RSS Feed

Bancpost Dej a fost condamnată pentru hărțuire

vezi toate articolele de
22 Feb 2013 la 11:16 79 comentarii 4438 vizualizari.

Dacă aveți de plătit vreo rată presupun că știți cum oricare dintre bănci ar fi la mijloc vă sună cu câteva zile înainte de termen să vă amintească de datorie iar dacă depășiți termenul nu există zi în care să nu sune să vă dojenească. Dacă nu vă găsesc personal se descurcă prin alte metode. Sună la locul de muncă sau vă sună vecinii și lasă mesaje simpatice ca să vă facă de rușine – asta-mi spunea la un moment dat o domnișoară recuperator că face banca la care lucra ea. Pe mama mea au sunat-o la un moment dat și au anunțat-o că vecina noastră avea o datorie. Apoi au întrebat-o dacă știe ce fel de persoană (neserioasă) locuiește lângă ea. După care i-au spus că ar fi bine să meargă la aceasta acasă și să îi explice că e mai bine să-și plătească rata ca să nu ajungă pe străzi. Mama a crezut că e vreo farsă și evident că n-a făcut nimic. A doua oară când au sunat tonul a fost unul extrem de agresiv și la adresa ei pe motiv că i se explicase frumos care e situația, chiar nu realizează primejdia?! Nu pot să vă repet care a fost replica mamei însă pot să vă spun că știe să fie extrem de acidă când cineva, să spunem frumos, o calcă pe coadă :) .

Obiceiul ăsta cu intimidarea uneori funcționează (din păcate) alteori nu. Și mă bucur foarte tare că zilele trecute am aflat că Bancpost – Sucursala Dej este obligată să achite 4.500 de euro despăgubiri pentru că a terorizat psihic o fetiță de 9 ani. (știrea completă cu tot cu sentința judecătorească se găsește aici) Măcar atât, mai ales că au reclame orientate spre clienții-părinți.

Povestea pe scurt: În anul 2010, o doamnă din Dej a luat un credit de 2.100 de lei de la Bancpost. Femeia spune că și-a plătit în fiecare lună ratele la bancă, dar cu toate acestea a fost stresată cu sute de apeluri telefonice de funcționarii băncii. Pentru că ea nu le-a mai răspuns pe telefonul mobil, aceștia au început să sune pe telefonul fix, într-o lună de circa 50 de ori. ”Am avut o singură întârziere la plata împrumutului, fiind vorba de rata achitată în luna ianuarie 2010. Au continuat să mă contacteze pe telefonul fix la care răspundea fiica minoră, față de care angajații băncii aveau o atitudine violentă și agresivă, subliniind că am datorii financiare importante, iar în caz de neplată se va proceda la evacuarea din locuință a familiei”, a povestit ea. Fetița femeii, a fost supusă unei expertize, iar medicii au stabilit că a fost traumatizată psihic în urma telefoanelor în care i se spunea că ”familia ei putea să doarmă în stradă”. ”A reieșit că reacția anxioasă a fost generată de o situație existențială cu care a fost confruntată – telefoane insistente primite”, se arată în experiza medicilor prezentă la dosar.

A, încă ceva, mă amuză că nimeni nu spune nici măcar azi, când deja sentința împotriva băncii este definitivă și nu mai există prezumția de nevinovăție numele acesteia (nu veți auzi Bancpost în niciuna dintre știri).

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 


79 comments
 • 1

  Ma bate gandul s-o iau pe calea haiduciei. Primii pe care o sa-i jefuiesc o sa fie bancheri. Dupa care, m-apuc de jefuit banci. Cred ca o sa-ncep cu Bankpostul. Banii recuperati o sa-i impart copiilor chinuiti de boli, mai putin 10% pe care-i investesc in utilaje profesionale pentru spargerea altor banci.

  Cand o sa termin cu bancile, m-apuc de politicieni. Pe imbuibatii din privat care s-au dedulcit cu afaceri cu statul ii las mai la urma.

  Fiind atat de mult de lucru, ma tem ca am nevoie de ajutor. Cine se baga?

 • 2

  un glonț, mai simplu. în cap. preferabil când sunt mai mulți la un loc. atât.

 • 3

  @Jaco: eu ma bag, cand si de unde incepem?:)

  Dora Constantinovici
  2013-02-22 18:07:56 | Raporteaza
 • 4

  Nu, eficienta, nu e bine cu glontele, aia e crima.

  Sa jefuiesti niste hoti e un act de dreptate. Si de ce sa-i omori cand poti sa-i pui sa munceasca?

  Dora, am sa-ti trimit un mesaj criptat de genul “privighetoarea a cantat de trei ori” la care tu va trebui sa-mi raspunzi “si elanul a boncanit ragusit”, asta daca mai esti dispusa. Pana atunci, mai adunam musterii.

 • 5

  @Jaco: s-a facut!

