RSS Feed

De catarg

vezi toate articolele de
06 Dec 2011 la 11:59 586 comentarii 3212 vizualizari.

Puţini sunt aceia care ştiu cum se opreşte vântul – mai întâi ca o părere, apoi ca o revenire blândă, cu răbufniri de forţă şi întretăieri de direcţie, ca o respiraţie haletantă, indecisă şi agonizantă. Este ritualul zilnic al vieţii marine, duşmanul de temut al bărcii decise să se-ntoarcă.

Se duce întâi mic şi cald la dedesubturile ei lemnoase şi fluide dimpreună, numai puţin, încet, cât să o facă să-şi ascundă coapsa, ruşinată, în nisip. Să tragă peste glezne scoici mărunte şi să-şi înceapă iar şi iar degetele ei cuminţi. Îi suflă alge crude peste ele şi i le înconjoară pe după rotund. Ea îşi cabrează lemnul şi-şi potoleşte pânza.

Am fost de multe ori acolo, în spaţiul vid de boare, l-am căutat departe de oameni, departe de lumină şi de păsări, în zare, în punctul dintre orizonturi, cu ancora prinsă în zid de cetate scufundată, liniştitor, hipnotic, inuman, cu o şoptire proprie, ascunsă, cu ritmul uşor legănător.

Se răsuceşte deasupra vârfurilor, neplutind, neumblând, necăutând. Dar nici nu se-aşază şi nimic nu aşteaptă. Stă şi este. Îi lasă lui plăcerea închipuirii pietrei, a şoldurilor săgetate cu podoabă ale fierului înfipt în carne. Ea-şi dă cu lac peste unghiile de salcâm tânăr şi îşi răsfiră frânghiile dulci. C-aşa e ea. Licoare.  

Nu trebuie să faci nimic la început, te pui pe spate cu mâinile sub cap, inspiri adânc aerul şi-nchizi ochii peste sare, te laşi greu pe lemnul punţii, te bucuri de mişcarea lină până când dansul devine cântec şi-l auzi în cap, îl simţi în piept, îl iei cu mâinile şi-l împingi cu picioarele înapoi, în mare, uşor, delicat, complet sincronizat. Şi-atunci apa te iubeşte, te înconjoară, se roteşte în jurul tău, se retrage, iar tu o prinzi brusc şi o aduci la locul ei, la piept, să-i auzi zgomotul şi tresărirea. Nu e un dans normal, e un tango, un joc al aparenţelor şi-al pasului exact, e cântecul Ligeei.

Nimic, nimic nu trebuie să ştii şi nici vreo altă trebuinţă nu ai. Şi nici măcar uitarea nu ţi-o aduci aminte. Te înfăşori şi-atât. Şi-i faci un pic de loc. Îşi ştie drumul bine, de dinainte de nisip, din vremurile albe ale sării barbare. Ca predosloviile. Nepăşind, da, nepăşind. Desfăcând fără de grabă nasturii coastelor lungi, dând la o parte istmul, micul, nemângâiatul încă, şi împărţindu-se în două. În doi. Şi-apoi adunându-se nou. În unul, singurul. Catargul crescut înăuntru. Îi atingi vârful cu vârfurile tale, aduni marginile încet, le lipeşti cu ochii închişi aproape şi le dai pecetea s-o bea. Te-ntinzi şi, cu lumină caldă, ieşindu-ţi din tălpi ca un sânge de aur, îţi contempli fosta sete. Scuturi din păr departele şi-ţi potriveşti locul înalt. Nu ştii, nu eşti, nu vrei. Respiri.

*Acest text este un experiment: dr. nenea a găsit locul şi rostul cuvintelor, iar eu am încercat să-l îngân un pic. Autorul este el, eu doar am îndrăznit, apoi, către aceeaşi călimară. Reverenţă, invitatului meu.

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 


586 comments
 • 1

  Andreeeeeea, uite că veni. :D

  Pfoa, că falnici mai sunteţi.

  Dr. Nenea, ne-am bucurat.

  Ana, ţie nu-ţi mai zic. Tu ştii deja.

 • 2

  Nora,

  Sunt foarte, foarte onorată de prezenţa lui dr. nenea.

  Despre a ta nu-ţi mai zic. Tu ştii deja. ;)

 • 3

  sofisticaţilor! asta cu X ficiăring Y mă face să mă gîndesc la o divă-penelopă suavă, legănîndu-se în ritmuri proprii ancestrale şi un div-ulise fioros şi bărbos, săltînd în ritm protestatar hip-hopic în jurul ei. :)

 • 4

  Femeie, femeie, muză-muzică, ce mă fac eu cu tine? :roll:

  Io tac, să vedem ce-o zice dr. nenea. :roll:

  (Da’ hip-hopu’ mă făcu să râd cu lacrimi.)

  Ce nu-ţi place la ficiăringuri, ha? Aşa un experiment n-am mai făcut, sucito.

 • 5

  Pfiii, asta parca pentru mine ai scris-o. Parca a trecut prin mine, ce mai!

  Intotdeauna am fost convins suta la mie (adica cam 10%) ca predosloviile sunt barbar de sarate. Dar nu ma credea nimeni. Unde sunteti acum, voi, nevrednici contestatari ai mei? Intrebare retorica, desigur!

  Cat despre unghiile de salcam tanar, hm, asta imi provoaca o strasnica si haletanta pofta de scarpinat!

  Domle, adevarul este ca un asemenea text te scoate din ale tale, ce mai…

  alt Till Eulenspiegel
  2011-12-06 12:59:58 | Raporteaza
 • 6

  Andreea, cum? Cam cum fac Bjork şi Tricky aici? :D

  youtube.com/wat../

  Sau aici: youtube.com/wat../

  Mă rog, nu e hip hop, e trip hop, dar, mind you, mult mai… aaaaa :D Aşa bună de agăţat de un catarg şi dusă pe mări negre-smoală.

 • 7

  Till,

  M-ai înmuiat de tot. Îmi amintesc, nu ştiu de ce sau ştiu?, decembriele trecut, exact pe vremea asta.

  Mulţumesc.

  Da, invitatul meu m-a făcut şi pe mine praf. Ai dreptate.

 • 8

  auuuu… deci io mor de rîîîîîs… :lol: :lol: :lol:

  nu mai pooooooot!!!

  aici cu poftele haletante şi dincolo cu filozofia p..ii!

  Doamne, frumos e aici, pe Pandora! :lol:

 • 9

  Daaaa, Andreea, e splendid. Păcat că trebuie să dăm cu mopul cam des. Bale, secreţii de tot felul, mucus, cerumen, poşircă.

 • 10

  Ciuline, ia mai bine si fa un rezumat la textul asta. Fa-i o recenzie! Nu te umfla in pene. Argumentati textul. Explicati de ce nu ii cretinoid si plin de formulari sforaitoare! Abia dup’aia sa te apuci/va apucati de curatenie.

 • 11

  Noraaaaa, eu vorbeam serios!!!

  au, au! calmaţi-vă, dragele mele (cum ar zice Andruşca). e vorba despre eternul şi prozaicul război dintre sexe.

  Ana, fii atentă că ţi s-a agăţat ficiăringul la toate textele. uite-aşa se trezeşte nenea doctorul acuzat de plagiat!

  apropo, unde e nenea doctorul? :roll:

  Ana, schimbă şi la mine d-ul din haletande, te rog… întru perfecţiune. că lui Till văz că-i scoseşi virgula dintre subiect şi predicat. netoaioareo! :lol:

 • 12

  hai ca incep io. Textul este personificarea unui obiect. Hai sa-l personificam pe nenea dildou… poate vom ajunge sa clarificam anumite lucruri. Poate… vom ajunge la concluzia ca… de fapt.. nu ne f_U_t_e_m cu dildo, ci… ne m_a_s_t_u_r_b_a_m!

 • 13

  săru mîna!

 • 14

  Nu fusei pe-aproape, muză. Gata, am rezolvat. ;) Haletanto! :lol:

  E vina mea că dr. nenea apare coautor la toate textele. Nu ştiu eu cum să fac să fie numai la ăsta, de-aia. Şi nici n-am vrut să pun explicaţii în acest sens, în subsol ori ca preambul. Am vrut să fie clar că l-au scris doi oameni. O voi ruga pe Alexandra să rezolve; cred că nu am cum să fac singură asta. Ea ştie cum/ce trebuie făcut.

  Nu ştiu unde e dr. nenea, dar cred că n-o să ne lase chiar singuri de tot.

 • 15

  Şi eu vorbeam serios, Andreea.

  Eu n-am niciun război cu niciun sex. Mie sexele, în principiu, îmi plac. Aşa cum îmi plac unele flori, unele melodii şi unele feluri de mâncare şi vin. Dar ce să fac dacă sexele apar pe aici fără baveţică şi într-un hal fără de hal… Sexe nehalite, unsuroase, sexe spuzite, bleah. Atunci, gospodina din mine are un impuls incontrolabil de a le arunca (în faţă?) acid clorhidric, sodă caustică, cloramină, de-astea.

 • 16

  Domle, adevarul e ca eu intrasem in vrie chiar imediat dupa citirea textului, asa ca oaresce greseli sunt explicabile, cum ar fi si ” e convins”, corect ar fi fost eram convins ca doar despre moi e vorba.

  alt Till Eulenspiegel
  2011-12-06 14:10:09 | Raporteaza
 • 17

  Ce-o fi “netoaioareo” ?

  alt Till Eulenspiegel
  2011-12-06 14:12:10 | Raporteaza
 • 18

  Till,

  Drept e că tu m-ai emoţionat până la ceva jazz care-mi umblă prin cap, aşa că-l pun şi-n urechi. :)

  Hai că modific timpul verbal.

 • 19

  uite, asta:

  youtube.com/wat../

 • 20

  Foarte periculos, genul asta de individ.

  alt Till Eulenspiegel
  2011-12-06 14:21:58 | Raporteaza
 • 21

  periculos, dar fermecător… :)

 • 22

  ana:

  e simplu: bravo!

 • 23

  Marcel,

  Mă-nclin!

  [Şi, fiindcă suntem (oarecum) între noi, îţi spun că îmi place de mor experimentul ăsta. M-am temut un pic de el, să ştii.]

 • 24

  Adrian G:

  băi, avortonule, tu poluezi!

  du-te-n p.i.z.d.a. m.ă. – t.i.i.!

 • 25

  Adrian G:

  ești atît de prost, încît mi-e taaaaaaaare greu să cred că exiști.

  siktir în p.i.z.d.a. m.ă. – t.i.i.!

 • 26

  :) ))))))))))))))))) asa va aparati textele cretine?

 • 27

  Adrian G:

  totuși, dacă exiști, să te ferească dumnezeu să dai ochi cu mine! te extermin!

 • 28

  Adrian G:

  du-te-n p.i.z.d.a. m.ă. – t.i.i., avortonule!

  nu mă face să dau de tine!

 • 29

  He, he “netoaioar” veritabil Marcel asta! :)

  alt Till Eulenspiegel
  2011-12-06 14:33:38 | Raporteaza
 • 30

  Marcelush-paranoia-sclero-cremenal, daca vrei.. tz dau adresa. Da’ prima data trebuioe sa argumentezi de ce ii bun textul! Dup’aia te las sa ma zgandaresti la pwla.

 • 31

  … nicicînd lupta pentru un text nu fu mai aprigă…

 • 32

  argumentati valoarea textuala. Dupa rezultate.. o sa ne ciocanim pana facem rana la instrumente. Bem, ne distram, fumam, spargem sticle sau recitam poezie. Da’ repet! Dupa ce argumentam.

 • 33

  textele Anei sînt poezie. poezia e soră cu muzica. muzica nu se explică. îţi place sau nu-ţi place. nu trebuie neapărat să înţelegi. simţi sau nu simţi. nu înseamnă că eşti prost dacă nu simţi. înseamnă că… nu simţi, şi gata.

 • 34

  bun. Si.. daca imi vine la bac subiectul asta? Ce le scriu? Hai sa exersez: Treburile astea nu se explica. Poci spune ca am simtit un fior pe sira spinarii – cand am ajuns la propozitia 8. deci: Ce nota imi dai pentru comentariul asta? Mai mult! Cum ne ajuta comentariul asta ca sa ne rafinam gusturile artistice? Hai sa nu mai vorbim aiurea! Nu putem lasa in penumbra, sentimentele/trairile rezultate in urma lecturii. Daca nu stim sa vorbim despre aceasta experienta… cred ca.. am face bine sa ne vedem de pwlile noastre si sa luam bota de cioban in mana. Sa ne reorientam pentru ca nu avem legaturi stranse cu arta.

 • 35

  andreea:

  domnul Adrian G e un caz particular.

  nefericit, dar cu totul și cu totul particular.

  e quintesența prostiei fudule și agresive, e paradigma cretinismului militant, e idiotul prin excelență.

  e un pericol social per se, dacă se năștea în sparta, nu trăia mai mult de cîteva secunde…

  mă-nțelegi?

 • 36

  Ghermănuţă, nu fi trist. Iaca, nici eu nu înţeleg nimic! Mă uit ca vaca în calendar. La fel ca tine. Şi nici la navigaţie nu te pricepi, mititelule. Vino să te pup că tare milă mi se făcu de tine!

  Şi cu vântul ăla mă gândii că e ca atunci când te pui cu fundu’-n uşă, dar tot te găsesc portăreii. Ştii tu, Ghermănuţă, că greu ai fost încercat de toate. Şi mai ales de toţi.

  Da’ nu face greşeala să te dedai la perversiuni cu obiecte lungi şi groase cumpărate de la magazinele cu lumini roşii şi pâlpâitoare. Că, după aia, când ţi-oi da mai mult sau mai puţin obştescul sfârşit, toţi vor zice că marea-ţi înţelepciune se trage de la, hmmm, fisuri anale agravate de o blenoragie netratată. Vrei tu, Ghermănuţă, dragă, să-ţi împroşti alea 4 reuşite cu bacili şi streptococi?

  Şi la valori “textuale” te pricepi ca nimeni altul. Toată ziulica stai şi numeri adjective, pui polobocul, scoţi rigla, cerni textele şi te miri că nu-ţi rămâne nimic în sită, da’ când colo sita nu mai are de mult ochiuri. E o mare gaură neagră. Acuma, ce s-o fi pierdut pe acolo, nu mă întreba, Ghermănuţă, că nu vreau să te rănesc, bureţel.

  Haida, nu te mai amărî din pricina sclifosiţilor ăstora. Ştii tu, e mai bine ce-ţi faci cu mâna ta. Hai că-ţi trimit şi un borcan de magiun, cum îţi place ţie, poeţel, da’ nu mai plânge aşa că-mi rupi inima.

  Doamnelor şi domnilor, trebuie să vă comunic faptul că mi-am dedicat viaţa misiunilor nobile, acţiunilor caritabile! De aici, de la microfon, voi salva vieţi, destine, burţi, sensibilităţi zdrenţuite, creiere anesteziate!

  Dacă vreţi să-l salvaţi pe Ghermănuţă, dacă vreţi ca mânuţele lui să mai ţină vreodată un volum de Pasteluri, dacă vreţi ca din ochişorii lui să mai cadă vreo lacrimă când se uită la anemonele lui Luchian sau la filme pe Hallmark, atunci donaţi cât puteţi, cât vă lasă inima în contul deschis la Piraeus Bank: RO 54PRSB 4343 9998 3432 4543.

 • 37

  nu-nţeleg nimic, marcel. să-ţi explic:

  domnului gherman i-a plăcut textul meu. domnul gherman e prost, asta înseamnă că şi textul meu e prost. de unde reiese că eu sînt proastă. mai departe: mie îmi place textul Anei, deci textul Anei e prost.

  concluzie care se bate în cap cu faptul că domnului Gherman nu-i place textul Anei, domnul Gherman fiind prost, iar textul deştept.

  vezi, e foarte încurcată treaba. mai bine mai mănînc un măr. simpaticilor!

 • 38

  Lăsaţi-l, lăsaţi-l, nu-l trimiteţi în Sparta, ştim cu toţii ce păţesc acolo alde Ghermănuţă! Uite, îi pun eu o botniţă!

  Ghermănuţă, stai mumos, mămicule!

 • 39

  Nu uitaţi de teledonul nostru! Save Ghermănuţă! Număr de telefon: Ghermănuţăwillsurvivebutshouldnt.

  Sunt bine primite şi donaţiile în câlţi, insecticide, acadele, murături, felicitări cu căţei/motani/bebeluşi şi rufărie!

  Save Ghermănuţă!

 • 40

  andreea:

  mereu surprinzătoare!

  silogismele mă fac praf! întotdeauna…

  mde, nu toți l-am citit pe aristot în original.

 • 41

  sigur, marcel. chiar acum citeam din el. iaca ce zice… (stai un pic să traduc, că e cam veche greaca asta şi nu se vede bine):

  “Oricine poate fi mânios, căci e lucru uşor; dar să te mânii pe persoana indicată, în gradul potrivit, la timpul potrivit, pentru pricina potrivită şi în felul potrivit – aceasta nu se află în puterea oricui şi nici nu e uşor.”

 • 42

  … neuşor spre imposibil, muză. Vrei să faci din noi zei, azi, tocmai azi? Ce-avuseşi în ghetuţe, preafrumoaso? :roll:

 • 43

  eu? picioruşe!

 • 44

  … şi peste ele le-ai pus pe-ale tale, da?

  A, acum înţeleg de ce te tot frămânţi aşa. Şi tropăi. Te strâng. Scoate-le pe-alea de jucărie şi lasă numai originalele. Vrei?

 • 45

  andreea:

  am ajuns, (cam) de mult, la concluzia următoare:

  în anumite cazuri _ pe care medicina le numește disperate _

  n-ai cu cine, dom’le, n-ai cu cine…

  în rest, scuze! în nesfîrșirea prostiei mele, (chiar) nu mă pot ridica la înălțimea așteptărilor dlui Adrian G, ca să nu mai zic de alții, inevitabil mai mintoși.

 • 46

  Andreea: Of! Ce filosofie, ce subţirime, ce riglă la pălmuţe ne aşteaptă acolo, în marii antici.

  Mie-mi place de Marcel. Nu se fereşte să pună mâna pe mop când e cazul. Şi cum face el curăţenie… mai rar! :D

 • 47

  Puteti argumenta si altceva inafara de “valoarea textuala”. Lipsa argumentului denota o lipsa de profesionalism si… coboara nivelul comentatorului la nivelul de parerism. Io stiu ca voi sunteti la nivelul de pareristi! Dar vreau sa va sugerez (delicat ca un buldozer) sa ridicati stacheta. Intr-un cadru profesionist “imi place” nu spune nimic. Normal ca.. aceste cadre.. sunt foarte rare in Romania. Lipsa de profesionalism este obositoare. Tocmai vin de pe soselele patriei. Am ajuns la 20-30 km/h. Va rog frumos nu divagati discutia catre industria de prelucrare a cimentului. Multumex!

 • 48

  Uite, luaţi aminte. Doamna Andreea, damă bună, miloasă, înţeleaptă.

 • 49

  Doamne, cum te iubesc eu, Marcel! Cu ce să măsor? :roll:

  Inevitabil! Aia e. Te iubesc inevitabil. ;)

  Bine c-ai zis-o tu. :oops:

 • 50

  mda. vorbim de ghetute si lasam textul deoparte. Ca si cum as fi ajuns la o sedinta de matusi. Si… aceasta experienta are o conotatie instructiva: sa nu astepti prea multe de la femei.

 • 51

  Marceeeel, nu pleca! Suntem fraţi de prostie! :D

 • 52

  Ghermănuţă, lasă, pufleţel. Că nici femeile nu aşteaptă mare lucru de la tine.

 • 53

  ană:

  povestea ta seamănă taaaaaare mult cu poveștile unui om care mi-e taaaaaaaaare drag. îl cheamă antoine. prietenii îi spun contele. de saint-exupery. eu l-am întînit și nu m-am mai despărțit de el. în rest, asta e…

  ps. știi la fel de bine ca și mine că apropierea de conte nu-ți scade cu nimic meritele.

  inevitabil!

