RSS Feed
Laura Laurentiu

Până aici democraţia. De aici încolo Mănăştur!

vezi toate articolele de
28 Apr 2010 la 18:08 369 comentarii 3041 vizualizari.

Până în anii ‘60, cartierul Mănăştur era, în fapt, un sat alăturat Clujului, cu case, grădini cu trandafiri sau legume, mici restaurante şi viaţă tihnită. Mănăşturenii, jumătate unguri, jumătate români, erau petrecăreţi şi cu voie bună, dar “oameni mândri şi colţoşi”, după cum îi caracteriza acum câţiva ani preotul greco-catolic Matei Boilă. Oamenii care ştiau foarte bine ce vor şi ce pot.

Atât de bine ştiau încât, în ‘46, când comunismul se instala cu forţa în Cluj, mănăşturenii s-au alăturat grevei studenţilor, dar nu înainte de a pune la intrarea în sat o pancartă pe care au scris mare, să se vadă de departe: “Până aici democraţia. De aici încolo Mănăştur!” . Localnicii nu aveau de gând să înghită “democraţia populară”, colectivizarea, nivelarea conştiinţelor, demagogia şi idealurile false. Ei aveau regulile lor, cinstite, pe care ceilalţi trebuiau să le respecte.

Chiar dacă pancarta a dispărut în scurt timp, iar grădinile au fost transformate în blocuri model nord-coreean şi umplute cu săteni din tot judeţul, mesajul mănăşturenilor a rămas până astăzi în memoria clujenilor. Şi e folosit ori de câte ori cineva întinde coarda mai mult decât e cazul. Aşa cum s-a întâmplat ieri cu unii dintre cititorii postului meu.

Pentru simplu fapt că am avut o altă părere decât ei în privinţa maternităţii şi am îndrăznit să mi-o spun public, am fost făcută pe rând bolnavă, frustrată, rea, egoistă, urâtă, proastă, încuiată, ipocrită, păcătoasă, fată bătrână, mizantropă. Şi lista ar putea continua. Niciunul dintre cei care m-au categorisit cu aceste epitete, şi au fost destui, nu a venit cu argumente la cele scrise de mine, ci doar cu umori exacerbate şi atacuri la persoană.

Nu au vrut să schimbe idei, ci să mă jignească. Nu au dorit nici pe departe o dezbatere. Au făcut cruci, au apelat la Dumnezeu în fel şi chip, au scuipat în sân, după care au jignit la greu. Totul sub cupola moralităţii. Ei bine, nu de astfel de cititori am nevoie. Dragilor, nu mai sunt dispusă să accept “democraţia populară” şi răutatea gratuită. Am făcut-o până acum în speranţa că veţi vedea cât de deplasaţi sunteţi, vi se va face ruşine şi vă veţi corecta singuri. Se pare însă că nu aveţi această capacitate.

Ca urmare, de azi-înainte voi şterge orice comentariu care are cel mai mic atac la persoană. Pentru că, dacă nu ştiaţi, comentariile sunt un privilegiu pe care îl aveţi, nu un drept natural. Aşa că, înainte de a scrie ceva, învăţaţi să fiţi civilizaţi. Învăţaţi să fiţi toleranţi şi politicoşi, să respectaţi dreptul celuilalt de a avea o altă părere decât a voastră. Veniţi cu idei şi argumente, nu cu înjurături.

Când nu sunteţi de acord cu ce scriu eu sau altcineva, decât să scuipaţi, mai bine amintiţi-vă de Churchill care obişnuia să spună: “Eu am dreptate, tu nu. Dar pentru libertatea ta de a nu avea dreptate, sunt gata să mor“. Asta însemnă democraţie şi nu cea pe care o expuneţi voi. Acestea fiind spuse, vă doresc mintea românului cea de pe urmă. Iar dacă nu vă convine situaţia, ghinion. Viaţa-i nedreaptă.

Şi, apropo, bun venit în Mănăştur!

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 


369 comments
 • 1

  :) este un blog public. deci: esti in eroare la capitolul privilegiu. Daca era unul privat, era alta mancare de peste. Iti maschezi slabiciunile cenzurand. Nu iti shade bine…. probabil este doar o chestie de moment… sper sa fie. daca nu e… io ma spanzur!

 • 2

  -Dumnezeu a făcut lumea, a văzut că este bună şi s-a odihnit. -Dumnezeu a făcut bărbatul. A văzut că era un lucru bun şi s-a odihnit. -Dumnezeu a făcut femeia. De atunci, nimeni nu mai are odihnă.

  doi-zece!doi-zece! nu e atac al persoane!!! :roll:

 • 3

  @Gherman Adrian: şi ce dacă e public? la posturile mele am dreptul moderării. mi s-a spus de la bun început asta, dar am lăsat comentariile la liber pt că nu sunt adepta cenzurii. dar e o diferenţă între a comenta civilizat şi a jigni. faptul că nu accept să fiu jignită gratuit, nu mă face slabă. unii ar spune că din contră.

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 18:31:41 | Raporteaza
 • 4

  @Gherman Adrian:

  tu esti in eroare:D: chiar si spatiile publice se curatza atunci cand e nevoie, daca cetatenii nu il respecta si isi bat joc de el. ba mai primesc si amenda daca sunt prinsi.

  Asa ca, dupa cum zicea un faimos personaj public, “ciocu mic”..

  :) )

  Laura foarte fain post, traiasca Manasturul de pe vremuri!

  alt Letitia S. Campan
  2010-04-28 18:31:43 | Raporteaza
 • 5

  @val_one: :D corect. nu e.

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 18:32:11 | Raporteaza
 • 6

  @Letitia S. Campan: :) trăiască!

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 18:32:38 | Raporteaza
 • 7

  @val_one: asta e povestea pe care o ziceti voi, barbatii :D

  eu stiu alta vorba:

  de ce a facut Dumnezeu mai intai barbatul si apoi femeia?

  - pentru ca orice lucru perfect are nevoie de o ciorna

  doi-10!

  alt Letitia S. Campan
  2010-04-28 18:33:05 | Raporteaza
 • 8

  @Letitia S. Campan: haha! matale esti de la salubritate? atragi atentia… nu astupi gura omului… si nici nu il pleznesti… ca nu esti de la comunitari :P

 • 9

  @Laura Laurentiu: ai dreptul sa cenzuri… dar asta te descalifica. Sa cenzurezi inseamna ca nu poti face fata realitatii. Apa sfarma muntele…

 • 10

  @Letitia S. Campan: aha! :roll:

  Mor toţi oamenii de pe Pământ şi ajung în Rai. Vine Dumnezeu şi spune: - Să se formeze două cozi! La una să stea bărbaţii care au fost dominaţi de către neveste, iar la cealaltă să stea bărbaţii care şi-au dominat nevestele. Nevestele să plece cu Sfântul Petru. Peste vreo oră, vine Dumnezeu să vadă ce au făcut bărbaţii. Se formaseră două cozi : una de peste 1 milion de kilometri, iar alta la care stătea un singur bărbat. - Să vă fie ruşine! zice Dumnezeu. V-am creat după chipul şi asemănarea mea şi voi v-aţi lăsat ţinuţi sub papuc! Priviţi-l pe singurul meu fiu care a ştiut să stea drept şi m-a făcut să fiu mandru de el! Spune-le, fiul meu, cum ai reuşit să fii singurul bărbat din aceasta coadă? - Nu stiu, nevastă-mea m-a pus să stau aici.

 • 11

  inca o chestie pe care tre sa o bage Letitia la tartacuta! Cenzura are ceva dictatorial in ea. Tocmai am scapat din comunism… io inteleg ca este posibil sa fi crescut in cenzura… dar generatiile viitoare nu trebuie sa suporte aceste accese de superioritate sufocante!

 • 12

  @Gherman Adrian: văd că avem sisteme de valori diferite şi înţelegem diferit comunicarea dintre oameni. dacă tu crezi eşti mai bărbat şi mai puternic înjurând şi acceptând înjurăturile, eu nu. în fine, mi-am spus punctul de vedere suficient de clar în text. nu mai văd ce e de comentat.

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 18:44:51 | Raporteaza
 • 13

  cum se duce razboiul psihologic?:) cu atacuri pe toate caile , intimidari , jigniri etc. deci CENZUREAZA pana cand psihopatii se vor vindeca de psihoza PUTERII SCHIZOFRENICE ….. SUCCES !

 • 14

  eu chiar sînt bolnavă, frustrată, rea, egoistă, urâtă, proastă, încuiată, ipocrită, păcătoasă şi fată bătrână. aş fi şi mizantroapă, da’ nu ştiu ce înseamnă, cred că e vreun regionalism. dar conduc maşină. şi, într-o noapte, pe la unu, aşea, ce-mi văzură ochii? o vulpe. pe pod. traversa în fugă. am fost un pic invidioasă şi cu greu m-am abţinut să n-o calc. eu n-aş putea fugi, că sînt vulpe bătrînă.

 • 15

  Propun un mic experiment.Din afirmaţia de mai jos,lipseşte o virgulă.Se încumetă cineva?

  “Dacă bărbatul ar şti realmente valoarea pe care o are femeia ar merge în patru labe.”

 • 16

  @antiignorantu: aşa voi face ;)

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 18:50:27 | Raporteaza
 • 17

  Inteleg ca ieri asteptai compasiune din partea noastra, insa itrebarea este: Pt ce sa avem compasiune? tu ai dreptul de a trai asa cum vrei, atat timp cat nu deranjezi pe nimeni, insa ieri ai facut public, modul in care vrei sa traiesti, si multi nu au fost deacord cu tine. Nu inteleg unde este problema? Ai fost jignita, este adevarat ca multi au fost exagerati, insa tu ai fost cea care i-ai provocat prin faptul ca ai expus un punct de vedere cu care nu sunt deacord. De fapt ar fi trebuit, sa nu te bage in seama, si sa tina comentariile pt ei. Atunci chiar ca te jigneau asa cum ar fi trebuit sa fii jignita, IGNORANDU-TE.

  alt un roman din italia
  2010-04-28 18:50:54 | Raporteaza
 • 18

  @val_one: un misogin ar pune virgula după “are”, iar o misandră, după “femeia”.

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 18:52:14 | Raporteaza
 • 19

  @Laura Laurenţiu: ooo,trebuia să spui mai târziuuuu! :(

 • 20

  Ia te uita! Se pare ca cineva s-a simtit foarte “atinsa” si “atacata” ieri… Nici nu ma mir ca ai inchis comentariile la topicul in care iti expuneai “alta parere in privinta maternitatii”… Probabil ca tu crezi ca imi dai mie cine stie ce lectii de viata cu postarea acestui articol si cu anumite indemnuri ( comentariile de ieri ) care nu isi au locul. Sa stii ca nu este asa. Dupa cum a pomenit si Sorin in celalalt articol, nu voi tuguia buzele si nu ma voi inchina “intelepciunii” tale. Se cam vede de la o posta ca te-a deranjat foarte mult faptul ca “mi-am permis” la varsta mea sa exprim ceea ce simt sau ceea ce gandesc.

 • 21

  @Laura Laurentiu: “nu mai vad ce e de comentat” atunci de ce comentezi? de ce nu trantesti imperativu in pagina… si sa ne privesti ca pe niste furnici… de sus de la balcon? dezinformarea/manipularea functioneaza si pe considerentele cenzurii. Iti dai seama ce repercusiuni are o cenzura la nivel politic? Tocmai din aceste cauze: trebuie sa ne dratam de spititul dictatorial :P

 • 22

  @un roman din italia: compasiune?? de ce aş fi aşteptat compasiune? asta e culmea. aşteptam discuţii civilizate. dezbateri. schimb de idei. atâta tot. nu toţi gândesc la fel. ar fi absurd să fie aşa şi bolnav. comunismul dorea să gândim cu toţii în acelaşi timp şi uniform. s-au schimbat vremurile. suntem diferiţi. acceptaţi asta fără să îi jigniţi pe cei de lângă voi. e chiar atât de greu?

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 18:58:17 | Raporteaza
 • 23

  Iulia teeny:

  La Judecata de Apoi, Dumnezeu o întreabă pe o fată: - Ai minţit? - Nu, Doamne. - Ai furat? - Nu, Doamne. - Ai păcătuit cu vreun bărbat? - Nu, Doamne. - Ioane, zice Dumnezeu, adu-mi, te rog, o pereche de aripi. - O să fiu înger? se bucură fata. - Nu, zice Dumnezeu, te fac gâscă.

 • 24

  daca nu exista CENZURA in lume acum vedeati filme cu pedofili pe posturile tv + alte “MINUNI” ale psihopatilor din intreaga lume…..

 • 25

  Cred ca nu trebuie sa mai scrii despre tine pt a nu primi atacuri la persoana, foloseste persoana a III-a. Cenzura ar trebui folosita in cazul comentariilor vulgare.

  Bafta! Presimt ca o sa ai mult de cenzurat dupa articolul asta! :)

 • 26

  @val_two: is slabe de tot bancurile tale, sorry:D

  data viitoare vino cu ceva mai bun si te aplaud sincer

  besos

  alt Letitia S. Campan
  2010-04-28 19:02:34 | Raporteaza
 • 27

  @teenager: remarc că mă citeşti în continuare, deşi ideile mele nu îţi sunt pe plac. ar trebui să te întrebi de ce faci asta. :) după cum ai constatat ieri, am încercat să duc o discuţie civilizată cu tine. nu te-am jignit, aşa cum ai făcut-o tu, şi nu o fac nici acum. ai alte păreri decât mine, foarte bine, susţine-le cât de răspicat poţi. dar fă-o în termenii unei dezbateri de bun simţ. combate-mă cu argumente, nu cu umori. atât îţi cer? e prea mult?

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 19:02:52 | Raporteaza
 • 28

  @Gherman Adrian: :D din câte observi, nu ţi s-a şters niciun comentariu până acum. strigi cenzură degeaba. vei fi cenzurat când mă vei jigni. până atunci îţi poţi spune liniştit punctul de vedere.

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 19:04:03 | Raporteaza
 • 29

  @antiignorantu: aici nu ramane nimeni in izmene. Aici is dezbateri de idei… intr-o maniera dura. De ce? un ex: pt ca… exista niste fufe care is considerate “de succes” si ele au neuronu flendurit.

 • 30

  @teenager: draga domnisoara teenager,

  anuntzandu-te ca is o tipa familista si bisericoasa permite-mi sa iti zic ca ale dumitale comentarii de ieri au fost deplasate si nu iti fac cinste ca viitoare mama de familie

  alt Letitia S. Campan
  2010-04-28 19:06:25 | Raporteaza
 • 31

  @Letiţia S. Câmpan: de la alea tari s-ar sparge monitoarele. :D

 • 32

  poate amuzantĂ. uite, îţi propun un tîrg. eu am zis “supărici”, despre tine, tu ai zis “amuzant” despre mine. nici una, nici cealaltă nu sîntem de acord cu. ştergi ambele comentarii şi sîntem chit. ă? ce zici?

 • 33

  @Laura Laurentiu: esti prea delicata ca sa te injur. Dar nici nu mi-e frica de cenzura… pt ca nu esti de la securitate… si dupa cenzura sa urmeze celula. Pe mine ma intereseaza mentalitatea care cenzureaza.. si efectele ulterioare. Nastase ii un papagal… cand ii atac ideile, zbangggg! cenzureaza… si nu e vorba de vulgaritate. tocmai din cauza asta nu trebuie sa cenzurezi. treci peste … daca nu ai chef sa-i bagi ceva in gura – stai linistita ca se va gasi altu s-o faca.

 • 34

  @Stoica Elena: din punctul meu de vedere, atacurile la persoană sunt vulgare. şi da, aş putea scrie la persoana a 3-a, dar de ce să o fac când nu e cazul? de ce să nu fiu respectată pentru părerile mele, chiar dacă nu sunteţi de acord cu ele? eu vă respect pe voi. ca dovadă vă răspund de fiecare dată şi încerc să port un dialog fără să vă fac proşti, tâmpiţi sau mai ştiu eu cum.

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 19:09:08 | Raporteaza
 • 35

  @dama cu pandalii: ok. :)

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 19:10:11 | Raporteaza
 • 36

  @val_one, pot eu, pot eu (pick mee).. mersi Deci virgula este: “Dacă bărbatul ar şti realmente valoarea pe care o are,(aici) femeia ar merge în patru labe.” Mersi!!!

 • 37

  @ Laura

  Te citesc in continuare pentru simplul fapt ca mi s-a parut destul de incorect… sau mai bine zis nedrept ca azi noapte, dupa ce unele persoane au comentat negativ la adresa mea, as fi venit cu o replica si nu am mai avut unde. De ce? Pentru ca te-ai simtit pusa la zid de comentariile mele. Te-ai gandit probabil ca o fata de nici 18 ani te umileste prea mult, mai mult decat poti duce. Oricum vad ca nu stii alta placa decat “sustine-le cu argumente nu cu umori”, “fa sex”, “taci si invata” etc.

  Nu il lua ca un atac la persoana ( vad ca asa esti inclinata sa spui ), dar gandeste-te ca parintii mei nu mi-ar fi spus niciodata replica cu “fa sex”. Si nici mama ta nu cred ca ti-ar fi spus-o.

 • 38

  @eu: aha :!: am notat. :D

 • 39

  intrigata de cele citite azi, am ‘rasfoit’ o parte dintre comentariile de ieri. trist. ceea ce inveti, in primul rand, din experienta de parinte este sa il accepti pe celalalt, oricat ar fi de diferit de tine. un copil nu este o posesiune, nu este un instrument si nici nu este un apendice al tau. este un OM, pe care il faci ca sa il dai lumii, nu ca sa il legi de tine. un copil te face mai tolerant. ori a apara maternitatea in asemenea termeni este doar o dovada ca anumiti oameni nu inteleg mai nimic din experienta asta.

 • 40

  @ Letitia

  Cand vei invata sa “vorbeste corect romaneste” ( a se citi Sa scrii corect ), poate iti voi asculta sfaturile. Pana atunci, sunt pe cont propriu. :) Iar expresia “mama de familie”, pe mine personal ma duce cu gandul la Mater Familias din Dreptul Roman ( Roma Antica ).

 • 41

  @Laura Laurentiu: A da vina pe comunism te descalifica. Nu ei au decis ca femeia tre sa faca copiii. Asta e decand lumea si pamantul. Tu vrei sa incalci o lege a naturii, iar altii nu sunt deacord cu tine. Nu eu am facut lumea ,si nu eu am lasat ca femeia sa fie aia care naste. Eu ma supun doar unor legi datorita carora exist. Lucru pe care tu nu vrei sa il accepti. Cum am spus, este problema ta. Insa faptul ca ai expus public acest lucru arata ca nu esti superconvinsa si ca undeva inlauntru capsorului iti doresti ca ceilanti sa te sustina in decizia ta, tocmai pt a inlatura, aceea ezitare care suna cam asa: Esti sigura ca asta vrei????. Ei bine marea majoritate nu sunt deacord cu tine, si asta nu pt ca sunt comunisti, ci pt ca au ales sa se supuna legilor naturii asa cum s-au supus si parintii lor.

  alt un roman din italia
  2010-04-28 19:21:19 | Raporteaza
 • 42

  @Laura Laurentiu: Ai dreptate, “persoana a III-a” era doar o solutie pt a nu te mai enerva ( e vizibil cat de mult te-au afectat cele spuse ieri) pt ca lor le este mult mai simplu sa scrie sub semnul anonimatului. Te jignesc, jigneste-i sau ignora-i! :)

  Simplu,nu?