  Dora Constantinovici
  2013-02-22 20:14:08 | Raporteaza
 • 6

  pentru tanti care a scris articolul exista doua posibilitati: 1) ori ii e prea lene sa faca un minim research inainte sa scrie o poveste – ca deh, cum ar mai putea fi “jurnalist” roman daca ar mai avea si bunul simt sa cerceteze ceva inainte sa inghita pe nerasuflate 2) ori e foarte bine informata si minte in public cu buna stiinta – lucru care ar trebui sa ii aduca un proces pentru calomnie din partea bancii

  De ce spun astea? Pai explicati-mi si mie cum o “doamna” care lucreaza in domeniul bancar, cu un concubin economist sa ia pe bune un credit de 2.100 lei. Facem un mic exercitiu de logica si bun simt? Sau ne multumim sa preluam niste tampenii? Imi poate explica si mie cineva cum vreodata se va putea demonstra ca respectivul copil a suferit traumele in urma unui telefon? Asa la bunul simt vorbind. Cum se poate demonstra faptul ca acel copil nu avea deja traumele respective? Cum se poate demonstra ca respectivului copil nu i-au fost induse apoi respectivele traume tocmai pentru a servi drept argument la procesul intentat bancii? Stiti cat a cerut “doamna” asta daune? 25.000 euro. Cat a primit? 4.000 euro. Si nu sunt daune pentru cauzarea de traume copilului. Cititi argumentarea hotararii judecatoresti. Dar de e sa faceti voi toate eforturile astea. Nu mai bine preluati pe nerasuflate orice pica din cer si o serviti publicului ca “true story”? Asta pana cand ne vom normali si noi si gospodine gen Dora Constantinovici vor fi puse la plata in urma unor aberatii de genul acestui articol. Atunci sa vedeti cum brusc coboara constiinta asupra “jurnalistilor” si cum se vor verifica mai bine povestile inainte de a fi slobozite.

 • 7

  @Mishul: draguta pune mana si citeste articolul spre care am dat link plus cele cateva zeci in care se explica atat cazul cat si decizia judecatorilor- ai acolo toate amanuntele, nu fi lenes (a). si fie vorba intre noi nu m-ar deranja foarte tare sa fiu gospodina :)

  Dora Constantinovici
  2013-02-22 20:26:35 | Raporteaza
 • 8

  4500 € la care se aplică impozitul pe venit de 16 %,

  rezultă 3780 € din care se deduce tva de 24 %,

  rezultă 2872,8 €

  raportat la cursul valutar ron/€ din ianuarie 2010 de 4.1220 ron pentru 1 €, rezultă 11841,6816 ron

  raportat la cursul valutar ron/€ astăzi 22 feb. 2013 de 4.3780 ron pentru 1 €, rezultă 12577,1184 ron

  dacă scădem suma obținută în prezent față de valoarea din anul 2010, rezultă 735,4368 ron, adică depășește doar cu 15,4368 ron impozitul pe venit de 16%

  concluzia nu s-a recuperat tva-ul de 24% decât în proporție de 0,537 %,

  :lol:

 • 9

  cine zice că statul nu se prostituiază mai mult decât cele mai ale fomiste curve?

  Așteptați să se legifereze pr0stituția, și căsătoriile între oricine cu oricine sau orice. major să fie. După care veți vedea minuni ale păcatului, încât nici nu veți mai putea realiza diferența ce este viu și ce este mort, darămite între de este major sau nu.

 • 10

  Cum ii sta bine unei adevarate jurnaliste, nu poti sa ratezi momentul sa fii si nesimtita daca tot ai fost proasta. Prin comentariul tau imi dau seama ca esti doar neinformata si platita degeaba pentru activitatea pe care o faci. Jurnalismul nu presupune search-ul pe google si copy paste. Daca angajatorul tau te plateste pentru asta, atunci si-a luat o mare teapa. Dar probabil tocmai d’aia primiti salariile de doua ori pe an. Ca asa meritati. Revenind. Site-ul ala stiriledecluj dezinformeaza cu nesimtire. Citatele respective nu sunt din hotararea judecatoreasca si nici nu ar avea cum sa fie asemenea formulari intr-o hotarare judecatoreasca. Trebuie sa fi putin bolnav la cap sa iti imaginezi ca se abereaza la modul ala intr-o speta. Citatele alea sunt aduse ca si proba in instanta de reclamanta – fiind chipurile rezultatele unor examene psihologice la care a fost supusa fiica. Dezinformati cu o nesimtire iesita din comun si e pacat ca sunteti lasati sa o faceti. Probabil din mila. Cine dracu sa isi puna mintea cu jurnaliste muritoare de foame. In concluzie doamna victima a castigat, practic, 2000 de euro prin sentinta “obligă pârâta să plătească suma de 2000 euro echivalent în lei pentru reclamanta Meşter Alina Maria” + 2500 pentru fiica-sa si trebuie sa plateasca cheltuieli de judecata 2.407 lei “Obligă intimatele Meşter Maria Alina şi Samuil Daniela Teodora să plătească recurentei suma de 2407 lei cheltuieli de judecată”. Daniela fiind fiica “traumatizata” – pe care maica-sa a tarat-o in proces facand-o parte civila. Exact. Asa de grijulie a fost ma-sa cu fiica si asa de mult a vrut sa o protejeze emotional. Nu mai intru in detalii de cat de “traumatizata” arata fiica, ea fiind o adolescenta in toata firea preocupata de mers in club mai mult decat de invatat. Detalii, nu? Prea multe detalii. Mai usor e cu copy paste-ul si nesimtiri gen “citeste mai bine pe site-ul x”. Nu mai bine citesti tu mai bine care iti sunt sursele cand aberezi? Aia iti era sursa? Un site de pe internet? Celelalte doua surse unde sunt? Una in oala cu ciorba si cealalta in oala cu sarmale?

 • 11

  De ce am făcut acela socoteli?

  Pentru a arăta că deși nimic nu este perfect, oamenii își permit să facă legi. Într-o lume perfectă atunci când ieși pe ușa tribunalului în baza unei sentințe. Fie că ai avut câștig de cauză sau nu, fie că ai fost inculpat definitiv sau nu. Cine te judecă are datoria în primul rând ca măcar el/ea să fie corect/ă cu tine. După care se mai ia în calcul și capacitatea lui/ei de a emite sentințe. Dacă banca și familia amărâtei aceleia și-au ftut rosturile. Urmărind cifrele, vi se pare că măcar statul a fost corect?

