RSS Feed

Biografie Carmen
Ivanov

citeste-i articolele

Imi plac jocurile video, predau dictie, iubesc radioul (cam 10.000 de ore de LIVE), am facut vreo cinci ani de TV, iar pe online am scris pentru trei dintre cele mai mari site-uri din .ro si .com

Desi am terminat Facultatea de Drept si un master in Stiinte Penale, mi-am inceput cariera la Radio Contact Resita (prin sud-vestul tarii), unde am pornit si prima emisiune de jocuri video la… radio din Romania. Si pentru ca de la Bucuresti se da ora exacta, am pornit în 2001 spre Capitala, mai precis la Radio Bucuresti din cadrul SRR.

Mi-am continuat periplul radiofonic prin (defunctul) Mix FM, Radio Romania Cultural, ca mai apoi sa ma opresc la unul dintre radiourile mele de suflet, City FM, unde sunt in prezent director de stiri. In paralel mai predau, doar cate patru ore pe zi, dictie la Scoala de Televiziune, dar asta este doar o pasiune… acreditata, ce-i drept, de CNFPA.

Patru ani si jumatate am fost alaturi de echipa de stiri a Realitatea- Catavencu la TV (si inca vreo jumatate de an prin N24), dar si in divizia de online a institutiei, mai precis la portalul de stiri REALITATEA.NET.

Sunt vocea singurului sintetizator vocal in limba romana, detin un animal portocaliu cu coada in dungi si un blog.


3 comments
 • 1

  Vai de mine, cum v-ati ratacit pe-aici?!

  Chiar credeti ca se mai poate salva ceva?

  Mult succes!

 • 2

  cea mai tare profa de dictieeeeeeeeeeeeee….o iubesc maxiiiiiiim

  alt Baroiu Cosmina
  2011-02-19 12:19:56 | Raporteaza
 • 3

  Buna ziua, Sunt de profesie inginer chimist, dar mi-au plăcut toate materiile predate în școală, inclusiv limba română, latina și franceza (din care provin peste 70 % din cuvintele vorbite în limba română literară). m-am amuzat în timpul stagiului militar, făcut în anul 1960, după terminarea facultății, de colegii din compania mea de infanterie, absolvenți ai facultății de filologie, care se certau pe teme lingvistice sau gramaticale ale limbii române. Rețineți că, în acea perioadă, cei admiși la facultatea de filologie, intrau practic toți cu medii între 9 și 10, deci posedau o excelentă cunoaștere a limbii române, perfecționată în timpul facultății de profesori excepționali printre care și George Călinescu. Cu toate acestea părerile lor, ca și ale celorlalți colegi de armată, erau foarte diferite, fără a putea spune cine avea dreptate. Mai nou constat că aceste păreri diferite sunt stabilite ca reguli academice (deși eu le consider pe multe reguli personale) de către autorii care scriu manuale, cărți, comentarii în domeniul scrierii și vorbirii (dicției) limbii române. Îmi pare foarte rău să constat ca Doamna Carmen Ivanov este singura autoare de manuale de dicție atât pentru copii – “Străfurnica”, cât și pentru persoanele adulte care ar trebui să folosească o vorbire corectă datorită profesiei (avocați, prezentatori emisiuni Radio – TV, etc) – “Șase sași în lase saci”. Am ridicat această problemă plecând de la principiul acceptat din antichitate că nu poate exista o singură persoană care să fie posesoare a adevărului absolut. O invit pe Doamna Carmen Ivanov să facă un scurt răspuns la comentariul meu și de asemenea o rog, dacă dorește, să dea un răspuns la întrebarea pusă de alt comentator de pe acest site: ”Care sunt cele 74 de excepții a cuvintelor din limba română la care x între vocale se pronunță gz” (pe site se precizează că sunt 479 cuvinte la care x între vocale se pronunță cs și 74 excepții în care x între vocale se pronunță gz, dar se prezintă doar 20 de cazuri.

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!