RSS Feed

Domino secundar

vezi toate articolele de
02 Nov 2013 la 18:50 64 comentarii 1318 vizualizari.

Octombrie aproape mut. Dimineaţă. Ileana pusese deja cafeaua la făcut, însă îşi turnase în ceaşca groasă şi albastră ce-i rămăsese de ieri. Se gândi că nimeni nu recunoaşte făţiş că-şi păstrează din cafeaua de ieri şi se simţi cinstită. Bărbatu-său lucra 24 cu 48, iar ea, asistentă medicală, tocmai ieşise din gardă. Nu se întâlniseră. Văzu deschisă uşa băii şi-şi aminti ce mândru fusese Victor că aveau baie într-o casă de la ţară. Avea dreptate el, nu mulţi aveau.Termină de făcut cafeaua şi-o dădu deoparte. Îşi căută geanta şi scoase, dintr-un buzunar ferit al căptuşelii, o scrisoare. O despături. Din ea căzură două monede de aluminiu, de cinci lei, dar sunară ca doi ludovici de aur. Cândva, când era măritată cu Doru, îşi făcuse o puşculiţă generoasă dintr-o sticlă de lapte şi arunca acolo numai monede din astea.

Doru se-nsurase şi el, dar lăsase un an între divorţul lor şi proaspetele pirostrii. Ea, nu. Îl găsise în trei luni pe Victor, îi plăcuse că nu poate fără ea şi redevenise nevastă, cu un oftat de uşurare. Şi-acum, Doru voia s-o vadă. Să meargă amândoi cu trenul până la Subcetate. Şi-napoi. Şi-atât. Îşi cumpărase ieri, înainte s-ajungă la spital, o rochie verde, ecosez, şi-o pereche de pantofi negri, cu barete şi câte-un bumb lateral, cu tălpi de crep. Alese sutienul de la nuntă. Se schimbă în câteva, puţine, minute, că doar era fiică de militar. Luă şi ultima gură din cafeaua de ieri, închise uşa şi poarta şi se-ndreptă către staţie. Avea rată la nouă jumate.

Îl văzu de departe pe Doru, cum ridică mâna, cumva, în trepte mari, către ea. N-avea inelarul stângii de pe vremea uceniciei la strung, la uzina de utilaj petrolier. Era stângaci, cu apăsare-n scris şi-n mângâiere. Literele lui n-aveau streşini, iar strânsorile mocneau de linişte, cu o nişă de libertate tot în partea de sus. Nu s-au îmbrăţişat. Au pornit amândoi spre linie fiindcă el luase deja biletele. La clasa I. Doru şi-a agăţat sacoul brun pe cuiul rotunjit de deasupra mijlocului canapelei, s-a aşezat din aruncare şi-a zis scurt: „Miroase-a tren.“ Ileana şi-a netezit pliurile rochiei, s-a încruntat la cele două falduri discrete pe care le făceau ciorapii de mătase, culoarea piciorului, la capătul de sus al gleznelor şi-a lăsat o distanţă de privire între ei.

Nu era mult de mers. De vorbit, nimic. S-au trezit repede la Subcetate, în cinci ore tăcute cu sârg, şi-au coborât sărind. Aveau 35 de minute până să urce-n trenul de-ntoarcere, iar ei i s-a făcut frig peste rochie. Doru i-a desfăcut braţele şi-a cuprins-o ca pe copiii supăraţi. I-a trecut scurt prin minte că ei sunt două personaje secundare de film, care înţepenesc principal. Adulmecându-i părul, a legănat-o până au urcat, de mână, în tren. Creştea în el credinţa calmă a cartaginezului înaintea expediţiei. Ileana încerca să sfârşească în ea o oboseală care-i îngreuna tâmplele şi-i nemişca ochii. El a întins mâna spre mijlocul ei, mai mult spre şold. „E târziu“, s-a auzit ea spunând. Doru a apăsat cu degetele, uşor. Şi-a luat haina şi i-a potrivit-o ei peste genunchi. Şi capul, pe umărul lui. Ea şi-a ascuţit un unghi de gambe şi coapse, suprapuse pe canapea. Brusc, îşi aminti de vecina firavă pe care-o văzuse cărând nişte căldări pentru săpun într-un cărucior de butelii, de dimineaţă. Avea cocul alb, zburlit, prins cu ace de păr. Cum o chema? Ceva cu „z“ la-nceput. Se enervă. Parcă nu Zamfira, dar nu găsi defel cum. Se gândi la lucrurile pe care-ntotdeauna le uiţi, adică le uiţi numele, pe ele avându-le în toate simţurile cu cea mai mare claritate, poate mai limpede decât pe oricare altele ale căror nume nu le uiţi niciodată. Dar pe fata bătrânei, care lucra la filatură, cum o chema? Şi-n dreptul ei găsi locul gol. Poate pentru că memoria nu e simţ, încercă ea să se liniştească.