 • 12

  Tva-ul nu avea voie să nu se recupereze integral, mai ales de la cel/a care se presupune că a fost nedreptățit/ă. Și multe le face statul doar pe jumătate, ori doar cu numele. Încât mai bine nu ar fi făcut nimic. Sau nu ar fi existat. Pentru că mai multă suferință provoacă. Iar prin existența lui ticăloșii au de câștigat mai mult decât aceia nedreptățiți. Pentru că la umbra legii mari grozăvii se petrec. Iar legea este făcută doar pentru a „legaliza” fărădelegea.

 • 13

  @Mishul, ști cum se traduce integral? Nici un leu mai puțin sau în plus. Asta înseamnă integral. Fără urmă cârpăceală făcută pe genunchi din calicie sau înfatuare azvârlită ca o pe o bunăstare în dispreț. De genul, ia bă și tu că poate mori de foame!

 • 14

  Cine lucrează la stat și nu are sufletul și inima pentru popor, este ca un tumoare pe creier. Pentru că nu este pus/ă acolo să i se slujească ci să slujească în folosul destinelor la copii acestui neam. Orice muncă prestezi la stat este pentru patrie cu arma în mână, și baioneta prinsă de armă. Chiar dacă arma aceia ajunge să semene mai mult cu o mătură.

 • 15

  @Mishul: draguta esti cam isterica si usor frustrata tu asa de felul tau sau doar pe subiectul asta ti s-a pus pata? :) e ok, eu nu te judec, sunt zen cat cuprinde – vezi doar sa nu-ti plesneasca tie vreo vena, ai grija de tine, zau :)

 • 16

  Pe aștia nu-i interesează cifrele și clauzele contractuale aprobate la mica înțelegere pe sub masă cu bnr, doar imaginea și stilul futurist. Satisfacția de a se recomanda altora că sustin societatea de consum, că își asumă riscuri pentru asta. Adevărul este că doar aceia/lea pe care reușesc să-i pr0stească își asumă „după ani și ani” riscurile. Iar pușlamalele astea cămătărese huzuresc sau se „flagelează” după cum le apucă toanele, fără a-și asuma nici un risc. :lol:

 • 17

  666 sunt trei suferințe. 666 sunt trei plăceri.

  666 sunt trei tristeți. 666 sunt trei bucurii.

  666 este în orice fărâmă din acest univers tridimensional. Iar a patra dimensiune trebuie să fie și ea pe undeva pe acolo. :roll:

  În tremeni de chimie a cugetului, pământul a rămas tot pătrat. Deoarece atunci când ești crucificat/ă pământul devine suficient de pătrat.

  Pământul nu a fost niciodată rotund, decât pentru viermi (spermatozoizi de m0rtăciuni).

 • 18

  [...] la 20.000 euro (sau cam asa ceva) la 5000 euro (sau cam asa ceva). Detalii despre caz puteti citi aici. Pe scurt, o femeie a avut o data o intarziere la plata unei rate si de atunci astia i-au pastrat [...]

 • 19

  Bancprost!

  Am înțeles eu că băncile ne-o trag, totuși “Bankpostul condamnată” ce e bărbat , femeie ori și una și alta?

  În funcție de răspuns, mă bag sau nu la propunerea lui Jaco. Sau mai bine o las pe Dora , așa s-ar cunoaște cine-i Bonnie și cine-i Clyde!

 • 20

  Domnul care mișhună și behăie o fi directorul sucursalei de pe strada Mioriței?

 • 21

  Moftu, eu sunt contabil de felul meu.

  Pot să fac ca din 4500 de euro să rămână 666. Asta dacă te ajută!

 • 22

  Mishul e o ea? Hm…

  youtube.com/wat../

 • 23

  Baga-te junghiule, fara probleme, ca nu-i pe perechi aici, e care pe care…

  youtube.com/wat../

 • 24

  Singurul drept pe care îl aveți este acela de a vi se permite să credeți în D-zeu, după care să muriți. Nu aveți nici un motiv să suferiți de traume psihice sau anxietate, căci la fiecare îi va veni rândul. Singura diferență este că uni/le vor crede în D-zeu și aceia se vor mântui (iar cine crede și face) iar alți/le nu vor crede și de aceia nu se vor mântui. Deoarece li s-a dat să simtă, să vadă, și saudă credința neîntinată în D-zeu manifestată prin alți/le dar nu au făcut în tocmai așa cum li s-a dat să simtă, să vadă, și să audă.

 • 25

  @Junghiul: e o ea ca e sucursala :)

 • 26

  @Jaco: Mishul cred ca e o ea ca prea ma ataca pe chestii gospodaresti cu ciorbe si sarmale. poate ma insel…totusi, unde ai mai vazut tu un el care sa arunce cu un – gospodino,huo! :) si mai e si foarte suparata pe doamna respectiva si pe fiica ei (ptr ca ar merge la club) iti spun eu, e o ea! :)

 • 27

  Mişul – pisi, hai să-ţi spună nenea cum stă treaba, nu de alta, dar prea ne luaţi de proşti, voi ăştia cu băncile, care aţi jecmănit poporu român mai mult decât Videanu, Berceanu, Bebe Ionescu, Fenechiu, Ghiţă şi mulţi alţi mafioţi la un loc.

