RSS Feed

Bărbați care urăsc femeile

vezi toate articolele de
31 Jan 2016 la 11:53 7 comentarii 3379 vizualizari.

… și-apoi i-a zis că a realizat că nu era tocmai genul lui. Că are nevoie de timp și că trebuie să se regăsească. I-a cerut cheia de la apartament și s-a retras în baie în speranța că patul va fi gol după ce va ieși. Spera în taină să plece repede, fără lamentari, fără lacrimi și fără un milion de explicații. Și ce dacă și-au făcut planuri, asta face din adolescență cu toate iubitele lui. Pe toate le-a aiurit cu același scenariu, vreau să facem copii și să aibă ochii tăi, zâmbetul tău, gropițele tale, buclele tale. Se orienta după caz. N-a ieșit în minus după nicio relație terminată brusc întotdeauna de el după ce la orizont apăreau alte bucle cu alte gropițe. Apartamentul cu două camere l-a obținut în timpul relației cu fata unui consilier din primăria capitalei prin anii 90. Era perioada când primarul Lis dădea casele din patrimoniul primărie, sigur că norocul a fost de partea lui ca de fiecare dată. La mijloc erau discuții serioase de viață și căsătorie, el un băiat studios, fără restanțe la facultate, fără să piardă vreo ocazie să arate tuturor celor care contau că refuză categoric să meargă cu prietenii la distracție în Regie. Se ducea la o sală de forță cu abonamentul de student. Știa că va veni timpul când lucrul acesta va cântări greu. Se pregătea pentru asta intens și-n cel mai aprig secret. Și-a dat seama că dacă le iubește cu patos, dacă-și înfige degetele în carnea lor, dacă le privește intens în ochii în timp ce pătrunde în ele și dacă le apucă de părul de la ceafă când termină zgomotos și gâfând la unison va așeza cărămizi puternice la temelia relației. În pat era obraznic și fără nici cel mai mic simț al jenei. Universul feminin trebuia explorat și exploatat. Așa iubito… uită-te la mine, mă omori cu sunetele astea, hai, dă-ți drumul pentru mine.
Când a ieșit din baie s-a dus glonț să-și verifice buzunarul sacoului gri. Toată seara trecută s-a gândit la buzunarul ăla… Avea emoții când se gândea la conținutul lui, și categoric îi plăceau aventurile, îi plăcea reflexul pilomotor când pielea i se zbârlea iar părul lua poziția drepți din pricina adrenalinei. A aruncat un ochi prin cameră, era goală, a evaluat dintr-o privire pagubele: rimel pe pernă, scrum pe noptieră, semn că i-a tremurat mâna și n-a nimerit scrumiera din os primită de la fosta, adusă din Malaysia. Nu i-a luat sticla de vin vechi îmbuteliat în anul lui de naștere, cel mai recent cadou și a văzut că absolut intenționat și-a lăsat crema și parfumul plus un cardigan pufos vernil, semn că-și face un alt drum pentru ceartă și explicații. Și el dăruia și făcea cadouri minunate. Plătea întreaga consumație, cumpăra șampanie, avea așternuturi scumpe, îi plăcea să le surprindă, le făcea plinul la mașină și plătea în exclusivitate vacanțele. Știa că prostia, lăcomia și zgârcenia sunt trei păcate capitale în ochii lor. Știa că trebuie să fie generos nu doar în pat. Nu se mai bărbierea, își lăsase așa o pojghiță de puf cenușiu gen Paul Walker. Îi dădea un aer matur și rebel, un frumos nebun al marelui oraș. Și-a pipăit buzunarul sacoului gri…
… toată seara. Probabil că e inelul, știe că mâine facem doi ani de relație, și vrea să ne căsătorim. Am fost măgulită când la aniverarea de un an mi-a dat cheia apartamentului, dar căsătoria… e ceva big. What the fuck am i doing? Noroc că are prostul obicei de a pleca de lângă mine când îi sună telefonul și precipitat, iese din rstaurant, club, cameră, sala de cinema. Tocmai a ieșit pe balcon să vorbească. Ce mama dracu e în buzunar?
… două bilete și două vouchere cu numele ei și-al meu la hotel de cinci stele în Thailanda. Măi, măi ce obrăznicătură mică… Ce fel de masaj vrei tu explorăm noi doi acolo? Și s-a lăsat pradă efectului de piele de găină…
Fuck! Noua lui colegă de departament. O să tac, o să facem dragoste și-o să plec mâine dimineață. Am fost rănită de atâtea ori că nu mai simt nimic. Doar că am mai pierdut doi ani. Atât.

