RSS Feed

Ceea ce vreau sa spun nu are nume

vezi toate articolele de
11 Sep 2011 la 23:32 145 comentarii 2779 vizualizari.

Pe mine ceea ce s-a intâmplat la 11 septembrie nu m-a făcut mai bună, mai generoasă, mai sensibilă, mai înduioşată. Ci m-a tranformat în mod negativ. Aveam doar 12 ani pe atunci. Cu ce am rămas eu după ce am văzut imaginile şi după ce am ascultat comentariile de la televizor? Cu otravă în suflet: am devenit mai târziu o adolescentă plină de prejudecăţi care avea impresia că rasa albă, creştină şi democrată se ridică deasupra celorlalte, care nu sunt decât nişte rase barbare care se dau în vânt să ucidă oameni nevinovaţi din cauze religioase sau culturale. Eu am avut noroc şi viaţa mi-a dat mai târziu o lecţie (atât sub formă de mângâiere, cât şi sub formă de palmă) şi am înţeles că ceea ce s-a întâmplat atunci şi de atunci mă depăşeşte. Dar nu ştiu câţi dintre cei care gândeau ca mine au reuşit să scape de această moştenire care nu face deloc cinste. Nu avem capacitatea şi resursele de a şti, prin urmare nu avem nici dreptul de a ne burica pe toate canalele mediatice posibile şi imposibile, de parcă am fi doctori docenţi în istoria zilei de 11 septembrie 2001. Nu ştim nimic în afară de faptul că au murit 3000 de oameni.

În cei zece ani de atunci au murit alte sute de mii de oameni. Mulţi dintre ei în Irak, in Gaza, in Afganistan.  Majoritatea nevinovaţi sau dupa cum se spune, victime colaterale. Dar ne impăcam mult mai usor cu moartea lor, de fapt chiar găsim de multe pretexte. E macabru, am ajuns să discriminăm victimele? Să le împărţim pe categorii, de la gradul unu până la gradul patru? Există victime mai sfinte decât altele doar pentru că nu se aflau într-o grotă ci într-un birou de multinaţională? Ce valoare are obiectivismul nostru dacă avem încredere în clişee care sunt total false şi care sunt la un click sau la o carte distanţă de noi? Şi suntem conştienţi noi oare că ne-am lăsat duşi de val şi luaţi de proşti, iar acest fapt, indirect, aduce moartea întocmai precum au adus-o avioanele deturnate?

În astfel de situaţii tragice, încâlcite, de viaţă şi de moarte, eu mă ghidez după două principii:

1. Trebuie să accept  diferenţele, chiar dacă nu le înţeleg.

2. În burta Calului Troian, vei întâlni feţele cele mai prietenoase.

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 


Etichete:


145 comments
 • 1

  Desteapta fata! NumaCa asta o sa-ti cauzeze. Intr-o lume superficiala trebuie sa te comporti caatare. Concluzie finala: Io i love iu. tu ninik? :) vorbesc anapoda. nu ma baga in seama.

 • 2

  p.s Ana Barton era sa lesine atunci cand o inceput razboiu’ in Irak.

 • 3

  Ţi-aş zice că te iubesc. Dar n-are rost deoarece tu ştii – ţi-am mai spus!

  Articolul ăsta e ca un pansament după borâtura Anei Barton.

 • 4

  Iulia: e o mare diferenţă între a muri într-un birou şi între a muri într-o grotă dintr-o zonă survolată de avioane militare. Militare, nu de pasageri. Tocmai pentru că nu aştepţi să se întâmple aşa ceva acolo. Biroul nu e zonă de război. Să te faci că nu vezi atâta lucru e la fel de monstruos cu a spune că victimele albe sunt mai cu moţ decât altele.

  Ce e aia “a se burica”?

  Oricine s-ar face vinovat de atentatele alea, ele tot o mârşăvie rămân şi tot 3000 de oameni nevinovaţi au murit acolo şi tot un mare act de laşitate e să intri cu nişte avioane în nişte clădiri civile. Nu mai nevinovaţi decât alţii, pur şi simplu nevinovaţi.

  Iar moartea unor oameni nu e niciodată un clişeu. Oricare le-ar fi naţionalitatea sau religia.

  Nu înţeleg; până la urmă, tu pe cine eşti supărată? Pe oamenii care şi-au mai plâns azi, încă o dată, morţii? Sau pe cine? Eşti supărată că cei din tabăra adversă nu sunt plânşi la fel de vizibil? Cine ar trebui să-i plângă, Iulia? Spre cine îndrepţi degetul?

 • 5

  Şi mai am o întrebare: cam la ce fel de diferenţe te referi? Când spui că trebuie să le acceptăm chiar dacă nu le înţelegem.

  Mă tem că pe mine o astfel de cerinţă mă depăşeşte. N-am să înţeleg niciodată în ce lume şi conform căror norme e normal să intri în nişte clădiri civile cu nişte avioane. Oricine ai fi şi oricare ţi-ar fi numele.

 • 6

  Americanii au omorât în ultima sută de ani, sub diverse pretexte, mai mult de a zecea parte din populaţia planetei.

  Treizeci de milioane de victime în rândul lor ar fi fost un rezultat bun. Trei mii e nesemnificativ.

  Şi iată cum mai aflu că să mori într-un birou e mult mai naşpa decât să mori într-o grotă, deoarece în birou nu te aştepţi.

  Deci, moartea e mai uşoară când trăieşti cu spectrul ei în suflet, decât pe neaşteptate.

  Incredibil! Câtă prostie poate încăpea în neuronul unora, măi frate?!

 • 7

  @Nora: pui prea multe intrebari in raport cu raspunsurile date. Stiu unde vrei sa o atragi :) . O iubesc e Nora!

 • 8

  @Nora: Bine ai zis! Sunt de acord cu comentariile tale.

  Vreau sa comentez mai mult dar nu imi vine confirmarea aia odata pe mail.

 • 9

  Ăia care trăiesc în grote să moară, pentru că face parte din tradiţia lor.

  Ăia care trăiesc în birouri şi finanţează moartea celor din grote să nu moară deoarece nu se aşteaptă la asta!

  Uraaaa!

 • 10

  Copiii din grote pot muri deoarece sunt într-o zonă de război.

  Stăteau ei aşa şi se plictiseau şi ce şi-au zis: hai să facem aici o zonă militară de război!

 • 11

  Aham. Eşti tu deştept, dar mai ai scăpări.

  Din câte ţin minte, nu declarase nimeni război Statelor Unite în momentul ăla. Asta e diferenţa dintre cei din grote şi cei din birouri. Iar atunci când mor cei din grote, bomba nu-i vizează pe ei. Sigur, te poţi face că nu vezi lucrurile astea şi-ţi poţi urla jumătăţile de adevăr cât ai tu chef.

  Americanii au omorât în ultima sută de ani, sub diverse pretexte, mai mult de a zecea parte din populaţia planetei. – populaţia planetei la ce moment? Ca să ştiu exact despre ce cifre vorbim. Sau ai aruncat-o aşa, la plesneală, că sună bine?

  Ăia care trăiesc în birouri şi finanţează moartea celor din grote: cu asta ţi-ai cam dat singur în cap şi ai devenit extrem de transparent. Da, sunt vinovaţi şi secretarele, şi it-iştii, şi operatorii, şi femeile de serviciu din clădirile alea! Cu toţii parte a conspiraţiei, nu-i aşa? Să moară, aşadar! Sau stai! Or fi şi ei victime colaterale! Dar nu contează, sunt mai puţin preţioşi decât “ăilalţi”.

  Sunt ultimul om care ar putea fi considerat admirator al administraţiei Bush sau al politicii invazioniste duse de SUA. Dar când văd astfel de judecăţi, de parti-pris-uri, nu pot să tac. Nu pot să mă prefac că nu văd.

  Şi uite cum s-a ajuns fix la clasificarea victimelor. Ăia meritau, ăilalţi nu. Nu pot să spun că mă uimeşte.

  Ah, şi nici nu-mi spune! Tu nu vorbeai cu mine, evident!

 • 12

  Nora si-o luat ceaiu.

 • 13

  noa. ma gandeam io ca are obrazu gros si nu se simte invisa niciodata.

 • 14

  @Nora: Iulia se refera la sutele de mii de victime asazise colaterale rezultate ca urmare a razboaielor declansate de “lumea civilizata” in Irak,Afganistan si in alta zone din Orientul Apropiat.Adica la femei,copii si civili pasnici care au fost ucisi din “greseala”.Si care victime dupa cum stii sunt mult mai numeroase decat victimele de la WTC si Pentagon.Indiferent unde au murit si de ce nationalitate sunt ele se numesc tot victime.Ce ma deranjeaza este faptul ca numarul de victime din cealalta tabara este disproportionat ca marime,fapt ce imi aduce aminte de represaliile nazistilor care executau cate 10 civili de fiecare soldat german ucis de fortele de rezistenta din tarile ocupate.

 • 15

  @Iulia – Esti printre cele mai destupate din zona, deci te intreb: si informarea pe mana cui e? Zecile de “ziarizde” de pe Pandora si mocofanii de pe Vox ce-au scris despre sutele alea de mii de “colaterale”? Cati/cate v-ati dus “in delegatie” prin Irak sau Somalia? Cate din voi defileaza alaturi de “Medecins sans Frontieres”, sa ne informeze de la fata locului despre cei care “nu conteaza”?

  Oh, stai! Ca voi sunteti primii/primele ce stati la umbra unui birou caldutz! Chit ca meseria asta se facea altadata si de pe teren (sau mai ales de pe teren). Ne inundati cu subiectele de cancan, pretinzand ca asta vrea poporul, cand de fapt vreti trai confortabil si deh, e mai usor si cu efect rapid sa culegi de pe net ce-au zis altii despre “aia care conteaza”, nu? Hmm, ipocrizia are picioare scurte… :(

  PS: Ia vezi cati/cate de pe-aici sau de pe Vox au dat apa la soareci doar azi cu nine-elevenul asta. Unii (ca tine sau Fumurescu) s-au facut ca schimba atitudinea, dar nu tine.

 • 16

  Bai, ailalti cu capra vecinului… Daca va gaseati voi sau nevestele voastre prin turnurile alea din New York la data respectiva, ce-ati mai fi zis?

  Ca altfel stiu, v-a placut filmul. “Sa moara si aia, nah”.

 • 17

  Eu am impresia ca astia au ramas in urma cu masina de propaganda. I-a luat cam pe nepregatite chestia cu internetul si circulatia rapida a informatiei.

  Eu cred ca in momentul de fata e clar pentru toata lumea cine genereaza conflictele si cu ce scop. Nici nu mai e cazul sa o spunem cu furie ci cu calm si cu luciditate.

  E vorba de o mana de oameni avizi pana la orbire dupa resurse si putere. Unii le zic jidani. Un grup care e convins ca planeta le va apartine si miliardele de oameni vor face ce vor ei. Daramarea WTC sau bombardamentele din Afganistan sau Iraq sunt evenimente… colaterale, de fapt.

  In nebunia lor, ei isi inchipuie ca sunt rasa aleasa, pentru ca asa le spune Biblia. Din acest punct de vedere, Biblia este o mare farsa, pentru ca nu stiu care Dumnezeu e in stare sa faca diferentieri intre copiii Lui. De fapt, prin aceste “scapari” Biblia ne dovedeste ca nu e scrisa de Dumnezeu ci de niste bieti oameni, tributari pacatelor.

  Pe de alta parte, daca stai si judeci, cineva tot ar trebui sa conduca turma catre marete realizari si sincer sa fiu, dac-ar fi s-aleg, tot pe astia parca i-as alege, dintre chinezi, rusi, arabi etc par a fi cei mai “democrati”.

  Problema lor este ca nu ne-o spun direct si fara ocolisuri, netinand seama ca masinaria lor de spalat creiere incepe sa dea rateuri si ca tot mai multi oameni incep sa vada.

  Si e mare pacat, pentru ca astfel, nu ar mai fi nevoie sa moara oameni nevinovati.

  alt Till Eulenspiegel
  2011-09-12 08:53:07 | Raporteaza
 • 18

  @Cosa Nostra – O intrebare: pe tine te reprezinta Basescu? Adica esti/te simti direct raspunzator pt tot ce face el, asa cum a fost cazul si cu Iliescu sau chiar Ceasescu mai inainte? Clasa politica a Romaniei sau rechinii finantelor (Becali, Vantu, Patriciu etc) te reprezinta de asemenea, gasesti oglindirea nazuintelor/nevoilor tale in ei? Te identifici cu afacerile lor?