 • 54

  cu tine nu imi pierd timpul. Esti irecuperabila!

 • 55

  Marcel,

  Eu n-am făcut decât să mă aşez în locurile pe care mi le-a lăsat dr. nenea. El e decis ce, unde, când, cum şi cât. Eu numai am încercat să cânt pe lângă el. Dar încet, cât mai încet.

  Antoine, Marcel, e dragul nostru, al amândurora. Nora, să nu sari! Al nostru, al ăstora care stăm şi suntem. Ne ştim noi care. Şi, da, Marcel, Antoine e conte. Blazonul nu se demonstrează.

  Vezi bine că eu tot inevitabil… :oops:

 • 56

  nora:

  noi, frați?!

  știam la fel de bine amîndoi, cîndva.

 • 57

  ană:

  tu așezi foarte bine lucrurile.

 • 58

  Marcel,

  Eu în faţa ta mă cuminţesc mereu. Poate-mi spui tu de ce, că, iată, e mai mult de un an de când caut.

 • 59

  ştiţi ce?

  mă duc acasă şi îl rog pe fi-miu să facă o analiză, că el are mintea proaspătă. tocmai avu teză şi o analiză pe Mara. textul Anei trebuie să fie floare la ureche pe lîngă greutatea lui Slavici.

 • 60

  Mulţumesc, Andreea! Floare de mină, de bună seamă.

  Mara e o doamnă, nu fitecine, ştim noi. ;)

 • 61

  Gata. Mă cuminţii şi eu. Mi-am aranjat cutele, mi-am aranjat părul, mi-am îndreptat spatele, dar nu de tot, numai o idee, o părere. Nu-ş’ ce să mă fac cu umerii ăştia, îmi tot pică în jos. :(

 • 62

  De ce, Nora? De la ploaie? :roll:

 • 63

  păi, cum ar fi dacă n-ar fi nimeni contra. trebuie să fie cineva contra!

  Nora, îi agăţi cu nişte cîrlige, pui nişte frînghii şi te atîrni de tavan. am văzut eu, într-un film…

 • 64

  Ghermănuţă, nu fi supărat!

  Pe mine mă ai oricând alături! Eu fraternizez cu cauza ta! Şi în general cu toate fiinţele doar semi-cuvântătoare şi semi-cugătătoare!

  Pupici!

  Doamnelor şi domnilor,

  Nu uitaţi de teledonul nostru! Save Ghermănuţă! Număr de telefon: Ghermănuţăwillsurvivebutshouldnt. Tarif special valabil numai azi: doi bani.

 • 65

  Da, muză, şi-o chema Lily Taylor. Arizona Dream. Da’ erau dresuri, să mor io.

  Deci Aristot ţi l-a predat pe Gică? Nemernici anticii ăştia, soro! :lol: Nişte ţărani!

 • 66

  Gică nu sună bine. am eu o carte:

  “Contrary Mary” se numeşte. nu-i superb?

 • 67

  Oh, da, sigur că da. Numai Mary mă deconcertează niţel. În rest, superb. Nu putea s-o cheme Leana? Sau Tanţa?

  Uite, Contrary Tanţa. Ce, nu-ţi place?

 • 68

  Despre text ?!?!? Aha. Nu se poarta discutia on topic. Facem orice (sa moara mama!) dar nu ne pune sa discutam despre text.. pt ca nu stim s-o facem! Nu putem! Nu avem organ pentru asa ceva!

 • 69

  E jenant/dezonorant sa vorbim despre text. La noi, valoarea textului se subintelege. Suntem la un nivel superior al perceptiei. Nu! Nu suntem un cerc stramt (pardon!) stramb. Noi estem niste oameni deschise, dialogului, reformularilor, reevaluarilor. Dar… in cazul de fata, totul estem artistic, pro-fund si sublim. Doar cate un agramat se baga in cercurile nostre si bazaieste ca un bondarel ignorant.

 • 70

  Ana: peut-etre.

  Andreea: păi, să chem un vecin să mă spânzure, zic.

 • 71

  am fost odată pe epava de la Costineşti. acum mulţi ani. am înotat cu greu pînă acolo (nu-s foarte pricepută) m-am urcat cu greu pe ea şi odată ajunsă sus, m-am lăsat, sfîrşită, pe punte. leşinată, aproape.

  foarte cald, soare, valuri, tinereţe.

  bărcuţa Anei e muuuuult mai mică decît urieşenia de Evanghelia, catargele lipsesc, epava nu se leagănă, dar povestea mi-a amintit de zilele acelea. asta e. textul trebuie citit de mai multe ori. şi nu pus pe harţă fiind.

 • 72

  Muză,

  … şi nu, şi nu. Niciodată nu.

 • 73

  nu m-am gandit serios pana acum cateva zile ca ar putea fi posibil sa arunc o singura idee intr-o asemenea companie. multumesc, Ana. onoarea este de partea mea.

 • 74

  … acesta fiind doar primul leyer… vă spun eu, că mă ocup mult cu leyer-ele. :)

 • 75

  andreea (no.75):

  aferim!

  (deși, să mor io dacă-nțeleg de ce, ai ceva-mpotrivă…). mă rog, la limită e de-nțeles, dar deloc scuzabil. în fine, poate sînt obosit.

 • 76

  Nora, un tiramisu, un pahar cu vin roşu, ceva?

 • 77

  Bonjour dragilor!

  youtube.com/wat../

  A+

 • 78

  dr. nenea,

  Bine ai venit… acasă! :)

 • 79

  Andrusk,

  Iar ne laşi să crăpăm de dor. Răutate!

  Muză,

  Ce e aia leyer, complexanto? :roll:

 • 80

  Nora, Andreea, Till, multumesc pentru buna primire.

 • 81

  :)

  lAyer, of… îs obosită…

 • 82

  Doamnelor şi domnilor, situaţie tensionată, dramatică, tragicăăăăă!

  Gherman urlă din toate puterile “Eu am organul! Eu am organul! Eu sunt organul!”. Câţiva copii de clasa întâi au început să dea în el cu abecedare şi să facă, la sfârşitul caietelor, desene caricaturale cu domnul poet sub forma unui anus vorbitor. Copiii vor fi aspru mustraţi de mămici şi învăţătoare.

  La faţa locului, a descins o echipă de veterinari. Lui Gherman i s-a administrat un calmant. Acum bolboroseşte ceva referitor la o obtuzie de intestin gros. Se pare că intenţionează să-şi doneze, iarăşi!, o parte a intestinului obturat Muzeului Literaturii, pentru ca şi alţi degustători (ptiu, m-am înecat!) de poezie să înţeleagă şi să analizeze textele cu aceeaşi acurateţe, pasiune, atenţie la sensuri secundare, terţiare şi dăruire cu care o face el.

  Domnilor, doamnelor, vă conjur, haideţi să punem capăt generozităţii patologice, autodistructive, autodevorante a bardului de la Buninginea. Această fiinţă chinuită, spastică, nevralgică pentru o întreagă comunitate, nu trebuie lăsată aşa. Oameni suntem! Chiar şi vaci!

  Vă reamintesc: contul deschis la Piraeus Bank: RO 54PRSB 4343 9998 3432 4543 şi numărul de telefon cu tarif special Ghermănuţăwillsurvivebutshouldnt. Sunaaaaţi acum!

 • 83

  bine v-am regasit, :-) mari emotii mi-ai mai dat. am stat cu spatele si m-am uitat brusc peste umar. copilarii…

 • 84

  ană:

  sînt în spam. mă plictisesc.

 • 85

  Andreea: Nu, merci! Sunt la dietă! Anei i-am zis, mi-am comandat o geantă şi nu mă asortam cu ea. Trebuie să fiu mai, cum să zic, unghiulară. :D

  Bonsoir, dr. Nenea! Ştiu, ştiu, aşa e mereu, ca prima oară… :lol:

 • 86

  Marcel,

  Mă iartă, inevitabil, eşti aşa de câteva ore. Numai eu te-am agăţat, dar acu’ nu fusei la vreme cu bărcuţa.

  Şi nu în spam, ci în aşteptare. Uf! :twisted:

 • 87

  Ana dulce, uite, pentru tine: youtube.com/wat../

 • 88

  Andrusk,

  Mulţumesc. Cine zice, ăla e. ;)

 • 89

  Nora,

  Asa m-am gandit si eu, dar uite ca am fost norocos de-o calauza blanda. Cateva randuri ce-am trimis si uite ce-a iesit. Nu vreau sa scot prea mult in evidenta frumusetea unui text pe care sta si (pseudo)numele meu, daca o fac este pentru ca meritul ii apartine in intregime Anei. Este absolut magnific.

 • 90

  ană:

  în așteptare sînt de vreo cincizeci de ani.

  nu-i nici o supărare! m-am obișnuit.

 • 91

  dr. nenea,

  Fii serios! Suntem (aproape) între noi. Unde nu suntem, vom fi lapidaţi. (Cu pietre, vorba unei foste colege de şcoală.) :lol:

 • 92

  Doamne, Marcel, tu chiar crezi c-aş putea să te iubesc mai mult? :lol: :lol: :lol:

  M-ai iertat de nevigilenţă?

 • 93

  cine sînt eu să (te) iert?

  (nu, nu-i megalomanie!)

 • 94

  Ana,

  Sunt cat se poate de serios, ma gandesc chiar sa-i explic saracului Adrian despre ce este vorba, in linii mari asa, la nivel mitologic.

 • 95

  Om bun, Măria Ta! Ăla eşti. ;)

 • 96

  c’est la vie en roumanie…

  o seară plină de povești vă doresc.

  cu bine,

  mz

 • 97

  dr. nenea,

  Tu ştii.

 • 98

  Marcel, promit s-o am. Inevitabil! ;)

  Îmi dai voie să-ţi întorc urarea?

 • 99

  Stiu, Ana, stiu. Mai stiu si limba inginereasca pe langa aia a sirenelor.

 • 100

  Limba aia aspră de iac zburlit?

  O vreau! :lol:

 • 101

  Incredibil, doamnelor şi domnilor! Un domn de aici, din mulţime, un mare filantrop, a cărui identitate n-o dezvăluim deocamdată, s-a oferit să-i creeze lui Ghermănuţă un şopron. Să nu-l mai plouă textele degeaba şi să nu se aleagă cu nimic. Să aibă şi el oareşce profit şi, în acelaşi timp, să fie ferit de intemperiile metaforelor.

  Cumva, sătenilor le e teamă de ce repercusiuni ar avea un asemenea act asupra lui Ghermănuţă şi organului său pentru poiezie şi poietici adânc străpuns şi încercat în ciuda cantităţilor apreciabile de vaselină puse la dispoziţia sa de un mare magazin local, sponsorul emisiunii noastre.

  (pe burtieră apare sigla Baumax şi o animaţie cu un ghermănuţă mic, gălbejit care, dat cu veselină, se face de două ori mai mare şi mai elastic, desigur)

  Mai poate suporta Ghermănuţă o nouă intervenţie? Se mai poate el ridica în cele două lăbuţe? Este el cu adevărat un supravieţuitor?

  Rămâneţi alături de noi şi veţi afla! Numai aici, în direct, 24 din 24!

 • 102

  aspra si precisa, masuranta, limba de iac zburlit si flocanos. daca mai apare metecul.

 • 103

  Joiana, inafara de faptul ca esti o pitzipoanca… cu ce te mai ocupi?

 • 104

  Adrian G:

  măi, jalnicule…

 • 105

  marcelus, sa inteleg ca faptul ca-s jalnic face textul mai bun? :) :)

 • 106

  Ce ratiune pura. Ca balega lui Joiana-Fanatika.

 • 107

  Io am treaba cu textul. Slab dpdv literar. Incalcit, ermetizat. Voi nici macar nu va bateti capu cu analize dinastea. Pt voi.. e normal ca.. textul – daca e scris de un prieten, sa-l apreciati pozitiv dar fara argument. Marcelus, esti o pasarica dinaia cu floshi.

 • 108

  Ce spectacol trist şi înălţător, doamnelor şi domnilor! Ghermănuţă se dă cu capul de un zid şi urlă că-i ermetic. Mai devreme, a intrat cu capul într-o, mă scuzaţi, balegă :oops: şi a concluzionat ca raţiunea nu-i atât de pură în urma adulmecărilor şi degustărilor întreprinse pe cont propriu. Comunitatea ştiinţifică internaţională i-a mulţumit.

  Ghermănuţă has gone where no scientist, poet and proctologist have gone before! (fundal sonor: Eugen Doga -Sonet, ta-ta-taaa)

  Acum stă leşinat între nişte lăzi de bere.

  Care va fi deznodământul acestei poveşti sângeroase? Hemoroidale, am putea spune!

  Rămâneţi alături.

 • 109

  Joiana. Is curios cum areti. IVoare as putea sa te m_u_i_e_s_c ? Esti prea cretina ca sa ma complic cu tine. Ma sparie fixismul tau si rezistenta ta eroica in vorbitul pe langa subiect.

 • 110

  E greu! Io va inteleg. Da’ nu pot sa accept. Adica… stiu cacalul batran nu-l mai inveti in ham… dar io is mai incapatzanat. Despre text!

 • 111

  @Adrian G. #111…uite așa ptr. tine,o analiză a textului…poate ăsta te aranjează mai bine :lol:

  DE CATARG(de veghe)

  Cum se oprește vântul ? Aici cu sensul de discuție/dispută/altercații…întâi îți dai o părere,te mai potolești,dar explodezi/răbufnind din toți rărunchii precum uraganul.Asta întâmplându-se zilnic,chiar dacă EA,nu opune forță/rezistență.

  Toate astea se duc direct în ființa ei interioară,simțindu-se tot ea vinovată,mustrându-se/acuzându-se. Precum algele mării ce se răsucesc/încolăcesc în jurul unei pietre,sufocându-o/înconjurându-o…EA îndurând resemnată invazia.

  Departe de ochii lumii,nevăzând/neauzind pulsul vieții chiar fiind aproape ori departe de propria-i ființă,simțindu-se pierdută,spunându-și (resemnată)mai mult ca un îndemn la îndurare.

  Asistând la propria-i mistuire,mișcându-se doar în interiorul ei,acestă stare îi dă o satisfacție supremă LUI.Chiar dacă EA este redusă la totală submisie.

  Iar EA acceptă, inofensivă cu ochii spre cer,aer îi dă viață și închide ochii plini de lacrimi,lăsându-se dusă,plutind la joasă înălțime, atrasă de gesturile de iubire.Un suflu încet intră în sinea ei confundându-se cu fericirea/impulsul săgeții lui Cupidon.Încet murind dar renăscând,conștiința caracterelor,contopindu-se dualitatea din natura umană(precum Ligeia).

  Fiind de pe acum„două ființe”încercând să contopească răul și binele,într-un tot unitar,o singură ființă.Și iar uită și revin,impulsurile celei de a doua ființe,încleștându-o pe cealaltă cu luciditate/rațiune, iertându-i răbufnirile. Existând în continuare un suflet geamăn despărțit.

 • 112

  Eu sunt marinar de apa dulce – m-am nascut langa Dunare , la 5 minute de mers – dar stiu perfect senzatia despre care vorbesti … Mai ales aia cu : ” Nu trebuie să faci nimic la început, te pui pe spate cu mâinile sub cap, inspiri adânc aerul şi-nchizi ochii peste sare, te laşi greu pe lemnul punţii, te bucuri de mişcarea lină până când dansul devine cântec şi-l auzi în cap, îl simţi în piept, îl iei cu mâinile şi-l împingi cu picioarele înapoi, în mare, uşor, delicat, complet sincronizat. Şi-atunci apa te iubeşte, te înconjoară, se roteşte în jurul tău, se retrage, iar tu o prinzi brusc şi o aduci la locul ei, la piept, să-i auzi zgomotul şi tresărire “…

 • 113

  Frumos text , acum ma duc sa ma culc , cu el in minte..Maine am o zi grea la munca …Multumesc pentru imaginea pe care mi-ai creat-o si mi-ai rascolit amintiri pe care altfel nu le mai revelam …

 • 114

  Ana, tu nu ma mai surprinzi. Esti geniala, ca de obicei.

  Dr. nenea, Bermuda aia rosie trebuie sa fie cu adevarat speciala. Stiu eu ca ea e… muza. ;)

 • 115

  @Adrian G. #114…„cacalul”?

  Vrei să spui,o gloabă ?

  Ce nu mai e în stare să tragă o roabă,

  Mă refer(roabă plină cu bălegar)

  Cu al vacii,depinde ce ai…un măgar… :lol:

  Cum naiba, să te punem în ham ?

  Să nu îmi ceri asta,bunul simț îl am ! :lol:

 • 116

  In sfarsit! Se vorbeste despre text!!!! America si rigorile sale cauzeaza :) . Acuma… ce sa zic? Pe mine nu ma intereseaza in mod special textul. Nici motivele si nici autorul. Ma intereseaza… sau… mai bine zis.. ma deranjeaza divagatiile/spectacolul ieftin care se face in jurul textelor. Lipsa de seriozitate ce afecteaza – pana la urma – dinamismul colectiv. Pe site-ul asta lucrurile is lasate in aer. Aproximativul si mistocareala primeaza in fata lucrurilor mai importante. Dupa care… belim fasolea sau ne minunam ca suntem unde suntem.

 • 117

  :roll: după deliciul lecturii a trebuit să mă leg de catarg, nu înainte de a-mi trage o bentiţă pe ochi şi a-mi înfunda nişte dopuri în urechi.

  ps- youtube.com/wat../

 • 118

  Intrebare de baraj! Mi se pare mie.. sau… luna are albastru in partea de sus?

 • 119

  s-o fi mutat ăsta în spatele lunii?

  realitatea.net/../

  :roll:

 • 120

  Is farurile de la bicicleta mea :) . Oricum… e tare chestia! Totusi! De ce albastru?

 • 121

  120 adrian G: Ba Adriene , scrii frumos , se pare ca esti profesor pe undeva , pe la tara , “tovarasul” pentru xcopii prescolari ….Dar o zici bine din limba …esti dotat ..Chiar daca nu rezonez cu textele in cauza , nu-mi place sa dau limbi din cauze de simpatie …Asa ca sunt de acord cu tine . la anumite postari . fetele popt sa se supere, sa vomeze sange , ma rog …p.ula necesarum est , orice ai spune ….Deci , sunt de acord cu tine .Femelele vor p,,,a, MARE , GROASA SI TARE .

 • 122

  youtube.com/wat../

 • 123

  Adriene, daca nu imtelegi asta , esti p.ula moarta , ba baiete ….Frank Zaappa, un mare smecher ….

 • 124

  :) :) Gramofon, nu inteleg de ce TREBUIE neaparat sa rezonezi cu rock ul – altfel… esti indezirabil? Uite… hai sa-ti zic o intamplare: am un prieten rocker. Cand bea prea mult incepe sa se agite, sa viseze la conspiratii… se crede maestru’ lui Eminescu si incepe sa zbiere. Daca stau (cand stateam) cu el la o bauta si nu pun rock sa ascultam (dupa ce se torpileaza incepe sa se agite). Imi flutura prin fata suprematia rock ului.. cica: “daca nu cunosti rock esti un nimeni”. Noa… ce sa zic? Apoi… ii recunoaste ca superiori pe ai mei lautari dar zice ca muzica clasica ii prea optimista (in special Mozart). In muzica, vreau sa navighez ideatic… sa… visez, zbor, analizez etc. Nicidecum nu vreau sa ii ascult povestile lui Nichita – cum ca… vrea sa faca pipi sau il trece. Nu vreau sa fac pe interesantul… nu vreau sa rastorn lucrurile… asta e parerea meu.

 • 125

  @Gramofon cu Microfon la #116 scrii frumos,dar la #117 ne spui că te duci să te culci…oricum pe la unu fără zece dimineața te-ai sculat cu fața spre cearceaf,atunci când ai scris #125 ?