Doru adormise. Îşi dădu seama după înmuierea atingerii de pe şold. Se simţi uşurată. Sigur el nu văzuse cohortele de pedestraşi îngroziţi, trecând Pirineii, din atriile ei. Lasă. Îi privi lui mâna, se uită şi la a ei. Aveau verighete identice. Şi de data asta. Clandestin pe dracu’. Poate numai pentru ei doi. Pentru oricine altcineva, erau pe ecartament. Şi iar se-ntoarse la numele celor două femei, având senzaţia că le are sub limbă, dar, cu cât se-apropia mai mult, cu-atât se-ascundeau mai bine, din fugă. Apoi, de-a valma, în mintea ei apărură chipuri familiare, dar toate descăpăţânate de nume. Simţi că deschide, una după alta, numai uşi de încăperi goale, cu umbre-n duşumele. Cum naiba să mergi din uitare-n uitare? Închise ochii, pierzându-se în hăul în care-o aruncase caruselul uitărilor consecutive. Caruselul ăla ce ratase macazul şi zburase de pe şine.

Doru se mişcă în somn, căutându-i spasmodic şira spinării. Ileana-şi goli plămânii de tot aerul ţinut, îşi sprijini omoplaţii de pieptul lui şi-nchise ochii. Fu deodată noapte, iar ea se lăsă fără să ştie din şaua alergândă, alungând cu dreapta gândul descălecat vremelnic în halta arcadei. Şi ea, şi Doru erau tren. Mai departe era prea departe.

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 


64 comments
 • 1

  Poate Zenovia o chema, dna Ana. Povestea e adevarata, nu-i asa ? Sunteti fericita acum, dna Ana ? In fine, multumita ?

 • 2

  Poate, Raj. Poate Zenovia. :)

  Povestea este inspirată de o fotografie, nu este reală.

  Sunt, Raj. Mulţumesc lui Dumnezeu, sunt bine. S-o pupi pe Vali de la mine şi să-i pupi şi pe copii. Şi pe maica. :)

 • 3

  Trenuri… ‘poi ma simt ca acasa:), din “uitare-n uitare” mi-am adus aminte de diorama cu trenulete a unchiului. Seara faina!

 • 4

  E cam ciudatel Doru asta, dna Ana. Pai cum s-i cate spasmodic sira schinarii ? Un barbat adevarat (asa ca mine) umbla sa sanisori, la pulpitze, la scuzati expresia. Multumesc frumos ca i-ati amintit pe ai mei. Ei sunt totul pentru mine. Pupati-o si dv. pe frunte , pe Rada , din partea mea. Salutari celui pe care il iubiti si va iubeste…. Te pup pe crestet, uc !

 • 5

  Mă bucur să te văd, Uc. Da, din uitare-n uitare. Domino. :)

 • 6

  Raj, fotografia inspiratoare e făcută-n 1975. Şi textul meu s-a lipit de epocă. Pe vremea aia, bărbaţii erau mai ezitanţi, nu? Sau mai puţin direcţi, ştiu şi eu…

 • 7

  Îmi place tare asta … “două personaje secundare de film care înţepenesc principal”.