  Intelegi unde bat, ca prost nu esti… De unde mama dracului tot ii asociezi atunci pe toti americanii (ca popor) cu ovreii din Wall-Street-ul financiar si politicienii aia din cele doua partide, de care s-au saturat de multa vreme mai toti pe-aici??? Sau crezi ca in America merge intr-adevar democratia aia din poveste, sa pornesti fara un ban si suport si sa devii cineva? Ultimele campanii electorale la presedentie i-au costat pe candidati peste un miliard de dolari de caciula.

  Pe 9/11 doar 4-500 au fost ovrei din aia peste 3000 de morti. Restul au fost la fel de colaterali ca ceilalti. De care bag mana-n foc ca ti se rupe magistral pipa. Dar da bine cand e sa dai in jidani, nu?

  PS: Sa n-avem dubii, nu neg realitatea, ca-i plin de ei la varf, ca NY-ul are intr-adevar cel mai mare nr. de evrei din State (peste 2 milioane, 15% din numarul lor de pe glob), ca-mi sta si mie-n gat spiritul lor camataresc si cat s-au infruptat din bailout-uri cand au falimentat bancile si bursa. Dar tare mi-e ca la tine-i mai mult anti-americanism, din alte cauze…

 • 19

  Imi place puctul tau de vedere, insa victimele din razboiul de impunere a democratiei nu mor degeaba…aceste razboaie sunte o etapa importanta in istoria socetatii umane. Nimic nu sa schimbat pe Terra in decursul istoriei sale, fara victime si sacrificiu, sper ca aceasta etapa sa fie una care va aduce evolutie si prosperitate copiilor noastri….fie ei crestini, musulmani, negri, albi, etc.

 • 20

  O PORCARIE DE ARTICOL! Cata INDOLENTZA are fata asta si la cat DEZINTERES instiga ea.

  A trece cu vederea unele lucruri, inseamna a le accepta. Si ea prin ceea ce face, cu toate ca se vaita de istoria adolescentei ei, ne lasa cu gandurile despicate atunci cand ne spune ca nu e nimic de facut si ca ea a reusit sa inteleaga asta, dar multi altii nu.

  Pai tocmai ca sunt multe de facut si primul lucru ar fi sa se faca cunoscuta ADEVARATA ISTORIE (opera CIA si nu atentate) si sa se RESPECTE viata celor care din pacate nu mai sunt, precum si viitorul si sperantza celor care inca mai traiesc pe acest pamant.

 • 21

  @ Cosa nostra

  Şi iată cum mai aflu că să mori într-un birou e mult mai naşpa decât să mori într-o grotă, deoarece în birou nu te aştepţi.

  Pai nu asta cred ca vroia sa lase de inteles Nora. Ci mai degraba de implicatii si consecinte. Faptul ca atunci cand mizezi ca te afli intr-o lume civizilata, intr-o asa zisa sigurantza, conform propriei tale alegeri, aparitzia decesului in astfel de conditii pe langa o moarte pe nemerit si pe neasteptate, deregleaza mult mai multe lucruri in jur. Se slabeste temelia societatii, apare panica si frica. Apare frustrarea in randul rudelor si celor dragi. Linistea existenta este perturbata si apare haosul, neincrederea, ura.

  Conform rationamentului tau este justificabil si acceptabil daca atunci cand spui prostii sa tzii se taie limba. Dar daca spui prostii si tzi se taie putza, nu-i asa ca e de neacceptat?

 • 22

  Blanco, puţa mea e cam cât o drugă de porumb.

  Să mi-o smotoceşti un pic!

 • 23

  Aham.

  Dacă nu ai fi atât de plin de ură, ai fi văzut că nici măcar n-am aruncat vina asupra islamicilor. Dacă nu ai fi atât de orb şi de dornic de a împărţi lumea în două, ai fi văzut că mă refeream la atitudinea vis-a-vis de victime. Iulia a venit să ne spună că nu e ok să-i plângem pe americanii ucişi din simplul motiv că au murit şi alţii şi că acei alţii erau mai mulţi. Ceea ce e absurd.

  Jigodia eşti tu. Pentru că nu mă citeşti onest, pentru că-mi atribui afirmaţii pe care nu le-am făcut.

  N-am pomenit nimic de vinovaţi, nu ştiu unde e adevărul, am apărat numai dreptul americanilor – şi al altora – de a-şi plânge victimele. Indiferent de cine se face vinovat de moartea lor. Tu însă, în mod absolut mizerabil, nu te-ai abţinut şi a trebuit să faci referire la presupusele finanţări de care cei din WTC s-ar face vinovaţi. Şi îndrăzneşti să mă faci pe mine jigodie?

  Cât despre faptul că nu-mi dă nimeni dreptate, chiar crezi că-mi pasă?

 • 24

  Test.

 • 25

  Aham.

  Dacă nu ai fi atât de plin de ură, ai fi văzut că nici măcar n-am aruncat vina asupra islamicilor. Dacă nu ai fi atât de orb şi de dornic de a împărţi lumea în două, ai fi văzut că mă refeream la atitudinea vis-a-vis de victime. Iulia a venit să ne spună că nu e ok să-i plângem pe americanii ucişi din simplul motiv că au murit şi alţii şi că acei alţii erau mai mulţi. Ceea ce e absurd.

  Ji-godia eşti tu. Pentru că nu mă citeşti onest, pentru că-mi atribui afirmaţii pe care nu le-am făcut.

  N-am pomenit nimic de vinovaţi, nu ştiu unde e adevărul, am apărat numai dreptul americanilor – şi al altora – de a-şi plânge victimele. Indiferent de cine se face vinovat de moartea lor. Tu însă, în mod absolut mizerabil, nu te-ai abţinut şi a trebuit să faci referire la presupusele finanţări de care cei din WTC s-ar face vinovaţi. Şi îndrăzneşti să mă faci pe mine ji-godie?

  Cât despre faptul că nu-mi dă nimeni dreptate, chiar crezi că-mi pasă?

 • 26

  @Cosa Nostra:

  Esti plastic. Stii bine ca e sezonul, porumbul se usuca si se taie. Cu satarul. Sa fi sanatos!

  Pana la urma ai demonstrat ce era de demonstrat. Te-ai oftica rau, daca te-ai trezi maine poimaine fara al tau porumbel, asa din senin.

 • 27

  Sase sase: nu înţeleg de ce îmi spui asta. Nu am spus eu: “Oricine s-ar face vinovat de atentatele alea, ele tot o mârşăvie rămân şi tot 3000 de oameni nevinovaţi au murit acolo şi tot un mare act de laşitate e să intri cu nişte avioane în nişte clădiri civile. Nu mai nevinovaţi decât alţii, pur şi simplu nevinovaţi.”?

  Am spus doar că cei 3000 sunt la fel de victime. Nu că sunt nişte victime mai “curate”. De clasamentele astea nu mă ocup eu pe aici. Sunt alţii cei care o fac.

  E ca şi cum ai spune că cei morţi în timpul bombardamentelor din Dresda şi-o cam meritau. Pentru că erau nemţi şi deh, erau de partea răului. Şi nici măcar aşa nu se pot compara situaţiile.

 • 28

  Nu e rau ce intelesesei tu despre rasa alba, dar nici 100% corect.

  In burta calului troian e normal sa vezi fete prietenoase, doar sunt colegii tai de cauza impreuna cu care te infiltrezi la dusman. Sau cand aveai 12 ani nu ai citit povestea pana la capat?

 • 29

  bună dimineaţa, tovarăşi! :) iar vă găsesc certîndu-vă…

  în rest, nimic nou. Iulia e măritată cu un arab – se vede de la o poştă. cosa nu e însurat cu o arăboaică, dar parcă ar fi. Adrian G le iubeşte pe toate, indiferent de rasă, ca de obicei. Florin Bratu e oarecum american, integrat deci. bravo lui. Till e dezamăgit de tot şi de toate, chiar şi de Biblie – o biată carte. Nora e indignată, pe bună dreptate. Ana plînge, cred, pe undeva…

  am rezumat bine?

 • 30

  Bună ziua, tovarăşă! :)

  Ai rezumat bine. O singură menţiune am. Nu cred că Ana plânge. Cred că, de data asta, mai degrabă vomită. Deh, fiecare tip de acţiune duce la o reacţie specifică. Uneori, greaţa bate lacrimile. Ceea ce se poate dovedi sănătos în unele ocazii.

 • 31

  Faptul ca oamenii simpli se lasa dusi de val si sunt luati de prosti , este o realitate incontestabila a civilizatiei omenirii , de cand a aparut ea pe acest Pamant ! Acest lucru are cauze obiective : atat se poate , dar si cauze subiective : asa se vrea ! Nu poti cere tuturor oamenilor sa fie la fel de inteligenti , altfel , n-am mai avea prosti printre noi , n-am mai avea la ce sa raportam inteligentul , iar acesta , in conditia sa , de putine ori privilegiata , ar decade si ar lua locul prostului . Prostul , reprezinta baza oricarei civilizatii in aceasta lume , reprezinta chintesenta omenirii pe Pamant , pe umerii lui , aflat la baza piramidei socio-intelectuale , omenirea a progresat , fara PROST , nu poate exista INTELIGENTUL , creatorul , fauritorul de progres ! Avem nevoie de prosti , dar nimeni nu s-a intrebat , cat de prosti si mai ales , cat de multi ? Aici este problema ! Draga , Iulia , vorbeai despre moarte , ca ea ar aduce prostilor , mai mult si mai repede , izbavirea atat de necesara , vesniciei ? Aici te pot contrazice oricand , deoarece , Moartea , unealta privilegiata , aflata la indemana lui Dumnezeu ( exceptie , cazul sinuciderilor ! ) este prezenta printre oameni , sta ascunsa , ranjeste si da tarcoale , dupa bunul plac al Celui ce ne-a creat ! De cate ori in omenire , Dumnezeu nu s-a suparat pe inteligenti si i-a luat , lasand prada vietii , in Marinimia Lui , multimi de prosti , numai pentru a popula aceasta planeta cu rolul precis de a perpetua specia umana ? Asadar , Inchinati-va prostilor in fata Lui , iar inteligentilor , puneti-i totul sub semnul intrebarii ! Si stiti prea bine , dragi oameni , Pacatul Originar ne este vina ! El este generator , atat de moarte , cat si de progres ! Si acum , pe scurt , mai pe intelesul tuturor : In momentul in care , intr-o secunda , minut , ora sau intr-o zi , mor , undeva intr-un colt al lumii , un grup de oameni , format din 100 , 1000 , 3000 sau 10.000 oameni , indiferent care ar fi cauza , desfasurarea sau consecintele mortii lor , provocate sau nu , de o minoritate oculta ,( lideri vizibili sau invizibili ai omenirii , extremisti sau nu , fanatici sau nu , democrati sau nu ), restul oamenilor ramasi in viata , martori oculari sau nu , ai teribilului eveniment , raman profund impresionati de efectul psihologic al respectivului eveniment , ce se propaga in randurile tuturor si patrunde in constiinta colectiva in anii ce vor veni ! Cu alte cuvinte , dimensiunea teribilului eveniment impresioneaza pe toti laolalta ! Acest lucru este valabil si in cazul producerii unor dezastre naturale , soldate cu mii de morti , cum au fost mereu in lume , iar efectul , a fost acelasi ! Spre deoasebire de celelalte morti , cu aceleasi cauze , desfasurari si consecinte , dar de dimensiuni extrem de mici ,( morti in Afganistan , Iraq , etc. ) natura evenimentului nu mai are aceeasi amploare psihologica in randul oamenilor si nu mai impresioneaza atat de mult ! Acest lucru nu inseamna ca cei ramasi in viata fac discriminari intre victime , ci , amploarea evenimentului ii copleseste pe oameni , si in acelasi timp , ii depaseste ! Aceasta este singura explicatie , de natura psihologica , iar comentatorii de mai sus , care tot s-au contrazis si au divagat inutil pe diferite teme , au facut-o degeaba si au exprimat doar fragmente de adevaruri spuse in contradictoriu !

 • 32

  Iulia nu esti numai desteapta ,esti si frumoasa-da-mi voie sa-ti spun, abordarea ta e la o distanta intre cer si pamant de articolul cu acelas subiect al doamnei Barton, care a tesut siropos si neinteresant ,ba chiar fortat si scremut patetic. Nu inteleg cum pot fi unii asa usor manipulabil si-i pling mortii americani ce au platit o infima parte din vina pe care o au de a fi omorat in lume de-alungul timpului dar mai ales in zilele moderne, feme-barbati-copii,nevinovati, doar pentru pacatul de a fi inferiori , neamericani .Mi-e scarba si de cei ce-i plang si de “boborul ales” al imperiului coca-cola.

 • 33

  Eh, in sfarsit o parere care reuneste toate fragmentele de adevaruri si face lumina in ceea ce priveste rolul prostului!

