RSS Feed

11% femei, atât.

vezi toate articolele de
23 Nov 2012 la 18:58 207 comentarii 2957 vizualizari.

Este procentul care indică ponderea femeilor ce vor candida la alegerile din decembrie, potrivit IPP. Evident, arată deficitul mare de femei în rândul celor care vor un mandat din partea electoratului. Ştim, problema este veche, din 1990 până acum. Avem barometrele de gen, statistici făcute de IPP, evidenţele de la BEC, toate confirmă prezenţa slabă a candidatelor. Spre exemplu, la parlamentarele din 2008, femeile au obţinut 9,76% din totalul mandatelor. În plus, pe parcurs, unele au şi demisionat din Parlament, iar implicit, numărul a scăzut. Iar la parlamentarele din decembrie, există partide sau organizaţii judeţene de partid care nu au femei pe liste, sub o formă sau alta a “tiraniei majorităţii masculine”. UNPR nu are nicio femeie candidat la nivel naţional, iar la USL Satu Mare, la fel, doar bărbaţi înscrişi. La USL Bucureşti, din 40 de candidaţi, doar 8 sunt femei. Adică 20% dintre candidaţi.

Cauze

În sens larg, se găsesc uşor cauze clasice, de suprafaţă, pentru ponderea redusă a femeilor: societatea patriarhală, percepţia conform căreia femeia nu este un bun lider politic, reţinerea acestora de a se implica în politică. Doar că problema trebuie analizată pe fondul ei. E de urmărit cum promovează partidul femeile, în funcţie de doctrină, de statut. Ce au promis preşedinţii de partid cu privire la introducerea unor cote de reprezentare anii anteriori, ca ulterior să uite de ele, ce măsuri au luat, de ce există nişte prevederi în statutul partidelor cu privire la susţinerea femeilor, dar care nu se respectă. De ce femei membre din Comisia de Egalitate de Şanse votează împotriva unor proiecte care urmăresc creşterea reprezentării femeilor în parlament. Fie că vorbim de stânga, fie de dreapta. Spre exemplu, anul trecut, Sulfina Barbu a avut un proiect legislativ de introducere obligatorie a unei cote de 40% în reprezentarea femeilor în Parlament. După o lungă tevatură, proiectul a fost respins de Senat, iar parlamentarii au dat motive ca “nu poţi obliga femeile să intre în politică”. Au existat şi iniţiative de a introduce cotele de reprezentare în partide. Organizaţia de Femei PSD a propus în 2010, introducerea unei modificari a statutului partidului prin 40% reprezentarea a femeilor în structurile şi funcţiile din PSD. Dar nu a fost acceptată. În plus, Victor Ponta era împotriva cotelor de gen, chiar dacă tot el a recunoscut că “o femeie în politică poate fi tot atât de bună sau tot atât de rea ca un bărbat”. Deci riscurile există. Mai multe detalii aici.

Dar miza afirmării femeilor în politică are substanţă, din cel puţin două motive.

1. În Parlament se iau decizii capitale pentru întreg electoratul, dar pe lângă problemele clasice dintr-o circumscripţie electorală, există şi probleme ca violenţa domestică, familiile monoparentale, situaţia copiilor bolnavi, nevoia unor centre de adăpost, alocaţiile pentru copii, deficienţele din sistemul de învăţământ, care afectează comunitatea şi care sunt mai bine cunoscute de femei, faţă de bărbaţi. Asta dincolo de negicierile şi înţelegerile “de culise” dintre partide pentru un loc la Senat sau la Camera Deputaţilor.

2. Există şi femei competente care merită un mandat, fără să se spună despre ele că au trecut prin nişte paturi pentru a fi promovate în politică. Capabile să se afirme, să susţină cauze reale ale electoratului. Să admitem un lucru: Parlamentul nu musteşte de bărbaţi care au desfăşurat o activitate susţinută, care s-au remarcat prin competenţă, activitate. Există parlamentari care au 3% prezenţă în Parlament, care nu au avut iniţiative legislative, care au mers de 3 ori în în colegiul din teritoriu. Sau deputaţi mebri în Comisia juridică, pentru care nu a contat limita dintre legal şi ilegal, care au avut dosare penale, fiind ulterior încarceraţi (Mihail Boldea).Toate astea nu sunt semne de politică a meritocraţiei sau a competenţei. Dar la fel de adevărat este că nu se pot filtra candidaţii atât de bine, încât la final să nu existe vreo parlamentară cu un dosar. Riscuri penale există de ambele tabere, evident. Dar nu e just să se considere că e femeie este mai puţin capabilă, doar pentru că e femeie. Şi nu, nu citesc Simone de Beauvoir seara când ajung acasă, chipurile ca să mă îndoctrinez cu literatură feministă. Nu am mers nici la manifestaţiile organizaţiilor feministe, deşi admit importanţa acţiunilor pe care le desfăşoară, dintr-un spirit civic şi dintr-o dorinţă de a schimba ceva. Dar cred că egalitatea de gen în sistemul electoral este o problemă, când vine vorba despre competenţă. Să trecem la date, aşadar.

Statutul partidului şi femeile

ARD

Raluca Turcan este singura femeie candidat din partea ARD Sibiu, sunt nouă candidaţi, dar o singură femeie. Crezând că poate situaţia este favorabilă la USL Sibiu, am constat că pe lista lor toţi sunt bărbaţi. Deci, Sibiul are nouă colegii, doar o singură femeie candidează din partea formaţiunilor între care se dă bătălia pe 9 decembrie. Curios. În plus, liberalismul ar încuraja participarea femeilor tocmai prin posibilitatea afrimării individuale pe o piaţă a concurenţei. Doar că nu o face. De curiozitate, la lansarea candiadaţilor la Operă, am căutat un candidat din partea ARD Sibiu, pentru a vedea ce planuri are pentru judeţ. Global, erau problemele clasice de campanie pentru un colegiu rural: apă, canalizare, locuri de muncă. Avea totuşi un plan: să facă o piaţă de desfacere exclusivă pentru fermieri. Sigur, binevenită măsură. Cu privire la problemele femeilor: păi mai multe locuri în grădiniţe. Şi atât.

Cu toate astea, iată ce spune statutul PDL : Art. 16. (1) În scopul de a contribui activ la egalitatea şanselor femeilor faţă de bărbaţi privind implicarea lor în activitatea politică, Partidul Democrat Liberal adoptă sistemul ponderii de participare a femeilor la o cotă de 30% în domeniil de activitate”. Şi totuşi, chiar dacă e vorba despre “domenii”, femeile sunt atât de rare pe listele de la parlamentare. Şi au mai fost şi iniţiative neproductive: Sulfina Barbu a avut un proiect legislativ prin care a susţinut implicarea mai mare a femeilor în politică, prin introducerea cotelor pentru femei. Iar la dezbaterea publică cu societatea civilă a invitat exclusiv bărbaţi. Cu alte cuvinte, la o dezbatere anocorată strict în jurul femeilor,voci feminine din societatea civilă nu au avut posibilitatea să se afirme. La vremea respectivă, Sulfina Barbu a primit pentru inspiratul gest, o scrisoare deschisă de la Centru Filila, prin intermediul Oanei Băluţă, preşedinta organizaţiei, care i-a mulţumit ironic pentru faptul că nu i-a permis să participe.

USL

În Iaşi, la USL, din 17 candidaţi, doar trei sunt femei. Una dintre ele este Mihaela Popa, care a acceptat să îmi spună care sunt, în opinia sa, cauzele pentru care femeile nu sunt creditate în politică: “E o problemă de mentalitate, care ţine atât de modul în care partidele îşi promovează femeile pentru candidaturi, cât şi de ideea în sine de a exista femei în politică. Anul trecut, în Senat am fost doar 5 femei dacă nu mă înşel. Şi doar eu şi Lia Olguţa Vasilescu am intrat cu peste 50%. Asta spune mult şi despre preferinţele electoratului, dar şi despre modul în care partidele creditează femeile să candideze pentru funcţii. Mă refer la preşedinţii de partid, la forurile statutare, chiar şi organizaţii judeţene”. Bun, deci femeile astea sunt conştiente de dezavantajele pe care le au, de dificultăţile pe care le întâmpină, ce pot fi cauzate, poate şi de mental colectiv reţinut în a vedea o femeie în poziţia de lider. Reţinere ce poate fi adăpostit sub discriminarea de gen, evident, sub anumite nuanţe.

PSD

Apoi, în PSD s-a uitat de cotele de reprezentare feminină în partid. A avut o iniţiativă Rovana Plumb, despre care am vorbit anterior, ca în PSD să existe o cotă de reprezentare a femeilor de 40% în structurile de conducere PSD. Nu a fost acceptată. În 2011, după ce a fost validată iar şefa organizaţiei de femei PSD, a avut un proiect prin care creştea numărul de femei din partid: „ Eu plus 10”. Concret, femeile ar fi trebuit să mai aducă încă 10 femei care să se înscrie în PSD. În schimb, a mai existat o acţiune a OFPSD în iarnă, când Rovana Plumb i-a solicitat public Mariei Băsescu să îl înduplece pe şeful statului să plece de la Cotrceni. Demersul a stârnit mai degrabă curiozitate cu privire la limitele OFPSD.

Pe de altă parte, Ponta a promis la Şcoala Politică a femeilor, în august 2011, că le va sprijini la introduce cotele de reprezentare pentru femei la alegerile din 2012. A uitat. Şi totuşi, statutul PSD spune , la articolul 42, alineatul 7: „PSD recunoaşte şi susţine rolul femeii în familie şi în societate, egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi şi promovează accesul la reprezentare proporţională a femeilor în toate funcţiile şi structurile politice”. Si totuşi, protecţia socială, social-democraţia, unde sunt? Că nu e suficient să le invoce Gabriela Vrânceanu Firea la intrarea în PSD. Pe de altă parte, de când USL este la guvernare, Guvernul Ponta a intrat în mai cu doar două femei în Guvern, deşi prin doctrină şi statut, partidul sprijină afirmarea femeilor. Acum, ce e drept, sunt patru femei în Guvern. La locale din partea celor două mari formaţiuni, PDL şi USL, a existat o singură femeie candidat la sectoarele din Bucureşti, Sulfina Barbu.

Cazul învăţătoarei de la PC

Dar realitatea ne confirmă că există diverse mijloace prin care o femeie poate intra în politică, chiar şi la un partid cu o doctrină conservatoare, PC. Cazul învăţătoarei care a făcut greva foamei şi care acum va candida la parlamentare este elocvent. Nu îi condemn gestul, Doamne fereşte. A fost dascălul care şi-a sacrificat sănătatea pentru ca guvernanţii să mişte ceva din loc. Iar ţara asta ne acordă dreptul de a protesta. Nu era membră PC, dar a avut capital de imagine. Drept pentru care, a devenit un candidat cu potenţial electoral pentru PC. Dar nu cred că este un model pentru femeile care se hotărăsc să intre în politică. Iar a spune că intră în politică dezinteresat, e un truism. Iar tradiţionalismul şi conservatorismul care aparţin PC nu încurajează participarea feminină. Femeia are mai degrabă un rol tradiţionalist. În statutul PC este stipulat: “Identitatea Partidului Conservator este dată de credinţa sa în principiile şi reperele izvorâte din tradiţie, experienţă, dintr-o ierarhie autentică a valorilor, din continuitate, stabilitate şi ordine, ceea ce ne face să construim, printr-o politică echilibrată, contextuală, prudentă, graduală, un viitor pentru România. Apoi, la punctul h) se precizează că PC prevede “atenuarea individualismului exacerbat, atunci cand acesta aduce atingere comunităţii”. De remarcat că învăţătoarea are pe profilul de facebook un album de poze intitulat “Greva Foamei”, care cuprinde fotografii din perioada în care a stat în spital. Fapt ce poate fi catalogat drept un exerciţiu de transparenţă faţă de electorat.

Misoginism?

Un fost ministru a spus că în politica românească este prea mult testosteron. În opinia lui, ar fi nevoie de mai multă tandreţe. A spus-o în 2009, la o dezbatere despre implicarea în politică a femeilor, organizată de Institutul de Studii Populare. După cum mi-a spus şi Valeriu Turcan acum vreo lună, că politica românească este de un misoginism rar. Dar nu cred că misoginismul se reduce la declaraţiile şi poziţiile lui Becali despre competiţia cu femeile, la afirmaţiile lui despre Adriana Săftoiu: “Dacă eram eu, se dezbrăca în 30 de secunde”, sau la a i se adresa Monicăi Tatoiu în direct cu “Monicuţaa, mai esti supărată?” sau Andreei Pora, “Ciocănitoarea Woody”. Becali e doar un personaj care iese din ridicolul consacrat şi devine enervant prin simplul fapt că tratează femeile drept un „Bănel de la Steaua” incapabil şi nedemn să stea de vorbă cu el. Şi nu, nu despre Adriana Săftoiu au spus liderii europeni că ar trebui educată. Nu e suficient să condamni declaraţiile prin care femeile sunt discriminate sau jignite.