 • 43

  @ Zana eficientei

  Fa tu omul acela, care sa il dai lumii, si vezi ce iasa dintr-un copil in ziua de azi.

  Iti spun eu ce iasa dintr-un copil “dat lumii” in ziua de azi: ori il paste inchisoarea la varsta raspunderii penale, ori ajunge drogat la coltul scolii.

 • 44

  sarutmina, laura. nu am citit materialul tau la care faci referire, intrucit nu ai spus titlul sau subiectul. voi incerca sa dau de el. dar… mi-a placut foarte mult atitudinea ta din acest text. bravo. e scris frumos si obiectiv. si… fara a citi textul la care faci referire simt ca ai dreptate. mai vorbim

 • 45

  teenager cred că tu eşti din aia care are nevoie de bancuri ajutătoare. nu prea prinzi ironiile, aşa-i? si dă-i si luptă, puicusorule! îţi recomand să iei un topor şi să-l înfigi cu sete în tastatură, poate letiţia pricepe.

 • 46

  Mai e mult pân`la Mănăştur? :roll:

 • 47

  rezolvare: trebuie filtrate anumite cuvinte… cum e pe site-ul “gandul”. Nu comentariul complet trebuie cenzurat ci, anumite cuvinte! ca doar traim in democratie.. ce naiba!

 • 48

  tot eu. revin. daca poti sa imi zici titlul textului la care faci referire, ti-as multumi anticipat. scuza-ma de deranj

 • 49

  @teenager: :D îţi faci cumva un titlu de glorie din faptul că ai jignit? aşa ai fost învăţată în familie să îţi câştigi bătăliile jignind? eu speram că noua generaţie pe lângă elan tineresc are şi bun simţ. dar poate mă înşel. şi nu văd nimic ruşinos în faptul că mă deranjează răutatea gratuită, dar dacă tu crezi că ăsta e un succes de-al tău, bucură-te liniştită de el.

  cât despre mama mea… e o persoană deschisă la minte, aşa că ştie cât de important e sexul într-o relaţie şi înaintea căsniciei. crede-mă, am văzut suficiente cupluri care s-au destrămat pentru că oamenii nu se potriveau în pat. şi nu e nimic ruşinos nici în asta, apropo. pt tine însă, văd că a face sex e similar cu a fi prostituată. total fals. de-asta zic, mai ai de învăţat din viaţa asta.

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 19:29:19 | Raporteaza
 • 50

  @zana eficientei: aşa mă gândeam şi eu. :)

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 19:30:58 | Raporteaza
 • 51

  val_one no, acu îi chiar departe Clujul…

  Laura, mi se pare OK e OK ce spui.

 • 52

  @un roman din italia: dragule, eu vorbeam de efectul comunismului în general. dă-mi ceva mai mult credit, zău. şi, repet, nu mi-am expus punctul de vedere pt că nu sunt convinsă, ci pt că e subiect, ca să zic aşa.

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 19:34:15 | Raporteaza
 • 53

  @Stoica Elena: NUUUUU. nu aşa merge!! nu poţi jigni la infinit. unde am ajunge cu societatea asta? nu vezi că asta e nota care ne defineşte? când nu ne convine ceva, înjurăm şi batem. nu este normal! nu aşa se face!

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 19:35:34 | Raporteaza
 • 54

  @liv29: mersi. e vorba de postul e ieri, numit “Femei care nu-şi doresc copii”.

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 19:36:37 | Raporteaza
 • 55

  @val_one: de la mine de-acasă vreo patru staţii de troleu. :)

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 19:38:03 | Raporteaza
 • 56

  @andreea: e ok… bun! eu il combat pe x politician si el ma cenzureaza… ca doar nu vrea sa fie demontate smenurile si asta e ok. toate is ok in romania. doamne fereste! voi nu vreti democratie… si nici nu va angajati in spiritul democratic. bun… parca vad cum incepeti (ca niste gaste) - Sa injuri nu este democratic! - Dar sa cenzurezi in spatiul public, e democratic? puneti filtru. mama lui de filtru… nu construiti voi scala de valori… ca asa ajungem la sapa de cauciuc.

 • 57

  @andreea: bun. când greşesc, trage-mă, te rog, de mânecă. ;)

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 19:41:48 | Raporteaza
 • 58

  @Laura Laurentiu: Intentiile tale sunt bune dar nu uita “cu o floare nu se face primavara”! Sa te gandesti ca cei ce te-au jignit isi educa copiii in acelasi mod, si nu sunt in masura sa judece pe nimeni, mai ales pe tine.

  Spor la articole bune!:)

 • 59

  OK, dar spune, ce ma fac eu, ca pe mine ma mina ala micu cu cornite sa fiu rautacioasa, vai de sufletul meu…

 • 60

  @Laura Laurentiu: sincer raspunsul tau imi demonstreaza ca iti place sa te ascunzi dupa deget.

  alt un roman din italia
  2010-04-28 19:46:52 | Raporteaza
 • 61

  parca sunteti de la PCR. Numa acolo totu era ok… cam asa vreti si voi sa va arate subsolurile comentariilor. Adica: impodobiti realitatea.

 • 62

  @teenager: mea culpa, domnisoara… dar nu stiu de unde le scoti. esti probabil o teenageritza cuminte care scrie in jurnal cu dex-ul alaturi

  itzi prevad o stralucita cariera ca si corectoare de fise la biblioteca comunala (sic!)…

  felicitari!

  alt Letitia S. Campan
  2010-04-28 19:49:00 | Raporteaza
 • 63

  @Stoica Elena: păi, trebuie să începem de undeva cu primăvara, nu? şi mersi de urare. o să mă străduiesc să-mi iasă. :)

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 19:49:20 | Raporteaza
 • 64

  @andreea: pâi,eu zic să nu-l persecuţi,e democraţie,au ba? :D

 • 65

  multumesc laura. incerc sa il gasesc

 • 66

  @andreea: hai că a fi răutăcioasă e cool. dă bine :D :D

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 19:51:38 | Raporteaza
 • 67

  Gherman Adrian, pai, noi astea, femeile, vrem sa nu ni se vorbeasca urit, asta e tot. e teribil de usor sa jignesti (iti spun eu, ca ma pricep, pot sa intep, mama-mama!); efectul e prost, foarte prost, de cele mai multe ori. Cind spui frumos ceva, omul incepe sa se mai gindeasca… asta e tot

  la urma urmei, toti gresim. ce sa caute Wagner cu Monica Anghel pe aceeasi lista…

 • 68

  Gherman Adrian – PCR – :) prudenta constiinta rabdare :)

 • 69

  @un roman din italia: mie mi se pare că sunt destul de limpede. chestie de percepţie. dar sper că eşti conştient că nu pot spune ce doreşti tu să auzi dacă nu cred asta.

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 19:56:43 | Raporteaza
 • 70

  teenager, nu cumva cel mai bun prieten al tau e Tom degetelul? :)

 • 71

  laura, unde sa iti scriu despre articolul cu femeile cu sau fara copii? aici sau dincolo. l-am gasit.

 • 72

  @liv29: aici e ok.

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 20:00:22 | Raporteaza
 • 73

  @ Laura

  Cat de important e sexul inainte casatoriei? :) Si nu, la mine a face sex nu este similar cu a fi prostituata, ci cu a fi DESFRANATA! Pentru ca infranatii fac sex dupa casatorie ( si apropo, se cheama DRAGOSTE, nu sex ) si totusi se potrivesc in pat. Apropo, eu suspectez ca este un mit fals faza cu potrivitul in pat. Daca exista dragoste, intelegere, sentimente per total, exista o cale si de a rezolva lucrurile pe plan intim, daca chiar se sta atat de prost la acel capitol. In fine, nu inteleg de ce o tanara ca mine iti tine tie prelegeri despre virtuti inexistente din punctul tau de vedere. Sunt crestin-ortodoxa (!) si asta nu inseamna ca ma dezvirginez cu prima ocazie. Am fost crescuta in cercuri mult prea religioase si bune ca sa am asemenea idei. Presupun ca depinde de mediul in care cresti. Persoanele din familia mea si-au gasit sufletele pereche si au facut sex dupa casatorie ( dragoste )si lucrurile au mers perfect. E dreptul tau sa nu crezi in chestii de genu`, dar nu incerca sa ma influentezi ca te zbati degeaba.

 • 74

  vaiiiiiii….. teenager. nu fi grobian. astea sunt glume care se fac intre prieteni foarte, foarte buni. si chiar daca ar fi asa, nu e nicio rusine. tu nu folosesti tehinici d-astea? sa te intrebam si noi pe tine? ai recunoaste?

 • 75

  Laura, am o banuiala ingrozitoare! teenager e cosa nostra!

 • 76

  Laura, vezi ca ai avut un comentariu foarte fain ieri, lung si argumentat, asa ca un articol. Atit de fain ca ar fi o idee sa-l iei din mormanul ala de gunoi si sa faci un topic nou cu el.

  Si Adnana scrie frumos. Am citit demult ce-a scris ea in prezentarea de la blogul ei si mi-a ramas in minte: zanaeficientei.../

 • 77

  @teenager: a face sex nu-i totuna cu a face dragoste. desi ai pus in paranteza apoi. deduc ca esti fata. nu religia din familie iti impune chestiile astea, ci sufletul, caracterul, societatea chiar, uneori, cariera etc

 • 78

  @andreea: :shock: :shock: :shock: cosa vostra?

 • 79

  Mi-ai adus aminte de Manasturul pe care il stiam eu de prin anii’80.Cele mai urite si inghesuite blocuri comuniste pe care le-am vazut vreodata.Tot ce era frumos in Cluj era inecat in griul vietii din vremea aceea. Am citit astazi ce ai scris.Nimic deosebit.Asta e optiunea ta si dupa mine e singuratatea ta pe care ti-o asumi constient.Toate mamele tinjesc dupa clipe din singuratatea asta.Uneori te doare ca nu poti mai mult,ca nu faci mai mult,ca urmasii tai au mostenit si ce nu ai fi vrut din tine.Iti trece cu prima imbratisare desi prin cap ti-a trecut o dorinta de singuratate.Nici o grija,zilele fara copii ptr o femeie vin oricum atunci cind imbatrinesti. Sa ai o zi buna si putere sa citesti mesajele cititorilor tai misogini.

 • 80

  da, mai val_one, se intimpla lucruri cumplite pe pandora`s

 • 81

  ma chère Laura nu te lasa rapusa de prostie si intoleranta. scoate brisca din bracinar si taie fara mila din slana obrazniciei puitorului habotnic.

 • 82

  @teenager: well, te vei convinge singură, la un moment dat, dacă e un mit fals sau nu. dar dacă părinţii tăi au avut noroc în viaţă să se găsească, nu înseamnă că ţi se va întâmpla la fel. sfatul meu era să fii pregătită pentru orice. pentru că, la cât eşti de entuziastă şi sigură pe tine acum, presimt că vei avea o cădere cumplită dacă viaţa nu-ţi va ieşi cum crezi. dar ce ştiu eu, cea cu virtuţi inexistente, nu? :D

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 20:13:32 | Raporteaza
 • 83

  @Andreea

  Nu sunt nici un Cosa nostra. Nici nu stiu despre cine vorbesti. Dar sunt sigura ca Laura stie ca nu sunt cine crezi tu, poate verifica adresele de mail.

 • 84

  Draga Laura Larentiu,

  Felicitari pentru continutul articolulul despre maternitate si pentru curajul tau de a-l publica. Eu una sunt de acord cu tine, ba chiar am inca multe motive pt. care ma simt “demotivata” sa procreez. Numai ca in alte societati, atunci cand cineva decide sa nu aiba copii, there is no question attached, nimeni nu se intreaba de ce etc. Prin contrast, in Romania mentalitatea e inca patriarhala, predomina asteptarile si presiunile sociale si religioase pt. a fi “in randul lumii” volens-nolens, plus ca romanii sunt foarte judgmental & emotional adica te judeca chiar daca nu au dreptul si o fac in mod “aprins”, cu invective etc. Asa ca stai tare pe pozitia ta/ stick to your guns, fa ce simti ca e mai bine pt. bine si lasa-i pe ei sa-si faca numarul, daca doar asta stiu – cainii latra, caravana trece. Bravo, ma bucur ca mai sunt si femei inteligente si curajoase ca tine in Romania!

 • 85

  am citit si eu ce ai scris despre femei care nu vor sa aiba copii. incerc sa o iau pe etape, dupa cum ai scris. inainte de toate nu cred ca este un text care sa iti aduca vorbe urite. nu am citit comentariile, pt ca nu ma intereseaza parerea altora in momentul asta. daca tu nu vrei sa ai copii este un lucru demn de tot respectul, ca si in cazul celor care vor sa aibe. nu ne traim viata toti in acelasi sablon. cit despre infiat… e o idee faina, dar dupa cum zici necesita timp si nervi. poate si bani. da, a avea un copil inseamna ca renunti la tine si acorzi tot timpul lui. cred ca totusi este frumos. nu e nimic mai dulce in lume decit sa vezi un bebelus cum doarme si cum arata dupa ce se trezeste. pina si mirosul lor e dumnezeiesc. dar asta e parerea mea doar. intr-adevar sunt multi care fac un sablon din femeia gravida. poate ca asa si este. e un moment frumos, dar la fel de frumos ar fi si daca cineva ar infia un bebelus, indiferent de rasa. in rest… ai tot dreptul sa alegi calea pe care vrei sa o urmezi in viata. important e ca tu sa te simti implinita. asta o poti face prin sentimentele tale, prin cariera ta, prin placerile tale. nu inteleg de ce ai zis ca te-au injurat pina acolo sa ajungi sa banezi comentariile. o seara placuta, laura

 • 86

  @andreea: ooo, nu, de-ar fi aşa ar fi bine. dar nu cred. fata asta există şi trăieşte într-un balon de săpun frumos colorat. doar că baloanele ălea nu rezistă la nesfârşit. din păcate.

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 20:17:01 | Raporteaza
 • 87

  @costelus: da, al MihaeleiC. i-am şi mulţumit pentru el, chit că nu era de părerea mea. ca dovadă că se poate. eu mă gândesc că doamnele ăstea care scriu frumos ar putea solicita înscrierea pe Pandora’s. ar fi o afacere bună pentru toată lumea.

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 20:19:06 | Raporteaza
 • 88

  Laura, chiar e o idee pentru un subiect bun, asta. am o colega, 26 de ani, neprihanita saraca… si asta se vede din afara… cam nasol nu e urita, dar: - nu are simtul umorului - are fixuri - se imbraca anost - nu are absolut nici un farmec - chicoteste isteric cind vine vorba despre sex pai, e bine?

 • 89

  @costelus

  O sa te dezamagesc: nu ai dreptate. Dar poate esti tu prieten “apropiat” ( ;) ) cu Elton John? Sau George Michael? ooops… sau il preferi pe “frumuselul” de Ricky Martin?

 • 90

  Apropo de scris.Andreeeeea,când ne mai scrii?pliiiiz :)

 • 91

  @ileana sut: multumesc de urare şi de comentariu. şi da, Mănăşturul acum e urât şi deprimant. dar înainte de a intra buldozerele era un sătuc frumos. am văzut poze cu el şi era o plăcere cred să locuieşti acolo.

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 20:21:58 | Raporteaza
 • 92

  teenager: “Sunt crestin-ortodoxa (!) si asta nu inseamna ca ma dezvirginez cu prima ocazie.” cum de-ai reusit: anal, oral sau manual? perversa mica! hai ca mi-ai devenit simpatica. si te dadeai necunoscatoare in materie.

 • 93

  @val_one_two_ …

  Azi sunteti in mare forma!!!

 • 94

  @De Departe: :D am zis eu că unele dintre noi putem pune de un club. şi, zi-mi, care sunt celelalte motive ale tale, dacă nu sunt indiscretă?

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 20:23:26 | Raporteaza
 • 95

  @A: dacă avem unde… :) :) :) ;)

 • 96

  @liv29: mulţumesc. ştii care e partea bună în decizia mea? că am timp liber şi pot face pe babysitterul pentru prietenii căsătoriţi, cu copii, când îşi doresc să aibă o seară numai a lor. după cum ziceam, pe termen scurt mă descurc bine cu copiii. ;)

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 20:26:21 | Raporteaza
 • 97

  @ Laura: bine te-am gasit in Manastur. in Hasdeu era mai frumos dar…am noroc ca stau pe o strada destul de ok din Manastur cu multe parculete. si bravo pentru atitudine :)

 • 98

  @andreea: nu prea. dar bănuiesc că nu acceptă să îi dai sfaturi pe tema asta, nu?

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 20:27:23 | Raporteaza
 • 99

  @val_both:

  Ce memorie …

  (Mi-era teama de o … cenzura; eventual pentru nick)

 • 100

  nu este obligatoriu ca fiecare femeie sa vrea un copil…. fiecare ALEGE … dar sa tineti minte … Sodoma si Gomora … cutremurele etc. … FIECARE ALEGE ….

 • 101

  @Iulia Gheorghe: :) mulţam. şi când te plictiseşti de Mănăştur, hai la o cafea în Piaţa Muzeului.

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 20:30:37 | Raporteaza
 • 102

  @Pitzi_A: n-am ajuns încă la Mănăştur.Acu e Cluuuujul. ;)

 • 103

  @pcritique: una e una, alta e alta.

  Alegerea domnisoarei de a nu si-o pune cu primul “printzishor” care ii taie calea poate sa ii faca cinste, face diferenta intre atatea fete care de la 13-14 ani intra in panica pentru ca sunt inca virgine. Teenager a noastra prefera sa gaseasca omul potrivit si momentul pe care il considera just.

  Si e foarte ok ca are idei clare in privinta asta si are grija de ea. Tocmai ca nu banalizeaza sexul.

  Nu asta e problema.

  Problema e cu arogantza, nivelul scazut de bun simtz si lipsa de respect pentru o pozitie diversa pe care o combate in mod capricios si nu cu argumente.

  alt Letitia S. Campan
  2010-04-28 20:31:55 | Raporteaza
 • 104

  Sunt de acord cu cenzura comentariilor obscene si atat, restul e o porcarie comunista. Cenzura in sine e o porcarie comunista. Nu asa se rezolva lucrurile din potriva, mai mult se agraveaza.