  Cand ai scris PROST, mi s-a parut pentru o clipa ca vrei sa spui PROUST ! (moaca care-si da ochii peste cap)

  alt Till Eulenspiegel
  2011-09-12 14:13:15 | Raporteaza
 • 34

  Iulia , daca vei accepta diferentele , fara a le intelege , atunci iti vei accepta Moartea , fara sa intelegi Viata ! Chinui-te putin si incearca sa intelegi diferentele ! Iar daca in burta Calului Trojan , acolo si numai acolo , vei intalni fetzele cele mai prietenoase , atunci sa nu te superi daca dusmanul iti va trimite doua avioane in casa si nici sa-l intrebi , de ce a facut-o ?

 • 35

  @DANNY: De acord cu punctul de vedere, insa cu un mic amendament.

  Nu Dumnezeu decide cine si cand va muri!!! De exemplu, NU Dumnezeu a decis ca acei 3000 de oamenii sa moara. Au decis altii pentru ei!

  Nu exista Dumnezeu ca unic coordonator al vietii noastre. Fiecare dintre noi are fortza lui interioara, spiritul, care ne face sa o luam pe anumita carare, iar lupta dintre spirit si minte face sa luam deciziile in viata asta si astfel sa ni se influenteze soarta. Totul se afla in mainile noastre!

 • 36

  Totul se afla in mainile noastre, atata timp cat nu survine un accident sau nu ne fac altii felul.

 • 37

  Mai exact, totul se afla in mainile noastre, atata timp cat nu se afla in mainile altora!

  Bravo blanco, adanc spus!

  alt Till Eulenspiegel
  2011-09-12 15:27:20 | Raporteaza
 • 38

  @blanco: Daca ” totul se afla in mainile noastre ” , atunci , lui Dumnezeu , ce i-au mai ramas : accidentele , crimele , toate rautatile lumii ?

 • 39

  va certati degeaba, cine l-a vazut pe Bin Laden? stiti voi sigur cine a comandat atentatul???

 • 40

  Haide mai, nu fi bandit!

  Ce am vrut sa nuantzez e clasamentul influentelor: 1. noi insine 2. altii 3. dumnezeu

 • 41

  @Till Eulenspiegel: Fereste-te de PROST , dar iubeste-l cu intelepciunea lui Dumnezeu ! De abia , atunci , dragul meu , Till , vei fi cu adevarat Luminat !

 • 42

  Lui Dumnezeu i-au ramas externalitatile. Adica fenomenele ce nu depind de actiunea oamenilor: cutremure, inundatii, incendii etc… la care se adauga hazardul.

  Crimele sunt fapte ale celor care se pierd pe sine.

 • 43

  Iar prostia este o trasatura care se deprinde in cursul vietii. Nimeni nu se naste prost, ci din negligentza sau mediu, ajungi prost.

 • 44

  La fel e si cu rautatea.

 • 45

  Externalitati, bine zis, da’ grele domle, ai vazut ca nici Jim Carrey n-a putut face fata!

  alt Till Eulenspiegel
  2011-09-12 15:49:30 | Raporteaza
 • 46

  @blanco: Corect ! Dar , hazardul , Blanco , hazardul face parte din viata oamenilor ! Atunci………???

 • 47

  @Till Eulenspiegel: Care e treaba cu Jim Carrey?

  Prin simplul fapt ca a renuntzat la o bariera sufleteasca si si-a deschis sufletul online in felul ala, il bagam in categoria oameni prosti?

  Poate o fi prea indragostit omul sau prea disperat, dar prost nu e.

 • 48

  @DANNY: Hazardul are si parti bune si parti negative. Nu le privii doar pe cele negative. Alea rareori se intampla, pot aduce pagube mari. Vezi scurt circuitele, intzepatura de albina etc..

  In schimb, hazardul pozitiv, cum ar fi o reintalnirea cu cineva drag intr-un capat al lumii, aparitia in viata ta a jumatatii etc.. sunt prezente mai des.

  Insa, in mare, hazardul are o influenta destul de mica in viata noastra.

  Ce a fost la World Trade Center se poate rezuma asa: din cauza influentei unora (CIA) unii oamenii au murit, din cauza profesionalismului (pompierii) alti oameni au murit, si au scapat doar cei care, datorita hazardului, au avut un moment de intarziere sau amanare a sosirii la servici.

 • 49

  Gee. Am o noutate pentru voi: noi toţi, ăştia de pe aici, suntem “proşti”. Niciunul nu e “deşteptat” din punctul ăsta de vedere. E vreunul la conducerea vreunui serviciu de informaţii? Nu. Dacă e, să mă scuze.

  Sigur, sunt unii convinşi că ei au văzut fisura din zid, adevărul de după umbre, realul din spatele iluziei, manipulării şi intoxicării. Aleşii. :lol:

  Ideea e să nu fim şi inumani. Proşti suntem şi devenim chiar şi mai proşti susţinând contrariul. Singurul lucru cert e moartea. Cadavrul. Să ne lansăm în supoziţii e ridicol. Să căutăm vinovaţi când nu ştim nici măcar clar taberele, că despre joc şi reguli nici nu poate fi vorba, noi, nişte chiori, să împărţim anateme, să întindem degetul, e penibil.

 • 50

  Eu o vreau pe fatuca asta, Iulia, care a scris articolul sa raspunda la comentarii. Nu e frumos deloc ce face.

  Scrie o porcarie si dupaia tace? Care este mesajul ei? Vrea ca si noi sa tacem si sa inghitzim orice, pentru ca asa e mai bine? Sau mai usor?

 • 51

  @blanco: Datorita hazardului unii oameni au scapat , iar altii au murit ! Acelasi hazard a impartit lumea , in cateva secunde , in vii si morti ! Unii au intarziat la servici , care , in conditii de liniste , ar fi fost gresit , dar , in acest context au supravietuit , altii , obligati de munca , si-au facut datoria si au murit ! O fi avand hazardul o influenta mica in viata noastra , dar si atunci cand o are , pe unii ii fericeste , iar pe altii , definitiv ii doare !

 • 52

  Cu ce te-au schimbat pe tine evenim de acum 10 ani ? Ar trebui sa stii ca atunci s-a declansat un alt plan si anume “new world order”, marele plan ce are in vedere distrugerea euro, a dolarului, statele unite ale europei, un singur guvern mondial, subjugarea omului si reintrarea in sclavie. Iti suna cunoscut ? Sunt evenim care se petrec astazi. Ar trebui ca acum 10 ani sa iti pui un semn de intrebare si sa gasesti raspuns in ceea ce se gaseste dincolo de…matrice. Pe mine m-a schimbat intr-un fel simplu: sunt dincolo de aparente, dincolo de mizeria cotidiana si caut in continuare si prin Dzeu si prin semeni (care gandesc si simt in afara spatiului matricial) raspunsuri. Mai gandeste(te) !

  alt vocea poporului
  2011-09-12 16:18:11 | Raporteaza
 • 53

  Da, de ce să facem supoziţii şi să căutăm vinovaţi (şi să-i mai şi pedepsim din când în când) când putem mai pe scurt şi mai simplu să-i lingem direct în cururi pe jidani?!

 • 54

  Tocmai din acest motiv am scris: “Alea rareori se intampla, pot aduce pagube mari.”

  era un “si” pe acolo dar l-a mancat pisica vecinului. :P

 • 55

  Blanco, ori ţi-am zis să-mi sugi pula, sau am uitat?! Că nu mai prea am ţinere de minte!

 • 56

  @Nora: Corect , cu mentiunea ca , nici cei de la serviciul de informatii nu sunt intotdeauna destepti ! Si mai avem un lucru cert , Nora , alaturi de moarte ! Se numeste : VIATA !

 • 57

  @vocea poporului: Dupa ce vei afla raspunsurile , te sfatuiesc sa-ti cauti aliati si sa lupti impotriva a ” new world order ” ! Imi poti explica , care sunt in Romania , adeptii politicii ” new world order ” ? Vreau sa-ti spun ca , inante de a trece la lupta , trebuie sa-ti cunosti bine dusmanul ! Deci , cine este dusmanul poporului roman ?

 • 58

  Sa vina Iulia si sa vorbeasca ! Ceea ce ai vrut sa spui nu are nume , dar cere explicatii ! Sa vina , Iulia !

 • 59

  @Cosa Nostra:

  Vezi ca dau aerele de mafiot din tine pe afara. Nu ma impresionezi efectiv cu nimic. Am vazut dinastia ca tine si vii! Si nu se agitau atata. Stai linistit!

  Daca nu ai cultura si respect, macar sa ai si tu putine aere de vedeta, ca e in trend! Nu-ti mai zic nimic pentru ca cei ca tine nu inteleg si nici nu vor sa inteleaga.

  PS: Nu e afront personal, e doar o atentionare la adresa limbajului si manifestarii tale. In stilul asta vei ajunge exact acolo unde iti doresti!

 • 60

  Numai tu puteai identifica vinovaţii pe seama unor supoziţii şi să fii şi mândru de aşa realizare! Ce uiţi tu e că fisurile nu-ţi oferă decât bucăţi, o vedere ciuntită.

  Repet pentru cei dispuşi să asculte, cei care nu confundă paranoia cu argumentul irefutabil şi cei care nu scot lucrurile din context: eu nu spun că vinovaţii sunt X sau Y. Spun că nu e în puterea noastră, că nu avem mijloacele necesare pentru a-i identifica.

  Danny: sunt deştepţi în sensul că au acces la date inaccesibile nouă, muritorilor de rând.

 • 61

  Stiu , Nora , am inteles , dar acest lucru nu inseamna ca sunt destepti , ci , doar niste privilegiati ai sortii ! Desteptii sunt undeva , mai jos , lipsiti in major-part de privilegii !

 • 62

  Mai Danny, aia care au acces la informatii nu-s prea destepti, ei doar pun la cale niste evenimente, pe care le tin in mare secret doar pana cand se infaptuie, ca dupa aceea este imposibil sa le mai tii in secret.

  Si urmarile acelor fapte sunt cat se poate de evidente.

  Aici intervin oamenii destepti care sunt acei oameni care stiu sa citeasca si sa interpreteze faptele si urmarile lor. Aia sunt cu adevarat destepti!

  alt Till Eulenspiegel
  2011-09-12 17:08:20 | Raporteaza
 • 63

  @Andreea #31 “Florin Bratu e oarecum american, integrat deci. bravo lui.”

  Raman perplex la simplitatea prin care ilustrati prezenta unuia in vest, in termeni de integrat/asimilat sau nu. De parca romanul plecat devine musai ori cantator la strana, ori esuat. De parca am fi oi…

  Andreea, America e un mestecau de natii si culturi, de peste 300 milioane de insi. Din care doar 5-6 milioane sunt evrei (deci mai putin de 2%). Ar exista chiar mai multi musulmani pe-aici. De hispanici nu mai spun…

  Problema e ca evreii, cocotati sus in finante si mass-media, trag si de fraiele politicii. Sunt o minoritate vizibila, la fel ca tiganii in Romania. Chiar daca isi ajusteaza numele si se pierd in generatiile noi americanizate. De-asta sfarsesc unii prin americani=jidani, la fel de penibili ca francezii (cu romani=tigani).

  Ce face insa clasa politica de aici are frecvent aceeasi aderenta la masa ca la voi in tara. George W. Bush era rusinea multora (ai vazut si filmul). Avea cotele cele mai joase pana sa-i pice norocul cu 9/11 pe tava. Dar dupa papagalul asta, tot americanii si-au ales un presedinte de culoare, al unei minoritati mult aratate cu degetul si tinute in sclavie pana nu de mult. E-o tara a contrastelor deci, nu-i mai bagati aberant pe toti in aceeasi oala.

 • 64

  Danny: am spus cât se poate de clar cu ce sens folosesc cuvântul “deştept”. Noi vedem doar nişte umbre, frânturile unor gesturi, nişte marionete, ei văd tot – mă rog, unii dintre ei, puţini -, şi culisele, şi aţele care leagă marionetele între ele, şi păpuşarii. Atâta timp cât nu avem aceeaşi “vizibilitate”, nu putem aplica ştampila de “vinovat”. Suntem legaţi la ochi, Danny.

  Probabil, de undeva de sus, înverşunarea noastră de furnici pare tare ridicolă. :(

 • 65

  …si-n paranteza fie spus, pasaportul meu e de fapt canadian. Mai traiesc si lucrez ocazional prin SUA sau cu americanii, din pur interes de business, nimic altceva.

 • 66

  @Nora – Ce spui tu acolo? Ca, daca nu esti la conducerea turmei, nu ai idee de ce-i in jur? Nu poti sa judeci fiindca n-ai toate informatiile exacte?