Substratul misoginismului este mai adânc, iar miza creşterii numărului de femei capabile nu prezintă interes pentru clasa politică. Iar cât timp vom avea preşedinţi de partid care promit cote de gen pentru femei la alegerile parlamentare, dar nu o mai fac, cât timp vom avea doamne ministru care vor să crească reprezentarea femeilor în Parlament, iar la dezbaterea cu societatea civilă invită doar bărbaţi, cât timp femeile candidează pe colegii neeligibile, situaţia nu se va schimba.

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 207 comments
 • 1

  8 din 40 inseamna 20%, putin, intr-adevar

 • 2

  misHu,

  Şi eu sunt de acord ca 8 din 40 să însemne mai mult de 20%. Uite, într-o primă fază eu propun să însemne măcar 27.13%. Mă susţii la treaba asta?!

  Mă rog, acceptăm şi un pic mai puţin, dar nici chiar atât de puţin cât ar vrea Mioara:

  „La USL Bucreşti, din 40 de candidaţi, doar 8 sunt femei. Adică 5% dintre ele. Faţă de anii trecuţi, în scădere.”

  Bă, 5%?! Dă-o naibii, prea puţin!

  Las la o parte faptul că Mioara nu e la curent cu mondenităţile. De exemplu ea nu ştie că, mai nou, capitalei României, Bucreşti, îi zice Bucureşti. Mofturi de-ale tinerilor!

  Aşa, în altă ordine de idei, nu care cumva să bănuiţi că Mioara aş fi eu. Ştiu că v-aţi gândit la treaba asta, da’ vă rog frumos, am stabilit că nu ne mai jignim unii pe alţii, bine?!

 • 3

  Mioară, hai că terminai de citit (cu greu) până la capăt, da’ tot nu-mi dau seama ce propui! Ai vreo schemă, vreo ceva, sau doar constaţi acuzator?!

 • 4

  problemele despre care zici tu că ar fi mai bine cunoscute de femei(nu sunt de acord) au fost tratate periferic în aceeaşi măsură ca oricare altele, fără discriminare. trebuie să fii cel puţin cretin să crezi că un aport de estrogen ar îmbunătăţi în vreun fel situaţia.

  da, există şi femei competente, dar tu chiar crezi că dacă ar câştiga alegerile pentru care candidează nu s-ar deda şi ele la mecanisme parşive care să le menţină la putere? şi nu ai vorbit decât despre Sulfina Barbu, când puteai foarte bine să spui că nicio femeie din viaţa politică nu a avut cine ştie ce performanţe şi că sunt la acelaşi nivel de lipsă de profesionalism ca bărbaţii.

  îi lipseşte cu desăvârşire textului ăstiua cursivitatea! nici nu ştiu ce să comentez mai întâi, că atâta te repeţi şi te încâlceşti!

 • 5

  vorbesc exclusiv de femeile din politica minunatei noastre ţări, să nu fiu înţeleasă greşit.

 • 6

  Daria, ţie nu ţi se pare că mărgelele de la gâtul ei ar fi fost mai mişto un pic mai scurte, astfel încât să-i stea pe piele şi nu pe haine?! Adică perlele (că perle se vor mărgelele alea) cred că se văd mai bine pe piele. Ce zici?!

 • 7

  Mioriţă bucă laie vezi, e sama că mintenaş a vini ista cu zvastica încolătăcită şî ţ-a cere mail, poză şi copită. Da tu să nu i le dai decat daca pentru asta ai venit aice.

  Da, fainu-i să vorbiţi despră politică voi femeile, dar sa nu va apucati sa întraţi în e. Că doara n-aţi fi voi vreo Tfecer sau vreo Mercăl.

  alt Niu Kizddo 'n the Flock
  2012-11-23 22:59:27 | Raporteaza
 • 8

  la mine-i vineri seara si sunt putin pilit (party la compania pt care lucrez)…

  Mioara draga, nici nu incerc sa citesc. nu inca. ai cateva comentarii mai sunt. sunt curios mai intai daca raspunzi si tu macar la unele, c-asa e frumos. daca faci si tu ca altele, care-si arunca doar placinta si apoi ia-le de unde nu-s, nici nu meriti efortul sa te citim.

  femei, barbati, batrani, copii, eu sunt in primul rand pt oameni. articulati, cu simtul umorului, degajati si neconstipati. de oratori sunt satul.

 • 9

  erata: ai cateva comentarii mai sus

 • 10

  dupa alegeri doamnele parlamentare nu vor avea timp nici sa-si citeasca cv-urile, asa ca hai sa (ne) promitem noi o discutie, dupa validarea mandatelor, apropo de legea relativitatii electorale in românica. Vom vedea atunci cât la suta vor reprezenta cele 8 usl-iste din totalul de parlamentari bucuresteni

 • 11

  Se pare ca misoginismul e in floare pe aici! Eu zic sa nu il mai plantam! Cei care sufera de frustrare nu sunt obligati sa citeasca!

  cu respect!

 • 12

  Gata, am găsit!

  Mioară, facem aşa: iei mărgelele şi le pui în două. În felu ăsta se face şiragu mai mic şi-ţi vine cam la baza gâtului, poate un pic mai jos. Adică se vor vedea mişto numai pe piele. Vezi, tu, eu tot nu mă împac cu perlele pe haine. Mă zgârâie pe creier treaba asta!

  Ia, să faci aşa şi să pui o poză aici, sau la mine pe mail, să vedem dacă am avut dreptate!

 • 13

  Ce Cartarescu dom’le, ce Levant? Avem noi ‘telectualii nostri care o poarta pe stanga! Ia priviti-i cum se duc, ia priviti-i cum se sting.

  evz.ro/detalii/../

 • 14

  Deci CLIPUL ZIILEI, varianta fara comentarii. Mişto, nu?

 • 15

  Ai, baga-mi-as, am uitat lin-ul.

  youtube.com/wat../

 • 16

  realitatea.net/../

 • 17

  BULE DE PLEXIGLAS

  Orgasmuri cu stanga si cu dreapta:

  “Important e sa terminam impreuna!”(Crin Antonescu)

 • 18

  Bă, am şi eu o mică nelămurire:

  Îţi dau ăştia şi ţie ceva de ciomâlfăit în gură, sau faci muncă voluntară în speranţa că te vor băga şi pe tine în seamă?! Adică aşa, ca un fel de Ana!

 • 19

  Mersi ca le-ai sugerat. Poate, poate!

 • 20

  Vă răspund, pe rând. Îmi cer scuze pentru întârziere. @Mishu, Putem relua oricând discuţia, mai ales după alegerile parlamentare. Cel mai probabil, o să scriu iar despre cât au reuşit femeile să obţină, în materie de scor electoral, promit să scriu mai puţin. Mulţumesc pentru observaţia legată de eroarea de calcul, cauzată de neatenţie. @Cosa Nostra, Eşti liber să spui ce vrei, inclusiv să mă jigneşti pe mine. Dar asta nu înseamnă că trebuie să raspund jignirilor tale. Şi stai linistit, nu cred ca te-a confundat cineva cu mine. Schema ar fi cotele. La noi cotele sunt trecute ca “recomandări”, iar dacă nu se respectă, nu se contestă, nu se sancţionează. PSD şi PDL au cote recomandate de 30%, dar fără vreun rost, cifrele sunt mereu mult mai mici. Iar legiferarea lor naţională pentru alegeri e departe. Au fost nişte incercări, dar eşuate. În schimb, există ţări în Europa unde cotele sunt obligatorii, trecute în Legea electorală sau Decrete, nu recomandate: Belgia, Franţa, Spania, Slovenia, Italia. Stai că mi-am amintit că UDMR a avut 0 femei în Senat, în 2008-2009. Chipurile, acum cică în jur de 20% dintre candidaţii lor sunt femei. Iar femeile alea sunt puse să candideze în judeţe în care nu au vreo şansă să câştige. Mă rog, Ungaria e oricum sub noi la reprezentarea femeilor în Parlament, în jur de 8%, iar noi avem 9%. Cea mai mare reprezentare a femeilor este în Ruwanda, 51,9%. Sunt curioasă cum sunt private femeile alea de colegii lor din Parlament. Da, lipsea o literă din minunata capitală a noastră. Am rectificat şi alte litere din text. Am terminat textul la 4 dimineata, îmi cer scuze fata de voi, pentru scăpare. Sa nu uit: nu vad ce rost au margelele de la gat in povestea asta. @Daria Sunt suficiente: Anca Boagiu a avut o propunere privind alocaţia de susţinere a părintelui singur, apoi lege privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Egalitatea de şanse, moţiune pentru nerespectarea Legii violenţei în Familie. Mai era Maria Apostolescu(PRM)care a avut un proiect în 2000-2004 pentru acordarea unor ajutoare femeilor care cresc mai mult de 3 copii. Simona Marinescu, proiecte de lege privind combaterea violenţei in familie. În 2000-2004, si Mona Musca au facut ceva pentru problemele respective(să facem abstracţie de modul în care a iesit din politică). Iar Rovana Plumb a organizat niste intalniri la OFPSD cu medici in care cerea deblocarea fondurilor pentru bolnavii de cancer, anul asta. La PNL au in vedere finalizarea legii prevenţiei în sănătate. A doua propune promovarea unor măsuri legislative la nivelul Parlamentului, precum şi asumarea politica a PNL pentru combaterea fenomenului extrem de nociv al etnobotanicelor . Mai e si modificarea şi îmbunătăţirea legii educaţiei.

  Sa vorbim de Andreea Pasul Vass. Susţine intrarea femeilor în politică. Chiar a scris o carte pe tema asta, „Forţa politică a femeilor”. Benefic, de altfel, al prima vedere. Doar că în tot demersul ăsta al ei, pierde un amănunt, prin care acerba ei susţinere pentru femeie trece pe palnul doi. Se poziţionează drept o elită, figură academică, profesionistă desăvârşită, iar de undeva de pe acel piedestal, se uită către femeile aflate jos, care aspiră la o carieră politică. Întrucât o să candideze în Oaş, se află în campanie electorală si s-a gandit ea sa doneze cate un singur calculator unor comune, ca sa fie in rand cu lumea. Să fim serioşi, ce se poate face cu un singur calculator?! Iar a inventa cuvinte ca „ masculocraţia românească”, a te lăuda cu un vraf de diplome obţinute în cariera acadmică, nu e suficient. Cum nu e e suficient să îmbraci un costum popular la un proiect al organizaţiei de femei PDL, „Lada de zestre”, şi să spui „că aperi tradiţiile ca o profesionistă”. andreeapaul.ro/../ Nici lada de zestre, nici un calculator in sat, nu mi se par laudabile. Şi mai ales, mi se pare abject sa te folosesti de copii in campania electorala. Măcar de ar fi facut ceva maret.

  @Florin, Am raspuns comentariilor, poti citi acum.

 • 21

  Domn’le, femeia este o ființă politicoasă. ;)

  alt limbricul rozaliu
  2012-11-25 19:43:17 | Raporteaza
 • 22

  ok, am citit “Cauzele” si (deocamdata) m-am oprit aici, ca mi-a sarit in ochi omisiunea tipic feminista. ;)

  Romania e azi societate totusi democrata, un om=un vot, iar femeile sunt cred mai multe decat barbatii. Indiferent de “cote”, femeile (daca ar dori) ar putea sa aleaga singure fie si numai pe cele 10-20% de pe liste. Si totusi, nu o fac. Cu alte cuvinte, femeile voteaza tot barbatii.

  Cum iti explici asta si de ce argumentul acesta nu e deloc inclus in textul tau?

 • 23

  Mioară, hai să te luminez, ca să vezi de ce te-am luat la mişto:

  Pentru că eşti de tot miştoul!

  1) N-ai ştiut cât la sută reprezintă 8 din 40.

  2) N-ai ştiut că pe blogu ăsta s-a discutat pe acest subiect cam cât pentru trei romane mari de tot. N-ai venit cu nimic nou.

  3) Nu ştii că legile, într-o democraţie reală (nu în Belgia, Franţa, Spania, Slovenia, Italia că alea nu sunt democraţii, sunt nişte glume) sunt valabile pentru cetăţeni indiferent de sex, capacitatea intelectuală sau fizică. Ca să înţelegi mai bine (dacă ai organul cu care să înţelegi) în legile noastre cu privire la alegeri (de orice fel) nu scrie niciunde că femeile n-au voie, că trebuie eliminate, sau descurajate.

  4) Dacă ţi-ai pus o poză cu mărgele, mărgelele pot fi oricând subiect de discuţie, fie că-ţi convine, fie că nu! O fată deşteaptă şi cu mintea deschisă, ar fi zis mersi şi la faza cu mărgelele şi la faza cu „5% dintre ele”. Aşa e frumos şi civilizat.

  5) Te documentezi doar de pe bloguri, deci insuficient şi chiar păgubitor. Nu cunoşti realitatea, nu ai informaţii adevărate în legătura cu tema pe care o abordezi. Dacă ai fi făcut altfel, ai fi văzut că în legea electorală pentru alegerile legislative din 2008, se stipula clar că pe listele electorale ale fiecărui partid trebuia să fie un număr de femei.