 • 105

  @costelus: @pcritique: sunt sigură că teenager face faţă replicilor voastre, dar vă rog frumos să nu o mai atacaţi aşa dur. se duce dracului tot spiritul civilizat de care vorbeam. mulţam. :)

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 20:32:45 | Raporteaza
 • 106

  laura, inseamna ca iti plac copiii, doar ca iti e frica de ce se va intimpla cu tine. poate vei cunoaste un barbat caruia ii place sa gateasca sa il imbrace seara la culcare pe cel mic, sa ii faca baie, sa se trezeasca dimineata sa il imbrace sa ii dea sa manince, sa il duca la gradinita, sa se joace dupa ce vine de la zervici cu el/ea etc

 • 107

  @pcritique: acum am văzut comentariul cu brişca şi slana. eşti simpatic :D

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 20:34:44 | Raporteaza
 • 108

  @liv29: nu mi-e frică. nu mă simt croită pentru această “meserie”.

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 20:36:05 | Raporteaza
 • 109

  Laura Laurenţiu,

  Bine v-au făcut !

  Eu am scris, nu de mult, un mesaj către toţi autorii să nu mai accepte atacuri la persoană. Fie a lor, fie a altor comentatori. Şi nici postarea sub identitatea altui comentator, cu scopul de a-l descalifica pe acesta în ochii cititorilor.

  Nu m-a ascultat nimeni ! De aceea mă bucur când, rând pe rând, autorii se lovesc de chestia asta !

  În altă ordine de idei, atenţie la

  „Pentru că, dacă nu ştiaţi, comentariile sunt un privilegiu pe care îl aveţi, nu un drept” !

  Această idee a fost preluată de soţul Alexandrei Bădicioiu de pe un sait şi mi-a fost invocată mie ! Pe saitul acela avea un cu totul şi cu totul alt sens.

  Eu zic aşa: Dumneavoastră, toţi autorii de articole de pe toate blogurile din lumea asta, aveţi un mare privilegiu: acela de a fi citiţi şi comentaţi de noi. Acest fapt ar trebui să vă onoreze !

 • 110

  Laura Laurenţiu,

  Am un mesaj în spam !

 • 111

  Mi se pare foarte ciudat… Vad ca femeile care sunt necasatorite si nu au copii au ceva cu virginitatea mea. Si cu felul meu de a fi. Si credeti ca traiesc intr-un balon de sapun. Nu cred ca dupa ce am trecut printr-un tratament de CHIMIOTERAPIE, am ajuns o mana de oase, am pierdut 6 luni prin spitale la tratamente, m-am luptat cu cel mai mare dusman al sanatatii (cancerul) si am pierdut prieteni si membrii din familie din pricina acestei boli, mai poti spune ca traiesc intr-un balon de sapun. Traiesc intr-o realitate foarte trista si posed niste valori morale pe care voi nu le acceptati si de care radeti.

  Nu aveti decat! Dar mie imi place vorba aia : Cine rade la urma, rade mai bine. Ohoo! Mult mai bineeee, pe cuvant! Cateodata stau si ma gandesc in ce hal de degradare a ajuns lumea aceasta cu totul. Traim dupa principiile desfranarii, dupa legile pumnului si ale animalelor. Hello! Wake up! Bunicile voastre roseau cand un baiat se uita mai pe furis la ele, simteau fluturasi in stomac cand le atingea cineva din mers, se casatoreau virgine si isi acceptau soarta cu zambetul pe buze, crescand si 4-5-6-7 copii. Unde, Doamne, unde s-a pierdut inocenta aceea? Valorile acelea morale… Uitati-va la lumea asta… o lume plina de vicii, caractere obosite… De multe ori privesc in jur cu ochii unui copil si imi e scarba… Privesc apoi prin ochii unui adult si imi este de 2 ori scarba. Apoi privesc prin prisma credintei, si inteleg ca am un scop in lumea asta, ca trebuie sa trec in zbor peste vulpi obosite si parerile lor! Dar nu, nu veti intelege… Pentru ca voi nu ati fost asa. Si pentru ca nu mai aveti bunici. Ei bine nici eu nu mai am, dar am parintii mereu alaturi. Am modele cat nu au altii intr-o viata.

 • 112

  @Laura Laurentiu: it’s a deal.

 • 113

  @val_one:

  Ardelenii-s mai pampalai,

  dar Ardelencele (mai ales daca s’apuca de … scris),

  n-ai scapare …

  la comentare!

  (Astea le stiu de la … un preten)

 • 114

  @cosa nostra: am rezolvat problema cu spamul. nu ştiam că soţul andrei a spus acelaşi lucru, dar înseamnă că un oarecare adevăr există în asta, dacă îl spunem doi.

  şi evident că e onorant că ne citiţi, nu contest, dar modul în care unii comentează nu le face onoare. aşa că, adevărul cu onoarea şi privilegiu e undeva la mijloc.

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 20:46:31 | Raporteaza
 • 115

  @Laura Laurentiu: Nu draga, eu inteleg democratia ffff bine crede-ma

  alt un roman din italia
  2010-04-28 20:46:31 | Raporteaza
 • 116

  @Laura Laurentiu & Letitia S. Campan: mesdames veuillez me pardonner. je serai plus sage. c’est une promesse.

 • 117

  15 @val_one: stiu si eu o faza despre locul virgulei: sentinta se suspenda iertarea!

  alt iPodul lui Saligny
  2010-04-28 20:48:45 | Raporteaza
 • 118

  @iPodul lui Saligny: be my guest :)

 • 119

  @teenager: … si bunicile noastre la 30 de ani erau deja femei epuizate.

  Sa nu imi spui mie ca asta e idealul feminin, sa se casatoreasca virgine (dar barbatului nu i se cere asta) si sa faca 7 copii (ti-o spun eu desi sunt dintr-o familie fericita cu 6 copii si parinti minunati).

  Ceea ce ai zis mai sus despre inocentza bunicilor (pe langa ca nu e prea adevarat, am facut o cercetare din care rezulta ca destule femei pe vremea “cand era bunica fata” faceu dragoste cu alesii (desigur, daca se avea in vedere si casatoria, ca sa nu ramana de carutza cu vreun copil si barbatul “dezlogodit”).

  despre furatul miresii ai auzit? stii ce inseamna?

  si stii de ce trebuia sa fie virgine? dintr-o simpla cutuma impusa de barbati si din banalul motic ca nu te mai lua nimeni daca rameneai bortzoasa inainte de incheierea targului cu maritzisul.

  NU DIN MOTIVE DE VIRTUTI inspirate de viziuni spirituale ale lumii.

  Si nu se prea casatoreau din dragoste. De cele mai multe ori, atunci cand fetele se casatoreau din dragoste, era pentru ca se lasasera furate…

  E frumos sa ai niste idealuri dar sa nu idealizezi trecutul, crede-ma, nu mi.ar fi placut sa fiu femeie pe vremea bunicii.

  alt Letitia S. Campan
  2010-04-28 20:52:06 | Raporteaza
 • 120

  Piţi_A,ai dreptate doar într-o mână.Ghici,în care? :) :)

 • 121

  Privilegiul e ca eu imi pierd timpul sa te citesc si mai ales ca mai scriu si un comentariu. Comentariu despre care o sa vreau sa stiu daca l-ai sters sau daca ai raspuns la el si pot face asta cu o noua accesare si uite cum intra banii de la ING (vad acum). Eu zic sa va cam treziti. Am inteles ca aia de le-a intrat in cap ca vor sa traiasca pe Pandora au inceput sa se sinucida. In rest gasesc postul interesant mai ales ca nu stiam povestea cu Manasturul.

  alt daca p atunci q
  2010-04-28 20:53:07 | Raporteaza
 • 122

  @pcritique: mersi beaucoup. vous etes tres gentil. :)

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 20:55:12 | Raporteaza
 • 123

  @val_one:

  In aia pe care o ridic! …

  (… dar nu dau!)

 • 124

  @teenager: imi pare foarte rau pentru ce ti s-a intamplat si iti doresc sanatate. dar legat de ai spus de strabunicile noastre trebuie sa te contrazic. e foarte ok sa faci dragoste doar cu o persoana care merita si te respecta si la care tii, dar…una e sa te casatoresti virgina si alta e sa fii selectiva. te anunt ca exista si nepotrivire in pat la fel ca nepotrivirea de caracter. relatiile intre oameni nu sunt ca in filme. trebuie sa traiesti de toate cu un om inainte sa spui da. strabunicele noastre probabil ca nu stiau altceva decat pozitia misionarului. dar noi trebuie sa ne cunoastem mai bine corpul si sa ne bucuram de el, pentru ca mintea sanatoasa are legatura si cu corpul nostru. cat despre religie, exista niste principii de baza universal valabile, dar restul trebuie adaptate. nu mai traim acum o mie de ani cand igiena si educatia erau un lux.

 • 125

  @daca p atunci q: hai să lămurim termenii. a comenta aici nu e un drept natural pe care îl ai tu, ca şi cititor, prin simplu fapt că exişti, ci un avantaj, un drept acordat ţie de cei care au făcut Pandora’s. iar dreptul ăsta se numeşte privilegiu. îţi place sau nu, cam asta e realitatea. iar dacă ne-om sinucide, om scrie un post înainte ca să puteţi comenta pe tema asta. :)

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 21:03:51 | Raporteaza
 • 126

  @teenager: l-am facut. si e om, vertical si frumos. si e separat de mine, liber in ceea ce gadeste si ce face, din clipa in care s-a taiat cordonul ombilical. cand mie imi e frig, lui ii e cald. tot ce am facut este sa ii dam dragostea pentru a deveni cine doreste sa fie. si l-as fi iubit la fel, oricine si oricum ar fi fost.

 • 127

  @daca p atunci q adevarul supara …. stiind ca al treilea razboi mondial este in desfasurare deja prin razboi economic psihologic si chimic – alimentatie ….. romanii se ataca intre ei la ORDINUL subtil al altor mari PUTERI …. cuvantul scris este un scut sau arma depinde de fiecare …. deci lasa vraja cu traiul pe Pandora ….

 • 128

  @teenager: vezi, iulia e doar cu trei ani mai mare ca tine şi poate accepta diferenţele dintre oameni cu seninătate şi toleranţă.

  probabil că nu crezi dacă îţi spun că îmi pare sincer rău pentru suferinţa ta. nu doresc nimănui să treacă prin asta, darămite unei copile de 17 ani, dar ţi-am zis şi ieri: suferinţa prin care ai trecut nu îţi dă mai multe drepturi ca altora şi nu scuză aroganţa şi faptul că m-ai jignit.

  dacă ieri veneai şi spuneai tot ce ai spus cu alt ton şi alte cuvinte, erai mult mai bine primită şi acceptată. puteam dialoga mai simplu şi schimba idei într-un mod elegant şi sănătos. tu, însă, ai luat totul extrem de personal şi ai reacţionat urât. şi e o vorbă, nu e important ce ţi se întâmplă, ci cum reacţionezi la ce se întâmplă. merită să ţii cont de ea.

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 21:18:06 | Raporteaza
 • 129

  @costelus: Multumesc. :)

 • 130

  Da, Laura, scuze… Numai ca teenager este extrem de agresiva si categorica: cei ce sint diferiti sint niste gunoaie care nu merita consideratie. Si uite-asa au aparut si legionarii, si nazistii si tot asa. Si e trist sa vezi o tinara la 17 ani “gindind” ca un robotel usor de manevrat. Ironic e ca mai si face mare caz de “independenta” ei.

 • 131

  @Laura Laurentiu In primul rand nu am inteles care din comentariile articolului de ieri v-au suparat, nu mi se pare ca ar fi pe acolo vreunul care sa jigneasca, ba unele chiar au cursivitate si logica.De aici deduc ca nu jignirile va deranjeaza de fapt, ci comentariile pur si simplu.Probabil dumneavoastra considerati ca aveti dreptate absoluta si nimeni nu are dreptul sa va conteste opinia.In acest caz insa, trebuia sa abordati un subiect neutru sau, asa cum zicea cineva pe aici, sa folositi persoana a III-a.In al doilea rand, bine, nu va doriti copii, va….era sa spun ca va inteleg.Nu va inteleg insa va respect decizia, in fond fiecare hotaraste singur ce isi doreste de la viata.Exista insa acolo o afirmatie care in mod sigur a generat 90% dintre comentariile negative.Daca lipsea, probabil lumea ar fi fost mai intelegatoare cu lipsa dumneavoastra de cromozomi feminini.Va las sa va dati seama singura care este, poate asa realizati ca afirmatia respectiva este facuta de o persoana cu reale probleme care tin de o anume ramura a medicinei, nu de optiunea de a avea sau nu copii.Idiosincrazia este o boala psihica din pacate si in unele cazuri are chiar manifestari deranjante pentru cei din jur.Imaginea pe care am avut-o eu cand am citit acea fraza a fost cea a unei calugarite(insecta, pentru cei cu chef de interpretari nelalocul lor) mancand nu masculul, ci proprii pui.Oribil.Va compatimesc, nu pentru ca nu va doriti copii, ci pentru ca sunteti cumplit de bolnava si nici macar nu o stiti sau nu vreti sa o recunoasteti.In cazul in care va decideti sa imi cenzurati comentariul, desi nu am facut decat, asemeni dumneavoastra, sa imi exprim opinia asupra unei afirmatii care m-a oripilat, inseamna ca intr-adevar se aplica ceea ce am scris la inceputul lui: nu jignirile va deranjeaza, ci alte pareri.P.S.Sunt manastureanca and proud of it, insa nu folosesc in mod abuziv privilegiul de a avea mandria sa ma fi nascut intr-un cartier locuit de oameni cu sufletul drept si mintea acasa.

 • 132

  @costelus: da, asta cred şi eu, că e prea agresivă şi nu acceptă diferenţele. şi cum reprezintă generaţia de mâine, cred că nu ne va fi uşor :)

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 21:23:14 | Raporteaza
 • 133

  @teenager (112):

  O confesiune frumoasa, in sinceritatea si tristetea ei.

  Aparte de crezuri si idei,

  (niciunele nu trebuie sa fie desconsiderate, blamate, contrazise, considerate ca fiind perimate, etc, fiind strict personale si negeneralizabile),

  sper ca ti-a adus, macar putina, liniste!

 • 134

  @Americanul (133):

  @teenager (111)

  (variaza # comms)

 • 135

  @amdoar18ani: eşti sigură că ai doar 18 ani? eu aş spune că ai mai mult. şi nu stau în mănăştur, aşa că nu folosesc abuziv niciun privilegiu. stau lângă parcul central. iar dacă nu ai înţeles exemplul cu mănăşturul ai trăit cam degeaba pe aici.

  iar jignirile la care mă refeream le-am expus în text. sesizez că avem o scală a valorilor total diferită şi, ca urmare, nu mă aştept să le consideri şi tu jigniri. cum nu tu aprobi comentariile la ce scriu eu, nu contează de fapt ce crezi. :)

  şi vezi că ai atins uşor graniţa mănăşturului cu comentariul matale. un pic mai multă proprietate a termenilor nu ţi-ar strica.

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 21:35:38 | Raporteaza
 • 136

  Laura Laurenţiu,

  Reţineţi comentariul dumneavoastră #125.

  Acum saitul e varză [din cauza accesărilor probabil] şi nu-l pot comenta.

  Dar tema din el e foarte importantă şi voi reveni curând !

 • 137

  @cosa nostra: ok. reţin.

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 21:41:56 | Raporteaza
 • 138

  Buna seara,

  Stimata doamna(domnisoara? nu stiu :D ) Nu vreau sa spal in nici un fel obrazul altuia, dar eu nu pot sa spun decat ca echipa dvs. de redactie mi se pare absolut deosebita. Eu cred ca va trebuie mult curaj sa lasati liber pe net atatea aspecte ale vietii voastre, ale sufletului vostru pana la urma. Tineti mult deasupra propriei persoane libertatea cuvantului, si v-am admirat dintotdeauna, desi uneori colegii vostri de la televizor sau de prin alte ziare dadeau de inteles vadit ca unele redactii sunt aservite politic. Cu toate acestea, urmaresc zi de zi ce dumneavoastra si ceilalti din echipa Pandorra’s scriu, si ma amuza copios si ma bucura tineretea voastra, si tot ce e in spatele ei. Nu pot sa spun decat cu parere de rau ca n-am mai apucat sa ma adresez si pe post-ul legat de ‘nu vreau copii’, insa eu personal m-am bucurat de privilegiul de a-l citi, si recunosc, partea cu e-mail-urile colegelor pe care vi le-am cerut, a fost o scapare emotionala daca am putea-o considera asa. Nimeni nu s-a gandit oare ca daca nu vrei copiii tai poate un scop mai nobil te-ar indupleca la un moment dat sa infiezi un suflet mic si nevinovat si sa-i dai tot ce e mai bun. Nimeni nu s-a gandit.. bine ca ai inchis post-urile, stimata Laura Laurentiu. Sa va dea tuturor Dumnezeu sanatate, si sper sa o tineti tot asa !

  Laurentiu.

 • 139

  laura! cind iesim in piata muzeului la o cafea? imi place acolo. vine si iulia? mai sunt si altii? va invit eu, dar dupa 5, 6 mai, intrucit sunt in bucuresti pt citeva zile

 • 140

  @ Laura…

  Dupa raspunsul pe care i l-ai dat celei care si-a dat denumirea de amdoar18ani ( NU sunt eu pentru cei care cred/vor crede asa ceva ), tind sa ii dau dreptate fetei. Te deranjeaza comentariile… Nu neaparat ca ar fi vorba de jigniri, ci orice idei/ganduri/pareri care contravin modului tau de a gandi.

 • 141

  @Laura Laurentiu:

  Laura, mersi de intrebare!

  Well, motivele sunt felurite, tin de experienta mea de viata, din familie, de la servici, de la ce vad in jurul meu in societate si in natura. Sunt unele lucruri foarte personale, dar si unele universal valabile. Crede-ma, am discutat in timp si pe larg aceste chestiuni cu cei apropiati carora da, le pasa de mine si imi vor binele, vor sa ma vada “implinita”. Insa nimeni dintre ei, nici macar mama (nevermind “barbatii din viata mea”, fiecare la timpul lui si in felul lui – de unde se vede ca I’m yet to meet “Mr. Right”), nu a reusit sa ma “motiveze”/ address my concerns cu ceva macar la fel de viabil.

  Am ajuns la concluzia ca daca iti doresti cu adevarat sa faci/ cresti copii, nimic nu te poate impiedica, iar daca nu-ti doresti, nimic nu te poate convinge (nici macar “sa incepi sa incerci”).

  Iar in cazul meu, pe masura ce traiesc si vad tot mai multe, feeling-ul pe care l-am avut de foarte timpuriu e mereu reinforced, si anume ca nu se merita, at least not for me. Si nu mai traiesc in Romania de ani buni, deci contextul e mult mai larg.