  Hmm, suna putin a politica strutului… Avem destule informatii sa ne facem clar o privire de ansamblu. Diavolul e doar in detalii si-aici sunt de acord, prudenta cand ne hazardam.

 • 67

  Florin Bratu: ca să dai un verdict, ca să spui “ăla e rău, ăla e bun”, trebuie să ştii multe. Foarte multe. Tu chiar crezi că noi vedem suficiente pentru asta? Ce să zic, eşti optimist. Nici măcar în privinţa trecutului, nu există unanimitate de păreri. Cum ar putea fi în legătură cu evenimente care “fumegă” încă?

  În niciun caz, nu propovăduiesc poziţia struţului. Sunt doar ceva mai rezervată în a-mi umple buzunarele cu pietre.

  Şi încă ceva: de ce identificaţi mereu evreii cu oamenii de afaceri şi politicienii? De ce vă prefaceţi că nu vedeţi faptul că sunt şi mulţi artişti, oameni de ştiinţă evrei? De ce nu vedeţi că mulţi intelectuali evrei condamnă politica dusă de Israel în Gaza? De ce vedeţi numai o parte a paharului? Cinstit e asta?

  E la fel cu a spune că toţi musulmanii sunt fanatici. Sau că toţi românii au păduchi. Că tot veni vorba. Ciudat cum ne dor numai discriminările alor “noştri”, nu discriminarea în sine.

 • 68

  @Nora – Stai ca ne-ai incurcat. :)

  1. Nu-mi pune MIE intrebarile acelea, ca tocmai de-asta m-am suparat si eu, la extinderile aberante ale etichetarilor.

  2. Exista trei parghii importante ale puterii in lumea capitalista: politica, finantele si mass-media. Prezenta evreilor este vizibila in special in finante (“Wall-Street”) si mass-media (incluzand masinaria “Hollywood”). In politica, bizar dar nu! Politicienii sunt insa puternic finantati de Wall-Street, deci joaca dupa cum se trage de fire.

  3. Diferenta dintre bine si rau am invatat totusi s-o facem toti, chiar daca nu stim de toate secventele de culise.

  Si mai e o chestie de mentalitate si solidaritate (pe fond nationalist) la americani, care imi place. Era o scena si-n filmul “The Kennedys” care o ilustra. Cand JFK il pune in garda pe Khrushchev, la criza misilelor din Cuba, ca o escaladare ar putea duce si la moartea a milioane de rusi. “Nu este deci minunat ca avem atatia [milioane de rusi]?”, ii raspunde Khrushchev. Stii cum si-a trimis Stalin altadata oamenii la taiere, carne de tun, deci nu mai comentez…

 • 69

  1. Mi s-a părut că regăsesc aceeaşi atitudine, aceea a demonizării evreilor la grămadă. Scuze dacă nu a fost cazul.

  2. Da, codependenţa asta e generalizată.

  3. Îmi menţin părerea. Nu cred că ne sunt ascunse doar detalii, ci chestiuni de substanţă.

  Cu toate astea, normal că mi se va părea mereu o barbarie să bombardezi obiective civile, indiferent de continentul pe care se află ele şi indiferent de cauza pentru care lupţi. Şi mi se va părea normal ca morţii să fie comemoraţi, iarăşi indiferent de ţară etc. Şi la fel de sinistră mi se va părea aritmetica celor care compară victimele, a celor care le cântăresc “importanţa” cu ochii legaţi şi a celor care spun “un rezultat bun ar fi fost 30 milioane” şi “3000 e un număr nesemnificativ”. Nici 1 nu mi se pare un număr nesemnificativ.

 • 70

  @Nora – E totusi o realitate, un fapt, ca exista foarte multi evrei la varf, prin lumea finantelor. Verifica. A afirma asta nu-i antisemitism. Rick Sanchez a fost recent dat afara de la CNN cand a afirmat ca evreii controleaza mass-media.

  Pe mine si tabu-urile astea ma deranjeaza, la antipozi cu antisemitismul la fel de jenant de la romani.

  La parerea ta cu victimele am fost si sunt de acord.

 • 71

  Florin Bratu,

  iar ai luat-o ca pe un atac. vreau să spun că îmi este simpatica atitutinea unuia care dovedeşte ataşament şi loialitate faţă de ţara care l-a “adoptat”.

  mă calcă pe nervi românii care s-au instalat bine mersi în noua ţară-oricare-o-fi-ea şi nu mai contenesc din croncănit: că românii sînt mai dăştepţi, mai cultivaţi, mai inimoşi, mai talentoşi, mai virili, mai cu moaţe decît pîrliţii de americani, canadieni, nemţi sau ce-or mai fi…

 • 72

  @Andreea – Nu, draga, n-am luat-o deloc ca pe-un atac, ce-ti veni? M-am referit strict la terminologie. Ce-i aia “integrare”? La fel cum te vad acum cu atasamentul si loialitatea, cand din tot ce-am spus mai sus rezulta ca vad lucrurile …gri. :P

  Cu al doilea paragraf ce e??? Anyway, nu ma priveste, nu stiu de ce ai simtit nevoia sa-l bagi in raspunsul catre mine. :(

  @Nora – O lista foarte sumara cu niste nume, poate iti da de gandit (nu mai e total la zi, dar merge):

  Murray Rothstein – Owner of CBS, MTV, LOGO, Blockbuster Videos, Paramount & DreamWorks Movie studios.

  Edgar Bronfman Jr: Principal holder of Time-Warner Corporation. Media venues include NBC Television, Turner Broadcasting, CNN, Warner/Chappell Music, AOL, & Time Magazine.

  Jeff Zucker: CEO of NBC Television.

  Michael Eisner: Former CEO of Walt Disney Company. Principal holder of Capital Cites which owns ABC Television. Present owner of The Tornante Company which develops companies in the Media sector.

  Rupert Murdoch: His mother is Jew. Murdoch owns Fox Television, TV Guide, Twentieth Century Fox Studio, Wall Street Journal, New York Post, and The London Times.

  Peter Chernin: New York born Jew. CEO of Murdoch’s News Corporation & Corporate Director for American Express.

  Mortimer Zuckerman: Owner of US News & World Report and the New York Daily.

  Donald E Graham: CEO & Chairman of the Board of the Washington Post which owns Newsweek Magazine. He is the son of Katherine Meyer Graham, whose father, Eugene Meyer, a wealthy Jewish financier, purchased the Washington Post in 1933. Donald E Graham now oversees the Washington Post operation.

  Lloyd Blankfein: CEO of Goldman Sachs Bank of NY. Goldman Sachs is one of the owners of the Federal Reserve Bank consortium, made up of 8 banks, the House of Rothschild being the principal owner.

  Harvey Krueger: Chairman of Lehman Brothers Bank of NY. Lehman Brothers is one of the owners of the Federal Reserve Bank consortium, made up of 8 banks, the House of Rothschild being the principal owner.

  Michael Chertoff: Secretary of US Homeland Security. Chertoff is the son of an Orthodox rabbi. A dual-citizen of both Israel & America.

  Howard Kohr: Executive Director of the most powerful lobby group in the world, the American Israel Public Affairs Committee (AIPAC).

  Malcolm Hoenlein: Executive Chairman of the second most powerful lobby group in the world, the Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations. Has 50 Jewish member organizatons under him.

  Abraham Foxman: Executive Director of the third most powerful lobby group in the world, B’nai Brith’s Anti Defamation League (ADL).

  Norman Podhoretz: Key member of The Project for the New American Century, a Jewish ‘think tank’ (jew-lobby), dedicated “to promoting America’s dominance globally.”.

 • 73

  Florin Bratu: Ştiu că aşa e. Nici eu nu calific asta drept antisemitism. Nu văd ce e aşa rău să spui despre membrii unei etnii că au talent la afaceri. :P

  Pe de altă parte, ştiu că poţi fi acuzat de rasism şi dacă afirmi că negrii sunt buni atleţi. :D

  Iar de Rick Sanchez ştiam că intrase în conflict cu o altă vedetă CNN, pe care l-a făcut bigot într-o emisiune de radio. Pe fondul acestui conflict, a venit remarca lui referitoare la evrei. Plus că se simţea el însuşi discriminat, de origine cubaneză fiind.

  Andreea: la fel de mult mă enervează şi cei plecaţi care spun “la voi acolo e câh”, “nu vă mai civilizaţi şi voi odată”. De fapt, tot la capitolul generalizări intră. Probabil oi avea eu ceva împotriva lui “noi”, “voi”, “ei”. :D

 • 74

  da, Nora, dar eu am auzit mult mai des varianta cu “proştii de americani” decît… viceversa.

  gri e peste tot, ăsta e adevărul. nuanţe de gri.

 • 75

  @Nora – Cred ca-i absurd sa mai vorbim si AZI de “talentul lor la afaceri”, cand sunt pe cale sa falimenteze lumea. ;)

  De implicatia lui Goldman Sachs in falimentarea Greciei ai citit sigur. Si numai in ultimii ani institutii financiare falimentare (pline de evrei in executiv) au primit in State peste jumatate de trilion de dolari din taxele celorlalti, in loc sa fie simplu lasate sa moara. Ca doar asta era principiul economic de baza al capitalismului, nu?

  Ce-i azi e coruptie masiva la varf, hotie pe fatza. Iar majoritatea americanilor, ca sa ne referim doar la ei, sunt net impotriva a ce se intampla. Gandeste-te ca multora li s-au luat casele, si-aceleasi banci au fost “ajutate” in plus cu bani grei de la stat!

 • 76

  Florin Bratu: Nu văzusem ultimul tău comentariu. Pe de altă parte, unor anumite grupuri le este firească atitudinea asta de “adeziune”, de sprijinire a semenilor. Nu e întâlnită numai la evrei, o vezi şi la alte naţii / etnii.

  De exemplu, obişnuiesc să fac cumpărături într-un magazin arăbesc, să mănânc într-un restaurant sirian şi să iau dulciuri dintr-o cofetărie libaneză. E mereu plin de arabi în toate cele trei. Sigur, e altă scară, dar legăturile astea funcţionează la diverse niveluri. Evident că scandalizează mai mult atunci când nivelul e unul important.

  Da, ai dreptate când te referi la banii primiţi de la stat etc etc. De altfel, şi la noi au fost ajutate băncile (nu chiar aşa de “evreieşti” ca cele din State) cu bani de la FMI, pe care noi îi dăm înapoi, nu ei. Şi aceleaşi bănci azi anunţă că încep să vândă activele ca să evite falimentul. Iar în Germania se discută despre excluderea Greciei din zona euro. Dar, gândind strict “afacerist”, eşti sigur că ei, cei care deţin băncile etc, sunt “pe minus”? ;) De acord cu tine, pot falimenta lumea. Nu şi pe ei înşişi. :D

 • 77

  “De acord cu tine, pot falimenta lumea. Nu şi pe ei înşişi.”

  Exact! Si-aici e buba, de-asta creeaza atata animozitate in jur.

  Ma ingrijoreaza ceva grav la ora asta. Ca altadata, la vreo recesiune sau criza economica, cei bogati mai lasau temporar de la ei, pe principiul “Un pas inapoi azi inseamna maine doi inainte”. Cu exceptia unor miscari foarte izolate (v. Warren Buffet sau Bill Gates si initiativele lor), majoritatea isi strang insa azi acerb banul la ciorap, se blindeaza mai mult (grotesc chiar), de parca nu mai vad salvarea.

  Sa stie ei mai multe despre sfarsitul acela potential al lumii? Eu zic ca tot ce se poate…

 • 78

  Spuneam mai sus ca in politica americanii n-au totusi un numar semnificativ de alesi din randurile evreilor. Pt confirmare: en.wikipedia.or../

  Doar 2 (din 100) senatori si 27 (din 437, deci cca 6%) deputati, mai toti democrati.

 • 79

  @Till Eulenspiegel: Da , Till , acest lucru l-am zis si eu , referitor la com. 65 si mai adaug faptul ca , orice serviciu de informatii intern sau extern , romanesc sau strain este construit in acelasi mod : Department no. 1 : Informatii – Culegere de informatii pe teren , spionaj , infiltrari , actiuni sub acoperire , cu alte cuvinte ,( informatori ) ; Department no. 2 : Analiza si prelucrari de date si informatii , adica ( creiereul serviciilor de informatii ), unde se fac analizele datelor de pe teren , interpretarile acestora si Department no.3 : Decizional , la varf , cu trimiteri , informari , pana la Presedintele tarii ! Cand m-am referit la oamenii inteligenti , m-am referit la , cu totul , o alta dimensiune a inteligentei umane , aceea creatoare , fauritoare de progres in lume , in orice domeniu , care trage PROSTIMEA dupa ea ! Acest lucru nu inseamna ca , cei pe care i-am mentionat in cele 3 departamente sunt prosti !

