RSS Feed

Pe lista mea s-a strecurat o mare greseala. Am sesizat-o dupa ani!

vezi toate articolele de
10 Aug 2015 la 01:42 comenteaza acum 1307 vizualizari.

Nu mai e mult si se apropie sesiunea de toamna la Bacalaureat si apoi admiterea la Facultati. An de an, cateva zeci de mii de absolventi de licee, se inscriu mai departe la Facultate, in multe cazuri, alegerea este facuta “din auzite”. Dovada, numarul mare de candidati la Facultati Inutile, asa cum au fost notate de specialisti HR.
Si o sa detaliez cu exemple!
Topul facultăţilor care trimit DIRECT ÎN ŞOMAJ un număr foarte mare de absolvenţi este condus de specializările umaniste: Litere, Filosofie, Sociologie, Ştiinţe politice, Jurnalism, Geografie, Administraţie publică şi chiar Ştiinţe economice, se arata intr-un studiu realizat de specialisti HR.

Situatia IULIE 2015 la ADMITERE FACULTATI. Material integral aici.
Facultatea de Geografie: 8,65 candidați/loc. Cele mai căutate specializări: Geografia turismului (11,23 candidați/loc), Hidrologie și Meteorologie (10,84 candidați/loc), Planificare teritorială (10,54 candidați/loc), Cartografie (9,30 candidați/loc), Geografie (9,19 candidați/loc).

Facultatea de Istorie: 2,34 candidați/loc. Cea mai căutată specializare: Relații Internaționale și Studii Europene (4,20 candidați/loc).

Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării: 8,12 candidați/loc. Cea mai căutată specializare: Publicitate (13,05 candidați/loc).

Facultatea de Litere: 2,29 candidați/loc. Cea mai căutată specializare: Comunicare și Relații Publice (4,68 candidați/loc).

Acum, vorba aia daca ai apucat sa intri la o Facultate trebuie sa studiezi macar un semestru sa te convingi singur de alegerea facuta si dupa ce ti-ai dat singur seama ca mai mult pierzi vremea, nu prea mai ai ce sa faci ca na, e bine sa termini. Si asa, ajungi sa spui ca ai studiat Geografie sau Jurnalism sau Stiinte Politice, dar faci cu totul si totul altceva.

Tehnologia merge ca o masina cu sase trepte, in timp ce cursurile de la Facultati au ramas ca o Dacie veche parcata, care mai iese din cand in cand la o plimbarica.

Si uite asa, dupa ani te convingi ca ai pierdut timp si ca o Facultate in loc sa te ajute, iti este inutila.

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 


Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari urmareste-i pagina de Facebook

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!