  Am prieteni care simt la fel, ba chiar sunt inca si mai detasati decat mine, care chiar nu vad de ce a avea sau nu copii are ceva de-a face cu a te simti sau nu mai bine sau mai rau. (N.B. Aici ma refer la cupluri happily married si sanatosi, perfect “apti”).

  La polul opus, am alti prieteni/ prietene (si aici si in Romania) care sunt si “happily married” si “realizati”, dar care din pacate au constatat cand au “inceput sa incerce” (unii imediat dupa casatorie, altii mai tarziu), ca dintr-un motiv sau altul nu merge in mod natural cu sotul/ sotia. Cum ambii parteneri si-au dorit totusi atat de mult, unele perechi au adoptat, altele au cheltuit imens si si-au pus serios sanatatea in pericol cu in-vitro (femeia adica), iar copiii rezultati cu atatea eforturi s-au nascut saracutii cu tot felul de probleme de sanatate, de ex. boli de sange, solduri dislocate, dezvoltare mult intarziata etc. (La care eu gandesc in sinea mea ca chiar nu se merita, insa la ce bun sa le-o mai si spun, after the fact, cand nu i-am putut convinge in mod rational inainte, in faza decizionala?)

  Deci paleta de “atitudini” e foarte diversa, de aceea sabloanele sunt periculoase.

  Oamenii reactioneaza foarte diferit la aceste chestiuni fundamentale, iar majoritatea au strong feelings about it. Normal ar fi ca astea sa se discute cu argumente informate, nu sa se degenereze in glumite, jigniri, platitudini etc. fiindca astfel devine pierdere de timp si e chiar pacat, chestiunea importanta tot nediscutata ramane in esenta.

  Tu ca jurnalista ai ocazia si chiar raspunderea as zice de a face acest lucru asa cum merita facut, si de aceea te-am felicitat, fiindca dupa parerea mea il faci foarte bine!

 • 142

  @Laura Laurentiu: Da, chiar am doar 18 ani, in (foarte) curand 19.Unii din noi, astia cu cas la gura de 18 ani, preferam lectura, in detrimentul serilor petrecute prin cluburi sau pe Facebook.Totusi, chiar nu conteaza ce cred, sunteti convinsa de asta?Imi cer scuze in cazul asta, credeam ca este un blog public (a se face diferenta dintre public si personal) si conteaza parerile cititorilor in primul rand.Sau nu de asta scrieti?Parerea mea este ca orice persoana care face afirmatii publice trebuie sa si le auto-cenzureze in asa fel incat, fara sa isi nege propriile convingeri, sa nu deranjeze totusi, prin exprimarea mult prea plastica, trei sferturi din populatia feminina (strict in cazul asta) a unei tari.Va multumesc oricum pentru exemplul oferit, am avut ceva de invatat de la dumneavoastra: cum sa nu raspunzi unui om care iti vorbeste civilizat.Sunteti sigura ca aveti 40 de ani?

 • 143

  @The e-mails guy: mulţumim tare mult de aprecieri. partea interesantă a “redacţiei” ăstea e că nu ne cunoaştem între noi în totalitate. eu cunosc personal doar patru autoare din cele 45. fiecare locuim în altă parte şi citim ce scriu celelalte odată cu cititorii. în fapt, e un blog mai mult decât liber, pe care poate scrie oricine primeşte acceptul andrei bădicioiu, editorul Pandora’s. nu există cenzura subiectelor, nu suntem plătite, nu ne sunt impuse temele. scriem fiecare ce şi cum simţim şi, mai ales, doar când vrem. e frumos aşa.

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 21:53:49 | Raporteaza
 • 144

  @liv29: oricând. vorbesc cu iulia pe mail, stabilim o dată şi te anunţ. ok aşa?

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 21:55:43 | Raporteaza
 • 145

  @teenager: dacă te uiţi mai bine la comentariul respectiv, vei vedea că amdoar18ani m-a făcut, mai mult sau mai puţin voalat, bolnavă psihic. nu cred că e în măsură să pună un diagnostic, mai ales că nu e medic (are doar 18 ani, nu? :) ) şi mă întreb dacă pe tine nu te-ar jigni să ţi se spună asta. în aceste condiţii, cred că am fost destul de elegantă în răspunsul pe care i l-am dat. crede-mă, pot fi mult mai rea.

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 21:59:16 | Raporteaza
 • 146

  @amdoar18ani: :D ai făcut tu un calcul şi era trei sferturi din populaţia feminină deranjată? măi să fie, dar al dracului de multă lume mă citeşte. :D

  şi, da, părerile cititorilor contează. la fel ca şi bunul lor simţ. felicitări pentru faptul că citeşti. cu timpul se va vedea.

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 22:02:50 | Raporteaza
 • 147

  @ Laura

  Cam toata lumea a fost PREA BLANDA cu tine pentru articolul de ieri… Sa fii convinsa de asta!

  si daca as ajunge si eu la 40 de ani sa scriu astfel de articole si de raspunsuri, cred ca nu m-as supara daca cineva mi-ar spune voalat ca sunt bolnava psihic. Daca aceasta ar fi realitatea…

 • 148

  @De Departe: fain spus. acum că te-am citit, m-am gândit că puteam aborda subiectul ăsta altfel. jurnalistic, ca să zic aşa, documentat, cu păreri de la psihologi, sociologi, femei etc, şi atunci poate subiectul avea un alt impact. dar asta se preta într-un ziar, nu pe un blog de opinii. aşa că am ales calea personală şi “plastică”, vorba unei cititoare, ceea ce a supărat lumea.

  iar legat de asta vreau să te întreb ceva, dat fiind că nu stai în ţară şi ai contact mai mult cu altă civilizaţie. cum reacţionează lumea acolo când cineva îşi expune convingerile cum am făcut-o eu? o ia tot ca pe un afront personal sau gradul de înţelegere şi acceptare a celorlalţi e mai ridicat?

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 22:15:15 | Raporteaza
 • 149

  @teenager,amdoar18ani

  Voi astea care mergeti la biserica nu auziti des de expresiile “Nu judeca sa nu fii judecat”,sau “Acela ce nu a gresit nicodata acela sa arunce primul piatra”?Parca Iisus spunea din astea.

 • 150

  @teenager “prea blanda”? Pai, draga teenager, cam ce trebuia sa se intample, de fapt?… Parca te dadeai mare crestina acu’ cateva comentarii. Mare ipocrizie zace-n tine, mare nesimtire.

 • 151

  e ok asa. daca mai e cineva, sa vina. poti sa ma anunti pe mess la id-ul “cojanliviu”. serus

 • 152

  @Laura Laurentiu (144):

  Te cred! (v.113)

 • 153

  @teenager: nu te laşi, nu? :) uite ce-i. eu zic aşa: trimite-i alexandrei bădicioiu, editorul Pandorei, un text şi roag-o să te lase să scrii şi tu pe-aici. ai ocazia aşa să arăţi ce poţi şi să schimbi lumea după placul tău.

  eu, una, am obosit să vorbesc cu tine. am avut bunăvoinţă, dar nu eşti deschisă în a-i accepta pe cei din jurul tău şi nu am niciun câştig spiritul sau intelectual discutând mai departe. plus că m-am cam plictisit de bătut apa în piuă pe aceeaşi temă. numai bine.

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 22:24:37 | Raporteaza
 • 154

  @Pitzi_A: :D

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 22:27:27 | Raporteaza
 • 155

  @ Stefan

  Ai pus punctul pe i : Acela ce nu a gresit niciodata acela sa arunce primul piatra.

  Nu am gresit cu absolut nimic din ceea ce am spus, si nu imi retrag vorbele. Ma refer la comentariile postate ieri.

  @ Elena… Tocmai de aceea am spus ca am fost prea blanzi pentru articolul de ieri, pentru ca daca eram asa cum ar fi trebuit sa fim, am fi desfiintat saraca femeie ( care oricum s-a descalificat prin opiniile ei ).

 • 156

  @teenager “asa cum ar fi trebuit sa fim” – cum ar fi trebuit? da’, scuze ca intreb, cine sunteti de va erijati in judecatori? ori v-a scapat bucatica aia cu “Acela ce nu a gresit nicodata acela sa arunce primul piatra”… Ori esti cu urechile infundate si privirea intunecata de prea multa si prea crestina intoleranta.

 • 157

  @teenager: tocmai ai fost cenzurată pt limbaj grobian.

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 22:55:52 | Raporteaza
 • 158

  @LAura Laurentiu

  Las-o sa vorbeasca urat.Sa vedem pana unde poate merge.

 • 159

  @Stefan: poate merge departe, crede-mă. partea proastă e că crede că se poartă ok. şi de lăsat nu o pot lăsa. mi-aş călca principiile tocmai declarate. aşa că, partea care mi se adresa mie în termeni nu tocmai civilizaţi am scos-o. :)

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 23:01:15 | Raporteaza
 • 160

  vai de căpşorul meu!hai să conjugăm piua.încep eu: eu când vreau să piu,piu piu piu :roll:

  noapte bună!

 • 161

  @val_one: :D :D

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 23:04:46 | Raporteaza
 • 162

  @teenager,

  Sincer ma asteptam sa judeci.Nu e eronat sa ramai virgina pana in nopatea nuntii.Sincer mi se pare chiar fain pentru o fata.Faptul ca tu-ti doresti copii iar autoarea nu vrea momentan acest lucru nu ar trebui sa fie prilej de cearta intre voi.Puteai sa-ti spui opinia contradictorii fara replici ca cele de ieri:”Get a life dude”, ipocriti,incuiati,egocentristi,pacatosi,si sincer nu cred ca esti in stare sa desfiintezi o femeie.Mai asculta putin sluja despre blandete.

  Cred ca problema ta e putin de ordin psihologic,sincer.Ai avut cancer,ai trecut prin tratament dificil .Imi imaginez ca religia te-a ajutat sa treci prin momentele grele de la chimoterapie.E de inteles.Acum ai scapat,ai pofta de viata si nu-i intelegi pe cei ce nu au aceeasi vitalitate ca si tine.Si asta pot s-o accept. Insa nimeni de aici nu e responsabil de boala ta sau de suferintele tale.Daca vrei sa te iei de cineva incearca sa te iei de sistemul sanitar sau de cei ce propaga astfel de boli.

 • 163

  val one, dă sursa, nu aşa! bleen.ro/2010/0../

 • 164

  Teenager a plecat la somn. Veselie mare, nu? Ati scapat de o persoana incomoda. Incomoda, pentru ca spune adevarul. Ati scapat pe moment, urmeaza ziua de maine. Voi, cei care comentati, considerati ca este corect ca autoarea sa lase pe site comentariile in care “teenager” este facuta nesimtita,ipocrita??? Adica, autoarea permite altora sa se exprime jignitor la adresa fetei, dar un comentariu in care fata a folosit cuvinte precum “limitat” sau “obtuz” au fost cenzurate? Pentru atat? Pai, aceasta este chiar dictatura. Si nu are nimic de a face cu schimbul corect de opinii si idei.

  alt teenager a fost cenzurata pe nedrept
  2010-04-28 23:35:47 | Raporteaza
 • 165

  @Laura Laurentiu,

  Cenzureaz-o da nu-i da ban.Simte nevoie sa se refuleze.

 • 166

  @Stefan: nu i-am dat ban. am şters doar ce era de şters.

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 23:40:07 | Raporteaza
 • 167

  …doar daca te-ar cunoaste toti acesti oamenii care iti contesta crezurile si convingerile. doar daca ar stii ce femeie puternica esti. cu siguranta si-ar dori sa poata fii la fel. bun, nu toti. vroiam doar sa iti spun ca te admir pentru forta de a-ti expune unele decizii legate strict de viata ta, aici. sa nu uitam totusi ca unii sufera de sindromul dreptatii absolute, controlului total …dupa ei, potopul. musai sa credem si sa fim la fel, toti. cand colo diversitatea face diferenta. :D tine-o tot asa, te vezi, te vad si din spania. P.S. siuta tu ca o sa fii atat de contestata si jignita de o copila …nu iti pierdeai virginitatea. totul pt teenager. piu piu piu! noroc!

 • 168

  teenager bătea apa în piuă. una e să spui “eu aşa aş face, aşa vreau eu să-mi trăiesc viaţa” şi alta e să spui, mă rog, cu alte cuvinte, “fată, fă, ipocrito, proasta dracului, un plod, că aşa îţi zic eu”. mă întreb cum de au unii tupeul să le impună altora cum să-şi trăiască viaţa. practic, a cam dat cu mucii în fasole. vă mai întrebaţi de ce sînt aşa glumeaţă şi off-topic.

 • 169

  @teenager a fost cenzurata pe nedrept: da, măi, uite ce dictatură mare pe aici. una în care tu poţi scrie ce-ţi trece prin cap şi când îţi trece prin cap, chiar de pe IP-ul lui teenager, în timp ce ea doarme, de bună seamă. :D

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 23:43:43 | Raporteaza
 • 170

  cei care nu suporta sa fie cenzurati se pot descarca pe siturile sataniste…. acolo nu este cenzura … sau pot parasi ROMANIA fara a distruge pe altii ….

 • 171

  comentariu în spam. mulţumesc.

 • 172

  @dama cu pandalii: dădeam,da`nu mi-a ieşit la plual :D

 • 173

  noa… cetit si eu articolul de ieri. perfect de acord cu tine. M-a contrariat faptul ca nu ai vrut sa adopti un copil din Romania. Inteleg ca ai gandit pragmatic… copilu creste – isi cauta parintii etc. Sfidezi natura! Noa’ sa le zic si eu alora de te-au injurat: intr-o astfel de lume… numa un inconstient aduce pe lume un copil. :) EBA sa-i fie sefa? ai ma da-o n p.. mea de treaba. Sistemul e haotic/dezarticulat… si nu este corect sa aduci pe lume un copil catre trebuie sa suporte nedreptatile sociale. O inteleg perfect pe Laura… si eu sunt la fel… chiar daca raceala acestui rationament iti da fiori.

 • 174

  @ale: ca norocu’ că nu mă cunosc, că nu aş mai putea ieşi pe stradă. :D şi vezi că o să creadă lumea că te-am plătit să scrii frumos de mine. ar spune că pe banii mei ai ajuns în spania şi acum îţi plăteşti datoriile. :D :D

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 23:48:42 | Raporteaza
 • 175

  aici e anapoda.iei un ban,da`stai în spate :arrow:

 • 176

  @dama cu pandalii: da’ serioasă ai devenit dintr-odată. piu pe tine, să nu te deochi. :)

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 23:51:39 | Raporteaza
 • 177

  my bad. :) ) daca viitoare te-a costa mai mult. da’o ‘n ..macar in ibiza de as fii ajuns. nu mai mere cum merea, nu mai intră cum intra! :) )

 • 178

  @Laura Laurentiu: Daca nu-ti place sa fii criticata nu mai expune chestii personale. Sincer dupa mine ai o mare problema, si nu datorita comentariilor de ieri, ci pt ca asa esti tu.

  alt un roman din italia
  2010-04-28 23:52:38 | Raporteaza
 • 179

  @Gherman Adrian: vezi că nu-s chiar o mică dictatoare şi mai am şi eu dreptate în ce fac? uneori, nu tot timpul, e drept. :)

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 23:52:46 | Raporteaza
 • 180

  @ale: :D o să-mi ipotechez casa pentru tine, parcă văd.

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 23:53:40 | Raporteaza
 • 181

  teenager,

  Ce te aştepţi de la un sait la care comentatorii sunt lăsaţi să posteze din mila, mărinimia şi altruismul proprietarilor !?

  Un sait pe care autorii scriu articole nu pentru a fi citite de publicul larg. Ci pentru că li s-au terminat foile din oracole sau din jurnalele personale.

  După ei, internetul este un loc în care poţi să pui saituri prin intermediul cărora să dezinformezi când e de dezinformat, să câştigi bani de pe urma fraierilor şi să te dai mare.

  Fraierii nu au drepturi ! Li se acordă din milă şi cu multă obrăznicie şi silă doar privilegiul de a comenta.

  Deci ei, fraierii, să aibă grijă ce scriu. Nu unii despre alţii – caz în care pot scrie ce vor, ci despre articole şi autori.

  Eu nu sunt de acord cu ideile tale ! Sunt lipsite de profunzime şi analiză !

  Dar dacă ţi va interzice „privilegiul” de a mai scrie, atunci mă voi solidariza cu tine şi nu voi mai scrie nici eu !

 • 182

  solidarnost redivivus :lol:

 • 183

  @ Stefan: “Nu e eronat sa ramai virgina pana in nopatea nuntii.Sincer mi se pare chiar fain pentru o fata.” Serios? daca e sa fie virginitate, sa fie virgini amandoi :) da nici unul de preferat. ma gandesc ca e neplacut sa descoperi in noaptea nuntii tot felul de dereglari impotenta/frigiditatea/nepotrivirea in pat si sa te regasesti cu un sac de cartofi langa tine. e bine sa ne respectam corpul, dar nici sa inchidem ochii si sa ne bazam pe noroc si pe niste principii din evul mediu iar apoi sa dam cu capul de zid cand puteam evita asta. orice cuplu inainte sa se casatoreasca ar trebui sa stea impreuna cateva luni. doar asa iti dai seama daca e bine ce faci.

 • 184

  @un roman din italia: îmi place să fiu criticată. nu-mi place să fiu jignită. e o diferenţă. critica răutăcioasă, dar făcută cu cap şi simţ al umorului, e chiar o plăcere. te provoacă la a gândi şi a răspunde inteligent înapoi. insulta însă, nu. şi, crede-mă, toţi avem câte o mare problemă. chiar şi tu.

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-28 23:57:24 | Raporteaza
 • 185

  @Laura Laurentiu: hei! :) is de acord cu tine in privinta vietii personale… dar la interactiunea sociala… ba! Nu-i voie/etc/frumos sa cenzurezi. O simpla cenzura deschide poarta spre alte cenzuri… care fac sistemul aiurea.

 • 186

  @cosa nostra: nu-mi aduc aminte să te fi cenzurat vreodată, aşa că nu înţeleg de ce te plângi de drepturi. nu crezi că exagerezi un pic?

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-29 00:01:09 | Raporteaza
 • 187

  Ion,cătră Măria: -Tu,Mărie,zî drept.Eşti virgină? -Măi Ioane,nuş ce să zîc.Unii zîc că da,unii zîc că nu…

 • 188

  @Gherman Adrian: ştiu să cenzurez cu graţie şi numai cuvintele urâte. crede-mă pe cuvânt. :D

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-29 00:02:38 | Raporteaza
 • 189

  Laura Laurentiu, te rog sa ma ierti si sa lasi comentariul sa apara.