  Deci, te-au pus să cauţi pe gugăl toate saiturile care relatează chestia asta şi să intervii. Bun, n-ar fi nicio problemă dacă ai fi intervenit la obiect şi cu argumente. Dar cred că ţi-au dat un rol mult prea greu pentru posibilităţile tale, de fapt, pentru ale oricui, deoarece faptele sunt fapte şi n-ai ce să mai zici, decât să te cerţi ca o ţaţă care-i strigă alteia tot felul de chestii.

  În primul rând, n-ai negat niciunde procedurile băncii tale. Deci jigodiile – în frunte cu tine, sună la lume, la vecini, la cunoscuţi şi dau cu pâra. De asta nu te-ai luat.

  Apoi, nivelul de stres, sau traumatismul provocat nu se măsoară la kilogram şi nu au preţuri stabilite de lege. Numai o justiţie în favoarea mafioţilor poate pretinde să demonstrezi cu acte medicale traumatismul psihic. M-ai sunat de atâtea ori, înseamnă că m-ai stresat şi doar eu stabilesc măsura şi valoarea de compensaţie a stresului la care am fost supus eu. Nu-ţi convine, atunci nu mă mai stresa. Punct.

  Justiţia asta tâmpită – făcută special pentru cei ca voi, îmi cere mie 10% (dinainte) pentru fiecare sumă pretinsă ca despăgubiri. Deci dacă voi mi-aţi mâncat mie zilele şi vreau să vă cer două milioane de euro, nu pot face asta pentru că n-am două sute de mii să-i dau eu dinainte şi pe care să îi pierd dacă nu câştig procesul. Ori, cu câtă încredere am în justiţie, mai bine mă las – spre avantajul jigodiilor ca voi.

  Deci, du-te tu-n pula mea de scârbă cu toţi mafioţii tăi cămătari cu tot. Că eu am fost nevoit să vând în pagubă un bloc de locuinţe pentru a scăpa de Bancpost Tg-Jiu, chiar şi în condiţiile în care îmi plăteam ratele, nu la termen, ci chiar în avans. Şi, cu toate că aveam creditul pe societate, ei îmi trimiteau scrisori acasă, prin care mă anunţau că mai am nu ştiu cât până la termen şi că ce orori mi se întâmplă mie dacă nu plătesc. Şi asta în condiţiile în care, repet, eu plăteam de fiecare dată în avans.

  Bineînţeles că scrisorile ajungeau la mama – că eu nu locuiam acolo şi, vă daţi seama, a trebuit să renunţ că altfel făcea aia infract la cap, că ea nu înţelegea, oricât i-aş fi explicat, de ce să-i ia ei casa din cauza mea!

 • 28

  În privința cămătarilor ar trebui întrebat Isărescu, pentru că le dă băncilor licența de funcționare.

 • 29

  Iar un astfel de proces e simplu ca bună ziua! Pac la războiul!

  10/11/2010 Amână cauza Solutie: se acorda termnen la cererea pârâtei 15/12/2010 Amână cauza Solutie: pentru achitare tdif.axă judiciară de timbru şi dif. timbru judiciar , sub sancţiunea anulării cerereii ca insuficient timbrată 09/02/2011 Amână cauza Solutie: se va cita reclamanta cu mentiunea de a achita dif. taxa judiciara de timbru şi timbru judiciar sub sanctiuunea anulararii cererii ca insuficient timbrata 09/03/2011 Amână cauza Solutie: termen în vederea solutionarii cererii de acordare ajutor public judiciar 06/04/2011 Amână cauza Solutie: pentru a se comunica intimpinarea 11/05/2011 Amână cauza Solutie: pentru solitionarea cererii de ajutor public judiciar 15/06/2011 Amână cauza Solutie: administrare probe 14/09/2011 Amână cauza Solutie: mentine dispozitiile încheierii anterioare 09/11/2011 Amână cauza Solutie: se va efectua adresă la Biroul Român de Credite şi la firma de telefonie Orange 07/12/2011 Amână cauza Solutie: SE ACORDĂ TERMEN PENTRU ADMINISTRAREA PROBEI TESTIMONIALE. 08/02/2012 Amână cauza Solutie: SE ACORDĂ TERMEN PENTRU ADMINISTRAREA PROBEI TESTIMONIALE 21/03/2012 Amână cauza Solutie: SE VA EFECTUA ADRESĂ LA bIROUL rOMÂN DE cREDITE

  /04/2012 Amână cauza Solutie: TERMEN IN VEDEREA STUDIERII ACTELOR 09/05/2012 Amână pronunţarea Solutie: amână pronunţarea hotărârii pentru termenul din 16.05.2012 16/05/2012 Admis fond Solutie: admite acţiunea. 19/09/2012 admite cererea Solutie: admite cererea. Investeşte cu formulă executorie sentinţa civilă nr. 682/16.05.2012

 • 30

  Nu m-ai convins Dora. Dracu știe de ce prefer “sa îmi pun mintea cu jurnaliste muritoare de foame”!

 • 31

  @junghi: :) la mine in fata blocului canta deja ceva pasare misto, as putea spune ca vine primavara? e 6 dimi ooo si nu-s muritoare de foame, doar muritoare. nu mor de foame (si nimeni de pe langa mine) ptr ca bunica mea m-a invatat sa fac mancare din nimic, iata. ai putea chiar spune ca sunt gospo dar asta ar inversuna-o doar pe Mishul :) si nu vrem asta :)

  Dora Constantinovici
  2013-02-24 06:16:38 | Raporteaza
 • 32

  @Dora

  Să aveți o duminică minunată!

  youtube.com/wat../

 • 33

  Gata, m-am hotărât!