 • 80

  Da , Nora , iti dau dreptate , asa este ! Acelasi raspuns pe care i l-am dat lui Till , mai sus , e valido si pentru tine !

 • 81

  Mehmet: Ma adresez tuturor celor care i-au atribuit Anei Barton , cuvinte jignitoare , ofense , pline de prostie si neintelegeri spirituale ! Daca , voi , lipsitilor de inteligenta , nu pricepeti cum este construit un articol , nu pricepeti ca Ana este o persoana plina de sensibilitate , de simt literar deosebit , nu incercati sa improscati cu noroi persoane si lucruri pe care nu le puteti intelege niciodata ! Articolul Anei este altfel construit , decat cel al Iuliei , porneste de la un vis al fetitei sale , care , tocmai , in ziua de 11 sept. 2011 , viseaza cum Statuia Libertatii ,( deci cu valoare de simbol , a Libertatii oamenilor ) ofera cu multa dragoste , tuturor oamenilor de pe strada (in amintirea celor disparuti cu 10 ani in urma ,) ciocolata , simbol al copilariei , al caldurii , al iubirii , in comparatie cu , ce a putut sa ofere fanatismul , cu 10 ani in urma , adica moarte , raceala , ura , tuturor celor intalniti in acele momente pe strada , in disperarea carora , hazardul a imbracat cele mai negre vesminte ale umanitatii ! Antiteza din articolul Anei este magnific reliefata , plina de emotii si sensibilitate feminina , cum rar mai poti intalni intr-o lume plina de rautate si prostie mercantila , bazata pe egoism , tipic fefceaceian , impins la maximum de ticalosie si lacomie grobiana ! Articolul continua cu discutia purtata intre mama si copil cu privire la evenimentul de atunci si se incheie cu concluziile fetitei ei , de numai 9 ani , care se pronunta in favoarea intelegerii , armoniei si iubirii intre oameni , foarte interesant si deosebit de inteligent concluzionat : ” daca lumea , ar fi fost mai mica ” ! Vreau sa precizez faptul ca , fiecare dintre noi , ar fi putut scrie un articol pe aceasta tema , iar articolul Anei a fost o varianta plina de sensibilitate la numeroasele variante care puteau exista ! Daca nu stiti , voi , prostilor , sa faceti un comentariu literar , daca nu puteti analiza literar un articol , mai bine abtineti-va prostia si suferiti in tacere ! Mai lipsea de la aceste comentarii si idiotul de Fefceac , care , fiindu-ne cunoscuta lipsa lui de sensibilitate umana , ar fi creat un dezastru la acest articol prin prezenta lui extraterestra !

 • 82

  @DANNY: toate ca toate… da nu mai scrie asa mult! Vreau sa te citesc si eu…

 • 83

  Un trick pt cei care vor sa-l citeasca pe Danny: copy and paste comment in Notepad, then replace all ‘ , ‘ with ‘ ‘.

  Rezultatele sunt fantastice: :D

  “Mehmet: Ma adresez tuturor celor care i-au atribuit Anei Barton cuvinte jignitoare ofense pline de prostie si neintelegeri spirituale ! Daca voi lipsitilor de inteligenta nu pricepeti cum este construit un articol nu pricepeti ca Ana este o persoana plina de sensibilitate de simt literar deosebit nu incercati sa improscati cu noroi persoane si lucruri pe care nu le puteti intelege niciodata ! Articolul Anei este altfel construit decat cel al Iuliei porneste de la un vis al fetitei sale care tocmai in ziua de 11 sept. 2011 viseaza cum Statuia Libertatii ,( deci cu valoare de simbol a Libertatii oamenilor ) ofera cu multa dragoste tuturor oamenilor de pe strada (in amintirea celor disparuti cu 10 ani in urma ,) ciocolata simbol al copilariei al caldurii al iubirii in comparatie cu ce a putut sa ofere fanatismul cu 10 ani in urma adica moarte raceala ura tuturor celor intalniti in acele momente pe strada in disperarea carora hazardul a imbracat cele mai negre vesminte ale umanitatii ! Antiteza din articolul Anei este magnific reliefata plina de emotii si sensibilitate feminina cum rar mai poti intalni intr-o lume plina de rautate si prostie mercantila bazata pe egoism tipic fefceaceian impins la maximum de ticalosie si lacomie grobiana ! Articolul continua cu discutia purtata intre mama si copil cu privire la evenimentul de atunci si se incheie cu concluziile fetitei ei de numai 9 ani care se pronunta in favoarea intelegerii armoniei si iubirii intre oameni foarte interesant si deosebit de inteligent concluzionat : ” daca lumea ar fi fost mai mica ” ! Vreau sa precizez faptul ca fiecare dintre noi ar fi putut scrie un articol pe aceasta tema iar articolul Anei a fost o varianta plina de sensibilitate la numeroasele variante care puteau exista ! Daca nu stiti voi prostilor sa faceti un comentariu literar daca nu puteti analiza literar un articol mai bine abtineti-va prostia si suferiti in tacere ! Mai lipsea de la aceste comentarii si idiotul de Fefceac care fiindu-ne cunoscuta lipsa lui de sensibilitate umana ar fi creat un dezastru la acest articol prin prezenta lui extraterestra !”

 • 84

  @Florin Bratu: :) ))))) simt literar? sensibilitate?

  dar de imbrobodiri si “lesin literaturizat” nu s-a auzit?

 • 85

  Imi pare rau ca n-am putut tine pasul, dar mai revin si maine.

  Nora, ca sa-ti raspund la 4 si 5: Indrept degetul spre fatarnicie. Ca americanii isi plang mortii mi se pare natural. Cei afectati direct sunt implicati afectiv, nu am pomenit nimic de ei in text. Este vorba de moartea unor persoane dragi, nu e vorba de niciun jeux d’enfants. Dar restul lumii cred ca si-ar putea pastra sangele rece si daca chiar are chef sa comemoreze victimele nevinovate de pe acest glob, atunci sa nu isi indrepte privirea doar spre un singur orizont. Iar la 1 nu ma refeream ca as putea accepta ideea de a ucide civili, departe de mine gandul asta. Era vorba despre diferentele de ordin cultural si religios pe care tindem sa le catalogam ca fiind caracteristicile esentiale ale potentialilor teroristi sau invadatori. Burka, barbosii, minaretele, etc. Intocmai ca si Jihadul (la el ma refeream cand vorbeam de clisee, nu la moartea unor oameni) care e interpretat “asa cum vrem noi”, Jihadul autentic inseamna altceva. Iar daca cineva a intrat cu avionul in WTC strigand Allahu Akbar cu siguranta nu acela a fost creierul intregii operatiuni. Sa fim seriosi, toata tarasenia e mult prea complicata si costisitoare. E efectiv batator la ochi, ne prefacem ca nu vedem elefantul din camera, au iesit Osama si talibanii din pestera si gata, atentatul e pregatit. De cine au fost finantati, ce curioasa sunt sa aflu macar raspunsul la aceasta intrebare. Apropo de finantare, Cosa Nostra are dreptate, din ce bani e platit razboiul pana la urma, nu din banii contribuabililor? In acelasi timp pe partea de asigurari de sanatate exista o criza, insa aparatul de razboi a mers ca uns. La fel si vanzarea opiumului, banuiesc :)

  Sase sase, ideea e ca la WTC victimele au fost numarate macar, exista o evidenta. Dar cine are evidenta victimelor din Orient? Nu cred ca Amnesty sau Human Rights Watchers pot face fata. Asta mi se pare revoltator, plus inchisorile secrete (si se pare ca avem si noi din astea pe teritoriul tarii).

  Florin, cred ca ti-am mai zis, sunt de acord, se scrie mult, iar cand vine vorba de mers in miezul lucrurilor nimic. Dar acum sa fim seriosi, daca cineva mi-ar fi propus de exemplu, uite iti dau finantare pentru o luna, mergi sa transmiti din Egipt sau Siria sau Libia (ca tot au fost revolutiile astea acum) cred ca m-as fi dus. Asa de capul meu, fara nicio acreditare si fara fonduri, e cam greu.

  Blanco, mai citeste odata. Printre randuri. Intentionat nu am vrut sa pomenesc despre adevarata istorie sau sa pun intrebari despre ea. Asta nu inseamna ca eu nu am o parere, doar ca prefer ca deocamdata sa nu pun si mai multe paie pe foc. Inca o data, i-am spus si Norei, in randul despre acceptarea diferentelor nu era vorba despre acceptarea situatiei. “Ci mai degraba de implicatii si consecinte. Faptul ca atunci cand mizezi ca te afli intr-o lume civizilata, intr-o asa zisa sigurantza, conform propriei tale alegeri, aparitzia decesului in astfel de conditii pe langa o moarte pe nemerit si pe neasteptate, deregleaza mult mai multe lucruri in jur.” Cum adica conform propriei alegeri? Nu cred ca noi am ales unde sa ne nastem. Iar lumea in care ne aflam noi e aparent civilizata si sigura, dar acum incep sa cad cortinele odata cu crizele de tot felul. Cat despre panica, sunt de acord, crezi ca eu nu ma uit peste umar cand sunt intr-un aeroport? Si mi-e ciuda pe mine, dar acesta este efectul psihologic care s-a dorit a fi creat.

  Andreea, burka nu mi-o vezi de la o posta? :)

 • 86

  “Iar daca cineva a intrat cu avionul in WTC strigand Allahu Akbar cu siguranta nu acela a fost creierul intregii operatiuni.”

  Nu zau, nu era ala??? :lol:

  …Cica Bin Laden l-ar fi sunat pe Bush la telefon, sa-i spuna ca vine sa se predea. A fost refuzat fiindca a pus conditii: “Dar vin cu avionul”. :P

 • 87

  Spre făţărnicia cui, Iulia? Dacă tot faci acuzaţii, fă-le până la capăt.

  “sa nu isi indrepte privirea doar spre un singur orizont.” – de unde ştii tu, Iulia, că îşi îndreaptă privirea spre un singur orizont? Aşa scrie în cărţi? Şi, în general, nu ţi se pare cam stupid să le spui oamenilor pe cine să plângă şi la ce să se emoţioneze? Nu poţi impune asta, oricât ţi-ar părea de injust. Şi când pierdem oameni dragi, nu suferim egal, Iulia. Niciodată nu suferim egal. Durerea asta nu e ca o bucată de salam. S-o împarţi felii pe căprării. Mi se pare de-a dreptul nerealistă pretenţia ta de încerca să gestionezi aşa ceva. Şi nedelicat să le spui oamenilor să-şi păstreze sângele rece când tu însăţi pari a clocoti. Şi e firesc să fie aşa. Ca idee, evenimentele astea importante, cumva externe nouă, pot declanşa reacţii extrem de personale, legate de modul în care suntem construiţi, de etapa vieţii în care ne aflăm atunci. Poţi face un exerciţiu de imaginaţie?

  În afară de asta, dacă banii de la buget sunt folosiţi pentru a finanţa războaie, asta înseamnă că sunt de acuzat contribuabilii? Cel căruia îi dai dreptate asta afirma. Şi mai afirma şi că 3000 nu reprezintă un rezultat bun. Spre orizontul ăsta nu-ţi îndrepţi ochii, Iulia?

  Hm. Unde e făţărnicia de data asta?

 • 88

  eeei, Iulia, parcă eu nu mai ţin minte cum e cînd ai douăzeci de ani şi te îndrăgosteşti lulea pînă nu mai ştii de tine…

  şi uite-aşa, are loc un transfer inedit de pasiuni şi adeziuni. de cele mai multe ori, într-un singur sens. dacă iubitul e “de stînga”, devii şi tu “de stînga”. şi viceversa. dacă alesul inimii ascultă numai Şostakovici, ce să faci tu, biata de tine – o să-l iubeşti pe Şostakovici.

  şi încetişor, încetişor, te trezeşti credincioasă, liberală, marxistă, budistă…

  cam aşa stă treaba cu pygmalionii ăştia.