  Teeager: GATA! AJUNGE! Boala prin care ai trecut nu-ti da dreptul sa vorbesti asa. Cine esti tu sa judeci si sa dai verdicte? Cum iti permiti sa te iei de autoare cind femeia asta nu a facut altceva decit sa imparta cu noi ceea ce simte? E o femeie desteapta si curajoasa, altele proaste si needucate umplu orfelinatele de copii. Te-ai bagat singura in discutia asta, asa ca suporta acum. Intrebarile mele, spre exemplu. Ai fost bisericoasa si pina sa te imbolnavesti? Nu cumva parintii ti-au spus in ce lume desfrinata traiesti cind erai bolnava si ti-au bagat in cap religie cu polonicul ca in cazul in care, Doamne fereste, nu te faceai bine, sa nu-ti para rau ca nu vei mai face parte din aceasta lume? Si daca ai sa te mariti, evident, virgina, vezi sa nu spui la 40 de ani ca nu ai auzit de orgasm. Sau sa nu te miri ca te insala barbatul. Si stai cumintica in banca ta, ca in afara de prostii n-ai spus ceva sa merite atentie. Ai enervat, esti multumita? Asta inveti la biserica? Si la final: psihoterapie ai facut ca ajutorul Domnului se vede ca nu-ti ajunge.

 • 190

  @val_one: :D :D

  mi-am amintit cu ocazia asta bancul meu preferat cu ion şi măria.

  - ioane, dormi? - nu. - mă iubeşti? - dorm.

  :D

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-29 00:04:01 | Raporteaza
 • 191

  @Florinaa: :) :) :)

 • 192

  @Laura Laurentiu: îl ştiu,da` am zîs că-i off topic :)

 • 193

  pînă aici democraţia, de-aici încolo mănăşturul. întîmplător, cel mai populat cartier din oraş. mehedinţiu’ şi bucegiu’ să trăiască!

 • 194

  @ALL Imi cer scuze tuturor, cei care imi stiu comentariile de pe Vox si Pandora nu au mai citit asa ceva scris de mine. Dar nici sa nu iau atitudine in fata toxicitatii nu pot.

 • 195

  Laura Laurenţiu,

  Nu m-aţi cenzurat ! Dar mi-aţi oferit privilegiul de a comenta articolele dumneavoastră la care nu aveam dreptul.

  Mai mare insultă ca asta n-am pomenit !

  Şi mai ales că mi-a mai aplicat-o unul de care, … ce să mai zic !

  Aţi găsit pe cine să dublaţi în atitudine !

 • 196

  @val_one: Sper ca nu te-am socat. Incerc un timid :)

 • 197

  @Florinaa: pi mini? :) no,că-i fain aşe! ;)

 • 198

  Iulia Gheorghe,

  „Serios? daca e sa fie virginitate, sa fie virgini amandoi”

  Serios !? de ce, sunt identici !? reprezintă acelaşi lucru !?

 • 199

  @Laura Laurentiu: :) bun! eu am incredere in tine ca nu cenzurezi decat ce trebuie. Dar daca ne obisnuim cu acest mod de a baga pumnul in gura… e posibil ca fo’data un nenorocit de politician sa faca la fel… sa violeze transparenta care este ceva democratic.

 • 200

  @Laura Laurentiu: Draga Laura,

  In privinta abordarii acestei chestiuni in mod “journalistic”, cred ca am mai vazut incercari de acel fel prin presa romaneasca in ultimii ani, insa nu mi-au placut, chiar si parerile “profesionistilor” mi s-au parut inadecvate adica nu prea la obiect, pur statistice, sablonarde sau generale, iar chestiunea era adresata in mod trunchiat si ne-relevant.

  Ce nu am mai vazut inainte e un articol ca al tau (pe care l-am recitit), unde o femeie are curajul sa se expuna personal si sa spuna cu sinceritate ce simte. Iar “femeia” respectiva e in masura si in tema, adica nu e nici dupa menopauza, nici teenager, nici vreo gisca sau vreo filistina, prin urmare ce are ea de spus merita ascultat. Cine are urechi, va auzi.

  Asa ca ai facut foarte bine, don’t worry.

  In privinta societatii si a modului cum e perceputa o astfel de atitudine – as zice ca in Canada de ex, cel putin in orasele mari si cosmopolite, si in mod clar in Marea Britanie, optiunile personale sunt respectate, daca nu din political correctness, macar pentru faptul ca lumea in general nu isi baga asa de mult nasul in treburile altora cum e inca obiceiul in Romania. Sunt toti ocupati cu ale lor busy lives, plus ca au vazut chestii asa de diverse (aici sunt toate rasele si culorile pamantului, Babylon Zoo si la servici si pe strada, cu obiceiuri si naravuri care mai de care) incat nu se mai mira si nu prea “mai pun la suflet” nici macar extravagantele.

  Am auzit de la unii localnici prieteni ca pana prin anii ’70, cand era si societatea de aici “mai catolica” (cam ca cea din Romania in prezent, careia eu ii zic patriarhala, si cum de altfel am vazut in Canada in unele orasele mici, unde atmosfera mi s-au parut chiar excesiv de habotnica si retrograda, mai ceva ca in Romania la tara, mai degraba un adevarat deshert cultural), oamenii s-ar fi intrebat intr-adevar daca era cumva ceva “wrong” ce cei care alegeau sa nu aiba copii, daca motivul era cumva medical etc. Dar in timp asta a cam disparut din mainstream society.

  Ca sa raspund intrebarii tale, cred ca un articol ca al tau ar fi starnit raspunsuri de la cititori si aici, dar intr-o nota mult mai domoala, ar fi fost mai multe raspunsuri de acceptance si aprobare decat otherwise. Exact invers ca in Romania.

  Asa ca tu esti acum o “pioniera” in Romania si asta se vede dupa reactiile cititorilor. Cu timpul, se va mai domoli si acolo, si iti vei aduce aminte chiar cu placere de aceasta energie de la inceput.

  Ca sa inchei intr-o nota mai personala, eu chiar mi-as dori sa cunosc pe cineva ca tine, findca toate prietenele mele (femei) sunt cu ardoare “pro-children”, fie ca ii au déjà sau nu, fie ca sunt maritate sau nu.

  Am citit undeva ca in jur de 85% din totalul femeilor aleg sa aiba copii, asa ca cele ca noi vor fi exceptiile inca foarte mult timp de acum incolo. Dar cel mai important in viata e sa fii happy cu tine insuti, sa nu faci rau altora, iar daca apuci sa faci si un pic bine, atunci chiar esti un om fericit. Daca toti ar urma in mod sincer aceste lucruri simple, planeta si lumea noastra marunta ar arata mult mai bine, si printre altele mult mai propice pt. a aduce copii in ele.

  Pa, imi cer scuze de intarziere, aici sunt 7 ore diferenta!

 • 201

  Am ajuns din intamplare aici … pt k eu stau in Manastur! :) ) Ce fel de portal mai e si asta? As vrea si eu sa am un astfel de job pt k banuiesc k e job nu e munca pro-bonno in care sa scriu daca vreau copii sau nu/ daca imi place mancarea de la McD ori ba … tot felu de banalitati ce imi trec prin cap. Da vad k starneste interesul multora care se infierbanta. Get a life oameni buni!

 • 202

  De Departe,

  Nu-s buni strugurii că-s acri !

  Sau

  După mine potopul !

  Mult noroc ! Veţi avea nevoie aşa cam pe la şaizeci şi cinci de ani !

 • 203

  @Florinaa: esti rea in dorinta de a o apara pe Laura, avand in vedere ca Laura are o experienta de viata (asa cum spune) ar fi trebuit sa nu ii dea ” apa la moara” celei ce se numeste teenager, ar fi trebuit sa inteleaga ca nu se poate pune cu o adolescenta care are atata energie si idei, convingeri etc., pur si simplu Laura nu trebuia sa se simta jignita de parerea drei. atata timp cat teenager isi exprima propria parere, deci… la acest capitol acord o bila neagra pt Laura + Florinaa

 • 204

  @Gherman Adrian: domnul meu, platesti tu cumva impozit pentru ca acest blog sa existe? Eu cred ca nu, asa ca blogul nu are cum sa fie public. Cineva plateste pentru el, in speta compania Realitatea-Catavencu (cred), deci firma, prin angajatii ei, au dreptul de a administra cum cred de cuviinta acest spatiu in care se publica.

  Nu am nici cea mai mica legatura cu firma si cu acest blog. De fapt e prima oara cand intru pe pagina asta, dar ma deranjeaza opiniile de genul tau, adica a celor care nu au ce face, dar comenteaza ca sa fie acolo, fara pic de idee despre ceea ce vorbesc…

 • 205

  @Iulia Gheorghe, Pai, in sens bisericesc e recomandat ca ambii soti sa fie virgini pana in noaptea nuntii,nu neaparat femeia.;).Cat despre teenager,e-n cruciada.Pana nu se refuleaza total nu se opreste.

 • 206

  Si o mica completare la comentariul pus mai devreme: cei carora nu le place politica acestui blog, ar trebui sa citeasca ce-a scris Andrei Plesu aici dilemaveche.ro/../

 • 207

  @cosa nostra: dar de ce nu sa nu fie amandoi? pentru ca barbatul trebuie sa fie experimentat? poate si femeia are nevoie de experienta. sunt pe principiul ori ambii, ori niciunul pentru ca daca unul nu are deloc experienta si celalalt da apar frustrari. si eu daca as fi barbat mi-as dori probabil o logodnica virgina. bine ca nu sunt barbat :)

 • 208

  @Stefan: ai dreptate, dar sa nu uitam ca Biblia si Coranul unde apar astfel de reguli au fost scrise demuuult cand oamenii se casatoreau la o varsta foarte frageda, igiena mult mai precara, educatie pauza, etc. in conditiile in care multi oameni se casatoresc dupa 25 de ani, cum naiba sa raman virgini? se acumuleaza si tensiune sexuala si de toate. inainte cand se casatoreau pe la 15-16 ani, virginitatea era ceva normal. dar in realitatea de azi e mai greu.

 • 209

  @Iulia Gheorghe: cu cine să experimenteze barbaţii ca să poată găsi femei virgine la căsătorie? :D cu cele măritate?ca alea virgine trebuie să aştepte noaptea nunţii. :D :D

 • 210

  @Radu: cam asa se intampla cu realitatea in general… “umfla realitatea” adica… ei sunt ziaristi care trebuie sa informeze corect. Dar nu fac lucrul acesta. Toate trusturile de presa sunt niste ustensile in mana cui trebuie. Deci: matale nu imi vinzi gogosari… probabil exista prostalai cu care te poti juca. deci: pas.

 • 211

  @ Laura, De buna seama ca doarme! Dupa ce un om a avut cancer, (la varsta de doar 13 ani) trebuie sa se odihneasca, nu stii ce spun medicii? Nu stii. De fapt, multe nu stii. Nu stii ce inseamna sa creasca in tine un copil. Sa mergi la medic si dintr-a 5-ea saptamana de viata intrauterina sa ii bata inima. Nu stii ce inseamna primile miscari in interiorul tau, prima comunicare cu puiul ce creste in tine, atunci cand iti pui mana pe burtica si el se linisteste. Nu stii ce inseamna primul zambet, la cateva saptamani de viata. Nu stii ce inseamna sa ti se spuna “mama” la poate nici 6 luni. Asta a spus Iulia. A spus si fratele ei, 5 ani mai tarziu. Desigur, au spus amandoi si “tata” ca sa fie toata lumea multumita. Nu stii ce inseamna prima zi de gradi, prima serbare, prima zi de scoala, prima diploma sau primul costum de carnaval. Nu stii ce inseamna prima dragoste pentru fiica/fiul tau. Nu stii ce inseamna primele esecuri, lacrimile scurse pe umarul tau. Nu stii ce inseamna diagnosticul crud “fiica Dvs are cancer” si nici primul computer tomograf “fiica Dvs este sanatoasa”. Nu stii ce inseamna o familie fericita, tocmai pentru ca a stiut sa fie unita si s-a implinit prin copii. Nu stii ce inseamna sa pleci in miez de noapte in Grecia pentru a multumi Sfantului care A SALVAT VIATA FETEI TALE, INDUBITABIL!!! Nu stii ca o fata care a trecut printr-o asemenea experienta isi doreste sa se implineasca in viata in cel mai frumos mod posibil. Nu stii ca prin expresii de genul “exista copii prosti si urati” te descalifici ca fiinta umana. Nu stii cat poti jigni un om obisnuit cu o afirmatie atat de simpla. Nu stii ca prin afirmatiile tale din articolul de…alaltaieri ai jignit indirect toate femeile care isi doresc sau au deja copii. Nu stii ca dragostea adevarata si increderea in Dumnezeu rezolva totul. Nu stii sa iti faci curaj sa iti asumi niste responsabilitati. Nu stii ca jignind, chiar si indirect, (asa cum ai facut tu prin acel articol), starnesti jigniri si din partea altora, Iulia nu a fost nicidecum singura care ti-a spus o parere contrara chiar folosind cuvinte care nu iti convin. Nu stii ca o fata/femeie care a avut cancer nu este tocmai “candidata” ideala pentru a fi mama,pentru simplul motiv al intoxicarii ei cu chimicale. Multe nu stii pentru ca, nu-i asa? La cei 40 de ani ai tai te-ai autodefinit “comoda” , “foarte comoda”. Nu stii decat sa imi faci fiica nesimtita desi are valori morale si standarde mult mai mari decat ale tale. Si provine dintr-o familie foarte buna. Stii doar sa ii spui “fa sex” cine, tu? O straina? Cum iti permiti? Nu ai auzit de expresia “toate la timpul lor” si ca ea, doar ea este suverana sa ia aceasta decizie? Nu stii decat sa iti asumi adevarul absolut si sa institui cenzura atunci cand nu mai faci fata schimbului de idei. Am lasat-o pe fiica mea in pace sa iti scrie ce ii trece prin cap. S-a descurcat EXCELENT, avand in vedere varsta ei ! Nota 10 cu felicitari pentru ea! In ziua de azi, trebuie sa stii sa dai din coate. Asa cum lupti cu dintii pentru viata ta, lupti cu dintii si pentru convingerile tale! Totul cu ajutorul Sfintei Treimi, al Maicii Domnului si al Sfintilor. Sa ma ierte cei care nu au habar ce inseamna. Sper sa reusesc sa o conving sa nu isi mai piarda timpul cu asemenea ocupatie, dar nu garantez. Sper sa reusesc sa o conving ca virgula chiar nu meriti!

 • 212

  @radu: cetit demult parerea lui Plesu. Cand nu o da in prea multa “morala laica” pot spune ca scrie bine.

 • 213

  @Mia: Laura nu are nevoie de mine sa o apar. Deci nu din acest motiv am scris. Tu ai citit tot ce a scris teenager? Vezi ca detine adevarul si ameninta ca vine si miine. Asa ca fii de partea ei. Eu nu tolerez asa ceva.

 • 214

  trebuiesc intelesi oamenii nefericiti … sunt impinsi de niste ganduri pe care nu le pot CONTROLA … dar , ar putea sa invete cum sa -si controleze gandurile ptr. a nu deveni prizonierul lor….

 • 215

  Din Gigi Becali citat:”Cine o atinge cu mana pe fata mea o si ia de nevasta”.N-ai fi vrut sa fii machedoanca.Ai dreptate.Dar na fiecare cu ale lui.

 • 216

  #215 era pentru Iulia Gheorghe

 • 217

  Radu,

  Sintetizez ce ai spus în #204:

  Omul poate şi să se cace în curtea lui. Că e a lui nu !?

  Ei uite că nu poate. Şi ştii de ce !? Pentru că duhoarea nu rămâne acolo !

 • 218

  @Stefan: pai nu as fi vrut sa fiu, normal :) sau sa am asa parinti… de aceea le voi fi recunoascatoare vesnic alor mei pentru ca nu au incercat niciodata sa imi puna ochelari de cal.

 • 219

  ……am aterizat aici din intamplare….nu mai traiesc in Cluj,dar am copilarit in Manastur….ce amintiri!!!si pe chestia asta ti-am citit si postarea anterioara….stii ce?nu-ti stiu varsta,dar sa stii ca poti face acel copil(sau adopta)chiar pana tarziu daca te razgandesti…..dar daca ramai la aceeasi parere si sentimente pe care le ai acum si pe la 40-chiar ca n-are rost sa te inhami la ceva ce nu-ti doresti….adevarul e undeva la mijloc,dar respect mai degraba cel sau cea care are curajul sa-si manifeste refuzul fata de cresterea unui copil decat milioane de inconstienti care fac copii din “greseala”,din “mare dragoste”,sau pentru alocatia de la stat,sau si mai rau “ca suntem credinciosi”….apoi ii abandoneaza sau isi bat joc de ei…..schema ardeleneasca cu cine are sa-i traiasca,cine nu sa nu-si doreasca in schimb e valabila pentru zilele noastre….asa cum ai scris aveai dreptate:traim intr-o lume haotica,plina de violenta,fara valori morale…..si daca esti un parinte care-ti iubesti copilul, inevitabil ajungi odata sa te intrebi daca ai dreptul sa aduci un copil in lumea asta….pe de alta parte sa nu crezi nici textul cu n-are cine sa te ingrijeasca la batranete si sa-ti faca surprize…..fa-ti tu o batranete in care sa te descurci chiar daca tre sa fii ingrijita…ca nu vor fi copii chiar asa de daruiti cum cred unii atunci cand noi imbatranim…..

 • 220

  @cosa nostra: radu este genul de om care se joaca cu destinele oamenilor. Gazetaria este o institutie publica.. nu ii carciuma lui voiculescu, vantu, sarbu sau mai stiu eu a cui. Pandoras este undeva mai departe de zona gazetariei. Deci: ea trebuie sa informeze corect. Sa scrie despre ingeri daca nu vor sa fie injurati.

 • 221

  @Ei si

  A aparut mama lui teenager,genial.Doamna, autoarea nu e responsabila de boala fetei dumneavoastra si furia ei nu trebuie indreptata impotriva celor cu opinii diferite.Pe net nu merge cu popa taie si spanzura.Eu inteleg ca ii sunteti recunoscatoare lui Dumnezeu ca v-a salvat fata,dar i se poate multumi si altfel,nu luandu-va de persoane fara legatura cu ea.Ar cam trebui sa stiti asta.

 • 222

  Iulia Gheorghe,

  Ce interesant ! Dialogăm pe două fronturi !

  Mă rog !

  Despre cine şi de ce trebuie să fie virgin, e mult de discutat.

  Toţi aţi făcut aici analize sau simple afirmaţii acceptând apriori că o fată trebuie să se căsătorească la douăzeci şi mulţi de ani.

  Afirmaţiile mele sunt extrase dintr-un concept [personal] conform căruia impunerile sociale sunt evident împotriva cursului natural al vieţii.

  Biologic, femeile, exceptând anumite cazuri particulare, cel târziu la şaptesprezece ani trebuie să-şi înceapă activitatea sexuală.