  Şi-mi mai place dorul nespus dintre ei.

 • 8

  Dorul, Ella, e legătura cea infailibilă. Restul… viaţă prin răzătoare. :)

 • 9

  Asta cu barbatii ezitanti ii cam asa dna Ana sarumana: Io pan la 16 ani nam fost dat la femei, la monta in ceea ma priveste de bou baltatt, respectiv boul baltii sau vaca bovina ce eram eu si inca mai sunt cu voea dv. La varsta de 17 ani beui oleaca de rachiu si mam dus la Calistra care profesa cea mai veche meserie din lume, respectiv cea de curva zonei de nord a orasului lu Bacovia. Zic: Calistra draga, am venit sa te fut. Calistra zice: Hai ma, ca doara ce ma futui ieri cu tactu. Am renuntat, a mai trebuit sa mai treaca o luna, iar beui oleaca de rachie si, fara nicio ezitare am pus scarbavnicu madular pe Tereza, fiica Calistrei. Daca o babardeam pe Calistra creca deveneam gay, penca avea dintii stricati si negri de la nerlipsita maraseasca din coltu gurii. Tereza avea patuncea 13 ani si paru balai………….

 • 10

  Ana,am o întrebare . Dacă Doru a lăsat un an între cele două pirostrii,Ileana l-a găsit pe Victor,devenind iar nevastă …

  Au luat trenul ptr.5 ore spre Subcetate,și au avut doar 35 de minute până să ia trenul de întoarcere…ce-au făcut ei ptr. 35 de minute acolo,că asta nu îmi este clar :roll:

  Poate s-au dus la primul hotel de lângă gară,închiriind o cameră :roll: Nț,nț,nț… :D

 • 11

  Si io am o intrebare, retorica, desigur: ma intreb daca am fost normal cand am dat pentru posteritate, comentul de mai sus. Numa la prostii va duce gandu, scumpe doamna Seva. In timpul care nu va ese dv. la socotelnita, s-au babardit, na… Scuze dna Anuta, dfar m-a enervat dna Seva careia in treacat ii zic sarumana. Sarumana si dv. si, daca aveti in famelie un Mihai, un Gabriel, sa va traiasca, caci mane io nu-s disponibil si fac urarile inca de az.

 • 12

  Dna Ana sarumana: aveti grije mare la caltaminte, daca purtati toace nalte. O vecina da mea sa pedicat cand la alergat pe berbat-su pin betetura si a cazut, fracturandu-si perineiu. Stiu ca sunteti naltutza, cu picere pana in gat, dar am considerat ca e cazu sa va amintesc sa nu care cumva. Sarumana !

 • 13

  Raj

  :lol: nu Raj,nu s-au babardit,socotelnița mea poate fi eronată ! Poate s-au oprit la o cafenenea să mai depăneze niscavai amintiri !

  Cum făcui eu într-un an prin luna mai,am condus 7 ore să ajungem la New York la „Roumanian Festival” și ca dracu n-a mai fost tot acolo unde știam noi. Am străbătut Mannhatan-ul de la strada nr%1 până la nr%35 în lung și lat…dragi,nu-l găsirăm :D

  pe urmă ne-am oprit la o cafenea,am luat niște sandwish-uri și ne-am urcat iar în mașină,conducând alte 7 ore spre casa noastră :lol:

 • 14

  Ana,

  cum mâine este 9 noiembrie scumpa ta fiică împlinește 11 ani,eu îi trimit prin acestea multe pupicuri și îmbrățișări !

  Să îți trăiască frumoasă,ochioasă,bucuroasă,sănătoasă, norocoasă…ceea ce îți doresc și ție din suflet :lol:

 • 15

  Sa va traiasca fata, dna Ana ! Sa va bucurati de ea si ea de dv. !

 • 16

  7 + 7. 14 ore pierdute. Tare as vrea sa vaz Niu Yorcu…

 • 17

  Natz mai dat peicesa dna Ana. Sunteti plecata la bai ?