  Se vede clar că după 12 noaptea ori ai viziune/probleme imparțiale ori scrii la computer la lumina lumânării,ori ești sub influența substanțelor/lichidelor…aducătoare de fericire :?:

  zău te faci de râs :roll:

 • 126

  @Gramofon…serios vorbesc,nu caut gâlceavă…fă o pauză.

 • 127

  iar la andreea „cântec ptr. un om și jumătate mort” cred că erai pulbere/mort…de supărare ;) nema/canci/nada/zilch coerență :lol:

 • 128

  Ufff iar texte de ceanclu literar de liceu?Hai mai Ana!Noroc cu superbele comentarii :) .Nu prea se mai scrie pe Pandoras!E greva?Pacat!

 • 129

  marcel (79),

  iar e un malantandiu la mijloc.

  “Gică contra” e domnul Gherman, nu eu. eu am spus că-mi place povestea catargului, din motive personal poetice. “contrary Mary” e aşa, o joacă de-a noastră, (a mea şi a Anei) de muză cam sucită.

  chiar şi aşa, nu înţeleg de ce n-ar fi scuzabil să nu-mi placă un text.

  cît despre domnul Gherman, are o bilă albă de la mine (prietenii ştiu de ce) şi sînt tentată să fiu blîndă. damă sînt, deci tot ce-i slăbiciune de damă nu mi-e străin.

 • 130

  străin, străină… să-mi pun nişte cafea, că nu m-am trezit încă…

 • 131

  Ana Argintu’ Viu. :)

  Flavia Constantin
  2011-12-07 10:45:14 | Raporteaza
 • 132

  Flavia,

  ? :roll:

  Mi-e cam rău în dimineaţa asta şi mi s-au destrămat girusurile. Cine/unde e argintu’ viu, copil? :roll:

  Eu sunt?

 • 133

  Seva,

  Mulţumesc mult. M-am simţit bucăţi, bucăţele în mâinile tale. Şi mi-a plăcut cum m-ai desfăcut tu. Mult mi-a plăcut.

 • 134

  Gramofon,

  Mulţumesc. Mă bucur că ai găsit amintiri plăcute. De fapt, ca şi la Andreea, ăsta e unul dintre lucrurile care mă ating cel mai tare. Să vibreze ceva plăcut în cei care citesc. Orice, dar să fie cald şi bun.

 • 135

  mi-ai facut pofta de nisip, din ala alb si fierbinte; de locul meu secret de langa mare, singurul dealtfel unde ma simteam invaluita… si de arbustii (n-am stiut niciodata CE erau de fapt) la radacina carora ingropam resturile lumanarilor arse la vraji :) literaly!

 • 136

  Andreea, problema nu e că nu-i place cuiva un text.

  Cum să-ţi zic eu ţie mai delicat, dacă eu ascult muzică şi un pechinez latră de mama focului, încercând să mă muşte prin cizme ca să-mi dea de înţeles că nu-i place, vomând şi împroşcând în tot timpul ăsta, cu o insistenţă tipică celor din tagma lui, dar fără niciun fel de noimă (na, doar e un pechinez, ar fi ridicol să ai vreo aşteptare), tu crezi că mă opresc să-l întreb ce nu-i place şi de ce? Crezi că-mi pasă?

  Tot ce pot face e să-l ignor. Totuşi, de la un moment încolo, devine deranjant. Perturbă ce se întâmplă în jur. E ca unul care vine la o petrecere, face caca în mijlocul sufrageriei şi mai vrea să fie şi aplaudat. După care răstoarnă paharele celorlalţi, le dă peste farfurii şi se miră că nu vrea nimeni să vorbească cu el. Tu ştii cum e aia cu “a-ţi fi ruşine de ruşinea altuia”?

  Sigur, am îngroşat tuşele. Dar nu cred că prea mult.

 • 137

  Da, Iulia, ştiu, cred. Iar mie mi s-a făcut poftă de-un istm. :)

  Vrăjitoareo! :lol:

 • 138

  Ca să terminăm discuţia. Există trei moduri de a-ţi expune părerea în legătură cu un text beletristic.

  1. cel subiectiv şi care evident predomină aici. Ăsta se poate ramifica la rândul lui:

  - formulare seacă de tipul “îmi place”, “nu-mi place”. Şi atât. Fără insulte, fără referiri la organe şi acte biologice etc.

  - aducere în registrul personal. Cum ai făcut tu.

  - rescriere. Cum a făcut Seva.

  - divagaţie, note de subsol ficţionalizate. Cum facem noi în 90 la sută din cazuri. Ca să “aberezi”, trebuie să ai un punct de plecare pe care să-l percepi ca agreabil. Iar aici trecem într-un fel de metatext. Farmecul e că ne vine natural, nu ne dăm seama când o facem.

  - parodiere. Sigur, termenul e larg şi acoperă multe. Cum a făcut Till.

  2. cel obiectiv. Adică ce fac criticii. Ăsta nu e la îndemâna oricui. Îţi trebuie nişte noţiuni, nişte concepte cu care să poţi opera şi diseca textul, cunoştinţe de teoria literaturii etc etc. Ăsta lipseşte aici aproape cu desăvârşire. Dar e şi firesc. Că doar nu stăm câteva ore până să scriem un comentariu.

  3. o combinaţie a celor două.

  Astea sunt modalităţile civilizate, normale ale unor oameni sănătoşi la cap. Restul intră în domeniul patologic.

 • 139

  ei, n-am ce să zic contra! cînd ai dreptate, ai dreptate! :)

  dar mie mi-e cam frică de subiectivismul ăsta… tot încerc să nu fiu subiectivă şi nu-mi iese neam!

 • 140

  Nora,

  Reverenţă!

 • 141

  Andreea: şi mie îmi este. Şi ştiu că sunt de multe ori. Dar, pe de altă parte, cred sincer (oricât de arogant ar suna) că mă pricep la asta. Că am instinctul necesar. Bine, e şi educat. Nu zic că e infailibil. Dar nu mă cred în stare de erori prea mari.

  Uite, acum câteva seri, ne uitam la un film. Un tip de 27 de ani cu cancer. Cum e de bănuit, foooorte trist. Colocatarul îmi zisese mai devreme că are 8 şi ceva pe imdb, mai mult ca să mă enerveze, ştiind câtă încredere am eu în notele de acolo. Pe alocuri, am lăcrimat la el. În timpul ăsta, nu încetam să-i găsesc hibe în cap. Când s-a terminat, mă întreabă “ţi-a plăcut?”. Zic “nu”. Se miră tot. Că el credea că ochii umezi sunt semne de apreciere. Şi aşa a trebuit să-i explic cum plângeam cu inima de femeie proastă, dar creierul meu zumzăia ca un motoraş nemulţumit. Sigur, cele mai fericite situaţii sunt alea în care cele două torc la unison. Iar instinctul ăla de care ziceam mai sus urla tot a respingere. E greu, ştiu, cu atâtea voci în tine. :D

  Ca s-o spun pe şleau: textele Anei mi-ar fi plăcut chiar dacă n-aş fi comentat în viaţa mea pe aici, chiar dacă n-aş fi cunoscut-o niciodată. Ana e o autoare bună. Mai nou, coautoare. :D Şi dacă mă cert mâine cu ea şi ajungem să nu ne mai suportăm, textele ei tot bune mi se vor părea. Sigur, am să recunosc asta cu jumătate de gură şi cu ciudă. :P Dar o voi recunoaşte.

  Ah, şi încă ceva: eu includ la apreciere subiectivă şi cazul în care îţi place un text, dar nu ştii să spui de ce.

  Ana: :)

  Mă scuzaţi dacă v-am plictisit prea rău cu subiectul ăsta. :D

 • 142

  Vai, Nora, te omor! Doar bună? :roll:

  Sunt foarte, foarte bună, Miaaaaaaaaaaau! :oops: , minunată, bestială şi ore-n şir, abracadabrantă, răvăşitoare şi terminatoare. :lol:

  Vrei să ne certăm? Scoate halebarda! :twisted:

 • 143

  Uof, scuză-mă, iertare, iertare. Ce ţi-e şi cu artiştii ăştia…

  Bine. Eşti exterminatoare. Degrabă şi iremediabil finalizatoare.

 • 144

  Nu, nu degrabă şi nici imediat. :lol: Greu rău, cu dureri, însă definitiv.

  Ori Abbadon, ori ce… viaţa mea? :oops:

  Nora,

  Tu ai văzut în detaliu ce-a făcut Seva? Pe mine m-a anihilat femeia asta. De data asta m-a redus la fărâmă. O iubesc. Ce ne facem noi cu ea? :roll:

 • 145

  A, fii atentă! Am văzut că ea a citit de catarg ca fiind de veghe. Eu l-am pus altfel, pe modelul De rerum natura sau De bello gallico. Dar n-am zis nimic. Nu am marcat în niciun fel de-ul ăla. Ştiam numai eu. Nici lui dr. nenea nu i-am spus. Iar Seva l-a tradus, a simţit nevoia asta. M-a terminat.

 • 146

  Să nu faceţi mănăstire ca mai apoi să vă căcaţi în ea!

 • 147

  Tradu, te rog frumos, şi pentru proşti, adică pentru mine.

 • 148

  Am văzut, am văzut. De-asta am şi zis că l-a rescris. A pus un om sus, în coşul ăla. (Nu ştiu cum se numeşte, îmi scapă acum, îmi tot vine să-i zic “nacelă” :D )

  Ce să ne facem cu ea? Ne bucurăm. :)

 • 149

  Asta fu tot din cartea de proverbe şi zicători inedite? :D

 • 150

  … fu tot…?!

  Nici gerunziu, nici supin. Inovezi? :lol:

 • 151

  Doamne, sunt o nemernică!

  Dana, iartă-mă, te rog! Azi sunt tare destructurată.

  Care Bermuda, care muză, că pe mine mă pierduşi aici. Nu, clar, disfuncţionez frenetic. :(

 • 152

  Am respirat si mi-a placut :)

 • 153

  Valonaş,

  Iartă-mă, de poţi, şi tu. Mi-e ruşine de voi, doamnelor. Mă bucur mult să vă simt iar. Sunt o proastă, aia e. :( Numa’ ţineţi minte că azi nu mi-e bine deloc. Şi îngăduiţi-mă, vă rog.

 • 154

  Lacrima,

  Mă bucur şi-ţi mulţumesc. Să ştii că tonul şi ritmul sunt ale invitatului meu. El a scris muzica şi a dirijat.

 • 155

  Parodierea e un feed-back fara accente malitioase.

  E ca atunci cand stai cocotat pe gabie si incerci sa le povestesti marinarilor(prin portavoce) Alba ca Zapada, varianta porno!

  alt Till Eulenspiegel
  2011-12-07 15:16:37 | Raporteaza
 • 156

  ar trebui să te opreşti.

 • 157

  nu tu, cel dinainte.

 • 158

  Till,

  :lol: :lol: :lol:

 • 159

  Adrian,

  Dupa categorisirea lui Gramofon si dupa descrierea ta, te-ai incadra la categoria Minipul! :)

  Curios, Minipulii, zice Gramofon, c-ar fi barbati de nadejde!

  alt Till Eulenspiegel
  2011-12-07 15:20:52 | Raporteaza
 • 160

  Till,

  :lol: :lol: :lol: :lol:

 • 161

  Cand predomina ilogicul, damblaua isi intra in drepturi. Asa ii la mine. Ciulinele.. nici macar nu asculta cu atentie ce zic. Normal ca… nu-i convine sa reconsidere. Traieste intr-un univers caldut.

 • 162

  Textul nu e al lui Gramofon. Ci al lui Radu Alexandru, de la Caţavencii.

 • 163

  Catavencu. un ziar pt chitibusari.

 • 164

  Am banuit eu ca nu-i al lui! Nu gaseam pe nicaieri “asi”!

  alt Till Eulenspiegel
  2011-12-07 15:28:27 | Raporteaza
 • 165

  “Puţini sunt aceia care ştiu cum se opreşte vântul – mai întâi ca o părere, apoi ca o revenire blândă, ” O laaaaaaaacrimaaaaaa – pe o-bra-zul meeeeeu! :) . Comentati! Nu ce am scris eu. Comentati citatul. Multumex popor ca m’atz ales. De la parere la revenire se exista o cestiune ilogica. Pai… stiu ca… autoarea mizeaza pe ilogicul colectiv. Astia e redusi. Daca le dai ceva pufos.. o sa zica ca-i barba lui Mos Craciun.

 • 166

  Ma! Voi ma urmariti sau numa va faceti? Hai sa punem zoom ul aicisha: “mai întâi ca o părere, apoi ca o revenire blândă” De ce nu facetz cum zic io? Adica: “mai întâi ca o PLECARE, apoi ca o revenire blândă”?

  Io va iubesc ca pe a mei copilasi-nenascuti aruncati pe lepedeu. Sau… in dependenta – dupa pat.

 • 167

  Ma! Ase nesimtiti sunteti! Sa mor io de nu! Io inca nu mi-am baut cafeiul. Care imi face un cafei (pt ca nu mai am cafei in casa). Si… daca ma duc de aicisha… iara o sa aberati aicisha.

 • 168

  Io d’aia zic. Bombaneala din prima propozitie ii la fel ca bom,baneala lui Nichita. “Prietenia nu este un dor ci o prezenta” Adica: asta… o fo beat. Dar…. Ana… se da complexa. Ma duc sa-mi cumpar cafei.

 • 169

  Ce faci, Ghermănuţă? M-ai strigat. Am venit! Ţi-era dor, mititelule. Ăştia sunt oameni răi, nu vorbesc cu tine. Nu pricep limba ta, aia e. Doar pe mine mă ai: doar să scânceşti şi într-o suflare viu! Da’ sunt de ajuns. Recunoaşte, pufleţel.

  Adevărul e că nici tu nu faci bine ce faci. Păi, aşa ne-a fost vorba? N-am stabilit să stai cuminţel să-ţi explice domnul filantrop? Acuma l-ai pierdut. Nerecunoscătorului i se ia lumina, i se stinge becul. Pac! Eşti iar în beznă şi bâjbâi. Uf, şi făcusem şi teledon.

  Stai aşa: nu bea cafea. Naiba ştie cum reacţionezi. Câte am tras eu de la o cola, dar tu de la o cafea…

  Văd că-ţi place Celine Dion. Şi eu mă topesc toată. Te fac un blues, iubiţel? Mă înfrigurară de tot promisiunile de mai devreme. Chit că sunt în van, aşa suntem noi femeile, ne agăţăm de orişice iluzie!

  Şi ne explici tu mai încolo cum e să încurci subiectul cu complementul direct şi să te miri după aia că nu-ţi iese socoteala şi ţi-a rămas ciotul în fermoar. Auuu!

  Nichita ăla, al dracu’, a scris numai ca să-ţi facă ţie în ciudă!

 • 170

  Tu m_u_i_s_t_a! Vorbeste despre text.

 • 171

  Deloc nu eşti romantic! Hai să dansăm! Stai, nu mă împunge cu degetul între coaste! Lasă, bre, că ne descurcăm şi fără. Nu plânge. Fac eu un drum până la oraş cu maşina televiziunii.

  Ghermănuţă, ai dezgropat ceva în mine. Cam după vreo 400 de kg. M-ai emoţionat, mi-ai atins inima.

  Pune melodia aia din Titanic. Pfiu, ce-mi place! Şi ţie-ţi place, scărmănel!

 • 172

  Joiano, io te vreau şi cu coaja lu’ fefceac drept amintire şi cu cola şi cu orice, frumoasa şi ţâţoasa mea! Toată te vreau! Nu mă uit eu la greşeli. Nu sunt popă. Al tău sunt, femeie! Pe veci. Vii?

 • 173

  psihopata reaq.

 • 174

  Doamne, Jiene! :oops: Ce bucurie! Taman când mă pregăteam să fac nişte foi de plăcintă cu Ghermănuţă, să-l frământ ca pe cozonaci şi să-l usuc cum se usucă tutunul la soare, agăţat de uluci, ieşişi tu din lumea ideilor.

  Viu! Acuşa! Viu! Te simt de pe acuma! Ptiu, ce diferenţă. Păi, eram eu femeie de scărmănel?

 • 175

  Femeie, tu chiar aşa miloasă eşti de bagi în seamă toţi hominizii?

 • 176

  onemagazine.ro/../

 • 177

  poti sa ma zbocotesti si tu! Auzi aco’l. Cat de tzicnit tre sa fiu ca sa-mi pun nume Mhai Viteazu? Cata lipsa de respect. Oameni marunti ce sunteti!

 • 178

  Parcă nu mă ştii, iubite. :roll: Da’ îmi şi luase cariera minţile, recunosc. Ghermănuţă mi-a părut un fel de corcitură între o câţă moţată şi Tolea Ciumac, între o capră pleşuvă şi Fernando de la Caransebeş. Are un potenţial enorm. Trebuie să recunoşti!

  Da’ acuma gata! Dacă tu ai revenit şi eşti întreg cum te ştiu, renunţ la toate!

  Auzişi, Ghermănuţă? Bâşti!

 • 179

  Te iau acasă, femeie. Lasă serviciul, dă-l dracu! Haidem amândoi să ne iubim lângă sobă, să ne miroasă a fum şi-a cartofi copţi. Pe duşumea te vreau, Joiană.

 • 180

  @ Edle: da, este speciala, ti-ai amintit :-)

  @ Nora: gabie se cheama

  @ Adrian: putini stiu cum se opreste vantul, adrian, pentru ca nu sunt multi aceia care depind in totalitate de el. e la fel cu sunetul motorului si zgomotul tachetilor – unei persoane care n-a avut masina nu-i spun nimic expresii ca sunet rotund, trei pistoane s.a. sunt multe cuvinte acolo pentru ca fenomenul este complex si pentru ca un skipper asta face cand este pe mare, lucreaza si depinde de vant. asa cum nordicii au cate cincizeci de cuvinte nesinonime pentru zapada sau cum mayasii (parca) aveau jumatate din vocabular in jurul porumbului. sensul prim al textului este pur si simplu descriptiv si tehnic. pune intrebari la obiect si o sa-ti raspund. si cere-le scuze fetelor pentru limbaj.

 • 181

  :lol: :lol: :lol:

  Merci, dr. Nenea. Mi-amintii că aveai tu ceva cu navigaţia mai acum câteva luni. Bine, atunci îţi împleteai pasiunea cu negoţul de sclavi. Voiai să ni-l vinzi pe Anti Naţionalist pe undeva, prin Bosfor-Dardanele. :D

 • 182

  dr.nenea, vezi #173. Discutam dupa ce gata de vorbit Basescu.

 • 183

  :) zback! Nu poti sa-mi zici ca ii complex. Accept sa-mi traduci expresia. Si.. nu pe asta cu vantul am pus accent! Nici Cioran nu-i indescifrabil. Nici Nietzsche. Nici Petre Tutea. Nici Schopenhauer. Si.. tu.. imi zici ca scriitura lui Ana e complexa… si io is un ignorant? Iti zic io una: noviciatul sau lipsa profesionalismului conduce in teritorii intortocheate (am fost si eu candva… asa). Iti cer cat pot de clar! Te rog sa-mi traduci prima fraza!

 • 184

  p.s

  ai un nume cretin.

 • 185

  DE CATARG(timp de taifun)

  Peste vârf de deal o pantă,repeziți trec în „revistă”

  Nori de cărbuni ploaie deasă,pe o necunoscută pistă,

  Pustiind în drumul lor,de-a dreptul este o crimă

  Avuția codrilor…pân*la ultima lacrimă !

  Monstru din creastă a mușcat,s-a format o cotitură

  Falia s-a erodat,pe râu o învârtitură,

  Din cer coboară cascadă,peste viituri pârghie

  De pe podeț să nu cadă,oameni se țin de-o frânghie !

  Înfiptă în vârful dealului,ca într-o corabie

  Antena orașului,transmite avarie,

  Din larg se aude sirenă,ne anunță vreme aprigă

  Pescari pe mare în„arenă”…în port,verigă după verigă !