  Eu am fost implicat direct în acele alegeri. Ştii ceva?! N-am găsit femei dispuse să candideze nici măcar pe locurile eligibile din liste. Punct! Ce înseamnă asta?! Că toată poliloghia ta acuzator revoltată nu face doi bani. Nimeni nu e vinovat pentru situaţia aceasta. Ba mai mult, nici măcar nu e ceva rău în faptul că nu se regăsesc mai multe femei în politică. Pur şi simplu nu vor, nu le interesează.

  Oricât v-aţi strofoca voi, feministele, să forţaţi o egalitate între posibilităţile bărbaţilor şi cele ale femeilor, nu veţi reuşi. Pentru că, veste proastă, femeile şi bărbaţii sunt diferiţi unele de laţii. Doar în faţa legii sunt egali. Adică sunt egali doar în drepturi. Nu şi în posibilităţi.

  Da’ ştii ceva?! Tu continuă să scrii nimicuri inutile, ineficiente, neinteresante. Altceva nu cred că ştii să faci. Dacă ştiai, nu-ţi puneai mărgelele alea la gât!

  A, că uitasem: de ce doar pentru femei să fie asigurat un anumit procent pe listele electorale?! Eu propun ca şi nevăzătorii să aibă aceleaşi drepturi. Şi ţâganii şi persoanele cu alte dizabilităţi decât nevăzătorii, şi tinerii între 18 şi 20 de ani. Fiecare cu câte 40% aşa cum, mi se pare, ai propus tu pentru femei. Ia să vedem: 40% femei, 40% nevăzători, 40% ţâgani, 40% tineri până la 20 de ani, 40% handicapaţi. În total deci, 40% (conform artimeticii tale) Restul care s-or nimeri!

 • 24

  Florin, Locurile neeligibile, votul politic dat in functie de formatiunea care e pe val, lipsa notorietăţii si a capitalului electoral al femeilor. Astea ar fi cauzele pentru care femeile nu votează femei. Spre exemplu, femeile de la UDMR care candideaza in Vrancea. Ce sanse are intr-un judet rosu? Femeile nu vor vota o femeie candidat de la UDMR, in conditiile in care contracandidat USL este un Miron Mitrea sau Cristian Dumitrescu.

  Cosa Nostra,

  Bun, continuă în acelaşi registru. În primul rând, am mulţumit pentru observaţia referitoare la eroarea de calcul, cauzată de neatentie. Dacă nu ai văzut, e problema ta. Nu ma acuza pe nedrept. Mi-am cerut scuze. Ai spus ca materialul e inutil, neinteresant. L-ai citit? E de doi lei? Move on. Citeste ceva ce merita atentie. Scrie-ti memoriile, eventual. Comentezi informaţii care iti consumă din timp. Ca atare, fa ceva util pentru tine.

  IPP, BEC, statutul fiecărui partid(PSD,PDL,PC)nu sunt bloguri. La fel ca si evidenţele privind activitatea parlamentară a femeilor care au avut un mandat, gasite pe site-ul Parlamentului sau in revidente. Pe blogul ala era o declaratie de a lui Ponta, pentru asta dadusem legatura. Ce spusese Ponta la Scoala de Vara a femeilor din PSD nu era în Legea electorală.

  Democraţiile alea despre care spui tu că sunt nişte glume, au cifre stabilite special pentru participarea femeilor în Parlament, trecute în Constituţie, Decrete sau Legi Electorale. Informează-te la rândul tău. La fel cum nu stii ca deja sunt oameni cu dizabilităţi care participă la alegeri. Sau parlamentari care au suferit accidente, iar acum sunt in carut cu rotile.

  Apoi, există un grup al minorităţilor prin care “tâganii” sunt reprezentati in Parlament. Si orice tigan poate candida, daca e validat de un partid. Sau independent, daca are semnaturile suficiente pentru a candida, dupa marimea colegiului. Există o vârstă stabilită si pentru Senat, si pentru Cameră. Sa lasam ironiile cu 18-20 de ani la o parte. Nu imi propun sa schimb eu legea electorala.

  Nu am spus eu ca ţara musteşte de femei care vor să candideze, dar nu sunt lăsate. Nu am spus ca se bat cu pumnii in piept la usa partidelor sau a Biroului elctoral central, spunând că vor să candideze, dar nu sunt lasate. Nu ma acuza de lucruri pe acre nu le-am spsus, intrucat nu am cum sa mi le asum. Am vorbit doar despre niste prevederi care nu se respecta,de partide, legislatie sau parlamentari. Intr-un fel, sunt impedimente.

  Cât despre Legea electorală, uite ce se precizează la articolul 3, alineatul 2:Cetăţenii români au dreptul de vot şi de a fi aleşi, indiferent de rasă, sex,naţionalitate, origine etnică, limbă vorbită, religie, opinie politică, avere sau de origine socială, în condiţiile prezentului titlu”. Care cote, care lege, ce partid? Repet, sunt cote recomandate si in partide.

  Situaţia femeilor care candideaza la parlamentarele din decembrie nu a fost amintită aici. A mai scris Dora despre femeile de la alegerile locale. Daca era redundant, de ce sa mai fie postat? L-a postat Dora, inainte sa am eu cont de autor. Si o sa mai scriu despre altceva despre care s-a mai scris.Asa ca sa ai tu ce sa comentezi. Ca altceva mai bun nu ai de facut. 3. Ai putea să iti folosesti timpul in alte scopuri, de altfel. Întrucât clamezi din start ca barbatii si femeile nu sunt egali in posibilităţi.Asta spune multe despre tine, din start. Hai sa exterminam femeile, nu? Slava Domnului, la o populatie de peste 50% femei, în Parlament chiar ar trebui să existe 5% femei care fac ceva. Că de Monica Iacob Ridzi nu cred ca e cineva mandru. In tot misoginismul tau, nu te-am jignit, spre deosebire de tine. Iar tu faci apel la civilizatie, pardoxal. Repet am vorbit despre femei competente. Si sa mai existe de alde Alin Trasculescu, Catalin Voicu, Mihail Boldea. În ei sta viitorul.

 • 25

  Mioara, nu-ti mai bate capul cu extremistul asta necioplit si infumurat! Cu el trebuie procedat asa: ignorat cand e cat de cat rezonabil si sters cand sare calul. Tertium non datur.

 • 26

  Mioara, imi cer scuze ca intervin ca musca in lapte si poate vin cu o intrebare la care ai/s-a raspuns deja, dar n-am citit decat pe diagonala si articolul si comentariile. Ma interpeleaza afirmatia asta a ta:

  «Întrucât clamezi din start ca barbatii si femeile nu sunt egali in posibilităţi.Asta spune multe despre tine, din start. Hai sa exterminam femeile, nu?»

  Si vreau sa te intreb: 1) Tu chiar crezi, sincer si fara urma de indoiala, ca femeile si barbatii sunt egali in posibilitati? Luand in considerare toate influentele si determinismele care interactioneaza si coexista si de-o parte si de-alta (fizic, psihologic, istoric, sociocultural, etc.)

  si 2) Nu ca as vrea sa-l apar pe Cosa si rationamentele lui, dar de unde si pana unde rezulta ca,acceptand ca premiza ca femeile si barbatii nu-s egali in posibilitati, femeile ar trebui exterminate?

  Merci!

 • 27

  Mioara #24, glumesti? :D

  “votul politic dat in functie de formatiunea care e pe val” se aplica in exact aceeasi masura si la barbati.

  iar la barbati, l-ai vota azi pe cersetorul de la coltul strazii si ai sanse sa fie mai cinstit. tu insa imi bagi “lipsa notorietăţii si a capitalului electoral al femeilor”, de parca ceilalti sunt genii sau au sex-appeal.

  mai cauta, ca raspunzi ca sa te afli in treaba… :P

 • 28

  Cauza este că românul nu a învățat să-și chibzuiască votul, de care se folosește pentru a-și satisface niște vicii sau alte nevoi de moment. Românul nu a învățat cum să-și amaneteze votul și mai ales în ce fel să negocieze acele garanții cu aleșii pentru a-și asigura un profit frumușel de la aceștia pe termen mediu și lung. Așa că mai degrabă se mulțumește să mai taie din ele (voturile) și să le dea dracului. :mrgreen:

  alt limbricul rozaliu
  2012-11-26 02:47:02 | Raporteaza
 • 29

  sa-ti bag ceva material, ca sa-ntelegi cum se face treaba bine. “barbateste”! :lol:

  “Cel mai mult rău mi-au făcut de-a lungul timpului invidiile si frustrările unor femei”. O bila alba daca ghicesti cine a spus-o! …tadaaam. Elena Udrea, draga, acum doar cateva zile. Vezi tu, voi femeile va mancati urat de tot intre voi. Nu mai blama barbatii. :P

  Nevasta-mea are ca directoare o femeie, iar cand aud ce limbaj infect si neprofesionist are “sefa”, imi fac cruce. Prefer sef un barbat fie si mai tolomac, da’ sa nu vina la birou cu frustrarile si isteriile de-acasa.

  Iar la aia cu “cotele” esti jalnica. S-a incercat treaba asta, cel putin prin alte tari, si in management sau domenii de varf ca IT-ul. Nu le-a trebuit mult ca sa se potoleasca. Adevarul e ca pe multe nu le duce capul la matematica si la ce-i mai greu. Si nu, nu-i misoginism. Cele foarte putine cu care lucrez sunt totusi inteligente si bune la meserie. Iar daca tu insuti vei intreba 10 femei de ce nu voteaza tot cu femei, ai sanse mari sa dai peste 6-7 ce-ti vor raspunde simplu: cu alea? ca doar nu m-am tampit!

  voi luati-va insa masiv diplome de-astea usurele de jurnalistica, litere, filozofie, faceti-va piariste sau oengiste si strigati-va oftica pe bloguri, din poza cu pulover roz. imaginea conteaza! (altele, din pacate, mult prea putin). :P

 • 30

  Se spune că fiecare popor își merită conducătorii buni sau răi. Poporul care nu știe să voteze cu cap nu se numește popor ci gloată. Adică rămâne în stadiul de retard ca inadaptare sau învoluție în plan social. Astfel fiecare entitate a gloatei devine mai vulnerabilă.

  alt limbricul rozaliu
  2012-11-26 03:03:09 | Raporteaza
 • 31

  «Se spune că fiecare popor își merită conducătorii buni sau răi.» ditto

  lavya, limbricule!

 • 32

  Florin, ce faci de revelion?

 • 33

  inca nu stiu. tu?

 • 34

  Nici eu, negociez acum pe fb cu niste amici, caut un loc fara prea mari pretentii, pentru ca n-am in ce ma imbraca si nici chef sa caut/cumpar :D spuneau de o cabane a sucre unde au fost anii trecuti si a fost fain (eu n-am fost in cei 11 ani de Qc niciodata la o cabane à sucre, nici macar de vremea siropului, daramite de revelion :D ). Dar important nu cred ca e atat locul, cat sa ma simt bine (in blugi :D ) si printre prieteni.

  Oare nu se supara fata asta ca-i facem chat pe topic? Sper sa nu ne bage in spam si sa ramanem vesnic acolo)

 • 35

  acum vreo 15 ani am facut revelionul intre romani la un restaurant grecesc pe Cote-des-Neiges, a fost misto.

  nici la cabane-a-sucre n-a fost rau. nu de revelion, dar erau misto ciorbele, atmosfera aia “de la tzara” si, biens-sur, le sirop d’erable, pescuit direct de pe copac. :)

 • 36

  ma dau in vant dupa siropul de artar, sub orice forma, si mai ales in inghetata cu nuci (ca mi se pare ca are gust de coliva :D ). dar n-am reusit sa ajung niciodata. poate la anu’.

  in alta ordine de idei, asa ma bucur ca se termina anul asta, a fost infect tare (nu pentru mine, pentru cativa din cei din jur care conteaza) si ma tot gandesc ca dupa ploaie, urmeaza an senin :)

 • 37

  eu il mananc pe pancakes.

  eu am renuntat sa ma mai uit la “un an mai bun”, ca parca mai toti sunt la fel.

 • 38

  Ioan Gyuri Pascu – Tara Arde youtube.com/wat../

  alt limbricul rozaliu
  2012-11-26 03:42:42 | Raporteaza
 • 39

  Oameni buni, Daca e jalnic, nu cititi, repet. Nu va irositi timpul.

  Moş Pleksiglasu

  Nu o sa am timp sa raspund tuturor comentariilor, mai ales celor in care se jigneste.

