RSS Feed

Remediul călugărilor pentru diabet și hipertensiune. Cum să te vindeci natural

vezi toate articolele de
01 Mar 2016 la 16:21 un comentariu 2274 vizualizari.
Este adevărat, însă, că leacurile mănăstireşti erau preparate, folosite şi promovate de oameni care aveau un regim vegetarian şi foarte multă credinţă. Învăţătura lor nu numai că nu a pierit, dar este redescoperită. Din rădăcini numai de ei ştiute, plante ciudate, dar de care abundă pământul, şi anumite părţi din legume şi fructe, călugării au preparat remedii secole de-a rândul. Uneori, pentru afecţiuni foarte grave! De unde ştiau ei medicină? Până acum un secol, când îngrijirea bolnavilor era mai ales sub coordonarea bisericii, exista drept regulă de aur principiul că vindecarea sufletului merge mână în mână cu vindecarea trupului. Iar dacă ne gândim mai bine, regula are mai mult de 2000 de ani. Călugării studiau aşadar,funcţiile organismului şi cercetau noi şi noi metode de vindecare.

Ei bine, din ce în ce mai multe remedii vechi sunt redescoperite. În schemele moderne de terapie pentru răceală, apar tot mai des nu numai ceaiurile de plante, dar şi ventuzele, cataplasmele sau lăsatul de sânge. Exista odată şi un antibiotic care astăzi ni s-ar putea părea bizar: un amestec de miere, excremente de oaie şi mucegai folosit atât pe răni, cât şi în cataplasme.

Pentru reumatism sau degerături erau nelipsiţi castanii comestibili, tinctura de sunătoare era o regulă pentru febră musculară şi nevralgii, iar salvia era un excelent antihipertensiv şi antidiabetic.

Foarte mulţi călugări foloseau în leacurile lor 7 ingrediente, adică numărul zilelor în care a fost desăvârşită Creaţia divină. Nu este o coincidenţă nici faptul că nutriţioniştii recomandă diete foarte asemănătoare cu regimul mănăstiresc: fructe şi legume. Ce mai recomandă medicina modernă? Echilibru sufletesc. Din nou o similitudine care nu este întâmplătoare! Iar leacurile din Biblie bat, de departe, tot! Unul dintre compuşii uleiului sfânt, scorţişoara, este vedeta medicinei actuale. Uleiul esenţial de scorţişoară este antidiareic, antimicrobian, stimulează imunitatea şi face minuni în maladiile respiratorii. Din cedru, arborele pomenit în Biblie de câteva zeci de ori, se prepară un ulei recomandat pentru căile respiratorii. Tot în afecţiunile sezonului rece – răceală, bronşită, gripă – dar şi pentru răni, negi şi bătături este folosit isopul, care în Psalmii lui David este menţionat drept remediu pentru boli de plămâni. Este cunoscut efectul său în întărirea vaselor capilare, tratamentul bolilor de ficat, în hepatită sau reumatism cronic şi tulburări gastrice. Iar despre proprietăţile minunate ale măslinului, alunului şi smochinului, şi rolul lor în păstrarea sănătăţii şi vindecarea unor afecţiuni grave precum diabetul, hipertensiunea arterială, ulcerul am putea să vorbim o săptămână. Despre cei trei arbori sfinţi, însă, cu altă ocazie!

Înainte de avântul incredibil al industriei farmaceutice, oamenii cereau ajutorul călugărilor pentru a-şi reorganiza sănătatea. Străbunicii şi bunicii noştri le-au preluat, le-au învăţat şi, dacă am apucat să-i credem pe cuvânt, precis suntem mult mai sănătoşi.

Este adevărat, însă, că leacurile mănăstireşti erau preparate, folosite şi promovate de oameni care aveau un regim vegetarian şi foarte multă credinţă. Învăţătura lor nu numai că nu a pierit, dar este redescoperită.

Din rădăcini numai de ei ştiute, plante ciudate, dar de care abundă pământul, şi anumite părţi din legume şi fructe, călugării au preparat remedii secole de-a rândul. Uneori, pentru afecţiuni foarte grave! De unde ştiau ei medicină? Până acum un secol, când îngrijirea bolnavilor era mai ales sub coordonarea bisericii, exista drept regulă de aur principiul că vindecarea sufletului merge mână în mână cu vindecarea trupului. Iar dacă ne gândim mai bine, regula are mai mult de 2000 de ani. Călugării studiau aşadar,funcţiile organismului şi cercetau noi şi noi metode de vindecare.

Ei bine, din ce în ce mai multe remedii vechi sunt redescoperite. În schemele moderne de terapie pentru răceală, apar tot mai des nu numai ceaiurile de plante, dar şi ventuzele, cataplasmele sau lăsatul de sânge. Exista odată şi un antibiotic care astăzi ni s-ar putea părea bizar: un amestec de miere, excremente de oaie şi mucegai folosit atât pe răni, cât şi în cataplasme. Pentru reumatism sau degerături erau nelipsiţi castanii comestibili, tinctura de sunătoare era o regulă pentru febră musculară şi nevralgii, iar salvia era un excelent antihipertensiv şi antidiabetic.

Foarte mulţi călugări foloseau în leacurile lor 7 ingrediente, adică numărul zilelor în care a fost desăvârşită Creaţia divină. Nu este o coincidenţă nici faptul că nutriţioniştii recomandă diete foarte asemănătoare cu regimul mănăstiresc: fructe şi legume.

Ce mai recomandă medicina modernă? Echilibru sufletesc. Din nou o similitudine care nu este întâmplătoare! Iar leacurile din Biblie bat, de departe, tot! Unul dintre compuşii uleiului sfânt, scorţişoara, este vedeta medicinei actuale. Uleiul esenţial de scorţişoară este antidiareic, antimicrobian, stimulează imunitatea şi face minuni în maladiile respiratorii.

Din cedru, arborele pomenit în Biblie de câteva zeci de ori, se prepară un ulei recomandat pentru căile respiratorii.

Tot în afecţiunile sezonului rece – răceală, bronşită, gripă – dar şi pentru răni, negi şi bătături este folosit isopul, care în Psalmii lui David este menţionat drept remediu pentru boli de plămâni. Este cunoscut efectul său în întărirea vaselor capilare, tratamentul bolilor de ficat, în hepatită sau reumatism cronic şi tulburări gastrice.

Iar despre proprietăţile minunate ale măslinului, alunului şi smochinului, şi rolul lor în păstrarea sănătăţii şi vindecarea unor afecţiuni grave precum diabetul, hipertensiunea arterială, ulcerul am putea să vorbim o săptămână. Despre cei trei arbori sfinţi, însă, cu altă ocazie!

Citește mai multe pe realitatea.net.

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 


1 comment

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
Pandora’s, platforma feminină de comentarii, bloguri şi opinii REALITATEA.NET
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!