  Norii au format vârtej,val înspumat bate tare

  Nechezând caii în manej,la țărm scoici iarbă de mare,

  Stavilă de stânci de rocă,balustrade pe faleză

  Dedesupt un pui de focă…plaja dispare în viteză !

  Coboară iute din pantă,neagră ca funingine

  Șuvoiul prin nisip fantă,spre mare „origine”

  Vântul aspru nu îi cruță,oamenii ca un„ciorchine”

  Trasă la rame o bărcuță,clătinându-se ea vine !

  Doamne Dumnezeule,știm că Tu ai suflet bun

  Ocrotește fii tăi,bătuți tare de taifun,

  Nu știm ce mai ai în gând,stâncile de piatră plâng

  Întoarce-mi-i mai curând…și stejarii plâng în crâng !

  S-a oprit un„balansoar” ca și cum nu s-a întâmplat

  Este Majestate doar, așa să fie iertat,

  Una dulce,alta amară,zilele le-a numărat

  A înmuiat în călimară,El din toc a scuturat !

  Vraja mării ne adună,altă zi iar a apus

  Pe vălurel rază de lună,valuri la mal au adus

  Perlele și chihlimbare,liniște la nesfârșit

  Soarele ieșind din mare,cer azuriu desăvârșit !

  Se leagănă ca o frunză,legat de doi chiparoși

  Un hamac din flori și pânză,închid ochii somnoroși,

  Doi„canari” cirip,cirip,în esențe și parfum

  Iar pa bancul de nisip,o luminiță face fum… !

  ……..

 • 186

  Nici voi nu stiti ce ati vrut sa ziceti! Asta e baiu. Si io am beut de cateva ori si m-am apucat de scris. A doua zi… cautam sensuri. Nu stiam ce am vrut sa zic. Ma! Pacat de voi! Pt ca… voi nu consumati spirtoase.

 • 187

  Ciulinele se extazia abia atunci cand nu pricepe ce vrea sa zica autorul. Io… le-as puse sa scrie separat: ce a vrut sa zica si ce a inteles autoarea si cititoarea. Sa vezi cum da.. tot 3 de un leu. Din cauza asta ma enervez. Faceti un ghiveci din literatura.

 • 188

  Ghermănuţă, nu te mai frichini atâta! Mă nevrozezi! Pune borcanul la loc şi scoate-ţi botul din literatură! Vrei să te ia burtica?

 • 189

  Joiana, auzi, cica… aiesta e baiat haligant & respectuos si vrea sa ma puna sa-ti cer scuze pentru ca te-am penetrat prea tare. Api… tu ma cunosti tu vaca… io nu pot sa-mi cer scuze de la un mai toanta decat mine. De la una care nu vorbeste deloc on topic. Nu pot sa-mi cer scuze de la una care umbla dupe ciocanul meu si nu indeplineste normele m-u-e!

 • 190

  Jiene, nu mai scap de el! E prins ca un scaiete de coada mea! Plânge pe la geam. Mă tot împunge cu degeţelul ăla mic şi anchilozat şi zice “te-am penetrat, te-am penetrat”, iar eu nimica nimicuţa nu simţesc. Ba parcă o pişcătură să zic, dar asta pentru că-s damă miloasă.

  Jiene, dă-i una cu dânsa în cap! S-o mai deştepta şi el săracul.

  Acuma s-a apucat să măture textele cu grebla. Zice că face ordine în răzorul cu figuri de stil. Îi tremură dinţii în gingii.

 • 191

  VORBESTE despre text. Manci pwlocu meu!

 • 192

  Poftim. Acuma povesteşte cu lacrimi în barbă cum a sedus el cinci păpuşi de-alea, umflabile, când a fost bâlci la noi de Sf. Mărie. Cum le iubea, le iubea, nu glumă, şi alea, de fiecare dată când apăsa pe butonelul ăla pe care îl au în spinare, ziceau “eşti bun! Cel mai bun! Te doresc! Aşa! Aaaaah!Aaaaah! Încă o dată! Encore un fois!”. Şi iar apăsa pe butonel, şi ele iar “eşti bun! Cel mai bun! Te doresc! Aşa! Aaaaah!Aaaaah! Încă o dată! Encore une fois!”. Cică ce înseamnă “ancor iun foa”?

  Zice că n-a mai cunoscut amor aşa mare de atunci. Fetele alea umflabile îl priveau toate cu ochii înţepeniţi şi gura în formă de “o”. Erau recunoscătoare şi umile, sărmanele. Nu pricepe de ce n-a vrut primarul să-i cunune.

 • 193

  Draga Joiana, ai un umor deosebit, motiv pentru care, te felicit! 197 este unul dintre cele mai tari comentarii umoristice de pe Pandora’s! Ma uimeste faptul ca ai foarte multa rabdare in a-i provoca pe unii sa rada, iar pe altii sa orbecaie! Adrian, incearca sa nu mai injuri deloc o femeie, deoarece nu este frumos. Chiar tu recunosteai acest lucru cu ceva timp in urma. Joaca-ti rolul pana la capat, acela pe care ti l-ai luat, dar nu mai injura nici femei, nici femele, cu masca sau fara masca! In rest, spectacolul poate continua!

 • 194

  Deci asa, Nora, inovezi, inovezi. :lol:

  Ana, n-am mai reusit sa intru azi, ca-ti mai scriam o data ca esti geniala (ca sa vezi si tu :P ). Mi-a placut mult ce-ai facut aici. Si mi s-a facut un dor…

  Dr. nenea, n-aveam cum sa uit. Ca doar nu era vorba de o oarecare. :)

  Dar nu i-ai povestit Anei? Ca-mi zise ca nu stie de muza.

 • 195

  Ooooooooooffffff Jo-ia-na meeaaaaaaaaa! Ai un umor negasibil. Lumea se amuza de fixismul tau. Mie mi-e frica de tine. Exact cum zice Dora Constantinovici: “ma tem de paianjeni si oameni prosti”. Noa.. eu ma tem de prosti si de serpi.

 • 196

  se facura 200 de comentarii (bine, cu aprox aceleasi persoane) la un text de cenaclu literar clasa 11 apre 12 de liceu.Bravos natiune! :) .Vorba lui Adrian G, mai vorbiti si de text sau chiar nu aveti de ce? MAI SCRIE CINEVA PE PANDORAS???

 • 197

  je vous en prie, Nora. l-am scapat atunci pe nationalist si dus a fost momentul. acum, in vremuri de restriste si tumult, nu se mai vand decat in pachete de trei-patru, la reduceri si numai daca au dinti buni si sunt tineri. daca scazi transportul, costurile cu alterarea (ue, deh!) si mancarea (scumpa, sa-i vinzi biologici), cum ar face orice bun targovet, nu-ti mai tatuezi decat fie inima fie sageata. este relativ trist. it’s a bear market, mister, mi-a spus un pirat chinez cu dintii negri de betel cu care m-am tocmit o jumatate de zi. si avea dreptate. de aceea le-a crescut numarul pe pasuni. ca stam toti cu ochii pe burse.

 • 198

  Edle, ma bucur ca nu ai uitat, credeam ca am mai povestit, daca n-am facut-o sigur o sa urmeze :-)

 • 199

  adrian, te zbati prea mult, injuri prea mult si, in general, dai dovada de o prostie atat de vehementa incat nici macar sfanta mare mucenita anastasia, izbavitoarea de otrava, nu te poate reabilita. este trist dar asta este natura umana – capabila sa urce sau sa coboare pana la pierderea completa a demnitatii transcendentale. partida nu este pierduta complet, sa stii, azi ma simt intr-o dispozitie generoasa si, in loc sa-ti sparg nasul cum ar merita un vierme ca tine, iti dau posibilitatea sa ne povestesti ceva despre persoana ta: ce facultate ai (daca ai), ce te pasioneaza, ce planuiesti pentru viitor etc. orice lucru cat de cat normal si fara injuraturi. eu pun pariu cu tine ca nu esti capabil sa scrii doua sute de cuvinte cu cap si coada. in cazul in care o faci eu imi cer scuze ca te-am considerat pe nedrept bolovan. dar daca nu poti sa scrii minimul asta le ceri tu scuze fetelor pentru limbaj si recunosti cavalereste ca esti un imbecil cu pene. ce spui, te prinzi? nu ezita sa ma intrebi daca nu intelegi ceva.

 • 200

  vorbeste despre TEEEEEEEEEEEXT! Dupe care.. o sa te las sa ma exorcizezi. O sa ne asezam la o poveste despre pwlile noastre. Intelegi? Nu cred! VORBESTE DESPRE TEXT. Orice discutie despre pwla mea… este in zadar.

  Incearca, te rog frumos, sa-mi TRADUCI prima propozitie din text. Exact cum am citit Nietzsche tradus, asa vreau sa-mi traduci tu… prima propozitie din acest text. Multumesc anticiapat!

  p.s daca reusesti, promit sa nu mai vorbesc urat.

 • 201

  Dupa ce-mi traduceti bucata asta “mai întâi ca o părere, apoi ca o revenire blândă, ” o sa inaintam in propozitie. D’aia zic. Si io am scris la betie… si… stiu cum e. Dar.. nu numai la betie se scrie neinteligibil.

 • 202

  Cat de usor se scrie un text. :) dar cat de greu este sa vorbesti despre el. Cel putin pe forumurile romanesti. Ficiorul asta… imediat imi cere numarul de telefon… cata indiscretie. Eu vreau sa vorbesc despre text si el ma intreaba cum imi castig painea. Da buzna in viata mea! Mai nenea, tu iti dai seama cat sapa Joiana sa afle cestiuni despre mine? Toata ziua ii cu sapa in mana. Ca un paparazzi cu aparatul foto.

  youtube.com/wat../

  bun! Acuma putem discuta despre text?

 • 203

  Despre text, nimic? TEXT. Exista un text de dezbatut. Trebuie sa discutam despre text. Cand te apuci sa vomezi un text, intr-un spatiu public, daca ti se cere, cred ca ai datoria sa-l dezbati. Daca nu vrei sa-l dezbati (pt ca esti prea destept) poti sa-ti lasi voma in calculator. In calculatorul personal, poti sa-ti lasi textul. Nu publici textul daca esti prea genial. Pt ca astia mai limitati care nu pricep ce-i vorba in text… s-ar putea sa ti-l tranteasca in nas. Textul. Despre text vorbesc.

 • 204

  Adriene, tu ai dreptate, chiar ca ar trebui vorbit despre text!

  Uite, eu am impresia, ca astia doi, autorii, s-au uitat cu o seara inainte la filmul ala cu Tom Hanks, Naufragiatul, mi se pare, si dupa aia, au decis sa faca compunere libera pe tema asta.

  Uite, primul pasaj e despre cum a reusit naufragiatu’ sa invinga vantul si refluxul iesind cu pluta aia in larg, dupa mai multe incercari,binenteles.

  Dupa aceea, aia cu fierul infipt in carne, mi se pare ca se refera la faza cand s-a ranit in corali sau scoici, ce-or fi fost alea, si a zacut saracutu’ in nisip, ascunzandu-si rusinat coapsa.

  Urmatorul paragraf, imi trezeste imaginea naufragiatului, intins pe pluta aia improvizata, cu mainile sub cap, vorbindu-i si cantandu-i cantecul Ligeei, lui mr. Wilson, companion de ocazie in incercarea lui de evadare.

  Dupa aceea e prezentata lupta lui Tom pentru a-l aduce inapoi pe mr Wilson, caruia, fie vorba-ntre noi, i se cam acrise de aceea convietuire muta si in care, din cauza lipsei de dialog, se cam adunasera niste aspre tensiuni.

  Asa ca , mr Wilson a ales libertatea in ciuda opozitiei naufragiatului, care nemaifiind in deplinatatea facultatilor mentale si fizice, nu-i va mai ramane decat sa se tranteasca pe asa zisa pluta, nemaifacand nimic decat sa astepte venirea pachebotului si odata cu el revenirea la civilizatie, adica in viata reala.

  Si toate astea “desfăcând fără de grabă nasturii coastelor lungi” deoarece el, in tot timpul asta, slabise atat de mult incat i se vedeau coastele, saracutu’ si nici haine nu mai avea, dar avea in schimb fata morgana si i se parea ca vede la orizont paltoane cu nasturi de sidef – sa n-ai ganduri de gherghef – si se gandea ca ce bine i-ar prinde un palton din ala, daca nu chiar si numai nasturii, sa si-i ataseze la coastele costelive, mai costele, mai.

  In final, autorii folosesc o tripla negatie. Asa se face ca personajul principal, fost naufragiat, desi e foarte bogat, curgandu-i aur prin vine, nu mai vrea sa reinoade vechea relatie cu prietena de dinaintea naufragiului, nici nu vrea sa-i dea din aurul dobandit, pe motiv ca ea s-a casatorit si deci, fosta-i lele, cand ai fost.

  Deci, eu sunt sigura ca cei doi autori s-au inspirat din acest film, caci, dupa cum vezi, prea se potrivesc toate.

 • 205

  Svetlana. Cred ca putem forma doua fronturi ale discutiei. 1. Imersiune in logica formularilor. Un fel de analiza zonala (ce o vrut sa zica in propozitia aia si ce pricepe sau… ce poate sa priciapa cititorul). 2. Generalitati.

  Pe mine ma intereseaza in mod special punctul 1.

 • 206

  este trist dar asta este natura umana – capabila sa urce sau sa coboare pana la pierderea completa a demnitatii transcedentale.

  Du-te, bă green futu-te-n been, în pula mea că poţi să te ascunzi după orice doctor nene că tot jidan prost şi îngâmfat eşti.

 • 207

  Poate sa participe la discutie si Nora. Ea ii mai citita… si.. ne poate initia. Nora sufera de complexe de superioritate. D’aia accept sa conduca ea discutia. Eh! Pan’ la urma.. poate ne tratam fiecare.

 • 208

  Dragă Svetlana,

  Un circuit antropologic între critică şi operă este inevitabil, chiar dacă uneori e mai redus, corectând când e nevoie excesul de purism al unei discipline ce se refuză deopotrivă pozitivismului, statutului pedant de “ştiinţă”, ca şi unei reducţii la textul considerat în abstracţia solitudinii sale de-valorizate, ergo dezumanizate, sterile, aşa cum procedau unii fanatici ai structuralismului. Insistînd pe înrîurirea ideologiilor asupra criticii, unii autori nu pot scăpa de umbra (se vede că deranjantă!) a literaturii. Deoarece natura reprezentărilor ideologice n-ar putea fi corect înţeleasă fără acceptarea antinomiei dintre cunoaşterea ideologică şi cea ştiinţifică. Ideologia e departe de-a fi o ştiinţă. Ea are un indenegabil vector literar.

  În acest context, remarc deosebit de încântat că eşti teribil de deschisă abstractizărilor şi teoretizărilor. Spre deosebire de Joiana.

  Te invit la o cafea, să discutăm în linişte depre Derrida şi Barthes. Ce spui?

 • 209

  Da, da, sa vina dara, cum nu? Cu cat mai multi, cu-atat mai bine! Facem terapie de grup.

  Uite, Cosa, deja a inceput imersiunea, ce-i drept, deocamdata in propriu-i scarbavnic madular desi, daca stai sa judeci dupa parerea exprimata, cred ca s-ar incadra mai bine la punctul 2, generalitati.

 • 210

  @Iancu Jianu

  Maaamaaaa, ce erudit esti!

  Nu m-as fi asteptat de la unu’ care sta cu o vaca, la atata putere de abstractizare si la o asemenea elocinta in ceea ce priveste literatura si critica ei!

  Esti de toata minunea minunilor!

  Si ai dreptate, sunt teribil de deschisa, atat de deschisa incat pana si mie imi pare rau cateodata.

  La cafea, poti fi sigur c-am sa vin, desi m-as fi asteptat ca invitatia sa vina din alta parte, ma-ntelegi tu, de la vreun ardelean, dar trebuie neaparat sa-mi dai un pic de timp sa conspectez si sa-mi fac niste fise despre Dalida si Fabien Barthez.

 • 211

  Jianu ne-a sdrobit (sa moara mama!). Asta e fascinant la romani – greu ii pornesti! Numa ca… mini disertatia asta ii rezultatul unor orgolii refulate. Sa revenim. Noi nu operam cu concepte academice. Deci: Jianu si Iancu poa’ sa o lase mai usurel cu aceasta abordare. Da’ daca tot are capu ase de mare.. poate sa ne explice iel: ce shi cum.

 • 212

  Hm, vasazica, Greenfuck-car’l-a ouat este jidan! In cazul acesta, trebuie omorat, zdrobit, casapit, deoarece este jidan! Vedeti voi, un om poate fi cunoscut dupa mai multe detalii, dupa fatza, dupa par, dupa nas, gura, dupa cum se imbraca, dupa nr. de la pantof, dar si dupa stilul de a scrie. Pe Dr. Nenea l-am vazut scriind de putine ori, nu are un stil de a scrie, nici nu prea a exprimat multe lucruri pe aici, pe Greenfuck, insa, l-am vazut scriind, apropiindu-se incet, incetisor, precum un sarpe lunecos de apa, catre prada pandoriana de sex feminin, exprimand, ce-i drept, niste idei de mascul pasnic, cuminte, in genul lui Radu Popescu, dar, poate mai politicos in exprimare decat acesta. Pe mine ma uimeste faptul, ca acest Cosa are pretentia de a le cunoaste pe toate! De unde stie Cosa, ca Greenbeen este jidan? Prost, se observa ca nu este, insa, o anumita tenta de ingamfare lasa sa se intrevada. In fine, cel mai talentat mascul pandorian in ale scrisului, in momentul de fatza, este Ghevarosul. Se vede clar ca are talent, revolutionarul-rocker cu chip de catifea. In articolul Anei, apare si Dr. Nenea, ca si cum articolul ar fi scris de amandoi. Este stilul Anei, fara indoiala! Dar ia sa vedem care este rostul acestui catarg? Inca o chestie, sa nu ma inteleaga lumea gresit pe aici: eu nu omor jidani, nici macar nu-i mangai, ii las doar sa traiasca!

 • 213

  In sfarsit, Iancu Janu a aparut, inarmat de asta data cu un ascutit spirit literar, in detrimentul armelor conventionale pe care le invartea deasupra capului, intru apararea dragutei sale vacute, Joiana! Acum ofera cafele pe la toate pandorienele de aici: Flaviei, Svetlanei, Anei si o cam neglijeaza pe Joiana! De ce? Iar Svetlana se mira din toate puterile, cum de un stapan-vacar de legenda, ca Jianu, poate schimba atat de ascutit armele conventionale cu cele literare? Simplu, Svetlana: Iancu Jianu este Ghevarosul-fatosul!

 • 214

  Nu se pooaaateee!!!!

 • 215

  CEAI PATIT?!?!?!?!? Sa nu te duci la cafea cu tocilarul asta! Ca… asta te combina.

 • 216

  Dr. Nenea, m-am mai liniştit. AN dispăruse de aici şi mă gândeam că cine ştie prin ce stepă a Asiei toarce fir de borangic cu degetele-i fine şi vopseşte apoi covoare de lână.

 • 217

  Ghermănuţă, ce faci? Ai plâns toată noaptea? Stai aşa c-am nişte treabă, dar acuş vin să te leg.

  În ce hal eşti! Tot smotocit, flocăit, plin de scuipici. Dacă o ţii tot aşa, nu ştiu unde ajungem. Nu te mai dau nici la Antipa, darămite pe Dacia…

  Văd că ţi-ai chemat şi un prieten imaginar. Tot e ceva!

 • 218

  Danny,

  Articolul este scris de amândoi. Aşa cum este şi semnat. Te gândeai că e o glumă? Nu. E un experiment. Rămâne să vezi tu cum ne împarţi. Dacă ne recunoşti pe fiecare în text. Niciunul dintre noi nu a schimbat măcar o virgulă în textul celuilalt. Doar le-am pus împreună. Dar dacă ţie îţi pare unitar, eu iau asta ca pe un compliment.