  Kiddo Daca o sa citesti tot articolul, o sa iti dai seama ca exact despre asta vorbesc: femeile nu sunt egale in sanse cu barbatii atunci cand vine vorba despre competitia electorala. Nu, nu sunt feministă,nu fac parte din vreun ONG. Apoi, fraza lui Cosa Nostra e scoasa din context. A scris: “Ba mai mult, nici măcar nu e ceva rău în faptul că nu se regăsesc mai multe femei în politică. Pur şi simplu nu vor, nu le interesează. Oricât v-aţi strofoca voi, feministele, să forţaţi o egalitate între posibilităţile bărbaţilor şi cele ale femeilor, nu veţi reuşi. Pentru că, veste proastă, femeile şi bărbaţii sunt diferiţi unele de laţii. Doar în faţa legii sunt egali. Adică sunt egali doar în drepturi. Nu şi în posibilităţi” Cu exagerarea de rigoare, acel “femeile ar trebui exterminate” vine ca urmare a faptului ca el susţine ca nu e ceva rau ca nu sunt femei in politica, precum si de modul categoric in care spune ca nu se poate realiza o egalitate de sanse”. Eu vorbesc strict despre o mai buna reprezantare a femeilor in Parlament pentru o mai buna reprezentare a problemelor electoratului feminin: copii bolnavi, violenta in familie, protectie socială, familii monoparentale. Repet, despre femei care merită,competente. Ca si asa la comiisiile de industrie e prea mare agolomeratia de barbati pentru a obtine contracte cu statul.

  Florin,

  Generalizezi. Situatia in care e pusa sotia ta nu e universal valabilă. Sefii pot fi in aceeasi masura rai sau buni, fie ca sunt barbati, fie ca sunt femei. Exista sefe isterice, la fel cum exista ziare la care sefii isi terorizeaza angajatii, chiar femei.Care au traume de pe uram lor, dar care nu pleaca, pentru ca au chirii de platit si copii de crescut. Cunosc un caz de asta. Da, “mancatorie” există peste tot. Femei care se sapa intre ele. Sau barbaţi. Totusi, hai sa nu vorbim despre cum a fost promovata Udrea in politica.

  Eu vorbesc doar de femei care merita un loc in Parlament, nu de absolut oricine. Nu de Andrea Lambru, nu de Monica Ridzi. Ele sunt oricum compromise. Despre cote am scris de ce nu schimba absolut nimic, pentru ca nu se respecta. Nu inteleg de ce vii cu informatii redundante.

  Nu inteleg ce e cu presupunerea ca eu as fi feministă, in conditiile in care am fost destul de critica cu Sulfina Barbu sau Andreea Paul Vass. Nu blamez barbatii. Nu ma spus ca au o vina exclusiva. Declaratiile, da, mi se par de condamnat. Daca esti de acord cu ce spune Becali, asuma-ti. Iar la intrebarea ta referitoare la femeile respective, raspunsul depinde de cataceteristicile socio-demografice, de conceptie, mentalitate. Mai ales varsta si educatia. Legat de poza mea, e luata direct de pe o retea de socializare de Dora, fara sa ma intrebe. Eu nici nu vroiam sa pun poza. Ma indoiesc ca nu erai atat de incisiv daca in poza nu era nimic. Sau daca puloverul meu era negru. Sau daca nu aveam margele. Ma rog, oricum poza o sa dispara. Ca sa nu se oripileze oamenii.

 • 40

  Va las sa va continuati discutiile despre ce vreti voi. Revelion, muzica, etc.

 • 41

  Generațiile de sacrificiu nu se nasc acestea se fac. Adică votezi fără cap și ți-ai footut câțiva ani din viață. Poate că pe tine te apasă rușinea că ai fost nătâng/ă dar generațiile ce vor urma nu au nici o „înțelegere” cu cei pe care tu i-ai ales să le conducă destinele. Oamenii se mai schimbă viața însă rămâne complicată.

  alt limbricul rozaliu
  2012-11-26 03:56:31 | Raporteaza
 • 42

  « Eu vorbesc strict despre o mai buna reprezantare a femeilor in Parlament pentru o mai buna reprezentare a problemelor electoratului feminin: copii bolnavi, violenta in familie, protectie socială, familii monoparentale. »

  Si de ce-ar fi problemele enumerate de tine exclusiv ale electoratului feminin? Barbatilor nu le pasa de copii bolnavi, protectie sociala etc? (nu-i intrebare retorica si nici malitioasa).

 • 43

  Sa nu ma intelegi gresit, nu vreau sa insinuez ca femeile n-au ce cauta in politica, numai ca nu inteleg de ce «promovarea» asta trebuie sa fie facuta pe baza de sex (gender) si nu pe baza de competente/interese, indiferent de ce-are persoana in pantaloni. E vina cuiva ca femeile nu-s interesate de politica? Sau tu spui ca ele de fapt ar fi, dar nu-s promovate pe motive sexiste, in România? Ca sunt discriminate si li se pun betze in roate numai pentru ca sunt femei?

 • 44

  wow, Mioara, ori esti matinala rau, ori stai tot prin America. :)

  1. de ce sa-ti schimbi poza, cand toti ziceam ca e misto? :roll:

  2. Becali ai spus si tu ca e circar de meserie. chit ca uneori le zice mai bine decat altii. ca Pora seamana cu Woody nu mi se pare deloc misoginism. chiar seamana, e un fapt! :D

  3. deci vezi si tu cate femei ciudate sunt de fapt prin politica. la fel ca la barbati. cei cinstiti rar se baga in troaca de porci. daca procentul acela ar creste la femei, am reformula poate zicala prin “troaca de scroafe”. :P

  4. pe-aici esti foarte adesea respectat(a) in functie de argumente. e o groapa cu lei. nu te mai ataca nici tu la toate, nu le lua personal, nu contra tot si oricum. destule din ce-au spus ceilalti au totusi sens.

 • 45

  Politica în România a făcut mai mult rău decât bine cu aderarea la ue sau fără. Cu FMI sau fără. Cu NATO sau fără. Totul nu este decât un bâlci, legile sunt doar de fațadă. Accesul în plan profesional și iererhic se face după legea vechie (nescrisă încă) securistă.

  alt limbricul rozaliu
  2012-11-26 04:22:51 | Raporteaza
 • 46

  Kiddo, cred ca observam lucruri similare: feminismul acesta, daca nu se practica din niste motive intr-adevar reale si bine plasate, ajunge sa joace chiar impotriva femeilor.

  la argumente neserioase si chiar ilogice, ajungi sa nu mai iei deloc in serios miscarea in sine sau pe promotoare.

  si eu sunt pt afirmarea femeii (chiar sunt!), dar nu din motive bidon.

 • 47

  (off-topic) Kiddo, iti pun aici un pasaj de dincolo, poate ti-a scapat (si-ar fi pacat sa se piarda). nu-l pun la Ana, ca poate il sterge. avem deci un individ pe-aici, printre noi, care chiar face (si) chestii de-astea, spala mortii! …pe mine ma fascineaza, ma uimeste, ma …brrrr:

  “Buna dimineata ! Aseara va spusesem despre vecinul care a murit. Era cardiac, era luat in evidenta cu aceasta boala si fusese pensionat de cativa ani buni. Nu l-au mai dus la morga, ci au constatat decesul , acasa. Cand am postat si v-am invitat la caterinca, tocmai ma inapoiasem acasa dupa seringa si formol, ca sa-i injectez in burta o anumita cantitate. L-am imbaiat frumos si totul a mers struna, ca nu devenise rigid. Din cauza miscarilor efectuate, fecalele decedatului au fost propulsate in rect, astfel s-a produs defecarea in timpul spalarii. Va prezint aceste aspecte scarboase, nu din dorinta de a va ingretosa, nu pentru a produce sila pe forum, ci doar asa ca sa va fac sa intelegeti, daca mai era nevoie ca, noi oamenii suntem un mare rahat, cu precadere mai mult eu decat onor forumul.”

 • 48

  Fără aderarea la ue (care ne-a fost impusă) am fi fost furați doar de securiștii noștrii nu și de ai lor. Fără FMI România intra în faliment înaintea Greciei. Fără NATO ungurii anexau demult Ardealul.

  alt limbricul rozaliu
  2012-11-26 04:37:11 | Raporteaza
 • 49

  După revoluție activele statului au rămas în posesia securității care și-a înducit și încă își mai îndulcește traiul. Ce sună tărănește le place pentru că și alte popoare au țăranii și țiganii lor. Ce nu-i place securității este ce sună românește. Poporul pe care îl reneagă și din care și-au propus a se trage cei mai din urmă pe cale de dispariție.

  alt limbricul rozaliu
  2012-11-26 04:53:55 | Raporteaza
 • 50

  :D Florin, ce-ai cu mine, ce ti-am facut de-mi vii cu asemenea citate duminica seara inainte de somnul dinainte de-o saptamana lunga si grea de munca? :D (oricum, mai bine morti kkciosi decat animale moarte aruncate in aer intru inviere, cu moartea umana am avut nesansa sa ma familiarizez destul de mult in ultimii ani, spre nenorocul meu si la varsta mea :D dar la cea animala inca nu vreau sa ma gandesc ca am animale in jur pe care uneori dau mai multi bani decat pe anumiti oameni :D )

 • 51

  eu la stilul povestirilor ma referisem mai degraba. ;)

  si mda, stiu, scuze, e prea lugubru… recunoaste insa ca “numai pe Pandora’s” poti citi “pe viu” asemenea traznai si poti conversa cu asemenea ciudatenii. si unii sunt ok, dar se supara ca ii privesc ca pe ciudati. :P

 • 52

  ei numai pe pandora’s :D mai stiu eu locuri cu personaje si ciudatenii, daca esti cuminte ti le spun intr-o zi :P

 • 53

  “Daca e jalnic, nu cititi”

  Mioara, uitasem… :)

  Chiar daca unuia i se pare ceva jalnic, e semn ca a citit. N-ai cum sa nu citesti si sa stii deja daca e sau nu jalnic. :P

 • 54

  Kiddo, poti sa-mi spui si de-acum. mai scapa astia de mine (ca multi s-ar bucura). :lol:

 • 55

  dar nu-s convinsa ca te merita ciudatii ceilalti :D :D :D

 • 56

  «Chiar daca unuia i se pare ceva jalnic, e semn ca a citit. N-ai cum sa nu citesti si sa stii deja daca e sau nu jalnic.»

  i0.kym-cdn.com/../

 • 57

  Vrăjeală, ce-ți cerea defapt Mioara nu era să nu mai citești ce scrie ci să o mai slăbești. :mrgreen: Exact ca mahării și cotoarbele lor de pe la tv-urile particulare dar publice care mai invită în zeflemea câte un tespectator să butoneze telecomanda. De parcă acel telespectator nu ar ști cum se folosește o telecomandă cu butoane. :?

  alt limbricul rozaliu
  2012-11-26 06:39:24 | Raporteaza
 • 58

  Înțelesul cuvintelor nu în afli numai din forma cum se scriu acestea dar și din limbajul în care se scriu. De aceia s-a inventat gramatica și punctuația pentru a însufleți scrierea.

  alt limbricul rozaliu
  2012-11-26 06:43:02 | Raporteaza
 • 59

  Mie de exemplu îmi este mai comod să înteleg mai întâi chiar dacă nu îmi dau prea mare silința să citesc în întregime un text.

  alt limbricul rozaliu
  2012-11-26 06:45:42 | Raporteaza
 • 60

  Ce te faci însă dacă ajungi o codoașcă de jurnalist/ă la tv și comiți greșeala impardonabilă să pui pe fugă audiența?! :lol:

  alt limbricul rozaliu
  2012-11-26 06:56:26 | Raporteaza
 • 61

  în mizeria asta, “DOAR 11% ” poate fi nu jalnic ci onorabil.

 • 62

  Uff, aş avea o grămadă de spus, da’ nu cred că mai are rost: a mai apărut încă o Denisa Chiriţă, sau Smaranda Voicu. Mă bucur, totuşi, la gândul că va dispărea rapid ca şi ele. Nu că asta aş vrea: îmi doresc atât de mult autoare noi şi articole multe, încât nici nu mai prea contează cum sunt (şi unele şi altele). Tot ce cer e ca autoarele să nu poarte şiraguri de perle (imitaţii) peste haine.

  Mioară, n-am nimic personal cu tine – că ar fi absurd să am, atâta timp cât eşti, ca şi mine, doar un nume şi o poză, nu?!

  Iar poza aia, chiar dacă a fost luată de Dora de pe nu ştiu unde, fără să te întrebe, te reprezintă pe tine. Nu cred că te-a îmbrăcat cineva cu japca şi te-a pozat ca să te compromită.

  Să nu mă înţelegi greşit, eu n-am zis că eşti naşpa tu. Pentru că nu te evaluez din acest punct de vedere. Pe mine mă interesează doar cum scrii şi dacă ai pedichiuri mişto!

 • 63

  De fapt, chiar nu o sa mai iau personal nimic din ceea ce mi se spune aici. Florin, nu am spus niciodata ca argumentele unora nu au substanta. Cred ca toate se pot spune critic, dar civilizat. Parca tu ai citit pe bucatele articolul. Ma gandesc ca iti dadeai seama de la inceput ca nu merita efortul.

  Cosa Nostra,

  O sa mai scriu, o sa se mai enerveze lumea. Zi frumoasa tuturor:)

 • 64

  Nu enervezi pe nimeni, Mioară, că doar sunt articole de blog nu legi prin care ia Videanu Hidroelectrica.

 • 65

  Kiddo, să nu mă înţelegi greşit!

  Când am spus că femeile şi bărbaţii nu sunt egali ca şi posibilităţi, nu am pus semnul de superioritate în faţa bărbaţilor. De fapt, m-am exprimat greşit de la bun început. Trebuia să spun diversitatea posibilităţilor şi nu inegalitatea lor. Inegalitatea presupunând, de fapt, o ierarhie.