  Bărbaţii nu au astfel de impuneri. Există şi în cazul lor o vârstă optimă, dar nu e atât de determinantă.

  Culturile puternice şi sănătoase, respectă această condiţionare biologică [exemplu: lumea arabă].

  Evident excepţii sunt peste tot !

 • 223

  @cosa nostra: pai sunt de acord. si mie 17 ani mi se pare varsta potrivita pentru inceperea vietii sexuale atat la baieti cat si la fete. dar nu pentru casatorie. ca in lumea araba, mai precis musulmana, inceperea vietii sexuale corespunde cu casatoria. sau cel putin ar trebui, ca multi baieti se dau pe brazda inainte si fetele au inceput si ele cu himenoplastii, a scris Ana-Maria un articol pe acest subiect si mi s-a mai povestit oricum.

 • 224

  Băieţii la şaptesprezece ani !? Nu ştiu !

  Iar ce se întâmplă în Liban cu himenoplastia, m-am interesat: cazuri extrem de rare şi doar la anumite grupări sociale.

 • 225

  @cosa nostra: pai si eu m-am interesat si e un fenomen destul de intalnit. nu doar in Liban se intampla!

 • 226

  Bun, aşa o fi dar nu e definitoriu !

  Iar eu mă las, pentru că deja mi s-a terminat maşina de spălat şi n-am ce să mai aştept !

 • 227

  Ah, ce dezbatere am pierdut! Oare pot sa fac un copy paste si sa postez asta si la mine? sau macar o trimitere?! ca sa nu ma mai cenzurez (eu, pe mine, ma) sa trimit la origini, mai bine ii trimit aici, si nici nu mai trebuie sa explic de ce li se editeaza/trimite in spam comentariul! :) (e drept, ca dupa ce l’am expediat in spam pe gramofon lucrurile s’au mai linistit nitel)

  serios vorbind, din pacate nu toata lumea intelege ca e ok sa ai o alta parere decat a lor si ca asta nu e un atac la inteligenta, maretia si importanta personalitatilor lor ci, la naiba, doar o parere diferita. atat de simplu! (si totusi, atat de complicat pentru unii)

 • 228

  Doamna Laura Laurentiu, eram decisa sa ma retrag insa nu ma pot abtine de la un ultim comentariu, pe care chiar va rog sa il stergeti dupa ce il cititi.Din cate am observat nu ati inteles ce m-a deranjat si revoltat in articolul pe care l-ati scris.Decizia de a nu avea copii va apartine in totalitate, nu o contesta nimeni, am spus doar ca nu o inteleg eu personal, nu ca o dezaprob.Sa spuneti insa, citez: “îmi displace starea de graviditate chiar şi vizual. Nu văd nimic frumos în femeile cu burta la gură, indiferent cât de luminoase se spune că sunt, iar pozele în care unele dintre ele apar goale, cu mâna pe pântecele umflat, mi se par deplasate şi nelalocul lor.”, “eu nu-i văd pe toţi copiii frumoşi şi deştepţi, nici măcar atunci când sunt mici. Unii sunt urâţi şi proşti. Nu e vina lor, e adevărat, dar aşa sunt. Şi nu prea îmi inspiră nici un fel de dragoste genul ăsta de copii”, “pe mine nu mă sperie ideea de a-mi pierde frumuseţea pe care nu o am, ci simplu fapt de a creşte ceva în mine îmi displace”, toate astea ma jignesc pe mine ca femeie si poate candva mama.Si nu doar pe mine.O jignesc si pe cea care v-a purtat in pantec 9 luni, fara sa considere ca sunteti “ceva” care creste in ea.Le jigneste pe toate femeile din lumea asta care in acest moment vegheaza la capul puiului lor, sau il tin in brate pentru prima oara, sau ii jelesc moartea.Chiar daca asta ganditi si simtiti, nu, nu este de bun simt sa faceti asemenea afirmatii in public.Unele ganduri si pareri personale nu sunt facute pentru a fi rostite.Nu cred ca v-ar placea sa auziti ce gandesc eu de fapt despre oamenii care nu iubesc copiii si nu ii considera niste mici minuni cu suflet.O noapte si o viata frumoasa va doresc, o viata in care sa nu regretati niciodata decizia de a nu da aripi unui pui de om.Oricat de urat sau de prost ar fi el.

 • 229

  @ruxandra PRedescu: acuma… eu inteleg ca esti pro dushatul pipitzelor in agora… da’ noa… altcineva nu-i de acord… ie pudici, timizi… vai de capu lor :)

 • 230

  gherman adrian nu la articolul asta ma refer. ia, de exemplu, ala cu romania violata sau ala care facea referire la le salut roumain si in care am spus ca romanii sunt, de fapt, cam cersetori

 • 231

  M-ar interesa un articol [şi comentariile] despre salutul roman [al legiunilor romane] !

  Ce meciuri ar fi pe aici !

 • 232

  Uite câţi ardeleni pe aici !

  Băi Gherman, cum dracu ziceţi bă voi “no du-te la pullă !”

  Ce dracu bă aia-i înjurătură serioasă !

 • 233

  cosa nostra sa stii c’m vrut sa pomenesc de asta, apropo de jocul de cuvinte al francezului, dar eram prea pornita pe reactia cozii pe sus made in ro! si oricum cred ca e mai degraba cunoscut ca salutul hitleristilor decat ca salutul roman.

 • 234

  Da, dar e nedrept ca eu să nu-l pot practica !

  În definitiv sunt înaintaşii mei !

 • 235

  mvaiii! citesc comentariu lui Mara Popa si ma simt vinovat! tre sa recunosc ca m-a impresionat filmul The Road! Laura, trebuie sa-l vezi neaparat. In urma unui cataclism lumea ramane fara posibilitati de hrana… se ajunge la canibalism. In fine… vreo 7 ani lumea tot moare… copii nu vezi iar un mosneag ii spune lui vigo mortensen (rolul principal care avea un copil) “Sa umbli pe drumuri, asa… cu ultimul Dumnezeu, nu-i decat o situatie periculoasa.”

  Cioran zicea: “sa tot faci la crime. dar nu aceea de a nu fi tata” ok… nastem sclavi pentru EBA si Ponta. Nici mort!

 • 236

  @cosa nostra: :) stiu o multime… dar nu imi permit sa le zic in public. Si… in special: nu in fata femeilor.

 • 237

  @Ei si: asa, sufla-i in coarne lu’ fica-ta, sufla-i ca tare bine faci. Cind o sa urle la tine peste vreo 10 ani spunindu-ti “nu mai mori odata baba nebuna” sa nu te miri.

  Exista copii prosti si uriti. Daca tu ai stat intr-un turn de sticla si ai ales sa ii ignori, nu inseamna ca ei nu exista. Copii oligofreni, care nici macar la 10 ani nu pot spune “mama” si nici nu se pot duce la baie. Probabil ca acelasi sfint care a salvat viata fetei tale, asa cum spui tu, a hotarit ca parintii copiilor de care vorbeam mai devreme trebuie sa fie pedepsiti in felul asta.

 • 238

  @Adnana: da, si eu multumesc! N-ai vrea sa scrii si tu pe Pandora? Chiar ai ceva de spus.

 • 239

  @Adnana: da, si eu multumesc! N-ai vrea sa scrii si tu pe Pandora? Chiar ai ceva de spus…

 • 240

  bravo,d-na laura!in anul 1962 m-am dus la scoala la Cluj si intr-adevar lozinca aceasta:”Pana aici democratia,de aici incolo Manastur”!era si atunci valabila,mi se pare ca incepand de pe Calea Motilor spre cartierul Manastur.atunci cred ca se referea la faptul ca Manasturul era un cartier special,de mana forte,dar va multumesc ca a-ti specificat originea lozincii,despre care nu am stiut.chiar am folosit intr-un comentariu aceasta lozinca,dar de acum incolo o voi putea-o utiliza si mai adecvat.

 • 241

  @cosa nostra:

  Referitor la prima remarca, aruncata “la plesneala” – tocmai de asta nu-mi expun aici motivele personale, nu merita efortul, persoane cu totul straine si necunoscute nu au cum sa le inteleaga, necum sa le respecte. Laura Laurentiu a fost sincera si a avut curajul sa faca acest lucru, iar drept rezultat cititorii ca dta isi inchipuie ca au dreptul sa ii faca viata grea. Noroc ca ea e inteligenta si stie sa vada ce merita atentie si ce nu.

  A doua remarca – dta nu ai cum sa stii ce voi avea eu nevoie la 65 de ani, in caz ca voi apuca respectiva varsta! Din nou, ceva aruncat aiurea, doar-doar o starni vreo reactie, ceea ce nu e cazul.

  Atitudinea celor “familisti”, cu copii, este in general “Dupa mine si familia mea potopul” – o atitudine normala chiar si la animale si insecte, mai citeste nitica socio-biologie si poate vei intelege ca nimic nu e pe lumea designed sa fie altruist/ complet dezinteresat, deci nu are cum sa fie. Cei care spun ca sunt asa, denota filistinism.

  Happy blogging to all!

 • 242

  @Gherman Adrian: Bai Coca nu fi asa dur cu tine…Fa si tu copii. Daca eu rad de tine…sa rada si ei, nu ? :) ) Mi-ai lipsit Coca. :) )

 • 243

  Doamna Laurentiu,

  As avea o curiozitate: in ce calitate pontifiati dvs. pe aceasta platforma? Alta decat cea de clujeanca, pentru ca inteleg ca mai nou, in Romania, a fii din Cluj e o calitate in sine care te recomanda pentru orice — sef al guvernului, formator de opinie care nu suporta criticile etc. Va dati in biografie drept “fost jurnalist de Cluj, actuala casnica”. Casnica pentru cine, ca inteleg ca detestati ideea de familie. Sunteti plina de conttradictii si nu reusiti sa convingeti. Vreti sa socati cu radicalitatea si nonconformismul opiniilor, dar nu reusiti decat sa dati masura provincialismului si complexelor sale aferente. Adevarul ca deseori clujenii pacatuiesc prin asta…

 • 244

  Scuze pentru greseala de dactilo A fi din Cluj

 • 245

  @De Departe: am priceput. sper că şi alţii :) şi poate dacă ajungi prin ţară şi în Cluj, ne vedem la o cafea. (scuze de răspuns întârziat, dar am dormit)

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-29 08:12:26 | Raporteaza
 • 246

  @Mita Baston: bla bla bla ..da, sa fii din Cluj e o calitate. (grija la a fii…se scrie cu un singur i la sfarshit..ca orice verb la infinitiv)

  o zi faina

  si io din manashtur

 • 247

  @ruxandra PRedescu: oo, dar e mult mai complicat să înţeleagă decât credem noi. şi habar n-am de ce.

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-29 08:23:03 | Raporteaza
 • 248

  cosa nostra: “M-ar interesa un articol [şi comentariile] despre salutul roman [al legiunilor romane] !”

  Povestea spune ca un turist englez prin Italia si-a ridicat dreapta sa ii atraga atentia unui sofer de taxi aflat la distanta ca are nevoie de el tocmai cind trecea pe strada un grup masiv de demonstranti comunisti isterizati, cu pancarte, steaguri, tobe, trompete, bite. L-au luat la bataie pe bietul om. Au zis ca face bascalie.

 • 249

  @Ei şi?: doamnă, înainte de a îi spune eu fiicei dvs. să facă sex am avut o conversaţie în care încercam să îi explic că oamenii sunt diferiţi şi trebuie acceptaţi cum sunt. asta chit că m-a jignit de cum a intrat pe uşă. nu sunt singura care am sesizat tonul agresiv şi nesimţirea ei, aşa că nu puteţi spune că m-am înşelat. dar dacă dvs vedeţi în asta un mod “excelent” de a se descurca, nu are rost să mai discutăm pt că înţelegem educaţia diferit.

  mai spun a mia oară, îmi pare rău de boala fetei dvs., dar asta nu-i dă mai multe drepturi ca altora. în fapt, experinţa chinuitoare prin care a trecut ar fi trebuit să o facă mai bună, nu mai rea.

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-29 08:36:57 | Raporteaza
 • 250

  @ Laura

  @ mara poppa? cine este mara popa? in nici un caz mama iuliei. Te grabesti sa citesti comentariile, si incurci persoanele care ti-au scris. Ia mai verifica IP-urile .

 • 251

  @ Laura

  Jos cenzura! Ai sters comentariul lui sorin, adevarul doare, nu-i asa? Am fost surprinsa dimineata asta cate comentarii impotriva ta au aparut. Ce repede stergi totul! Hai repede cu gunoiul sub pres, sa nu se simta ca…miroase!

 • 252

  @Ei si?: se poate să le fi încurcat, încerc să răspund la toată lumea pe cât se poate. în fine, am să remediez greşeala, iar răspunsul era pt dvs. după cum v-aţi prins. apropo, nu văd de ce vă ascundeţi sub un pseudonim, totuşi, dacă tot credeţi în ce spuneţi cu aşa tărie. numai bine.

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-29 08:47:26 | Raporteaza
 • 253

  @Ei si?: am spus de la bun început că şterg comentariile care conţin insulte la adresa mea sau a altora. nu vă convine, ghinion.

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-29 08:50:54 | Raporteaza
 • 254

  Buna dimineata!

  Laura, Am recitit in aceasta dimineata comentariile de la ultimele doua postari. Nu am facut-o pentru teenager ci pentru mine, sa vad daca nu cumva am gresit azi-noapte in comentariul meu. Am constatat ca nu am gresit cu nimic, ba puteam fi si mai dura.De ce? Pentru ca atitudinea fetei si a mamei seamana izbitor cu fundamentalismul islamic. Si al unor sustinatori ai celor doua. Ele/ei detin adevarul, sunt mai presus de noi ceilalti, jignesc si nu recunosc (a se vedea cel putin #43), se contrazic ele insele dar nu accepta sa fie contrazise si sunt incurajate in sensul ca “te-au pus cu botul pe labe”.Si mai sunt, nu le mai insir. Ceea ce ai facut tu se cheama facere de bine. Continuarea o stii. Ti-ai expus niste trairi. Ai cautat un dialog cu fata, in ciuda a ceea ce scrisese. Uite ce-ai primit. Repet: atitudine de fundalism islamic. Propun sa le lasi comentariile sa apara sa vedem pina unde merg. Iar noi sa le dam ignore.

 • 255

  @val_one:”Dumnezeu a făcut bărbatul”. Si de atunci a aparut razboiul, fraticidul,crima, crima organizata,traficul de oameni,violul,hotia, inselaciunea, orgoliul….si lista poate continua.O zi buna.

 • 256

  @Florinaa: Corectie: fundamentalism nu fundalism.

 • 257

  @mara popa: am înţeles de la început ce anume v-a jignit, dar sunt femei care au citit şi nu s-au simţit atacate personal. ca să vedeţi cum e viaţa asta. :)

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-29 08:57:08 | Raporteaza
 • 258

  @Florinaa: neaţa. :) da, constat că onestitatea radicală pe care am practicat-o mi-a adus mulţi duşmani. sunt curioasă însă cum vorbesc, în particular, despre copiii altora femeile care s-au declarat oripilate de faptul că eu spun că unii copii sunt urâţi şi proşti. am aşa, o vagă impresie, că nu sunt ele doar lapte şi miere şi că spun lucruri mai urâte decât am spus eu.

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-29 09:07:20 | Raporteaza
 • 259

  AUZI AICI CUCOANA,CU ATACUL LA PERSOAnA DE CARE ZICI.EU ACUM CITESC CA AI SCRIS IN ARTICOL CA IN MANASTUR JUMATE ERAU MAGHIARI.

  EU TRAIESC IN MANASTUR,SI II CUNOSC SI PE BATRANI.AICI NU A FOST PICIOR De MAGHIAR,PANA S-AU FACUT BLOCURI IN ANII 70. NU TE-AI INFORMAT CORECT,DAR TE INTELEG,PENTRU CA ESTI BUCURESTEANCA SI NU tRAIESTI AICI.

 • 260

  @Mita Baston: “pontific” în calitate de om. o puteţi face şi dvs. dacă doriţi. şi da, sunt plină de contradicţii. ce să fac? zodia Gemeni, păcătoasă prin natura ei. :D cât despre clujeni şi amestecul lor în treburile ţării… întotdeauna am zis că revenirea la provincii ar fi o binefacere pentru toată lumea. am scăpa noi de voi şi voi de noi şi ne-am duce veacul liniştiţi. :D

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-29 09:11:09 | Raporteaza
 • 261

  Se pare ca tu in calitate de jurnalista,nu ai citit Constitutia Romaniei in viata ta.Nu stiu cum ai diploma de licenta.

 • 262

  @ION: trăiesc în cluj şi m-am informat bine. conform datelor ultimului recensământ separat pentru Mănăştur, din anul 1890, din totalul de 3.099 de locuitori, 1.569 s-au declarat maghiari, 1.489 români, 16 germani, 5 slovaci ş.a. la începutul secolului al XX-lea satul era unul mixt, româno-maghiar. wikipedia zice, nu eu :) dar ce legătură are asta, totuşi, cu atacul la persoană de care ziceam eu?

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-29 09:15:06 | Raporteaza
 • 263

  @ Laura

  Este dreptul meu sa imi ascund identitatea. De fapt, pot sa consider ca este chiar un privilegiu, pentru ca Dvs oricum aveti o alta acceptiune a termenilor…apropo de cenzura. Cunosc intreaga conversatie pe care ai avut-o cu fiica mea. Nu doar faptul ca i-ai spus “fa sex” m-a deranjat. Ci multe, multe altele. Am incercat sa iti expun prin comentariul 211 punctul meu de vedere la articolul “Femei care nu isi doresc copii” Am incercat sa iti expun ce pierzi atunci cand iei o asemenea decizie: si bune, si rele. Degeaba, nu intelegi. Ma asteptam ca, raspunzandu-mi la comentariu, sa faci o analiza a ceea ce de fapt pierzi in viata. Sau poate, macar sa faci o analiza mentala. Pentru tine. Pentru viitorul tau. Dar nu. Doar te aperi. Te aperi, atacand. Si, ma repet: ascunzi gunoiul sub pres. Stergi tot ceea ce NU ITI PLACE, indiferent ca oamenii aceia au avut ceva de spus cu privire la topicurile tale, indiferent ca au jignit sau nu, indiferent ca au folosit alte cuvinte urate sau nu. Ma rog, astept sa imi stergi si mie comentariile. Puterea ta este discretionara atata timp cat nu dai socoteala nimanui de faptele tale. Am apucat sa salvez multe opinii in contradictie cu a ta. Le-am pastrat, pentru mine. Si pentru Iulia. Eu pot accepta ca avem opinii diferite, eu si tu. Dar tu abandonezi terenul de lupta care devine neprielnic. Il inchizi. Abuziv. La fel cum ai facut si cu comentariile la articolul de alaltaieri. Si, repet, Iulia nu a fost singura care te-a atacat. Nici pe departe. A fost singura pe care ai preferat sa o hartuiesti si sa o expui public injuriilor, pentru a te descarca. Si mai imi spui mie de educatie? Ca avem pareri diferite? Eu cred ca tu nu ai habar de educatia unui copil, atata timp cat nu ai gasit resurse in tine sa iti asumi raspunderea sa faci unul. Indiferent cum o fi. Cu bune si cu rele, cu succese si cu esecuri. Cu increderea ca exista o forta deasupra vointei noastre care te va ajuta sa fie cat de cat bine. Sa nu crezi ca daca judeci pe altii (parinti si copii) din exterior ai o parere obiectiva. Pur si simplu, esti in completa necunostinta de cauza! Deci, cel mai bine ar fi sa te abtii.