 • 219

  Mirciulica, tu esti prostanacul ala desptept, la 203, care incerca sa se ia la tranta cu Nora, acum 2 luni? Trebuie sa-ti explic ceva, straine: chiar daca nu se discuta la obiect pe aici, celelalte discutii au loc in afara articolului, spre deosebire de celelalte bloguri, deoarece in timp s-au format niste relatii de prietenie intre noi, relatii pe care, un strain ca tine nu le poate pricepe niciodata! S-au mai format si niste relatii de dusmanie, atat de frumoase, de durabile si de bine inchegate, incat, disputa legendara intre ele fac deliciul spectacolului la care asistam zilnic pe acest blog, deoarece, aici, ne aflam pe taramul sfant si primejdios al Pandorei! Cine pricepe si intelege ce spun eu, ramane pe Pandora’s, cine nu pricepe, dispare, dar spectacolul continua, cu sau fara noi!

 • 220

  Bine, Ana, fie cum spui tu! Tu, Ana, esti complimentul, nu-mi ramane decat sa te iubesc! Mai mult de atat nu pot, sau poate pot, dar nici eu nu mai stiu ce anume. Voi trece la impartit, acum sau mai tarziu, voi imparti in dreapta si-n stanga, idei, oameni, fapte si mai ales complimente!

 • 221

  Danny,

  Dar chiar aşa este, dragul meu. Dr. nenea mi-a trimis textul lui, eu nu m-am atins nici de un fir de păr din el şi am încercat să intru, cum m-am priceput, în atmosfera creată de el. Să rezonez cu starea lui. Să dansez cuminte pe muzica lui.

  Bine, hai, pe şleau. Un paragraf el, un paragraf eu. Aşa e textul. Primul e al lui.

 • 222

  Te cred, Ana, te cred pentru ca te iubesc! Eu daca as dori sa public un text, trebuie sa ti-l dau spre a-l citi sau il pot publica direct?

 • 223

  Nu, Danny, nu trebuie să-mi dai mie nimic, dragul meu. Nimic. Ăsta e un experiment. Îl poţi publica la rubrica dedicată pur şi simplu. Cum face toată lumea. Eu am fost încântată de ideea de a intra într-o stare pe care mi-o propune altcineva, de a mă plia pe trăirile altcuiva, de a nu începe, ci de a continua. De a nu decide, ci de a curge. De-asta-ţi spun că este vorba despre un experiment.

 • 224

  Ce nu se poate, Svetlana? Ia fi tu mai activa pe acest blog si comunica mai mult, hai sa te vad, hai ca nu esti de colo, ai multe chestii inteligente in capsor………..si chiar talent in a scrie lucruri interesante.

 • 225

  Te inteleg, Ana! Crezi c-ai putea intra si in starea mea, in interiorul meu, in trairile mele? Daca nu, sa-mi spui de ce?

 • 226

  Nu ştiu, Danny. Şi nici n-aş şti să-ţi spun de ce da sau de ce nu. Nici acum n-am ştiut ce-o să iasă, iar asta a făcut jocul şi mai frumos. Dar cred că acest tip de experiment trebuie să rămână singular, să nu se repete în aceeaşi formă. Însă, evident, se pot face altfel de experimente, că doar aşa se mişcă lumea, nu?

  Sincer, aş vrea să văd un text de-al tău la rubrica dedicată. Chiar aş vrea, cu atât mai mult cu cât de multă vreme îmi spui că-l vei scrie. Vreau să-ţi văd forţa. Eşti cam misterios şi mi-ar plăcea să te devoalezi într-un text numai al tău.

 • 227

  Da, Ana, iti dau dreptate, asa se misca lumea, experimentand, viata , trairi, chiar moarte. Jocurile tale imi plac foarte mult, sunt acele jocuri, medievale, cu perdea, fara perdea, cu masca, fara masca, in care eu imi imaginez, cum te caut pretutindeni, dand cu mana la o parte toate perdelele transparente si opace din calea mea, in care tu te ascunzi, pe dupa ele, pe sub masa, pe sub pat, iar eu incerc sa te ating, sa te prind si sa te cuprind, dar iluzia incercarilor mele se incinge la nesfarsit si se sparge precum valul de mal si viata de moarte! Stii ca azi e joi si este ziua ta, iar eu n-o s-o uit niciodata! Mai tii minte cand imi spuneai ca nu am nas de aceste jocuri? Acum le miros destul de bine si imi plac la nebunie, imi place sa ma joc cu tine, Ana, si nu numai cu tine! Da, Ana, am un text, scris pe jumatate, de vreo luna l-am cam abandonat, dar trebuie sa gasesc timp sa-l continui, trebuie sa-mi gasesc linistea si forta necesara pentru a scrie, si atunci voi scrie! Oare sa fiu misterios? Nu m-am gandit la acest aspect. Nu am trasmis pana acum, pandorienilor, cateva mesaje universale? Inca n-am reusit acest lucru? Nu mi-ati inteles destul de bine maximele mele? Atunci, ma voi stradui mai mult sa le transmit!

 • 228

  Bine, dragule. Aşa să faci. Şi zici că mă cauţi pe sub paturi şi pe după perdele, Danny? Vezi, de-aia mi-e mie drag de tine, că ai inocenţa de a spune asemenea lucruri. Ştiu că altora le pot părea îndrăzneţe, însă eu le iau ca pe nişte expresii ale unor emoţii. Şi nu mi se par deloc nepotrivite. Ştiu că tu eşti un cavaler, cu mine ai fost mereu, şi nici prin cap nu ţi-ar putea trece ceva ireverenţios.

  Ştiu că-ţi place să te joci, Danny, şi te apreciez mult pentru asta. Vezi cum rezolvi cu Sveta, c-o văzui pe-aici. N-o scăpa, c-o ştii zvârlugă.

 • 229

  Normal ca sunt expresii ale unor emotii, altfel, n-ar putea fi! Sunt un domn, Ana, fii linistita! Ma bucur ca ma intelegi perfect si eram sigur de acest lucru! Svetlanei i-am adresat mereu invitatii pe Pandora’s, dar nu prea raspunde dorintelor mele. Ea raspunde numai atunci cand ii este pofta de mine. Pentru a o face sa-mi raspunda, trebuie s-o provoc intr-un fel, stiu s-o provoc, dar, mi-e sa n-o ranesc! Ea este putin suparata pe mine, intuiesc de ce, dar s-a suparat inainte de a incepe ceva……….

 • 230

  Sunt foarte, foarte liniştită în ce te priveşte, Danny. Mereu ţi-am simţit galanteria, nu-ţi face griji, nu te răstălmăcesc tocmai eu. :)

  Dar, cu Sveta, fii clar, dragule. Când vrei o femeie, arată-i, spune-i, alearg-o, n-o lăsa. Svetlana e femeie aprigă, dintr-o bucată, sănătoasă. N-o lua cu subtilităţi inutile. Spune-i verde c-o vrei şi abia apoi ascute-ţi armele seducţiei. Să nu creadă că te joci cu ea, că-şi pierde interesul. E turnir, cavalere, nu menuet. :lol:

  Hmm… fă-i poftă, atunci. ;)

 • 231

  Sa n-o iau cu subtilitati inutile? Hm, sa-i spun c-o vreau, chiar asa, in public? Crezi ca-i turnir in a o cuceri pe Svetlana? Cu cine particip la turnir? De unul singur? La turnir am sulita, Ana, am armura, cal mascat, eu insumi sunt un mascat, si, ma rog, in cine infig sulita? O fi ea mai dintr-o bucata, mai sanatoasa, mai apriga, dar, este femeie, si pentru ca este femeie, este o fiinta sensibila, are suflet de femeie si ma gandeam ca, daca as arunca in ea cu o floare, m-ar aprecia mai mult decat atunci cand, calul ar tranti cu mine de pamant, in conditiile unei aruncari gresite cu sulita! Stii ce face Svetlana acum? Se uita pe dupa perdea, vede si asculta! Si se mai uita cineva, cineva care, probabil, n-a primit sulita cavalereasca aruncata de mine in pieptul lui plin de solzi metalici!

 • 232

  Vai! Ai un contracandidat la inima Svetlanei cea sensibilă? Răpune-l!

 • 233

  Sa-ti mai spun ceva, Ana! Jocurile noastre pe diferite teme, cele istorice imi plac foarte mult, iti spun, fac uneori, mai mult decat 7 articole scrise pe Pandora’s! La aceste jocuri, participam noi, astia, cei ce ne stim! Sunt sigur ca esti de acord cu mine, si stii prea bine ca, noi, astia, din suflet, ne iubim!

 • 234

  Aferim, Danny! :) Aşa este.

 • 235

  Te pup!

 • 236

  :oops:

 • 237

  Tăceţi că mă faceţi să plâng.

  Ce-or vrea-o, domne, toţi pe Svetlana asta? Ce-are ea şi io nu, ha?! Ţâţe mai mari în niciun caz şi ce-i femeia fără ţâţe? E ca slana fără ceapă, ca coliva fără nuci, ca nunta fără lăutari!

 • 238

  Esti tare vacuta! De ce plangi? Il ai pe Iancu Jianu, care te iubeste , apoi, a mai fost unul care ti-a dat cola la intalnire! Deci, ai petitori, admiratori, si-l mai ai si pe Ghermanuta, chiar daca face prostii si scrie urat pe pereti! Sa fii fericita, ai cu ce sa-ti omori timpul!

 • 239

  Of, Joiana! Eu simt lângă Svetlana atracţia necunoscutului, eternul feminin şi iremediabila lui poezie. Pe de altă parte, ca şi domnul Cosa, m-am săturat de ţâţele mari. Cred că Svetlana are doar ţâţoance. Eu acum caut abstractul atrăgător din cerebel, nu concretul din jupon…

 • 240

  Auzi, Ana, o intrebare am pentru tine. De ce crezi ca, Cosa Nostra nu vrea sa se joace cu noi? Stii cum mi-l imaginez eu pe Cosa? Sta mai tot timpul ascuns si incruntat, inciudat pe viata, iar cu doua degete inmanusate in negru, usor, misca perdeaua si cu jumatate de fatza se arata, iar cu un ochi negru, diabolic, se uita mereu si asculta, asculta, asculta………………..Tu ce parere ai?

 • 241

  Domnu’ Dani, matale nu vezi că o invită pe rusnacă la cafele? El, care bea numai răchie! Acuma s-a dat după obicei păgân.

  Iar Ghermănuţă îmi mănâncă zilele şi ăla. Când văd ce zice pe aicea, ce grozăvii, parcă mi se năclăiesc creierii şi mi se sleieşte privirea.

 • 242

  Ţâţe în jupon? :roll: Atât de maaaari? :roll: Obsedatule!

  Şi-n corset ce naiba mai sălăşluieşte? :roll:

 • 243

  Habar nu am, Danny. Cred că nu-i (mai) place de noi. Dar, nicidecum, că ar fi încruntat. Mai degrabă îl văd calm şi plictisit.

 • 244

  Scuzaţi-mă, nu mă pricep la feşăn…

 • 245

  Domnişoara Joiana, eu, cu respect, îndrăznesc să vă ofer ceva mai satisfăcător. Ce ziceţi?

 • 246

  Na, belea, Joiana! Ai auzit ce spune legendarul tau stapan-cowboy? Cica, tu ai avea doar ugere prea mari si l-ai sufocat cu ele de cate ori i le-ai pus pe fatza in timpul noptilor fierbinti din grajdul etern! El cauta acum, abstractul din cerebel, iar tu, cica, nu ai avea asa ceva! Joiano, te sfatuiesc sa treci la experimente, ca tot e ziua experimentelor pe Pandora’s! Iti doresc succes!

 • 247

  Iaca Turcul!! Iaca Turcul!!

  Pe eeeeeeeeeel!!

 • 248

  Va implor nu va jucati cu psihicul si cu sentimentele unei biete tinere nesofisticate!

 • 249

  Nu-i mai place de noi? Ai dreptate, doar de tine si de Nora ii placea lui! Eu cred altceva, Ana! Se simte singur, abandonat de femei, nu mai are putere de a lupta, il simt obosit, imbatranit si pierdut, Ana! Si sa mai stii ceva de la mine: eu cand simt, apoi simt! Crezi ca-i calm si plictisit? Nu, Ana, nu este calm, este doar obosit si plictisit!

 • 250

  Domnişoară, să mă prezint: eu massai, eşuat în Abisinia. Trăit niţel, fugit pe cursul Nilului, până-n Suez. Găsit feluci maure, vai de mama mea! Stat la ei trei luni, fugit, găsit piraţi corabie. Legat cu pu(a)la de catarg. Un an jumate. Scăpat, totuşi, printr-o minune-n Gibraltar. Acolo, câştigat bănuţi din trecerea clandestină pe pu(a)lă care funcţionat ca istm. Multă lume trecut pe ea, înjgăbat ceva avere, nu murim de foame, frumoaso. Nu ştiu Cosa Nostra cum calcă pe a lui, dar eu o încolăcesc de şapte ori şi mă scol noaptea transpirat şi sufocat de la strânsoare, dar numai când te visez. Şi te viseeez…

  Dacă am fost prea franc, să ştii că mi se trage de la cei trei ani în Legiunea Franceză. Am muşchi deştepţi şi forţă de bivol sălbatic african, par excellence, mon amour.

 • 251

  Ptiu! Că negru mai eşti! Stai să te măsor mai bine. O fi bine? :roll:

 • 252

  Ups, a aparut Svetlana, de dupa perdea! Ce ti-am spus, Ana, ca ne asculta? Vrei sa vezi c-o sa apara si Cosa? Imediat va apare, si stii de ce ? Pentru ca stiu sa provoc, atunci cand vreau! Svetlana?

 • 253

  Poftim, Joiana, vezi cum apar petitori dupa coada ta? Ti-am zis eu sa nu te mai plangi! Uite-l pe Mauru, se pare ca e un om puternic, trait si educat in spiritul Legiunii Franceze! Ce vrei mai mult de atat? Ce daca este negru, are sangele mai fierbinte, nu stiai treaba asta? Si in plus, se pare ca este un adevarat cavaler! Sa fie bine primit in comunitatea Pandorei si tratat cum se cuvine!

 • 254

  Ai dreptate, Danny. Bine primit şi tratat cuviincios vei fi, maurule. Nu ştiu dacă şi dorita dumitale nu-ţi va pune cumva ţâţele-i mitologice în cap. :lol:

 • 255

  Maurule, nu mai aminti de Cosa Nostra! Este mort demult! De numele lui, doar amintirile au mai ramas! E bine ca le are si pe alea! Asa ca nu-ti fie frica!

 • 256

  Hei, tanara cu psihicul si sentimentele nesofisticate? Ai ocazia aici si acum a te sofistica! Nu pierde sansa!

 • 257

  Ce sa zic? Cu faptul ca va castigati painea predand Sofloce… nu rezolvati nimica. Nu puteti sa va depasiti conditia de flecari. bun! In alta ordine de idei! DESPRE TEXT… NU ZICETI NINIKA? Baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Despre text. Nu ziceti N_I_M_I_C?

 • 258

  Jianu isi incoarda muschile. N-am nimic de zis! Se pricepe! Dar de ce tot joaca rolul asta de maimutoi?

 • 259

  Am plecat sa mananc, pandorienilor! Va doresc la toti: pofta buna! Ne vom intalni diseara si doresc sa participe la discutie cat mai multa lume, inclusiv, hidra cu trei capete! Poate sa participe si Hercule! Invitatia este gratuita!

 • 260

  Pari băiat descurcăreţ. Că mie aşa-mi place omu’ în viaţă, să se descurce cu ce i-a dat Ăl de Sus. Şi să facă pod dintr-însa, întru pace şi prosperitate. Eşti şi plimbat prin lume, nu ca Jianu meu care numa’ până la Vidin a ajuns.

  Da’ mi-e să nu-ţi fi rătăcit şi tu minţile şi mâine, poimâine, când mi-o fi pohta mai mare şi mai arzătoare, când mi-or tresălta ţâţele umflate ca apele Jiilor primăvara, când se dezgheaţă sloiurile, să mă trezesc cu tine că, în loc să-ţi încolăceşti dânsa în mine ca şerpii în cuibare, începi să vorbeşti fonfănit şi rârâit despre structuralism, poststructuralism şi răsstructuralism.

  Altfel, bivolii, fie ei şi africani, îmi plac, nu zic “ba”. Sunt pe gustul şi mărimea mea. :oops:

 • 261

  Să vă spun eu cum e cu lucru-mpreunat:

  Dacă pui un strop de vin într-un butoi cu pişat, rezultă un butoi de pişat.

  Dacă pui un strop de pişat într-un butoi cu vin, rezultă un butoi de pişat.

 • 262

  Nu, domnişoară, la mine n-ai să vezi devieri de personalitate. Tocmai fiindcă nu mi-e străină lumea şi-am salvat mii de refugiaţi traversându-i pe pu(a)lă Gibraltaru’, eu sunt băiat învăţat cu ale cărnii alcătuiri fireşti. Cuibar de anacondă fac din tine, dacă mă vrei, domnişoară, şi traversăm amândoi şi alte canale, numa’ să-mi spui unde vrei.

  La mine-n trib, că mai ţin minte cum mergeam cu caprele, ah, ce capre!, lucrurile se fac simplu: dacă zici că eşti a mea, apoi s-a terminat cu orice alte plimbări ale tale în braţe găunoase de limbrici ori jieni. Eşti nevasta mea, pun pătura din păr de capră pe tine şi intrăm în cort. Da sau ba? Cuvântul tău consfinţeşte, frumoaso.

 • 263

  Sigur, Cosa. Mereu e aşa. Numai că pe-aici nu e nimeni incontinent şi nici sonde atârnânde nu văd. Aşa că scăparăm neudaţi de data asta.

  Şi eu te iubesc.

 • 264

  Oare chiar va imaginati ca bombanelile astea is jocuri intelectuale? SA VA DAU LA M_UUUUU_E! Pana cand o sa va apucati sa discutati despre text. Deci: pana atunci io va trag pwle in dintzi.

 • 265

  Mauru’: fie. A ta sunt. Cu toţi cei patru craci ai mei, cu coarnele mele scânteietoare, ţâţele fremătătoare şi sfârcurile străpungătoare de orice pânză făcută de mână omenească, cu coastele mele fine, bine împănate, cu strânsorile mele şi dinăuntrul clocotind ca untura sfârâindă în jar, cu toate!

  Da’ trebuie să te previn. Eu nu mai sunt o vacă liberă. Am oareşce obligaţii, da’ sunt mici, minuscule. Uită-te aici. Ăsta e Ghermănuţă. Ce? Nu-l vezi? Ghermănuţă, nu mai sta sub coada mea că nu te sodomizează nimeni. Domnu’ Mauru’ are gusturi fine, e umblat.

  Face el, Ghermănuţă, bale de zici că-i posedat. Da’ e doar tălâmb. Numa’ să-l ţinem şi pe el, aci, cu caprele în ţarc şi să-i aruncăm când şi când o strachină de mâncare. Şi un abecedar. Că e învăţat tare.

 • 266

  Mi se pare mie că de mine aţi cam uitat. Vă daţi mari. Ştiţi să închideţi fermoare, ştiţi să compuneţi cu fervoare…

 • 267

  Io nu-s educat. Voi sunteti. Cum pwla mea vine asta? Nu se vede Sa aveti vreo legatura cu studiul. Sunteti intr-o pauza prelungita. Sau.. cum ti-am zis dincol’. Sunteti platiti sa manelizati orice interactiune ideatica. Ma p_i_s pe voi!

 • 268

  Universitari deghizati in cretini! Vaaaai! Mancatz pwlocu meu!

 • 269

  Nu, domnişoară, nu mă îmbrobodi. Doar a mea. Sunt exclusivist.

 • 270

  Parca nu mai tusesc asa tare de cand am dat peste briza din barca asta. Nora, da tu de ce sari la beregata ca o Joiana si nu ca Nora care esti tu ? Ana, tie iti sta bine cu ciorapi negri de matase si pantof rosu cu toc cui, dar Messalina-imparateasa era tare usuratica si nimfomana,iar pe tine nu te vad asa .Dimpotriva . Adrian-G, atata perseverenta mai rar domn’e, mai rar.