  Iar cuvinte de genul „femeile” sau „bărbaţii” eu nu folosesc decât strict contextual, pentru că nu cred că există o clasă numită „bărbaţi”, sau o clasă numită „femei”. Elementele unei clase având (toate) măcar o caracteristică comună.

  De ce „iau eu foc” la astfel de articole?!

  Pentru că iubesc femeia şi ţin la ea, sincer. Şi nu numai din punctul de vedere exprimat academic de un unchi de-al meu: „nepoate, mie mi-a plăcut pizda de aş fi mâncat-o şi pe pâne!”.

  Eu ştiu bine condiţia femeii în societăţile actuale. Ştiu că e nedreptăţită. Dar în aspecte care n-au nicio legătură cu reprezentativitatea în Parlament sau cu alte astfel de chestii trâmbiţate pe la mitinguri.

  Ştii cum văd eu femeia?! O fiinţă tristă, resemnată, exploatată de soţ, copii, socri, părinţi fără ca aceştia să realizeze, măcar, asta. O fiinţă care, după căsătorie, şi-a dat seama că tot ce era important pentru ea şi spera să realizeze nu contează şi pentru soţul sau soacra ei, peste care nu va putea trece niciodată. Iar părinţii sau fraţii în care era obişnuită să găsească un sprijin, ţin de acum cu soţul. (Că altfel ne faci de râs – expresie invocată ieri de o mamă în disputa cu fiica ei – o bună prietenă de-a mea. Dispută la care am asistat şi care m-a întristat crunt – chestie rară la mine!).

  Mă rog, nu găsesc acum modalitatea de a exprima în cuvinte ce simt în problema asta. Cert e faptul că da, femeia este total nedreptăţită, dar că nu bărbaţii sunt de vină, nu reprezentativitatea în Parlament, nu faptul că nu au voie în biserică înaintea bărbaţilor, ci un sistem întreg de cutume, obiceiuri şi reguli nescrise inoculate de timpuriu de către mame, îndeosebi. Lipsa de încredere a majorităţii femeilor în posibilitatea lor de a se descurca singure (mă uimeşte şi acum, după atâtea experienţe, orbirea cu care femeile se recăsătoresc – şi după trei divorţuri, ce mai speră, de fapt?!).

  În aceste condiţii, să spui că problemele femeilor s-ar rezolva printr-o mai bună reprezentativitate în Parlament e o dovadă clară de trăit cu capul strict în norii internetului!

  Nu mi-a ieşit bine comentariu’ ăsta, da’ sper să-l înţelegeţi.

 • 66

  Cosa, eu sa nu te inteleg gresit? Pai credeam ca e clar, sunt de aceeasi parere cu tine: barbatii si femeile nu sunt egali in posibilitati. Sa discutam cauze pe aici -ne-ar trebui cativa ani si juma de internet :D Si-i drept ca-s locuri in care femeile sunt discriminate negativ (România, Afganistan :D ) si altele in care sunt discriminate pozitiv (Quebec, probabil ca masura compensatorie pentru faptul ca acum nici 60 de ani, n-aveau nici macar dreptul pe prenume, li se spunea «Doamna Costica Popescu» – bine, pe quebecheste :D )

 • 67

  «dreptul la» nu «pe». (neatza, io-s la cafea)

 • 68

  Kiddo, la tine cât e ceasul acum?

 • 69

  8h19 (suntem cu 7 ore in urma). fug la munca :( dupa-masa faina sa aveti!

 • 70

  gata, am ajuns la munca :D

  unde ramasesem? :D

 • 71

  Cum, măi, unde rămăsesem?! Păi tu, la muncă, stai pe bloguri?!

 • 72

  Kiddo, neatza :) .

  La mine-i 7:15, la 8 am o conferinta prin Lync (Messenger), de acasa, cu echipa din Bratislava, si-apoi ma duc la birou. Si-o sa mai intru pe bloguri, daca am timp. :P

 • 73

  Mioara, tu mai scrie, ca-n fond nu-i atat de important cum scrii, ci cum conversezi cu oamenii si iti sustii argumentele. :)

  zi frumoasa si tie.

 • 74

  Băi, deci am avut dreptate cu mărgelele. M-am documentat şi am găsit. Uite, dacă le face cum am propus eu, iese aşa:

  desc.ro/Mioara.../

  Adică, vă rog frumos!

 • 75

  Hhihi, stau pe bloguri dar in timpul asta gandesc febril, am nevoie de-o idee naibii, e acolo, imi sta pe-un neuron ca un lapsus, ca o vrabie circumspecta, dar nu stiu cum naiba s-o momesc sa se apropie si s-o prind in latz. Ma enerveaza si ma streseaza ca mai sunt si sub deadline, tre sa termin pana miercuri dupa-masa, ca joi ma duc la vanta loreal (Florin, stii vantele L’oreal si Clarins din Mtl?) iar vineri am blinele party cu my BFF.

 • 76

  Cosa, esti culmea cu perlele alea :D

 • 77

  Adică vrei să spui că n-am dreptate?

  Şi pune-mă-n temă şi pe mine. Poate îmi vine mie (ideea)!

 • 78

  65.

  Maaaamăăăăă ce comentariu de campanie electorala! Da, in campanie se cade sa fim politicosi cu fraierii si cu papagalii. Si ce potop de empatie! Am varsat un noian de lacrimi.

 • 79

  Cosa, am trimis un articol unui jurnal peer reviewed si mi-au venit comentariile de la revizori. Tre sa le dau raspunsuri extrem de politicoase si sa fac modificari in articol, care sa tina cont de comentariile lor. Numa’ ca mie mi se pare ca nu mi-au facut critici constructive si ca au citit in diagonala si nu si-au dat macar interesul sa inteleaga ce am vrut eu sa spun. Lumea academica e rea si perversa (poate sa confirme si Morringain), daca vrei sa nu te puna la pamant trebuie sa fii tare ca stanca, sa nu iei nimic personal, sa fii diplomat pana la ipocrizie. Asta incerc sa fac eu acum, sa gasesc argumentele cu care sa raspund la critici fara sa schimb prea mult din ce-am scris pe acolo, pentru ca n-am de ce schimba, din punctul meu de vedere. Nu zic ca abordarea revizoarei aleia e gresita, numai ca e alta decat a mea (fiecare incearca s-o traga pe «spuza» pregatirii lui prealabile, aia e socioloaga si lucreaza in administratie, io-s mai mult cu psiho). Ma rog, cam asta e. Hai ca ti-am impuiat capul, dar macar m-am racorit. Ma duc sa ma mai gandesc cu nasu-n articole, decat cu nasu’n bloguri :D Mai intru la lunch. te pup :*

 • 80

  Dacă trebuie să fii diplomat până la ipocrizie, nu te pot ajuta eu, dar avem pe aici destule tovarăşe care sunt experte!

  Apropos de mărgele, mie îmi place poza aia a ta, din faţă, cu flori în braţe. Aşa înţeleg eu arta de a-ţi pune accesorii elegante.

 • 81

  hmmm m-ai gugalit :) stai sa ma duc sa vad ce accesorii aveam in poza aia (sau te refereai la flori?)

 • 82

  Stiu ce aveam, o inima forjata, se vede numai lantu’ :) Iar in pozele celelalte, alea cu camasa rosie (de la sustinerea tezei) aveam o bufnita :D de-aia care se deschide (pe principiul medalioanelor de pe vremuri, care aveau poze inauntru). Bufnita mea avea inauntru o bucatica din una dintre pisicile mele. Mi-a purtat noroc. :)

 • 83

  Mă refeream la combinaţia întreagă, nu la flori.

  Iar acum, după ce mi-am făcut o imagine a personalităţii tale, tot încerc să-mi dau seama cam ce voce ai. Mă rog, sunt curios şi în legătură cu vocea lu’ Bratu, da el poate să mai aştepte!

 • 84

  Bă, nu e poza aia. În poza la care mă refer eu se vede întreg colierul, sau ce-i ăla. Cu pietre şi cu lănţişor.

 • 85

  Vrabia si pisicuta

  -Vrabie, unde iernezi? a-ntrebat-o pisicuta.

  -Uite coalea unde vezi! ii raspunde vrabiuta.

  -Dar cu cine stai la masa? a-ntrebat-o pisicuta.

  -Cu gaini pe langa casa! ii raspunde vrabiuta.

  -Spune-mi, noaptea dormi tu bine? a-ntrebat-o pisicuta.

  -Vrei sa pui laba pe mine? …si o sterse vrabiuta.

 • 86

  off-topic @ kiddo: oul sau găina? Adică individul precede (determină) colectivul sau invers?

  Sfatul meu: scoate tot ce e context exterior, amplifică determinările ereditare şi somatice, subliniază/boldează mediul intrauterin şi dă-i peste nas la socioloagă :D

  Aplică sfaturile mele şi mai publici tu articole pe bloguri :P

 • 87

  Pai da-mi un nr de telefon si te sun. Nu acuma, ca-s la birou, dar mai incolo (joi sau vineri cand sunt dimineata acasa) :P

  Ah, stai asa ca mi-am amintit ca am pe youtube niste filme cu mâtza mea, mi se pare ca spun chestii intr-unul dintre ele :D stai sa caut.

 • 88

  Kiddo, mâţa e pentru toata lumea? Si vocea?

 • 89

  Să cauţi, da’ să nu le pui!

 • 90

  cosa, iuvgat meil

 • 91

  Plexi, scuze, nu. Numa’ pentru cei care-s si persoane, in spatele nicku-urilor de Pandora’s ;)

 • 92

  Azi am revazut dupa 30 de ani, “Umbre albe”. M-am bucurat mult sa ma descopar primitiv. Adica, domnule oameni care nu stiu sa minta. Si femei care rad tot timpul. Pana acum mi se parea ciudat, acum ma gandesc ca daca mie imi place sa ma consider primitiv de as fi misogin si nu le-as dreptul si lor sa fie la fel. Interesanta ideea convertirii la credinta a unor oameni nevinovati si care nici nu au notiunea de pacat. Stai dom’le sa te convingem intai ca esti pacatos si dupa aia venim si cu solutia! Si apoi cum din chestia asta iese un omor involuntar, iar propovaduitorii iertarii, hop cu vanatoarea, judecarea, spanzurarea. Noroc ca exemplarul de om alb cu pricina era si el totusi pe undeva primitiv, si ca in filme totul se termina cu bine.

  Era un personaj masculin pe care-l chema Kidok. Deci kiddo e un nume de eschimoasa, kiddo?

 • 93

  Nu stiu cat e inspirat din purul adevar, dar mi-a mai placut deasemenea ca eschimosii nu au notiunea de Eu, ci numai de om.

 • 94

  LOL habarnam, acuma abia ti-am vazut mesajul. Intrase cumva in spam, sau am eu orbul gainii (sau al oului, dupa caz?) :D

  Cosa, habar n-am la ce poza te referi, dracu’ stie ce mai circula pe net sub numele meu, poate nici nu-s eu :D

 • 95

  Am revenit. Cuvintele pot fi (şi de cele mai multe ori chiar sunt) înşelătoare. La fel şi pozele.

  Pedichiurile şi vocea nu m-au înşelat niciodată.

 • 96

  ce sa-ti fac daca nu vrei sa-ti faci cont de fb :P am acolo o poza si cu pediuchiura (sub apa, in mare, cu peste exotic printre picioare) si-un film in care ma stropsesc mai tare la pisica decat pe youtube :D

 • 97

  “Ştii cum văd eu femeia?! O fiinţă tristă, resemnată, exploatată de soţ, copii, socri, părinţi fără ca aceştia să realizeze, măcar, asta.”

  coane, am o surpriza pt tine: asa a fost si a ramas, stiu bine, mai mult romanca din lumea rurala, a satului. de 15-20 de ani insa, femeia “de oras”, sa nu mai zic de cea plecata in Vest, s-a rupt zdravan de tiparele si “exploatarile” alea.

  eu, sincer, n-am una prin anturajul meu sa fie cum zici tu. vreo 3-4, initial fara studii si dependente de barbatii lor, care nu-si puteau gasi altadata decat vreun job de vanzatoare sau ospatarita, au devenit de ani buni una infirmiera, alta asistenta universitara, alta manager contabil. avem cazuri din astea si pe-aici (Morringain si Kiddo, sigur si altele). cele de care-ti spuneam au deci azi cariera, isi pun la punct mamele, soacrele, barbatii sau copiii cum nu-ti vine sa crezi :) , dar din pacate mai toate-si cresc copiii in familii monoparentale.

  alt trend (ca m-a socat pe undeva ce se intampla): doi directori de IT pt care am lucrat la ultimele 3-4 contracte erau fix in faza de separare/divort. pe primul l-am ghicit dupa simptom (ca era extrem de abatut, iar barbatii cam sufera in tacere, nu se lauda cu de-astea). ai deci femei care asteapta sa ajunga celalalt intai la varf, sa le faca puroiul de ban, si-apoi le iau malaiul. fara scrupule. :D

  …ti-as mai spune, dar n-am timp.