  Îți trimit răspunsul criptat , să nu se prindă hoțomanii!

  youtube.com/wat../

 • 34

  Atenție, Jaco. Și mesajul 31 e criptat!

 • 35

  Desigur ca e criptat. Vine primavara inseamna de fapt, hai sa incepem, iar a face mancare din nimic, inseamna sa dam prima lovitura cu mainile goale (curate).

  youtube.com/wat../

 • 36

  youtube.com/wat../

  ?

 • 37

  Vrajba de vânzare negustor ambulant Inel, șnur, parfum ieftin

  Baiana să facă pastel Și un bun gratar de pisică

  Ora patru dimineața El a coborât drapelul sfânt de pe ușă

  youtube.com/wat../

 • 38

  Pat Metheny ar fi primul pe care l-aș acuza eu de hărțuire.

  youtube.com/wat../

  Care la rândul lui a fost hărțuit la început de un ungur!

  youtube.com/wat../

 • 39

  Cine n-are un ungur, sa faca bine sa-si cumpere!

  youtube.com/wat../

 • 40

  Sau un neamț.

  youtube.com/wat../

 • 41

  Eu zic ca cine are un ungur ar fi bine sa-l vanda, ar scoate ceva bani pe el. Mult mai bine e sa-si pastreze un neamt sau un japonez.

  N-ar fi rau ca si pe tigani sa-i vindem, zic eu, 1 milion euro bucata. Daca am proceda asa, poporul roman s-ar imbogati si ar scapa de saracie. Ar trebui o lege data in acest sens.

 • 42

  he,he

  youtube.com/wat../

 • 43

  42 e raspuns la 40, pricepi tu junghiule…

 • 44

  Mishul,

  Sa nu dea dumnezeu cel sfant,

  Ca prosti, cum crezi tu ca mai sunt

  Sa se ocupe-un pic de voi,

  Jigodii cu iz de gunoi,

  Cu sufletul vostru hidos

  Ca de maimuta bolnav dos,

  Ca nici o banca, nici Bankpost

  Nici alta banca fara rost

  N-o sa va-ncapa atunci pe toti

  ca multi mai sunteti, dar si hoti.

  Si ve-ti ramane printre noi

  Si cred ca fi-va vai de voi

  Nu ca va facem noi vreun rau

  Dar firea voastra de lingau

  Va lasa fara subiect

  Chiar de ne lingeti drept in rect,

  Noi bani pe asta nu vom da

  Ca ni i-ati luat cu frauda

  Si veti vedea si voi atunci

  Cum e cu vorba sa arunci

  La telefon sau prin scrisori

  si veti ramane doar scursori

  cu buzunare fluturand

  cu datorii mereu in gand

  Nici bani de glont nu veti avea

  Multi ani si voi veti indura

  Sistemul unde coad’ati fost

  pe la topoare fara rost

 • 45

  youtube.com/wat../

 • 46

  erata la 44

  ultimul vers: Pe la topoare gen bankpost( in loc de “pe la topoare fara rost”)

 • 47

  Se duce cocoana la deftorul de suflete (tribunalul), cu creierașii la copil făcuți piftie. Tribunalul socoate, și socoate, ca o meliță stricată. Dar oricât s-ar strofoca nu poatea împlini dreptatea.

 • 48

  Satul chiar dacă se face că nu știe (pentru că adevărul este ascuns în cifre) îți ia impozit pe orice venit, chiar și din cauzele câștigate în tribunal. La tribunal valoarea adăugată se aplică la plângerea pe care o faci. Întrebarea este dacă se echilibrează rolul pasiv pe care îl faci în tribunal cu rolul activ, care ți se dă dreptul să-l joci în societate, după soluționarea cauzei. Fără a mai pune în discuție faptul că la tribunal poți ajunge pe brânci și cu ultima suflare.

 • 49

  După cum arată cifrele, chiar dacă cocoana ar fi primit tot bugetul fmi ca răscumpărarea pentru răul care i-a fost pricinuit familiei. Și tot nu ar fi fost de ajuns pentru a împlini dreptatea.

 • 50

  Nu astept raspuns de la “Mishul” pentru ca sunt imun la injuraturi.

  Nu cred sa gaseasca raspunsul la ce am scris eu, pe google si prin urmare nu-i ramane decat sa injure cu spume.

 • 51

  Vreau şi pe muzică. Muzica când o pui?!

 • 52

  @Junghi: multumesc :) si tu @Jaco: :)

  Dora Constantinovici
  2013-02-24 15:30:25 | Raporteaza
 • 53

  Dora,

  nu-mi multumesti si mie ? :(

 • 54

  @Gelu Odagiu: cum sa nu, multumesc pentru poezie :)

  Dora Constantinovici
  2013-02-24 20:08:43 | Raporteaza
 • 55

  :)