 • 264

  232 @cosa nostra: asta imi aminteste de o gluma antica, in care se specula denumirea rasei ‘merinos de palas’. ardeleanul zicecatre interlocutor: no, la noi sa zice meri in os!

  alt penis angelicus
  2010-04-29 09:17:08 | Raporteaza
 • 265

  @Ei si?: da, e dreptul dvs., dar a apela la el în condiţiile date nu îmi face cea mai bună impresie.

  văd că vă aşteptaţi ca eu să scriu ce doriţi să auziţi. să îmi pun cenuşă în cap şi să spun ca dvs. ca să fiţi mulţumită. îmi pare rău, dar nu pot face asta câtă vreme nu cred în ce spuneţi. suntem diferite, gândim diferit, simţim diferit, acţionăm diferit. nu puteţi accepta asta, aveţi o problemă. şi uitaţi-vă şi la restul comentariilor. sunt o mulţime de persoane care nu gândesc ca dvs. şi ca iulia. nu sunt singura.

  şi nu mai tot strigaţi atâta cenzură pentru că nu e cazul. fetei dvs. i-am tăiat un singur comentariu în care mă jignea, aşa probabil cum aţi învăţat-o. şi la fel lui sorin. în rest, după cum vedeţi, lumea scrie ce îi trece prin cap. chiar şi dvs. în plus, am răspuns fiecărui comentariu în parte, după cum se poate verifica. fiicei dvs. mai mult, pt că a scris mai mult ca alţii. nu am hărţuit-o mai mult decât a făcut ea cu mine. aşa că, scutiţi-mă de lecţii de deontologie.

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-29 09:27:44 | Raporteaza
 • 266

  Pai daca esti din Cluj,atuci de ce scrii la VOx realitatea ?

  nu inteleg. In Cluj e alta presa….gen Felseghi si altele.

  Facem un reportaj in Pata Rat? sa vezi acolo majoritate statistica. Cica suntem in UE.In realitate pe undeva prin Nigeria,

  Daca esti din Cluj o sa te caut pentru un loc de munca,si sa te cunosc inainte sa candidez la Primarie

 • 267

  @ION: pentru că mi s-a propus şi am zis că nu strică să încerc. dar, să ne înţelegem, nu iau bani pt asta. nimeni de pe Pandora’s nu ia.

  iar felseghi e o ziaristă foarte bună, într-adevăr. are nas, simte subiectele, se documentează la sânge, cere părerile părţilor implicate şi e obiectivă. mă bucur că o apreciezi. am să-i spun că are un admirator, azi, la cafea. :)

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-29 09:39:57 | Raporteaza
 • 268

  @Ei si?: Ii acordati 10 cu felicitari fiicei dumneavoastra si pentru #43? Eu sunt mama unui baiat trecut de virsta majoratului. Copil facut pentru ca asa am simtit cu fiecare fibra a fiintei mele, nu datorita credintei sau sabloanelor. Copilul meu e la ani lumina de infractionalitate si droguri. Cum sa interpretez, in aceasta situatie, #43?

 • 269

  @ Laura, Am crezut (m-am inselat) ca eu, matura fiind si de varsta ta, pot purta cu tine o conversatie civilizata. Aiurea! Cum sa pot face asta? Ca cineva sa aiba minte, ar trebui in primul rand sa aiba suflet.

 • 270

  @Florinaa: Este foarte raspîndită mentalitatea asta nesimţită cum că noi oamenii sănătoşi (mulţumim lui Dumnezeu pentru asta !)trebuie cumva să ne simţim vinovaţi cînd apare vreun bătut de Dumnezeu si’ncepe sa ne ţină predici despre ce înseamna suferinţa în viaţă. Dar poate ca pe unii din noi chiar nu ne interesează asemenea grozăvii! Parerea mea ca această atitudine e o mentalitate ţigănească.Numa’ p’ăştia i-am mai văzut lamentîndu-se şi dîndu-se de ceasul morţii în văzul tuturor cu necazurile lor! Oamenii de bun simţ care sînt loviţi crunt în viaţă nu i-am prea văzut să facă aşa un mare caz şi să-şi fluture năcazul pe unde se iveşte prilejul !

 • 271

  @Ei si?: scuzaţi-mă, ce a fost necivilizat în ce v-am spus?

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-29 09:43:50 | Raporteaza
 • 272

  laura, eu te sustin in lupta impotriva hoardei de intoleranti. asa sunt majoritatea romanilor, intoleranti, nu pot accepta optiuni de viata diferite, nimic din ce ii scoate din tihna cliseelor de viata inoculate de mici. daca esti necasatorit si fara copii, de exemplu, esti un criminal, traiesti degeaba, cu ideea asta m-am confruntat si eu (inca din partea unor prieteni…). iti doresc succes in sustinerea propriilor opinii!

 • 273

  @Lili0100: te-ai enervat de data asta rău. :) vezi că ţi-am şters cuvântul respectiv pentru că eu îl consider o jignire şi intră sub incidenţa noii “legi mănăşturene” :D

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-29 09:49:39 | Raporteaza
 • 274

  pentru lili0100

  In Vienna e plin in mall-uri si in Muzee,dar si pe strada de handicapati cu carucioare,si e ceva normal.Nimeni nu-i arata cu degetul ,precum ai tu mentalitatea.

  Daca are handicap,are acelasi drept de a calatori-scrie-citi-face cumparaturi cu mine.

  Nu imi place mentalitatea ta,rupta din Basmele lui Petre Ispirescu,si buna acum 600 de ani in Anglia Feudala,cand doar cei perfect sanatosi,frumosi si printi aveau respect in soccietate,restul erau priviti ca ultimele persoane.E valabil si pentru gunoierii din Romania.

  In Viena cine lucreaza la Salubritate,e foarte bine platit,si e respectat de cetatenii de rand!

 • 275

  @anca: mulţumesc. lupta-i grea, da’ trebe dusă! :D

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-29 09:50:23 | Raporteaza
 • 276

  @Lili0100: Corect.

 • 277

  @all: mă retrag o vreme. sper să continuaţi discuţia în termeni civilizaţi şi să nu am mult de şters când revin. :D have fun!

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-29 09:54:22 | Raporteaza
 • 278

  @ Florina

  Nu pot sa ii dau 10 cu felicitari, ci 10 cu steluta :) daca stii ce inseamna. Serios acum, depinde de cum intelegi acceptiunea termenului “sa dai lumii”. Daca ai fi crestina ortodoxa practicanta, ai intelege acceptiunea termenului “a da lumii”. Este exact ceea ce ti-a spus fiica mea. Limba romana are multe intelesuri. Mai studiaza!Si inca ceva: nici eu, atunci cand am conceput copiii, nu am facut-o datorita credintei sau sabloanelor. Am facut-o ca sa ma simt implinita ca femeie. Ca om. In paralel cu facultatea, cu studiile, cu o cariera, mi-am dorit o familie completa. I-as raspunde aici implicit si Laurei, citandu-l pe tatal meu, Dumnezeu sa il odihneasca (este de fapt o zicala aici la noi in Banat) “NU ESTE OM CEL CARE NU A SADIT UN POM, NU A FACUT O CASA SI NU A CRESCUT UN COPIL”

 • 279

  Ii dau dreptate autoarei. Spatiul public trebuie sa fie unul al responsabilitatii. In dosul anonimatului, in lipsa de etica, spatiul nostru public este mai degraba unul al dejectiilor iresponsabile.Cine raspunde pentru insultele si calomniile la adresa autorilor de texte?

  alt Mihaela Miroiu
  2010-04-29 10:00:33 | Raporteaza
 • 280

  @ION: #274 Să-ţi desenez ?…ca să-nţelegi mai bine ce-am vrut să spun în #270 ?! Mai reciteşte odata eventual !!!

 • 281

  277 @Laura Laurentiu: ei, macar, acolo, un ochisor atirnind din orbita monitorului, un degetel ratacit de celelalte patru, fara sa mai fi apucat sa apese ‘enter’… cimp de bataie, ce mai tura-vura! ma-ntelegi, neicusorule?

  alt codul lui dav inchi
  2010-04-29 10:03:10 | Raporteaza
 • 282

  Sumum.

  Foarte interesant! Briliant! (Piua nu shomeaza! …)

  alt Gastele invidioase
  2010-04-29 10:04:28 | Raporteaza
 • 283

  Am dat cu “copy si paste” pentru a ne reaminti prima interventie a fiicei dvs, de la articolul trecut al Laurei:

  “De ce ma intereseaza sa citesc articolele unor oameni atat de… cum sa ii descriu… sa zic egocentristi? incuiati? lipsiti de farmec si de viata? chiar prosti sa ii fac? sau ipocriti? lenesi? pacatosi chiar? imaturi? care trec prin viata ca prin apa si nu sunt interesati de ceea ce vor lasa in urma? Cred ca nu as gresi cu nici care. Pentru ca din pacate, asta am dedus din acest articol de prost gust. Cat despre doamna care a scris acest articol… Nu am cuvinte sa-mi exprim dezgustul fata de fiinta ei si a celorlalte persoane care gandesc la fel. Oameni buni! Intelegeam daca erati barbati, dar fiind femei sa ganditi in felul asta!?!?!”"

  Daca vi se pare OK ce scrie si credeti ca ati educat-o bine… atunci nu cred ca avem ce discuta.

  “dezgustul fata de fiinta ei” !!!!!!!

  Chiar e credincioasa fata dumneavoastra?

 • 284

  :arrow: eu piu piu piu!

 • 285

  @ Andreea

  100%. Nu avem ce discuta. Ati zis bine.

 • 286

  ce ai val_one? de ce piui?

 • 287

  ei şi în lume există şi alte religii. există şi oameni nepractricanţi, există şi atei. ortodoxia, din păcate, prin asta a pierdut în ultimii ani: genul ăsta de “apostolat” agresiv de tipul “cine nu e cu noi e împotriva noastră”. de-asta, în ultimii 20 de ani, religiile neoprotestante (pe care ortodoxia le consideră secte deşi unele au trecut de mult de nivelul de sectă), de-aia au reuşit în ultimii 20 de ani să atragă adepţi: un fond ortodox “obosit” şi un marketing inteligent. uite, ortodoxia nu cunoaşte termenul de marketing. îl cunoaşte, în schimb, foarte bine, pe cel de monopol. şi de-aia îşi permite adesea să îi trateze pe cei care gîndesc altfel ca pe nişte infractori. mă refer în primul rînd la clerici şi la practicanţii habotnici. din cîte ştiu eu, creştinul nu are certidudini. credinţa nu este totuna cu certitudinea. tu şi fiica ta cam aveţi. creştinul nu este agresiv. tu şi fiica ta cam sînteţi. iisus hristos nu era un tip acru (avea chiar şi umor, o calitate pe care preoţii ortodocşi o trec la categoria “şi altele”). voi cam sînteţi, iar umorul pare să fie o noţiune străină de voi. poate chiar o erezie. sau o sectă, de ce nu. dacă aţi ales, tu şi fiica ta, rigorile impuse de religia ortodoxă, bravo vouă, felicitări. dar urmaţi-le pînă la capăt, şi mă refer în primul rînd la relaţia cu cei din jur.

 • 288

  @Ei si?: Evitati raspunsul. M-am lamurit. Si dumneavoastra aveti probleme de intelegere. Eu nu l-am facut nici ca sa ma simt implinita ca femeie. Am simtit ca-l vreau. E vocatie, ce nu intelegeti? Si daca incercati sa o scuzati pe fiica dumneavoastra prin prisma intelesurilor credintei, scrieti pe un site de profil. Nu trebuie sa fiu o mama excelenta( da, sunt!) datorita credintei. Sunt mult mai aproape de cele crestinesti decit multi, foarte multi bigoti. Si va repet: nu am un infractor si nici un drogat. Iar pozitia dumneavoastra este, ma conving cu fiecare comentariu, fanatism. Sunteti foarte aproape de biserica dar foarte departe de credinta. La revedere.

 • 289

  credinciosii nu simt dezgust. NICIODATA.

 • 290

  @dama cu pandalii

  uf, damo! bine mai vorbesti cind esti serioasa!

 • 291

  @andreea: păi,mă bucur că are cine să susţină dezbaterea :)

 • 292

  asta-i dezbatere? asta-i cafting…

 • 293

  287 @dama cu pandalii: daca imi permiteti, “stimata doamna”, sa citez, aproximativ, pe cineva, de undeva, care a spus cindva: biserica este singura corporatie profitabila, din lume, in conditiile in care vinde ceva ce nimeni nu a vazut si nu a atins: dumnezeu.

 • 294

  @val_one:

  Bingo!

 • 295

  @ Andreea: termenul pe care Eu l-as fi folosit ar fi fost MILA, compasiune, pentru o fiinta bolnava.

  @ Dama cu pandalii: scuteste-ma de o istorie a religiilor. Nu reprezinta domeniul meu de interes.

  @ Florinaa: Da, sunt fanatica. Eu si familia mea. Esti happy? Bucurati-va ca nu apartinem de islam :) Crede-ma ca e usor sa faci pe cineva fanatic, desi nu ai fost vreodata in pielea lui. Nici nu iti doresc.

  @ all: cu toate ca a fost interesant sa citesc o asemenea “diversitate” de opinii, ma retrag. Definitiv, sper. Nu de alta…dar nu vreau sa incep sa simt dezgust…

 • 296

  @val_one:

  Unii de-abia s-au trezit. Altii, mai trebuie si sa doarma …

  (Desi e interesant. Ce? …)

 • 297

  @Ei si? compasiune este OK este cu totul altceva decit dezgust ma bucur ca v-ati dat seama

 • 298

  #ALL: Cititi #295. Si sa ne bucuram ca nu sunt musulmane! Puneau imediat bombardeaua pe noi.

 • 299

  Draga Laura, esti frumoasa,esti desteapta,scrii bine,nu te lua dupa toti cretinii care bantuie la comentarii. Mie imi placi.

 • 300

  nu face decît să-mi confirme supoziţiile

 • 301

  fundamentalismul ortodox e justificat. cel musulman nu.

 • 302

  şi prostia e justificată, dar “ei şi” nu e proastă. sînteţi de acord toată lumea, da? cosa nostra eşti de acord?

 • 303

  @dama cu pandalii: E cu atit mai grav.

 • 304

  @dama cu pandalii: bineînţeles că nu e.cine s-ar fi obosit să stea de vorba cu ea?cu un prost nu trebuie să te contrazici,că te confundă lumea cu el.

 • 305

  val_one daca tu esti cosa nostra eu ma sinucid!! tot sistemul meu de coordonate se da peste cap…. :(

 • 306

  Dama cu păzdării,

  Eu nu sunt de acord cu nimic !

  Şi vezi că nu se zice supoziţiile ci supozitoarele ! Un pic mai multă documentare te rog !

 • 307

  @andreea: :( :( :( cum poţi crede aşa ceva :?: cum să-ţi dovedesc că nu sunt decît eu?

 • 308

  Dr. Jekyll and Mr. Hyde… Brrrr… :evil:

 • 309

  Andreea,

  Care sistem de coordonate !? Că s-a dovedit că nu m-ai citit deloc !

  Dacă vrei demonstraţii putem vorbi la telefon că doar nu internetul e capătul liniei ! Dar de fapt nu putem, principiile nu-mi permit.

 • 310

  @andreea: Stai vie, femeie! :lol:

 • 311

  @andreea: dacă ne mai bănui vreodată că am fi cosa vostra,nu ne mai jucăm cu tine.never.aşa.sîc. :D

 • 312

  val_one uite cum poti sa ma convingi: scrie un text de 15 rinduri despre unul din subiectele urmatoare:

  - tiganii printre noi… - legionarii: demistificare si demitizare - lumea araba cu bune si rele - femeia si familia ei - viata satului si valorile absolute - fetele tinere: pericol si mister

  si ma prind eu…

 • 313

  Andreea,

  Fetele tinere: pericol şi mister !?

  Iar îmi atribui versuri pe care nu le-am compus eu !

 • 314

  Şi unde ai văzut-o tu pe Val_One scriind ceva format din mai mult de cinci silabe !? [exceptând bancurile]

 • 315

  @andreea: :D

  :arrow: ţiganii printre noi?sau noi printre ei? :arrow: legionarii?care,cei din legiunea străină? :arrow: lumea arabă are şi bune şi rele,ca şi a noastră. :arrow: viaţa satului?integrare în absolut,pînă ai nevoie la budă! :arrow: fetele tinere?pericol pentru unii,mister pentru toţi.

  Na,că n-am de 15 rînduri… :twisted:

 • 316

  @cosa vostra: noi lucrăm,n-avem timp să facem frecţie la pisică,precum unii de pe-acilea ;)

 • 317

  nu stiu ce sa zic, val_one… inca esti suspect, dar te eliberez pe cautiune.

  la pct. 1 ai putea fi cosa nostra… cam 80% si la punctul 3… cam 60% la pct. 4 sigur nu esti.

 • 318

  Am citit articolul tau despre maternitate si am horatat ca desi ai inchis comentariile acolo sa comentez aici. Nu sunt deloc de acrod cu tine, dar nici cu cei care te-au jignit in toate felurile. Cred ca fiecare are dreptul sa hotarasca cand si daca face un copil. Daca nu iti doresti, e mai bine sa nu il ai. Iti spun din experienta. Eu mi-am dorit foarte mult un copil si acum am o fetita minunata si chiar si asa de multe ori imi e foarte greu cu ea. Dar nici nu as schimba-o cu nimic. Dar ideea e ca si atunci cand il vrei foarte mult, e greu. Insa am vrut sa te asigur ca tot ce se spune despre modificarile sentimentale pe care le simti atunci cand esti insarcinata si dupa ce ai copilul este adevarat. Deci nu sunt doar povesti. Poate ca eu am fost si norocoasa si am avut parte de o sarcina usoara, care nu m-a facut delos sa ma ingras si fara niciun fel de problema. Nu stiu, poate ca a contat! Nici eu nu le-am crezut si am zis ca sunt inventii, dar nu sunt, chiar te simti minunat. Oricum respect decizia ta, si, da, cred ca daca tu nu vrei copil e foarte bine si asa, pentru ca intr-adevar timpul ti-l ocupa…tot si nu e deloc usor.