 • 89

  @Iulia Gheorghe: eu nu inteleg de ce ti-au sarit la beregata.eu cred ca e un articol bun si destul de impartial.eu una urasc cand ti se extrag lucruri si afirmatii din context si se foloesc impotriva ta.

  adevarul este ca m-am gandit si eu de ce tocmai atentatele de la 11 septembrie sunt asa de importante intr-o lume in care razboiul efectiv nu a incetat niciodata.dar probabil ca mediatizarea intensa si ideea de “TERORISM” e buba.pentru ca intr-un anume fel ne-am obisnuit cu ideea ca soldatii trebuie sa moara si oamenii din zonele de razboi mor dar nu putem accepta ca oameni “mai nevinovati” mor la serviciu.poate pentru ca ne aduce fata in fata cu fatalitatea,poate ca asa ne-a informat si educat o anume cultura media.

  m-am uitat pe o lista a razboaielor pe care le-au dus americanii si e o lista extensiva.eu vroiam initial sa ma verific sa nu spun prostii si am facut foarte rau pentru ca am observat ca americanii sunt in razboi inca de la formarea statului american.au dus multiple razboaie din totdeauna.nu au avut pauza efectiva niciodata,fie ca era vorba de colonii africane fie ca dorea sa isi consolideze pozitia in timpul”razboiului rece”,care nu a fost atat de rece cum se spune,fie ca venea “saving the day” in razboaiele noastre;sau desigur faptul ca WAR ON TERROR a inceput dupa WTC si tot continua de atunci pe orice fronturi si in toata lumea.

  da e bine si cu asta,sa deplangem victimele terorismului si sa le comemoram,dar cand o facem excesiv si mai mult chiar decat ne comemoram mortii nostrii deja e cazul sa ne punem semne de intrebare.incepe sa devina un brand media intoxicant ,patand zic eu memoria oamenilor alora.

 • 90

  Nora, parca am fi la tribunal. Inca din 10 septembrie din Google Reader am inceput sa fiu bombardata cu articole despre 9/11. Intru pe BBC sa descarc un podcast al unei emisiuni simpatice ca sa fac niste exercitii cu o eleva si doua zile una doua alta podcastul era despre 9/11. Si cum sa nu suferim, daca suntem expusi inegal in fata evenimentelor de catre media. Si da, mi-am putut da seama cu usurinta ca unii isi indreapta privirea doar catre un sigur orizont din felul in care erau scrise articolele si realizate reportajele.

  Cosa Nostra se exprima intr-un anumit fel si niciodata nu te-a deranjat, asta pana acum, nu stiu ce s-a intamplat intre voi, comentatorii, fiindca am lipsit destul de mult, ultima data erati un grup destul de unit. Bineinteles ca eu nu ma refeream la treaba cu 3000 (din pacate a fost un rezultat bun pentru cei care stau in spatele acestor atentate, si-au atins scopul milimetric). Contribuabilii da, sunt de condamnat pentru ca permit ca din propriile buzunare sa se construiasca o masina de razboi, or fi crezand ca razboiul asta e chiar pentru democratie?! Asta cred ca e din cauza ca sunt atat de indragostiti de ceea ce reprezinta visul american, incat au impresia ca USA va deveni un fel de Superman al lumii si va salva Orientul din ghearele arabilor necrestini si salbatici. Gen Stefan cel Mare reloaded.

  Andreea, una la mana scena e induiosatoare, doar ca daca prefer sa sustin in continunare ca nu m-am prostit in halul ala in care spui tu ca m-am prostit. Se pot face schimb de afinitati berechet, asta nu inseamna ca am creierul de bibilica si ca hormonii mi l-au umflat, iar eu nu mai am o parere proprie. Nu cred stii tu ce si cate polemici am eu cu pygmalionul si in definitiv, nu ma cunosti nici pe mine si pe el. Doar ca ne plasezi automat intr-o poveste-cliseu. Pygmalionul meu insa bea bere daneza. Asta spune multe despre gradul lui de toleranta.

 • 91

  @octa: Un brand media, exact, asta era cuvantul care desemna ceea ce i-am explicat Norei mai sus.

 • 92

  scuze pt. greselile din 92, sunt in capul in nspe parti. ne auzim mai tarziu

 • 93

  @octa: plus ca repet WTC a fost markerul unui nou razboi ce dureaza de 10 ani incontinuu si care si-a marit fronturile,desigur schimbandu-si denumirea in operatii de intarire a pacii.care dureaza si acum dupa extragerea marii parti a armatei din afghanistan,dupa “capturarea” lui bin laden s.a.m.d.mortii sunt peste tot, de 50 de ani tot mor oameni,incontinuu si fara pauze si totusi cele mai mari comemorari sunt ale victimelor holocaustului si ale victimelor WTC.cu ce le indreptateste pe ele mai mult si cu ce e mai oribil ce li s-a intamplat lor fata de restul?

  in cel mai rau caz eu cred ca articolul tau iulia trage un semnal de alarma ca e cazul sa ne indreptam atentia si catre ceilalti

 • 94

  Nu, Iulia. Nu suntem la tribunal. Încerc să obţin doar ceva punctual pentru că acuzaţiile lansate în eter nu au niciun sens. E ca şi cum ai scuipa în sus şi ai sta să vezi în capul cui pică.

  Acum văd că aduci vorba de media şi de acoperirea inegală a subiectelor în presă. Asta e toute autre chose. Tu foloseşti un plural în articolul tău, când pers. I, când a doua. Crede-mă, sunt o cititoare atentă. Tocmai pluralul ăla încerc eu să-l identific şi lui te rog pe tine să-i dai un nume.

  Cât despre Cosa Nostra, cred că ai ratat valurile de înjurături pe care mi le-a adresat încă de la primele mele comentarii aici. Deja mă aştept la ele ori de câte ori văd că e un subiect sensibil. Ba sunt jidancă vândută, ba nevândută, ci doar proastă, ba lucrez pentru jidani, ba sunt măritată cu unul. Depinde, nu ştiu de ce, probabil de cum a cântat cocoşul dimineaţa. Şi oricum n-are nicio legătură. Putem cădea de acord în unele teme şi ne putem “înjura” pe altele.

  Ştii ce e amuzant? Că sunt acuzată, pe rând, de ambele tabere: am şi simpatii sioniste, dar sunt şi apărătoare a “jihadiştilor”. :lol: Depinde doar de poziţia celui cu care stau de vorbă.

  Cât despre influenţa pe care o pot avea contribuabilii asupra deciziilor luate de lideri, dă-mi voie să-ţi spun o noutate: România însăşi a băgat în războaiele astea duse de SUA nişte sute bune de milioane de euro. Asta oficial. Din banii ăştia, o parte sunt şi ai tăi. Nu te-am văzut legată de copaci în faţă la Ministerul Apărării. Dar ai îndrăzneala să acuzi pasivitatea cetăţenilor americani.

  Încă o dată, bagi oamenii în aceeaşi oală grosolană şi presupui tu că toţi americanii se închinau dimineaţa Condoleezzei Rice. Şi chiar dacă ar avea naivitatea asta, mă îndoiesc că merită să moară pentru credinţa lor. Iar visul american nu are nicio legătură cu încercarea de a “democratiza” cu forţa alte spaţii. Dar e mai comod să-l respingi şi pe ăsta în bloc, nu?

  Tu chiar crezi că, în criza de acum, americanii au chef să-şi vadă banii băgaţi în războaie?

 • 95

  Octa: măi, oameni buni, eu nu vă înţeleg. Vă aduceţi aminte de victimele celelalte doar când vine vorba de “ăstea” mediatizate? Că-n restul anului nu păreţi să aveţi vreo problemă.

  Cine te împiedică să ţii doliu? Să organizezi un eveniment? Să aduci aminte lumii?

  Plânge, femeie, ce morţi vrei şi lasă şi restul lumii să facă acelaşi lucru.

  Contabilitatea lacrimilor. Cică “totusi cele mai mari comemorari sunt ale victimelor holocaustului si ale victimelor WTC.cu ce le indreptateste pe ele mai mult si cu ce e mai oribil ce li s-a intamplat lor fata de restul? “. :roll:

  Tu te auzi vorbind? Ele, victimele, nu sunt îndreptăţite să nimic. Că sunt moarte. Restul, viii au dreptul să comemoreze cât vor şi cum vor. Pe tine cine te opreşte să comemorezi pe cineva?

  Hai că eşti amuzantă.

  Ia lista aia “extensivă” şi fă ceva. Dacă simţi nevoia. Dacă nu, nu te mai lega de morţii altora şi de câte lacrimi varsă alţii. Tu vrei să dictezi asupra empatiei, sensibilităţii, reacţiilor emoţionale etc. Aşa ceva nu se poate.

 • 96

  @Nora: unde in textul de mai sus scrie ceea ce spui tu?iti place sa iei afirmatii scoase din context ca sa acoperi faptul ca de fapt nu ai avut dreptate intr-un anumit punct.dar nu e asa.textul iuliei nu spune nimic din ceea ce comentezi tu.insa ce e drept tebuie sa iti scoti camasa si tu pe undeva.sa ai ultimul cuvant chiar daca asta inseamna ca ceea ce spui nu are sens deloc.important este sa iesi tu din conversatie triumfatoare si pe primul loc.chiar asa o mare neincredere ai in tine incat trebuie sa iti validezi orgoliul pe aici?

 • 97

  Octa: mi se par mereu emoţionante psihologiile de scara blocului. Mai încearcă, poate te mai rafinezi.

  Până una alta, am pus nişte întrebări punctuale, iar Iulia s-a fofilat cu graţie.

  În rest, am observat că ai probleme cu înţelegerea textelor aşa că nu e cazul să faci observaţii precum “scoaterea lucrurilor din context” când tu nu prea ştii care e contextul.

  Iulia fix asta spune. Că ne centrăm pe morţii unora şi îi uităm pe ai altora. Care noi? E tot ce vreau să aflu. Aş mai vrea să ştiu şi cum îşi imaginează cineva că poate dicta cuiva pe cine să plângă şi pe cine, nu. Şi se mai face şi că nu vede mesajele discriminatorii, fanatice. Dar nu uită să-i acuze pe cei care nu se uită decât într-o direcţie. Iarăşi, fără să spună care sunt aceia.

  Cred că Iulia poate să explice mai bine decât ai face-o tu ce a vrut şi ce nu a vrut să spună.

  Tu ia-le de-a gata. E ok. Dar nu e cazul să intervii atât de categoric. Dacă mai intervii, fă-o cu argumente. Nu cu bâjbâieli şi cu atacuri de caţă, la persoană. Nu ţi-a trecut supărarea de data trecută? ;)

 • 98

  @Nora: tu nu ai inteles textul.

  e vorba de importanta pe care o dam atentatelor de la 11 septembrie in urma unui cult media care s-a raspandit pe glob ,o telenovelizare a intregii “afaceri”.

  ” Cu ce am rămas eu după ce am văzut imaginile şi după ce am ascultat comentariile de la televizor? Cu otravă în suflet: am devenit mai târziu o adolescentă plină de prejudecăţi …”etc

  adica s-a inradacinat din cauza felului cum a fost mediatizata toata treaba urmatorul lucru: “rasa albă, creştină şi democrată se ridică deasupra celorlalte, care nu sunt decât nişte rase barbare care se dau în vânt să ucidă oameni nevinovaţi din cauze religioase sau culturale. ”

  ceea ce nu este adevarat,si nici ca americanii sunt niste martiri care vor sa aduca dreptate in lume si nu sunt lasati de barbarii si oameni ai psterilor,din nou o cultura media si un cliseu media care mai implanteaza o idee si anume americanii sunt cei mai tari ei sunt pacificatorii lumii,fara sa ia in calcul victimele pe care razboaiele pe care le duc americanii timp d 50 de ani le fac.

  “Nu avem capacitatea şi resursele de a şti, prin urmare nu avem nici dreptul de a ne burica pe toate canalele mediatice posibile şi imposibile, de parcă am fi doctori docenţi în istoria zilei de 11 septembrie 2001.”asta ai spus-o chiar si tu intr-un comentariu mai devreme cand te luai de iulia,ceea ce mi se pare absurd din moment ce exact asta a spus si ea.deci cum e nora ,cum e?

  ceea ce mai afirma iulia este ca da,adevarul e ca de atunci au murit milioane de oameni pe care nimeni nu ii considera victime pentru ca “nu au murit in birou in multinationala”.ceea ce si eu sunt de acord dca e trist.sa rezonam doar la clisee mediatice care pe deasupra tind sa si distorsioneze adevarul.

  “Ce valoare are obiectivismul nostru dacă avem încredere în clişee care sunt total false şi care sunt la un click sau la o carte distanţă de noi? ”

  “Şi suntem conştienţi noi oare că ne-am lăsat duşi de val şi luaţi de proşti, iar acest fapt, indirect, aduce moartea întocmai precum au adus-o avioanele deturnate?”acelasi tip de ura este si gazul pe focul din fasia gaza.

  spune-mi tu acum unde vezi tu ceea ce afirmi tu,mai ales ca textul este scurt si concis.deci iarasi nu ai citit textul si te-ai grabit sa faci pe comentatoarea acida si deasupra tuturor.doamna experimentata si finuta care iasa mereu triumfatoare din orice discutie contradictorie.acum da-i drumul!mai spune un ultim cuvant ,nu vreau sa iti transpire tamplele

 • 99

  Ei, până nu reuşeşti să demontezi “tâmpeniile” alea logic, punctual, fără semi-încordări inutile, penibilul eşti tu.

