RSS Feed

H&M vrea sindicate și salarii decente pentru muncitorii săi

vezi toate articolele de
27 Nov 2013 la 08:00 2 comentarii 644 vizualizari.

Lanțul de magazine H&M a anunțat că plănuiește ca în viitor să asigure un salariu corect pentru un trai decent tuturor furnizorilor din țări ca Bangladesh și Cambogia. Practic, potrivit Helena Helmersson, șefa departamentului de dezvoltare a rețelei, noua strategie se va concentra pe mărirea salariilor muncitorilor din fabricile care confecționează produse pentru H&M, renegocierea salariilor și alegerea în mod democratic a unui reprezentant al muncitorilor și a unui sindicat. Deși acest prim pas al firmei este unul de lăudat, ziarul Telegraph atrage atenția că procesul se va derula cât se poate de încet și preconizează că nu se va încheia mai devreme de 2018.

Săptămâna trecută, H&M a semnat înțelegerea numită Acordul asupra Incendiilor și Siguranța Clădirilor din Bangladesh, care include reglementări referitoare la inspecții și care îi obligă pe retaileri să plătească reparațiile fabricilor pentru a îmbunătăți standardele de siguranță din industria textilă a țării. Cel puțin 1,127 de oameni au murit după ce o clădire de nouă etaje Rana Plaza s-a prabușit pe 24 aprilie.

Într-un comunicat de presă dat publicității luni, 25 noiembrie, reprezentanții H&M declarau: considerăm că procesul de creștere a salariilor în țările în care sunt fabricate produsele noastre, de cele mai multe ori dirijat de către guvernele țărilor respective, este mult prea încet. Dacă strategia suedezilor este menită doar să îmbunătățească imaginea retailer-ului și să mai răcorească spiritele muncitorilor din Bangladesh sau va reuși să funcționeze pe termen lung (că parcă prea pare desprinsă din filme) rămâne de văzut.

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 2 comments
 • 1

  “considerăm că procesul de creștere a salariilor în țările în care sunt fabricate produsele noastre, de cele mai multe ori dirijat de către guvernele țărilor respective, este mult prea încet.”

  Ce glumă!

 • 2

  să vezi când în curând ne vom alia cu corporațiile împotriva guvernelor, asta ar mai lipsi :)

  Dora Constantinovici
  2013-11-28 19:32:48 | Raporteaza

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
M-am născut într-o zi de vineri - 13
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!