 • 18

  Vă mulţumesc mult, Seva & Raj! :)

 • 19

  Buna draga Ana!

  Ai aparut, in fine!

 • 20

  E tare Doru asta daca a lasst sa treaca un an de la divort la noile pirostii. Geta, vecina mea a asteptat 40 de zile de la decesul omului ei si s-a culcat cu doi deodata. Asa vorbeste lumea, eu n-am stat la curu ei…

 • 21

  Ana Barton……………………

 • 22

  Dnu Danny……..

 • 23

  Raj?

 • 24

  Aaaa, aici era “peste gard” dle Danny. Aveti dreptate, in afara de mine, erau multe pramatii. Acum am ramas doar doua pramatii, dv. si cu subsemnatul. Nu stiu ce face dna Ana ca nu mai vine pe aicesa. Eu o salut cu mult drag oriunde s-ar afla…

 • 25

  Dna Seva, thocmai vatz trezit sau thocmai vatz culcat, ca io nu inteleg cum vine cu fusu asta orar? Presupun ca, cand io ma babardesc, dv. dormiti. Si viceversa… Cel mai bine ma sincronizez cu dna Ana. Cand eu iau micul dejun si dansa ia micul dejun, cand eu muncesc si dansa munceste…

 • 26

  Dna Ana, sarumana, ochisorii aia frumosii si fruntea !

 • 27

  Azi noapte am visat-o pe Ana Barton. Era in casa mea cu inca o persoana de pe acest blog, pe care nu o mai retin. Nu-mi aduc aminte cine sa fi fost. Casa mea era mare, ca un salon, si avea multe lucruri de pret : picturi, sculpturi, basoreliefuri, si un candelabru atat de mare si de luminos, incat numai in vise poti vedea.

  Ana mergea prin fiecare colt al casei mele, ca-ntr-un muzeu, se uita si atingea lucrurile de pret. Era vesela si zambitoare, exact ca in poza de la gravatarul sau. Era imbracata in alb transparent………………………

 • 28

  De la mastica vi se intampla, dnu Danny ? Nu face nica, si io mai patz. Dna Anutza, ziceti-mi o vorba buna, am draci pe mine…

 • 29

  Dna Ana, azi e Sf. Andrei. Pentru ca stiu ca-l stimati si-l indragiti pe Andrei Cartas, as dori sa-i urez un SINCER LA MULTI ANI! Va rog asadar sa-i transmiteti urarile mele, poate conteaza pentru el acolo unde este. Pentru ca-l aveti la inima peacest Andrei, automat l-am simpatizat si eu. Asta in ideea ca va inconjurati de oameni buni…

 • 30

  Gata, nu ma mai doare capu…

 • 31

  Dna Ana, de Mos Nicolae v-am pus un snikers in cizmele alea rosii. Nu erau date cu crema…

 • 32

  Mulţumesc, Raj. Şi pentru urările pentru Andrei. şi pentru snikersu’ din botinele roşii. Mă duc să le mănânc pe ambele. :)

 • 33

  Draga Ana, in cizmulitele cele rosii eu am pus o nuielusa. E adevarat, ce am pus eu nu se mananca, dar oi fi procedat corect? Tu ce zici?

 • 34

  Draga Ana,

  La multi ani,cu multe bucurii,sanatate,noroc si tot ce iti doresti ! Te imbratisez cu drag !

 • 35

  Ptiu, voiam sa fiu primul ! LA MULTI ANI, Doamna Ana ! Va doresc tot inele din lume, pentru Dumneavoastra, pentru Rada, pentru toti cei care va iubesc si ii iubiti. Multa , multa sanatate, ca ati facut 40 de ani. Si noroc. Nu-i asa ca nu va vine sa credeti ?