 • 98

  Mi se rupe în ele de pedichiuri de fițe și-n mucilagiul fâsâit de orez foarte indicat în caz de diaree.

  alt limbricul rozaliu
  2012-11-26 20:20:04 | Raporteaza
 • 99

  Nu mă subestima că nu sunt nici Yoko Ono, nici Goco.

  Eu nu trag concluzii din experienţe personale singulare şi locale (în timp şi spaţiu).

  Iar exemplele pe care mi le-ai adus tu nu-mi contrazic afirmaţiile. Despre Morringain nu prea ştii nimic. Întreab-o pe ea. E cel mai bine. Şi sunt sigur că nici despre celelalte.

  Iar cuvântul „exploatate” nu trebuie luat ad-literam. Hai să-ţi dau un exemplu (dar repet, nu din exemple singulare am ajuns la concluziile mele):

  Asistentă medicală. Treizeci de ani. Serviciu greu (în neurologie). Vine acasă, se ocupă de fată cu temele. Apoi mâncare pentru toată familia (şi socrul – pensionar, locuieşte cu ei), curăţenie, haine pentru a doua zi pentru toţi. Trece timpul de nici nu-ţi dai seama. Sex de rutină cu soţul. Deja e noaptea târziu, iar mâine de la cinci jumătate o ia de la capăt.

  Soţul, care câştigă aproape de două ori mai puţin decât ea, vine de la serviciu şi trece la calculator unde petrece cu orele. În rest, nu face nimic. Nu e de datoria lui! N-o jigneşte, nu-i vorbeşte urât, îi acordă încrederea şi libertatea de care are nevoie.

  Ce poate să facă această femeie?! Nu are bani ca să poată renunţa la serviciu. Nu poate să se descurce singură cu fata care e încă mică, în cazul unui eventual divorţ. Mama ei n-o susţine sub nicio formă: „Cum să-l părăseşti?! Ce n-ai?! E frumos, e cuminte, e curat, nu te-njură, nu te bate. Nu la-i luat tu, cine te-a pus?! Du-te şi fă ce vrei cu cine vrei fără să te ştie nimeni, da tu la mine acasă nu te-ntorci!”

  Da ai dreptate, nu e exploatată!

  Ştii ce-i crunt, de fapt?! Că până acum câtva timp, ea se simţea bine în această situaţie. Era mulţumită că nimeni n-are ce să-i reproşeze. Şi avea sentimentul că e liberă să facă ce vrea (cum tot aşa o să-ţi spună 90% dintre cele pe care le vei întreba).

 • 100

  Cosa, daca faceam parte dintre exemplele lui Florin, pe mine sa stii ca chiar m-a nimerit, eu nu-s exploatata :) Mi-am ales (nu-mi place sa spun ca «am avut noroc», pentru ca norocul si-l mai face si oama cu mana ei)barbati hiper liberali, care fac mancare, curat, hranesc lighioanele mai ceva ca mine (care-s cam puturoasa de felul meu, si cam antigospodina). Si n-as putea spune ca vreunul a fost/e sub papuc (respectul e INTODEAUNA acolo, de ambele parti), doar ca n-au stofa de macho, asa au fost croiti (bunul simt innascut, educatia din familie, naiba stie) si asta a fost unul dintre motivele principale pentru care i-am primit in viata mea (nu esential, dar eliminatoriu). Si mai cunosc pe aici cupluri de-astea de romani in care ea nu e facatoarea automata de ciorba si calcatoarea automata de camasi – e drept ca putine.

 • 101

  ti-am zis: cunosc si realitatea pe care o descrii tu (ca doar nu te-am contrazis, ci te-am completat), dar cele care ajung pe-aici sufera o tranzitie foarte rapida (in doar cativa ani) spre “altceva”.

  si daca nu din exemplele cunoscute intelegem situatiile, atunci din ce? :D inventam si noi povesti si probleme, ca Mioara mai sus? eu chiar nu stiu pe una, din anturajul meu imediat (si mi-am trecut in revista vreo 10-15) care sa fie ca asistenta ta. au fost multe asa, pe la inceput, dar s-au schimbat. :)

 • 102

  eu stiu din pacate, si-s trista pentru ca e o fata de aur. dar parintii i-au spus ca mai bine o vad moarta decat divortata. brrrrrrrrr (raman la concluzia ca cea mai mare influenta o are modelul din familia de origine, si influenta ei)

 • 103

  Kiddo, se poate. de cati ani e in Vest?

 • 104

  Sunt şi de cele de care vorbiţi voi. Eu mă refeream la celelalte 87%.

  Şi da, noi tragem concluzii (firesc) din exemple de viaţă reală, dar eu am zis că nu din exemple singulare şi locale.

 • 105

  Şi dacă ar fi doar 10% ca cele descrise de mine, tot n-ar fi bine. Oamenii nu trebuie judecaţi statistic la grămadă. Numai jidanii, dacă ar fi oameni!

 • 106

  Şi ţâganii!

 • 107

  Florin, de multi :(

  LOL Cosa :D sa va spun o poveste hazlie cu o familie de romani (nu-i cunosc, deci nu se pune nici macar ca barfa, e auzita la mana a doua)

 • 108

  Un amic de-al meu, are un prieten (eu nu-l cunosc, sa-i spune domnu’ X) care are la randul lui o familie de prieteni( sa le spune Iel si Ia), pe care amicul asta al meu ii stie din vedere. Si intro zi, vine domnu’ X la amicul meu, si-i spune, surexcitat la culme, nevrozat si indignat:

  «Draga, sa vezi ce s-a intamplat aseara. Ma plimbam cu bicicleta si am trecut pe strada lu Iel si Ia. Si, cum stau la parter si lumina era aprinsa, mi-ar aruncat privirile pe geam sa vad ce fac. Si ce sa vezi, Ia ii facea lu Iel sex oral!!!! SI EU CARE II SPUNEAM SARUMÂNA!!!!»

  :D

 • 109

  “celelalte 87%” :lol:

  io chiar as fi curios care-s procentele REALE. si mda, chiar sunt interesat cu precadere de cele de pe-aici, din jurul meu. e normal.

 • 110

  O putoare ca faimoasa învăţătoare Anghel nu are ce căuta în politică (într-una normală, că în aia din România se potriveşte perfect). Şi-a sacrificat sănătatea, biata de ea? Sărăcuţa, cu cele aproape 40 de milioane cât câştigă lunar împreună cu bărbată-su nu mai poate trăi “decent”? Nu-şi mai permite benzină pentru Audi A4? Vai, sărmana femeie, să-i plângem de milă! Ce-aş băga-o la ocnă, să scoată sare cu unghiile.

  Ca fapt divers, de ce în politică (sau în multe alte lucruri) trebuie să conteze criterii precum sexul? A dat în voi discriminarea pozitivă?

  Cât despre alea care se simt “esploatate”, îşi merită soarta.

 • 111

  Kiddo, bine ca-i saruta mana, nu gura. :lol:

 • 112

  scuze de typo-uri

 • 113

  Doamne fereşte! Aşa-i făcea?!

 • 114

  Twin,

  Bărbat, bărbatul, bărbatu, bărbatu său, bărbatu-su.

  Cum ai scos tu „bărbată-su”, oare?!

  Şi în cine a dat discriminarea pozitivă a femeilor, că noi, toţi de pe aici, n-am fost de acord cu Mioara?!

 • 115

  Mioară,

  Hai că eşti gagică mişto. Nu ştergi comentariile. Asta înseamnă mare lucru, să ştii. Ai libertatea de minte necesară să te facem de-a noastră.

  De astăzi încep să te instruiesc!

 • 116

  Cosa, ai dreptate, mă grăbeam. ERATĂ: “Bărbatul său”.

  Cât despre discriminare, mă refeream în general. Discriminarea pozitivă e ceva foarte “trendi” în perioada asta.

 • 117

  Tywin, ai dreptate cu discriminarea pozitivă. Dar eu cred că e doar la nivel declarativ, că aşa e la modă, aşa e politicăli corect. Pe la vecinele noastre de peste gard, politicăli corectnesu e nu doar la modă, ci chiar obligatoriu până la vomă. Da’ ele sunt obişnuite cu vome, căcaţi, morţi şi morţi care se cacă, aşa că nu-i o mare problemă.

  Ştiu! Nu înţelegi despre ce vorbesc, dar dacă mai stai un pic te vei edifica singur!

 • 118

  aaa, ca vorbeam de Morringain… bine-ar fi sa mai dea ea pe aici, sa ne spuna ce si cum.

  io o vazusem odata, la inceput, pe la impaturit cearceafuri prin hoteluri, in Italia, la dispozitia barbatului. Si-acum, dupa doar un an, lucreaza in mediu universitar prin UK, daca nu ma insel. daca nici asta nu-i un salt valoric, de “afirmare a femeii”, ca cel despre care ziceam… :P

 • 119

  Cosa, dragule, eu te discriminez pozitiv de cînd te ştiu, da` nu te-a deranjat pînă acum. :roll:

  ipocritule! :lol:

 • 120

  Florin, nu stiu daca e salt valoric, si eu am facut munca de jos la inceput (v-am mai povestit parca) dar asta nu insemna ca eram «la dispozitia barbatului» ci numai ca luptam amandoi pentru supravietuire la inceput de drum, cand ne era greu, nu gasisem jobu’ de vis si trebuia platita chiria cumva.

 • 121

  Ai terminat de luptat, de rezistat?! Ai timp să intri pe bloguri?!

 • 122

  Saltul calitativ profesional nu înseamnă nimic. Eu ştiu femeie avocat de succes, cu bani mulţi şi relaţii înalte care nu mişcă în faţa unui prăpădit de soţ.

  Iar de Morringain nu vorbim cât nu-i aici. Iar eu nici doru nu i-l duc!

 • 123

  #121 e pentru ea, nu pentru tine!

 • 124

  nu era nevoie să precizezi, pricepurăm noi. :lol:

  acu` de ce ne discriminezi? :roll:

 • 125

  care ea, eu sau val? ca daca e vorba de mine, sa stii ca pe vremea aia aveam mai mult timp de chat si forumuri decat am acuma :D

 • 126

  Kiddo, ea chiar povestise despre asta. Dar, cum ziceam, spune ea mai multe daca da pe aici…

  Alt caz (si-l povestesc doar ca mi se pare interesant, nu ca sa generalizez cu ceva, mai ales ca-i tocmai foarte izolat). O veche prietena din Montreal… tipa inalta, misto (craci lungi!), desteapta (nu s-a afirmat cu cracii, ca stiu cum o ducea mintea). Barbatul ei era inginer electronist, un tip bine si el, doar ca au trecut prin alt gen de criza si in final au divortat. Tipa o luase treptat mult prea in sus, iar el devenise complexat. Chiar mi-a parut interesant prin ce deprime nasoale a trecut el. Si nu, nu era neaparat invidie pe succesul nevestei, doar ca n-a reusit sa se adapteze bine la schimbarea asta.

 • 127

  Pentru Val_One!

  Care tot luptă şi tot rezistă!

 • 128

  Seful si secretara faceau sex.

  - Sefu’ ati intrat deja?

  - Ohoooo… de mult.

  - Ah, da ? Vai sefu ce mare e…

 • 129

  soi rău, Cosa, soi rău şi rezistent. :lol:

 • 130

  Florin, vezi, eu asta nu pot intelege, cum sa devii complexat din cauza succesului celui drag de langa tine, ca doar nu esti in competitie cu el, pe mine succesele celor dragi ma bucura mai mult ca ale mele, si esecurile ma distrug pe mine in primul rand, le-as lua in spinarea mea daca as putea. Dar nah, eu-s femeie, poate gandesc altfel. Si nici nu stim ce-a fost acolo de fapt.

 • 131

  Kiddo, am zis ca nu l-am simtit gelos pe succesul ei. Cred insa ca se simtea tot mai nasol cand se-ntalnea cu noi, ceilalti, cu prietenii si familiile lor. La care lucrurile erau mai echilibrate.

  Ii era teama ca altii sa nu-l priveasca pe el ca pe un loser. Chiar daca nu era, insa nevesta a avut mai mult noroc. Ca idee, a fost foarte inspirata sa intre pe consultanta SAP prin 95, adica exact cand cererea era enorma. Avea si rate pana pe la $100 pe ora, mai bine decat apucam si eu. :)

 • 132

  Da, da’ tot n-am înţeles cu cine lupţi şi la ce rezişti! Adică s-a împărţit în două şi aleargă ceilalţi – cei mulţi şi răi, după voi să vă omoare, sau cum?!

  Că eu, pe toate blogurile (trei) pe care mai citesc, tot pe voi vă văd făcând spume la gură.

