RSS Feed

Roboții înarmați ne (mai) lipseau

vezi toate articolele de
27 May 2013 la 08:35 3 comentarii 767 vizualizari.

Parcă nu erau deja destule arme și războaie, mai nou se lucrează intens la un proiect care urmează să permită folosirea roboților semi-autonomi – atenție – înarmați care ar putea fi folosiți într-un viitor nu chiar așa de îndepărtat în conflicte militare.

Pentru a opri asta, mai multe organizații internaționale încearcă să obțină modificarea legislației internaționale sau un tratat care să rezolve aceste probleme. Expert în inteligență artificială, Mark Bishop explică într-un interviu aici despre ceea ce înseamnă o astfel de perspectivă pentru umanitate.

În filmul SF – I, robot (2004, regizor: Alex Proyas, cu Will Smith) după ce o armată astfel robotizată devine pericol pentru umanitate unul dintre personajele principale, detectivul Del Spooner îi spune locotenentului Del Spooner că umanitatea va ajunge să regrete zilele bune din trecut: acelea în care oamenii erau (cel puțin) omorâți de alți oameni…

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 


3 comments
 • 1

  Avioanele fara pilor actuale (dronele) folosite in diversele interventii militare dotate cu bombe sau alte tipuri de arment au un grad de automie ridicat si la nevoie pot executa singure misiuni sau unele parti, fara interventie umana. Precizia scazuta a dronelor e mai scazuta a avioanelor conduse de piloti. De unde si numarul ridicat de victime civile, colaterela in cazul dronelor pilotate la mii de km de zona luptelor.

 • 2

  Concret tehnica exista deja.Intrebarea este daca suntem destul de cerebrali sa tinem pasul cu ea si in ce masura sunt de autonome?Care e limita la care ne vom extinde prin delegarea de functii catre roboti?Depinde si de contextul in care ne aflam si mai ales de orgolile liderilor mondiali de pe scena politica .Deci tehnica exista si se dezvolta incontinoare.Cand ne vom opri?Am o idee, dar cred ca trebuie sa vedem pana unde se va dezumaniza specia umana.

  alt ALEXANDER RACKOZY GITENSTEIN
  2013-06-03 17:37:33 | Raporteaza
 • 3

  Pandora ! Pandora !

  De ce nu se poate accesa la articolul Dorei Constantinovici “Romani,Suleyman e in piata Taksin” ce se intampla :roll:

  iar daca te duci pe Vox si dai click pe Pandora Editoriale nu pot accesa de asemeni,trebuie sa pui “sageata” cu “mouse”ul in coltul extrem stanga si ai click si asa poti intra !

  asta sa fie motivul a unui singur comentariu,a lui Jaco ?

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
Pandora’s, platforma feminină de comentarii, bloguri şi opinii REALITATEA.NET
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!