RSS Feed

Cele trei secunde de dinaintea abordarii unei femei

vezi toate articolele de
16 Mar 2010 la 09:25 39 comentarii 4756 vizualizari.

Se spune că îmi trebuie trei de secunde pentru a aborda o femeie. Dacă ezit peste marginile acestui interval, sunt un om mort. Îmi vor veni tot felul de gânduri, voi începe să cad în mine, mi se va pierde orice urmă de curaj, mă voi bloca ca un motor gripat, iar şansa va fi pierdută.
Sunt trei secunde care fac diferenţa – mai ţineţi minte discursul lui Al Pacino din Any Given Sunday? – dintre a pierde şi a câştiga, dintre a trăi şi a muri.

Secunda 3
Poate exagerez, poate situaţia nu este atât de dramatică, poate ceilalţi bărbaţi sunt mai curajosi, însă mie ori de câte ori abordez o femeie străină inima îmi bate cu putere, am emoţii, îmi este frică, e groaznic!
Până să ajung acolo la acea femeie, trebuie să trec prin furcile caudine ale unei panici pe care nu o pot controla. Atunci când înaintez către o femeie necunoscută cu gândul de a o aborda, simt că fac parte dintr-o bătălie mai largă, dintr-un scenariu mai mare.

Se spune – în cărţile de biologie evoluţionistă – că dacă mediul este responsabil de selecţia naturală, de cealaltă selecţie – cea sexuală – este responsabilă femeia. Selecţia sexuală este cel mai fin mecanism de sortare al masculilor cu gene bune, iar acest mecanism este în întregime la dispoziţia femeilor.
Prin urmare, femeia este responsabilă în mare parte de ceea ce înseamnă validarea unui bărbat, de validarea genelor sale şi de statuarea valorii sale sociale.

Respingerea pe care o femeie o aruncă asupra unui bărbat cântăreşte enorm atât pentru stima sa interioară, cât şi pentru semnalmentele sociale ale valorii sale. Umbra unei respingeri feminine este o provocare pentru oricare bărbat situat pe piata riscului care se reglează în relaţia sa cu femeile.

Secunda 2
Atunci când fac primii paşi către o femeie, creierul meu ştie (de multe ori fără să mă anunţe) că miza este mare, iar semnalele de alarmă sunt pe măsură.

În ciuda acestor semnale de alarmă care îmi fac inima să-mi salte din piept, înaintez pe un câmp minat către acea femeie necunoscută. Comparaţia nu este exagerată, sunt mulţi bărbaţi care mai degrabă ar înainta legaţi la ochi într-un câmp minat decât să facă câţiva paşi înspre o femeie.

În ciuda acestor emoţii, în ciuda acestor alarme şi panici, un bărbat trebuie să rişte abordarea unei femei. Deşi de multe ori acest risc comportă tiparele unei rulete ruseşti, face parte din joc. O femeie nu-ţi va oferi niciodată semnalele certitudinii interesului ei. Deşi îţi poate transmite câteva semne de interes, mesajele ei sunt atât de subtile încât terenul nu este niciodată sigur.
Cu o femeie nu te joci!

Secunda 1
Un videoclip cu multe femei în el chiar dacă se mulează pe gusturile publicului doritor de a privi femei frumoase pe un ecran transmite ideea că un bărbat înconjurat de femei frumoase este mai valoros decât un bărbat singur. Este greu să ajungi la o femeie frumoasă (este mereu “apărată” de prieteni şi rareori o prinzi singură), iar a fi înconjurat de mai multe femei înseamnă mai multe rigori de îndeplinit.
Astfel, un bărbat care reţine mai multe femei în jurul lui în mod necesar are câteva calităţi care denotă putere (femeia ca instrument de PR).

Interacţionând cu femeile, orice bărbat trebuie să aibă o toleranţă mare la risc. O femeie te supune la un grad mare de risc prin semnalele ei vagi, prin “instabilitatea” ei şi prin dorinţa ei de a-ţi lărgi limitele (atunci când rişti, ieşi din zona ta de confort şi prin urmare ai mai multe şanse de a-ţi mări orizontul).

