din 2012 pentru Primăria Sectorului 3, atunci când candidam din partea PSD și făcând parte din USL, fără să mă oblige nimeni, că voi construi 4.000 de locuințe sociale. Și mai ales – anul trecut am anunțat presa că Primăria Sectorului 3 intenționează să cumpere terenuri de pe piața liberă în vederea construirii a peste 5.000 de locuințe sociale și pentru tineri. O comisie special înființată în cadrul Primariei a identificat deja mai multe terenuri pe Bd. Theodor Pallady pretabile pentru astfel de investiții. Primul teren vizat are o suprafata de 12,5 hectare și este oferit de Cascade Development Consult pentru 6,25 milioane euro (50 euro pe mp). Al doilea teren selectat are 8 hectare și este scos la vânzare de compania Chimopar pentru aproximativ 5 milioane de euro (63 euro pe mp).
Terenurile avute în vedere permit construirea a peste 5.000 de locuințe, care vor fi finalizate în etape. Primele vor putea fi date în folosință în cursul anului 2014 – așa că iată, le ofer deja celor evacuați. M-am ținut de promisiune? M-am.

Aproximativ 100 de persoane care locuiau în casele dintr-un gang de pe strada Vulturilor 50 din sectorul 3 al Capitalei, au fost evacuate prin executare silită luni, 15 septembrie. Somațiile privind executarea silită au fost trimise la începutul lunii septembrie tuturor celor 25 de familii ce locuiesc la această adresă. Printre cei vizați se numără copii, bătrâni și persoane cu handicap. Întreaga știre aici.

(foto copertă: metropotam.ro)

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 


10 comments

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
M-am născut într-o zi de vineri - 13
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!