 • 36

  Am uitat sa va zic ce-a patit Neculai, de Sf. Nicolae, dna Ana. I-am facut cinste, ca de ziua lui io fac cinste, nu el, asa cum scrie la regulament, s-a imbatat ca porcu, s-a dus si s-a bunginit in spatele halei, ca astia ai mei tin veceul ecologic pe care l-am procurat, de curat , pentru cand o veni Ceausescu in vizita, a alunecat in cacatu lui gros cat teava de esapament, din cauza malnutritiei de care sufera poporu roman, s-a murdarit tot pe cocoasa si, tot el injura de mama focului ca de ce pute asa a cacat prin hala. Noi nu i-am zis ce si cum, ce era cocoasa noastra ? El pleaca acasa intotdeauna cu tramvaiul, ca unde-i hala e cap de linie. Va dati seama ca a calatorit lejer, nestingherit ? Cui ii convine sa stea langa unul care pute a cacat ? Intrebare retorica, desigur…

 • 37

  Dna Ana, nu mi-a aparut un comentariu, era important pentru posteritate. De casnd in viata asta de c….t , nu ai voie sa scrii cuvantul “c…. t” ?

 • 38

  Cine sa traiasca, cine sa traiasca ? La muuuuuuuuulti aaaaani ! Ana sa traiaaaascaaaaaaa, Ana sa Traaaiascaaaaaaaaaaaa, la multi aaaaaaaaani !

 • 39

  Daca intr-o ora nu scriti, nu mai vorbesc cu dv. cca 5 minute. Otz vedea !

 • 40

  A trecut o ora. Acuma-i prea tarziu, nu mai vorbesc cu dv….

 • 41

  Mulţumesc mult, Seva, Raj! :) Şi voi să-mi trăiţi tot frumoşi şi sănătoşi!

  Da, aşa e, nu-mi vine să cred. Şi-apoi, ce să cred? Că am 40 de ani? Două cifre, un număr, aceeaşi imaturitate. :)

 • 42

  Frumos!Aproape cinematografic. Ai tu maniera ta…

  alt jack spamtecătorul
  2013-12-18 11:09:30 | Raporteaza
 • 43

  Dna Ana, nu mai scriti ceva ? Multzamadracu !

 • 44

  Atz taiet puorcu, dna Ana ? era sa zic acusa ceam taiet io, dar numi perite bunacrestere, educatutiunea, facultatea absolvita cu 5,58.

 • 45

  Dnu Jac, pseudonimu va rog, mie frica…

 • 46

  Craciun fericit !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • 47

  La multi ani, dna Ana ! Maine nu am acces la calculator, asa ca va urez toate cele bune, inca de azi.

 • 48

  cat de frumos. cat de mult imi aduci aminte de Munro :)

 • 49

  ???????????????

 • 50

  ????????????

 • 51

  Nu mai pot sa accesez pistolul, dna Ana. Mi-a zis nustiuce dra Nora, dar s-a inchis. Nasol !

 • 52

  :) )))

 • 53

  I am also writing to let you know what a exceptional discovery my cousin’s princess developed viewing your web site. She realized such a lot of pieces, with the inclusion of how it is like to possess an incredible teaching style to get many others very easily fully understand a number of complex topics. You truly surpassed visitors’ expected results. Thank you for offering these valuable, trustworthy, educational and as well as fun tips about that topic to Janet.

 • 54

  I want to voice my respect for your generosity giving support to women who must have assistance with that subject. Your special dedication to passing the message up and down turned out to be amazingly insightful and have in most cases made others much like me to realize their goals. The interesting guideline denotes a lot to me and further more to my fellow workers. Thanks a lot; from each one of us.

 • 55

  My wife and i got so thrilled that Michael could conclude his studies through the ideas he acquired through the web pages. It’s not at all simplistic to simply always be giving for free information and facts which people might have been selling. Therefore we consider we need the website owner to thank for that. The entire illustrations you made, the easy website navigation, the relationships your site make it easier to instill – it’s most superb, and it’s letting our son and our family feel that the subject is thrilling, and that is incredibly pressing. Thanks for the whole lot!