 • 56

  Punctul slab al poporului român e ăsta: poporul român e un popor lipsit de drame lăuntrice, un popor prea agățat de pământ, în sens agrar, care l-a dus (și în continuare îl duce) către o minte simplistă. Sufletul unui român e lipsit de contradicții. De ce? Pentru că românul niciodată nu și-a dorit să-și dezvolte un caracter potrivit dramelor sale lăuntrice,. Lipsa dramei din mintea românului ne-a făcut, pe noi românii, un popor simplu, cu taine simpliste, care refuză ideatica sinucigașului (de a reduce perplexitatea sinelui la un nivel primar, agrar – „una cu pământul”). Nu vrem să ne identificăm dramele lăuntrice oferite de viață în virtutea inerției viețuirii, refuzăm ideea construirii (în sinea noastră, măcar virtuală) unei vieți karamazoviene, refuzăm ideea existenței prin suferință. Refuzăm să credem că omul trebuie să aibă contradicții interioare de-a lungul existenței și asta cu scopul de a trece mai departe prin viață. De ce refuză românul ideile acestea? Pentru că românul are un dumnezeu în suflet? E în pace cu el însuși? Ha ha ha! …să fim serioși, „prinde-i cu minciuna”. Românul e pur și simplu prea leneș, e leneș în mintea lui. Tocmai de-aia refuză să și aibă contradicții, să (și să-și) pună întrebări filozofice… fiindcă e prea leneș și își eliberează toate problemele sale prin manele, mici la grătar, cluburi și bere ”fără număr”, „făăăăăăăăăără număr, bă’, băiete, bă’!”. Cărămizile societății sunt făcute prin contradicție pentru a exalta mintea omenirii, a o ridica la un nivel mai înalt decât existența însăși. Mă înțelegi, frățioare? Sinucigașul a înțeles profunzimile pe care le-a rostit existența și de aceea trece mai departe prin viață, fără să rănească comunitatea din juru-i. Ceea ce face diferență între noi, ca români, și sinucigași e că ei se manifestă fără remușcare în societate. Iar noi… noi ”rănim” societatea manifestând vulgaritate, prin manele. Pur și simplu Suntem prea proști să ne sinucidem, nu pentru că suntem altruiști. Ne place prea mult să trăim viața asta de prost gust. Manea, bere, femei, băuturi, cluburi etc. Pur și simplu, viața e prea frumoasă ca să mai avem, și noi, indulgența de a crea idei sinucigașe

 • 57

  Maitre Mishul sunteti pe statul de plata al Bankpost…PURTATOR DE CUVANT SAU MANIPULATOR subt acoperire? Iertaciune, cu Aplecare, este nevoie de clarificare din partea Domniei Voastre nu Va fie cu banat. Si acum> 1. Stim cu totii ca Bankpost Romania si in genere bancile au un comportament dupa un pattern greu de digerat intr.o comunicare, intr.o comuniune, intr.un contract biunivoc…ofensiv, limitat, umilitor, jignitor, persuasiv distructiv,de control, paranoid…pare ca angajatii (nu generalizam, dar cei care se ocupa de telefoane, probabil biroul credite, recuperari etc)au luat lectii de la Inchizitia lui Torquemanda sau de la Beria.O spun din proprie experienta si mai am in fata Inimii inca 8-9 colegi si /sau prieteni, oameni echilibrati,cu o ecuatie personala foarte bine formata care pot confirma aceasta asertiune. 2. Imprumuturile in franci elvetieni au fost un cal troian pt Bankpost.Francul elvetian a pornit de la un prag de cca.2,ceva lei in 2007…si a urcat explosiv, concurand euro un an mai tarziu. Mai mult, imprumuturile au fost acordate in franci francezi convertiti la cursul de schimb al zilei, dar platile s/au facut, de catre debitori in euros.Castig de doua sau de trei ori, nu intram in mecanismele intrinseci, nu are rost. 3. problema diverselor taxe incasate mai mult sau mai putin mascat pe contractele de imprumut. In definitiv pct 1, respectiv pressingul psihologic, discreditarea, amenintarile voalate, violenta verbala si incultura represinta Marea Problema. Asa ca cele scrise de Jaco Pastorul, Dna Dora..ideea haiduciei, desigur la nivel de Matrix, mental,virtual, simbolic o accept cu Bucurie si mahnire totodata. Si da, traumele pot fi identificate cu mare precizie in anamneza facuta de un psiholog, psihiatru sau terapeut cu har.Din pacate, multi cred ca se pricep la football, politica, masini, psihologie si Doamne. Va Multumesc si numai Lumina, Iubire si Vindecare.

 • 58

  M.ai uns la Casa Inimii Cosa Nostra. Sa fii Ocrotit, oriunde ai mere

 • 59

  Eu stiu un caz in care unul girase un prieten pt un imprumut mic ca valoare…vreo 2.000 de euro…prietenul se muta de la vechea adresa si colac peste pupaza uita sa mai achite si ratele… ce face banca? (chiar nu mai stiu care banca era) … se duce la girant la serviciu si il ia de urechi…girantul speriat de de urma prietenului – care, in cele din urma, intr-un final fericit achita imprumutul integral si povestea se sfarseste… ce vroaim sa spun insa este ca la finalul cu happy end girantul o intreaba pe doamna de la banca cum de s-a gandit sa-si recupereze astfel paguba…raspunsul doamnei de la banca – citez din memorie – …”pai stiam ca daca va stresez pe dvs. o sa o gasiti (imprumutatul era o EA), ca doar nu era sa ma agit eu” :) ))))))

  …deci sa nu spuna cineva ca banca e de treaba

  …pe mine m-au sunat o data ca lipseau 37 de centi (euro centi) din cont la data scadentei ….de atunci am tot timpul intre 10 si 50 euro in plus

  …banca mea trimite lunar mesaje …unde scrie ca daca ai achitat deja sa ignori mesajul…eu la-s ignora, dar de obicei le trimit sambata si duminica dimineata devreme…cand incerc sa dorm si eu ceva mai mult :D …problema mea, nu?