 • 271

  Maurule, io sunt femeie cinstită şi larg deschisă! Tot ce simt, spun, inima mea e pe o tipsie!

  Tu nu ştii cum sunt lucrurile pe la noi. Io m-am găsit femeie singură şi vulnerabilă. M-am făcut carieristă şi, în timp ce eram reporterită, am dat peste Ghermănuţă. Am mişcat munţii din loc pentru el, l-am dus la măsurători şi evaluări de tot felul, am făcut nişte promisiuni, mi-am luat nişte angajamente.

  Ghermănuţă nu poate exista fără mine! Trebuie să-i desluşesc tot pe lumea asta. Fiecare-şi duce crucea. Da’ eu nu mă plâng.

 • 272

  Andrei-pop,

  Nu te cunosc. Tu ne cunoşti? :roll:

 • 273

  Joiana, cum facem? Explică-mi ce vrei de la el că nu sunt absurd. Îl creşti, încerci să-i infuzezi testosteron, ţi-e milă ca de leproşi?

 • 274

  Andrei-pop: ai o beregată proaspătă de oferit? Ceva nou? Hm, mă tem că nu. Miroşi a vechi şi stătut.

 • 275

  Andrei: tu al cui eşti, bre?

  Mauru’: de crescut, nu mai creşte. Aia e. Că-ncape într-un căpăcel de cola. La testosteron, e alergic. Nu vezi că nici tuleiele nu i-au dat, iar din două, are numa’ jumate şi aia scofâlcită ca o prună uscată?

  Ţi se pare ţie aşa, o dihanie scârbavnică, până te obişnuieşti cu el. După aia o să-ţi dai sama că e bun totuşi la casa omului. Mai râzi, mai dai cu boabe de fasole în el. Dacă schelălăie prea mult, îi dai un borcan de magiun – marea lui pasiune – şi limpăie la el în neştire.

  Când e bine hrănit, se apucă să decripteze “Ana are mere”. Şi vrea să dea în judecată Ministerul că a corupt minţile tineretului cu aşa propoziţii de nepriceput.

 • 276

  daca nu vorbiti despre text… o sa incep sa va iau guritele la tinta! Incep cu Joiana. Ba nu! Hai sa trecem la partea masculina. Mauru! Faaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaa!

 • 277

  @Joiano….#258 #267 #272 ia un sfat de la mine,cu Mauru „Once you gonna*go black….you never gonna*go back” deci cu alte cuvinte(dacă ai făcut sex cu Mauru…s-a dus naibii Jianu…ori alți„Jieni”cu toate mărețiile lor…. :lol:

  nu-l vei mai lăsa pe Mauru…deh,auziși ce spuse de ce-a fost legat de catarg ? :lol: apoi progeniturile tale, vițeii/vițelele vor întâmpina numai înjurături rasiste :cry:

 • 278

  Nu mai zice nimic mai maurule! PT CA-TZI BAG MORTU IN CASA. Vorbeste despre text nu tot o arde aici d’am pwlea. mA M_U_E! Nu ma intereseaza altceva. Daca vrei sa te bagi in seama… puteti schimba id uri de mess. Hai….! Marsh!

 • 279

  Îmi cer scuze, domnu’ Mauru’. Acuma doară îl învăţ cum să îşi deosebească fundu’ de gură, Doamne, iartă-mă! I-am dat cu ruj pe dinapoi şi i-am pus un plasture pe dinainte. Roşu, alb, Ghermănuţă! Roşu, alb! Încă n-am ajuns să separăm total digestia de excreţie.

  Da’ nu vă faceţi griji. Nu se mai înmulţeşte. Şşşşt, să nu ne audă. El nu ştie, mititelul.

  Doamna Seva: am auzit şi eu vorba ceea. Acuma norocu’ face să şi văd cât e de adevărat :lol: . Copiii nu mi-i înjură nimeni că fac prăpăd!

 • 280

  Esti cocalar? Asa.. in gura mare – in lumina reflectoarelor vrei s-o combini pe vaca asta propagandista? Sau… poate ii de la alta sectie. Joiana, e cumva, sectia “manelizare pentru romani”? Rusia? Austria? Cine finanteaza? Traim vremuri grele. In trecut colectivizarea. Astazi “manelizare”. Atunci te puteai lupta. “MANELIZAREA” II INVIZIBILA. Ca o gripa.

 • 281

  Stiati ca in bisericile unguresti din romania (nu stiu exact daca e vorba de biserica unitariana sau reformata) se arboreaza steagul ungariei? Deci: Ungaria actioneaza subtil. Cu infuzie culturala.

 • 282

  Ghermănuţă, îţi spui, ţie şi numai ţie, în maxim secret, ma-xim!, că sunt şefa unei ramuri absconse a franc-masonilor. Suntem atât de absconşi încât nici nume nu avem. Vrem să te corupem, să te infiltrăm în Buninginea şi să acţionezi ca un agent pentru noi. Zi, te vinzi? Ce vrei să infuzezi diseară? Spune numa’ şi noi rezolvăm. Suntem puternici, Ghermănuţă.

  Da’ să nu mai spui. Tu ai calităţi speciale, de-aia vrem să te racolăm. Plus că ai calităţi nemaivăzute de camuflare. Aşa de bine semeni cu o pătlăgică încât te putem planta fără riscuri majore în orişice grădină de legume.

 • 283

  ai putea sa ma s_u_g_i! Ce zici de ideea asta? :D Geniala?

 • 284

  unde ej danny s-a stau langa tine k langa un ktarg

  s-a stau intro asana daia de yoga k cand ar fi stat toate vanturile si sami aduc aminte d instruktoru de yoga kare imi preda ore particulare la mine aksa k la el era nevast-asa km nebuna si banuitoare

 • 285

  Ghermănuţă: Te laşi greu, pramatie unicelulară. Zi, te fac un caiet dictando? Un borcan de distonocalm? Mi-e să nu te pierdem.

 • 286

  nevertebrata. Vorbeste macar odata despre text. T pe ma-ta-n gura.

 • 287

  Nu vrei sa vorbesti despre TEXT? Noa. Atunci… taci si s_u_g_e!

 • 288

  Adrian, ti-am zis de atatea ori sa nu mai injuri aici! De cand ai aparut ultima oara, cam de o luna, numai cu penisul pe buze stai mereu, si-l pomenesti de mama focului, daca o fi avand mama! Apropos, care o fi mama penisului? In fine, sper sa nu-mi tii o ampla teorie pe acest subiect, dar trebuie sa intelegi ca i-ai plictisit pe toti de aici, inclusiv pe masculi, cu injuraturile tale! Mai fa o pauza, mai respira putin, mai bea putin apa plata cu lamaie si revino-ti! De cand a aparut articolul Anei, tot o tii intr-una ca vrei sa-ti explice cineva, ce scrie in textul Anei! Parca ai luat-o razna, lasa-l incolo de text, este scris in limba engleza, nu vezi? Scrie ca un mascul s-a spanzurat cu penisul de catarg, ce mare scofala, asta scrie, acum esti multumit? Gata, ai aflat ce scrie, ti-a explicat si Svetlai ce scrie acolo, nu zice de penis, ci de alte chestii, dar stii tu, oamenii, sunt personalitati diferite si inteleg diferit acelasi lucru, deoarece sunt subiectivi! Nu mai spune ca dai muiut tuturor, deoarece s-ar putea sa se supere toti intr-o zi, si sa te ia in primire, pasandu-te, ca pe o minge dezumflata de atata chin si durere, de la unul la alta si de la alta la unul, fara deosebire de sex, religie sau culoare politica! Asa ca, te sfatuiesc sa te inzdravenesti la minte, sa fii cuminte, politicos, sa stai cu manutele la spate si sa privesti la noi! Joiana, care se pare ca e mamica ta, te va supraveghea indeaproape, sa nu mai scuipi, ragai sau sa scrii urat pe pereti! Mda, vad ca mamica ta se da la mauri acum, in fine, va avea grija de tine! Ne-am inteles?

 • 289

  Lasă textele, Ghermănuţă. Noi avem treabă.

  Domnişoara Vika, fiţi amabilă, e bine la yoga? Credeţi că lui Ghermănuţă i-ar face bine? Vindecă incontinenţa? M-am săturat dracu’ de câţi bani am dat pe scutece. Şi e şi aşa încruntat mititelu’ când îi pun foi de porumb. Zici că-l mâncă ceva.

 • 290

  Vorbeste despre text. Trag pamant pe coarnele tale! Nu ma intereseaza altceva! Ma p_i_s pe tine si pe bombanelile tale! Scrie despre text. Intelegi ce zic? Aici e vorba despre un text pe care tu… (m_u_i_s_t_a ce esti) nu vrei sa-l dezbati. De ce nu vrei sa-l dezbati? Nu ai nici un interes. Interesul tau este sa perpetuezi harababura, aproximativul, sughitul intelectual. Sa faci misto sa ma s_u_g_i dar sa nu vorbesti despre textul de mai sus. Asa face Ponta si Antonescu. Ei nu dezbat cifre, probleme, concepte. Ei incearca sa-l s_u_g_a pe Basescu.

 • 291

  Dany, cine o avut treaba cu tine? Tu.. nu ai nicio treaba cu realitatea.

 • 292

  doamna joiana q inkontinenta nu stiu cei aia da pe gherman nu cre k il vindek nimeni si nimik

 • 293

  De doua zile suntem tot la prima propozitie. Si… uite! Am ajuns la comentariul 299 si.. tot nu vreti sa discutati subiectul. Bag ceva in sfecla voastra.

 • 294

  io cre k danny io trage lu gherman kand vrea mujki lui

 • 295

  Te salut, Vika! Ia spune draga, care iti este natia, ca prea greu te exprimi? Imi place ursuletul tau, este alb, pufos si prietenos. Zi-mi ceva despre tine!

 • 296

  Noa. Mi-a luat segsoasa asta comentariul cu nr 299. Nu-i bai! E bun si 300. vika, scumpicel, tu… de pe ce planeta ai cazut? Sus ii un text. Se vorbeste in el despre jeguline. Daca binevoiesti… poti sa vorbeaza despre bilele mele. Nu-i obligatoriu. Daca vrei… poti face si altceva. Daca vrei… – pe mine nu ma deranjeaza – daca te scobesti in nas… si nu vorbesti despre TEXT.

 • 297

  danny ursuletul e pisik sunt io

  gherman cre k ejti obsedat seksual fara seks si fara bile hahaha

 • 298

  Domnu’ Dani, io vreau să vă asigur că am cele mai nobile intenţii. Niciun maur nu va ştirbi cu un milimetru afecţiunea neţărmurită ce-o am pentru Ghermănuţă. Sigur, am şi eu dreptul la puţină fericire şi împlinire pe lumea asta şi, de soarta vrea să mi le aflu într-una neagră, nu mă voi opune. Datoria-i datorie însă!

  Da’ vedeţi că e pisicuţă domnişoara Vika. Nu e ursuleţ! Dacă nici io nu mă pricep…

 • 299

  imi place de danny k e q kpu pe umeri

  gherman e doar q kpu

  :) :):)

 • 300

  Adrian, lasa-l naibii de text, parca ai tampit, te-ai tacanit rau de tot, te-ai fixat pe o idee, ce scrie la prima propozitie si acolo ai ramas! Tu nu realizezi ca esti nebun, ce naiba? Descatuseaza-ti mintile, ia o revista porno si citeste-o, fara sa te uiti la poze! Fa dracului ceva si lasa textul ala in pace, ca nu-i de tine! Nu poti sa-l descifrezi, treci naibii mai departe, ia o revista porno, citeste povestea porcului, da-te cu capul de pereti, dar nu mai insista si injura aiurea pe aici! Chiar nu pricepi romaneste?

 • 301

  Imi place pisicuta ta, Vika! Imi plac animalele si mai ales pisicile. Hai, zi-mi ceva despre tine, hai sa ne cunoastem!

 • 302

  Domnu’ Dani, da’ lasă-l şi pe el, săracul, să se uite. Că doară nu face vreun rău… Oameni suntem.

  Domnişoara Vika, vă întreb că vă văd versată şi de la oraş. Mai încolo, când s-o mai întrena Ghermănuţă, când nu o mai bolborosi aşa, mă gândesc să-l însor cu o fată bună, de ispravă, da’ cum să zic eu, să fie mai simplă, cu valori tradiţionale, nu alta haia. Ce ziceţi, am şanse? Nu i-l arăt fetii de la început să nu se sparie.

 • 303

  poa sa fie o fata si q motive traditionale pentru gherman k si el e simplu k tabla inmultiri q 1

 • 304

  Hai, Vika, zi-mi ceva despre tine………

 • 305

  @DANNY… Adrian G.cu cât întâmpină mai multă ignorare,eu te rog nu-i juca în strună,mai mult se oftică dacă îl tratezi cu indiferență ! Astea roade mai mult decât apa care doboară și un munte de rocă ! Lasă-l să vină timpul când îi va fi silă de el însuși !

 • 306

  va dau liber in seara asta. Seara faina!

 • 307

  Pai, ce Joiana, nu-l las eu sa se uite? Tocmai ca eu i-am spus sa se uite si numai sa se uite! Te-a apucat mila de el acum?

 • 308

  Da, Seva, ai dreptate, dar ma gandeam, totusi, ca e om si poate va pricepe si el odata ce i se spune! Nu vreau sa-l inlatur, dar sa poarte si el o discutie constructiva pe Pandora’s! Nu vreau sa zica lumea de aici, ca eu sunt un om rau!

 • 309

  Bafta, Adrian! Maine seara sper sa fii mai lucid!

 • 310

  Vika?

 • 311

  Messalina? Daca vrei sa nu uite nimeni de tine, vino mai des pe aici, baga-te in seama si stai mereu in jurul meu! Stai sa-mi vad jurul, mda, poti sa vii!

 • 312

  ar fi frumos sa avem un catarg pe dinauntru…ar insemna sa fim verticali, sa mai avem o stema, un stindard, un orizont… dar ma tem ca 20 de ani de … democratie si restul anilor de comunism ne-au frant…catargul

 • 313

  ghermane, i feel you brother. uite ce vrea sa zica prima fraza. sa zicem ca esti intr-o iola cu panze, esti la distanta destul de mare de tarm si ai vantul aproximativ din spate. in mana stanga tii scota randei sa fii pregatit contra voltei sub vant (nu vrei sa te loveasca ghiul intr-o situatie de genul asta) in dreapta ai manevra. si atunci simti cum pica vantul pentru un moment. isi revine dar acum bate cu intensitate mai mica apoi isi schimba directia si la un moment dat nu mai poti sa spui de unde bate pentru ca vela se duce si in stanga si in dreapta si, intr-un final, mai flutura de cateva ori si se opreste de tot. sper ca este mai clar acum.

 • 314

  Lacrima, lucrurile mi-s clare cu privire la poporul roman! Nu 22 de ani de falsa democratie, nu asa zisul comunism, care n-a existat niciodata in lume, ci urma sa apara in mintile utopice ale unora dintre socialisti, ne-au frant catargul, ci, felul de a fi al poporului roman, a facut ca acesta sa nu aiba catarg niciodata, nici directie, nici viitor! Adu-ti aminte ca eu sunt un atipic roman!

 • 315

  lacrima tu vrei 1 ktarg pe dinauntru fata poate te serveste 1 din baieti astia :)

  vad k e 1 kre cik e mare marinar poate te ajuti de ktargu la baiatu asta

 • 316

  danny posai dai si tu 1 ktarg la doamna lacrima

 • 317

  Pisicuto, esti glumeata. Hai, zi-mi ceva despre tine!

 • 318

  pisicuta pispispis team visat asnoapten vis te spalam te pieptatam funda rosie spuneam

 • 319

  Esti o pisicuta tare draguta! Altceva, mai poti sa-mi zici?

 • 320

  Anaaa? Esti?

 • 321

  @: danny (presupun ca asa e numele tau si in buletin :) ) nu stiu daca m-am luat de nora sau altcineva, acum 2 luni sau altcandva, nu pot sa-mi incarc memoria cu nume obscure mediocre si chiar false de pe bloguri.Si nu ma impresioneaza!Scuze!Pe de alta parte nu ma intereseaza prieteniile sau dusmaniile voastre mai mult sau mai putin perpetuue (stii vorba lui de gaulle, nu?) pentru ca nu cred in sentimente create pe suport electronic.EU MI-AM DAT “CU PAREREA” ACUM SI O SA MI-O DAU ORICAND FARA SA MA INTERESEZE PARTY-PRI-URILE VOASTRE.SINCER SA FIU CITESC MAI MULT VOX-UL, MAI INTRU SI PE PANDORAS DAR NU SUFICIENT SA INTRU IN MINUNATA VOASTRA GASCA!NICI NU SUNT CURIOS FETELOR!!!ACEST ARTICOL NU MI S-A PARUT DE BLOG…PAREREA MEA…NO OFENSE.SARBATORI FERICITE!

 • 322

  danny vreau sa te intreb tu ejti digei boros k imi pari k semeni q el miemi place mult de el kt si muzica lui

 • 323

  Lacrima,

  Catargul nostru cel de dinăuntru e doar unul personal. Măcar în fiecare dintre noi să fie câte unul. Ori, poate, măcar în fiecare doi.

  Ar fi bine să fie cum spui tu. Ar fi fost bine, dar de unde atâta noroc pe noi, mulţimile?

 • 324

  Vika, draga mea,

  Bine ai venit pe la noi! Nu te ştiam. Eu sunt Ana.

  Danny,

  Acum sunt. Vezi cu Vika, te rog, că e o felină ultraelegantă. Şi nu-i face curte susţinut, că se supără Svetlana. Şi pe bună dreptate. Unde ţi-e statornicia?

 • 325

  Ana, eu sunt Andrei, incantat de cunostinta !

  Ne stim de p’aici si de pe Vox, vorba Norei, care e “vulpe batrana” ,sunt si proaspat si vechi , in acelas timp. Mai mult citesc decat comentez, dar citesc bine si cu ochi fin, tot, asa ca nu mi-e greu sa detectez personaje si personaje. False, inchipuite, tanjite sau reale. Bafta !

 • 326

  Şi ţie, Andrei! În orice-ţi prieşte! :)

 • 327

  Mirciulică, nu mai amesteca limbile că te faci de râs. Pentru tine, şi româna e un motiv de perpetuă uimire. Darămite franceza şi engleza.

  Uite, temă pentru acasă (până să ieşi iar pe bloguri şi să-ţi dai cu părerea, agramat mic): “parti pris” (e franceză, monsieur) şi “offence”.

  Hai, pa! Nu ţi-a ieşit nici de data asta.

  Andrei-pop: Ei, aici ai scrântit-o. Eu nu prea stau pe Vox. Citesc, dar nu comentez acolo. Ochiul “fin” n-a văzut bârna de data asta.

 • 328

  Ana dragă,

  te rog frumos, nu mai spune cum e cu un catarg (înfipt) în noi. Treaba asta mă nelinişteşte cumplit!!

 • 329

  Messalina, bellezza,

  Catargul ăla e înfipt de tot, dar nu e fizic, minunato. Eu nu aşa l-am găsit pe-acolo. Dar dacă tu îl simţi aşa, eu ce să zic? Spune-ne şi nouă dacă-ţi place.

 • 330

  Io nu m-am dus cu barca niciodată. Am rău de mare.

  Odată am fost la Sovata şi-mi venea să beau tot lacul!

 • 331

  :lol:

  Joiana, ia niste ghimbir!

 • 332

  Vai, Joiana, nu mai zice. Mauru e lup de mare, n-ai văzut? Şşşşşt! Vrei să şterg comentariul sau te descurci? :roll:

 • 333

  Ce sa mai stergi de-acum, c-a vazut toata lumea.