 • 56

  Thanks a lot for giving everyone an exceptionally superb opportunity to read from this site. It really is so superb plus full of a good time for me personally and my office co-workers to search your site on the least 3 times a week to see the fresh issues you have got. Not to mention, we are usually amazed with your gorgeous guidelines served by you. Selected two ideas in this posting are surely the best we have all had.

 • 57

  I happen to be commenting to let you know of the beneficial discovery my cousin’s child encountered going through your blog. She even learned a wide variety of issues, including what it is like to possess an incredible giving mindset to let other folks effortlessly grasp several impossible subject matter. You actually did more than people’s expectations. Many thanks for distributing these insightful, dependable, educational and as well as cool tips about that topic to Sandra.

 • 58

  I enjoy you because of all of your hard work on this website. My niece really likes setting aside time for investigation and it’s easy to understand why. My partner and i know all about the lively method you render priceless thoughts via your web blog and as well welcome contribution from people about this matter and our favorite girl is becoming educated so much. Take pleasure in the rest of the year. You’re the one doing a stunning job.

 • 59

  Thank you so much for providing individuals with remarkably memorable chance to discover important secrets from this site. It’s usually very lovely and jam-packed with fun for me personally and my office co-workers to visit the blog on the least thrice every week to find out the latest guides you have. And of course, I am just always pleased with all the impressive solutions served by you. Certain 4 ideas on this page are without a doubt the most beneficial I have ever had.

 • 60

  I would like to show my affection for your kind-heartedness supporting men and women who have the need for help on this field. Your real dedication to passing the message around came to be remarkably helpful and has usually permitted folks like me to realize their pursuits. Your own valuable help and advice indicates a whole lot to me and far more to my colleagues. Thank you; from each one of us.

 • 61

  Thanks for all your valuable efforts on this blog. Debby takes pleasure in participating in investigation and it’s easy to see why. We know all relating to the powerful way you provide very useful information via the website and therefore invigorate contribution from some other people about this situation then our daughter is undoubtedly studying a whole lot. Take pleasure in the remaining portion of the new year. You are always carrying out a pretty cool job.

 • 62

  Thank you a lot for providing individuals with an extraordinarily memorable possiblity to read critical reviews from this site. It’s always very good plus jam-packed with a great time for me personally and my office fellow workers to search your site at a minimum 3 times a week to read through the newest things you will have. Of course, I’m so always motivated with the extraordinary techniques you give. Selected 4 ideas in this posting are surely the finest we’ve had.

 • 63

  nike air max 1 v sp z sandnike structure 19 black blackcomprar barato air max 1nike kaishi run bleu lagoon ugg classic tall black boots vans taylorautocount../

 • 64

  ugg 5125 tn for saleugg classic tall black oxblood meaningugg bailey button triplet boots 1873 red doorugg bailey button bling white coach crossbody bags purple kitchen myopenmortgage.../

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
13 decembrie înseamnă în fiecare an ziua mea de naştere, iar acum, în 2010, este a 37-a. Iubesc o fetiţă de 9 ani, a cărei mamă, dintr-un uriaş privilegiu, sunt, care îmi spune în fiecare zi că mă iubeşte incomensurabil. Îi place ei sonoritatea cuvântului. Barbarul pe care-l iubesc „frizează“ geniul – zilnic, flagrant şi întotdeauna emoţionant. Epos. Mama şi tata sunt doi frenetici adolescenţi de 60 de ani. Fratele meu e rocker practicant, un tip frumos şi deştept. Îl ador. Am 7 prieteni foarte apropiaţi, fiindcă au fost singurii care n-au reculat, aşa cum fac oamenii cel mai adesea atunci când le înfăţişezi abrupt sentimentele pe care le ai pentru ei sau când, la fel de dur ori poate mult mai, le spui scurt ce nu-ţi convine. Ei nu cred că sunt intruzivă. Deşi sunt. Împreună cu toţi aceşti oameni practic zilnic un sport extrem: exprimarea liberă. Ne place, ne oboseşte, ne scoate din ritm şi din sărite, dar ne salvează.
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!