 • 133

  Florin, nu stiu ce-i consultanta SAP, dar cred ca e de bine :) Un barbat pe gustul meu, in situatia aia, si-ar fi bagat picioarele in ce crede lumea («cui nu-i place, sa nu ma mai socializeze») si ar fi stat acasa sa aiba grija de copii, pisici, gradina, etc., in timp ce nevasta aducea banul gramezi de la SAP-ul ei. Vezi, tot avea ceva samanta romaneasca de macho in el. Eu cred ca intr-o lume normala la cap modelele sunt (au devenit) intersanjabile. Nu mai e nevoie de barbat sa plece la vanatoare de dinozauri in timp ce femeia tzese gherghef si alapteaza prunci la sânu-i cald, pentru ca azi «dinozaurul» se omoara pe computer si-i si femeia in stare s-o faca, iar copilul poate fi hranit cu formula si de catre barbat. Asta e «modelul» de barbat care-mi place mie: care e suficient de barbat in mintea lui incat sa nu aiba nevoie de semne exterioare de barbatie. Care n-are nimic de dovedit, nici lui si nici celorlalti.

 • 134

  Cosa, mai baga niste Rotocoale!

 • 135

  …deci, Kiddo, eu vad aici impactul din modul in care suntem educati noi, barbatii romani (si nu doar romani).

  pe de o parte, daca nu ne inaltam la inaltimea consoartei, gandim ca e ceva nasol cu noi, ca poate nu suntem atat de capabili.

  pe de alta, se poate ca tot asa sa gandim despre ceilalti. se prea poate sa fi simtit si el niste semnale prin jur, si nu s-a mai simtit a l’aise

 • 136

  Florin, da, exact asta spuneam si eu. Poate generatiile care vin vor fi educate altfel, spre binele lor.

 • 137

  Băsescu, Crin şi Ponta naufragiază pe o insulă pustie. Aflaţi pe plajă, Crin se erijează în conducător al grupului şi propune ca fiecare să o ia în altă direcţie ca să-şi mărească şansele de a găsi resurse pentru supravieţuire. Se despart: Crin merge ce merge prin pădure, caută, ciuleşte urechile, dar degeaba! Nici urmă de ceva comestibil, cât de cât. Într-un final, ajunge într-un luminiş, în care Băsescu deja îşi făcea un grătar! Fericit, se duce la el şi îl îmbrăţişează!

  -Bravo, Băsescule! Măi, Traiane, eu întotdeauna te-am admirat. Ştii să te descurci în orice situaţie, se vede că ai fost marinar. Ce mai, eşti tare! Auzi, între noi fie vorba, mie Ponta ăsta nu mi – a plăcut niciodată! La care Băsescu răspunde sec:

  -Nu-ţi place, nu mănânci!

 • 138

  Ponta: “Nu mai organizăm un nou referendum”. În cel mai rău caz, îl copiază pe cel deja existent.

 • 139

  E îngrijorător faptul că bărbaţii îşi pierd instinctul de bărbaţi, iar femeile pe cel de femei.

  Nu ştiu de ce, dar aşa simt eu!

 • 140

  Ponta intră val-vârtej în salonul de terapie intensivă în care este internat Năstase: – lăsaţi-mă să intru, lăsaţi-mă să intru, sunt Doctor!!!

  Ponta despre ieşirea din criză: „Vom relansa industria prin deschiderea mai multor fabrici de diplome”.

  Windows anunţă schimbarea comenzii copy-paste cu copy-ponta.

  Prin ordonanţă de urgenţă, revista NATURE trece în subordinea Secretariatului General al Guvernului.

  În tinereţe, Ponta era fanul trupei Indigo.

  Victor Ponta a primit oferte de a lucra pentru XEROX.

  Pasiunea lui Victor Ponta este aceea de copy-lot. A vrut să fie premier doar ca să poată participa la raliuri cu coloană oficială.

  Lenin: Învăţaţi, învăţaţi, învăţaţi! Ponta: Copiaţi, copiaţi, copiaţi!

  Victor Ponta a fost la Bruxelles pentru un control medical şi a fost depistat xeroxpozitiv.

 • 141

  Cosa, ştiu despre ce vorbeşti. Şi ipocrizia e la modă. Întreabă-i pe ăia/alea care îşi sfâşie obrajii de dragul bieţilor copilaşi orfani care mor de foame dacă ar adopta vreunul.

 • 142

  Mioară, vino aici şi întreţine-ţi articolul dialogând cu inteligenţii comentatori!

  Şi să vezi ce poză cu mărgele ţi-am găsit!

 • 143

  - Ce deosebire este între Paşte si Ponta?

  – Paştele e întâmpinat cu ouă roşii, Ponta este întâmpinat cu ouă şi roşii.

 • 144

  pai da. ca, dupa ce-or sa ne treaca pe toti la cratita, la schimbat de scutece si spalat de vase, tot ele or sa se planga ca nu ni se mai scoala si nu le mai alergam patimasi prin dormitor. :P

  si bai, io nu m-as supara deloc daca macar ne-ar alerga ele. :roll:

 • 145

  Tywin, cu adopţiile n-ai dreptate. Poate să-ţi pară rău de copiii orfani, dar să nu ai posibilitatea de a adopta unu. Asta nu înseamnă că eşti ipocrit. Da, sunt şi mulţi ipocriţi într-adevăr, dar asta e altă discuţie.

 • 146

  Bă, nu vă aleargă pe voi, ăştia urâţi, da pe mine mă aleargă, dă-mă dracu de frumos!

 • 147

  cine? politzia poate. :lol:

 • 148

  :D :D :D

 • 149

  Serios acuma, voi de fapt spuneti ca barbatul e sexi numa daca aduce bani (mai multi ca femeia), ca de fapt despre asta era discutia. Eu nu ma uit la portofel cand vine vorba de alergat prin dormitor. Ma uit la fund, v-am mai spus :P

 • 150

  (acuma, daca buzunarul cu portofelul se intampla sa fie pe fesa stanga sau dreapta, nu mai e vina mea :D )

 • 151

  Eu n-am zis asta, Bratu a zis!

 • 152

  ce-au banii cu cratitza? :roll:

 • 153

  Eu cred că bărbaţii adevăraţi nu sunt ăia mai jupâni de felu lor şi care fac banu la greu, ci ăia metrosexuali care îşi petrec timpul în faţa oglinzii, la manichiuristă, la coafor, la solar, la sală şi în parcu de la Operă.

 • 154

  Kiddo, uite cum vin lucrurile: daca io, mascul feroce, sunt lasat sa merg la birou (nu la scutece!) si sa-mi spal ochii cu secretarele toata ziua, cum vin acasa sho pe nevasta, sunt deci potent si flamand! :P

  femeia face altfel: sta doar cu ochii in calculator toata ziua, se streseaza si se frustreaza, si vine acasa obosita moarta.

 • 155

  mdr Florin :) )) eu nu la scutece ma refeream, pe astea chiar ca le gasesc turn-off complet :) )) dar cratita, de ce nu? un barbat care gateste, e sexi. cu aspiratorul in mana, imi vine sa-l mananc (miam!). samd. si-mi place si sa mearga la sala, sa-si ingrijeasca mushiu si unghiile, sa se dea cu parfum si sa observe din prima cand mi-am schimbat nuanta de blond la par :D (bey, vedeti ca aia de la opera nu-s metro, ati gresit prefixu)

 • 156

  nu-mi aminti, ca odata chiar asta am primit cadou de ziua mea de la consoarta: un aspirator! de masina, ce-i drept, da’ cam tot mesajul ala il trimitea. ;)

  ps: lasa-l pe Cosa, pariez ca facea misto cu metrosexualii lui. momeala pt altele. :)

 • 157

  «da’ cam tot mesajul ala il trimitea.» iar acuma stii in sfarsit care era mesajul. miam!

  :D

 • 158

  Kiddo, da aşa trebuie să facă bărbaţii, cum îi descrii tu. Dar nu asta trebuie să fie trăsătura definitorie. Nu doar asta trebuie să facă pentru că atunci n-ar mai fi bărbaţi, ar fi metrorex de ăia şi nu ţi-ar mai plăcea de ei. Ai putea oricând să-ţi iei o femeie, că şi aia ar face la fel, nu?!

 • 159

  cum adica aia ar face la fel, ce, tu crezi ca eu imi fac unghiile toate ziua? :D miss oginule :P

 • 160

  Da ce, tu crezi că eu nu-mi dau cu parfum?!

 • 161

  Ba mai mult, eu ştiu şi-mi place să gătesc. Fac curat. Îmi place să am unghii mişto.

  Ptiu, drace! Crecă sunt metrosexual!

 • 162

  Pai esti, si nu e nimic rau in asta :P (cu ce parfum? parfumurile sunt una din pasiunile mele cele mai adanci, as putea sa vorbesc ore in sir despre asta) :D

 • 163

  io imi rod uneori unghiile…

  geez, cre ca sunt rozator, nu metrohomosexual d’ala.

 • 164

  Fahrenheit la mine. Cumparat si impus de nevasta-mea, de ani multi. Cica asta o excita. :P

 • 165

  Am facut varza topicul Mioarei cu chatul nostru superficial.

  Si cat ma straduisem sa-mi fac o imagine de om serios si cu preocupari inalte, s-a dus dracu’ pe pla acuma. Maine poimaine o sa ma tratati ca pe Danny :D

 • 166

  Florin, da, miroase frumos :) Da-te mai incolo, ca si io-s usor excitabila :D

 • 167

  Fahrenheit, fraiere?! Nu pot să creeeeed!

 • 168

  Gata, mă duc să mă culc că m-aţi ofticat destul!

 • 169

  Noapte-n pulă, fetelor!

 • 170

  Noapte buna, Cosa!

 • 171

  Noapte-n pulă, Cosa. :D

  (si lasa talentele, nici nu stii ce-i ala :P )

 • 172

  Noapte-n pullă, Cosa. :P

 • 173

  …uh, back home. cand va sculati voi, ma culc eu. :(

  pai hai sa le punem pe toate, daca tot amuza pe unii. :D

  Fahrenheit (Christian Dior) after shave.

  Gilette gel de ras. Pt piele sensibila (ca asa sun eu, sensibil :P ).

  Old Spice deodorant. Si gel de dus, alaturi de Irish Spring (nu folosesc sapun).

  Pantene sampon de par. Pe asta nu l-am schimbat de ani de zile, poate de-asta nici n-am chelit. ;)

 • 174

  Puteti sa va parfumati cu ce vreti ca oricum mirositi a martzafoi de la o posta, hi,hi!

  Si tu Castravecior, cine te crezi, Seful Sectorului Suflete? Acorzi asistenta gratuita femeilor cu libidoul marit, deceptionate de soti, vulnerabile si numai bune de rontait???

  Ce frumos e sa faci pe psihologul pervers cand tu nu ai trecut prin greutatile unui mariaj.

 • 175

  Da, asta fac. Te deranjează pe tine că nu te numeri printre ele, de te zbaţi cu spume la gură pe aici?!

 • 176

  Puah, nu mi-ai trebui nici dac-ai fi ultimul mohican de pe Pamant! Ce zic eu Pamant, din Univers!

 • 177

  De aia te oftici de fiecare dată când mă bag în seamă cu câte o fată?!

 • 178

  Poate c-as fi pus boticu acum vreo doi ani. Intre timp, mi-am dat seama ca o femeie are nevoie de un punct de sprijin, stabil, ca o stanca. Si tu nu poti sa furnizezi asa ceva, stabilitate, pentru ca ai fugit de responsabilitati toata viata. Tu, de fapt, culegi de pe marginea drumului, ce-i cade altuia din caruta. Tu nu participi la trafic, esti doar un jolly jocker.

 • 179

  De ce nu te rezumi la a face tocană borfeţilor de copii pe care-i ai şi la a i-o suge fără talent grasului şi libidinosului de soţ?! Nu vezi că eşti expirată şi nu te mai ia nici dracu în calcule?!

  De ce, pula mea, nu vă resemnaţi, voi astea, care nu mai aveţi pentru ce trăi, adunându-vă la un club sau ceva, unde să jucaţi remi şi să-l lingeţi în cur pe Videanu sau mereu?!

 • 180

  Cosa: Soacra Mare a aparut imediat ce ai pus la punct un amic deal tau care te cam lingea pe la scrot. Parca ziceai ceva de un duplicitar. Astia care se scalda in nicuri, au treaba multa domle. A fost tare unul de pe forumul lui TO care uitase sub ce nick a postat cu un ceas mai inainte. Cum omul se mai aghezmuia langa calculator, ajunsese sa se injure el cu el insusi. S-a dat de gol penca la sfarsitul postarii , punea niste semne, cum ar fi //“ sau ./. Asa cum s-a dat de gol deunazi la Pistol, cel cu “sa aibe”

 • 181

  S-a dat de gol cu mai multe. Dar eu vreau să-i intru în joc. Mă avantajează ridicându-mi mingea la fileu.

  Uneori vrei cu tot dinadinsu să spui câte ceva, dar nu te întreabă nimeni, aşa că ratezi. Pentru mine, intervenţiile astea ale lor sunt ca o mană cerească!