  Ana, da’ tu ai citit ce scrie Mauru’ asta? Hmmm…mi se pare mie sau e cam laudaros?

 • 334

  Dana, recunosc, şi mie mi s-a părut, iniţial. Dar m-a emoţionat povestea lui de viaţă. Omul n-a zis că s-a născut aşa, cu şapte pelicani unul lângă altul, pour les connaisseurs, ci a spus că a fost legat cu poala de catarg parcă mai bine de un an şi de aici i s-a tras neobişnuita excrescenţă. Apoi, că, datorită ei, a făcut ceva bani în strâmtoare. Ce să zic? Am citit de vreo trei ori şi, personal, îl creditez candidat la mâinile fine, de pension, ale Joianei. Oricum, am văzut că ea a zis ferm că-l ia. Noi nu suntem decât vornicei, Dana. Nuntaşi. Ei să fie fericiţi, nu?

 • 335

  dr.nenea. Iti multumesc pentru faptul ca dai dovada de verticalitate prin faptul ca vorbesti despre text. As prefera o traducere “adlitteram” in locul unui comentariu. In acest caz, inevitabil, ma gandesc la reformulare. Reformularea este pentru spiritele marunte… ex: Eminescu. Cartarescu a spus (la emisiunea profesionistii, daca retin bine) ca… nu si-a modificat niciodata, nici un text. Pai… Cartarescu e om cu greutate/fara de gresala. Curat la suflet ca laptele lui Joiana. Glumesc! Cartarescu este un cretin senin. In spatele acestei seninatati tampe… se poate afla perversitatea (la el nu-i asa) la Manolescu este cu perversitatea. Cartarescu ii un spirit docil. D’aia il acceptaa Plesu. Sa revenim la textul nostru. Eminescu reformula pana ajungea la

 • 336

  revin…

 • 337

  Uf, ce mai exageraţi. Erau guguştiuci! Când s-au făcut pelicani?

 • 338

  Doamna Ana, dac-o fi să ne mutăm acolo, la el, în uscăciune, io mă duc cu avionu’ că de aer nu mi-e frică. Sau mai bine s-o facă lasou şi să mi-o arunce după gât. Mi-ar fi drag şi mie pe apă, de când am auzit valţul ăla cu valurile Dunării şi mă gândeam cum o să joc la nunta mea cu Jianu pe el, ooof, că iar mă podidesc lacrimile! Dacă nu mă lasă cele 4 camere ale stomacului meu, io ce să fac?

  Doamna Edle, mai bine mă îmbăt criţă şi zac acolo cât m-o ţine.

 • 339

  Nu, erau colibri, ca ăla de pe hibiscusul Danei. Şi de la ei s-a ajuns la guguştiuci, cum spui, naţionali, deh, să ne simţim şi noi valorizate, apoi Dana s-a dus la plajă şi-a văzut un bărbat de culoare alergând. Imediat s-a ajuns la şapte pelicani, Nora. Iar Mauru pare pretabil, nu?

 • 340

  Sigur, Joiana, îţi revii. Varianta cu lasoul e perfectă. Să demonstreze ce spune, dear. Să dovedească, nu promisiuni. Exclus avioane. Să nu te ia cu ameţeli.

  Tu nu ştii, beauty, dar eu am fost anu’ trecut la Titu. Nici nu-ţi imaginezi prin ce emoţii am trecut. Să nu te prind în aeroporturi!

 • 341

  Pai, de fericiti nici nu ma-ndoiesc, ca, vorba aia, sapte pelicani unul langa altul nu se gasesc pe toate drumurile.

  Joiana, norocoaso!

 • 342

  Uite cine are memorie buna! :lol:

 • 343

  Mersi, Dana! :oops:

 • 344

  Io nu ştiu ce-s ăia colibri. Pe la noi sunt numai vrăbii şi câteodată chiar lăcuste.

 • 345

  Da’ ce patisi la Titu? Sau in drum spre Titu? Ca de-abia acum zici.

 • 346

  Domnişoara Joiana, uite, n-am fost clar. Eu, din deşertul etiopian, ţi-am simţit mirosul de rozmarin al sfârcurilor. Sau al lujerilor sfârcurilor? Cred că aşa e corect. Am venit eu aici de câteva luni, făcându-mi autostradă din pu(a)lă. Te urmăresc discret şi te visez cam spornic. Sigur că abia aştept să-ţi simt grumajii catifelaţi, rămâne cum ai zis, dar tu nu trebuie să faci nici o juma’ de pas. Spune-mi numai unde eşti şi eu lansez. Eşti gata?

 • 347

  Poftim!

  Şi mai ziceaţi de mine!

  Să revin. E foarte bine, Ana. Senzaţia este de aparţinere, susţinere, întreţinere, menţinere, deţinere, reţinere, abţinere şi obţinere.

  Am uitat ceva?

 • 348

  Messalina,

  Abţinere? :roll:

  Dana,

  Fiindcă unde schimbai trenu’ fuse anunţat atentat cu bombă. Evident, neconfirmat, da’ mai contează? Eu, oricum, n-am ştiut nimic, că eram calată pe schimbatu’ personalului într-un sfert de oră, da’ orişicât. M-am speriat abia când am ajuns la gara finală şi am sunat acasă. Ăi de-acasă erau jumate morţi de frică. Eu, hibiscus. M-am aşezat în gara aia, pe un scaun, şi am respirat ca muribunzii. Las’ că la anu’, în aceeaşi perioadă, plec iar. Atunci să vezi groază.

 • 349

  Gata mi-s! Priponeşte-mă bine, maurule!

 • 350

  Apleacă-te puţin, frumoaso, atââât. Stai! Nu da din picioare! Aşa. Nu fremăta din nări, că mă intimidezi şi dacă se-ntinde lasoul prea tare şi se-nvârtoşează, te lovesc din greşeală şi nu vreau. Abia când te-am găsit. Lasă coada jooos, biiineee, hai, fii şi tu un pic mai primitoare. O dată, de două, de trei. Gata, eşti a mea!

 • 351

  Eminescu reformula pana ajungea la o forma mai buna. Eminescu era pefectionist. Din aceasta cauza nu pot sa-i gasesc cusur. Cu toate ca vreau. Criticismul meu ii atat de diabolic incat.. mi-ar place sa-i pot dobori opera. Dar… prin faptul ca nu-i gasesc cusur… imi gasesc linistea in opera lui. Sa revenim! DESPRE TEXT ZICETI OARECE, GASTELOR?

 • 352

  Lumeeee, ce fu asta de mă păli? Că mi-s fără suflu şi oasele îmi joacă în încheieturi! Stol de pelicani, turmă de bivoli, şi izvoare şi pâraie, toate jucară prin mine şi mă făcură una cu pământul. Maure, a ta-s chit că sunt mai fragmentată acuşa, cum se zice la oraş!

  Ghermănuţă, bâşti de aici, că nu-i de tine! Du-te şi citeşte “Somnoroase păsărele”. Somnoros e omu’ când îi vine somn. Pricepuşi? Ca mie acuma în braţele de granit ale omului străin după una-alta.

 • 353

  dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd

 • 354

  Uf, Joiană! Nu chiui, femeie. Păi, tu-i arăţi că-ţi place din prima… lansare? Mai frământă-l, mai respinge-l, mai abţine-l, cum zice conferenţiara Messalina, mai întoarce-l de câteva ori în sine. Acu’ dă niţel ochii peste cap şi flutură din gene. Ce dracu, am ajuns să te-nvăţ eu tocmai pe tine? :roll:

 • 355

  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 • 356

  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 • 357

  Sterge! La asta te pricepi cel mai bine.

 • 358

  Succesuri!

 • 359

  Doamna Ana, io nu mă abţin. Nu ştiu io cu vicleşuguri de-astea, cu tertipuri şi ondulaţii. Io, când îmi place otava, mănânc până când pic lată. Şi-n amor, la fel, de nu mă mai pot ridica în picioare nici de aud că au trecut turcii Dunărea. Nu iau cu linguriţa, numa’ cu găleata, iar omu’ ăsta are cât pentru 5 butoaie!

  Ghermănuţă, te tulburaşi la cap, mititelule?

 • 360

  Dacă aşa zici tu, cu otavă, cu găleata, cu toate cele, aşa să fie, Joiană. Eu ce să-ţi spun? Să vă fie-ntr-un ceas bun! De fapt, nu. În toate ceasurile bune, că vizaţi repetir, aşa-i? :roll:

 • 361

  Hmm… Îmi place.

 • 362

  Te duci iar? Pai, sa-mi comanzi si mie niste pantofi de aia, Cartier, atunci. :lol:

 • 363

  Da, da, daaa… ce avem aici…

  Când Eros pătrunde într-un pământean, acesta este transfigurat prin procesul îndrăgostirii. Odată cu Eros pătrunde în el un întreg conţinut al infinitului, simte o stare de împlinire, de graţie, primeşte un excedent de forţe spirituale, ca dar din partea lumii spirituale. Tot atunci începe rivalitatea dintre cele două părţi ale fiinţei sale: cea trupească şi cea ideală, fiecare vrând să folosească pentru sine acest dar deosebit. Avem odată omul condus de instincte, cel care vrea să îl folosească pe Eros înspre obţinerea plăcerii, repetând aceleaşi fenomene trecătoare, simţind o sete permanentă şi o foame fără saţ. Aici, daimonul Eros este înlănţuit în lumea simţurilor, cu aripile tăiate, legat la ochi şi epuizat. Şi avem omul aflat deasupra instinctelor sale, în care Eros cel înaripat este dedicat sufletului superior raţional. Aici Eros, ca puternică forţă creatoare ce zămisleşte necontenit, are la dispoziţie domeniul de tranzitie dintre cele două lumi, dintre materie şi spirit: sufletul…

 • 364

  Da’ de ce Cartier? Să nu-i punem pe franţuji şi la munca de jos, lasă-i în haute joaillerie. Îţi dau nişte variante de pantofi ameţitoare, Dana. Erotice de-a dreptu’. Hai să nu ne clasicizăm excesiv de pe-acuma. Şi-apoi, eu când mă duc, alerg de dimineaţă până noaptea, n-ajung în magazine. A, ba da. Uitasem. Am fost anul trecut, când cu negocierea la sânge, de m-a-ntrebat ăla dacă sunt din Haifa, zâmbind, dar asta numai pentru că muream de dureri. A fost numai o necesitate. Ce chestie! Nu m-aşteptam la Cartier de la tine. Te descopăr încet, încet. ;)

 • 365

  Vai, Joiană! Vino şi ogoieşte-l, c-a turbat gnoseologic de gelozie! Ajutoooor!

 • 366

  Ei, am zis si eu, asa. Am zis sa nu zic Boucheron chiar din prima.

 • 367

  Ia uite! Ce coincidenţă! Azi am avut stare de B de Boucheron. Ca să vezi. Asta ca să revenim la favoritele noastre, parfumurile. :)

 • 368

  Aoleu, eu credeam că-l cheamă Mauru’ pe ăl de pătrunse în mine! Jiene, lasă răutăţile că nu era deloc epuizat, ba se învârtoşa de-mi îndoia coastele.

 • 369

  Mmm… Eu cel mai des am chef de… Trouble. :lol:

 • 370

  Te-am ştiut necuminte, Dana. :oops: Nu, la B-ul ăsta poftesc rar, când îmi adaug ceva căldură, deşi, recunosc, de câteva ori în ultima vreme. Ceea ce e suspect. :lol:

  Joiană, deja îi încurci sau ce zici? :roll:

 • 371

  ” Caci celui ce are i se va da si-i va prisosi, iar de la cel ce nu are, si ce are i se va lua. ” ( Matei 13:12 )

  GODLESS: ” Am solicitat eu de la patriarhie odata informatii si mi-au spus ca ei au o interpetare speciala pentru pilda de mai sus, care este adaptata vremurilor capitaliste in care traim si in care cica este vorba sa ia toti banii de la nenorociti (caci aceia or sa fie fericiti in imparatia cerurilor) si sa-i tina acolo la ei la patriarhie.

  Dar mi-au certificat ca averea lor este compatibila cu invataturile lui Hristos din acest verset, care sunt niste invataturi sfinte.” RASPUNS : Depinde ce i se va da si-i va prisosi celui ce are! De exemplu, celui ce are, i se poate da boala, chin, suferinta si chiar moarte, iar toate acestea ii vor prisosi pe lumea cealalta, nu-i asa? Ei, atunci, cel ce are, sa le stapaneasca sanatos si sa fie fericit cu ele, acolo, stii tu unde, dincolo de nori! Iar de la cel ce nu are, nu-i asa ca si ce are i se va lua? Sigur ca da, are din plin praful de pe toba! Atunci, praful de pe toba sa i-l ia! La sfarsit vom vedea cine va fi mai fericit! Deja, dragul meu, Godless, ti-am dat o pilda, creata de mine, cum de obicei creez diverse lucruri, dar, sunt uimit cum cei de la Patriarhie ti-au spus ca au pentru aberatia lui Matei, daca este a lui Matei, o interpretare speciala, culmea, adaptata vremurilor capitalist-mizerabile de astazi din Romania! Ti-au spus aceste aberatii, ca si cum, Matei ar fi trait in capitalismul mafiot de astazi si ar fi de acord ca, banii amaritilor exploatati de capitalisti sa fie tinuti la popi, iar amaratii vor fi fericiti pe lumea cealalta! Imi este scarba! Si in plus, sa-ti mai si certifice astfel de aberatii, chipurile, compatibile cu invataturile lui Hristos, deja este prea mult, este o imensa MINCIUNA ANCESTRAL-UNIVERSALA! Invataturile sfinte deja au intrat in profanul cel mai decadent cu putinta!

 • 372

  Eu acum am poftă de rochia asta: victoriaonline.../

  Mai prin iarnă, mi se va face chef de asta: victoriaonline.../

  Iar la primăvara: victoriaonline.../

 • 373

  Joiană scumpă! Dacă ţie ţi-e bine şi mie mi-e! Fericirea ta este şi a mea! Am ajuns la iubirea supremă!

 • 374

  :lol:

  Da, da’ cu voce de fetita! ;)

 • 375

  Doamna Ana, eu în general ştiu de capul şi de coarnele mele, iar de altele cu atât mai mult. Da’ mă confuzionă Jianu cu fuziunile lui cu Ieros.

 • 376

  nuuuuuu!!

  pe asta o vreau:

  victoriaonline.../

  dar cu culoarea asta:

  victoriaonline.../

  :)

 • 377

  Şi te simţişi, Joiană, dintr-o dată descoperită? Te pierduşi din starea de Psyche în aia de Venus tânguindu-se lui (I)eros?

  Vezi tu, blackofilo şi lasoufilo, ca să nu insist, totuşi, cu detaliile, cred că viziunea iancului fu una ţâşnită fix din Lucas Cranach cel Bătrân.

  Lasă-l, doar nu vrea să te piardă, nimic grav.

 • 378

  Dana,

  Ei, nu chiar de fetiţă, soro. De Lola Montez, poate. :lol:

 • 379

  Sunteţi nişte nestrămate amândouă! Ruşine naţională să vă fie! :twisted:

  Alea sunt rochii?!

 • 380

  Aci e cel mai animat colt, vad eu, e chiar haios, da ‘ pana la un punct, ca mai incolo, cred ca domnii Bagdasar si Arseni ar fi si incantati da’ si timorati sa va aiba pe unii de aici ca pacienti .

 • 381

  Da, Mircea, ti-ai exprimat parerea, e foarte bine, e democratic, dar nu era cazul sa fii ironic, atunci cand ai facut-o! Cu bine!

 • 382

  Normal, în faţa morţii şi paraliticul pare animat… :roll:

 • 383

  Doamna Ana, nu ştiu ce zici acoloşa. Eu nu-l ştiu nici pe ăl bătrân, nici pe ăl tânar. Jianu zise că a fost Ieros, eu doară, ca o fiinţă responsabilă şi tutore moral, fizic şi cultural al lui Ghermănuţă, vrusei să clarific situaţiunea că nu voiam să-mi iasă vorbe că m-am lăsat cu fanarioţi!

  Mai bine să vie domnu’ Ieros şi să se prezinte singurel şi să spui tuturor că eu cu el n-am avut nice o treabă.

 • 384

  Ce faci, Ana? Off, vorbesti de statornicie? Aici ne aflam intr-un spatiu virtual, iar tu stii prea bine care e diferenta intre virtual si real! Tare mi-as dori acest grup in real!

 • 385

  Ana? Cred ca sunt in asteptare! Ia vezi, am gulerul deranjat?

 • 386

  Nora, cu a treia m-ai dat gata.

  Eu am pofta de Valentino mai mereu. Si de Cavalli uneori, Ana, da’ asta ramane-ntre noi! ;)

 • 387

  Danny,

  Scuză-mă, te rog. N-am fost aici. Erai chiar în spam.

 • 388

  Da, Joiană, aşa te ştiu. Supusă şi ruşinată. Numa’ slăbeşte niţel strânsoarea lasoului, că-ţi strălucesc prea tare ochii şi să nu-ţi plesnească vreun capilar.

  Sigur, Dana, n-am auzit nimic de Cavalli. Eu cu Gaultier, mă ştii. Şi cu Galliano.

 • 389

  Andrei Pop, de ce crezi ca Nora este o vulpe batrana? Saracuta de ea, Nora este fata mai mica a Imparatului, este o fecioara pandoriana de toata isprava si nu poseda urme de animal smecher si batran. Este curata sufleteste si o luptatoare pentru drepturile omului!

 • 390

  Eu, in spam? Ce-oi fi facut de am ajuns acolo?

  Habar nu am, cavalere.

 • 391

  Edle: păi, poţi veni să o probezi. :D E pe Victoriei, numărul 46. :P Bem ceva după.

  Danny: Sărăcuţa?!!! :evil:

 • 392

  Nora: ” este o fecioara pandoriana de toata isprava!” sau ” este curata sufleteste si o luptatoare pentru drepturile omului “! De astea ce zici, aud?

 • 393

  Nuuuu? Pai, stai ca-ti fac eu cunostinta cu el:

  store.robertoca../

 • 394

  Nora, stii prea bine ca eu te alint, iar apelativul ” saracuta ” n-ar trebui sa te deranjeze, orgolioasa mica ce esti!

 • 395

  Ce să zic, Danny? Că-s hiperbole. :lol:

 • 396

  Dana, cum te mai simti?

 • 397

  Hiperbole? Parca nu-s asa hiperbolele, Nora! Aha, te referi la faptul ca un suflet curat, n-ar putea sa fie si un luptator impotriva raului? Literatii de aici sa-mi spuna cum e cu hiperbolele? Analizam? Ana, Nora, Andreea, etc.? Aud?

 • 398

  Jos filologia! Huoooooooooo!

  Analizele să le facă ştiinţele exacte.

 • 399

  Si, ca sa fiu si eu o data in viata on topic:

  images.search.y../

  Asta e yachtul domnului.

 • 400

  Ete, na! Nici să n-aud. NU-mi place.

  Eu am dansat pe lângă o barcă din lemn de salcâm, nu pe lângă dinozaurul ăla. Vrei să-mi iau vorbele şi să plec acasă? :roll:

  Şi tu mă complexezi, cu iahtul lui Roberto? Alejandroooooooooooo, salvează-mă!

 • 401

  Cum “jos filologia”, Ana? Pai, n-ai facut tu filologie? Nu ai facut ce-ti place? Ai dreptate, dar analizele pot fi facute si de filologi, in domeniul lor! Comentariu literar nu putem face aici, deoarece nu e cazul.

  Ai dreptate, Danny. Nu e cazul aici. :lol: :lol: :lol:

 • 402

  eu nu pot. lucrez. arde.

 • 403

  Of, Danny. Nu voiam decât să spun că exagerezi. Şi cu sufletul, şi cu lupta. :D

 • 404

  Ei, hai, ca nu ti l-am aratat pe asta:

  en.wikipedia.or../

  E Limitless, yachtul lui Wexner (Victoria’s Secret).