  Scuipatul e meseria ta. Cred că e pe post de transfuzie. Cumva, când eşti letargic, vii, scuipi şi te pui repejor pe picioare. Nu-mi fac griji. E dizgraţios, dar nu fatal.

 • 100

  Semi-încordări la mine?!

  Cred că mă confunzi cu careva din proximitatea-ţi anostă.

  Mie mi se dubu-încordează de crezi ca mai are un pic şi plezneşte!

 • 101

  io nu inteleg de unde aveti atata energie ca sa va scrieti si sa va cititi la asemenea “dimensiuni”. Aratati ca niste flecari. Oricum.. ideile nu vi le puteti schimba prin bombaneli interminabile.

 • 102

  @Cosa Nostra: “proximitatea-ţi anostă”? tot snob ai ramas. Tot un paduche ce raporteaza toata existenta la bani. Hai.. mai meri in pielea mea.

 • 103

  Octa: 1. Atentatele alea sunt importante. Au fost declicul (real sau aparent, nu contează) ce a declanşat o suită de evenimente care ne-au marcat epoca. Să le negi importanţa e… naivitate.

  2. Exact. O adolescentă. Pe care nici n-o putem judeca pentru lipsa de maturitate de atunci. Eu nu aveam 12 ani. Eu aveam 20 şi, aşa cum e firesc, n-am dezvoltat atitudinea despre care vorbeşte Iulia.

  3. Nu a spus nimeni că americanii sunt martiri. Nu ştiu de unde ai scos-o. Am spus doar că morţii lor sunt la fel de nevinovaţi ca ai altora.

  4. Exact. Am spus-o. Cu toate astea, majoritatea celor care comentează (inclusiv tu) se comportă de parcă ar deţine adevărul. Mă vezi pe mine indicând vinovaţii în tot conflictul ăsta? Nu. De asta te ocupi tu. “Americanii sunt aşa, americanii sunt pe dincolo”. Deci aia cu “buricarea” eşti tu.

  5. Problema e că Iulia îi vede duşi de nas şi manipulaţi doar pe cei care-i comemorează pe cei de la WTC. Nu şi pe cei din “tabăra adversă”. Eu am zis doar că toţi suntem la fel de proşti. Dar văd că există un fel de alergie la poziţiile neutre. “Ori eşti cu noi, ori eşti împotriva noastră”. Deci, e o mare diferenţă între ce a spus Iulia şi ce am spus eu.

  Până una-alta, tu eşti indignată că e comemorat Holocaustul. Şi spui lumii pe cine să plângă şi pe cine, nu. Ce să zic, sper să-ţi treacă. Iar părerile cum că ţin eu să ies triumfătoate – te privesc. Nici măcar nu merită un răspuns. E doar un refren pe care-l cânţi în orice ocazie.

 • 104

  Cosa Nostra: ştiu, ştiu, scuză-mă. PleSneşti, nu alta. A scris şi la gazetă. Dar tot irelevant e.

 • 105

  @Nora: de ce ti-a luat atat timp ca sa scoti ‘’scuipatii” astia cum zice cosa?poate pentru ca te-ai chinuit ceva ceva sa distorsionezi ce am spus eu asa cum ai facut si cu textul?unde anume spun eu ca americanii sunt asa sau asa?unde anume spuneu ca nu sunt importante atentatele?unde am spus eu ca detin nu stiu ce adevaruri chiar si acum cand am incercat sa nu las deloc spatiu la interpretare?unde zice iulia astia sunt asa aia sunt asa?de ce?pentru ca nu a aratat si fata celorlalti de care vb tu?pai vorbim de altceva,de culturi media care formeaza opinii publice toxice.

  eu nu am spus ca sunt indignata ca noi comemoram holocaustul,dar nu imi place cand se pune “spotlight” pe anumite lucruri convenabile si se baga sub pres restul.si tu vii si imi spui si mie si iuliei ca de ce nu ne luam si de partea adversa?esti absurda si intoxicanta.

  degeaba esti atat de inteligenta daca iti folosesti intelgineta asta verbala ,(mai bine spus scriitoriceasca) ca sa distorsionezi lucruri si spusele altora ca sa demonstrezi ca ai dreptate si sa iti ascunzi greseli.

  dar daa ai reusit sa convingi cititorii ca got the fuck to sleep e bun si normal atunci nu stiu de ce imi mai bat capul.spor la manipulare…scopul?nu mai conteaza att timp cat ne simtem bine

 • 106

  Buna!

  Cred ca-mi placi si am sa-ti dau sfat pe care sunt convins ca l-ai mai auzit: “Aparentele insala”. Si eu aveam 20 de ani cand s-a intamplat evenimentul, care mi-a amintit cat de fragili suntem.Insa astazi dupa 10 ani si investigatii suficiente asupra acestui subiect imi dau seama ca totul a fost o cacialma menita sa invrajbeasca poporul american impotriva popoarelor musulmane si a religiei acestora, deoarece acestea sunt vinovate de terorism si genocid. Acelasi lucru s-a intamplat si in cazul invaziei americane in Irak sub pretexyul fabricarii de arme nucleare, ulterior o fosta agenta CIA, a declarat faptul ca o serie de informatii nu erau valide si in ciuda anumitor inspectori ONU care au declarat ca nu exista dovezi in Irak, pentru producerea de arme de distrugere in masa,acesta a fost invadat in cele din urma. Acelasi scenariu se petrece si in Libia astazi si se va petrece in final si in Iran(final target).Poate ma vei considera adeptul teoriei conspiratiei, insa uita-te putin in jurul tau, nu ai simtit nicodata ca drepturile iti sunt incalcate ca multi oameni din jurul tau s-au schimbat subit, ca politica dusa de guverne in acest moment este una de exterminare psihilogica a cetateanului si transmformarea acestuia intr-un sclav adaptat secolului 21?! Gandeste-te putin: “Divide et impera”(Georgia Guidestones) P.S. Ai un zambet frumos.

 • 107

  Of, Octa, oricât de importantă te-ai crede mata, eu mai fac ceva în timpul ăsta, iar răspunsurile date ţie nu se află printre priorităţi.

  Dar ţie, evident, nu-ţi trece una ca asta prin cap.

  Tu ai zis că americanii sunt “aşa”. Şi Iulia a zis-o când a acuzat pasivitatea cetăţenilor şi a pomenit de visul american. Nu prea ai ţinere de minte, nu? Când afirmi că se pune accentul pe nişte “lucruri convenabile”, iarăşi faci o judecată de valoare. Măcar asumă-ţi-o.

  Şi uite, iarăşi te-ai dovedit incapabilă să pricepi. Nu îţi mai explic o dată. Ar însemna să fiu masochistă. Tu ai o lecţie învăţaţă şi pe aia o repeţi până la epuizare. Desigur, eu voi alege să nu te mai ascult. E bine?

  Ţi-ai amintit şi de Go the fuck to sleep. Nici acolo n-am spus că e bună cartea. Am spus doar că n-o pot judeca până nu ştiu tot textul şi că găsesc false indignările de gospodină pe care o ofensează un “fuck”. Pentru cei care stau mereu cu piatra în mânecă, o aşa atitudine e de neînţeles, ştiu.

  Să ştii că da, am luat bani. Mi-au promis ăia de pe Amazon procent din vânzări. Şşşşt. :lol:

 • 108

  Of, Octa, oricât de importantă te-ai crede dumneata, eu mai fac ceva în timpul ăsta, iar răspunsurile date ţie nu se află printre priorităţi.

  Dar ţie, evident, nu-ţi trece una ca asta prin cap.

  Tu ai zis că americanii sunt “aşa”. Şi Iulia a zis-o când a acuzat pasivitatea cetăţenilor şi a pomenit de visul american. Nu prea ai ţinere de minte, nu? Când afirmi că se pune accentul pe nişte “lucruri convenabile”, iarăşi faci o judecată de valoare. Măcar asumă-ţi-o.

  Şi uite, din nou te-ai dovedit incapabilă să pricepi. Nu îţi mai explic o dată. Ar însemna să fiu masochistă. Tu ai o lecţie învăţaţă şi pe aia o repeţi până la epuizare. Desigur, eu voi alege să nu te mai ascult. E bine?

  Ţi-ai amintit şi de “Go the fuck to sleep”. Nici acolo n-am spus că e bună cartea. Am spus doar că n-o pot judeca până nu ştiu tot textul şi că găsesc ridicole indignările de gospodină pe care o ofensează un “fuck”. Pentru cei care stau mereu cu piatra în mânecă, o aşa atitudine e de neînţeles, ştiu.

  Să ştii că da, am luat bani. Mi-au promis ăia de pe Amazon procent din vânzări. Şşşşt. :lol:

  Ca să ştii pe viitor: dacă uneori nu răspund, sunt cauze felurite. Nu e din cauză că ar deborda răspunsurile tale de inteligenţă şi raţiune. Tu nu-mi pui la încercare altceva decât răbdarea. Mă iartă, te rog, dacă nu spun mereu “prezent”. ;)

 • 109

  Nora, uite iti arat eu unde e fatarnicia. Poti sa-mi spui din memorie, aproximativ, care este numarul de victime civile din Irak de dupa 11 septembrie? Folosind surse americane, cele care dau cifrele cele mai mici.

  Iulia are dreptate, prea polarizata e toata presa, prea mult ni se serveste aceeasi placa. Tot timpul sint culpabilizati musulmanii pentru 9/11, de americani insa nu se sufla o vorba. N-am auzit de nici un general american care sa intre la puscarie pentru neglijenta in servici. E de neimaginat ca in SUA anului 2001 cineva poate deturna un avion, se plimba cu el citeva ore pe unde are chef, iar avioanele de vinatoare americane nu-l intercepteaza. Cind s-a intimplat tragedia aia din Norvegia incepusera sa scrie ziarele de terorismul religios. Dupa ce s-a vazut cine e autorul, toata lumea a amutit. Nimeni n-a intrebat de ce trebuie ca un nebun sa-si paota cumpara arme automate de la piata.

 • 110

  Costeluş, ştii bine că nu există consens, depinzând de cine numără. Aşa că, în memoria mea, există mai multe numere, foarte diferite între ele. De la 100 de mii la 600 de mii. În funcţie de publicaţie, de trust media, de ong etc, de-a lungul timpului, am citit şi de o sută de mii, şi de şase sute de mii. Şi nici dacă am ajunge la un număr, tot n-am avea consens. Că nu toţi sunt ucişi efectiv de armata americană, mai sunt şi minunatele maşini cu surprize şi atunci ar izbucni cearta legată de cine şi câţi a omorât.

  Tu pomeneşti de presă şi, aşa cum am zis deja, nu am nimic de comentat aici. Dar Iulia nu a folosit niciunde cuvântul presă, media, jurnalişti. A pomenit doar de imaginile de la televizor pe care le-a văzut când avea 12 ani! Să avem pardon, dar la 12 ani poţi înţelege eronat şi un episod din Dr. Quinn. Nu putem lua drept reper o astfel de vârstă şi de-aia nici nu mă miră tristele concluzii la care a ajuns ea, cu mintea ei de atunci.

  Uite, Iulia are spaţiul ăsta la dispoziţie. Nu cred că i-ar cenzura nimeni materialele. De ce nu a amintit până acum o vorbă despre cei ucişi în ţările arabe? De ce doar comemorarea altora i-a amintit de ei? Mie asta mi se pare făţărnicie.

  Extrapolând: în România, cel puţin, nu prea există interes din partea populaţiei pentru ce se întâmplă pe plan extern. Paginile şi emisiunile de profil nu prea fac audienţă, iar în online secţiunile de extern stau jalnic la capitolul actualizare. Noroc că mai putem citi şi în alte limbi.

  În ceea ce priveşte autorii de fapt ai atentatelor, nici măcar nu îndrăznesc să-mi dau cu părerea. Dacă s-ar desecretiza, probabil am rămâne toţi cu gura căscată. Sunt sigură că nu avem atâta imaginaţie câtă ne-ar trebui ca să descâlcim aşa fire. De-aia prefer să nici nu încerc.

  Pe bune, am obosit să repet aceleaşi lucruri. Dacă nu citiţi tot, dacă vă e lene, dacă nu sunteţi atenţi la nuanţe, nu pricep de ce vă mai obosiţi să-mi răspundeţi.

 • 111

  Da Nora, ai zis bine. Uite, pentru mine 11 septembrie inseamna comemorarea celor 3000 de americani ucisi in turnuri si a celor 100 000 de civili irakieni. Toti nevinovati. Concluziile Iuliei mi se par corecte; 11 septembrie a insemnat culpabilizarea in masa a unei alte religii, iar victimele “colaterale” au fost ignorate.