Asumarea riscului în relaţia cu femeile – deşi se mulează pe câteva frici atavice – este terapeutic, înălţător spiritual şi fructuos din punct de vedere social.

Secunda 0
Fă acel prim pas, nu te mai gândi, las-o naibii de teorie, de filozofie şi de biologie evoluţionistă. Fără nicio pregătire, fără niciun şablon, fără nicio replică prefabricată. Uită ce ai citit mai sus şi joacă-te! Nu există replici de agăţat, nu contează ce-ţi iese pe gură, dacă-i o tâmpenie imensă sau o platitudine de zile mari, ai ajuns acolo în faţa ei, iar acest lucru – indiferent de rezultat – este o victorie.

Contează dacă eşti timid? Nu. Mai bine să fii timid în fata unei femei decât în colţul tău singur.

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 


39 comments
 • 1

  (hai , inainte sa ma duc la machiat ca e o zi lunga azi, repede-repede)

  Doria Niculescu sunt, habar n-am cine esti tu :) dar zau, esti foarte tare :) sa stii, cred ca ai punctat exact prin ce trece un BARBAT NORMAL( nu jmecheri, cocalari, nasimtiti , badarani, miliardari infumurati, scapatati manelisti, pretinsi cititi fara caracter, etc)atunci cand inainteaza catre o femeie :) bravo domnule, mie mi-ai placut tariiii mult :) bravo!

  ps.buna dimineata :)

 • 2

  salut, ai spus intradevar o vorba mare. Da, 3 secunde sunt care s-ar putea transforma intr-una singura daca faci asta foarte rar :) ) Este de invidiat felul cum ele o fac si noi ramanem cu gura cascata. In ceea ce le priveste, tupeul e fantastic. O fi vorba de siguranta rezultatului (a se citi succesului) nu stiu, dar pentru asta le admir :)

 • 3

  Felicitari, ai impresionat-o pe Doria. Cum, cine e Doria? Colega ta. Colega ta care stie ce gandesc tipii

  alt Prietenul lui Adrian
  2010-03-16 10:26:17 | Raporteaza
 • 4

  :) bine era de citeam acum citiva ani articolul asta!

 • 5

  Io’ zic ca ar trebui ca voi, barbatii, sa va ginditi mai mult de trei secunde!

 • 6

  sa fim seriosi. Doritzi sa spunetzi 3 secunde ca sa SPARGI GHEATZA. Nicidecum ca sa o cuceresti.

  Daca nu esti indragostit, ci doar intrigat sau interesat de noua prezenta feminina, NU CRED CA E ASA MARE MIZA, ba nu cred ca are de-a face cu autostima barbateasca.

  Daca iti zice nu din start o fi ca:

  are pe cineva, e interesata de altcineva sau e prostcrescuta. poate ca ar fi si motivul ca ii poti pari respingator, dar e ultimul motiv.

  astea 3 secunde is doar ca sa incadrezi prada ca la Vanatoare.

  in schimb adevarata cucerire seamana cu pescuitul!

  alt Letitia S. Campan
  2010-03-16 10:56:03 | Raporteaza
 • 7

  bravo pentru articol! cu atat mai demn de apreciere cu cat vine din partea unui barbat tanar.

  felicitari!

 • 8

  iti trece prin cap ca poate si femeile simt la fel? nu suntem niste balauri cu multe capate, pregatite la orice ora din zi si din noapte sa inghitim barbatii…sau sa-i selectam :) data viitoare cand mai esti pregatit de o abordare feminina, gandeste-te la ce ti-am scris aici: ca nu esti singurul! o sa-ti vina mai usor! ;)

 • 9

  @ doria niculescu: sportlocal.ro/d../ – decat sa faci pe firoscoasa si sa afirmi cu superioritate ca nu stii cine este X si Y(de parca tu ai fi mare vedeta!), mai bine guagaluieste, draga, ca nu-ti pica unghiutele!