  Dar bine, navigatorii adevarati stiu ca nimic nu se compara cu o barca cu panze. ;)

 • 405

  Aşa, împacă-mă, că scoteam flăcări pe urechi.

 • 406

  Joiana…

 • 407

  Neah, n-ai de ce. Voiam doar sa i le arat un pic Svetlanei. :D

  Nora, as veni eu… Si as mai si bea ceva.

  Danny, sunt bine, dupa cum vezi. Ma uit la niste sf-uri (vezi mai sus). ;)

 • 408

  Of, dragele mele pandoriene, m-ati lasat exagerand in literatura! Nu vrea nimeni sa mai exagereze alaturi de mine? Mi-aduc aminte ca exagerarea este un stil in literatura de a infrumuseta sufletul si de a crea sperante celor pierduti in mlastinile dureroase ale crudului adevar! Mda, iar pe Andreea o arde, probabil o arde la talpi! Ce anume, nimeni nu stie, nici chiar ea!

 • 409

  Dana si cu Nora? Vin si eu sa bem impreuna la o terasa? Va pot oferi 100 ml. de whisky ( Jack Daniels ) de persoana + 500 ml. de cola. Am zis terasa? Uf, intr-un bar select, doream sa zic, am uitat ca a venit iarna! Si inca o chestie, sa nu ma confundati cu ala care oferea cola la animale!

 • 410

  Ce faci, Danny? Porţii? :lol:

  Şi ce mai alegi din 100 de Jack Daniel’s amestecat cu 500 de cola? :D

 • 411

  Pai, nu stii ca oamenii civilizati beau in Occident doar 30 ml. de tarie rafinata? Eu am marit portia la 100 ml. deoarece suntem in Romania. Nu amestec whisky cu cola, ci, se bea alternativ. Apoi, voi doua sunteti doamne, dar cat aveti impresia ca va dau sa beti, asta-i buna! Pai, eu la 150 ml. de tarie sunt gata, nu pot sa va mai conduc acasa, dupa!

 • 412

  vai de sufletul meu…

 • 413

  Ce e, muză? :roll:

 • 414

  Ce are sufletul tau, Andreea? Te arde? Pot veni eu in ajutor sau vrei sa mergi si tu cu noi intr-un bar sa bem?

 • 415

  Bine, atunci va invit pe toate, sa bem impreuna! Sunteti invitatele mele!

 • 416

  Lasă, Danny, bem aici, dragule. De fapt, e ca şi cum am fi băut deja, nu? :lol:

 • 417

  100 de grame…

  21 de grame…

 • 418

  Bine, bem aici! Astept sa-mi dai de baut, Ana!

 • 419

  :lol:

 • 420

  beti din cupa fleacului, flecarilor. Nu ma pot abtine sa nu va f00t directia!

 • 421

  Am inteles, Andreea! 100 ml. de cola si 21 ml. de whisky, sau invers?

 • 422

  50

 • 423

  Aoleu, muză, 21 de grame ai tu. Uitasem.

  Danny,

  Păi, ori ne inviţi, ori ce faci? Cum să-ţi dau eu de băut, cavalere? :oops:

 • 424

  100

 • 425

  pai… 75 ce are?

 • 426

  hihihi

 • 427

  Ghermănuţă, mami, las’ că nu se supără nimeni. Tu faci ce poţi. Atâta poţi, atâta fu-ţi.

 • 428

  haha. bombaneli pe doua voci. x-0. Api.. tu nu intelegi profunzimile noastre. Nu inteleg dara. hihi-haha. ne amuzam pt ca nu putem mai mult. hihi-hahaha.

 • 429

  io decat sa f00t o xzeroista dinasta.. mai bine ma f00t singur. Cand vad io cat de inteligente sunteti.. imi vine sa ma f00t cu capu de peretz.

 • 430

  Danny, vezi că e un film. 21 grams îi zice. Vezi-l. Nu e cu whiskey, dar e bun. :D

 • 431

  Joiana, dragoste… dă-mi drumu’ puţin, că mă dezintegrez. Slăbeşte strânsoarea, fos mu, te rooooog…

 • 432

  Uite, cum a auzit Ghermanuta ca se da de baut, hop, a venit si el! Tot timpul este dupa bautura, lauzul asta! Joiano, vino si ia-ti creatura de aici, ca atenteaza la bautura noastra rafinata, iar el n-are nas si nici stofa de asa ceva! Iar l-ai pierdut din cotet. Ia-l de aici si da-i sa bea numai cola, pana se umfla de tot!

 • 433

  bai! da vorbiti ceva trasneasca-n el vorbit. Parca sunteti niste maimutze care incep sa vorbeasca. parca sunteti de 3-5 ani.

 • 434

  vin alb. de la 1.5 litri în sus.

 • 435

  tuica de prune. Vin rosu. pwla in pixta. Ba! Terminati odata lista de bauturi si vorbiti ceva. Pwla mea de violatori de liniste, ce suntetzi.

 • 436

  Ghermănuţă, îţi ia Moş Crăciun o păpuşică de-aia mititică, de 15 cm înălţime.. E numa’ bună de tine, diametru fix, nevariabil, de numa’ 1 cm. Nu e cu butonel cum eşti tu obişnuit că avem buget redus. Un lucru îţi promit: orice vei face, va fi de acord cu tine.

  Da’ ştii cum facem ca să ai şi orgoliul scărmănat?

  Punem o casetă. Când performezi tu acolo, după putinţe şi unelte, dau io drumu’ la casetofon. A cui voce te inspiră, Ghermănuţă? Cin’ vrei să-ţi laude scobitoarea?

  Domnu’ Danny: acuma, că vine Moşu’ şi la el, poate stă cuminte.

 • 437

  parca sunteti niste animalute. VORBITI CEVA. Despre ceva. Vorbiti ma! Lasati sunetele alea de gaini ametite!

 • 438

  Noa. A inceput vaca exprime ceva mai mult decat niste sunete. Dar… parca vorbeste in indiana. hau-hau!

 • 439

  Gata, am inceput petrecerea! Suntem acasa la mine: Ana, Nora, Andreea, Valonas, Dana, Joiana si cu mine! Acum va servesc imediat, va pun in paharute cate 50ml. de whiskey cu gheata, iar separat, cate 200 ml de cola!

 • 440

  abia faceti legatura intre sunete.. si io va pun sa faceti legatura intre idei. io is magaru in treaba asta! Va rog sa ma iertati! Este ca si cum as intra in contact cu mustele. Bzzzzzz! Bazzzzzzzz! Bzzzzzzzzzzzzzzzz!Bzzzz!

 • 441

  Maurule, aşa-s eu. Ca şurubu’. Acuma, dacă m-ai vrut, trebuie să mă ţii bine. Nici cu cheia franceză nu mă dai jos!

 • 442

  Dany isi imagineaza ca face prostioare cu doua. Problema este ca… el ii expert in iluzionare. Abordari dinastea aveam la 16-18 ani. Omu se mai maturizeaza. Gainile… ba! Bzzzzzzzzzz!

 • 443

  Joiana, un pic, dragoste, numai un pic. Nu mai am suflare. De azi de dimineaţă mă strângi. Dă-mi măcar puţină apă.

 • 444

  Va termin! Un tub de Raid pe casa voastra! Bzzzzzzzzzzzzzz!

 • 445

  Orice pandoriana este invitata la mine acasa! Sunt asteptate, Svetlana si Vika! Iar dintre barbati, il asteptam pe Till. Auziti, pandorienelor, voi stiti cat bea Till asta, vai de capul meu, este ardelean, baiatul, bea cate 2-3 litri de trascau sau troscau din Ardealul lui, pufoaica din aceea facuta de el. Joiano, ti-am zis sa ai grija de Ghermanuta, uite ce a facut, a dat cu botul in damigeana adusa de Till si a imprastiat vinul pe jos. Mi-a patat covorul cu rosu, fir-ar sa fie de animalut!

 • 446

  Dany, esti lesinat rau! Aloooooooooooo! Pamantul catre planeta mustelor! bzzzzzzzzzbzzzzzzzz! bszszs!

 • 447

  Las-o Maurule putin pe Joiana sa bea si ea vin rosu, apoi te legi de ea, pe vecie! Apropos, vad c-o tii in brate, pe scaun, nu crezi ca-i cam grea pentru tine? Nu de alta, dar ma uit la picioarele scaunelor mele si observ ca s-au strambat! Andreea, am adus 10 litri de vin alb, iti torn in pahar? Nu mai fii asa de timida, Andreea, serveste, te rog! Ana, tu ce mai doresti?

 • 448

  Ambrozie, Danny, mulţumesc de întrebare. 200 de mililitri, da’ lasă şi carafa lângă mine. Şi dă şi nectaru’, că m-am tăiat la un deget. Mersi.

 • 449

  Ia priviti la Nora cum bea vin rosu, marca “DUBONET”, stiu ca-i place vinul rosu foarte mult, iar cand ii place se scarpina pe burtica, de placere. Ana, iti mai torn in paharel?

 • 450

  Domnu’ Danny, îmi pare rău, eu nu pot veni. Ghermănuţă se simte rău, şi-a dat cu insecticid în ruşini!

  Maurule, na, că-ţi dădui! Mă cheamă datoria!

 • 451

  Mulţumesc, dragoste. Ne-ntâlnim la noapte, să mă-ntremez niţel.

 • 452

  Danny, dă-o încolo! cum să mă scarpin pe burtică! Ce, sunt pisică?!

 • 453

  Nora, iei o gură de ambrozie peste vin?

 • 454

  Gata, Ana, carafa este langa tine, te poti servi oricand! De care nectar vrei, Ana? Am de pere si de piersici, iar pentru degetel iti aduc pansament si spirt! Dana, tu ce vrei draga sa mai bei, ca nu mai zici nimic? Sper ca nu te-ai ametit numai din 100 ml. de tarie!

 • 455

  Or inceput sa se alungeasca sunetele. O generozitate de bzzzzzzzz bzzzzzzzz uri. Daca le mai streze putin.. o sa ajunga la o performanta extraordinara! Vor pronunta cuvantul cu un singur spasm!

 • 456

  Ma! Da’ acuma.. serios! De ce mimati o petrecere? O… bauta?

 • 457

  Nora, nu-ti aduci aminte cand spuneai ca mereu bei vin rosu, apoi te scarpini de placere sau te bati pe burtica? Nu-i nimic, asta e un semn bun, asa ca, da-i drumul in continuare! Joiana, eu ti-am spus sa ai grija de Ghermanuta, iar face prostii! Tu nu vezi ce face acum? Ia uite la el…..s-a urcat pe pereti, apoi pe tavan, agatat de lustra si scoate limba la noi! Joiano, vino si ia-l de aici, ca ne strica petrecerea!

 • 458

  Sau… voi chiar beti? Ori.. sunteti chiar asa rupti de realitate incat traiti in idei? pwla mea. Astia e tari dom’le. Mai ceva ca Nietsche. Io nu-i inteleg!.

 • 459

  Ma! Voi nu aveti vreme sa va intalniti in real si.. ce ziceti? Hai sa ne imaginam! Hai sa pacalim realitatea. Va inteleg. Aceste petreceri is pentru voi… un fel de opiu? Ca religia pentru aia ce nu au citit suficient?

 • 460

  Danny, te rog, aş vrea un beţişor de ananas confiat. Mai ai? Nu, dă-mi două, dacă eşti tu bun. Mersi, eşti foarte drăguţ. O gazdă minunată.

 • 461

  Astia au ajuns la nivelul de spirite. Traiesc in idei. Le este suficient sa le areti ceva… ca.. le… si… vineeee!

 • 462

  Maurule, tu numai la uger de vaca te gandeasti? Bea si tu un paharel de vin rosu, sa ai rezerve pentru la noapte, ca, de nu faci fata Joianei, numai in copite te va tine pana dimineata.

 • 463

  Au ajuns la nivel de spirite sau.. le place doar sa scoata sunete? Ciudat este faptul ca ei se cred elaborati, prin aceste serate imaginare.

 • 464

  Ştiu, domnu’ Dani. Zice că nu mă crede că-i aduce moşu’ păpuşică şi că oricum 1 cm e prea mult pentru el, mititelul. E supărat, iertaţi-l că nu ştie multe pe lumea asta!

  Ghermănuţă, ce faci? Ai intrat în becul de la lustră? Te arzi de filament, mămică!

  Vouă nu vă miroase a prost pârjolit pe toate părţile?

 • 465

  Sesizez niste glume/dume expirate la musca Dany.

 • 466

  Nu ţin minte, Danny!

 • 467

  Multumesc, Ana, vad ca tu esti cea mai in forma de la petrecere! Celelalte fete au adormit, Andreea, Noraaa……..? De abia acum vin cu felul 1! Hai, trezirea fetelor, nu ma lasati singur cu atatea printre voi, Doamne, ce ma fac cu atatea pe langa mine?

 • 468

  Ei, e bine ca sesizezi, Ghermanuta, de acolo de pe lustra, de unde te afli! Joiana?

 • 469

  Danny, dragule, nu te intimida. Perna cu ciucuri turceşti poţi s-o arunci spre mine, că m-aş aşeza mai confortabil dacă nu te deranjează. Şi mai toarnă niţică ambrozie, te rog. Atââât, nu vezi că se varsă?!

  Nu beau alcool, Danny. Nu la ora asta. Dar nişte beţişoare de ananas aş mai vrea, dacă-ţi sunt la îndemână, mersi. Tu ce fel de ceaiuri ai în casă? Îmi arăţi? Aaaa, bine, în cutia aia? Las’ că mă duc eu.

 • 470

  Dany, ai vrea sa ai macar una. Ma! Ce sa zic? Io cred ca viata e prea cruda. Da… mai cred ca le meriti. PE TOA-TE! bzzzzzzzzzzzzzzzzzz mzzzzzzzzzzzzz! Suuuuuper! Au inceput sa formuleze adevarate cuvinte. Remarcabila evolutia acestor gaze.

 • 471

  Pai, normal ca nu tii minte, Nora, deoarece te vad cam rosie in obrajori, iar fruntea iti arde! Vai de capul meu, ia priviti ce a patit Andreea……….

 • 472

  Abia astept sa ajunga la nivelul la care pot conversa. Vreau sa le intreb: Heeeeeeeeeeeeeeei! Cuuuuuuuuum eeeeeeee acoooollllloooooooo jooooooossssss?

 • 473

  Andreea, Andreea, Andreeaaaaaaaaaaaaaa……………e galbena toata, saracuta!

 • 474

  Am primit un mail. O sa prinda bine pe cand o sa ajunga cu cateva nievele mai sus. CURS COMUNICARE – 80lei. Trebuie sa-i intreb: muste primiti? Si.. sa le dau link catre pandora’s.

 • 475

  Puneţi-i şi lui Ghermănuţă într-un căpăcel vreo două molii de pe acolo, căzute în lustră. Alea îi plac lui, i se par exotice şi rafinate. Le mâncă şi i se umflă burta ca la greiere. Da’ nici măcar să nu-l stropiţi cu alcool că iar se crede critic literar şi începe să urle TEXTUL, TEXTUL când el nu ştie alfabetul, iar de logică e mai străin decât sunt eu de Mauru’!

 • 476

  Tu, de mine? De ce, de când, psihi mu? Doar te-am rugat să-mi dai un mic răgaz, că înconjuram Ecuatoru’ dacă mă mai strângeai aşa.

 • 477

  Andreea a lesinat fetelor! Sa aduca cineva un pahar cu apa si s-o stropim peste fatza si doua palme ca sa-si revina! Ma scuzi Ana, ca am intarziat cu perna, dar a trebuit sa ma ocup de Andreea cea lesinata. Sa stii ca perna cu cicuri turcesti nu am , in schimb , am una cu puf de rata, tine cald. Auzi, Ana, dar ce faci tu cu betigasele alea de ananas? Sa stii ca am ceai de menta, cam constipa, dar merge, apoi de afine si de musetel! De care sa-ti aduc?

 • 478

  Ia uite, v-ati apucat de baut! Merci, Danny, dar nu beau whiskey. Altceva?

 • 479

  Danny, dă-i, te rog, ceva dulce de băut Joianei, să-i placă şi s-o relaxeze, că mi-e că ne omoară bunătate de maur la noapte.

 • 480

  Păi, eu mi-s albă cu pete maro, tu negru tăciune cu ceva umbre rozalii. La aia mă refeream, Maure, că-n rest inimile noastre sunt la fel: ne-ncovrigăm la unison.

 • 481

  Joiano, apoi Ghermanuta asta al tau, mi-a mancat toate moliile din casa si pe alea din sifonier, am ramas fara nici una, pai, e posibil asa ceva? Uite, acum se linge pe bot, semn ca i-au placut! Mai, fata, ti-am spus sa ai grija de el, ca face numai prostii! Deloc nu vrei sa te ocupi de educatia lui, stai mereu in patul ala din dormitor cu Mauru de dupa gat si va frecati la rece! Ghermanuta, iesi de sub picioarele Norei, ce faci acolo? Iesi de acolo, n-auzi, ce tot mesteci si ranjesti la mine?

 • 482

  Nu, Danny, nu vreau nici de mentă, nici de afine, despre muşeţel chiar nu se poate discuta. Dă-mi două smochine, trei curmale şi încă un beţişor din ăla de-am ronţăit mai devreme. Pui tu ceainicul la fiert? Parcă n-aş intra, de prima dată, în bucătăria ta. Nu se face. Punem apa fierbinte peste fructe, le lăsăm la infuzat niţel şi le aruncăm un praf de nucşoară. Îi dăm şi Joianei un pic de ceai, s-o mai potolim de viscerita aia năprasnică.

 • 483

  Dana, te-ai trezit? Vad ca ai dormit zdravan pe coltarul meu! Nu vrei whiskey? Bine, spune cu ce vrei sa te servesc?

 • 484

  Dany ii cam lingau. Reaqu a vazut un muscoi lingau. Oleaca socant. Nu terifiant! Dar… destul de socant!

 • 485

  Pai, ce sa-i dau, Ana, de baut Joianei? Ii dau tot lapte de vaca, d’ela am in frigider. Joiana, laptele de la alta vaca iti place? Smochine si curmale? De unde sa le scot eu acum pe astea? Hai, Ana, intra in bucatarie si vezi tu ce gasesti pe acolo. Am niste banane si portocale, iar betisoare nu stiu daca mai sunt! De ce sa nu intri in bucataria mea? Seamana cu un living, eu am proiectat-o de curand, totul e maron cu crem la mine in bucatarie. O sa-ti placa!

 • 486

  Doar o ciutură de apă cu o mână de busuioc într-însa, mulţumesc, domnu’ Dani.

  Domnu’ Dani, eu v-am spus că mai bine stau acas’. Că aşa e când ai orătănii, faci deranj la oameni în vizite. Mi-a părut şi rău de Ghermănuţă că doară cu ăia doi, Ţuţea şi cu Nietzsche, ce mai vorbeşte, iar ei sunt oale şi ulcele de mult. Şi nice unul nu-i răspunde niciodată, vorbesc numai între ei.

 • 487

  Nu pot să intru, Danny, te rog să mă ierţi. Îmi pierd minţile când aud cuvântul bucătărie. Dar nu-mi cere explicaţii, cavalere. Pur şi simplu mă tulbură ideea de bucătărie. Agonizez.

 • 488

  :lol:

  N-am dormit, Danny, am plecat un pic. Tu erai concentrat acolo sa nu versi ambrozia si nici n-ai bagat de seama.

  Pai, ce sa zic, un pahar cu vin rosu n-as refuza. Sa-i tin Norei companie. Ca dupa aia, daca bea singura toata sticla, prapad face pe-aici! :D

 • 489

  Joiana, ia-l pe Ghermanuta dintre picioarele Norei, te rog! Tu nu vezi ce face? Stiti ce-i curios? Nora doarme si se simte bine, iar Andreea, parca si-a mai revenit putin. Asa, sa-i asezam mai bine peruca roz, deoarece statea stramba. Acum e bine! Le asteptam in continuare pe Svetlana si pe Vika, mi-au spus ca vin!