  Romania nu mai are presa de mult (4-5 ani pe putin).

  A, nu ti-am citit toate comentariile, am vazut ca au venit maimutele aruncatoare de rahat si am sarit.

 • 112

  Va ofuscati ca fraierii, ca Nora are dreptate.

  Americanii au comemorat 10 ani de la un eveniment tragic pentru ei. Nu v-a pus nimeni sa-i copiati si sa le preluati mesajul (dar coate-goale astia din mass-media romaneasca asta stiu, asta fac). La fel cum nu va pune nimeni sa adoptati toate porcarelele de sarbatori comerciale din vest (Halloween, St. Valentine, Thanksgiving), pt ca mai apoi sa va intrebati de ce.

  Ana chiar nu gasise ceva referitor la 9/11 dimineata prin Ro, si-apoi a inceput sa curga robinetul cu lacrimogene de prost gust, ca pana si Fumurescu s-a sesizat(vezi “9/11 …duios, prostioarele treceau” – si-aici ii dau dreptate).

  Iulia, te-as fi inteles cumva, daca macar incercai sa participi la discutia pe concret. Ai adoptat insa anti-americanismul de doi bani al lui Cosa si capra vecinului (“A murit X? Da’ de ce sa nu ne amintim, TOT AZI, ca altadata au murit si Y, Z, W???”). Atitudine aiurea. :(

 • 113

  Domle, ca si o concluzie, eu propun urmatoarele:

  1. De fiecare data cand americanii isi comemoreaza victimele, mass media aia detinuta de “jidani” sa faca de bine sa comemoreze si victimele musulmanilor, ca doar nu-i doare gura sa spuna cateva cuvinte.

  Si invers, si amaratii aia de la Al Jazzira, n-au decat sa comemoreze si ei, victimele din WTC, Spania sau Anglia. Ca si ei sunt raspunzatori.

  Si uite-asa, incet, incet poate ca si-or da seama ce rasa absurda suntem, tot asa cum spunea cineva pe-aici, nu poci ca sa-i spun numele, vazuta de undeva de sus, de data asta din spatiu, de catre alte entitati, inversunarea asta de furnici pare tare ridicola, inchei citatul.

  alt Till Eulenspiegel
  2011-09-13 19:11:37 | Raporteaza
 • 114

  Nora, uite ca am amintit : pandoras.realit../ asa ca mai usor cu acuzatiile fara documentare in prealabil.

  Till 114 de acord!

 • 115

  Gata, ai rezolvat. Ai întrecut-o în penibil chiar şi pe Ana Barton (cine ar fi crezut!)

 • 116

  @Cosa Nostra: da ce ai dom’le? Ana Barton iti era model. Tot in lesinuri o tineai… ce ai patzit? Din ce motiv te-ai distantat asa de ea? :)

 • 117

  E simplu, Adriane: nu vor sa se combine. :D

 • 118

  @Cosa Nostra: ia asculta niste muzica “cum tre” pt ca ţurai-ţa-ul tau… bla bla

  youtube.com/wat../

 • 119

  @Florin Bratu: Pe Ana nu cred ca a vrut sa o combine. Era clar pt el (banuiesc) ca ii o femeie la locu’ ei :) .

  Cred ca incepe sa-l paleasca obiectivitatea. Inseamna ca.. a fost indragostit de ele?

 • 120

  Pai nu trebuie sa le-o ceara el, ci sa vina de la ele ideea. Sa-si dea seama ca altfel sunt niste distruse. :lol:

 • 121

  @Florin Bratu: :) ))) d’aia zic… era o simpatie reciproca, evidenta. cosa nostra a ajuns la capEtul rabdarilor?

 • 122

  Simpatia nu-i rea, dar suntem barbati, ce naiba. Apreciem femeia in totalitate. :D

 • 123

  @Florin Bratu: pai… eu inteleg ca paserica malai viseaza. Inseamna ca domnisoru cosa nostra facea aprecieri la texte dupa cum i se scula?

 • 124

  Dupa calitatea pedichiurilor! :lol: :lol:

  …Da’ ce, noi facem altfel? ;)

 • 125

  pe un asemenea blog nu-i ase mare bai. Bai este atunci cand se fac asemenea aprecieri sau chiar promovari in alte locuri mai… importante. Pai… asa… orice “maciuca” ajunge o personalitate pentru-ca unu nu isi poate tine scula in pantaloni… sau crede ca daca o scoate afara, “maciuca” trebuie stigmatizata cu aptitudini (scriitoricesti). Am plecat. Noapte buna!

 • 126

  @Florin Bratu: eu apreciez un text dupa cum mi se scoala creieru’ nu instrumentul. Daca ne lasam condusi de pwla, pwle ajungem.

 • 127

  @Iulia Gheorghe: Buna, tocmai te felicitasem pentru articol de dimineata, dar uitasem ca astia ma cenzureaza in continuare (nu tu, cei ce raspund de site). Asa ca sunt nevoit sa scriu de pe alt comp.

  Cat despre articol: o privire de bun simt…si o privire corecta, cred eu.

  PS. Vara asta am fost prin SUA. Lucruri bune si mai putin bune…insa indoctrinarea este incredibila. Lozinca pe ordinea de zi era “In Europa e chiar mai rau”

 • 128

  Iulia: ok, îmi cer scuze. Ai scris ceva în urmă cu un an şi jumătate. Eu pe atunci nu intram pe aici.

  Am citit articolul, dar am aruncat un ochi şi peste comentariile tale în principal (urmând îndemnul spre documentare). Şi uite ce am găsit la comentariul 43: “inca de la WTC cand eram destul de mica (…) vedeam ca e ceva putred in Danemarca.” Păi, Iulia, cum e până la urmă? Ori ai ajuns, ori n-ai ajuns “o adolescentă plină de prejudecăţi care avea impresia că rasa albă, creştină şi democrată se ridică deasupra celorlalte”? Deci, te-a manipulat au ba presa?

  Poate părea un detaliu nesemnificativ, dar pe acest detaliu, pe exemplul personal, ţi-ai bazat articolul de faţă.

  Uite ce cred eu: tu ţi-ai ales o tabără. Poziţia ta e oricum, numai neutră nu. De ce nu-ţi asumi asta? Aşa cum pot înţelege simpatii politice diferite (am şi prieteni pdl-işti, şi psd-işti), pot accepta şi asta.

  De ce spun că nu e neutră poziţia ta? Nu, nu pentru că ai un soţ musulman. Ci pentru că:

  - a spune că sunt vinovaţi cetăţenii americani pentru că din banii lor este finanţat războiul e egal cu a spune că palestinienii de rând sunt vinovaţi de atentatele sinugaşe, sunt vinovaţi pentru că tolerează actele de fundamentalism.

  - mie mi-ai răspuns la comentarii (şi îţi mulţumesc pentru asta), dar nu şi lui Mehmet care spune: Nu inteleg cum pot fi unii asa usor manipulabil si-i pling mortii americani ce au platit o infima parte din vina pe care o au de a fi omorat in lume de-alungul timpului dar mai ales in zilele moderne, feme-barbati-copii,nevinovati, doar pentru pacatul de a fi inferiori , neamericani .Mi-e scarba si de cei ce-i plang si de “boborul ales” al imperiului coca-cola.”… . Dacă aveai o poziţie echilibrată, normal ar fi fost, zic eu, să sancţionezi sau să te delimitezi cumva de poziţiile extremiste. Asta dacă te interesează credibilitatea.

  Iulia, nu vreau să te supăr, dar asta e poziţia mea. Chiar cred că cea care se uită într-o singură parte eşti tu.

 • 129

  Uite cum facem. Scuipă tot acum, fă-ţi tot numărul, înşiră tot pomelnicul de insulte, înjurături şi alte bunătăţuri, loveşte în stânga, trosc, în dreapta, pleosc, dă şi peste gard, cum îţi place ţie, şi stăm liniştiţi după aia. Măcar pentru o săptămână. Aşa, cu picătura, doze mici şi diluate de vai de capul lor – operaţiunea se tărăgănează în mod penibil. Ce zici?

  Sunt pregătită, mi-am luat pelerina şi umbrela.

  Unu, doi, trei, şi!

 • 130

  youtube.com/wat../ :)

 • 131

  calciopro.com/p../

  alt Till Eulenspiegel
  2011-09-14 12:49:57 | Raporteaza
 • 132

  Stai liniştită cât ai vrea. Nu te mai califici pentru a-mi fi ţintă la scuipături. Ţi-ai pierdut acest privilegiu!

 • 133

  youtube.com/wat../ :D

 • 134

  Mai , caraghiosilor , inca n-ati terminat cu discutiile sterile , in contradictoriu , la acest articol ? Eu credeam ca , odata cu ” articolul ” meu nr. 33 , v-am lamurit cum sta problema , dar voi , v-ati pus pe contrazis , pana la epuizare ! Nora , cu tine vorbesc , deoarece esti mai desteapta decat ceilalti , de ce te contrazici cu ceilalti de aici ? Ce vrei sa le demonstrezi ? Stai linistita , mai , fata , deoarece lucrurile sunt deja stabilite . Vrei sa ti-i atragi de partea ta ? Iti arat eu cum : spune-i lui Cosa ca esti impotriva americanilor si ai ura pe jidani , incat vrei sa-i omori personal , infiltrandu-te pe sub sutanele lor , dar cu grija , lui Florin , spune-i ca acum 10 ani l-ai vazut pilotand unul din cele 2 avioane care au intrat in W.C.-TRADE , iar cu un ultim efort , de mascul imperturbabil , a reusit sa scape , sarind cu parasuta , exact in bratele Statuii Libertatii , Octavei , spune-i ca o iubesti de la articolul anterior , iar Iuliei , ca esti calare pe situatie ! Asa vei rezolva situatia ! Ce naiba , mai , Nora !

 • 135

  Bah, tu nu vazusi ca le-am pus muzica “de camera” (poate-si iau una)? Io zic ca fara suptul macaroanei nu se rezolva nimic. :P

 • 136

  Imi place ca ai umor ! Of , fir-ar sa fie de macaroana si mai ales de supt ! Auzi , dar ce-i cu trick-ul ala de la comentariul 85 ?

 • 137

  M-au mancat si pe mine degetele, cum te mananca pe tine de la un timp.

 • 138

  Dar , te-au mancat rau de tot , observ !

 • 139

  Hm , pentru a fi tinta scuipaturilor cosiene , cica , mai intai trebuie sa te califici in finala si sa o castigi , apoi vei fi scuipat mereu de Cosa ! Te doare capatana ! Lung e drumul pana sa fii scuipat , dar mai lung e atunci cand te-ai introdus , cu buna stiinta , in…………….. at !

 • 140

  @Nora: Pana cand ti-ai luat pelerina si umbrela , i s-a uscat scuipatul lui Cosa ! Oricum , nu esti in toate apele tale ! Cred ca de la canicula septembriana ti se trage ! Daia vrei sa fii scuipata ! Poti incerca si la altii , Nora , lui Cosa i s-a uscat !

 • 141

  Mai las-o. Nu destul e ea suparata ca si-a pierdut dreptul la flegme-n ochi, mai rasucesti si tu cutitu-n rana…

 • 142

  Danny, linişteste-te. Nu e cazul să te agiţi atât.

 • 143

  @Cosa Nostra: Eu-s jidan, dar n-as vrea sa ma murdaresti acolo. :)

 • 144

  @ Iulia Gheorghe

  Ne nastem unde nastem, nu avem de ales. Insa dupa aceea singuri ne alegeam calea. Si tind sa cred ca cei din cladirile WTC (economisti, diplomati etc) au fost ei insisi cei care au ales sa lucreze acolo.

  Acest lucru este valid tinand cont si de nationalitatile celor de acolo.

 • 145

  @ Iulia Gheorghe

  “Blanco, mai citeste odata. Printre randuri. Intentionat nu am vrut sa pomenesc despre adevarata istorie sau sa pun intrebari despre ea. Asta nu inseamna ca eu nu am o parere, doar ca prefer ca deocamdata sa nu pun si mai multe paie pe foc”

  M-ai pacalit prima data cand am citit, dar INTENTIONATUL tau nu scuza cu nimic ALEGEREA TA DE A ASCUNDE ADEVARUL. Pai ce rost are sa discutam pe alte subiecte si nu pe adevar? Tu consideri ca tacerea ta si nexprimarea opiniei tale proprii direct in articol este de bine?

  Draga mea, te vei obisnui asa si maine poimaine te vei trezii intr-o lume in care chiar nu vei mai avea ce sa spui!!!

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
Sunt îndrăgostită de oamenii simpli, de limba franceză şi de măslinele verzi ardeii iuti
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!