RSS Feed

SAMSUNG a plătit aproape 20 de milioane de dolari pentru faimosul selfie de la Oscar

vezi toate articolele de
06 Mar 2014 la 07:28 comenteaza acum 1015 vizualizari.

Bradley Cooper a realizat cea mai populară fotografie selfie din ultima vreme – la Oscar 2014, înconjurat de actorii Brad Pitt, Julia Roberts, Angelina Jolie, etc. Cooper a folosit un Samsung Galaxy Note 3 nu degeaba, fiți serioși, n-a fost ceva spontan ci un amănunt bine pus la punct și regizat de la început până la sfârșit. Samsung a investit puțin sub 20 de milioane de dolari în reclama din timpul Oscar 2014 pentru ca prezentatoarea evenimentului Ellen DeGeneres să se joace cu telefonul lor în timpul spectacolului (sursa).

Plasarea de produse într-un show televizat se practică de la începuturile televiziunii și luând în considerare că tot mai mulți marketeri vor să evite strictețea pauzelor de publicitate (și costul unui minut pentru o astfel de promovare a produsului) – plasarea de produse pare varianta cea mai fericită pentru a ajunge la consumator. Totuși, acest tip de promovare este rezervat agențiilor de publicitate care plătesc cel mai mult. Samsung a fost cel mai mare sponsor al decernării premiilor Oscar 2014 și a cumpărat cinci minute de publicitate. Dacă luăm în considerare că 30 de secunde de publicitate în timpul show-ului au costat (potrivit Kantar Media) aproximativ 1,8 milioane de dolari faceți un calcul – Samsung a plătit aproximativ 18 milioane de dolari în total. Prin comparație, aceeași firmă a investit aproximativ 24 de milioane de dolari în acest show începând cu anul 2009.

Selfie-ul cu Galaxy Note 3 n-a fost însă singurul selfie foarte popular din timpul evenimentului și mulți dintre utiliatorii rețelelor de socializare au observat că Ellen DeGeneres a folosit și iPhone-ul de la Apple, exact rivalul Samsumg, pe Twitter. Samsung a refuzat însă să comenteze gestul preentatoarei.

Samsung n-a fost însă singura firmă care și-a luat o mică țeapă în timpul show-ului, DeGeneres a comandat pizza pentru o parte dintre spectatori de la Pizzeria din Los Angeles Big Mama’s and Papa’s ale cărei cutii de pizza erau branduite cu logo-ul Coca-Cola – firmă care nu și-a făcut reclamă în timpul show-ului. Pepsi, principalul rival al Coca Cola a fost însă unul dintre adevertiserii evenimentului ;) Așa că drept răsplată, Wendy Clark, senior vice președintele pe marketing și comunicare al Coca Cola a postat pe Twitter: Pizzeria Big Mama’s and Papa’s va primi mâine o scrisoare de mulțumire din partea noastră! :)

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 


Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
M-am născut într-o zi de vineri - 13
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!