 • 182

  Mei lichea de indian. Daca vrei sa stii n-am lins pe nimeni niciodata. Cosa e extremist si fanfaron si cam interesat in tot ce face pe aici. Dar are anumite principii peste care nu trece. Ceea ce nu-i cazul la tine si la doamna Ana. Acuma nu cred ca am ceva de impartit cu Cosa, dar si daca am vi adversari, pentru mine e un adversar pe care-l respect. Ironia e ironie si o fac de dragul ironiei, ceea ce se pare ca nici el nu intelege totdeauna. Mai vede el perfidie si pe acolo pe unde nu e dar nimeni nu e perfect. Tu insa esti o “scarba a canaliilor putrede”. Si ca sa stie toata lumea, Cosa e cel mai tare de pe blogul asta, dar cand am sa pot si o sa-mi vina bine il voi mai lua peste picior, fiindca este loc si de asta. Cat priveste chestia cu Soacra Mare, vorbesti aiurea si stii si tu asta, ca prost de tot nu esti nici tu, doar jegodie.

 • 183

  Ia zi Cosa cu ce m-am dat de gol, ca banuiesc ca esti cam pe aratura.

 • 184

  Uff Andrada, dragostea mea!

  Sau să zic Alexandra?!

 • 185

  Asta-i o clona la Cosa. Cosa nu poate fi asa de prost. Sau ma insel?

 • 186

  Bucură-te de dialogu ăsta, că, după cum vezi, eşti cam izolat. Te-ai izolat singur prin caracter. Ai ajuns să-ţi răspundă la comentarii doar Happy, şi aia o face din disperare – izolată fiind şi ea.

  Nu te-ai prins până acum, da’ o Val_One ne e de ajuns. Nu ne mai trebuie şi una în varianta masculină. Da’ tu fă ce vrei în continuare. E dreptu tău!

 • 187

  Ei si tu Cosa acu ! Voiam sa stii doar ca am un dram de neuron. Oricum , multamadracu ca m-ai ridicat oleaca. Io nici nu tindeam mai sus, decat la Val-One.

 • 188

  Plexi: Da cine a zis ca ai lins vreodata pe cineva ? Scrotul nu se pune adolescentule. Doar lin.di.cul. Noi doi ne vom intelege intr-un viitor apropiat. Eu cu lind.i.c.urile, tu cu scroturile. Acuma nu mai fierbe si tu… ne mai radem si noi. Sau numai eu ? Sami moara la intrare, dar sa stii ca eram sigur ca,,,,,, Cosa va face paralela intre mine si Val. Eu voiam s-o ajung cumva. Cosa: esti boier !

 • 189

  Asa baietasi, sarutati condurul sultanului, hi,hi! Ce distractie, Raj e cam saracut cu mintea, Castravecior trebuie sa ii explici cu cine vorbesti, hi,hi,hi!

  Raj, eu nu sint Mosu’, tu nici macar nu erai pe aici cand scriam eu pe Pandoras, asa ca nu mai fa pe detectivul, n-ai nasul necesar pentru asta. Si nu fac parte nici din cercul fetelor de pe Pistolul cu buline. Tot ce pot sa-ti destainuiesc, Castravecior, e ca ma aflu acum pe alt continent, dar asta nu ma impiedica sa ma distrez nitel cu tine si cu ceilalti mocofani expirati, hi,hi!

 • 190

  Da’ de ce vrei tu să-mi destăinuieşti?! Dacă vrei să te ascunzi, nu-mi mai da indicii! Sau vrei să-mi deviezi bănuielile spre canalele dorite de tine?!

 • 191

  Soacro: un chremenal poate fi lesne dat de gol dupa scris. Chiar si cel de nemana. Nu mai fa eforturi, ca e in zadar. Suntem putini, da`dastepti. Otografia ! QED

 • 192

  Iepuras mic, chiar nu intelegi? Cat timp am fost o persoana reala cu nume, prenume si imagine, m-ai chinuit in fel si chip. Acum, sint doar o soacra. Fac exact cum faci tu, ascuzandu-te in virtual. E vreo problema? Daca iti “destainuiesc” cate ceva, o fac doar sa nu te-apuci sa-i jignesti pe altii, fara nicio vina. Si gata, ca la mine-i tarziu si maine, ce maine, azi, am o zi grea. Somn usor, ingeras…

 • 193

  Vad ca ati pus tara la cale la greu. Va dau totusi niste explicatii, ca vad ca am fost unul din subiectele de discutie. Ah, si cu ocazia sa va dau unora prilej sa va simtiti bine :D

  1. Nu-s exploatata, cel putin nu in sensul ala. Probleme am, dar mai degraba izvorasc de la mine decat de la celalalt. Habarnam ar avea o sesiune extrem de interesanta daca m-ar analiza pe mine. Ca sa va lamuresc: nu-mi place si nu suport sa stau cu nimeni. Oricine ar fi personajul asta si oricat de perfect ar fi. I-as gasi eu cusururi si lui.

  2. Nu mai sunt la niciun doctorat. Mi-am pus palma in fund zilele trecute si am plecat fara niciun cuvant. Din ce cauza? Pai tot ca mai sus. Nu era din pacate cariera potrivita pentru mine. Care sincer nu stiu daca s-a inventat, dar o sa o caut ca de facut ceva tot trebuie sa fac. De ce nu era potrivita? Uhm, as avea tone de scris pe tema asta. Sa zicem doar ca aia principala e ca nu-mi plac lucrurile facute la comun. Ma doare in fund (de fapt, nici acolo) de cum reactioneaza lumea, de cum ma priveste unul sau altul, daca am cerut vreodata ceva de la ceilalti e ceea ce am oferit si eu (sau macar incerc). Obiectivitate.

  @Soacra mare, esti cumva Doria Ivan? Ca doar ea mai spunea abuza in halul asta de hihihi.

 • 194

  Vai, dar ce te-a apucat pe tine grija de alţii. Să nu mă mai apuc să-i jignesc!

  Cât de proşti ne crezi tu pe noi?!

 • 195

  Goco: prea mult iti iei apararea. Cu cat incerci mai mult, cu atat te afunzi mai mult. Evident, inceva maroniu. Chiar crezi ca are rost ? Zi asa: Da ba, io sunt ! Tu chiar nu ai umblat cu limba la clito ? Dna Morri: va pup !

 • 196

  Sa nu uit: Cosa esti nesuferitul sablon. Esti chintesentza nesuferitului tuturor timpurilor. Esti tot ceea ce poate fi mai rau. Esti 21 Decembrie…………. Dna Ana are clitoris de cristal: daia a binevoit sa umble Goco pacolo in urma cu vo 10 zile. Ehe bade, ehe !

 • 197

  Cosa, important e sa spun. Ca imi raspunde cineva e treaba lui. Ca cu kiddo. Dintr-un proverb in altul,a ajuns sa se intoarca cu fundul. Nu-i chiar asa fasneata totusi, altfel vedea unde se poate ajunge cu lipsa de modestie a prostilor.

  Era odata o fata care a avut un text timp de o noapte. Se chema textul “Dear my future”, ca fata nu mai stiu cum. Zicea acolo vorbind cu viitorul ei ca-i multumeste ca peste ani e cu acelasi om. Si asta te-a scos din sarite si ai insultat-o de a fugit speriata. Pentruca aici ti-ai dori sa fie toate curve ca sa le poti tu cere pedichiuri. Pe de alta parte o ridicai in slavi pe Seva pentru fidelitatea conjugala. Acum ori in capul tau e un talmes-balmes, ori esti grozav de mincinos.

 • 198

  Indianule, ori esti totusi prea prost, ori o faci pe prostul. In nici un caz ce am scris la Ana nu poate fi interpretat lingusire sau milogeala. Dar tu da-i nainte cu rahatul tau.

 • 199

  Plexi: Te rog, eu chiar sunt prost, nu pot sa ma prefac.Vad ca si Ana recunoaste, la articolul mneaei. Cu prefacatoriile, cu nicurile, sunt altii. Eu debitez enormitati sub un singur pseudonim. Ma scald in fecale, cumsarzice. Prea iti iei apararea ca, tu nu esti soacra, daia starnesti semne de intrebare. Cumsarzice, cine se scuza, se acuza. Parca te bucurai deunazi ca nu mai scrie Ana. In prealabil ai lins-o zdravan. Ei, aici m-ai suparat. Io eram cu linsu la dumneaei. Intrasesi pa teritoriu mieu. Tu esti cretin goco ? Tu nu vezi ca,,, Cosa s-a jucat cu tine aleaca ? Urmatorul la rand !

 • 200

  Eu vad altceva indianule. Ca asa cum sunt ele, fetele astea au inceput sa-si dea seama ca le faceti deservicii cu limboseniile voastre. Mai deunazi val_one ii atragea atentia celuilalt gogoman, acum Ana tie, ca ar fi bine s-o lasati mai moale cu excesul vostru de zel, nu dealta dar le stricati si mai tare imaginea. Cu val_one chiar nu am nimic, in plus avem pareri comune despre lume si viata. Nu ca am fi in aceeasi gasca, ca nu ma intereseaza asta, dar de, eu mai si apreciez cand e necesar.

 • 201

  Indianule, Cosa nu m-a inghitit de la bun inceput. In plus o mai sfatuia pe Ana prin mail-uri sa mai stearga si sa mai baneze pe cate unii pe cand ea nu ar fi vrut sa faca asta. Poate ca gresesc, dar strigatul: “Anaaa, ai vazut ca am avut dreptate? Altadata sa asculti de mine!”, emis imediat dupa bannarea mea, cam la mine se referea. Ca dupa aceea a spus de mai multe ori ca nu prea a fost OK cu bannarea mea, e alta treaba. Oricum nu ma astept de la Cosa la prea multe. Dar totusi ceva baza se poate pune pe el, ceea ce nu se mai poate intampla cu niciunul de pe aici. Acuma daca n-ar fi acceptat avantaje de la Moscova, in schibul activitatilor pro, chiar as putea sa-l consider drept om integru. Asa insa cand indeamna lumea sa voteze somnorosul, ma dezamageste. Deasemnea ma delimitez de extremismul lui antisemit. E gretos.

 • 202

  Neata lume,

  Ce matinali ati fost in activitati si astazi!

  Eu am numa o vorba cu soacra mare si-o sterg, ca azi mi-am promis ca nu mai vin sa va vad pana deseara, imi fac treaba intai.

  «Si tu Castravecior, cine te crezi, Seful Sectorului Suflete? Acorzi asistenta gratuita femeilor cu libidoul marit, deceptionate de soti, vulnerabile si numai bune de rontait???»

  Ma intreb care-s femeile alea la care se referea soacra, pentru ca eu eram singura femeie de pe topicul asta ieri, si nu ma recunosc decat in prima si-n ultima caracteristica, nu si-n alea doua de la mijloc :D

  Morringain, wb :*

  Si acum, cu cantec inainte, mars la munca!

  a+

 • 203

  haha, ce mult ador eu luzeri de-astia, care apar periodic cu cearceaful pe cap si-ncep sa spurce, crezand sincer ca ofenseaza pe careva. pai, bai luzere, daca asa stateau lucrurile, crezi tu ca ma intorceam eu pe un forum la care poarta e larg deschisa unor asemenea manifestari? :lol: stateam naibii pe Pizdolu’ ala si decupam si eu, cu speriatele, din interventii de-astea.

  ce nu pricepe luzeru’ e ca, tocmai in pofida acestor manifestari, destui si-au facut pe-aici brandul, si-au proiectat imaginea eu-lui din dosul acelor nickuri consacrate. iar respect exista (mult!) si intre adversari. ca io pana si pe-ala care si-a facut brand cu kacatul si spalatul de morti il respect mai mult. sau pe apucatul ala cu bufnitele. sau chiar pe platitudinea aia manipullatoare de Nora.

  astia care semnati azi cu un nick, maine cu altul, aparitii spontane cu scop unic de improscare, sunteti doar ca scuipatii inevitabili de pe strada, pe care simplu ii ocolesti. sunteti nobody si veti ramane nobody, indiferent cat va scremeti sa proiectati si voi vreo imagine ceva. ca imaginea nu sta in “jocuri” de-astea de doi bani, la indemana oricarui pustan de scoala primara. :D

 • 204

  @morringain #193, n-ai fost “subiect de discutie”, am mentionat doar in treacat si situatia ta (sau cea in care credeam ca te afli). multzam de explicatii.

  as adauga totusi un sfat, daca-mi permiti: incearca sa nu lasi balta mult prea multe lucruri in viata, de care te apuci. ca timpul trece si e pacat de efortul deja investit.

 • 205

  «astia care semnati azi cu un nick, maine cu altul, aparitii spontane cu scop unic de improscare»

  astia se numesc de obicei «clone pestilentiale» :D

  (bei, ma lasati odata sa lucrez, sau ce naiba aveti cu mine??? se apropie funia de (alt) par, si voi ma tineti priponita aici! rusine sa va fie :P )

 • 206

  Bă, voi la ce ascultaţi muzica propusă pe aici?

 • 207

  phii, ramasesem in urma cu lectura si pierdeam diamante: :lol:

  “Să vă mai spun că există materiale de critică despre anumiţi autori care mi-au produs o plăcere la fel de intensă ca însăşi lectura autorilor trataţi? Să vă mai spun de câte ori am avut senzaţia că mi-au deschis ochii, că am văzut totul aşa de limpede, de clar şi de câte ori am avut senzaţia unui orgasm cerebral?”

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai recente

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!