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 7 comments
 • 1

  Si tu cum gandesti, fomeie ? Dupa ce doi ani ai profitat de el, ca doar “prostia, lacomia si zagrcenia” se pedepseste cu abstinenta, (nu ?) ce ti-ai zis tu ? Hai sa mai profit o ultima data, o ultima noapte, pan’ la ultimul strop si pe sestache, cum s-ar spune, de nenorocit, inainte de a-mi lua umilitor papucii ! Iesi prost din povestea asta, din toata. Si cand ii cotrobai fara inhibitii prin buzunare, si cand ii pui in carca nu-s ce perversiuni, dar carora voioasa te-ai supus, si cand ne spui ca viata ta si rostul se rezuma la acelasi scenariu repetat infinit. Incearca cu matraguna, cat mai multa, sa nu cumva sa ne dezamagesti, dar pana atunci, hai, basti, fuguta la surate pe fb si boceste-te pe acolo de nenorocitii de barbati, lasa pusul poalelor in cap la drumul mare.

  alt Un actor grabit
  2016-01-31 18:31:53 | Raporteaza
 • 2

  Sa mor daca am inteles. Traducerea?

 • 3

  oare ce va mana pe voi in lupta de ce scrii? femeie frumoasa, bucurie a ochiului, nenascuta pentru verb (sunt putini cei care) de ce fortezi ?:)

  e plin netul de voi neavand nimic a spune, de fapt (ciudat, pentru ca lumea e plina de provocari reale. Nu din cele fabricate)

 • 4

  schimbati webmasterul. Daca nu e in stare sa publice un text asa cum a fost produs, e vai si amar de dansul. Chiar nu e vorba de cuantica programarii, trebuie doar putina atentie.

 • 5

  lol se pare ca in ultima vreme internetul s-a umplut de …… care se confeseaza …… si aruncate asta meritati

 • 6

  Exceptional! Aici castigati din prima luna bani! 100-285 de euro lunar! Aceasta oferta este un adevarat chilipir! Cautam urgent oameni extrem de seriosi care vor sa colaboreze cu noi in timpul liber sau full-time (la alegere) si sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time) acum, din prima luna. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:neagoe_basarab19701@yahoo.com

 • 7

  Nou! Castiguri imediate, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem pentru toate localitatile tarii o oferta exceptionala de colaborare in timpul liber sau full-time, la alegere, cu castiguri urgente, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), chiar din prima luna. Cerem maxima seriozitate si dorinta de a castiga! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: neagoe_basarab19701@yahoo.com

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
Vise cu toptanul. Așteptări cu nemiluita. Aripi, câte-un kilometru fiecare. Rănite la primul zbor mai abrupt. Micșorate 10 metri. Speranțe efervescente. Teatru. Actriță. Măști pe scenă. Măști pe stradă. Vise aruncate la tomberon. Tăiat din aripi încă cinci metri. Audiții. Castinguri. Iar speranțe. Dezamăgiri. Nu sunt înaltă. N-am cu ce umple decolteul. Strânse speranțele de pe jos, una câte una, puse în sertar. Aripi micșorate încă cinci metri. Zbor mai lin și mai precaut. Căutat jumătatea lipsă. Găsit. Făcut copil. Smulse pene din aripi, făcut cuib copil. Cald și pufos. Drum nou. Proaspăt. Neumblat. Pierdut meserie. Găsitorului recompensă. Liniște. Umplut pagini cu cuvinte. Publicate. Citite. Măgulită. Regenerare aripi 10 metri. Zbor plăcut în aer străin. Orbecăială printre fraze. Not my territory. Ambiția cât casa. Teatrul, închis în sertarul de deasupra speranțelor. Ferecate. O nouă provocare. Intrigant de plăcut. Cuvintele ies din ce în ce mai repede. Capătă sens. Iau formă. Plutesc. Prind viață. O nouă meserie. Aripile deschise maiestuos, în total 3 kilometri. Ce studii ai? Ah, nu esti jurnalist? Sorry. Zbor frânt. Jigniri. Insulte. Mai nou, actrițele scriu? Aripi de potârniche uitată în ploaie și frig. Vezi-ți de meseria ta și lasă scrisul. Pornit agale pe jos. Bătut la uși noi și moderne. Din tâmplărie pvc cu termopan. Așezat cuminte oriunde sunt pusă. Plimbat hârtii. Du-le sus. Nu, mai bine jos.  Putregai în relațiile dintre oameni. Interviu Cărtărescu. Simplu și dureros de firesc. Redescoperit sertarul cu speranțe. Sub cel cu teatrul. Pornit la drum. Colegi răi. Vicleni. Deschis sertarul meseriei și pusă masca nr. 315. Cea a ipocriziei. Apoi  nr. 64: Nepăsarea. Jonglat cu măștile meseriei după bunul plac. Conștientă. Ultimul tren. Singura șansă rămasă. Obosită. Slalom printre hiene. Recunoscut din măști. Unele level up.  Aripi împietrite. Un bebe.  Descătușată. Liberă. Fericită. Sens nou vieții. Mai puțină încleștare. Relaxare. Redescoperit matrice meserie. Mulțumesc asemenea. Seva și curajul? Din cuib.
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!