 • 60

  @The Balaurr: exact asta e atitudinea tuturor, daca ai cerut un credit treaba ta, trebuia sa citesti contractul cu atentie, trebuia sa nu ceri, trebuia sa…etc, etc si trecand peste cazul asta particular cu Bancpostul mai sunt n cazuri cu alte banci iar nesimtirea lor nu se justifica mai ales dupa ce anul trecut printr-o ordonanta de urgenta s-a decis ca statul roman sa finanteze in caz de necesitate bancile aflate in dificultate. misto, nu?

  Dora Constantinovici
  2013-02-26 13:07:28 | Raporteaza
 • 61

  @The Ballaur: plus ca aia cu ignoratul mesajelor desi tonul din mesaje este unul de foarte multe ori agresiv – ptr ca practic esti amenintat ca te trec la rau platnici, ca platesti nu stiu ce penalizari, etc este cireasa de pe tort.

  Dora Constantinovici
  2013-02-26 13:10:29 | Raporteaza
 • 62

  …ce sa zic, abia astept sa castig la loto si sa ma duc sa le trantesc banii pe masa ca sa scap de ei odata…:D apoi ma ciupesc si ma trezesc :D :D:D:D

 • 63

  @The Balaurr: :) )) spor! daca te intrebai sa stii ca accept donatii, ai vazut, sunt muritoare de foame :) ))

  Dora Constantinovici
  2013-02-26 13:39:43 | Raporteaza
 • 64

  Dora, stai să înţeleg, că-s mai 286 din fire.

  Deci ăia de la bancă o sunau pe maică-ta (care NU avea datorie la ei) şi erau AGRESIVI cu ea pentru că nu se duce cu furca peste vecină să-şi plătească rata?!?

 • 65

  @Tywin: da, exact. pentru ca ea (vecina adica) nu mai raspundea la amenintarile lor (sau cine stie, poate nu mai raspundea nici la telefon) o sunau pe mama sa mearga ea sa-i spuna ca e de rau daca nu-si plateste rata. mama nefiind girant si nefiind ruda sau macar prietena foarte buna cu doamna respectiva :)

  Dora Constantinovici
  2013-02-26 13:47:04 | Raporteaza
 • 66

  @Tywin: la un moment dat au intrebat-o pe un ton bine ridicat ATI VORBIT CU VECINA? DE CE N-ATI VORBIT CU VECINA DVS?! mama le-a spus ca nu o intereseaza si ca nu e treaba ei ce fac vecinii sau asa ceva moment in care i-au spus ca O SA VA PARA RAU PENTRU CA CINE STIE CE FAMILIE SE VA MUTA IN LOCUL EI SI VETI AVEA NEPLACERI (din cauza ca o vor executa silit – nici macar nu cred ca ar fi putut face asta) DAR VA FI PREA TARZIU! :) ti se pare normal?

  Dora Constantinovici
  2013-02-26 13:56:37 | Raporteaza
 • 67

  E clar, maică-ta este o comunistă care n-are pic de respect faţă de interesul privat. În loc să ajute firmele pe spinarea cărora îşi ia pensia, ea le mai şi aduce prejudicii obligându-i să cheltuie alţi bani pe telefoane şi recuperatori. Eu zic să fiţi fericite că banca, în mărinimia sa, nu v-a dat şi pe voi în judecată…

  en.wikipedia.or../

  Link related. Somewhat.

  Altfel, da, din păcate, asta este “normalitatea” de astăzi. De ce? Din cauza pulimii. Azi citesc articolul ăsta şi fac spume pe internet contra Bancpost, mâine, dacă ăia bagă iar credite “cu buletinul”, se vor călca în picioare la bancă.

  În schimb, uite ce se întâmplă la bulgari, care s-au săturat până peste cap de CEZ. Bravo lor, au demonstrat că, pe lângă castraveţi, au şi… nuci.

 • 68

  si noi avem nuci dar folosim doar jumatati de miez de nuca, pe care le asezam lejer in craniu, pe post de creier si ne mandrim cu circumvolutiunile.

 • 69

  @Tywin: da, pai cam asa se asteapta sa facem cu totii cum era in lege. mama era deja calita cat de cat, o sunasera de la o alte banci dar in legatura cu mine sau frate-meu, cu vecinii inca nu patise :) nu pot sa nu ma intreb daca nu cumva sunt cazuri in care strategia functioneaza. bulgarii au fost tari, tot respectul. la noi nu mai iese nimeni, tuturor ne merge bine, FMI-ul poate sa ne mai ia sapte straturi de piei. uneori chiar am senzatia aia cretina cum ca doar mie mi s-au majorat facturile de curent, de intretinere si ca minunatul cos zilnic costa mai mult doar pentru mine (ca domnul Isarescu zice ca e mai scump doar cu cateva procente insignifiante) si in rest totul e lapte si miere…

  Dora Constantinovici
  2013-02-26 14:43:43 | Raporteaza
 • 70

  Gelu: :) ))

  Dora: Da, ai fi uimită, chiar funcţionează, altfel nu ar face-o. Sînt destui idioţi care nu riscă să supere orice li se pare că ar avea o urmă de autoritate (stat, bancă, biserică etc), pentru că “nu se ştie”. Vorba aia, “Capul ce se pleacă”. În ceea ce priveşte FMI, înainte să dăm vina pe alţii, ar trebui să ne uităm în propria ogradă – toţi cretinii care din ‘90 încoa votează numai pe cine le promite miloagă mai multă, dobitocii care nu se pot… duce la budă de foame dar şi-au luat credite pentru electrocasnice, toţi nenorociţii care au vrut trai decent pe banii altora şi i-au ales pe cei care le-au dat asta. Până nu vor simţi cu adevărat foamea şi frigul, nu se vor trezi.