 • 10

  Si tanar si din subspecia pe cale de disparitie a celor care nu-ti dau cu sablonul in cap?E posibil?Bravo!

 • 11

  A vrut sa zica “Ultimele 3 secunde” – nu trebuie sa intelegeti ca atunci incepe, doar cu 3 secunde inainte.

  Adunam bine in noi, cu saptamanile, si apoi ne indreptam spre astea 3 secunde – pârdalnice.

  Numai sa vedeti cum e cand se intampla sa fie si vreun ceas public in preajma sau un ceas de perete, ne uitam la acele ceasului ca la spanzuratoare: “Acum o fac, acum o fac, dar sa ajunga acul la 45″ si apoi “nu, la 55″ etc etc. Ei pana la urma ne luam inima in dinti :)

 • 12

  @Nikko: :D

 • 13

  Letiţi Campan (încă nu mi-aţi spus cum să scriu cu diacritice), iată o femeie! Am totuşi o remarcă: adevărata cucerire a femeii seamănă cu o adevărată cucerire doamnă, nu cu pescuitul! [poate chiar mai mult, seamănă cu gloriosul război rece]

 • 14

  Felicitari pentru curajul de a spune deschis ca si pentru voi barbatii secundele de dinaintea unei prime abordari sunt cruciale. Nu stiu daca ajuta, dar sa stii ca si de partea cealalta parte ingrijorarea e cel putin la fel de mare, daca nu si mai mare… Fain articolul.

 • 15

  @cosa nostra: @Letitia S. Campan: :D ..mai un sprijin..mai un branci..cand o mamaligutza, cand o rama…(pescuitul..nu m-am putut abtine :D :D )

 • 16

  [...] muzica, dar fix cat sa m-auda: Ba, ce misto e gagica aia cu bluza rosie! N-au trecut nici macar cele trei secunde si gagica era deja cucerita si colonizata. La sfarsit Ciubotaru imi multumeste pentru indiciul [...]

 • 17

  Hai sa fie si-un comentariu de baiat la articolul asta, asa, pentru statistica. :D

 • 18

  Paul, e vorba de o doamnă aici bă, du-te-n p-ula mea! (nu m-am putut abţine).

 • 19

  @paul: da:)) pai eram si eu ironica, insa de cele mai multe ori in viata este chiar asa, ca la pescuit.

  @cosa nostra: Letiţia Câmpan (daca ţineţi musai la diacritice)

  alt Letitia S. Campan
  2010-03-16 12:36:52 | Raporteaza
 • 20

  @cosa nostra:

  nu avem simtul umorului?

 • 21

  Dan, De ce mă întrebi pe mine dacă aveţi voi simţul umorului. Ai văzut ceva amuzant pe aici? Mi mi s-a părut mai mult o băşcălie sau un mişto ieftin.

 • 22

  Bine v-am găsit! Mi-am făcut curaj să scriu articolul ăsta şi mă bucur că s-a întâmplat astfel.

  Fac o precizare. Nu am vorbit despre cucerire şi seducţie (voi reveni cun articol pe tema asta), ci despre abordare, deoarecere cred că există mize mari şi în acest aspect aparent banal.

  Letiţia, există o miză şi atunci când mergi pe trotuar, iar din sensul opus vine o femeie. În mod inconştient, îţi schimbi mersul, îţi îndrepti umerii etc., iar acest lucru ştiu că se întâmplă şi de cealaltă parte a baricadei.

  Oricum, încă nu m-am dumirit care e treaba cu prada şi vânătorul. Eu încă am impresia că de multe ori rolurile sunt inversate:)

  alt Adrian Ciubotaru
  2010-03-16 13:15:06 | Raporteaza
 • 23

  >> Mi-am făcut curaj să scriu articolul ăsta

  ţi-a luat mai puţin de 3 secunde sau mai uşor abordezi o femeie decât să scrii aici? :)

 • 24

  mda… inca o lupta castigata de femei :) faina scriitura!

