RSS Feed

Gura lumii, suprema autoritate

vezi toate articolele de
30 Jul 2011 la 18:53 11 comentarii 714 vizualizari.

Gura lumii nu are nevoie de Constituţie, Monitorul Oficial, legi, coduri, manuale. Nu are nevoie nici de preşedinţi nici de funcţionari. Ea hotărăşte, ea dictează, ea execută, ea trage ponoasele. Dacă nu te aliniezi standardelor ei eşti automat un ratat/un antisocial/un om fără căpătâi/viitor/bun-simţ. Gura lumii te va lăuda dacă întruneşti câteva condiţii esenţiale : eşti şmecher (măcar puţin aşa), ai un venit fix, un apartament, un volan pe patru roţi, o familie (fie şi ea dezintegrată, gura lumii se adaptează vremurilor şi ştie că nu poate să ceară imposibilul), eşti cu picioarele pe pământ (a se citi plictisitor de previzibil) şi de preferinţă inginer, economist sau şi mai bine manager. Poeţii, pictorii şi alţi nespălaţi de genul sunt priviţi cu neîncredere şi chiar dezgust. La fel şi cei care călătoresc într-o rulotă (dacă tot mergi în concediu, trebuie să stai la hotel, doar e super!), vegetarienii (nu eşti sănătos la minte dacă nu mănânci carne),  soţiile şi mamele dichisite (în loc să aibă grijă de familie…) etc etc.

O fi proastă gura lumii, dar poate juca rol de mamă soacră/ psiholog/profesor. E un fel de antrenor pe care nu are rost să încerci să îl impresionezi dacă nu respecţi direcţiile trasate.

Partea tristă e ca vei obosi dacă vei încerca să te lupţi cu ea. E prea spurcată şi nu ai cum să câştigi. Partea bună e că puterea ei e limitată. Lipeşte o etichetă cu scuipat şi cam atât. Apoi poţi să mergi mai departe.

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 11 comments
 • 1

  Una la mana: ai dreptate. A doua la mana: tu din ce mama dracu’ gura a lumii crezi ca nu faci parte? Ca toate pipitzele din litere, jurnalistica, drept ori alte/alti de-astia “poeţi, pictori şi alţi nespălaţi” (in care baga altii banii, din taxe, sa ardeti gazul) stati si impanziti netul de gandirisme deampulea despre univers si gura altora.

  Gura ta unde-i, Iulia, ca nu prea te vazui p-aci? Sau ti-ai luat si tu vreo caciula de nick sa-i spurci pe altii, si-apoi te dai pura?

 • 2

  Florin, chiar tu ai observat, gura mea s-a “micit”. Nu, nu ma “caciulesc” pe nicaieri, stau in banca mea frumos la mama dracu’.

 • 3

  Draga Iulia, vremea inginerilor s-a dus de vreo 20 de ani, daca nu stiai. De atunci a venit vremea absolventilor de drept, jurnalizdica si psihologie. Bineinteles, la Spiru Haret, Romano-Americana si alte minunatii de genul asta… Ingineria se face in continuare la facultatile de stat. De ce? Pentru ca un student de la vreo particulara nu ar putea trece in vecii vecilor macar examenele de matematica din anii 1 si 2. Pe cand, pentru orice inginer serios, materiile de la jurnalism, psihologie si altele, reprezinta cultura generala de bun-simt.

 • 4

  Toata lumea se leaga de mama lui dracu. Da tata nu are?

 • 5

  Spre succes sunt mai multe cai, spre esec una singura, sa incerci sa le faci la toti pe plac. Alcatuieste-ti un set de reguli pe care sa le respecti si mergi inainte, gura lumii numai pamantul o s-o umple la timpul cuvenit! Hahaha!!! Bai da` ce intelet m-a facut mama! Hahahaha!!!

  alt bibi in the sky with diamonds
  2011-07-31 18:26:03 | Raporteaza
 • 6

  @bibi in the sky with diamonds: In momentul de fata , in Romania , spre succes nu mai exista nici o cale , in schimb , spre dezastru sunt o multitudine , fie ca alegi , fie ca nu alegi ! In regimul actual toate drumurile duc spre dezastru , odinioara duceau la Roma , macar la Vaslui sa fi dus si tot era ceva !

 • 7

  @ bibi

  Intretinerea handicapatilor este singura cale spre esec. HOhohohohoh!!

 • 8

  @ Iulia

  Bravos, spui tu niste banlitati, dar te exprimi destul de elegant, deci poti sa mergi mai departe.

 • 9

  @Un inginer: Amin la asta!!!!

  alt Muad'dib - un inginer care bea bere si e carnivor
  2011-08-03 16:13:54 | Raporteaza
 • 10

  Eu știam un banc:măicuțele și călugărițele unei mănăstri au decis să aibe o„day out”…maica stareță le spune:dacă aveți gura mică poate vă lăsăm cu un flăcău… la care abia perceput în fundal se aude,șoptind:și eu am gura mică…ți eu am gura mică…ți eu am gura mică…

  dar dacă aveți gura mare ? atunci vă lăsăm cu câte doi flăcăi…alo,vă rog să păstrați liniște…altfel maica stareță anulează excursia…

 • 11

  Thanks a lot for the article post.Really looking forward to read more Membrane Antiscalant

  https://www.reeveenviro.com/contact/

  alt Marni Heutmaker
  2018-05-29 08:12:10 | Raporteaza

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
Sunt îndrăgostită de oamenii simpli, de limba franceză şi de măslinele verzi ardeii iuti
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!