 • 71

  „În loc să ajute firmele pe spinarea cărora îşi ia pensia, ea le mai şi aduce prejudicii obligându-i să cheltuie alţi bani pe telefoane şi recuperatori.”

  @Tywin, firmele alea capitaliste care din respect pentru capitalul altora, l-au tocat la loterie. Ele sunt defapt cele vinovate pentru faliment și nu zarurile (care puteau foarte bine să fi fost și măsluite – tot aia).

 • 72

  Cine a luat credit cu buletinul și oricine ia moca nu are nici o vină. Atâta timp cât zice „mersi”. Asta este capitalismul. Dacă te gândești să-ți faci comoară în cer făcând tu o lume mai bună. Atunci să faci asta doar cu de la tine putere, pentru că uni/ele nu vor o lume mai bună. Au mai mult de câștigat când alții/tele o duc mai pr0st ca ei/ele.

 • 73

  Cei care nu respectă nici o lege a echilibrului și cumpătării. Și nu mișcă un pai de putori ce sunt. Dar în schimb preferă să se joace cu teoria haosului pe spinarea altora, ca să nu moară de foame. Comuniștii nu ies în evidență prin nimic bun, din pzda măsi. De aceia se numesc comuniști pentru că sunt identici (comuni, normalizați), se aseamnănă. Iar ce se aseamănă se respinge. Întogmai ca o haită care sfâșie un hoit.

  Paşii prin care MASONII distrug o naţiune youtube.com/wat../

 • 74

  Dacă vrei să stai mult și bine în cer și să ai parte de o lume mai bună. Atunci trebuie să cinstești pe D-zeu, și să nu-ți asumi nici un merit pentru binele care îl faci. Adică să te asemeni cu oricine în afară de D-zeu. Pentru că omul este născut din D-zeu și nu făcut. Iar ce este făcut este ca și cu s-ar fi ftut.

 • 75

  Mofturici, când ăia din jur îţi spun că eşti cu nevoi speciale (a se citi idiot), tu să nu-i crezi…

 • 76

  am patit-o si eu .. si acum intentionez sa dau banca in judecata. GUNOAIELE DE LA BANCPOST m-au adus in stadiul in care nu ma mai interesaza consecintele. In urma cu 3 ani am facut o refinantare cu o alta banca si suma datorata a fost acoperita INTEGRAL. Aici a fost vina mea nu m-am interesat care sunt pasi care trebuie urmati in continuare si nu am facut hartia de inchidere de cont si ei au tinut contul deschis au luat rata lunara din acea suma si intr-un final s-au epuizat bani. In urma cu 3 luni am fost sunata sa fiu anuntata ca mai am de platit undeva la 650 Ron .. tin sa anunt ca rata e de 70 ron pe luna deci ar mai fi de platit undeva la 9 – 10 luni. Asta e mi-am asumat gresala , mea culpa , am spus ca nu-i nimic si o sa o scot si pe asta la capat. In fine luna trecuta am avut un deces in familie , a murit socrul meu si am avut cateva zile de intarziere la credit , mai putin de o saptamana , iar domni cu pricina au si inceput cu telefoanele. Am raspuns , le-am explicat situatia si am incercat sa le explica ca timp de o luna imi este imposibil sa achit rata, am vrut sa le explic ca cunosc termeni contractuali si -mi dau seama care sunt riscurire la care ma expun , mai mult chiar eram de acord sa platesc toate comisioanele de penalizare care ar fi rezultat din eventuala intarziere .. dar ei nu si nu , au inceput sa tipe si sa ma ameninte incercand sa ma convinga cat ar fi de dezastroase consecintele faptului ca as fi intraziat cu o luna plata ratei… Si da am fost amenintata si eu cu executarea silita (vreau sa subliniez faptul ca valoarea restantei era de 50 ron). Dupa o convorbire de 35 de minute cu cei de la banca care m-a transformat intr-un sac de nervi am inchis.. findca altfel ii trimteam pe toti sa le faca cate-o vizita intima mamelor si tuturor neamurilor lor vii si trecute in lumea celor drepti. Vreau sa spun ca de atunci domni de la aceasta banca ma “fericesc”cu cate 3 telefoane pe zi telefoane la care de 3 saptamani nu mai raspund.. … AICI AM UN MESAJ PENTRU MIHAI… bai de ce sa raspunda lumea la telefon daca ei nu vor sa vorbeasca cu clientul .. o tin pe-a lor , una si buna , ai 4 zile de intraziere .. executare silita , o sa ajungi pe strazi te terminam. si se mai mira lumea ca terorizat o fetita de 9 ani.. pai pe mine m-au adus in pragul exasperari. Au ajuns ca-l suna si pe sotul meu (asta in conditiile in care intarziere de plata nu e de doar 3 saptamani) lucru care m-a convins..o sa-i dau in judecata. Vezi tu nu mi se pare logic….in cei 3 ani in care au avut banii in cont nu am primit nici un telefon sau macar un sms prin care sa fiu intrebata daca nu doresc sa inchid contul iar acum pentru 3 saptamani de intrarziere am ajuns sa-mi fie frica sa raspund la telefon

 • 77

  [...] pandoras.realit../ [...]

 • 78

  [...] pandoras.realit../ [...]

 • 79

  Como emagrecer rápido e com saúde com a dieta paleo.

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
M-am născut într-o zi de vineri - 13
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!