 • 25

  @cosa nostra: nu faceam bascalie de nimeni. scuze! si nu stiam nici ca esti o doamna! Mii de scuze!

 • 26

  @Letitia S. Campan: sper ca nu am parut lipsit de maniere si nici nu am incercat sa fac bascalie de comentariul meu. A fost doar o comparatie ironica si te rog sa ma scuzi daca o consideri ca o vulgaritate.

 • 27

  @Letitia S. Campan: corectez: * comentariul tau

 • 28

  @paul, ce zici, provocam o intilnire intre Mimisor si domnul cosa nostra? sau intre Vasile si domnul cosa nostra? Ce zici, ies scintei?

 • 29

  @andreea: :D

 • 30

  Si mie mi-a placut, e autentic si curat, deci n-are cum sa dea gres. O strategie perfecta, iata, femeile din jur care aduc lauda autorului, confirma ipoteza propusa :)

  Oana Zamfirache
  2010-03-16 15:32:15 | Raporteaza
 • 31

  e aproximativ real ce spui. regula celor 3 secunde (fastseduction.c../) e conceputa de o “scoala de seductie” din State si e buna in practica. in realitate, decizia nu se ia in 3 secunde, ci in sub o secunda, dar are mai putina importanta. in etologie, Hamilton a scris mult pe treaba cu “selectarea sexelor” spunand ca femelele ii examineaza pe masculi “ca la doctor”. DAR sunt doua mentiuni aici: 1. examinarea asta are ca efect faptul ca genele prefacatoriei se dezvolta la masculi, deci si femelele iau tzeapa :D . 2. e o mare diferenta intre seductie/agatat cu metode NLP si selectia sexuala la animale. diferenta este ca la animale scopul sexului sunt puii, adica propasirea genelor. la oameni nu intotdeauna :D . cat despre replici de agatat, au facut psihologii britanici un studiu si a reiesit ca cea mai buna replica de agatat e “Hi” :D .

 • 32

  @paul: nici nu stress:) nici vorba sa ma fi suparat. ba chiar erau simpatice imaginile folosite de tine cu momeala etc. am comentat la comentariul tau tocmai ca sa confirm inentiile mele ironice cand am folosit metafora pescuitului :D

  @Adrian autor:

  ok, merci de clarificari! wellcome printre pandoreze. spor la scris si succes la abordat:)

  alt Letitia S. Campan
  2010-03-16 15:56:43 | Raporteaza
 • 33

  @alx: ce buna e asta cu HI!

  alt Letitia S. Campan
  2010-03-16 15:58:11 | Raporteaza
 • 34

  Acest articol, care nu este despre seducţie ci despre abordare, pute de la o poştă a David Deangelo, Ross Jeffries, Mystery, sau alţi mari PUA (Pick Up Artists). :)

 • 35

  Cred ca acesta e cel mai lung anunt matrimonial pe care l-am citit vre-odata! Bravo! Felicitari!

 • 36

  Totul devine mult mai simplu, si confera aura aceea de siguranta sine qua non abordarii, atunci cand esti pregatit psihologic pentru _ultimele_ trei secunde :) ) cele in care esti 100% constient de adevarul principiului conform caruia: “When a man steals your wife, there is no better revenge than to let him keep her”

  :)

 • 37

  [...] că în articolele precedente (1 și 2) am fost mustrat că am fost prea indulgent și elogios cu femeile, revin cu o nelămurire [...]

 • 38

  [...] că în articolele precedente (1 și 2) am fost mustrat că am fost prea indulgent și elogios cu femeile, revin cu o nelămurire [...]

 • 39

  [...] că în articolele precedente (1 și 2) am fost mustrat că am fost prea indulgent și elogios cu femeile, revin cu o nelămurire [...]

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
Adrian Ciubotaru, născut la 18 iunie 1980, blogger pasionat de filozofie, dezvoltare personală şi implicare socială
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!