 • 319

  oameni buni, cu mouse bun si cu credinta in tastatura, ajutati-ma sa inteleg de ce mai continuati, precum la antene, asa si pe blog? tot nu s-a macinat subiectul? de la care, oricum, s-a deviat citiva ani-lumina… mai sunt citeva coli in top si se vor termina. le-ati scris pe toate. nu va epuizati de azi, mai sunt zile, mai sunt subiecte, cite unul la toata lumea, sa ajunga la toate monitoarele.

 • 320

  Laura, cred ca ai doborit orice record la comentarii :) )

  alt Letitia S. Campan
  2010-04-29 12:56:36 | Raporteaza
 • 321

  Pana azi, toate animalele erau egale. De azi, unele sunt mai egale ca celelalte.

  Mai devreme sau mai tarziu, toti va convingeti ca e mai buna o dictatura sanatoasa decat o democratie bolnava.

 • 322

  Sumum (Cate comentarii! …)

  Ca bine zis-am eu, avand incertitudini doar ref. infinitatea Universului! …

 • 323

  @Delia: mulţumesc în primul rând pentru eleganţa comentariului. apoi aş vrea să te întreb cum îţi explici tu, care ai simţit aceste modificări sentimentale, reacţia mamelor care îşi abandonează copiii nou-născuţi. şi aici nu mă refer doar la cele sărace, pt că nu doar sărăcia le îndeamnă la asta. sunt mame care pur şi simplu nu-şi iubesc copiii, chit că i-au purtat 9 luni. de ce se întâmpla asta, dacă maternitatea împlineşte o femeie, aşa după cum se spune? m-am gândit mult la asta şi nu am nicio explicaţie.

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-29 13:36:38 | Raporteaza
 • 324

  @Ery: e plăcut să auzi aşa ceva din când în când. mersi :)

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-29 13:37:58 | Raporteaza
 • 325

  Val_?,

  Dacă nu ai timp să faci ceva ca lumea, nu te mai apuci.

  Când faci lucrurile pe fugă, cum le faci tu, se numeşte că faci frecţie la pulică sau cum i-ai zis tu acolo !

 • 326

  o singura observatie; Coreea de nord nu exista in anii 46-50

 • 327

  326 @george: nuuuu, bineinteles, decit din 1948… si unde s-a vorbit, aici, de coreea de nord?

 • 328

  Am vazut aici cita intoleranta se ascunde sub masca unei false credinte in Dumnezeu. As spune ca nu e prea mare diferenta intre teenager, maica-sa si arabul care-si ia o centura de explozibil si se urca intr-un autobuz.

  M-am uitat odata printr-un manual de religie. E oribil! Cum dracu’ am ajuns un stat fundamentalist ortodox? Cum dracu’ a ajuns religia sa fie bagata pe git cu forta in scolile de stat? Mesajul manualelor de religie este de o intoleranta extrema: toate celelalt religii in afara de cea ortodoxa sint numite secte sau rataciri. Nici nu se pune problema ca manualul sa prezinte si alte religii, sa mentioneze ca mai sint si musulmani, si budisti si atei si mai stiu eu citi altii si sint fericiti si ei.

  Da na, ce sa te astepti intr-o tara in care jumatate din populatie crede ca cei care nu sint de acord cu religia ortodoxa ar trebui pedepsiti penal?

 • 329

  @costelus: Si teoria darwinista nu incape in programa scolara.

 • 330

  Nu mi-ai sters o postare, ci si postarea extrem de retinuta de astazi, in care iti justificam, cu argumente, marea ipocrizie. Daca mi-ai fi lasat postarile, asta mi-ar fi spus, stimata domnisoara, ca macar ai putere sa dialoghezi. Nu iti place decat sa-ti asculti melodia proprie, preluata de altii. Si aia cantata pe o singura coarda. Si aia suna ca dracu’…

 • 331

  @Florinaa: tu glumesti? Eu in liceu am prins darwinism si n-am avut ora de religie. Nu ca ar fi avut vreo importanta, ca tot carti jucam :)

  Chiar mi se pare oribil ca, la vista cind copiii nu au discernamint (se face religie de prin clasa a treia parca), li se vira pe git cu forta mesaje de-astea intolerante. Care este diferenta intre astfel de manuale de religie si unele manuale de exemplu din teritoriile palestinieni unde copiii arabi invata ca americanii si israelienii sint trimisii lui satan?

 • 332

  @costelus: Eu asa stiu ca este, de pe vremea cind era Hardau ministru la Educatie. Si stiu ca s-a mai vorbit dupa aceea. Dar pentru a fi sigur, da un search in Google ca sa nu ma injuri apoi ca te-am dezinformat. Eu n-am mai cautat pentru ca a iesit din sfera mea de interes in ultima perioada.

 • 333

  @costelus: Si da, si mie mi se pare oribil sa nu lasi copiii sa afle lucruri atit de importante. Daca as incepe sa spun din povestile amicilor referitoare la ce inseamna pentru copiii lor religia in scoli, as duce topicul intr-o alta directie. Poate se informeaza Laura si scrie despre asta. Chiar merita dezbatut subiectul. Numai bine

 • 334

  @Sorin: ţi-am şters un singur comentariu, cel de azi în care continuai să mă jigneşti, cu aceleaşi cuvinte ca şi ieri. dacă ai citi cu atenţie cele postate pe aici, ai vedea că sunt o grămadă de oameni care nu sunt de acord cu mine, începând cu “un român din italia” şi terminând cu “mara popa”, cărora le-am răspuns şi nu le-am şters comentariile pentru că erau fără insulte.

  ce nu înţeleg eu e de ce ai luat textul meu atât de personal şi ai simţit nevoia să îţi expui ideile cu răutate şi jignind. după cum vezi din comentarii, nu sunt singura femeie care nu-şi doreşte copii. singurul meu “defect” e că am scris un text sincer, neascunzându-mă după deget. dacă nu poţi accepta că unii oameni aşa simt şi gândesc, nu cred că e vina mea. numai bine.

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-29 19:54:22 | Raporteaza
 • 335

  @ronon crima organizata si restul au aparut tot din cauza unor femei de lux care doresc bijuterii si masini de lux…. acestea fiind in stare sa manipu.leze si zeci de barbati o data ptr atingerea scopurilor …..

 • 336

  Buna Laura,

  Mersi de invitatie, mi-ar face mare placere. De obicei vin in concediul annual in Romania sa imi vad familia, ei sunt in sau in raza Bucurestiului. Am fost in Cluj inainte de a emigra, in business si nu numai, am ramas in weekends acolo si mi-a placut orasul.

  Dar tu poti vedea adresele de e-mail ale cititorilor, nu? In acest caz, feel free to write to me, cred ca ar fi interesant si ar merita.

  E un lucru bun ca multi cititori au postat, si inca si mai bun faptul ca vreo 10-15 din ei chiar au adresat chestiunea in mod pertinent, fie ca au simtit la fel sau nu. Pacat ca tb. atata rabdare/ timp pentru a cerne din sutele de postari pe cele intr-adevar meaningful (ce sa mai vb. de a evita sa te enervezi cu cei really hopeless).

  O abordare complexa si profunda am gasit intr-o carte care pentru mine e de referinta, numita “Would you be mother? Women who choose to say no” de Jane Bartlett, aparuta in 1994 la Londra. Autoarea intervieveaza zeci de femei de toate varstele, temperamentele si conditiile sociale, casnice sau nu, maritate sau nu. Analiza e grupata in teme ca: “The social pressures to have children”, ‘Pregnancy and the maternal instinct”, “The Mother Experience”, “Contraception choices and abortion”, “Child-Free women and their relationships”, “Work and Lifestyles”, “Infertility” etc.

  Pot spune ca unele din experientele si sentimentele lor au rezonat cu ale mele, altele nu. Insa in ansanblu e o abordare excelenta, desigur nu exhaustiva fiindca nu exista asa ceva. Contine si multe referiri la alte studii, articole, carti, emisiuni facute pe aceasta tema, in UK sau North America, from the ‘60s onwards.

  De unde se vede ca in Romania aceste problematici atat de fundamentale sa afla inca in stadiul incipient de discutie/ analiza/ intelegere. Si de aici, iarasi, rolul important al “pionierelor” ca tine. Am impresia ca o astfel de carte nu s-ar traduce in romana prea curand si in caz ca ar indrazni cineva s-o publice, nu se va vinde, ba unii chiar ar arde-o pe rug.

  Poate o gasesti pe Amazon in Europa, cred ca ti s-ar parea, ca si mie, nothing short of a revelation.

  Numai bine si success!

 • 337

  @De Departe: ooo, cu siguranţă ar arde cartea pe rug şi pe cele ca mine odată cu ea. :D

  oricum, pionierat sau nu, subiectul ăsta pe care l-am pus pe tapet e destul de greu de înghiţit din câte văd. un coleg de pe blog tocmai a postat un articol în care nu e de acord cu mine. cum altfel? :D sper însă să aibă trafic şi multe comentarii, ca să vadă că nu-i chiar aşa simplu cu maternitatea asta. :D

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-29 23:07:48 | Raporteaza
 • 338

  Nu, Laura Laurentiu, ti-am citat de pe blog spusele tale. O fac din nou, fara comantarii, ca sa vada lumea ce “jigniri” ti-am adus:

  Raul2 @teenager

  Lasa ca am cunoscut eu fete ca tine:cuminti cat sunt acasa si dupa ce scapa de parinti,ajung la facultate si dau de POOOOOOOOLA mare nu se mai satura.Sfatul meu e ca ar fi mai bine sa lasi unul sa-ti ude fofoleanca cat mai ai ocazia ca dupa aia ajungi nesatula si nici asa nu-i bine.

  raspunsul tau:

  @Raul2:

  în mod normal, ar trebui să şterg comentul ăsta deoarece conţine cuvinte interzise. doar că tânăra de faţă are al dracului de mare nevoie să dea ochii cu realitatea nedreaptă şi eu zic că nu strică să o călim un pic.

  Laura Laurentiu

  Deci, intrebare, cine pe cine jigneste?

 • 339

  [...] Laurențiu de pe prezenta platformă, răspunzând unor situații cu care s-a confruntat, scrie un articol despre democratizarea discursului public și  consecințele cu care vine la pachet.  Întrebarea [...]

 • 340

  @Sorin: 1. ştim amândoi că acel comentariu şters conţinea nu doar aceste două citate, ci insulte la adresa mea. iar dacă tu consideri că nu, înseamnă că percepem diferit jignirile.

  2. comentariul lui Raul2 s-ar putea rescrie aşa:

  Lasa ca am cunoscut eu fete ca tine:cuminti cat sunt acasa si dupa ce scapa de parinti,ajung la facultate si dau de BĂRBAŢI nu se mai satura.Sfatul meu e ca ar fi mai bine SA FACI SEX cat mai ai ocazia ca dupa aia ajungi nesatula si nici asa nu-i bine.

  e ceva jignitor în asta? nu mi se pare. conţinea cuvinte deocheate, da, dar jignitor nu era. omul îşi spune experienţele e viaţă mai colorat. alte comentarii însă de-ale lui Raul2, în care vă înjura sau jignea pe tine sau pe teenager, le-am şters din start, fără ca matale să observi.

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-30 19:32:32 | Raporteaza
 • 341

  Esti un pic penibila cu p de la POOOOOOOLA. e ceva jignitor în asta? nu mi se pare. conţine cuvinte deocheate, da, dar jignitor nu este. omul îşi expune experienţele e viaţă mai colorat. ce, nu-i firesc?

 • 342

  @ Sorin

  Va multumesc pentru ca mi-ati luat apararea ( am observat de la primul articol ). Mai bine nu va mai certati cu ea, nu are niciun rost. Stiti vorba, cel mai destept cedeaza. Daca doriti sa cititi ceva interesant, va propun articolul colegului ei, Misu Gavrila, intitulat Femeia care l-a luat pe “nu” in brate. :)

 • 343

  @Sorin: să fie primit. :D

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-30 20:12:37 | Raporteaza
 • 344

  Laura, teenager continua lupta si-a mutat cartierul general la Misu in ograda…

 • 345

  @teenager: iar eşti pe aici? :D

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-30 20:19:59 | Raporteaza
 • 346

  @andreea: acolo se simte ca acasă, cred. :D

  oricum, eu mă bucur că i-am dat lui Mişu Gavrilă subiect de articol şi sper că va bate recordul la comentarii. aştept cu interes evoluţia postului lui. ;)

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-30 20:22:45 | Raporteaza
 • 347

  laura, nu cred, lumea e deja cu micii si berea in valiza si viseaza la “minivacanta de 1 mai“, cum zic gugumanii astia…

 • 348

  @Laura:

  Draga Laura, comentariul ultimului SORIN este de sters, in baza a ceea ce sustine si textul tau.

  I se aplica 100% vorba “cine zice, ala e!”.

  So, pls go on.

  PANA AICI DEMOCRATIA, DE AICI INCOLO MANASTUR

  alt Letitia S. Campan
  2010-04-30 20:45:11 | Raporteaza
 • 349

  @andreea: exaaact! am uitat că e vineri şi mâine 1 mai. na, păcat pentru el. avea potenţial :D :D

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-30 20:45:50 | Raporteaza
 • 350

  @Letitia S. Campan: ştiu că e de şters, dar l-am lăsat intenţionat pt că el se simte tot timpul persecutat pe nedrept. crede că îl cenzurez fără de vină, aşa că am zis să se bucure un pic. plus că nu strică să vadă şi ceilalţi cam care îi e nivelul. revin însă la cenzură de acum încolo. a fost doar excepţia care a confirmat regula. :)

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-30 20:49:20 | Raporteaza
 • 351

  @teenager:

  ma amuza cum o fata cu intentii curate si nobile precum dumneata si care se oripileaza la anumite chestii accepta “sustinerea” unui comentator jalnic de genul lui Sorin.

  eu in locul tau as fi luat distantza, nu i.as fi multzumit.

  dar fiecare pasare pe limba ei…

  alt Letitia S. Campan
  2010-04-30 20:53:45 | Raporteaza
 • 352

  Laura, ti-am pus o intrebare si in loc sa o pun aici am gresit si am pus-o la Misu (comment 56) :roll:

  alt andreea zapacita
  2010-04-30 20:56:33 | Raporteaza
 • 353

  @andreea: întrebarea aia de la Mişu Gavrilă era pt mine?

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-30 20:57:26 | Raporteaza
 • 354

  @andreea zapacita: :D ok. spune aici de ce ai făcut copii.

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-30 20:58:03 | Raporteaza
 • 355

  Ca sa am cu cine sa ma joooooooc!!

 • 356

  @andreea: :D :D :D altfel, o mamă de nădejde şi responsabilă. :D :D

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-30 21:24:03 | Raporteaza
 • 357

  Laura, ei da, am observat repede ca dupa ce ma joc cu ei, nu pot sa-i pun la loc in cutie…

 • 358

  @andreea: şi, dacă se strică, nu poţi să-i duci înapoi la magazin să ţi-i schimbe. viaţă grea, ce să faci… :D

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-30 21:38:32 | Raporteaza
 • 359

  pai da, de asta te-am si inteles…

  uite, acum de pilda, vreau sa ma uit si eu la Goodfellas linistita si nu pot, pentru ca mi-au inşirat aţe prin casa, intre toate clanţele şi scaunele şi eu trebuie să fac trasee… :roll:

  si nu pot sa zic “STOP… de aici incolo Manastur.“

 • 360

  ‘ei da, am observat repede ca dupa ce ma joc cu ei, nu pot sa-i pun la loc in cutie” :) )) ce amuzanta esti

 • 361

  @andreea: da’ tatăl ce face? nu poate prelua traseele?

  alt Laura Laurentiu
  2010-04-30 22:06:20 | Raporteaza
 • 362

  :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

 • 363

  Draga domnisoara „teenager” si stimata doamna „ei si”, Uite cum zic eu sa faceti. Treceti la fapte ca nu-i vreme de stat pe bloguri si forumuri! Procurati-va de urgenta un kalasnicov de la fratii nostri pravoslavnici de peste Prut, raketi – cum nedrept le mai zic oamenii rai, si faceti ordine. La zid cu toate cele care nu vor copii! Sa va vand un pont. Foarte multe stau in manastiri, zic ca au alta misiune in lume, ca sunt miresele lui Hristos, dar nu va impiedicati dumneavoastra de detalii din astea, nu?

 • 364

  f bune articolele, si acesta si cel cu maternitatea este nnevoie de curaj ca intr-o societate ipocrita cum este cea in care traim, o femeie sa aiba curajul sa spuna ca maternitatea nu este in carti caracterul unui om se vede si din puterea pe care o are sa spuna lucrurilor pe nume eu cred ca avem dreptul, ca dupa atatia ani de “democratie” sa putem spune ce gandim fara sa ofensam domnisoare de pension eu cred ca oamenii sunt f diferiti, unii urati, altii prosti, unii amandoua odata, unii frumosi, altii destepti, cateodata din nou, amandoua odata si oricum ar fi, au dreptul la opinie, oricat ar fi de socant inca pt unii

 • 365

  de ce este asa de greu sa acceptam ca cineva are o parere diferita fata de a noastra?Atunci cand cineva isi deschide sufletul sa putem sa respectam dorinta, sentimentele sale , fara ca noi sa ne proiectam acolo …. ci doar sa ascultam , daca e cazul sa aducem argumente pro sau contra, in limita bunului simt, cu referire doar la situatia respectiva … fara atac la persoana . Eu sunt mama de 2 copii. Pot sa va spun ca in timpul maternitatii mi=am pierdut locul de munca , cam tot ce am facut in 5 ani de facultate 2 ani de master , nenumarate specializari. Nu ma pot gandi care ar fi trebuit sa fie hotarirea mea : in favoarea carierei sau a copiilor. Pur si simplu imi duc crucea. Dar admir persoanele care pot sa ia o hotarare cu bataie pe termen lung .

 • 366

  imi aduc aminte de povestea cu “pana aici democratia. De-aici incolo Manastur”. M-a amuzat si mi-a placut de prima data. Fiecare intelege libera exprimare in propria maniera. Si comentatorii vor posta in functie de caracterul lor.

 • 367

  Gabriela, Ai scris acest comentariu la un articol pe care nu-l mai citeşte nimeni. Pentru că a fost scris demult ! Ce ţi-a venit !?

 • 368

  eu l-am citit si nu sunt “nimeni”. dar tu esti? nu conteaza. Am libertatea sa comentez, si atunci fac ce vreau cu libertatea mea. :)

 • 369

  Nu in sensul a ceea ce a explicat autoarea am inteles vorba oamenilor din Cluj,”Pana aici democratia,de-aici in colo manastur”,ci in sensul ca in acel cartier erau valabile numai legile “manasturenilor”,dar totusi m-a impresionat si n-am uitat-o toata viata.

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
Prietenii îi spun licurici
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!